מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חישוב בדיקת דם GFRאביבית25/04/2009
ד"ר שלום שאלתי היא איך מחשבים את בדיקת ה GFR
ובאיזה דרכים מחשבים אותה
ובאיזה דרכים מבצעים אותה אני נורא מבולבל
כי הבנתי שישי בדיקת דם ויש איסוף שתן מה הכי מדיוק לחישוב ה GFR
תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GFR
פרופ' אבישלום פומרנץ28/04/2009ניתן למצוא באינטרנט את הנוסחה.
GFR בדיקה מדוייקת לחישוב תפקוד כליה.
בדיקת אינולין מדוייקת יותר. לא מבוצעת כרוטינה.
ת כליות מספיק למעקב חולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליה מוטיציסטית אצל העובר - דחוף !!מיטל25/04/2009
לפרופ' שלום רב.
אני בת 28 בהריוני ה-1 , שבוע 21+3 .
בסקירה מוקדמת (שבוע 16) נצפה כי :
כליה שמאלית 13 מ"מ תקינה.
כליה ימנית 12 מ"מ רוב המבנה שלה תקין אך בהיקפה מספר חללים ציסטיים קטנים.
בסקירה מאוחרת (שבוע 20+4) נצפה כי:
כליה שמאל 25 מ"מ מרקם תקין.
כליה ימינית 30 מ"מ עם מספר ציסטות בהיקף הגדולה ביניהן 5.7 מ"מ .
שלפוחית שתן תקינה ,כמות מים תקינה . עושה רושם שמתפתחת כליה מולטיציסטית.
ידוע לי על הצורך להמשך מעקב אצל גנטיק' ,נפרולוג, אקו לב עובר ובדיקות נוספות שאותן אבצע בשבוע הקרוב. קיים סיפור משפחתי . (סבתא של הבעל עברה הסרת כליה וגם הדוד עבר הסרת כליה בגיל מאוחר בעקבות אבנים).
שאלתי היא :
1. עפ"י נסיונך האם הכליה במשך ההריון תחדל מלתפקד ? האם יתכן ותחול בה ריגרסיה?
2. האם מומלץ לעבור הפסקת הריון עקב הממצאים ?
3. מה ההשלכות של תינוק עם כליה מולטיציסטית?
4. האם ניתן לראות באולטר' אם קיימת פגיעה בכליה השניה?
מצפה לתגובה מהירה
תודה רבה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MCDK
פרופ' אבישלום פומרנץ28/04/2009עם כליה תקינה אחת ניתן לחיות.
יש לשלול מומים נלווים.
יש לבדוק שכליה שניה בריאה אקוגניות גודל.......
דרוש יעוץ כליות מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כליותאביבית24/04/2009
שלום דוקטור עשיתי לפני 5 ימים כמהה בדיקות לגבי תיפקודי כליה אני מודאג ולא מבין ההאם תוכל בבקשה להסביר מה מצב הכליות ותיפקודם תודה להן התוצאות:
קריטאנין 1.47
GFR (glomerular filtration rate)- 54
urea 53
והיה עוד משהוא ווראה משהוא.. שזה יצא 7.4
עשיתי אולטרסאונד של הכליות ודרכי השתן ויצא תקין רשמו רק הסתידות כלה
תרופות קבועות שאני נוטל: ליתיום 600מ"ג , אספרין 100 מ"ג , לפיטור 20 מ"ג.
אני בן 50.
הודה לך מאוד על התשובה כי אני בלחץ קראתי שה GFR צריך להיות יותר גבוה מ 54
הודה לך על התשובה מה המצב של הכליות ומה מצב תפקודם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RF
פרופ' אבישלום פומרנץ25/04/2009אי ספיקת כליות , אולי הגורם תרופות כמו ליתיום.
תפנה בהקדם לרופא שלך לברר.
תפנה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרטיאנין גבוה לילדאמא אחת24/04/2009
בני בן 10 וחצי שוקל 34 ק"ג עם עבר של ניתוחי בטן רבים (5) עקב חסימות מעיים. ב 3 חודשים אחרונים אושפז לסרוגין עקב גסטרו איניטריטיס קשה עם התייבשות קשה שהגיעה לאי ספיקת כליות, טופל והבריא. אושפז מס' פעמים עם חסימות מעיים ללא התערבות כירורגית. כיום הוא בריא חלקית עם המון כאבי בטן אך למד לחיות איתם. לפני שישה ימים עשה בדיקות כלליות של שתן ספירה וכימיה שיצאו תקינות למעט קרטיאנין של 1.3 כעבור יומיים חזר על הבדיקה והקרטיאנין עלה ל1.5. us כליות ודרכי השתן תקינים. שאלתי מה יכולות להיות הסיבות שהקרטיאנין עולה?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קראטינין
פרופ' אבישלום פומרנץ25/04/2009גורמים רבים יכולים לגרום לARF.
יש לפנות בדחיפות לרופא- להתאשפז ולבדוק את הגורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5.4 מרטיבאילנה22/04/2009
שלום רב
בני בן ה-5.4 מאז שנגמל מחיתולים ביום (בגיל 1.5 לערך) לא נגמל מהרטבת לילה. הוא מרטיב 90% מהזמן בלילה.בגיל 5.4 אנו נשברנו והחלטנו לטפל תרופתית בבעיה. הלכנו לרופאת הילדים שלנו והיא נתנה לנו טיפול של מינירין הנמס .התחלנו מ-60 מ"ג ותוך חודש וחצי הגענו ל-120 מ"ג. אך לא היה שום תגובה לטיפול-הילד ממשיך להרטיב. ואז הרופא החליטה שהטיפול הזה לא עוזר ונתנה לנו כדורים פרימוניל 25 מ"ג.היות והילד לא יודע לבלוע כדורים אני ממיסה אותם במים. אני יודעת שזו תרופה גם נגד דיכאון וגם מטפלת בבעית הרטבה אך בילדים מגיל 6 ומעלה.
רציתי לשאול מה דעתכם על הטיפול שאנו עוברים ככלל ועל הטיפול בכדורים פרימוניל בפרט. אשמח מאוד לתגובתכם המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה
פרופ' אבישלום פומרנץ24/04/2009לאחר בירור לגורם חבל לטפל חודשים ( עם המלצות נכונות) ולא להשיג תוצאות.
רצוי לברר לפני לפי תוצאות ניתן להחליט על סוג הטיפול.
פרופ פומרנץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובה שקיבלתי לגבי המיפוירינת21/04/2009
אכן מדובר במיפוי DTPA .
מה לגבי הציפורל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפורל
פרופ' אבישלום פומרנץ24/04/2009חסרים פרטים לענות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי כליות עם DMSO לילדהנירה21/04/2009
בתי בת שנתיים וחצי לאחר UTI על רקע של E.COLI בגיל שנה וחצי ו-pyelonephritis כחצי שנה לאחר מכן , גם כן על רקע של E.coli. מטופלת מניעתית ברספרים מזה כחצי שנה.
אולטרסאונד כליות שבוצע היה תקין.
הומלץ על ביצוע מיפוי כליות עם DMSO - אני מעט מודאגת מכמות הקרינה בבדיקה ולכן ברצוני לשאול מספר שאלות לגבי בדיקה זו:
1. מהי מטרת הבדיקה ?
2. האם יש בדיקה חלופית שניתן לבצע שאינה כרוכה בקרינה רבה?
בתודה מראש
נירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי DMSA
ד''ר רפאל הלוי21/04/2009המיפוי נועד לבדוק האם הדלקות בכליה גרמו לצלקות .
לדעתי לאחר זיהום שני יש לבצע גם ציסטוגרפיה, אם לא בוצעה, בנוסף למיפוי כליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- plez פרופ' אבישלום פומרנץתאמרא19/04/2009
עברתי 4 top בשבוע 23 אבל גיל העובר 18 שבועות ... בגלל מיעוט קשה במי שפיר וגם רואים כליות אוקיגניות ... יש לי טרומבפיליה פקתור 5 י פרותין ס.. בניתוח פתלוגי לא רואים שום בעיה בעובר והכרוזמות שלו גם בסדר...אני ובעלי לא קרובי משפחה.... תעזזזזזזזזזזזור לי כל הריון שלי אותה בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומבופילה
XXX20/04/2009מיעוט מי שפיר סמן לבעיה בכליה או שליה - להתיעץ עם רופא נשים + נפרולוג.
לא לפורם זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי כליותרינת18/04/2009
שלום,
בני בן 4 חוד', בגיל חודשיים עבר בדיקת ציסטוגרפיה-הבדיקה יצאה תקינה, אין רפלוקס.
למרות זאת, נאמר לי כי צריך לעבור מיפוי כליות בכדי לבדוק מה הסיבה לאגני כליה המורחבים.
האם ניתן להמתין עם המיפוי? (נקבע לו תור לעוד שבועיים)-אני חוששת מהקרינה, כמו כן האם צריך
להמשיך לקבל צפורל? למרות שאין לו רפלוקס?
תודה מראש
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
XXX20/04/2009מיפוי להרחבה DTPA ?? יש לו קרינה מועטה
איזה מיפוי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי כליות-בהמשך לתשובתך
רינת21/04/2009מדובר במיפוי כליות דיורטי פוסיד+DTPA.
מה לגבי הצפורל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לבצע מיפוי ?נטלי16/04/2009
בתי עברה UTI בגיל 9 חודשים.
לאחר ההחלמה עברה ציסטוגרפיה ובה אובחן רפלוקס מדרגה 1
האולטראסאונד מראה מאז (שתי בדיקות) על הגדלה של כליה שמאל (הצד בו יש את הרפלוקס)
האם כדאי לעבור בדיקת מיפוי כליות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
XXX20/04/2009רפלקס דרגה אחת לא חובה לעבור מיפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיפוי
פרופ' אבישלום פומרנץ24/04/2009על מיפוי נחליט לפי המהלך הקליני .
חסרים פרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםאמא12/04/2009
האם לחץ דם 110/77 לילדה בת 3 נחשב תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
XXX13/04/2009מעט גבוה לחזור על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ' אבישלום פומרנץ13/04/2009ממליץ לבדוק שנית את לחץ דם במנוחה ושינה, לחץ דם מעט גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- left crossed fused ectopyיפית01/04/2009
שלום, בתי בת 5 חודשים אובחנה כבר בהריון כעובר עם כליה אקטופית ופרסתית.
תשובת מיפוי הכליות שביצענו היתה: כליה ימנית 73% מבנה תקין ,כליה שמאלית במנח רחבי ומחוברת לקוטב התחתון של הימנית.הקליטה של כליה זו מופחתת ומעט לא הומוגנית, ככל הנראה על רקע דיספלזיה,תרומתה 27% לתפקוד הכולל.
שאלותי: האם ישנן השלכות לעתיד? האם השמאלית תפסיק לתפקד באיזשהוא שלב?מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלית פרסה
פרופ' אבישלום פומרנץ04/04/2009כלית פרסה כליה אקטופית - שכיחות גבוה יותר של רפלקס???
לבדוק שתן בחום.
תפקוד כליה שמאל/ כליה דיספלסטית יכול לקטון, מעקב של גודל הכליות שלא מצויין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' פומרנץ בהמשך לביקוררותי01/04/2009
בוקר טוב
אתמול הייתי אצלך עם בתי בת 6.3 שסובלת מהרטבת לילה, דלקות שתן חוזרות בשנה וחצי האחרונות, בריחת צואה שהיתה וחלפה. מבדיקה ביומן נתינת שתן אמרת שיש לה שלפוחית עצלה ושעליה ללכת לשרותים כל שעתיים עם תזכורת של שעון. רצינו לשאול אותך מה ניתן לעשות במידה וזה לא יעזור ומה ה'נזק' שיכול להיגרם כתוצאה משלפוחית עצלה?
גם לא כ"כ ברור לנו מה זה בעצם 'שלפוחית עצלה'? בעיה של שריר או עצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית עצלה
פרופ' אבישלום פומרנץ03/04/2009בין הבעיות יכולים לסבול מזיהומים בדרכי שתן.
ופגיעה משנית בכליה.
תשלימי את הבדיקות+ טיפול עם שעון כמו שסוכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מיפויי כליותאיריס31/03/2009
שלום,
כשהייתי בהריון היה לעובר חשש למערכת איסוף כפולה, כחודש לידת בני עברנו אולטראסאונד ובדיקת ציסוטרפיה שבה התברר שלבננו יש ריפלוקס בדרגה 4. התינוק מאז נוטל אנטיביוטיקה, ועד היום ברוך השם(התינוק בן 3 חודשים)לא היה זיהום, לצורך המשך הטיפול נדרשנו לעבור בדיקת DSMA ולאחר מכן לחזור להמשך התייעצות, הבנו גם שעד לגיל שנה הטיפול האנטיביטי ימשך ולא צפוי טיפול נוסף.
השאלה היא מתי הכי מומלץ לעבור את בדיקת הDSMA, בכדי שמצד אחד נדע את תיפקוד הכליות ומצד שני לא לעבור את הבדיקה בגיל כלכ כך מוקדם ובסמיכות רבה לבדיקת הציסטורגרפיה שכאמור עבר התינוק בגיל חודש.
תודה רבה,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ' אבישלום פומרנץ03/04/2009לילד לא היו זיהומים. יש רפלקס . לא בטוח שחייב לקחת טיפול. גם על המיפוי ניתן לדון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי כליותאמא29/03/2009
מהם ערכי הנורמה במיפוי כליות DMSA לילדה בת 13 חודשים?
יצא לנו שכליה ימנית מתפקדת 24% ושמאלית 40% אבסולוטי. האם זה תקין?
לכליה ימין יש רפלורס דרגה 5, אך לא הודגמו צלקות. למה יש הבדל כזה גדול בין תפקודי הכליות?
תודה, אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד
פרופ' אבישלום פומרנץ03/04/2009ירידה של תפקוד כליה ימין בכ 50 אחוז עקב כליה קטנה?? רפלקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)