פורום רפואה סינית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לאכול בכדי להפחית ריח זיעה
    עידן
    07/05/2011

ע"פ הרפואה המשלימה? אני סובלת מבעיה של הזעות יתר בקיץ וזה לא עובר גם כשאני משתמש בדאודורנט. אשמח לכל פתרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה לאכול בכדי להפחית ריח זיעה - תגובה

ערן מי-רב
    07/05/2011

עידן שלום
    בכדי לענות לך על השאלה בצורה בצורה מדוייקת יותר אני ממליץ לך לגשת לאיבחון ברפואה הסינית בכדי להתאים את התזונה הנכונה אלייך.
    ישנם מזונות מחממים רבים והרשימה ארוכה, חלקם אף רצויים לצריכה יומית אך שוב צריך להתאים זאת לכל אחד מאיתנו גם מתוך הסתכלות לפי עונות השנה.

אושר בריאות אור ואהבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזוק גי'נג בן 20
    עידן
    04/05/2011

שלום למיכל\ערן.

אני בן 20 וחצי עוד מאט והבנתי מתי שמקיימים יחסי מין אז החומר "גי'נג" מתבזבז
    *איזה מאכלים יכולים לחזק את הג'ינג ?
    *ואיך הוא מתחדש?

תודה רבה והמשך יום נפלא

לקביעת תור
    סגירה
    חיזוק גי'נג בן 20

הוספת תגובה

• חיזוק גי'נג בן 20 - תגובה

מיכל שלזינגר
    04/05/2011

שלום לך עידן

להלן הסבר:
    מבחינה סינית הכליות מאחסנות תמצית הנקראת JING.
    תמצית זו שחלקה מגיע מההורים ברגע ההתעברות, וחלקה מהמזון שאנו אוכלים, מאוחסנת בכליות וקובעת את החיוניות, ההתפתחות הגופנית והשכלית, העמידות למחלות ותוחלת החיים.
    תמצית זו מרוכזת בביצית ובזרע, במוח ובמח העצמות.

חוסר ג'ינג מתבטא בפגיעה בהתפתחות ועלול לגרום למומי לידה, פיגור, חולשת רגליים ועצמות, אימפוטנציה, בעיות פריון, סניליות, שיניים חלשות ורופפות, צלצולים באוזניים, כאבים וחולשה בגב תחתון וברכיים.

את הג'ינג שהתקבל מן ההורים לא ניתן לשפר או לשנות, אך ניתן לשפר את הגינג שמגיע דרך המזון.

הרגלים מזיקים אשר "מבזבזים" ג'ינג:
    - אצל גברים קיום יחסי מין רבים ואיבוד זרע.
    - לידות רבות מדי בפרקי זמן קצרים מדי.
    -מצבים נפשיים- מתחים, פחדים, חרדות.
    - רעלים במזון- משמרים, סוכרזית, אלכוהול, קפה, כימיקלים, חומרי הדברה ועוד.
    - סמים.
    - עודף מלח, עודף סוכר. הגוף נאלץ להתמודד עימן וכך מכלה את האנרגיה שלו.
    - דיאטה עתירת חלבון (בעיקר מן החי). מאוד מכבידה על הגוף ומחלישה אותו לאורך זמן.

על מנת לחזק ג'ינג יש לחזק את אלמנט האדמה : מערכת העיכול.

מזונות מומלצים:
    1. אצות זעירות – MICRO ALGAE כגון: כלורלה, ספירולינה, אצה כחולה ירוקה.
    2. דגים מומלצים – דגי הים הצפוני – עשירים בחומצת אומגה 3.
    3. בשר- כמויות קטנות עד 100 גרם ביום. בשר בתחמיץ אף יעיל יותר (מסייע בשבירת שרשראות השומן והחלבון- וכך עושה אותו קל יותר לעיכול).
    את הבשר ניתן לבשל עם ג'ינגר אשר מסייע לגוף להתמודד עם חומצות ורעלים שמקורם בבשר ולהפטר מהם. מיורן בזמן הבישול – מסייע לכבד להתמודד עם השומן של הבשר.
    בשר רצוי לאכול עם ירקות עליים ( חסה, סלרי, פטרוזילינ, כוסברה, רוקט) ועם ירקות גופרתיים – ברוקולי, כרוב , בצל ושום – מסייעים לעיכול חלבון ושומן הבשר.
    4. עשבי דגנים – עשב חיטה, שעורה.
    5. מוצרי חלב באיכות גבוהה – הטוב ביותר חלב/ יוגורט עיזים (עדיף אורגני).
    ככלל, מוצרי החלב המומלצים ביותר הם אלו שעברו תסיסה – יוגורט, קפיר, לבנה וכו', אשר דלים בסוכר חלב שאצל חלק מהאנשים הוא גורם אלרגני.
    6. שקדים (עדיף קלופים – להשרות ללילה ולקלוף).
    7. פולן ומזון מלכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש בקצות האצבעות
    אורטל שביט
    03/05/2011

שלום רב
    לאחרונה אני מרגישה יובש בקצות האצבעות.. גם לאחר שטיפתן..
    ממה זה נובע?

בתודה רבה
    אורטל !

לקביעת תור
    סגירה
    יובש בקצות האצבעות

הוספת תגובה

• יובש בקצות האצבעות - תגובה

מיכל שלזינגר
    04/05/2011

שלום לך אורטל

ברפואה הסינית בפרט וברפואה המשלימה בכלל אנו מקפידים לבחון את המטופל באופן הוליסטי (כוללני).
    כך שיש לקחת בחשבון סימפטומים נוספים ואבחנה מלאה.
    על פי הרפואה הסינית יובש יכול לנבוע מסינדרום של חסר דם/ חסר יין שכמובן יכולים להיות מעורבים בסינדרומים נוספים.
    תלוי כמובן באילו אצבעות מדובר, אם רק חלק מהן או כולן, ואז יש לקחת בחשבון איברים ו/או מרידיאנים מסויימים.

זה בהבט של הרפואה הסינית.
    בהבט ככלי ורחב יותר ניתן לבחון אולי את אלרגית לחומר מסוים שאת באה עימו במגע: סבון, קרם, אבקת כביסה, חומר שמשמש אותך לעבודתך וכו'.
    את זאת אני בודקת באמצעות בדיקה קינסיולוגית.

ממליצה לפנות למטפל שיאבחן

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה
    עידן
    01/05/2011

שלום לכולם אני בן 17 וחצי
    וגם אחראי תזונה שהרוב בו ירקות ואורז מלא , ירקות מכל הצבעים,ומים.
    ולפעמים לחם מלא.

גם אחראי תזונה של כמעת 95 אחוז עדיין יוצא לי פצעי בגרות
    אמנם פחות אבל יוצא ...
    חשוב לציין שהתזונה משפרת את מראה העור הופך להיות יותר זוהר וחי אבל עדיין פצעי בגרות זה מטיש אותי כבר שנתיים . גם אחראי דיקור לניקוי רעלים יוצא
    אין מה לעשות נגד זה ??
    וצריך שהגיל יעבור והתזונה רק מפחיתה?
    תודה רבה ושבוע טוב :)

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• חשוב לציין 2

עידן
    01/05/2011

חשוב לציין שגם המתח הנפשי שלי תקין לחלוטין.

איזה עצות יש לכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב לציין 2 - תגובה

ערן מי-רב
    01/05/2011

דניאל שלום\בנוסף לעמיתתי מיכל אוסיף כי:
    מתח אינו בהכרח הדבר אותו אנו מכירים כלחץ או מתח נפשי\פיזי אלא גם סיבות נוספות כמו תזונה לקוייה אורח חיים לא בריא לגופינו וכמובן רגשות לדוג': מחשבות יתר, היהורים ודאגות (אשר נחשבים לרגשות ברפואנ הסינית) יכולים להביא את גופינו למצב של מתח פנימי.
    וכפי שמיכל ציינה ממליץ אני גם כן לפנות למטפל ברפואה סינית אשר שם גם דגש על המצב הנפשי.
    אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו חשוב שמציק לי

עידן
    01/05/2011

אני לא רואה את התגובה של מיכל ....

ועוד משהו
    יש לי המון חברים בני גילי 17.18 שאוכלים רק גאנק פוד שותים אלכוהול מעשנים לא אוכלים ירקות ולא יוצא להם פצעים והעור שלהם נראה מצוין

איך זהההה???? זה משגע אותי ולי אומנם יוצא קצת מאוד אבל יוצא ולהם לא

תודה רבה לשניכם :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו חשוב שמציק לי - תגובה

מיכל שלזינגר
    01/05/2011

שלום לך דניאל

כפי שערן הדגיש יש את הצד הרגשי והצד הפיזי.
    מתח הוא בין הגורמים לסטגנציה וחום
    תזונה לא מתאימה מייצרת לחות
    השילוב ביניהם מייצר אקנה.
    לגבי החברים שלך-
    לאנשים שונים קונסטיטוציות שונות.
    בסיס שונה.
    הבריאות הגופנית נפשית שלנו אינה זהה.
    אנשים שונים לוקחים את הדברים מבחינה נפשית בצורה שונה.

אנשים שונים זה מזה וכל אחד מגיב בצורה אחרת.
    לגבי אכילת הג'אנק פוד אינך יודע מאילו בעיות הם כן סובלים: כאבי ראש, חוסר אנרגיה, עייפות, בעיות עיכול....
    אנשים לא נוטים להסתובב ברחוב ולשתף את כולם בבעיותיהם (:
    אינך יודע מה הם מרגישים.

אני חוזרת על המלצתי לפנות למטפל

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו חשוב שמציק לי - תגובה - תגובה

מיכל שלזינגר
    01/05/2011

תוספת:

לגבי האקנה-

מנסיוני דיקור קוסמטי יכול לעשות נפלאות.
    המטפל ימליץ לך על פורמולה מתאימה של צמחים ועל טיפול מתאים בעור ואני בטוחה שיחול שיפור גדול מאוד בעורך.
    ראיתי כבר מטופלים שממש חו 100% שיפור בפצעי אקנה !!!

מאוד חשוב שתקפיד על היגיינה ותשטוף פנים פעמיים ביום.
    אם מדובר באקנה גם על הגב - כמובן גם על הגב.
    מטפל ימליץ לך על מוצרים נוספים, שטיפות מיוחדות וכן הלאה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנסי צודקת

עידן
    01/05/2011

צודקת הרבה סובלים מעייפות חוסר אנרגיה ועוד דברים שאני לא יודע ...

תודה
    והייתי אצל מטפל סיני דרך מאוחדת אבל היא אמרה לי שאין לי כמעט פצעים על העור ואין מה לטפל בעור
    סהכ יוצא לי כל כמה שבועות כמה בודדים מעצבננים עם מוגלה או אדומים

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנסי צודקת - תגובה

מיכל שלזינגר
    01/05/2011

שוב שלום דניאל

אז הקפד והמשך בתזונתך המזינה.
    המנע ממשקאות אנרגיה (שמכניסים חום)
    המנע מג'אנק פוד...
    הקפד על שטיפת הפנים פעמיים ביום והשתמש במוצרים טובים לניקוי העור.
    אפשר לשלב גם שמן עץ התה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

עידן
    02/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה מוזרה
    אור
    29/04/2011

שלום רב, אני מזה כשנתיים וחצי סובל מתופעה די מלחיצה שכוללת סחרחורת כרונית כזו שמופיעה אצלי ברוב ימי השבוע, זו הרגשה מוזרה אפילו לא הייתי קורא לזה סחרחורת אלא הרגשה של ריחוף כזו כאילו מנותק מהעולם, אני מתפקד כרגיל אך פחות מרוכז ופחות מפוקס. ואנשים לא מצליחים להבין ולראות את הבעיה שלי.

זה החל כאשר שתיתי אלכוהול בגיל 16 וחצי , יום לאחר מכן הרגשתי ממש רע, הלכתי לביקור רופא ושם הבחינו כי הלחץ דם שלי גבוה מהרגיל, הקאתי ושילשלתי ביום זה ומאותו יום ההרגשה החלה,יש לציין שלאחר מכן הלחץ דם שלי ירד בצורה דרסטית וכיום הוא נמוך.

אני קם בבוקר הכל כרגיל מרגיש טוב ולאט לאט מתחיל להרגיש מנותק, וכאילו לא זורם דם למוח ואין אספקת חמצן לראש בכלל.בבית הספר זה השפיע עליי היה לי יותר קשה ללמוד למבחנים ולהתרכז בשיעורים . וכיום בצבא זה מפריע לי מאוד למרות שאני מתנהג כרגיל והכל "בסדר" אבל זו הרגשה שקשה לאנשים להבין.

אני ממש לחוץ מתופעה זו כי זה לא דבר שעובר, זה לעיתים מפסיק לאורך של כמה שבועות שאני חוזר להרגיש טוב ורגיל אבל פתאום זה חוזר והורס לי את ההרגשה.

יש הרבה פעמים שאני הולך לישון עם ההרגשה ויום למחרת קם באותו מצב וזה הרגשה מוזרה שכלום לא השתנה.

ראוי לציין שעשיתי בדיקה אצל נוירולוג שלא מצא משהו , ואקו - לב שגם לא הוכיח משהו.

ורופאת המשפחה שלי אמרה שזה בשל גדילה, אך זה לא הגיוני כבר שהגדילה וההשפעה של הגדילה מתמשכת לאורך של שנתיים וחצי של הרגשה מעצבנת שאני לא מאחל לאף אחד.

אנא תנו לי פתרון .

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשה מוזרה

הוספת תגובה

• הרגשה מוזרה - תגובה

מיכל שלזינגר
    01/05/2011

שלום לך אור

אני ממליצה לך לפנות למטפל שיערוך אבחנה מדויקת ויוכל להתאים לך טיפול מתאים שישפר את הרגשתך.
    המטפל יוכל לאבחן את סיבת השורש להרגשה שאתה מתאר.
    במרפאה שלי אני משתמשת לאבחון בכלים של הרפואה הסינית:
    דופק, לשון, אבחנת גוף ובנוסף משתמשת בכלי אבחנה של אייפק - קינסיולוגיה.
    צרוף הכלים של שתי השיטות מאוד מסייע לי ו בהשגת האבחנה ובהתאמת טיפול מדויק למטופל.
    קורה פעמים רבות שמגיעים למרפאה לרפואה משלימה מטופלים שסובלים מאוד אך על פי הכלים של הרפואה המערבית לא ניתן למצוא שום סיבה שתסביר את סבלם ואילו ברפואה המשלימה מוצאים להם פתרון.
    אני מניחה שכך זה יכול להיות גם אצלך

בהצלחה
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליחה או לחות או משהו אחר?
    עומר
    21/04/2011

שלום,

בתקופה האחרונה אני מרגיש שהראש שלי קצת כבד.
    תחושה של חוסר פוקוס, תגובה קצת איטית, עייפות מנטלית.
    הייתי אצל פסיכולוג שאיבחן את התופעות האלה כחרדה.
    רופא סיני שהייתי אצלו איבחן לחות או ליחה.
    אני מודע לכך שיכול להיות ששתי האבחנות מתארות את אותה תופעה ואין סתירה בינהן.
    המטפל הסיני המליץ על הפורמולה bu zhong yi qi tang ( מכיוון שאני סובל גם מטחורים)
    לפי מה שקראתי אני יודע שיש עוד שתי פורמולות המטפלות בלחות וליחה: wen dai tang
    ו tai wu shen zhu san.
    השאלה שלי היא האםbu zhong yi qi tang יכול לעזור לתופעות שציינתי למעלה או שכדאי לנסות את הפורמולות האחרות אם בכלל.
    אני יודע ששאלתי שאלה שאולי קצת מורכבת אבל אין לי כסף מיותר לעוד פסיכולוגים או מטפלים סינים והייתי רוצה למצוא פתרון לבעיה.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ליחה או לחות או משהו אחר?

הוספת תגובה

• ליחה או לחות או משהו אחר? פורמולות

מיכל שלזינגר
    21/04/2011

שלום לך עומר

אני לא יודעת מדוע הפסיכולוג אבחן אצלך חרדה, האם יש גם סימנים של חרדה?
    לגבי הכבדות, חוסר הפוקוס, והעייפות המנטלית- הפורמולה Bu Zhong YI QI Tang
    יכולה באמת להתאים, זוהי הפורמולה שרשם לך המטפל ברפואה סינית שמן הסתם ערך לך אבחנה מדוקדקת על פי כל הסימנים, הסימפטומים והבדיקות שהבאת.
    אני מבינה את רצונך לחסוך כסף, אבל לא ניתן לאבחן ולהתאים פורמולות בצורה מקצועית ואחראית באמצעות שימוש ברשת.
    המטפל השתמש ביכולותיו ובידע המקצועי שלו, ובטוח התאים פורמולה מתאימה.
    נכון, שהפורמולות שציינת גם הן מתייחסות לאספקטים של לחות,ליחה- אבל כל אחת יש לה דגשים משלה ורק מטפל יכול להתאים באופן מדויק.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

עומר
    21/04/2011

קודם כל תודה על התגובה.
    לא מדובר בהתקף חרדה. כנראה שזה סימפטום של חרדה. בתקופה שלפני הייתי לחוץ וגם בעבר חוויתי תקופה קצרה של תופעות דומות.
    תחושת העייפות, כבדות וחוסר ריכוז מנטלי הגיעו לפני. יכול להיות שזה שילוב.
    היום עשיתי אימון ריצה, חשתי כי ממש קשה לי להרים את הרגליים מהקרקע, ממש תחושת כבדות. ככל שהמשכתי באימון הרגשתי ליחה שמתרכזת בגרון וירקתי אותה החוצה ( כמו שהסינים עושים ) בהמשך האימון הרגשתי שתחושת הכבדות הופכת לפחות חזקה.
    בכל מקרה, אנסה את הפורמולה.
    האם יש לכם המלצות נוספות מעבר לתזונה נכונה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות - תגובה

מיכל שלזינגר
    22/04/2011

שלום לך עומר

לגבי החרדה - אני נוהגת לשלב גם טיפול בפרחי באך שיכול ביחד עם הפורמולה הסינית לעשות נפלאות.
    לגבי תחושת הכבדות, כאשר סובלים מחולשת טחול, יש גם בעיות ספיגה ולכן רצוי לבדוק גם את מצב הדם- ספירה וכימיה בדם.
    בדוק גם את מצב הברזל, פריטין, ויטמין B12
    מומלץ גם לבדוק בלוטת תריס.
    אם אתה מרגיש כך , לא הייתי ממליצה על פעילות של ריצה, אלא על פעילות ספורטיבית עדינה יותר, דוגמת הליכה.
    כאשר אתה משתמש ב"אנרגיה שאין לך" כמו עכשיו, אתה יכול לדמות זאת ללימון שסוחטים אותו אחרי שסחטו כבר את כולו.
    בעצם אתה שוחק את האדרנל כאשר אתה משתמש ברזברות שאין לך וחבל, אתה גורם נזק לטווח ארוך.

שבת שלום וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

עומר
    27/04/2011

האם ניתן לקחת כדור ואבן (נגד חרדה) מדי פעם בתקופה בה אני משתמש בbu zhong yi qi tang ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

מיכל שלזינגר
    28/04/2011

שלום עומר

קח את ה BU ZHONG YI QI TANG במרחק של לפחות 4 שעות מהואבן.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר עשרה ימים
    גליה
    19/04/2011

כבר עשרה ימים שאני עם שיעול טורדני ונזלת, וכיוון שאני בהריון בשבוע 11 אסור לי לקחת כל דבר שעשוי להקל על תופעות אלו, יש לך רעיון מה יכול להועיל לי?

בתודה גליה

לקביעת תור
    סגירה
    כבר עשרה ימים

הוספת תגובה

• כבר עשרה ימים - תגובה

מיכל שלזינגר
    20/04/2011

שלום לך גלי

כמובן להוריד את כל מייצרי הלחות- ליחה:
    בוטנים ומוצריהם, מוצרי חלב, בננות, תפוזים, אוכל מטוגן.
    במקביל עבור הנזלת את יכולה להשתמש בשטיפות אף:
    כפית מלח לכוס מים שהורתחו (להשתמש בהם רק כשהם בחום החדר כמובן), מזלף מלא לכל נחיר פעמיים ביום.
    עבור השיעול את יכולה להשתמש בסירופ טבעי שמכינים לבד מבצל מגורד יחד עם כמות זהה של דבש שהונחו ביחד למספר שעות. את יכולה לקחת כף מן התערובת המוכנה אפילו כל שעה.
    בפעם הבאה במהלך ההריון ממליצה לך לפנות לפורום רפואה משלימה בהריון (גם בניהולי...).

המשך הריון בריא וקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות מינית מגביר אקנה?
    עידן
    14/04/2011

האם פעילות מינית מגבירה אקנה?
    בן 17 וחצי

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות מינית מגביר אקנה?

הוספת תגובה

• פעילות מינית מגביר אקנה? - תגובה

ערן מי-רב
    14/04/2011

יוני שלום
    אקנה מבחינה סינית מוגדר בחום תקוע בגוף יחד עם לחות שהצטברה ממספר גורמים.
    פעילות מינית מוגברת הינה גם ייצור חום במידה מסויימת ויכולה להשפע על כך אך עם זאת הדגש צריך להיות על שינוי תזונתי ומומלץ דיקור וצמחי מרפא סיניים בנוסף.

אושר, בריאות, אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורז מלא..
    עידן
    07/04/2011

אורז מלא על איזה איברים הוא משפיע? (איזה איברים הוא מחזק...)

לקביעת תור
    סגירה
    אורז מלא..

הוספת תגובה

• אורז מלא.. - תגובה

ערן מי-רב
    07/04/2011

דפנה שלום
    אורז משפיע על הקיבה, טחול וריאות.
    אורז לבן בייחוד על קיבה וטחול.
    אך כמובן תלוי גם בתבלינים שאנו מוסיפיחם ובירקות ובצורת הבישול.

אושר, בריאות, אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיקור במהלך נטילת גלולות?
    מיקה
    06/04/2011

היי ,

התחלתי הליך לקראת הריון לפני כ - 7 חודשים. משנמצא כיה FSH 18.9 חיפשתי מענה שיסייע ומצאתי כי דיקור בשילוב עם צמחי מרפא יכולים לסייע ולאפשר הריון על אף FSH גבוה.

לצערי בפרוטוקול החדש נתבקשתי ליטול גלולות במשך 21 יום ולאחר מכן להתחיל בסדרת זריקות.

אני מטופלת בצמחי מרפא ודיקור מזה חודשים.
    עלויות לא פשוטות

שאלה:
    האם דיקור במהלך נטילת הגלולות הכרחי לתהליך?
    האם יש לו השפעה על אף הדיכוי ההורמונלי?
    מה מטתו של הדיקור בשלב הזה?

המשך יום מקסים
    מיקה

לקביעת תור
    סגירה
    דיקור במהלך נטילת גלולות?

הוספת תגובה

• דיקור במהלך נטילת גלולות? - תגובה

ערן מי-רב
    06/04/2011

מיקה שלום
    על אף נטילת הגלולות הדיקור מזכיר לגוף כיצד לפעול בצורה יותר מאוזנת.
    אכן לדיקור השפעה למרות הדיכוי ההורמונלי משום שמטרתו לסייע לבניית הזקיקים ולקליטה.
    אכן זהו תהליך ארוך של מספר חודשים שגם תלוי באורח חיים.
    האם גם בן זוגך נבדק לספירת זרע?

בברכת
    אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות ודיקור

מיכל שלזינגר
    06/04/2011

שלום לך מיקה

מטרת הדיקור בזמן הטיפול היא לאזן את הגוף פיזית ורגשית. לתת תמיכה לאיברים ספציפיים ובשלב שאת נמצאת להכין את הגוף לטיפול.
    מנסיוני הקליני הצד הנפשי הוא לא פחות חשוב מן הצד הגופני (במקרים רבים כפי שהסתבר לי הצד הנפשי אף שיחק תפקיד משמעותי יותר !!!!), זוהי הסיבה שאני משלבת בטיפולים בכלל ובפוריות בפרט טיפול בצד הרגשי - פרחי באך, דמיון מודרך, הומיאופתיה ואייפק.
    בכל שלבי הטיפול חשוב לשלב את הדיקור וכן גם בהפסקות שבין הטיפולים, על מנת להחזיר את הגוף- נפש לאיזון (:

בהצלחה
    בשורות טובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי כבד
    שמחה
    04/04/2011

ערב טוב!
    האם אשה מיניקה יכולה לעשות ניקוי כבד?

אם לא, האם ניתן לעשות ניקוי קל למס' ימים בודדים וכמה ימים

תודה מראש וחודש טוב

לקביעת תור
    סגירה
    ניקוי כבד

הוספת תגובה

• ניקוי כבד - תגובה

מיכל שלזינגר
    04/04/2011

שלום לך שמחה
    אני לא ממליצה לנשים מניקות לערוך ניקוי כבד כיוון שהחומרים שהן נוטלות משפיעים כמובן על התינוק היונק.
    כדאי כמובן להקפיד על תזונה נכונה. לא חייבים לעשות ניקוי מספיק בשלב זה שתאכלי נכון: הימנעי מג'אנק וקפאין. הקפידי על שתית מים.
    אם את רוצה תפריט מסודר ומדויק עם דגשים שונים מומלץ לפנות למטפל.
    בהצלחה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טינקטורה או אבקה בכמוסות
    אביגיל
    04/04/2011

היי, רציתי לשאול אם יש עדיפות לטינקטורה על כמוסות מבחינת רמת הספיגה של החומרים?

לקביעת תור
    סגירה
    טינקטורה או אבקה בכמוסות

הוספת תגובה

• טינקטורה או אבקה בכמוסות - תגובה

ערן מי-רב
    04/04/2011

אביגיל שלום
    הדעות חלוקות בנושא אם כי טיקטורה יכולה להיספג ישירות למחזור הדם במידה ומגלגלים את התמיסה בפה מספר שניות וחלקה נספגת דרך הורידים התת לשוניים (סאב ליגואל).
    בעניין הכמוסות הדבר גם תלוי ממה עשויות הכמוסות ושם אף הספיגה איטית יותר כיוון שצריכה לעבור פירוק במערכת העיכול.
    מבחינת נוחות דעתי היא עדיפות לטינקטורה מבחינת כמות ואופן הצריכה.

אושר בריאות אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לערן תודה על התשובה

אביגיל
    04/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורטיקריה והליקובקטר
    דקלה
    27/03/2011

שלום רב,
    אני סובלת מאורטיקריה מזה חצי שנה וצורכת בקביעות 2 אנטיהיסטמינים ביום.
    אני כעת מטופלת בדיקור וצמחי מרפא שלא הועילו לפריחה אולם הפחיתו את הבחילות וכאבי הגרון מהם סבלתי.
    לא מזמן גילו את חיידק ההליקובקטר וכעת התחלתי טיפול אנטביוטי אינטסיבי שממנו מאוד חששתי בשל הצורך לקחת 8 כדורים ביום בנוסף לאנטי היסטמינים.
    בהנחה שאוכל לסיים את הטיפול בלי סבל רב. מה מומלץ לי לעשות לאחר הטיפול על מנת לחזק את הגוף, למנוע מהחיידק לשוב ולהפטר מהפריחה.
    לציין שאני בסטרס רב שהחל כחודש לפני הופעת הפריחה בשל בעיה משפחתית שעליה לא אפרט.

בתודה
    נ.ב אשמח להמלצות על מטפלים ברעננה

לקביעת תור
    סגירה
    אורטיקריה והליקובקטר

הוספת תגובה

• אורטיקריה והליקובקטר - תגובה

ערן מי-רב
    27/03/2011

דקלה שלום
    אני כן ממליץ להמשיך עם טיפולי הדיקור וצמחי המרפא שאכן יכולים לעזור והדבר תלוי באיבחון מדוייק, שינוי תזונתי וכמובן רגשי.
    אמליץ לך גם לשלב שיאצו או כל טיפול מגע אחר שיכול להשפיע על הנפש גם כן ולהשפיע גם על עניין של החיידק - הליקובקטר, מנסיוני השפעה מצויינת על כך.
    בברכת
    אושר, בריאות, אור ואהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורטיקריה

מיכל שלזינגר
    30/03/2011

שלום לך

מאוד חשוב להדגיש כי הטיפול ברפואה מערבית הינו סימפטומטי בלבד.
    אדם שיש לו רגישות למשהו האורטיקריה תשוב ותתתבטא אם לא יעלו על הגורם שבבסיסה.
    לכן, אני משלבת טיפול אייפק (קינסיולוגיה) על מנת למצוא את האלרגן.
    אני משלבת טיפול ברפואה סינית +קינסיולוגיה + תזונה.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורטיקריה

אבי פלד
    29/03/2011

שלום מצטרף לערן טיפול ברפואה סינית יעיל ביותר !
    מניסיוני בטיפול באורטיקריה הנושא פתיר בהחלט בעזרת טיפול תזונתי וצמחי מרפא סיניים . אין שום יעילות באנטיביוטיקה לאורטיקריה .הטיפול המודרני המוצע בדרכ הוא אנטיהיסטמינים/ טלפסט/ אריוס וסטרואידים למינם שרק מחמירים את הבעיה.
    חובה חובה חובה שינוי תזונתי אלימנטיבי בשילוב צמחי מרפא .
    אגב הליקובקטר בהחלט ידוע כגורם לאורטיקריה ולכן חשוב לטפל בחיידק עצמו .
    חשוב לציין כי אנטיביוטיקה להליקובקטר לא בהכרח משמידה אותו כיוון שהוא די עמיד לאנטיביוטיקה .
    בברכה
    אבי פלד-רפואה סינית ותזונה טבעית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטיפול ברפואה סינית לשיפור בלפריטיס
    רוברט גל
    22/03/2011

שלום רב
    האם ניתן באמצעות דיקור סיני,תזונה קפדנית,ותוספי מזון להפחית,לשפר,מצב מציק בעינים מחלת עפעפים בלפריטיס ויובש מציק?
    נסיתי בעבר טיפול הומאפטי ממושך שלא הביא כמעט תוצאות,כרגע ללא תרופות,או משחות ייחד עם זה עדיין סובל מיובש מציק,ורגישות בעינים,כולל מחלת עור סבואיירק דרמטיטסס
    רופא העינים ציין קשר קבוע,וששיפור בה חיצונית,ופנימת יכול להפחית את היובש בעינים ואי הנוחות,האם ניתן באמצעות הדיקור,גם לא באזור העינים והגבה לשפר את המצב,כי לכרגע עשיתי 3 טיפולים ועדיין ללא שינוי פעם בשבוע,תוך כמה זמן אמור להיות שיפור?
    מה ההבדל בין דיקור סיני לדיקור יפני,האם מומלץ 2 טיפולי דיקור בשבוע או שזה יותר מידי?
    לאחרונה המליצה לי מטפלת בדיקור סיני על שימוש במוצרי קאמדיס האם יעילים למצב סבואירק דרמטיטסס?
    אודה לסיוע
    רוברט גל

הוספת תגובה

• הטיפול ברפואה סינית לשיפור בלפריטיס - תגובה

מיכל שלזינגר
    22/03/2011

שלום לך רוברט

לגבי המוצרים של קאמדיס, בהחלט יכולים לעזור לסבוראיק דרמטיטיס.
    לגבי הדיקור סיני - יכול לסייע אבל דיקור סיני בלבד אינו מספיק.
    כפי שציינת אתה נוטל גם תוספים מתאימים.
    אתה טופלת בהומיאופתיה, אני מניחה שהומיאופתיה קלאסית ???
    אני מצרפת לטיפול בדיקור טיפול הומוטוקסיקולוגי שמנסיוני מאוד משפר את המצב.
    הדיקור היפני עושה שימוש בנקודות דיקור דומות לאלו של הדיקור הסיני (אבל יש גם נקודות דיקור יפניות שאינן מופיעות ברפואה הסינית), הדיקור היפני שם דגש הרבה יותר גדול על אבחנת גוף ואבחנת בטן מאשר הרפואה הסינית. ברפואה היפנית ישנה בדיקת רפלקסים מתמדת לבחון בזמן אמת האם חל שיפור ברפלקסים שונים שהגוף מבטא - זאת בעקבות הדיקור.
    מטפלים רבים משלבים את שתי שיטות הדיקור. שתיהן יעילות.
    לגבי מספר הטיפולים השבועיים - אפשר לטפל פעמיים בשבוע, תלוי בצורך, בד"כ זה לא יותר מדי - אלא אם כן המטופל חלש מדי, מבוגר מאוד וכו'.
    בסין מקובל לקבל אפילו טיפול על בסיס יומיומי /או יום כן יום לא.
    תתייעץ במטפל שלך שמכיר את המקרה.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכללת ברק-היי האם מישהו מכיר את
    ניל
    22/03/2011

המכללה בירושלים ויכול לספק חוות דעת.
    תודה מראש

הוספת תגובה

• מכללת ברק-היי האם מישהו מכיר את - תגובה

מיכל שלזינגר
    22/03/2011

שלום ניל

כאשר בוחרים ללמוד במכללה לרפואה משלימה
    חשוב מאוד לבדוק האם האיגודים המקצועיים הרלבנטיים:
    רפואה סינית, רפואה נטורופתית, הומיאופתיה (או מקצועות טיפוליים אחרים) מכירים בתוכנית הלימודים שלה.
    בבתי הספר המוכרים על ידי האגודות השונות רמת הלימודים גבוהה, מספר השעות מתאים לדרישות המקצועיות והסטנדרט הכללי גבוה.

כמובן שרצוי גם להתרשם באופן אישי וגם לקבל חוות דעת מתלמידים במקום.
    אני לא מכירה את מכללת ברק, לכן איני יכולה לתת המלצה קונקרטית.

אבל חשוב מאוד לבדוק את מה שציינתי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה