מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטה מהירהמיכל19/12/2007
האם יש דיאטה מהירה בעזרתה אוכל להוריד כ-5 קילו ממשקלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה מהירה למיכל
גילה אדלר19/12/2007זו משאלת לב ולא שאלה אמיתית . האם את יכולה לשאול יועץ כלכלי האם יש לך נוסחה להרווויח כסף ומהר או לשאול מורה איך להצליח בלימודים או בעבודה בשיטת בזק , כמו שאת מבינה ,.תמיד כשאנחנו מתמקדים ורואים רק את התוצאה הסופית ,או רק את השורה התחתונה זו בעצם אובססיה ולא נסיון אמיתי להתמודד. זה אולי חלום אך לא המציאות . בחיים כנראה אין דרך קלה ומהירה יש דרכים נכונות ויש דרכים פסולות . וקסמים ....יש אולי פורום של קוסמים ?
מקווה שעניתי לך על השאלה
בברכה
גילה אדלר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוז שומןאלירן16/12/2007
לדיאטנית הקלינית שלום,
האם 9% שומן בשמנת מהווה כמות מוגזמת של שומן, כאשר מי שצורך שמנת זו הינו אדם רזה? לחילופין, האם צריכת מוצר זה עשויה להיות רצויה, מבחינה תזונתית/בריאותית, עבור אדם כזה, בעיקר עקב היות המוצר הנ"ל מורכב לא רק משומן רווי, אלא גם משומן לא רווי? תודה, אלירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אלירן
גילה אדלר19/12/2007בן כמה אתה ?
האם תוכל לציין יותר פרטים על תזונתך , להיות רזה זה עדיין לא אומר הרבה .
השאלה הזו מאוד מטרידה אותך ו, פולמוס שלם סביבה והשאלה מדוע ?
אם אתה רוצה תשובה מפורטת תן לי יותר נתונים .
אם אתה בוחר שלא , אענה לך בקצרה , כל גבינה / שמנת / קשה / רכה אני לא אמליץ על יותר מ5% שומן , גם לרזים . אולם בנסיבות מסויימות כן אמליץ ולא ברור לי אם אתה המקרה .
גילה אדלר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מעניינת
אלדד20/12/2007היי גילה,
לשאלתך אענה, ראשית, באשר לתזונתי. בוקר וערב - סלטים מגוונים ועשירים + טחינה, זיתים, חצילים, אבוקדו, יוגורט/קפיר, גבינות חלב/עיזים/סויה (כולל צהובה 5%), שימורי סרדין/טונה או הרינג, לחם, קפה ממותק בסוכרזית או בסוכרלוז (או, לעיתים, קקאו), עם פרוסת לחם בריבה/דבש/ממרח שוקו/ממרח תמרים. ביצה - כמעט בכל יום. אחת לשבוע - סלמון מעושן. ארוחה עיקרית - בצהריים (פרט לערב שבת) - מרק, בשר/עוף עם תוספות (בורגול, במיה, תפו"א או פסטה, כוסמת, דלעת לחילופין), פרי או סלט פירות (לעיתים - מעדן שוקו סויה דיאטטי) וכן לימונדה וכוסית יין בתוכה. פעם בשבוע - דג (לברק או שפמנון, בדר"כ), או צמחוני. אחה"צ - קפה ועוגיות (לפעמים - עוגה). בין הארוחות - פירות, קוביית שוקולד, אגוזים/שקדים ומשקה דיאטטי (חמוציות, בירה מאלט או לבנה).
השמנת מעניינת - לא ממש מטרידה - אותי משום שאני אוהב אותה ורוצה להחליף בה, מידי פעם, את היוגורט (אם תסמכי עליה את ידייך) ומשום שלמיטב ידיעתי אין סיכוי שאשמין בגללה. גילי - 72.
מקווה שעניתי לשאלותייך. אהיה מוכן להוסיף פרטים, אם אתבקש. מצפה לתשובתך. אלירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוז שומן
גילה אדלר20/12/2007אלירן יקר
על פי מגון המזונות שמנית ניכר שאתה מקפיד מאוד לבחור מזונות בעלי ערך בריאותי גבוה יש לך מודעות ויכולת יישום גבוהה ואני מברכת אותך על זה , ואמנם גבינה או שמנת 9% שומן בכמות של נניח חצי גביע פעמיים בשבוע לא יכולה לחבל בבריאותך . ואנני רואה בעיה שתחליף יוגורט בשמנת זו מעת לעת כמו שציינתי פעם או פעמיים בשבוע לכל היותר . כמו שהבנת השאלה הכללית שלך בעבר לא אפשרה תשובה ,כי באופן כלליאין תשובה .י תזונה היא אישית ויחודית לכל אדם התשובה היא אחרת ,ו לכן המידע שהבאת הפעם רלוונטי ואתה יכול להיות רגוע שאתה במקום טוב .
בברכה ותרגיש טוב
גילה אדלר ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלדד20/12/2007לגילה, תודה רבה. אלדד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות מערכת העיכולרומן16/12/2007
האם זה נכון שמערכת העיכול הכי חזקה בבוקר ואז היא נחלשת לקראת סוף היום ובשינה היא הכי חלשה?
יש מקומות שאומרים צוהריים יש כאלו שבוקר... האם ידועה מתי היא הכי עוצמתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת עיכול
גילה אדלר19/12/2007היי רומן
בין 10 בבוקר ל18 בערב מערכת העיכול נמצאת בשיא פעולתה , ובלילה מערכות אחרות פועלות ולכן יש לאכול בשעות אלו ולא בלילה .
גילה אדלר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונאותיסמין12/12/2007
שלום רב,
אני בת 21 ומתעניינת בלימודים של מדעי המזון, רק שישנה בעיה..
אין לי ראש ריאלי, כלומר אם אני אצטרך להתמודד עם רמה גבוהה מאוד של מתמטיקה וכימיה אינני בטוחה שאצליח לעמוד במשימה, מצד שני אני מאוד רוצה להגשים את החלום ולהיות תזונאית ולעזור לאנשים.
מה אני אמורה לעשות??לוותר על החלום או ללכת נגד כל הסיכויים ולנסות ללמוד מקצוע שהוא מעל לרמה שלי מבחינה שיכלית?לא שאני טיפשה חס וחלילה פשוט אני ומתמטיקה זה לא זיווג משמיים :)
אודה לך מאוד אם תוכלי לעזור לי לפי הידע והנסיון שלך בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי תזונה
גילה אדלר15/12/2007אני שמחה שאת יודעת למה לצפות , אני למשל ידעתי זאת רק אחרי שהתחלתי ללמוד לפני 24 שנים . ואמנם לימודי התזונה הם לימודים ריאלים ולימודי רפואה בעצם ברובם , מאוד מעניינים . מנקודת ראות שלי לא כדאי לוותר על חלום , תמיד חוזרים אליו בתחושת החמצה אם לא מממשים אותו . הכי נכון זה לעשות כל מאמץ , להשקיע כל אנרגיה דרושה בכיוון הגשמת החלום ורק כאשר הדרך תהיה לחלוטין בלתי אפשרית , אפשר לגשת לתחום אחר שעוסק בעזרה לאנשים . אני לא מפנה אותך ללימוד חובבני של התחום , כי קבלת תעודה של דיאטנית קלינית ואישור משרד הבריאות שווה את המאמץ , לימודים באוניברסיטה מאפשרים כיוונים נוספים של הוראה , מחקר ופיתוח .
בהצלחה .
גילה אדלר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה !!!
יסמין16/12/2007עזרת לי מאוד ואני באמת חושבת שאם אני אוותר על החלום זה יהדהד לי לבטח בעתיד, תודה רבה על התשובה ובהצלחה בכל אשר תעשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדממהתמי11/12/2007
היי,
האם אדממה (פולי סויה) בריאים ותורמים לדיאטה או שלא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולי סויה
גילה אדלר15/12/2007פולי סויה בריאים ותורמים לדיאטה מאוד , ראשית הם מקור מעולה לחלבון חשוב לבניית הגוף , שנית הם עשירים בטריפטופן שזוהי חומצה אמינית המשפרת את המצב הנפשי , הם עשירים בפיטואסטרוגנים התורמים למאזן ההואמונלי הנשי והכל בתמורה למעט קלוריות באופן יחסי . מה שחשוב על פי הנחיות משרד הבריאות - לא להגזים בצריכה כלומר , מוצרי סויה למבוגרים מנה אחת ביום, נניח 1/2כוס פולי סויה ביום או מוצר אחר במקום ,
כמות הקלוריות שונה בין פולי הסויה הירוקה שמופיעה באריזת ירקות קפואים לבין מוצרי סויה המעובדים השונים - כחטיף , כחומר גלם , כקציצות , נקניקיות , חלב או מוצריו.לכן אסתפק בתשובתי זאת .
בהצלחה בדיאטה
גילה אדלר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני09/12/2007
כמה קלוריות יש בלחמניית בייגל קל?
וכמה קלוריות יש בגבינה צהובה 5% עמק של תנובה וסידן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדני
גילה אדלר15/12/2007בלחמניה יש בערך 160 קלוריות , בגבינה צהובה 5% יש בערך 100 קלוריות ל100 גר' ובערך 200 מ"ג סידן ל100 גר' . נתונים מדוייקים רשומים על האריזה עצמה של כל יצרן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחמימותיוחאי07/12/2007
שלום.
אודה לכם באם תוכלו לתת לי מספר דוגמאות של מה זה פחמימות כגון : סוג לחם , אורז , תירס , תפוחי אדמה .........................
אני מעונין לדעת איזה סוגי מזון גורמים לעליית הסוכר בדם ולהשמנה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינדקס גליקמי או מדד גליקמי
גילה אדלר07/12/2007יוחאי יקר ,שאלתך טובה ומתייחסת למה שנקרא "מדד גליקמי" המציין את עליית הסוכר לאחר האוכל . ככל שערך המדד גבוה יותר כך הוא מתאים פחות למי שסובל מהשמנה ומחוסר איזון סוכר בגופו.
פחמימות לא מומלצות הן בעלות אנדקס גבוה ודוגמאות להן :עמילן תירס, תפוחי אדמה, אורז לבן,דברי מאפה מקמח לבן כולל עוגיות מלוחות קרקרים מקמח לבן ,קורנפלקס פשוט ,תירס , עוגות עוגיות ,לחם לבן , לחם שחור פשוט אחיד,פיתה בגט (גם אם קולים אותם בטוסטר).
פחמימות טובות יותר הן לחם שיפון מלא , אורז מלא , לחם חיטה מלאה , דגני בוקר מחיטה מלאה ,שיבולת שועל , חיטה מלאה , גריסים , פסטה ופסטה מחיטה מלאה .
גם פירות הם 100% פחמימה , ולכן גם להם יש להתייחס .לכל הפירות מדד גבוה ולכן הגודל קובע , ויש לאכול לפי מנה מוגדרת בהתייעצות עם דיאטנית קלינית . לבריאות . גילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורז מלא
ליאור31/12/2007ד.נ.
ניסיתי מס' פעמים לאכול אורז מלא, אבל בכל פעם התברר לי שאורז מלא הוא, בעצם, אורז מלא לכלוך. האם יש אורז מלא שאיננו מלוכלך? מאוד אשמח לדעת זאת, עם סימני זיהוי ברורים שיאפשרו לי לקנות אותו במרכול. אנא הביאי לידיעתי מידע חשוב זה. תודה ושנה טובה ומבורכת. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורז מלא
גילה אדלר31/12/2007אורז מלא כמו כל דגן צריך מעט לברור להשרות המים קרים , להציף את הליכלוך , לשטוף לסנן , אתה יודע ........אני קונה לבית אורז בושמתי אורגני מלא או אורז מלא של הרדוף או סוגת והם בסדר .
להתראות
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסת סולתרות05/12/2007
אני ואחותי נוהגות לאכול פעם בשבוע דייסת סולת, אנחנו מתות על זה וזה מזכיר לנו את הילדות.
אני יודעת שזה משמין, אך האם פעם אחת בשבוע כתחליף לארוחת בוקר או ערב היא בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 כפות סולת
גילה אדלר05/12/2007ממליצה לכן להשתמש בסולת מלאה , שמקורה מחיטה מלאה להכנת הדייסה . 2 כפות אבקת סולת שוות- ערך ל 2 פרוסת לחם קל או לפרוסת לחם שיפון אחת ולכן הכנת דייסה כזו בהחלט יכולה להוות תחליף לארוחת בוקר או ערב . בקיצור 2 כפות סולת + כוס חלב דומה מבחינה תזונתית ל2 פרוסות לחם קל + 3 כפות גבינה 5% שומן . תהנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שום כתוששליאורה02/12/2007
שלום רב,
האם לשום כתוש (שקונים בצנצנת) יש ערכים תזונתיים חשובים, בדומה לשום רגיל (טבעי)? הרי אכילת שום טבעי, כידוע, אינה מקובלת בחברה, עקב ריחו החזק. לכן, האם ניתן לאכול במקומו את הכתוש? ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שום כתוש
גילה אדלר04/12/2007לשום הכתוש יש ערך תזונתי אם הוא מוסף בסוף הבישול,זכרי שבישול ב100 מעלות לזמן מעל לעשרים דקות מפחית משמעותית את העוצמה הרפואית של השום . לשום הכתוש ,בכמות של 3 שיניים ביום יש יכולתלהוריד לחץ דם ובהגנה מפני מחלות סרטן, לשום החי יש את אלו ובנוסף יכולת להוריד כולסטרול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמנתליאורה02/12/2007
ד.נ.
מהי תועלתה הבריאותי ומהו נזקה של אכילת שמנת (בעיקר חמוצה)? למי היא מועילה יותר ולמי היא מזיקה יותר? תודה. אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמנת ובריאות
גילה אדלר04/12/20071/3 גביע שמנת חמוצה מכילה 15% שומן ומכילה 80 קלוריות ,כמות דומה ל כוס חלב או גביע לבן . הכמות היא חשובה .מי שאוהב שמנת יאכל כמות קטנה במקרה שרוצה לווסת את משקלו . תינוקות וילדים במשקל ירוד יכולים לצרוך שמנת אך בוגרים רצוי שיבחרו מוצרי חלב אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבל מה תשובתך לגופו של עניין?
ליאורה04/12/2007ד.נ.
בהמשך לפנייתי הקודמת, אבקש להעיר:
א. אינני מעוניין לווסת את משקלי - הוא מווסת מאליו (180/66). אני מעוניין בשמנת בעיקר כדי לקבל ממנה ויטמין D, וכן משום שהיא טעימה לי.
ב. בשמנת החמוצה שאני מכיר יש 9% שומן, ולא 15%, וזה מתייחס לכל כמות (גביע שלם, חצי, רבע וכו'). לכן, המספרים 15% ושליש גביע , אותם ציינת, תמוהים בעיניי. האם נפלה כאן טעות, או אי-הבנה?
ג. לגופו של עניין, בכל אופן, לא מצאתי בתשובתך מענה לא לשאלתי הראשונה ולא לשנייה.
אודה על הבהרותייך ותשובותייך כמבוקש. חג שמח.
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקש להעיר
גילה אדלר05/12/2007ראשית סגנונך תמוה בעיני ושנית .1/3 גביע של שמנת חמוצה המכילה 15% שומן שווים בערכם ל80 קלוריות . כמובן שאחוזי השומן נשמרים קבועים גם בגביע שלם , בחצי או רבע . מטרת ההשוואה הזו היא הדרך של כל תזונאי לערוך הקבלה בין מוצרי מזון באותה קבוצה - במקרה זה קבוצת החלב , וזאת כדי להסביר לך שאם אתה אוכל 1/3 גביע שמנת תקבל ויטמין D' סידן , קלוריות , וכו' בדומה לשתיית כוס חלב 3% שומן . אם אתה אוכל גביע שלם של שמנת חמוצה קרוב לוודא שתקבל פי 3.
כמות ויטמין D היא כ-17 יחידות ל100 גר' מוצר וזו לא יכולה להיות הסיבה לצרוך שמנת כי לצד זה אתה מקבל שומן רווי וכולסטרול יותר ממה שאתה זקוק. תהיה בריא וקצת יותר מנומס להבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתוני שאלתי
ליאורה06/12/2007ג.נ.
לתשומת לבך, בבקשה, שאלתי הייתה כפולה:
א. מה תועלת השמנת אשר את נתוניה ציינתי?
ב. מה נזקיה?
עלי להדגיש שנתוני שאלתי היו 9% (ולא 15%) שומן. כמו כן, ציינתי גם שהשמנת הנ"ל טעימה לי. אגב, עלי להבהיר שאני רזה.
תשובתך התייחסה רק לסעיף ב', וגם בסעיף זה היא לא התייחסה לנתוני שאלתי, אלא לשמנת 15% (עליה לא שאלתי). בהקשר זה, לא מיותר לציין שבשמנת חמוצה 9% שומן, יש 5.4% שומן רווי. האם מותר להניח ששאר השומן (3.6%) הוא בלתי רווי? ואם כן, לסיכום נקודה זו, ברור שעדיין לא ענית לשאלה: מהם נזקיה של שמנת 9% שומן (5.4% רווי).
ולגבי סעיף א', בתשובתך אין פירוט, או תיאור, תועלתה. האם אין בשמנת הנ"ל שום תועלת? האם נזקיה גדולים מתועלתה?
מסתבר שתמיהותי היו במקומן, ואילו הערתך בעניין נימוסים - ממש לא הייתה במקומה והיא אף פוגעת. אני בהחלט מכבדת אותך. אני מקווה שהבהרתי את עצמי ושתמצאי לנכון הפעם לתת תשובות לשאלותי, בהתאם לנתוניהן בלבד. חג שמח. ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאורה...
יסמין12/12/2007בסך הכל תביני שזה פורום ולא שיחה שמתנהלת ברצף ועל כן אם לא קיבלת את מבוקשך אני ממליצה לך לפנות בטלפון או לקבוע פגישה עם תזונאית.
ומהצד זה באמת היה נראה קצת לא נימוסי..
חג שמח..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות לשאלת גולש -לשני
אלדד13/12/2007שני שלום רב,
ניתן להבין מדברייך שאת רואה אי-התייחסות לשאלת גולשת, עפ"י הנתונים אליהם התייחסה שאלתה, כחוסר נימוס. ובאמת, לצערי, לא ניתנה עד כה תשובה לשאלתי עפ"י נתוניה. מאידך ניתנה "תשובה" לשאלה הכוללת נתונים אחרים שאליהם לא התייחסה השאלה. מה הסיבה לכך - לתזונאית הפתרונים.
רק בריאות. ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאורה כנסי..
יסמין14/12/2007אני לא כתבתי את ההודעה ממקום רע או משהו כזה..זו לא היתה הכוונה שלי..
אבל יש הרבה אנשים שמתעצבנים שלא עונים להם כמו שצריך ואפשר להבין אותם, גם לי קרה ששאלתי שאלות ולא קיבלתי תשובות ברורות מאוד, כי זה פורום ובגלל שאין רצף של שיחה אז יותר קשה לענות נקודתית על שאלות..
אז אני הגעתי למסקנה שאם יש לי יותר משאלה אחת ההמלצה שלי בשבילך זה שפשוט תמספרי את השאלות שלך ותבקשי שיענו לך לפי המספור של השאלות..זה עוזר מנסיון..
ובלי קשר הייתי אומרת לך שכדאי לך לקבוע תור לתזונאית ושהיא תענה לך ספציפית על כל השאלות..
זו לא בעיה פשוט קובעים דרך קופת חולים..יש בכל קופ"ח תזונאית.
בהצלחה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני - 2 הערות
אלדד17/12/2007שני שלום רב,
תודה על דברייך. תרשי נא לי להעיר כדלקמן:
א. שאלתי ב-2.12 שאלה אחת בסך הכל. לגביה הוספתי כמה הבהרות ב-4.12. לצערי, גילה לא ענתה לשאלתי.
ב. אשר להזמנת תור לדיאטנית, זוהי פריצה לדלת פתוחה. אני ממילא נפגשת עם דיאטנית פעמיים בשנה (לאחרונה, בחודש שעבר), כדי להתייעץ בשאלות קרדינליות. זה לא סביר ולא מעשי לזמן תור בכל פעם שמתעוררת שאלה כלשהיא, שהרי שאלות מתעוררות חדשות לבקרים, אז היית מציעה לי להיפגש עם הדיאטנית מדי חודש בחודשו?
רק בריאות. ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תרשי לי לציין שהגישה שלך..
יסמין18/12/2007ממש נחמדה וזה טוב לדעת שיש עוד אנשים שאפשר לנהל איתם דו שיח נורמאלי מבלי לרדת לפסים מכוערים..ושנית את צודקת בזה שאי אפשר על כל שאלה לפנות לדיאטנית ובעצם בשביל זה נועד הפורום, אבל נתקלתי לא פעם במקרים שפשוט היו אי הבנות והיה בשאלה הראשונה שלך משפט שיצא ככה שכביכול זה היה נראה לא נימוסי אבל אני חושבת שזה רק בגלל שזה מתנהל בפורום,אני בטוחה שלא התכוונת לזלזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)