מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טבעונות צמחונות?יהודה06/05/2013
שלום בשנה האחרונה הייתי טבעוני ואחרי תקופה של חצי שנה הפכתי לצמחוני בשביל לקבל יותר חלבון בתזונה, אך עקב המעבר לטבעונות והצמחונות הרגשתי ירידה משמעותית בחשק המיני און הגברי כוח גברא עד שלפני כחודש זה הגיע למצב של למרות שיש גירוי מיני אין זקפה ואם יש זקפה היא מאוד חלשה......הוספתי מאכלים לתפריט שאמורים לעזור כגון: גרעיני דלעת וחמנייה, ג'ינג'ר, שורש מאקה, קקאו,.....אך שום דבר לא הראה לי שינוי החלטתי לאכול בשר במשך שבוע לראות אם זה יתן מענה למצב ואכן זה שיפר באופן משמעותי אחרי 3 4 ימיים הרגשתי שינוי בתחושה בזיקפה בחשק המיני?
שאלתי היא איזה מרכיב קיים בבשר שנותן את המענה, האם עכשיו אני חייב לצרוך בשר?
אני בן 21
נ.ב
אני לא נוטל תרופות, לא הייתי נתון בלחץ כלשהו, עד לפני הטבעונות היה לי חיי מין שופעים לכן הרגשתי את הירידה החדה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעונות צמחונות? - תגובה
ד''ר יאיר מנדני06/05/2013שלום וברכה יהודה
בשר מכיל המון חומצות שומן חיוניות ובלתי חיוניות תלוי בסוג הבשר. חומצות שומן אלו נותנים הרבה יותר כוח וחשק מיני מיכוון שהם מכילים כמות גבוה של אבץ .
כשעושים דיאטה לירידה במשקל מפחיתים את מספר הקלוריות שאוכלים ולכן לא תמיד מקבלים את הכמויות הדרושות לגוף של ויטמינים ומינרלים. מסיבה זו חשוב להקפיד לבחור מזונות עם צפיפות תזונתית גבוהה, כלומר מזונות המכילים כמות משמעותית של רכיבי תזונה חיוניים במעט קלוריות. נתחים רזים של בשר בקר טרי מתאימים להגדרה הזאת
בשר בקר טרי מספק ויטמין B12, ברזל ואבץ בכמויות גבוהות יותר באופן משמעותי בהשוואה להודו, עוף ולדגים. כך למשל, בשר בקר טרי מכיל פי 8 ויטמין B12, פי 3 אבץ, פי 2.5 ברזל בהשוואה לירך של עוף.
לכן כדאי לגוון את המנה הבשרית במשך השבוע, ולאכול 2-3 פעמים דגים, 1-2 פעמים בשר בקר רזה ובשאר הימים חלקים רזים של עוף, הודו או קטניות (המספקות חלבון מהצומח).
בנוסף ניתן להוסיף טינקטורה על בסיס צמחי מרפא סינים המחזקים את מערכת המין הגברית .
בברכה ובהצלחה יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יהודה07/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקסדינה05/05/2013
האם חליטה תה מצמחים ירוקים (מהגינה) כמו נענע, מרווה,
עשב לימון,לימונית,מליסה .כולם ביחד או חלק מהם.
מקלים או יכולים להגביר את הצרבת?
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס - תגובה
אורטל מגן06/05/2013היי דינה,
השאלה שלך קצת ״מורכבת״ ואין עלייה ממש תשובה חד משמעית, מכיוון שסיבות לצרבת הינן לא מעטות קשה לדעת בדיוק איזה צמח יגביר או יקל במצב.
מרווה, מליסה ולעיתים גם נענע עשויים להקל על צרבת (ריפלוקס),מכיוון שהן מחזקות מערכת עיכול. כמו כן גם ג׳ינג׳ר, כוסברה, קמומיל ועוד.
בכל אופן חליטות צמחים הינן ״חלשות״ ולא בעלי אפקט חזק.
לכן חשוב להשרות את הצמח לפחות 10דק במים ולהשתמש בכמות גדולה של העלים/צמח.
בנוסף הייתי מציעה לך להתמקד בכל חליטה בין סוג 1 ל3 ולא לערבב יותר מידי סוגים בכל פעם.
יום נפלא
ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לחזק בלוטת תריססיגל05/05/2013
שלום לפני שבוע עשיתי בדיקות לבלוטת תריס היא תקינה אבל היא חלשה היא ממש בהתחלה לפני שנים הייתי אצל נטורפט והוא נתן לי כל מני תוספים אני לא זוכרת מה הוא נתן לי איך אפשר לעזור לי כדי לחזק את הבלוטה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לחזק בלוטת תריס - תגובה
אורטל מגן05/05/2013היי סיגל,
מה זה ״בלוטה חלשה״
לאו הנטייה שלה?
היפר או היפו?!
בגדול אני ממליצה על פורמולוצ צמחים.
לגבי תוספים תלוי מאוד לאיזה כיוון צריך ״חיזוק״
שבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאודורנט אבן מינרליתיניב01/05/2013
שלום רב,
האם שימוש באבן מינרלית (המכילה בעיקר פוטסיום אלום, ומלחים מינרלים) עלול לפגוע בבריאות? האם אלו חומרים שספיגתם בעור בעייתית?
מחיפושי ברשת לא מצאתי מידע ברור...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאודורנט אבן מינרלית - תגובה
אורטל מגן01/05/2013היי יניב,
אכן אין תשובות חד משמעותיות.
בהרבה מקרים אין לדעת בדיוק זה מכיל ״מלחים שונים״.
והתנסיתי בזה בעבר ולא הרגשתי שעזר (לפחות מניסיוני האישי).
אני משערת שאתה פשוט מחפש דאודורנט ״טבעי״ ופחות מזיק שיעשה את העבודה.
יש אפשרות לדאודורנט על בסיס שמנים אתרים וצמחים שניתן לרקוח בהתאמה אישית.
ויש אפשרות להשתמש בסודה לשתייה,
מהניסיון שלי (והתנסיתי בהמון) זה הכי יעיל.
פשוט לפזר את האבקה באזור, עושה עבודה מצויינת.
יום טוב ונעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה דעתך על דאודורנט קרם חלאבילין?
ניר11/08/2013רשום שאינו סותם נקבוביות אינו מכיל אלומיניום ופרבנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה דעתך על דאודורנט קרם חלאבילין? - תגובה
אורטל מגן11/08/2013הי ניר
אני לא מכירה את המוצר לעומק.
לפי מיטב ידיעתי חלאבלין הוא סותם נקבוביות ומונע הזעה (שזה מצב מסוכן ולא חיוני לגוף).
אבל כנראה יש ״חידוש״ לפי מה שאתה מספר ואיני יודעת עליו מספיק כדי להשיב.
סליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אלטרנטיבי בתת פעילותיעל30/04/2013
שלום רב,
אני בת 26, ולפני כחודשיים עשיתי בדיקת דם והתגלתה תת פעילות של בלוטת התריס אך עוד ברמה ראשונית (TSH 5.2). ניסיתי לקחת פורמולת צמחים שרופא סיני המליץ לי, לעשות דיקור, לשנות את התזונה וכו'. בהתחלה היה נראה שזה משתפר לאחרי חודש הTSH ירד ל4.3. אבל חודש לאחר מכן הוא עלה ל6.6.
אני יודעת שהשימוש באלטרוקסין הוא נפוץ אבל הייתי רוצה למצוא כן דרך אלטרנטיבית לטיפול בבלוטה, גם כי אני צעירה וגם כי הערכים לא מאוד רחוקים מהנורמה.
יש למישהו רעיון? מישהו התנסה בטיפול אלטרנטיבי?
ממש אשמח לשמוע.
תודה רבה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אלטרנטיבי בתת פעילות - תגובה
אורטל מגן30/04/2013היי יעל,
צמחי מרפא אכן יכולים לאזן את פעילות הבלוטה.
אני פחות מכירה את תחום הרפואה הסינית אך יודעת שגם שם הצלחה.
חשוב להמשיך ולהתמיד בטיפול (גם אם יש רגרסיה) חודש של טיפול לא מספיק.
ולעיתים יש לשנות מינונים/תערובת של הפורמולה תוך כדי.
ממליצה להתייעץ עם המטפל.
יום מקסים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הימנעות ממוצרי חלביולי28/04/2013
מאז שהייתי אצל נטורופטית אני מקפידה על הימנעות ממוצרי חלב.
גיליתי היום שהחומצה הפולית אותה אני נוטלת בהריון מכילה לקטוז, האין זה בעייתי? האם יש טעם בהימנעות מחלב כאשר אני נוטלת חומצה פולית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הימנעות ממוצרי חלב - תגובה
אורטל מגן29/04/2013היי יולי,
ישנם המון תוספי תזונה וגם תרופות אשר קיים בהם לקטוז.
(לשם מילוי/עטיפת החומר הפעיל) יחד עם זאת ניתן להשיג גם ללא לקטוז את רובם.
אם הינך נמנעת מלקטוז ביומיום אני מציעה לצרוך גם תוספים בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהשלי25/04/2013
ערב טוב
רציתי לדעת האם אלרגיה יכולה להתפתח ככה סתם באמצע החיים? אני בת 50, בריאה בדרך כלל. בתקופה האחרונה התחלתי להרגיש מדי פעם עקצוצים בעיניים, נזלת מימית ושיעול יבש, יש לציין שאני מרגישה טוב וגם הרופאת משפחה סברה שזו סוג של אלרגיה. השאלה ממה זה נובע? ואיך אפשר להקל על התסמינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה - תגובה
אורטל מגן26/04/2013היי חני,
בהחלט אלרגיה יכולה להתפתח גם באמצע החיים, אך גם ייתכן שמדובר בחשיפה לאלרגן חדש לגוף (למשל כתוצאה משינוי מיקום גאוגרפי, הרגלי אכילה, חילופי עונות וגם אפשרויות נוספות).
כדי לטפל באלרגיה כדאי להתחיל מזיהוי אותו אלרגן שגורם לה.
מאחר ומדובר בתקופת האביב יכול להיות שזה קשור לרגישות לאבקה צמחית כלשהי. כדי להקל על אלרגיה כזו אין פתרונות קסם פשוטים ומהירים.
לעומת זאת, אלרגיה למזון ניתן למנוע דרך זיהוי מקור המזון שגורם לה וכמובן הרחקתו מהגוף.
אחת השיטות שקיימות לטיפול באלרגיה היא דרך חשיפה הדרגתית ומבוקרת לאורך זמן, מה שיוצר אפקט דומה לחיסון. בכל מקרה חשוב לעשות זאת בליווי מומחה ולא לבד.
במקרים רבים, אלרגיה גם יכולה להיות קשורה למצב הוליסטי כללי של הגוף, אורח חיים, מערכת חיסון, מצב נפשי ועוד.
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה באמצע החיים
נאווה29/04/2013אני ובעלי חזרנו לפני חודש מאירופה ותקפה אותנו אלרגיה, ערכנו בדיקות שגרתיות ושום דבר לא הצביע על מחלה או משהו כזה. בכל אופן, התייעצתי עם נטורופת לגבי האלרגיה (שיעול ונזלת מיימית..) והוא המליץ לנו על קוורצטין קומפלקס של סולגאר תוסף מזון טבעי שמטרתו להקל על האלרגיה , היום לאחר שבוע יש שיפור במצבנו , יכול להיות שזה יתאים לך גם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרפדליאת21/04/2013
שלום,
האם יש בעיה בשתייה יומיומית של חליטת סרפד לאורך שנים?
שאלה נוספת, האם יש בעיה עם שתיית חליטת סרפד יחד עם נטילת כמוסות ספירולינה?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרפד - תגובה
ד''ר יאיר מנדני24/04/2013שלום ליאת
במידה וזה בחליטה של צמח ולא בפורמולה מרוכזת אין שום בעיה בשימוש יומיומי - להיפך הסירפד מנקה את הגוף ואת מערכת הלימפה מרעלים שמצטברים.
לגבי שילוב של ספירולינה וסרפד יחד גם אין שום בעיה כלשהי.
בהצלחה וישר כוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאת24/04/2013תודה על תשובתך.
אני שותה שקיות תה סרפד של חברת "הרבה סנטר". רשום על האריזה "סרפד" בלבד ובמרכיבים רשום "סרפד-זוטה לבנה". האם זה נשמע לך בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בזמן טיפול בקנדידה נכנסתי להריוןהילה21/04/2013
שלום,
לפני כחודש לאחר סבל רב מקנדידה בנרטיק התחלתי בדיאטה של קנדידה (לחם מחמצת, בלי מוצרי חלב פרה(כן אוכלת הרבה מוצרי חלב עיזים), בלי סוכר בכל צורה שהוא, בלי פרות, בלי קמח לבן, אורז לבן ). לפני כשבוע התחלתי גם לקחת תוספות CANDIDA CLEAR וDETOX לתמיכה בכבד.
המצב השתפר פלאים - כל הסמפטומים נעלמו ואני אפילו התחלתי לאהוב את ה"דיאטה" כי אני רואה בזה אורך חיים יותר בריא.
אתמול גיליתי שאני בהריון(ממש התחלה) - התחלתי לקרוא באינטרנט וקצת נבהלתי כי כתוב כי דיאטת קנדידה אסורה בהריון, וגם התוספות עלולים להזיק לעובר. כמובן שמיד הפסקתי עם תוספות מזון.
אז הנה כמה שאלות:
1. אני ממש אוהבת את התזונה שלי עכשיו, אני לא מרגישה שאני מחסירה מהגוף שלי דברים חיוניים. מה שאני מחסירה זה סוכר שלא נראה לי הוא נחוץ לגוף. מצד שני אני גם מפחדת להפסיק את הדיאטה כדי שקנדידה לא תחזור. אז מה אני אמורה לעשות עם התזונה שלי? האם הוספת פירות תספיק? או שאני צריכה להתחיל לאכול שמרים, קמח לבן וכל השאר?
2. אני דואגת שתוספות מזון פגעו בעובר בשבוע שלקחתי אותם. איך ומה אפשר לבדוק?
בתודה!
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בזמן טיפול בקנדידה נכנסתי להריון - תגובה
ד''ר יאיר מנדני24/04/2013שלום הילה
מזונות כגוון : סוכרים פשוטים, קמח לבן , ושמרים לא טובים בשום מצב לגוף וכל שכן במהלך ההריון . הם לא גורמים לשום תועלת ובמיוחד עבור העובר.
במידה ואת מקפידה על תזונה מאוזנת הכוללת את כל אבות המזון הרצויים ומקפידה על תזונה הכוללת : אורז,קטניות,דגנים מלאים, קינואה וכד' זה הרבה יותר בריא ובעל תועלת בעבורך ובמיוחד עבור העובר. ההיפך הוא הנכון..
המשיכי ללא שום דאגה.. את בדרך הנכונה. ישר כוח
והכי חשוב שיהיה המון במזל טוב :-)
יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ועשרה חודשיםקרן17/04/2013
שלום ביתי בת שנה ועשרה חודשים. היא בולת לעיתים קרובות מאז שנולדה מכאבי בטן מגזים משחרור בעייית של גזים שמכאיבים לה. נולה עם מצב ריפלוקס שנראה שעבר לה בערך בגיל שנה.
כרגע ניזונה מאוכל רגיל ובלילה מטרנה. קשה לה להגמל מהאכלת לילה בין 12 בלילה ל4 בבוקר מכיוון שמתעוררת בוכה כנראה בגלל גזים או כאב בטן ובטוחה שזה מרגיעה אותה.
בנוסף היתה לה פיסורה לפני כחודש שעברה ובגלל שהייתה עוצרת את הקקי הוחלט ע"י רופא לתת לה שמן פראפין כדי שתשחרר בלי שיכאב עד להודעה חדשה.
שאלתי היא מה עושים עם כאבי הבטן/הגזים מבחינת תזונה או כל דבר שיעזור לה?... היא בדרך כלל ילדה פעלתנית מאד (ג'ינג'ית באופי) לא נחה שניה ושמחה מאד. אבל ברגע שיש לה קקי היא הופכת לילדה אחרת לגמרהץ עצבנית כעוסה לא נותנת לאף אחד להתקרב אליה. רואים שהיא עומדת ומנסה לעצור את הקקי..
היא לא בגמילה אבל לפעמים מבקשת לעשות פיפי בשירותים מה שהיא רוצה אנחנו עושים.
אובתד עצות מה לעשות?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה ועשרה חודשים - תגובה
ד''ר יאיר מנדני24/04/2013שלום הילה
פורמולות צמחיות על בסיס צמחי המרפא כגון: קמומיל, שומר, אניס,וג'ינג'ר הם פיתרון טוב לבעיית העצירות ממנה היא סובלת. ניתן להזמין זאת ע"י הכנה רוקחית מראש.
הקפידי לשלב בנוסף דייסות על בסיס שיבולת שועל בבוקר זה יעזור לה ליציאות. בנוסף שילוב של פרוביוטיקה באבקה לילדים יתמכו בפעילות מעיים מאוזנת ומסודרת.
בהצלחה
יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חמור של דרמטיטיס אטופיקיעל16/04/2013
הדרמטיטיס אטופיק של ביתי בת ה-10 החמיר מאוד בחודשים האחרונים. התחלנו למרוח משחות סטרואידיות בלית ברירה וגם זה התגלה כבלתי יעיל. בתקופה האחרונה עורה פצוע מאוד והיא מתעוררת פעמים רבות בלילות בגלל הגרד הקשה והפצעים הפתוחים בכל הגוף ובפנים, זאת למרות שהיא לוקחת תרופות אנטיהיסטמיניות. בלית ברירה. היא ילדה רזה שאוכלת תפריט די מאוזן ומדי פעם מעט ממתקים.
אודה מאוד לכל עצה והמלצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף חמור של דרמטיטיס אטופיק - תגובה
ד''ר יאיר מנדני24/04/2013שלום וברכה יעל..
אטופיק דרמטיטיס יכול להחמיר ע"י מס גורמים: כגון תזונה לקויה, לחץ, וכד.
במידה וביתך לא מאוזנת מבחינת תזונה נכונה המצב יכול להחמיר. מזונות מייצרי ליחה כגון : מוצרי חלב למינהם, במבה וכד' יכולים להחמיר את הבעיה. הקפידי להוריד במשך החודש הקרוב את כל מוצרי החלב, שוקו, וכול הממתקים והשוקולדים למינהם..
בנוסף ישנם מגוון פורמולות צמחיות על בסיס צמחי מרפא למריחה/שתיה שיכולים להקל ולטפל בתסמינים הנ"ל.
בהצלחה ורפואה שלמה
יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנזימי עיכוליעל11/04/2013
שלום,
הבנתי שלא כדאי ליטול אנזימי עיכול באופן קבוע כדי שהגוף לא יפתח תלות וייצר פחות בעצמו.
מהו הזמן המקסימלי שניתן לקחת אנזימי עיכול שבו הגוף לא יפתח תלות?
אני לוקחת כמוסה אחת של אנזימי עיכול ביום לפני ארוחה אחת ולפני לקיחת כל התוספים (ויטמינים, אומגה 3, מינרלים וכו')
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנזימי עיכול - תגובה
ד''ר יאיר מנדני07/05/2013הדעה הרוווחת והמומלצת היא חודשיים שימוש ואז הפסקה של חודש ושוב חלילה..
בנוסף ניתן לשלב פורמולות צמחים על בסיס מרכיבים טבעיים המותאמים אישית להסדרת מערכת העיכול , ופירוק המזון באופן יעיל יותר..
בהצלחה יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינואהציפי07/04/2013
האם קינואה זו קטנית או דגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קינואה - תגובה
08/04/2013ציפי שלום,
היא למעשה לא בדיוק זו או זו,
אף על פי שהקינואה משווקת כדגן, לצד זרעי שעורה, חיטה ותירס, היא אינה דגן אמיתי, היות שאינה שייכת למשפחת הדגניים. יותר נוח להכליל אות עם הקטניות שכן איננה מאוד עמילנית וקלה יחסית לעיכול. כמו כן מסתדרת במערכת העיכול יחד עם חלבון מן החי, לעומת הדגניים שלא מסתדרים עם חלבון מן החי.
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץאמיר06/04/2013בן 57 בריא ללא מחלות רקע לא מעשן הולך 5 פעמים בשבוע 50 דקות כל יום לפני שנה אובחנתי עם סרטן הערמוני ממוקד עבר ניתוח והקרנות וקראתי בהרבה פורמים על תוספי מזון היכולים כביכול לעזור במניעת הישנות המחלה מאחר וכעת מצבי מצוין כמו ליקופן,כורכום,פרוסטה גארד,אומגה3,תה ירוק,מיץ לימונים,רימונים ?אנא התיחסותכם המקצועית לנושא .
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתריעוץ - תגובה
08/04/2013אמיר שלום,
בהחלט נשמע שאתה שומר על עצמך. תוספי התזונה שהזכרת יכולים לסייע לשימור בריאותך וכן לעזור למניעת הישנות המחלה. יחד עם זאת, לא מדובר בשפעת או אקזמה, אלא בסרטן. לכן ממליץ בחום לקבל ייעוץ מקצועי על ידי נטורופת המכיר את תחום האונקולוגיה ויכול להתאים לך אישית את תוספי התזונה ו/או צמחי המרפא.
נשמח לעזור.
בריאות שלמה!
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצימוקיםרינה05/04/2013שלום
אוכלת צימוקים יבשים כהים בגלל הסגולות כמו ברזל,ומוסיפה כמה כפות לדייסה,אבל בכדי להוציא את המתיקות שלהם אני משרה אותם במים למשך לילה, השאלה אם אני לא פוגעת וגורמת נזק ליתרונות שיש להם להציע
בתודה
ובברכה
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרצימוקים - תגובה
08/04/2013רינה שלום,
השריית הפירות היבשים במים כן מוציאה חלק מסגולותיו של הפרי, אלא אם את משתמשת גם במים בהם השרית את הפרי.
יחד אם זאת הפעולה החלט מפחיתה את המתיקות ואת כמות הסוכר בפרי, כך שאת נהנית מהסיבים של הפרי ומטעמו העדין.
בריאות שלמה!
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)