מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קמח לבן כל כך חמור לאקנה?אבי17/03/2011
האם אכילת קמח לבן חמורה ביותר לאקנה? כמו למשל גבינות חטיפים וכו'... או שזזה לא טוב אבל לא כל כך חמור.
תודה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמח לבן כל כך חמור לאקנה? - תגובה
מיכל שלזינגר17/03/2011שלום אבי
קמח לבן הינו למעשה פחמימה פשוטה ובעייתי לאקנה בדיוק כמו הממתקים.
אני מטפלת הרבה באקנה כחלק מהתמחותי בדיקור קוסמטי ואחד מן הגורמים המרכזיים שבו תלויה הצלחת הטיפול הינה הקפדה רבה של המטופל על תזונתו. חלק מהמלצות התזונה: חלב מומלץ להוריד לגמרי וכן פחמימות ריקות. רצוי להוריד בכלל קמח לסוגיו. להשאיר אורז, כוסמת, סובין, שיפון.
חשוב להמנע ממטוגנים
ללכת על תזונה מקררת וקלה לעיכול.
מעט פירות, ללא כל סוכרים ריקים.
אוכל מבושל, מוקפץ, ירקות.
כמובן שחשוב לשלב גם צמחים מתאימים ותוספים והדיקור מסייע מאוד ומקצר את משך ההחלמה - באמצעות דיקור ניתן לקרר, להוציא חום, להניע דם ולסלק לחות ולשפר את מראה העור .
הדיקור הקוסמטי הינו יעיל ביותר. כבר פגשתי מטופלים בגילאים שונים - שסבלו מאקנה בגב ובפנים והתוצאות ממש טובות . אבל התזונה היא קרדינאנלית להצלחת הטיפול !!
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעלים בגוף יוצאים איפה?אבי16/03/2011
לפי הרפואה הסינית
האם בצואה יוצאים רעלים של הגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעלים בגוף יוצאים איפה? - תגובה
מיכל שלזינגר16/03/2011שלום דני
ברפואה המערבית -
תפקידו העיקרי של המעי הגס הוא קבלת מזון ונוזלים מהמעי הדק, ספיגה אחרונה של נוזלים והפרשת הצואה. רוב התפקודים המיוחסים למעי הגס ברפואה המערבית משויכים לתפקידים הפיזיולוגיים של הטחול (ברפואה הסינית) , לרבות פתולוגיות כמו שלשולים, כאבי בטן והפרעות עיכול.
ברפואה הסינית - המעי הגס בהחלט עוסק בפינוי פסולת. ישנו מעגל של זרימת הצ'י. לכל איבר קיים בן זוג, המעי הגס נחשב לאיבר יאנגי והוא בן זוגה של הריאה היינית. הצי היורד מן הריאה מאפשר למעי הגס להוציא פסולת. נשימה רדודה לא תצור את הלחץ המתאים לתהליך ההתרוקנות. מצד שני, אם המעי הגס לא יפנה את הפסולת, הסטגנציה של המזון עלולה לפגוע בתהליך המוריד של הריאות ולהתבטא בקוצר נשימה.
פורים שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה קשהדנה08/03/2011
שלום רב ,
בעלי סובל מזה שנה מאלרגיה קשה מאוד שסממניה הם נזלת ,שיעול ,גירוד (חרלת) ,התנפחויות בעור . מטופל כבר כשנה ב"זילרג'י" .הרופא טוען כי אין ברירה ועליו להמשיך לקחת את התרופה וכי אין פתרון אחר והתרופה אינה מסוכנת.
בינתיים הוא ממשיך לקחת את התרופה מדי ערב כי פשוט אין ברירה אחרת...
רציתי לשאול האם יש טיפול שיוכל לעזור לו בתחום הרפואה הסינית ?
תודה מראש ,דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה קשה - תגובה
מיכל שלזינגר09/03/2011שלום לך דנה
אני מטפלת באלרגיה בהצלחה רבה באמצעות שילוב של דיקור סיני, שינוי תזונתי ותכשירים הומוטוקסיקולוגיים. דגש רב בטיפול באלרגיה הינו על שינוי תזונתי .
את ההמלצות התזונתיות אני בודקת גם באמצעות בדיקה קינסיולוגית (ביופידבק שרירי ).
ממליצה לכם לפנות למטפל שמשלב דיקור צמחים / הומוטוקסיקולוגיה + תזונה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זרעאהוד05/03/2011
שאלה קטנה !
בזמנו שהייתי אצל מומחה לרפאה סינית
הוא נתן לי לקחת מספר דברים בינהם דקל ננסי
אתמול היית בחנות טבע ואמרו לי שמומלץ גם לקחת
L- ARGININE ל ארגינין
מה התפקיד של הדבר הזה והאם גם זה יכול לעזור בבעיית זרע?
מה עוד כדאי לקחת מבין כל התוספות האלו...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית זרע - תגובה
מיכל שלזינגר05/03/2011שלום אהוד
הדקל הננסי הינו צמח ריפוי בעל השפעה מיטיבה בין השאר על מערכת הפוריות הגברית.
לגבי ל-ארגינין, זוהי חומצת אמינו שמשפרת משפרת את התפקוד המיני בגברים ומסייעת במניעת מצבי אין-אונות וחוסר פוריות. הארגינין נחוצה להיווצרויות תא הזרע, לתנועתיות הזרע ולספירת תאי זרע .
קיימים תוספים רבים לבעיות של פוריות. אבל איני יכולה להמליץ לך על שום תוסף מבלי לערוך לך אבחון ולדעת בדיוק מהי הסיבה לבעית הזרע אצלך.
מהו מצבך הבריאותי?
אילו חוסרים יש לך ?
מה אינו מאוזן?
עלי לראות בדיקות דם ובדיקות זרע וכן הלאה.
ממליצה להגיע להמשך טיפול אצל מטפל, כדי לקבל טיפול מתאים והנחיות מדויקות.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיס וחלבון על בסיס מי גבינהליאור03/03/2011
יש לי פסואיאזיס קל ואני נמנע ממוצרי חלב באופן כללי,אך מעוניין לצרוך תוסף חלבון כיוון שאני עוסק בספורט אינטניסיבי
האם תוספי התזונה כגון אבקות חלבון על בסיס מי גבינה יכול להזיק במחינת השפעות השליליות
של מוצרי חלב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוריאזיס וחלבון על בסיס מי גבינה - תגובה
מיכל שלזינגר03/03/2011שלום לך ליאור
כמובן שאבקות חלבון על בסיס מי גבינה מקורן מחלבון של חלב פרה.
יש לבחון האם יש לך רגישות לחלב פרה?
אני בודקת זאת באמצעות בדיקה קינסיולוגית (ביופידבק שרירי).
לגבי תזונה בכלל ניתן לבדוק האם אתה יכול לצרוך מוצרי חלב עיזים / כבשים / סויה.
אולי אתה יכול לצרוך חלב שקדים/ אורז / סויה.
אני נמנעת מלתת למטופלים שלי המלצות גורפות באשר מה מותר ומה אסור לצרוך ונוהגת לבדוק באמצעות קינסיולוגיה.
חשוב שתבדוק האם אתה רגיש לתוסף התזונה הזה?
אולי יש תוספים לספורטאים על בסיס חלבון צמחי?
אבל הכי חשוב שתפנה למטפל שיכול לבדוק מה מתאים לך וממה להמנע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרונן27/02/2011
לפני כשנה, בגיל 22, התחלתי לסבול מהזעת יתר קלה בבתי השחי שגורמת לי סירחון ותחושה לא נעימה. ההזעה מתרחשת בעיקר במצבי לחץ וחרדה. בעבר נפגשתי עם מטפל בצמחי מרפא שהציע לי להתחיל טיפול שבו אעבור "ניקוי גוף" לצד טיפולים של דיקור סיני.
את הדיקור התחלתי אבל הפסקתי אחרי כמה מפגשים ואת הצמחי מרפא לא לקחתי בגלל העלות הרבה של הקפסולות והתחושה שזה לא באמת יכול לספק מענה. בדיקות כלליות שעשיתי יצאו תקינות לגמרי. אשמח אם תסייעו לי ותכווינו אותי לטיפול אפשרי.
שאלה נוספת: האם צריכה מוגברת של קפאין יכולה להביא למצב הזה?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ערן מי-רב27/02/2011רונן שלום
הכיוון שהתחלת בטיפול דיקור עם צמחים הינו נכון ויכול לעזור, כמובן חשוב איבחון מדוייק של המצב אשר יכול להיגרם מכמה גורמים על פי הרפואה הסינית.
בנוגע לפורמולות הצמחים ישנה אפשרות לקחת את הפורמולות בצורת טינקטורה (מיצוי אלכוהולי של הצמחים) שהינה זולה בהרבה מקפסולות, בנוסף אם המטפל עובד עם חברת חוכמת סין (לצמחים) העלות יותר זולה משאר החברות.
לשאלתך הנוספת: כן צריכה מוגברת של קפאין יכולה לגרום לכך משום שהקפאין מכניס הרבה חום לגוף.
בנוסף צריך לבדוק את אורח חייך התזונתיים ולראות האם ישנם מזונות (מחמים בעיקר) שאינם מתאימים למצבך.
אושר, בריאות, אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפותיעל22/02/2011
שלום
אני סובלת מעייפות תמידית וחוסר אנרגיה בכל שעות היום.. האם יש פתרון אלטרנטיבי יעיל? או שאולי אני צריכה לפנות למטפל באופן פרטני?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות - תגובה
מיכל שלזינגר22/02/2011שלום לך יעל
אין מנוס מפניה למטפל באופן אישי. האבחנה המבדלת לעייפות היא רחבה ביותר:
חסר צ'י, חסר דם , סטגנציה של צ'י, חולשת כליות וכן הלאה (אלו חלק מן האבחנות הסיניות).
כמובן שיש לבחון גם סיבות רגשיות, תזונה, חסרים וכן הלאה.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעל23/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- si ni san וכדור שינהדודי18/02/2011
אני בחור בן 27 התחלתי לקחת את הפורמולה SI NI SAN לקור בגפיים
ואני לוקח גם מידי לילה כדור שינה כדי להירדם ומאז התחלת הפורמולה לפני יומיים אני לא נרדם לא עוזרים הכדורי שינה האם הפורמולה מבטלת את ההשפעה של הכדורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר si ni san וכדור שינה - תגובה
ערן מי-רב19/02/2011רמי שלום
דבר ראשון במידה ולקיחת הפורמולה הינה בסמיכות לכדורי השינה אכן יתכן מצב של התנגשות בניהם הרי כל דבר בטבע הינו תירכובות כימיות ולהן התגובות.
במידה ואכן אתה לוקח אותם בסמיכות אמליץ לך לעשות מרווח של לפחות שעה בניהם וכמובן שלקיחת את הפורמולה לפחות כשעתיים מרווח מהשינה.
הפורמולה שאתה מציין מניעה מאוד במצב של אנרגיה תקועה ויתכן שאינה מתאימה לך, מי נתן לך אותה והאם ידעת אותו לגבי כדורי השינה?
גש למטפל לייעוץ בנושא שיבדוק אם אכן הפורמולה מתאימה לך.
אושר, בריאות, אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsi ni san וכדור שינה - תגובה
מיכל שלזינגר20/02/2011שלום לך רמי
מעבר למה שענה עמיתי לפורום אני ממליצה לך בחום לטפל בבעיית השינה.
אין זה סביר שבחור צעיר בגילך ירדם כל לילה רק באמצעות כדורי שינה.
בעיה בהרדמות ופגיעה בדפוסי השינה התקינים מצביעים על מצב לא תקין ולא מאוזן.
כך שבכל מקרה חשוב שתפנה למטפל.
לגבי הקור בגפיים חשוב לבחון מהי הסיבה:
האם ביצעת בדיקות דם?
רמות ברזל, פריטין, בלוטת תריס...
כפי שעמיתי ציין הפורמולה היא פורמולה שמתבססת על מנגנון של הנעת צ'י, דרך טובה ויעילה לעשות זאת היא באמצעות פעילות גופנית : הליכה, ריצה וכו'.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן סיניליר16/02/2011
למיכל/ערן
שלום רב.
מבקשת לדעת היכן ניתן לרכוש את השמן פוסימון-לעיסוי כאבים ועוד...
מאוד קשה למצוא ואין לדעת באם מייבאים אותו -אשמח לעזרתכם .במידה ויש שמן דומה
אשמח לשמוע
ליר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן סיני - תגובה
ערן מי-רב16/02/2011ליר שלום
ניתן למצוא בחנויות לרפואה סינית כמו שייאו איי בנתניה.
המלצה שלי היא על משחת הטייגר באלם הסינית אותה ניתן למצוא בחנויות טבע או בשווקים כמו שוק הפשפשים.
אושר בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערן יקירי-תודה -במקרה אני גרה בנתני
מיק16/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה בגיל הנעוריםמיקה14/02/2011
נערה בת 14 שחזרה להרטיב בגיל 10, אחרי גמילה רגילה בגיל 3. לא היתה טראומה ברקע (לא כזאת שנראית לעין בכל אופן). מערכת יחסים בריאה במשפחה, ולא ברור מה גרם לזה. החמרה מודרגת עד למצב של הרטבות קבועות.
נעשו שני נסיונות עם סדינים עם זמזם שהושאלו ביד שרה, אולם הם התקלקלו לעתים קרובות, והנסיון הופסק. עברה לפני קצת יותר משנה סדרה טיפולים לגמילה בשלבים אצל מומחה בנושא: סדין עם זמזם, הרטבה בלחץ, תרגילי עיניים לפני השינה ותרגילי סוגרים בעת הטלת שתן. גם כאשר היה שיפור מעולם זה לא החזיק יותר מ-7 שבועות. בחודשים האחרונים יש נסיגה חזקה עד לכמה פעמים בשבוע. מה ניתן לעשות שלא נעשה עד עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה בגיל הנעורים - תגובה
מיכל שלזינגר14/02/2011שלום מיקה
לא תמיד אם היתה טראומה היא גלויה לעין,
בכל אופן יתכן גם שיש משהו רגשי ו/או פיזי ברקע, האם ביום קשה לה להתאפק ?
במצבים כאלו שאינם ברורים אני משלבת טיפול בשיטת אייפק- זוהי שיטה שמשלבת גוף ונפש ודרכה ניתן להגיע לאבחנה מדויקת ולטיפול מתאים.
הטיפול של הסדין עם הזמזם הוא טיפול ביהיביוריסטי ואינו מטפל בשורש הבעיה.
אם יש בעיה של סוגרים אפשר לשקול גם במקביל טיפול בשיטת פאולה /תרגילי קגל.
את בכל זאת מדברת על מצבים שהילדה הצליחה להחזיק מעמד - אפילו 7 שבועות, מה שמחזק את ההנחה שיתכן שפיזית הכל תקין והבעיה היא רגשית .
כמובן שאני לא יכולה לעשות שום דבר דרך האינטרנט. תצטרכו לפנות למטפל.
ממליצה בחום לפנות למטפל באייפק, בגלל ההיבט הרגשי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת פנינה סיניתלירן06/02/2011
האם אבקת פנינה סינית (300 מ"ג) יעילה לפטריית שמש מעין מעט כתמים בהירים (לא הרבה) ?בשימוש פנימי אני מתכוונת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת פנינה סינית - תגובה
מיכל שלזינגר06/02/2011שלום לך לירן
לי אישית, אין ניסיון טיפולי בפטרית שמש באמצעות אבקת פנינים.
ישנם מוצרים רבים אחרים שעליהם אני ממליצה בקליניקה שעושים זאת בהצלחה - למשל שמנים אתריים שונים או משחות וקרמים שונים.
הכי חשוב בפטרית שמש הוא להמנע מכל מחשיפה נוספת לשמש !!!
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לירן07/02/2011יש לי את זה הרבה זמן ,לא ידעתי איך זה נוצר.יש לי את זה במקום שלא חשוף לשמש
בכלל, באופן כללי אני לא נחשפת הרבה לשמש וכשאני יוצאת לבחוץ אני שמה מקדם הגנה על איזה קרמים מדובר? שמעתי ששמן עץ התה עוזר לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
מיכל שלזינגר07/02/2011שלום לך לירן
פטרית שמש לא נוצרת בתנאים של שמש בלבד- חשובה גם לחות (הזעה / קרם שומני וכו').
שמן עץ התה זוהי אופציה. אבל צריך כמובן להקפיד על מריחה קבועה של מספר פעמים ביום - במקרה של פטריה - אפילו 3 פעמים ביום.
חשוב מאוד להמנע אז מחשיפה לשמש, על מנת שלא יווצרו כתמי שמש.
אם תפני למטפל בארומתרפיה, הוא יוכל להמליץ לך על שמנים נוספים. או להכין לך תערובת מתאימה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום , כשאין שמש אני לא מרגיש טובשמש01/02/2011
וזה לא קשור לאור או למצב רוח ירוד בגלל חושך..
פשוט צריך ממש את השמש על הגוף שלי (פנים, חזה, צוואר, ידיים רגליים) למשך 20 דקות ביום ורק אז מרגיש בסדר..
אם אין שמש מספר ימים הגוף נהיה קשה, ישנם כאבים ,סחרחורות, קליקים כואבים, התכווצויות. זרמים בגוף והרגשה רעה ולא נעימה.
וכמו כן מתחיל להיות סגול מתחת לעיניים וחוסר שקט.
רק החשיפה לשמש כ 20 דקות ,חצי שעה . פותרת את כל זה. ונותנת תחושת רווחה למשהו כמו יומיים וישנה הקלה גדולה.
בזמן החשיפה השרירים דופקים עד שהם נרגעים וזה כנראה תהליך הריפוי של השמש..
חייב לדעת למה זה.
ואיך אפשר לדמות את זה כשאין שמש.
עליי לציין שזה לא קשור לויטמין D כיוון שלא חסר ולוקח כל יום 1500 יח"ד בטיפות.
כשיש חשיפה לשמש הריפוי הזה הוא מיידי תוך 20 דקות עד חצי שעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום , כשאין שמש אני לא מרגיש טוב - תגובה
מיכל שלזינגר01/02/2011שלום לך
בכלים של הרפואה הסינית אני לא יודעת כיצד להסביר מהו הצורך הכל כך קיצוני שלך בשמש (מברית האנשים אוהבים אור שמש, אך לא כולם מתארים מצב כל כך קיצוני).
ממליצה לך דווקא על טיפול אייפק (IPEC - טיפול פיזי-רגשי) על מנת לנסות ולהסביר את התופעה ולטפל בה. אני מניחה שלא תמיד יש לך נגישות לאור שמש.
בטח בעונת החורף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום , כשאין שמש אני לא מרגיש טוב - תגובה
ערן מי-רב02/02/2011שלום
בהמשך לעמיתתי אציין כי הסימנים הללו אכן יכולים להיות קשורים בעקיפין לויטמין D שיתכן שאינו נספג בגופך בצורה טובה או משפיע על שאר המערכות בגופך.
על פי הרפואה הסינית נראה שחסרה לך אנרגיה שאותה יש לחזק, השמש הינה ספק אנרגיה (יאנג, מתוך הסתכלות של תאוריית יין, ויאנג, סמל הטאו, Yin, Yang).
במצב זה האנרגיה נתקעת לא עולה לראש ויוצרת סחרחורות, אינה מניעה מפרקים ויוצרת קליקים והתכווצויות בשרירים...
בכדי לקבל מענה מדוייק יותר מהרפואה הסינית אני ממליץ לך לגשת למטפל\ת שיאבחנו ויתנו את הטיפול הנכון לך.
אושר, בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שאתה צודק.
שמש02/02/2011עשו לי טיפול של דיקור סיני.
זה לא עזר, גם פעילות גופנית זה לא משהו שעוזר.
רק השמש משחררת הכל אך רק לזמן מוגבל (מקסימום ליומיים)
השמש כנראה גורמת לזרימה טובה של הדם וכך הכל בא על מקומו בשלום וישנה הקלה.
רק שזה לא נראה לי הגיוני שזה רק אצלי ככה, לא ראיתי שהרבה אנשים מתלוננים על זה.
ובכלל כידוע יש טענה שהשמש היא מסוכנת.
הויטמין D ברמה של 32 שזה אמור להיות תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שאתה צודק. - תגובה
ערן מי-רב02/02/2011לפי מה שציינת אני חושב שהדגש צריך להיות על פורמולות צמחים סיניות ותזונה סינית
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 18 - ללא זיפים או זקןטל28/01/2011
אני כבר בן 18 ולא גדל לי זיפים/זקן.
שאלתי את אבא שלי באיזה גיל התחיל לגדול לו והוא אמר ב17 וחצי כבר..
יש לי שיערות באיזור הטבור, קצת בחזה, בבית שחי והכל גדל לי בזמן שצריך כמו שידעתי שאצל חברים אבל רק הזיפים לא קורה..מה שכן קורה לי כרגע זה מן שיערות כאלו בלחיים ובגרון בקיצור איפה שאמור לגדול זקן..אשמח לדעת האם יש דרך לפתור את הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 18 - ללא זיפים או זקן - תגובה
ערן מי-רב28/01/2011טל שלום
דבר ראשון עלייך לגשת לבדיקת גדילה ולראות שאכן אין בעיה בגדילה. על פי מה שסיפרת גם אצל אביך החלה צמיחה מאוחרת כך שיתכן (תורשתית) שגם אצלך.
לא ציינת גובה, משקל האם הם תקינים.
צמיחה טבעית של בני האדם הינה בין גילאי 12-18 אך כיום עקב תזונה מרובת כימיקלים, מידע רב וגירויים שנחשפים בגיל צעיר וגורמים רבים משנים את הטבע בנו ומכאן צמיחה שונה מאחד לאחר.
ישנם שצומחים בהדרגה, ישנם במהירות בגיל צעיר ונעצרים וישנם בגיל מאוחר יותר.
בכל אופן מבינה סינית הכוונה שהאנרגיה אצלך תקועה וחלשה ויש לתמוך בה (דיקור, צמחי מרפא וכדו') בכדי שתנוע בגוף בצורה חופשייה יותר.
אושר, בריאות, אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שארית שתן בגלל סוגרים חלשיםאורלי27/01/2011
יש לי שארית שתן גדולה בגלל שהסוגרים של השלפוחית חלשים האם יש מענה לבעיה בדיקור סיני ניסיתי הומופאתיה לא עזר ביופידבק לא עזר שארית 600 ומעלה
האם ניתן לפתור את הבעיה ברפואה משלימה ?
תודה מראש
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שארית שתן בגלל סוגרים חלשים - תגובה
ערן מי-רב27/01/2011אורלי שלום
לרפואה הסינית יש תשובה למצב זה אך יש צורך לגשת למטפל שיאבחן בצורה מדוייקת.
השילוש של דיקור וצמחי מרפא סיניים יכולים לתת מענה טוב.
אושר, בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי דיקור יפנימיכל24/01/2011
שלום רב,
היכן ניתן ללמוד בארץ דיקור יפני?
והאם יש חובה ללמוד לפני כן רפואה סינית?
(אציין שיש לי רקע אקדמי פארא-רפואי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי דיקור יפני - תגובה
מיכל שלזינגר24/01/2011שלום מיכל
לימודי דיקור יפני ניתן ללמוד ברידמן אצל אמיר רגונס או אצל רן כליף.
למיטב ידיעתי מרבית התלמידים הינם בעלי רקע ברפואה סינית.
לימודי רפואה יפנית נמשכים בין שנה - שנתיים וחשוב מאוד הרקע הנרחב ברפואה סינית ( 4 שנות לימוד!).
ללא הרקע הזה יהיה לך מאוד קשה להשתלב ולהבין את הדברים לעומק.
את כמובן יכולה לברר בשני המקומות שהצעתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)