מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונ לחולי קרוהן וקוליטיסקרן08/10/2008
שלום רב שמי קרן ואני בת 25. לפני שלוש שנים אובחנתי כחולת קרוהן ולאחר בדיקה מקיפה (קולונוסקופיה) זה הוגדר להיות קוליטיס. לאחר טיפול בסטרואידים ולקיחת ראפסל במשך שנה וחצי המחלה נרדמה ואני ללא טיפול תרופתי כבר שנה וחצי (אולי שנתיים). לאחרונה התחלתי להתעניין בתזונה טיבעית אשר במסגרתה אוכלים בעיקר פירות וירקות טריים (חתוכים, מרוסקים או בתור מיץ), דגנים, זרעים, אגוזים, שעועית על כל סוגיה, עדשים וחליטות תה טבעיות (סירפד, שן ארי, קמומיל..) קמח מלא, אורז מלא ותחליפים טבעיים לסוכר. קניתי ספר מצויין של התזונאית הקלינית ד"ר ג'יליאן מקית' אך היא ציינה שם כי חולי קרוהן צריכים להתיעץ עם רופא. למיטב ידיעתי דווקא לחולי קרוהן ישנה בעייתיות בהתמודדות עם הסיבים התזונתיים של פירות וירקות טריים. מה דעתך? האם יש דברים שעלי להמנע מהם על אף שהם נחשבים לבריאים? מצבי הברואותי כרגע תקין מלבד כאבי בטן בתדירות נמוכה מאוד ויציאות רכות ודקות מידי פעם אבל בכלליות המצב טוב (תמיד בסתיו פחות טוב אבל אז המחלה נרגעת ללא טיפול תרופתי). תודה רבה וגמר חתימה טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי קרן
גילה אדלר08/10/2008ההתיחסות לקוליטיס בימים שקטים היא אכילת של כל רכיבי המזון ואבות המזון , בעקר דל שומן , הפחתה של בשר בקר קפה שחור טאין בעיה עם פירות וירקות חיים .
אבל אני חוששת מאוד שהשינוי שאת עלולה לחולל בתזונה יוציא אותך מהאיזון שאת נמצאת בו ולא בטוח שזה יהי לטובה . לכן גם אם את רוצה לעבור לזונה אחרת אני ממליצה לך לעשות זאת בשלבים על פני חודשים . להגדיר יעדי שינוי ןלבחון אותם .
אם את מעוניינת להתייעץ את מוזמנת להתקשר 052-6811144* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומדין ותזונה נכונה בהקשר לויטמין Kשדמה06/10/2008
שלום אני בת 47 חולת SLE ולאחרונה עברתי ארוע מוחי. התחלתי ליטול קומדין (כרגע עם 28 מ"ג שבועי) שערכי ה- INR עדיין לא התייצבו כיום הערך הוא 2.53 ונאמר לי שיש הגבלה באכילת דברים ירוקים ועוד..אשמח אם תוכלו להעיר את עיני או לכוון אותי לאתר שבו הפירוט גדול יותר כיוון שהתזונאית בקופ"ח לא ממש יכלה להרחיב..כמו כן כל תזונה שלא מומלצת עם לופוס המון תודה וגמר חתימה טובה שדמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שדמה שלום רב
גילה אדלר08/10/2008ההתיחסות התזונתית ללופוס (SLE) תלוי בצורת הפגיעה במחלה , אם במערכת החיסונית אם בפרקים או בכליה למשל ואז ההתאמה התזונתית היא לפי סוג הפגיעה .
בהתייעצות אישית ניתן לקבל את מירב המידע וההכוונה . האם את נוטלת תרופות נוספות לקומדין כמו קורטיזון ? המורכבות היא שמחייבת התייחסות אישית .
את מוזמנת ליצור קשר 052-6811144
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה לך..גמר חתימה טובה
שדמה09/10/2008אכן המצב מורכב ולא פשוט... אינני נוטלת קורטיזון כיוון שאני חולת אוסטופורוזיס לצערי בנוסף.. אני נוטלת B1 B12 טיפול של ויטמין D שחסר לי ממש קומדים לוסק להגן על קיבתי הפגועה..מסטרואידים בשנים שעברו..וסידן..אני מאוד משתדלת להמנע ממשככי כאבים רק בשעת צורך הכרחית ובילתי נסבלת...אני מודעת לכך שהנני חולה מאוד מורכבת...ולכן אני מחפשת תזונאית שבאמת תוכל לתת את המענה בכל הקריטריונים.. המון תודה על האדיבות גמר חתימה טובה שדמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברשותך דבר נוסף וחשוב
שדמה09/10/2008עכשו פתאום הסוכר שלי בדם בצום...לפעמים עולה ל 104 והלחץ דם שתמיד היה נמוך עולה ל-130/85 היה אף פעם אחת 150/100 זה התחיל לאחר הארוע המוחי שעברתי לפני כחודש וחצי , יש לי כלסטרול גבוה ולכן אני מקבלת לפיטור..בנוסף....מה שמדאיג אותי בגלל כליותי...זה האשלגן שפתאום מגיע לערך העליון כלומר הגבול הינו 5.1 ואני בדיוק שם..גופי פשוט התבלבל לו..מה יהיה עלי?...מקווה לטוב תודה על תשומת הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשדמה יקרה
גילה אדלר12/10/2008את מוזמנת להתקשר אלי לקבלת ייעוץ אישי מכיוון שסבך הבעיות הרפואיות שלך לא יפתרו גם לא חלקית בפורום זה , 052-6811144 מחכה לשמוע ממך
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בסכרתעם שימוש באינסולין לנטוסאבי03/10/2008
אני לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאלתי אבל אנסה : אני חולת סכרת כבר שניפם מטופלת באינסולין מסוג לנטוס אם זה רלוונטי אני מזריקה פעם ביום ובדכ זה מספיק ואני מאוזנת מעניין אותי אם יש מאכלים או צמחים כלשהם(מעבר לדיאטה שלי כמובן) היכוליםם לעזור לי באיזון הסוכר ובכך לצמצם את מנת האינסולין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון סוכרת
צחי כנען04/10/2008גם כאשר נוטלים אינסולין מסוגים שונים ניתן להגיע לאיזון משופר באמצעות תזונה מתאימה. בד"כ הדגש על כמות וחלוקה נכונה של פחמימות מכל הסוגים כולל פירות, קטניות ו עמילנים כמו אורז, לחם וכו. ממליץ מאוד לפנות לדיאטן מומחה בתחום.
לגבי צמחים ישנם מספר וכולל למשל את החילבה,ועלי זית אך בכל מקרה הדגש בטיפול על התזונה הכוללת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין סיסיגל02/10/2008
האם ריכוז הויטמין סי שנמצא בגמבה זהה לריכוז הויטמין סי שנמצא בפלפל אדום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמבה=פלפל אדום
צחי כנען04/10/2008בציבור (וגם אני נוהג כך) משתמשים במילה גמבה לפלפל אדום ולאחרים רק כ"פלפלים. "
בפלפל אדום גדול יש כ 300 מ"ג ויטמין C,בהחלט כמות גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמבה אינה פלפל אדום
סיגל05/10/2008היא יותר רחבה, "שמנה" ולא צרה וארוכה כפלפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמבה
סיגל05/10/2008תודה אהרון, וכל הכבוד לך ולתשובותייך הענייניות והמהירות... אז אולי מתגלה לנו סופסוף מי אתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ספורט והסבת מקצועטליה26/09/2008
היי, לאחר תואר ראשון ועבודה בתחום התקשורת, הבנתי שאני רוצה לעסוק בתחום התזונה. מכיוון שאני נוטה יותר לכיוון ה-30 - הייתי מעוניינת לדעת איפה ניתן לעבוד בתחום? תוך כמה שנים ניתן להגיע למשכורת יפה כשכירה? איפה ניתן להשתלב כדיאטנית לתזונה של ספורטאים? והאם אוכל למצוא עבודה עם תואר ממכללת אריאל? האם הוא נחשב לסביר או שאינו מוכר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי תזונה ודיאטה
טליה לביא27/09/2008שלום טליה
שם מקסים יש לך...
תחום התזונה מגוון ומתפתח
הביקוש אמנם גדל, אך גם היצע הדיאטנים
מכיון שהלימודים נמשכים 3 שנים פלוס סטאז' קצת קשה לצפות מה יקדם את פניך לכשתסיימי את הלימודים.
בכל מקרה, לפני שאת בוחרת תחום משני כמו תזונת ספורטאים כדאי לך לרכוש נסיון כללי, וכשתגיעי לגשר תעברי אותו...
מקצוע מקסים, מענין, מגוון ומאתגר
שיהיה לך בהצלחה
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופסאות שימוריםמעיין26/09/2008
האם מבחינת ויטמינים וסיבים יש הבדל בין קופסאות שימורים של קטניות לקטניות קפואות משקית?, האם ההבדל הוא משמעותי ואם בכל זאת אני בוחרת בשימורים בגלל נוחות האם זה יספק לי את הויטמינים והסיבים הדרושים כי אני בקושי אוכלת בשר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטניות משימורים
טליה לביא27/09/2008החסרון היחידי של קטניות משמורים הוא תכולת המלח. לכן, במידה ובוחרים אותם מפאת זמינות, נוחות וכל סיבה אחרת, כדאי לזכור לא להוסיף מלח לתבשיל.
קטניות הן אלטרנטיבה טובה לבשר, אך אינה מושלמת.
לשם הבטחת צריכת כל אבות המזון כדאי להיוועץ באופן אישי ולבנות תפריט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פשתןלימור24/09/2008
שלום, איזו תועלת בריאותית יש באכילת זרעי פשתן, אם גם נוהגים לבלוע כמוסת שמן דגים? האם יש ערך מוסף כלשהוא לזרעי פשתן בנסיבות אלה? אם כן - מהו? במה מתבטאת תרומתו? תודה. לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דג טרי
לימור02/10/2008שלום, לא ברור לי מתשובתך מה זה זרעי פשתן לא מעובדים (לעומת מעובדים) ואיך ניתן להבחין ביניהם, שהרי לא כתוב על האריזה "לא מעובדים". כמו כן, מה זה "דג טרי"? האם סרדינים בקופסה הם דגים טריים? אם לאו, מה טעם ההמלצה? הרי סרדינים שאינם בקופסה (לא משומרים) אינם טעימים. וגם סלמון שאינו מעושן או משומר - מאוד לא טעים. אנא הבהרתך. תודה ושנה טובה. לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי זה אהרון
לירון05/10/2008אהרון היקר, לשאלתך אשיב שגולשים אינם נדרשים, למיטב ידיעתי, להזדהות בשמם האמיתי, אלא רק לציין "שם מזהה" (אותו ניתן לשנות בנסיבות העניין) כדי שאפשר יהיה להשיב לשאלותיהם. לעומת זאת, לעניות דעתי ולמיטב הבנתי, חשוב שהמשיב - בעיקר כשהוא נשאל - יציין את מקצועו ותחום מומחיותו (כפי שעושה זאת גילה, למשל), כדי שהשואל ירגיש בטוח, או לפחות בנוח, עם תשובתו.. לפיכך, אשמח אם תענה לשאלתי, במקום להתפלמס או להעיר הערות פוגעות שלא לצורך. נראה לי שתשובתך לשאלתי החשובה לא הייתה במקומה, וראוי לתקנה, בוודאי ובמיוחד בהיותנו בעיצומם של הימים הנוראים. גמר חתימה טובה ורק בריאות. לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרעי פשתן
גילה אדלר08/10/2008לימור יקרה , זרעי פשתן מכילים שלל חומרים נוספים המועילים לבריאותינו מעבר לחומצות שומן אומגה 3 , יתרה מזו רק חלק קטן מאוד מחומצת השומן אומגה 3 ALA שנמצאת בפשתן הופכת בגוף שלנו לחומצות השומן הפעילות והקיימות בשמן דגים בשם EPA וכן DHA
לכן את יכולה ליטול אל הכמוסות של אומגה 3 או לאכול דגים וגם לקחת פשתן טחון ויש ערך מוסף לפשתן .
התועלת של הפשתן לגוף שלנו נחקר בבני אדם והראה הגנה על כלי דם מפני טרשת עורקים בשל חומרים נוספים שיש בפשתן שהם מונעי דלקת , מפחיתי קרישת דם הקיימים בקליפה של הזרעים ולא בשמן . כמות של כף גדושה ביום היתה אפקטיבית .בנוסף הפשתן מסייע להורדת כולסטרול רע בשיעור של 18% כאשא צורכים 20 גר' ביום ( 2 כפות ) לשיפור תופעות מחזור בשל חומרים פעילים ברמה ההורמונלית הנשית ( פיטואסטרוגנים ) ועוד ועוד ........מגן מפני סרטן הפרוסטטה , מגן על הכבד .....
מקווה שעניתי לך יקירתי
חתימה טובה
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע מה זה תאבוןדניאל23/09/2008
אני בן 30 הבעיה שלי היא שאנ כל חיי רזה 174/62 ולא אוהב לאכול אם אני רעב ואני אוכל משהו אז אני אוכל עד שאני מרגיש חוסר רעב וזהו לא בא לי לאכול יותר בחיי חויתי מספר פעמים בודדות מהו תאבון וזה גם ע"י עישון חשיש לפני מספר שנים היתי מאוד רוצה שיהיה לי תאבון לאוכל מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעלם מהתייחסותו של "אהרון "
גילה אדלר08/10/2008דניאל יקר ,
חוסר תאבון הוא לעתים ממקום של דכאון, עייפות כרונית , חסר אנרגיה ולעתים דפוס של אי אכילה הגורר אי אכילה ,
ולגובה שלך אתה בתת משקל ואני מבינה את כאבך .
אחת הדרכים לשפר תאבון הוא להתעמל , הצורך לאכול אחרי אימון יפתח בפניך את ההרגל החדש לאכול יותר
אכילה של תוספי מזון מילקשייקים , אבקות יכול להיות גם דרך להוסיף קלוריות וחלבון ולתת תמריץ לאכילה .
אם אתה זקוק ליותר מזה אנא פנה אלי 052-6811144* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילוף חומרים טובסיגל23/09/2008
למה מתכוונים כשאומרים זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חילוף חומרים
צחי כנען23/09/2008הפירוש האמיתי של חילוף חומרים הוא -כמות הקלוריות שאדם שורף במנוחה מוחלטת במשך יממה שלמה (24 שעות). וזה כולל למשל הוצאה קלורית על פעולת הלב, המוח, שמירת טמפרטורת גוף וכו'.
בלשון העממית בטעות כמובן חילוף חומרים נחשב יציאה בשירותים "קלה" למרות שאין כל קשר בין המושגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחילוף חומרים
סיגל25/09/2008אז אם יש לי מספר יציאות ביום, וזה אמיתי, זה לא מעיד על חילוף חומרים טוב? אגב, אני רזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאות וחילוף חומרים
צחי כנען25/09/2008אין קשר בין תנועתיות המעיים לחילוף חומרים, וזו טעות לחבר ביניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההגדרה המדעית מאוד נכונה אבל....
צחי כנען27/09/2008כאשר בציבור אומרים "חילוף חומרים איטי" מתכוונים בטעות למעט יציאות או יציאות קשות ולזה התכוונה השואלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין נמוךסיגל19/09/2008
איך אפשר להסביר פריטין נמוך 15.6 וברזל לא נמוך 95. אני בת 52.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה המוסמכת ביותר בפורום רפואה
צחי כנען22/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמאיה17/09/2008
אני בחורה בת 39 סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס שותה 100 מיליגרם אלקטרוקסין אני מאוד מתקשה לרדת במשקל ,רציתי לדעת אם יש מאכלים שמהם עליהם להימנע. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות של בלוטת התריס
גילה אדלר23/09/2008השאלה היא כמה את אוכלת מהמזון , מהו הסך הקלורי היומי שלך , האם את אוכלת מזונות צפופי קלוריות .?? התשובה והפתרון לא פשוטים בסגנון מלפפון כן ועגבניה לא . נסי לנהל רישום אמיתי של מה שאת אוכלת וספרי לנו .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ותזונה נכונה עם לחץ דם גבוהשמואלה14/09/2008
שלום, רציתי לשאול אם יש מזונות שכדאי לאכול שמומלצים להורדת לחץ דם האם אפשר להתמודד עם המצב בלי לפנות לתרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה המסייעת לאיזון לחץ הדם
טליה לביא17/09/2008שמואלה יקרה, שאלה מצוינת וחשובה
התשובה היא יש גם יש
ההמלצה המוכרת ביותר נוגעת לצריכת הנתרן, המרכיב העיקרי במלח
צמצום צריכת הנתרן מהווה גורם ראשון וחשוב לאיזון לחץ הדם
לא רק מלח מספק נתרן, אלא מזונות רבים אחרים, מלוחים ושאינם מלוחים כמו קטשופו, רטבים, אבקות מרק, חמוצים ואפילו עוגיות.
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7298
מלבד התייחסות לצריכת נתרן, התזונה המומלצת לאיזון לחץ הדם מבוססת על פירות, ירקות ומצרי חלב דלי שומן, והיא מוכנה דיאטת DASH
דיאטה זו הוחה כיעילה בהורדת לחץ הדם ן בבריאים והן באנשים הסובלים מיתר לחץ דם.
למרות שאת ההמלצות הנ"ל תמיד אפשר לאמץ וליישם, חשוב להיועץ ברופא לגבי נחיצות הטיפול התרופתי, ולבצע מעקב אחר רמות לחץ הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד מחסור בברזלרותי13/09/2008
שאלה: לבתי בת ה-13 כאבי ראש, עייפות ולעיתים רחוקות - תחושות כמו של עילפון. היא בריאה בד"כ, אוכלת מאוזן, רוקדת. בבבדיקת דם נמצא: Ferritin 3 Fe-iron 31 Hemoglobin 11.2 Hematocrit 34.7 האם צריך לעשות ברור רפואי לגבי מקור המחסור, או לקחת טיפול ולחכות? ידוע שתוסף ברזל "עושה לא טוב" בבטן, האם מספיק תוסף טבעי ברמות ברזל כנ"ל? האם יש תוסף מומלץ לנערות? מה מומלץ במיוחד מבין המאכלים (שונאת כבד)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי - תודה!
רותי13/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסר ברזל נערות
טליה לביא13/09/2008אני מניחה שבגיל 13 לבתך כבר מחזור חודשי. צריכת הברזל אצל נערות גבוהה מאשר בגיל הילדות בשל איבוד דם בכל חודש.
אין ספק שלפני התחלת טיפול כלשהו יש לקיים בירור. ייתכן וכמות הדם האובדת במהלך הווסת היא רבה, וייתכן גם שילוב עם גורמים תזונתיים.
תזונה המספקת כמות נאותה של ברזל אפקטיבית למניעה של אנמיה, אך לא כאמצעי טיפולי. בחסר ברזל יש לטפל בתוסף ברזל ועל כך כדאי להיוועץ עם איש מקצוע.
ובמקביל למנוע הישנות מצב החסר באמצעות אבטחה של אספקה נאותה של ברזל. אין הכרח לאכול דווקא כבד. במידה וביתך אינה צמחונית, בשר בקר דל שומן הינו מקור מצוין.
ו- שכחתי. תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בברזלנירית11/09/2008
שלום, בבדיקת הדם האחרונה שביצעתי הופיע ערך נמוך של fe-iron - 39 ו- Ferritin - 14 הבנתי שאלו ערכים של ברזל ומין הסתם עפ"י התוצאות אני בגרעון. שאלתי היא מה מומלץ לאכול על מנת להעלות באופן טבעי את רמות הנמוכות כפי שציינתי. תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר ברזל
צחי כנען11/09/2008לפני שנתחיל "לדבר" על מקורות לברזל...האם את צמחונית? האם בעבר נעשתה בדיקה ומה היו התוצאות, בת כמה את והאם יש מחזור סדיר (וחזק?), מה רמת ההמוגלובין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
נירית11/09/2008אני לא צמחוניץ מחזור סדיר. רמת המוגלובין בבדיקה הזו היתה 10.6
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
נירית11/09/2008שכחתי להוסיף גיל - בת 42 מחזור סדיר לא חזק בעיית טרומבוציטים כרונית בבדיקה האחרונה 78,000 +- 10,000 במהלך השנים האחרונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות קודמות
נירית12/09/2008fe- שנת 2005 ,59 , שנת 2002 , 62 שנת 2001 , 83 הערך ה שני לא נמצא בבדיקות הקודמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקורות לברזל
צחי כנען13/09/2008במזון מן החי יש כמות גדולה יחסית של ברזל וגם כושר הספיגה שלו גבוה ממזונות מן הצומח. לכן... מנה בשרית כמו עוף ודגים מיד יום המתחלף עם 2-3 בשבוע בשר בקר למשך חודש-חודשיים + ביצה (החלמון) מדי יום. מקורות מן הצומח הם שומשום מלא, קטניות כמו אפונה,עדשים,שעועית וגרגרי חומוס, תאנים. בנוסף, לאכול עם כל ארוחה מנת פרי (ויטמין C) כדי להגדיל את אחוז הספיגה.
לאחר 3-6 חודשים לבצע בדיקה חוזרת ולהעריך את התוצאות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלואיז10/09/2008
היי, אני בת 19, גובהי 1.70 ואני שוקלת 80 ק"ג התחלתי לעשות דיאטה ביום ראשון וכבר ירדתי שני קילו מה שגרם לי לחשוב שאולי הדיאטה שלי לא נכונה אני אוכלת ארוחת בוקר, סנדוויץ בצהריים וקוטג' בערב ואני עושה 9 ק"מ הליכה בחדר כושר בכל יום הבעיה היא שאני לא אוכלת ירקות, פירות או בשר כי אני פשוט לא אוהבת ואני חושבת שהדיאטה לא תחזיק מעמד. חשוב לציין שאני לא אוכלת חטיפים או מתוקים אחרים כי אני יודעת שאני לא אפסיק.. מה גם שנראה לי מעבר לשני קילו האלה שכבר ביום הרביעי לדיאטה ראיתי שהשלתי אני לא ממשיכה לרדת, מה הבעיה? מה אני יכולה לעשות כדי לייעל אותה ושבאמת ךתחזיק מעמד ותראה תוצאות? תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה מגוונת
טליה לביא10/09/2008הצלחה של דיאטה נמדדת אך ורק לאורך זמן
התמדה היא שם המשחק
2 הק"ג שירדת בתוך מס' ימים אינם שומן שאיבדת אלא בעיקרם נוזלים
ממליצה לגוון את התפריט ככל שניתן על מנת להגדיל את היכולת שלך להתמיד וגם מסיבות תזונתיות.
נסי בכ"ז לחפש ולו ירק אחד בלבד שתאהבי
כדאי מאד להתאפק עם השקילה ולהחליט מראש על תדירות שקילה שנכונה לך.
פעם בשבוע זה יופי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)