מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת תרופהדניאל22/09/2008
שלום פרופסור. אני בת 45 עם יתר לחץ דם כ 6 שנים נוטלת טריטייס קומפ 5 + נורמיטן 12.5 מג בבוקר (כשהטריטטיס לאחרונה עושה לי כאב ראש) במשך כחודשיים אחרונים הלחץ דם שלי מעט גבוה כ 143/95 ממוצע של המדידות הרופא המליץ לי לקחת בנוסף טריטייס 2.5 בערב. האם השילוב הנל של התרופות מתאים לדעתך מדוע לא לנסות כדור אחר בבוקר פעם ביום ולא לשלם 3 תרופות, אני לא שקטה עם הכדור הנוסף בערב 3 כדורים לדעתי זה יותר מידי. אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
פרופ' אבישלום פומרנץ22/09/2008ניתן לעבור לתרופות אחרות על ידי רופא המטפל.
לפעמים יש לשלב מספר תרופות ולחלק את המינון היומי למספר מנות הגשה.
ניתן להחליף את התרופות למשפחה אחרת של תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך החלפת תרופה
דניאל23/09/2008בהמשך לשאלתי לגבי החלפת תרופה איזה תרופה הינך ממליץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבה של אגן כליה ומוביל השתן של הכ1121/09/2008
הרחבה של אגן כליה ומוביל השתן של הכליה- אורטר.- מה המשמעות של הדבר? האם צריך לטפל? בסיטי לא נמצא אבן או גורם חוסם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת אגן.
פרופ' אבישלום פומרנץ22/09/2008הרחבת אגן ומוביל שתן יכולה להיות משנית להפרעה בזרימת השתן.
יש לשלול חסימה מאבן או גורם אחר. במידה והרחבה משמעותית יש להשלים במיפוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כיליה מורחבים של עובראפרת21/09/2008
שלום אני בת 43 בהריון עם עובר זכר, בדיקת מי שפיר תקינה. בסוף שבוע 14 נצפוו אגני כליה מורחבים בשני הצדדים בגודל 5 מ"מ. בסוף שבוע 22 נצפו אגני כליה מורחבים בגודל 7 מ"מ. מה הסכנה באגני כליה מורחבים והאם ניתן לשפר המצב בהריון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגני עובר
פרופ' אבישלום פומרנץ22/09/2008הרחבת אגנים מצביעה על הפרעה בניקוז שתן מהכליה, ההרחבה של האגנים במיקרה שלך קלה ודורשת מעקב.
יש לברר על טיפול אנט לאחר לידה לעובר .
ולבצע סונר כליות לפי סונר להחליט על מיפוי כליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגני עובר מורחבים
אפרת22/09/2008שלום תודה רבה על תשובתך מה עושים בטיפול אנט? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרונפרוזיס והידרואורטרוו19/09/2008
מה המשמעות של זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה.
פרופ' אבישלום פומרנץ19/09/2008הרחבה של אגן כליה ומוביל השתן של הכליה- אורטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמהגלית18/09/2008
מה טווח הנורמה של לחץ הדם לילד בן 10? עם עודף של 7 ק"ג. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
פרופ' אבישלום פומרנץ19/09/2008גיל וגובה קובעים את לחץ דם לא משקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליה מורחבאודי15/09/2008
בני בן שנתיים וחצי הוא עבר אולטרה סאונד השבוע וגילו אצלו אגן כליה מורחב ברוחב 0.9 ס"מ שאלותי הן 1. מה זה אומר ? 2. האם יש טיפול לזה ? ומהו ? 3. האם יש לזה השלכות לתיפקוד היום יומי בעתיד ? תודה מראש אודי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה
ד''ר רפאל הלוי19/09/2008שלום
תמיד חשוב לדעת מה הסיבה שנעשה סונר כליות לילד.
ככלל הרחבה בסדר גודל זה כשכל שאר הבדיקה תקין דורשת מעקב בלבד וברוב הגדול של המקרים אין לה משמעות.
אין לכך כל השלכות לתפקודו של הילד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אולטרה סאונדגלית שלומוביץ15/09/2008
הבת שלי בת 4 ו-9 חודשים. במהלך חודש אוגוסט 2008 סבלה פעמיים מחום גבוה של 40 במשך מס' ימים ללא ממצא מיוחד ובהמשך הרופא חשד שאולי מדובר בדלקת בדרכי השתן וערכנו בדיקה שבעקבותיה התברר שאכן היתה לה דלקת בדרכי השתן. היא קיבלה זינט במשך 10 ימים ואז הדלקת חלפה ואחרי 4-5 ימים שוב הופיעה חום גבוה ואז חזרנו על הבדיקה ושוב נמצאו חיידקים בשתן. הפעם היא טופלה בצפורל ואז הדלקת תודה לאל חלפה. הרופא הסביר לי שלפעמים הדלקת לא עוברת בפעם הראשונה וצריך להמשיך אנטיביוטיקה. כמו-כן הופנתי לאולטרה סאונד כליות שהרופא הסביר כתהליך שיגרתי במקרה של דלקת חוזרת בדרכי השתן. תוצאות הבדיקה הן כדלקמן: הכליות בנות מראה על שמעי תקין. עובי קליפת הכליות תקין. אין הרחבת אי מי מן המערכות המאספות התוך כלייתיות. כליה ימנית נמדדה באורך 7.98, כליה שמאלית 7.12. ומכאן ניתן ללמוד כי הימנית גדולה מהשמאלית. כמוכן שלחוף השתן בעל דפנות חלקים וסדירים. לא הודגמו סימני לחץ חיצוניים פתולוגיים, לא נותרה שארית שתן בת משמעות בתוך ההתרוקנות. מומלץ על המשך בירור. האם יש לי סיבה לדאגה? אני מוטרדת מאוד מאוד מאוד. מה המשמעות של התוצאות? האם הן נחשבות תקינות? מה המשמעות הקלינית של כל הסיפור הזה. אנא תשובה מהירה כי אני בהיסטריה. מה צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סונר כליות
ד''ר רפאל הלוי19/09/2008שלום
לפי התשובה הכליות נראות במבנה תקין וללא פגם כלשהו.
הבדל גודל בין כליות קים עד 1 ס"מ אולם עפי"ר לטובת כליה שמאלית.
אולם מדידות בסדר גודל זה לא תמיד מדויקות ולכן לדעתי יש לחזור על סונר כליות בשאלה ספציפית של גודל כליות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ גנטי טרום הריון- פוליציסטיתשירלי11/09/2008
שלום, הנני חולה בפוליציסטי קידני, תורשתי מאבי. כרגע אני בתפקוד סביר. אבקש לברר היכן ניתן לקבל ייעוץ גנטי טרום הריון בעניין המחלה... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר APCK
פרופ' אבישלום פומרנץ19/09/2008מגנטיקאי או נפרולוג ילדים כמונו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיר לילהג.10/09/2008
שלום, אילו אביזרים קיימים מגמילה מהרטבה בלילה, האם סיר לילה שמונח למרגלות המיטה הוא יעיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביזרים
פרופ' אבישלום פומרנץ11/09/2008סדינים שונים להגנת המיטה, דוחי ריח תחתונים סופגים רב פעמיים לשימוש חוזר
ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליה מערכת מאספת מורחביםמאיה07/09/2008
שלום רב, מזה כמה חודשים יש לי כאבים כמו דקירה בצד ימין של בטן תחתונה, לעיתים הכאב קצת זז לאמצע, לפני שנתיים אושפזתי עם זיהום בכליות וטופלתי בזינט. עשיתי בדיקה ויצא: באלטרסאנד :פרנכימה שמורה. הרחבה של מערכת מאספת ואגן -ללא עדות לגורם חוסם קרוב לוודאי ל רקע אגן חוץ כליתי. - האם למרות שלא ראו גורם חוסם, יתכן ויש כזה ואותו יראו במיפוי עליו המלצת? אודה לך אם תתן לי קצת יותר מידע.....שכן, אינני מבינה מה משמעות הדבר. והאם ייתכן שהכאבים "דקירות" שבאות והולכות, בבטן ימין תחתונה הן מהכליה הימנית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן מורחב
ד''ר רפאל הלוי09/09/2008שלום
במדה ואיש רנטגן מומחה נתן תשובה שמדובר באגן חוץ כליתי וההרחבה לא גודלת ויציבה מספר שנים הסכוי שמדובר בתהליך חסימתי קטן מאוד ולדעתי בשלב זה יש לעקוב עם בדיקות אולטרסאונד אחת למספר חודשים ולא יותר. כעקרון אגן חוץ כליתי הינו מבנה שונה מעט של אגן הכליה ולא יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליות - אנדומטריוזיסשרון07/09/2008
אני בחורה בת 27 המטופלת במחלקת אנדומטריוזיס. לאחר בדיקת דרכי שתן וכליות ע"י אולטראסאונד התגלה כי ישנה כיליה אחת קטנה מהרגיל הנמצאת במצב אנטומי לא תקין. לבקשת הרופא במחלקת אנדומטריוזיס עברתי מיפוי כליות סטטי והתוצאה שקיבלתי הינה "המיפוי מראה שתי כליות מחוברות בצורת L, כאשר כליה אחת שמאלית נמצאת במנח נמוך עם קליטה מעט מופחתת, בלתי אחידה, גבול תחתון בלתי סדיר. כליה ימנית טובה ואחידה גבולות סדירים. לא ניתן לדון על תפקוד יחסי כליות עקב גבול הפרדה ביניהם שאינו ברור. בסיכום: הממצאים בכליה שמאלית יכולים להיות על רקע הרחבה של מערכת מאספת ? ציסטות? אין לשלול צלקת בגבול תחתון של הכליה" השאלה שלי היא האם ה"גבול הלא ברור יכול להיות הידבקויות של אנדומטריוזיס? והאם מאחר וסובלת מאנדו' יש מצב שהממצא הוא ככל הנראה ציסטות? איך אפשר לשלול הרחבה של מערכת מאספת. (בערב ביצעתי איסוף שתן שהיה תקין מאוד (לא יודעת אם קיים קשר ולכן העדפתי לציין) אודה לתשובה מהירה היות ואני מאוד לחוצה מתוצאות הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליות - פרסה
פרופ' אבישלום פומרנץ11/09/2008איחוי בין כליות מתרחש עוד בהריון. מדובר בכליה אקטופית או בכלית פרסה.
במידה וכליה אקטופית יכול להיות שהיא דיספלסטית או נפגעה מצלקות. רצוי לבחון את הממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליותמאיה07/09/2008
שלום רב, מזה כמה חודשים יש לי כאבים כמו דקירה בצד ימין של בטן תחתונה, לעיתים הכאב קצת זז לאמצע, לפני שנתיים אושפזתי עם זיהום בכליות וטופלתי בזינט. עשיתי בדיקה ויצא: באלטרסאנד :פרנכימה שמורה. הרחבה של מערכת מאספת ואגן -ללא עדות לגורם חוסם קרוב לוודאי ל רקע אגן חוץ כליתי. - האם למרות שלא ראו גורם חוסם, יתכן ויש כזה ואותו יראו במיפוי עליו המלצת? אודה לך אם תתן לי קצת יותר מידע.....שכן, אינני מבינה מה משמעות הדבר. והאם ייתכן שהכאבים "דקירות" שבאות והולכות, בבטן ימין תחתונה הן מהכליה הימנית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן תחתונה
פרופ' אבישלום פומרנץ11/09/2008מיפוי כליות יענה על השאלה האם יש חסימה, במידה ויש חסימה - אז יש הסבר לכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה - תוצאת U.S כליותקרן בן צור02/09/2008
בני בן 8 עם בעית הרטבת לילה לוקח כדורים מילרין פרימוניל ובבידקת U.S נצא כי - כליה ימנית 8.1 ס"מ מעט גדושה, אגן הכליה 5 מ"מ, גביעים 3-4 מ"מ, אין הפסד פרנכימה. כליה שמאלית 8.3 ס"מ ללא ממצא. כיס שתן עם גבולות תקנים התרוקנות טובה שארית קטנה 10 סמ"ק אין לראות שופכו מורחב. לסיכום גודש בכליה ימנית מומץ בדיקה נוספת כליות ללא שתיה מבקשת את חוות דעתך לממצאים הנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה, הרחבה.
פרופ' אבישלום פומרנץ03/09/2008הרטבת לילה יכולה לגרום להרחבה במידה ויש פוליאוריה.
לפני טיפולים תרופתיים אלו (שאחד מהם לא מקובל היום).
ממליץ לבצע הערכה ובירור.
בכבוד רב
פרופ פומרנץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקור כליה>>>>שאלה01/09/2008
גיל 50+ אירוע יממה של המטוריה גלויה במשך יממה,קרה גם לפני כמה שנים,נשללו גידולים בדרכי שתן,עם תוצאות חריגות בדם/שתן לאולי דלקת.הפסקתי אספירין 75 לשבוע לפני הומלץ לי על ידי נפרולוג ניקור כליה במרפאה די מיומנת- מה דעתכם? האמנם הסיכון רק של 0.5% -מה הסיכון וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטוריה.
פרופ' אבישלום פומרנץ03/09/2008הסיכון ממחלת כליות גבוה יותר כשיש אינדיקציה צריך לבצע ניקור.
לא ברור לי האם אתה צריך תתיעץ עם נפרולוג- עם כל הפרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליה מורחביםרוני31/08/2008
שלום רב, בתי בת שנתיים ותשעה חודשים. עוד בהריון איתה ראו כי יש לה אגני כליות מורחבים (הרחבה קטנה). מאז אנחנו במעקב. עד כה ההרחבה המשיכה להיות קטנה וקראו לנו למעקב אחת לשנה. בבדיקה האחרונה חלה הרחבה של פי 10 באחת הכליות ביחס ללפני שנה. הנפרולוג אמר כי יתכן ומדובר בטעות במדידה ושנחזור אליו בעוד 3 חודשים לאחר בדיקה נוספת. בהנחה שהממצא אמיתי ולא נובע מטעות במדידה: מה המשמעות של קפיצה כזו? מה המשמעות של אגן כליה כה מורחב? מה הסכנות של מצב זה? מה הן דרכי הטיפול? תרופתי/ ניתוח? אם ניתוח, באיזה גיל? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת אגני כליה
ד''ר רפאל הלוי01/09/2008שלום
לא ברור לי אם הרופא ראה את סונר הכליות או רק תשובה. הדבר לא יתכן היות וגם אם היתה הרחבה קלה של 4 מ"מ לדוגמא הרי להכפיל ב 10 זה 4 ס"מ וזה לא הגיוני שתהיה קפיצה כזו . בכל אופן הייתי מבקש לראות את הסונר עצמו ולמדוד בעצמי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)