מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דבש וסילאןתמי17/03/2014
שלום, באופן כללי ברצוני לשאול מה ההבדל בכמות הסוכרים בין דבש לסילאן.
האם יש סוכר לבן בדבש?
האם יש סוכר לבן בסילאן?
תודה תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבש וסילאן - תגובה
אורטל מגן17/03/2014היי תמי
לא בדבש ולא בסילן יש סוכר לבן (לא אמורה להיות תוספת כזו).
אבל דבש וסילן לכשעצמם הינם סוכרים/פחמימות.
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ רימוניםרינה16/03/2014
שלום
אני שותה כוס מיץ רימונים סחוט טרי יום יום ,האם זה טוב או מוגזם?
מה דעתך?
תודה
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ רימונים - תגובה
אורטל מגן16/03/2014היי אנה
מה המטרה שלשמה את שותה את זה?
טעים? בריא? שילוב?
קשה לי לומר אם מוגזם או לא כי זה תלוי בשאר התזונה שלך ביום.
בגדול אין שום בעיה עם זה.
חג שמח
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעה אישיתיניב12/03/2014
נעים מאוד רציתי לדעת מה המלצתך בקשר להימפרקטביות וקשב וריכוז איזה צמחים את ממליצה אני יודע שאת מעדיפה לעשות תישאול לגבי כול אחד מהמטופלים ואז להתאים לו את הפורמולה אבל רק לידע כללי איזה צמחים ותוספיםן חזקים את מכירה לנושא הזה ...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה אישית - תגובה
אורטל מגן13/03/2014היי יניב
ראשית אני איתה מתמחה בצמחי מרפא.
והסיבה להמלצה לקבל טיפול מאדם מוסמך מכיוון שישנם סיבות רבות לתסמונות / הפרעות
וחשוב לבדוק את הסיבה ועל פי זה להתאים את הצמחים.
לגבי קשב וריכוז ישנם מספר צמחים שעשויים לעזור בעיקר במצבים של חולשה, זיכרון קשיי הסתכלות ועוד.
צמחים כמו בקופה. ג׳ינסינג קוריאני. רוזמרין רפואי. שוש קרח. סכיסנדרה סינית ועוד
במקרים קצת שונים כמו היפראקטיביות...
צמחים כמו ג׳ינסינג סיבירי. קערורית. פרחי קמומיל. ורבנה רפואית. מליסה רפואי ועוד.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסטיק תימניעדי09/03/2014
שלום,
קיבלתי המלצה על מסטיק תימני ואכן קניתי אותו,
התחלתי לקחת החל מהיום שזהו היום השלישי של הווסת,
עד מתי אני צריכה לקחת את הכדור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטיק תימני - תגובה
אורטל מגן11/03/2014היי דנה
איני מכירה את המוצר.
איפה רוכשים את זה?
תתייעצי עם המטפל/איש מקצוע שהמליץ על מוצר זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהמ09/03/2014
שלום רב. האם מותק לצרוך זרעי צ'יה, פשתן ,מיץ עשב חיטה ומאש בהנקה?יצויין שאני מניקה חלקית עם מטרנה.האם עלולות להיות תופעות לוואי לעובר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה - תגובה
אורטל מגן11/03/2014היי
איני יודעת על תופעות שזה עשוי לעשות לעובר.
את רגילה לצרוך מזונות אלו?
הם טובים לך למע העיכול והרגשה כללית?
לא רואה בעייתיות או מגבלה.
אבל תמיד כדאי להיות קשובה לתינוק ולעצמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליה07/03/2014
לפני חמש שנים חליתי באנורקסיה, חזרתי למשקל שהייתי בו, אבל המחזור לא חוזר. יש איזשהי המלצה תזונתית? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אורטל מגן07/03/2014היי ליה
חשוב לאכול מגוון ונכון.
את יכולה להיעזר בצמחי מרפא לאיזון הווסת.
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילו צמחיי מרפא?
ליה07/03/2014אפשר פירוט? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילו צמחיי מרפא? - תגובה
אורטל מגן07/03/2014תתייעצי עם איש מקצוע שיתאים לך פורמולה יחודית שתתאים לך.
סתם לקחת צמחים זה לא אפקטיבי.
חשוב לטפל בשורש ובשלמות.
יש חנויות (כמו ברא צמחים בתא) שמוכרות פורמולות מוכנות.
אבל עדיין מציעה להתייעץ עם איש מקצוע כדי לקבל את הטיפול הכי נכון עבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומנימני05/03/2014
שלום
בן 38
סובל מכבד שומני, אנזימי כבד מעט מוגברים, טריגלצרדים בדר"כ בנורמה ,מתקשה בהורדה במשקל.
רציתי לשאול האם ישנם תוספי מזון שיכולים להועיל לכבד, ו/או לנקות אותו?
האם תה צמחים של גדילן ושן הארי יעיל?
קראתי לאחרונה על מוצר עם כורכומין (ביו כורכומין פלוס של ברא למשל) שטוענים שמנקה את הכבד משומנים?
וברמה עקרונית, האם תוספים מסוג זה לפחות בבחינת "אם לא יועיל, לא יזיק"?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
אורטל מגן06/03/2014היי מיקי
אכן הצמחים שציינת וגם כורכומין עשויים לעזור ב״ניקוי כבד״
אך יש להתאים תזונה בנוסף לתוספים/צמחים.
לקבלת אפקט נכון וטוב יוצר.
חשוב שתתייעץ עם איש מקצוע לגבי תזונה ושינוי אורח החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומררינה04/03/2014
שלום רב,
איך אוכלים את הירק שומר טרי?
האם רק את החלק התחתון הלבן ,ומה אם השאר?
האם אפשר להוסיף לסחיטה של מיץ ירקות?
איזה חלק רצוי וכדאי לסחוט?
תודה לתשובה
אהרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומר - תגובה
אורטל מגן06/03/2014היי אהרון
את השומר ניתן לאכול טרי. מבושל. אפוי וסחוט במיץ.
אוכלים את ה״פקעת״ החלק הלבן (לעיתים מעט ירקרק).
בתאבון :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי למה פסחתם עליייניב03/03/2014
בקשר לאשווגנדה אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי למה פסחתם עליי - תגובה
אורטל מגן04/03/2014היי יניב
סליחה
היי
לצמח זה שימושים רבים והינו עשוי להקל ולעזור במקרים כמו
דלקות מפרקים ומצבי דלקת אחרים
טיפול במצבי עייפות, דיכאון וחרדה
שיפור התפקוד המיני בגברים
שיפור תפקוד מערכת הרבייה הגברית
חיזוק המערכת החיסונית
נוגד זיהומים ויראליים, בקטריאליים ופטרייתיים
חיוני לבריאות קצב הלב
לגבי שאלתך
כדאי להתייעץ עם מטפל מוסמך למתן הצמח במינונים הנדרשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלפל אדוםרינה28/02/2014
שלום רב,
האם ירק פלפל אדום גורם לצרבת?
אשמח לקבל תשובה
אהרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלפל אדום - תגובה
אורטל מגן02/03/2014היי אהרון
אם אתה אוכל פלפל אדום וזה עושה לך צרבת אז כן.
ואם לא אז לא.
גמבה עשויה לעשות צרבות כמו כל פרי/ירק/מאכל אחר.
לכן חשוב לבדוק את תגובת הגוף ולהיות קשובים לו לגבי עיכול וקבלת מזונות.
שבוע טוב
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשווגנדהנבי ארנבי27/02/2014
ציתי לקבל מידע על הצמח אשווגנדה.....כמה זמן אפשר לקחת אותו ....העם הוא יכול לעזור במקרה של חרדה ....הבנתי שצריך להפסיק אותו כול 4 ימים כי זה יכול לפגוע בבלוטת התריס...אני לא לוקח ביו קאלם ורציתי להוסיף את האשווגנדה העם אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשווגנדה - תגובה
אורטל מגן04/03/2014היי
לצמח זה שימושים רבים והינו עשוי להקל ולעזור במקרים כמו
דלקות מפרקים ומצבי דלקת אחרים
טיפול במצבי עייפות, דיכאון וחרדה
שיפור התפקוד המיני בגברים
שיפור תפקוד מערכת הרבייה הגברית
חיזוק המערכת החיסונית
נוגד זיהומים ויראליים, בקטריאליים ופטרייתיים
חיוני לבריאות קצב הלב
לגבי שאלתך
כדאי להתייעץ עם מטפל מוסמך למתן הצמח במינונים הנדרשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
רננה09/03/2014אכן בפעילות יתר של בלטות התריס יש להתייעץ עם רופא לפני שנוטלים.
אני חושבת ככה לגבי כל תוסף תזונה שלוקחים אותו, זה אמנם טבעי וללא מרשם אבל עדיין חשוב שיעשה בצורה נכונה וע"י התייעצות עם איש מקצוע.
צמח האשווגנדה נפוץ בעיקר בהודו. הוא נחשב לצמח המרפא חשוב ביותר ברפואה ההודית בגלל תכונות מחזקות גוף ונפש.
יש בו אלמנט מרגיע ותומך במערכת העצבים שמשמש כמעט לכל מצב של רפיון וחולשה פיזית ונפשית, זה מה שהופך אותו לאידיאלי לכל מצב של עייפות וחולשה של מערכות הגוף.
לסולגאר קיימות היום כמוסות של תמצית תקנית שורש אשווגנדה. בכל מקרה יש לדווח גם לרופא על שימוש בתוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ ירקותשירלי25/02/2014
שלום רב,
אני שותה כול בוקר מיץ מירקות כמו פלפל חסה סלרי וגזר, מיכוון שיש לי נטיה לשילשולים אני יכולה רק לשתות את המיץ ולא אחרת,
רציתי לישאול מה אפשר עוד לגוון עם ירקות אחרים?
תודה
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ ירקות - תגובה
אורטל מגן27/02/2014היי שירלי
ניתן להכין מיץ ולגוון גם מסלק. סלרי. ג׳ינג׳ר ירוקים ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות חורףכרמל19/02/2014
כיצד מומלץ לחזק את הגוף בתקופה הזאת? יש לי שני בנים ורק בשבוע האחרון כל דיירי הבית כולל אני ובעלי נדבקנו בשפעת עם חום וכאבי ראש וגרון (משטח יצא ויראלי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות חורף - תגובה
אורטל מגן20/02/2014היי כרמל
ניתן לחזק עם ויטמין סי. אכניצאה וחליטות צמחים.
בנוסף ניצן גם ליטול פרוביוטיקה.
אבל הכי חשוב להרגיש טוב בלי לחץ/סטרס
לעשות מה שטוב וכיף
ככה המע חיסון הכי חזקה.
תרגישו טוב
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרויות נוספות
אילנית23/02/2014אז כמו שנאמר לפני- אפשר להעשיר את הגוף בויטמינים, אכיניצאה ושאר ירקות.
אם היית שואלת את אמא שלי, היא הייתה אומרת לך לקום בבוקר עם שן שום וכפית שמן זית בפה.
אני מודה שאני לא מתחברת לרעיון של לאכול שן שום לפני העבודה, אבל אני נותנת לילדים שלי כמוסות (סופטג'ל) שום (של סופרהב), בגלל הסגולות החיסוניות שיש בשום.
* העיקר- לא להיכנס לפאניקה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה מים עדיף לשתות מבחינה בריאותיאוריאל17/02/2014
היי,אני רוצה להתקין בר מים או אוסמוזה הפוכה בבת, ורציתי לשאול לפני זה איזה מים עדיף לשתות מבחינה בריאותית מבין האפשרויות הבאות:
1.מים מינרליים מבקבוקים (אלה שמוכרים בחנויות)
2.מי ברז רגילים
3.מי ברז שעברו תהליך סינון אוסמוזה הפוכה
4.בר מים (כמו תמי 4 מים עדן וכל השאר..)
תודה רבה לכל העונים, והמשך שבוע מדהים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תמצית תקנית שורש ליקוריץ בקפסולות לרועי14/02/2014
שלום,
רציתי לשאול אם מומלץ במקרה כזה לפתוח את הקפסולה למים ולשתות
על מנת לעזור לושט להשתקם, והאם ישנם המלצות נוספות? (חוץ משימוש קבוע בנקסיום/אומפרודקס)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמצית תקנית שורש ליקוריץ בקפסולות ל - תגובה
אורטל מגן20/02/2014היי רועי
ניתן ליקנות טנקטורה של הצמח אשר מגיע בנוזל מראש.
בנוסף הינך יכול להתייעץ עם הרבליסט אשר ירקח עבורך את תערובת הצמחים הכי נכונה לשיקום.
לגבי הקפסולה עצמה אם לפתוח אותה. נראה לי שזה בסדר. אבל עדיף להתייעץ עם הרוקח/חנות טבע
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)