מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים לילדה בת 8דרדסו19/01/2009
שלום ד"ר בתי בת ה-8 התלוננה בפני על כאבים בשני צידי הגוף באיזור הגב, נראה לי קשור לכליות, האם לרוץ לרופא לקבלת בדיקות ואילו? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר רפאל הלוי20/01/2009לא שכיח שכאבים הקשורים לכליות יופיעו בשני הצדדים בו בזמן ללא כל תלונה אחרת. יש ללכת לרופא להיבדק ועל פי רוב בבדיקה גופנית רגילה יוכל להצביע על מקור הכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפרוקלצינוסיסחייל19/01/2009
ד"ר שלום, אני בן 19 ובד"כ בריא. יש לי 2 אבנים זעירות בגביע האמצעי בכליה ימין, אבל בCT שעשיתי גם התגלו איזורי צפיפות שמתאימים לנפרוקלצינוסיס. בדיקות דם לתפקוד כליות יצאו תקינות וגם בדיקת שתן. מה זה אומר לגבי? האם יהיה אפשר לטפל לפני שתתפתח אי ספיקת כליות? האם יש בכלל סיכון שתתפתח מחלת כליות? האם יש לזה טיפול בכלל? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי האבנים
חייל19/01/2009האבנים במערכת האיסוף הן אבני סידן שכן באולטרסאונד היה כתוב "Milk of calcium".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח מיפוי כליותדרור מורן18/01/2009
שלום רב, בתי בת ה - 1.3 עברה מיפוי כליות DMSA לאחר שהיה לה UTI פעם אחת לפני חצי שנה. אולטרסאונד כליות לאחר הדלקת היה תקין. היום קיבלנו את התשובות. צלקות - אין. קליטה כליה ימנית - 17.3%. קליטה כליה שמאלית - 21.2%. עפ"י התוצאה הנורמה היא 18% - 28%. כמובן שאיני מחליף עצה זו בביקור אצל מומחה, אך עד אז, שאלתי היא האם להיות מודאג מהקליטה בכליה הימנית או האם עצם העובדה שמדובר בתוצאה קרובה מאוד לנורמה, אין מה לדאוג. תודה רבה, אב מודאג...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
ד''ר רפאל הלוי19/01/2009היות ואין צלקות התשובה כמעט בגבול הנורמה ואין מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בכליהריקי18/01/2009
לביתי היה דלקת בכליה היה מלווה בכאבים עזים היא נטלה אנטיביוטיקה וחלפו הכאבים. האם עלי לעשות בדיקות לאחר המחלה. ובכלל איך עלי להתנהג האם יש חשש לעתיד? לתשובתכם מצפה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
ד''ר רפאל הלוי19/01/2009חשוב גיל הבת ההמלצות שונות בגילאים שונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכליה
ריקי20/01/2009הילדה בת 11
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכליה
ד''ר רפאל הלוי20/01/2009במידה ובעבר לא היו לבתך דלקות בדרכי השתן הייתי מבצע סונר כליות ולא יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרונפרוזיס בעוברדנה14/01/2009
שלום.אני בשבוע 23 להריון ובסקירת מערכות מורחבת קיימת עדות ברורה להידרונפרוזיס בכליה השמאלית.עוד נאמר שאגן הכליה ברוחב 10 מ"מ וקיימת הרחבה ברורה של הגביעים. ברצוני לדעת בבקשה מה מצביעים ממצעים אלו? ומה פרושם?. בתודה דנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרונפרוזיס.
פרופ' אבישלום פומרנץ17/01/2009הרחבה משמעותית של אגן הכליה (אגן +גביעים), כנראה הרחבה אמיתית לא פזיולוגית.
מאחר שאת בשבוע 24 יש עדיין אפשרות לשינויים
דרוש מעקב הדוק כולל נפרולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהריקי14/01/2009
שלום, אני בת 35 ולא נוטלת תרופות כלל. במדידות שונות נמצאו הערכים הבאים לדוג' :117/98, 115/90, 109/85. מה יכולה להיות הסיבה לכך שהדיאסטולי כ"כ גבוה והסיס' יותר נמוך? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאסטולי
פרופ' אבישלום פומרנץ17/01/2009לחץ דם דיאסטולי תלוי בתנגודת פריפרית (פעילות גופנית ,השמנה, אכילת מלח ועוד)
רצוי לבדוק מה קורה בשינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכות ללידה של עובר עם כליה אחתרחלי11/01/2009
אני בשבוע ה 33להריוני , עם תאומים בבטני,לאחד העוברים חסרה כליה שאלותי הן: האם ישנה הערכות מיוחדת לקראת לידה כזו? האם התינוק יצטרך לקבל אנטיביוטיקה לאחר הלידה? האם הברית תוכל להתקיים במועדה או שצריךלעשותבדיקותנוספות לפני הברית? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליה אחת
פרופ' אבישלום פומרנץ12/01/2009מומלץ סונר לפני הלידה.
להתיעץ עם נפרולוג האם רצוי לתת טיפול אנט מונע ומתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי כליות סטטי DMSA לתינוקתאסתי11/01/2009
ביתי בת 8 חודשים עם רקע של ריפלוקס בכליה ימין.ומערכת מאספת כפולה לאחר ציסטוגרפיה בגיל חודש וחצי נוצר זיהום אשר בעיקבותיו הומלץ על DMSA היום קיבלתי את התשובות ואשמח לפיענוח: כליה ימנית: קליטה תקינה בקורטקס. תפקוד יחסי 50% אורך כליה 6.7 ס"מ. קיימת הרחבה של מערכת האיסוף העליונה בכליה. הקליטה הקורטיקלית סביב אזור זה מעט מופחתת אך ללא פגמים. כליה שמאלית: קליטה תקינה בקורטקס. תפקוד יחסי 50% אורך כליה6.4 ס"מ. סכום הביקור: תפקוד כלייתי יחסי סימטרי. אין עדות לצלקות. קליטה מעט מופחתת בקוטב העליון מימין הנובעת ככל הנראה מהרחבה של המערכת המאספת העליונה ובסבירות נמוכה יותר מאפקט פיילונפריטי רזידואלי. האם תפקוד יחסי של 50% הוא תקין? מה צריך להיות תיפקוד של כל כליה ? האם סהכ 100%? אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי תודה אסתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
ד''ר רפאל הלוי11/01/2009התפקוד צריך להיות 50% בכל צד זהו תפקוד אופטימלי .לגבי הקליטה הקורטיקלית המעט מופחתת בשלב זה אין צורך בשום פעולה נוספת אלא מעקב בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענןח מעקב כליות לתינוקסיגלית06/01/2009
שלום, הילד שלי בגיל 3 ימים נעשה אולטראסאונד כליות ( בשל בדיקת אולטראסאונד בהריון שהראה על כליה מוגדלת ,) ונמצא כי בכליה שמאל מערכת מאספת כפולה . בגיל חודש בדיקה נוספת מראה כי כליה ימנית באורך של 5.3 ס"מ -תקינה . הכליה השמאלית באורך של 5.9 ס"מ -הידרונפרוזיס אגן אקסטררנלי 1.3 ס"מ עם גודש של הגביעים. הפרנכימה בעובי 0.6 ס"מ . שלפוחית השתן תקינה . נראה אורטר שאינו מורחב משמאל לשלפוחית . האדרנלים תקינים . לדברי הבודקת הסיבה לכליה המוגדלת אינה מערכת איסוף כפולה . האם הבדיקה תקינה ? תור לנפרולוג רק בעוד חודשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US
פרופ' אבישלום פומרנץ08/01/2009הסונר כליות אינו תקין.
הילד צריך מעקב כליות.
ובדיקת שתן בכל מחלת חום לשלול זיהום בשתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטאין בשתןאורית05/01/2009
שלום, רציתי בבקשה לשאול האם פרוטאין בשתן 10 צריך מעקב וגם בבדיקת שתן יצא blod 0.03 ילדה בת 10 בריאה. אשמח לתשובתך אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטאין
ד''ר רפאל הלוי08/01/2009שלום
הייתי מבקש מהרופא לעשות בדיקת שתן לחלבון וקראטינין ולפי היחס בניהם אפשר לדעת אם יש משמעות לבדיקה. לגבי הדם התשובה מוזרה יש לקחת בדיקה חוזרת ולבקש לעשות משטח ולבדוק מספר כדוריות דם אדומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוני04/01/2009
שלום רב, אולי אתם תדעו לענות לי: האם יש אלטרנטיבה לניתוח לב פתוח לצורך תיקון מסתם מיטראלי (כגון לפרוסקפיה ) ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK08/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=191 id=link]ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוני
פרופ' אבישלום פומרנץ08/01/2009להתיעץ עם רופאים קרדיולוגים לגבי מצבכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרגיר בכליהאריק31/12/2008
שלום אני בן 28 יש לי כאבים בצד ימין של הבטן העליונה הופניתי לUS בטן התוצאה היתה תקינה חוץ מ"בכליה ימנית הודגם גרגיר איקוגני בקוטר 0.47 ס"מ וגם בכליה שמאל" הלכתי לרופא אורולוג שאמר כי זו הסתידות ולא גרגיר האם כתוצאה מהסתידות יתכנו כאבים או שאכן מדובר בגרגיר ואם מדובר בגרגיר האם הוא יוצא לבד או שיש דרך להמיסו תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרגיר בכליה
ד''ר רפאל הלוי08/01/2009הסתיידות בכליה שאינה אבן אינה אמורה לגרום לכאבים אבל צריך בירור למה יש הסתיידות היות ובעתיד עלולות לההיוצר אבנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה- תודה על טיפול מסורXXX29/12/2008
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעד מה
XXX29/12/2008בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות הידרודינמיות בכליהרג'י21/12/2008
הבת שלי בת 11, מזה מספר שנים היא מקיאה במשך יום וחצי עד שלושה ימים, ללא שום סיבה. מכיוון שההקאות חוזרות בתכיפות של שלושה, שלושה וחצי חודשים בערך. היא לא אנורקסית, היא אפילו שמנמונת גובהה 1.39 ס"מ ומשקלה 39 ק"ג. הרופא ילדים שלח אותנו לבצע צילומי כליות. והתברר בצילומי הרנטגן שגודל הכליה השמאלית הינו 9 ס"מ, קיים גודש בינוני מרכזי באגנון, וזה מצביע על הפרעות הידרודינמיות בכליה, פרט לזה הכל תקין. זאת לעומת הכליה הימנית שגודלה 9.74 ס"מ והכל תקין בה. מה זה אומר??? נשלחנו לגסטרולוג ילדים, אך התור יהיה רק ב-15/01. אני מאוד מודאגת, כי הרופא התקשר אלינו למחרת הביתה ושלח אותנו לגסטרולוג (כולל הפניה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרונפרוזיס
פרופ' אבישלום פומרנץ23/12/2008ממצאים אלו לא מסבירים את ההקאות.
ממליץ למעקב בלבד.
הקאות ציקליות דורשות בירור.
לגבי הכליה במידה וההרחבה גדלה ניתן לבצע מיפוי כליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליה בודדת אקטופית בעוברלילך20/12/2008
שלום רב. אני בשבוע ה-24 להריוני. כבר בסקירה המוקדמת אובחן שלעובר כליה אחת אקטופית. עשיתי ייעוץ גנטי ומי שפיר - תקין. אני נמצאת במעקב וכל 4 שבועות מגיעה לאולטרסאונד לבדיקת התפתחות הכליה. עד כה הכליה מתפתחת יפה וגודלה 26.5 מ"מ. הרופאים אופטימיים (כולל נפרולוג ילדים שנוכח בבדיקות) ואומרים שאם הכליה תמשיך להתפתח אין סיבה שלא ייצא תינוק בריא (בהתחשב למצבו). בהנחה שהכליה תמשיך להתפתח במהלך ההיריון אני תוהה: איזה סיכוי יש לילדי לחיות חיים רגילים ללא בעיות? מילא היתה כליה בודדת במיקום תקין אבל כליה בודדת שהיא גם אקטופית - אני פוחדת שהוא יסבול כל חייו מבעיות וסיבוכים. מה דעתכם? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליה בודדת
פרופ' אבישלום פומרנץ20/12/2008שלום כליה בודדת תקינה גורמת לבעיות רפואיות.
אנחנו פרסמנו מעקב על עשרות ילדים עם כליה בודדת - שהם בריאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)