מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בהיקומיצין ווירוסים "רדומים"אהרון26/12/2018
היי ד"ר נתנזון,
רציתי לשאול האם שימוש מקומי בהיקומיצין לטיפול מקומי בדלקת עור קלה (בלניטיס) הבאה והולכת בעקבות גירוי מכני, יכולה לעורר וירוסים "רדומים" מקומיים כגון פפילומה, קרי להחזיר למצב שבו התאים שוב shedding (לפני שנים היה נגע שהוסר ומאז לא חזר) ולמעשה למצב מדבק.
במידה וכן, אני מניח שעדיף להמנע מקורטיקוסטרואידים. מה החלופה? האם שימושים קצרים מאד בהיקומיצין (יום-יומיים עדיין בטוחים יחסית?)
מפחד לקחת סיכונים...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היקומיצין
ד``ר ניר נתנזון03/01/2019לא מוכל לי מחקר מדעי שבדק תוך כמה זמן וירוסים מתרבים לאחר מריחת סטרואידים. עם זאת מריחה של יום עד יומיים לא אמורה להיות בעייתית.
ניתן לבצע בדיקת PCR (בדיקה מולקולרית של וירוסים על העור) לבדוק אם אתה בכלל עדיין נשא של הוירוס . לצערי זו בדיקה פרטית בלבד, אבל אם תימצא שאינך נשא יהיו לך פחות חששות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן מגרדת בשד הימני והרגשה קשה בשדאנונימית מפחדת24/12/2018
שלום רב יש לי נקודת חן גדולה בשד הימני היא מגרדת מאוד מאוד , ובנסוף שהשד הימיני(עם הנקודה ) מרגיש הרבה יותר גדול מהשד השמאלי ולפעמים כאב לי שם , מה זה יכול להיות ? אני ממש בלחץ ולמי אני פונה , רופא עור או רופא נשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה על השד
ד``ר ניר נתנזון24/12/2018רצוי מאוד לפנות לרופא עור וגם לרופא כירורג שד, לבדיקת שד מקיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בכתף שלא מחליםאייל23/12/2018
יש לי פצע בכתף שלא מחלים. לפעמים הוא מגרד אבל אני ממש משתדל שלא לגעת בו. זה ככה כבר כמה חודשים, דורש בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע שלא מחלים
ד``ר ניר נתנזון24/12/2018בהחלט, ובהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד ודימום בצלקת אחרי הסרת נקודת חןתמי20/12/2018
לפני חודש וחצי הסרתי נקודת חן בגב, לפני כמה ימים הצלקת שנשארה התחילה לגרד ולדמם, בינתיים זה כבר עבר. זה חלק מתהליך ההחלמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת
ד``ר ניר נתנזון24/12/2018לרוב כן. בכל מקרה פני לרופא המנתח לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיבה לדאגה?לימור18/12/2018
שמתי לב היום שהופיע לי פס עמום באצבע. אני כוססת כרונית ונוטה לפטרת בקלות.
האם הפס מדאיג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס
ד``ר ניר נתנזון24/12/2018לא ניתן לאבחן על סמך התמונה. פני לרופא עור לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקוזיס פונגואידס ורגישות יתר לקוראליהו ש16/12/2018
שלום רב ד"ר נתנזון,
אודה לדעתך בעניין הבא:
אדם באמצע שנות ה-60 של חייו, אובחן לפני מספר שנים במיקוזיס פונגואידס ומגיב היטב לטיפול בנאוטיגיסון. נדיר מאד שמופיע Patch על העור.
חווה כבר תקופה מכובדת של מעל לשנה רגישות יתר לקור - מתלבש חם גם במבנים סגורים כאשר הטמפרטורה בפירוש אינה נמוכה.
(לדוגמה - 3 שכבות ביגוד עליון, כאשר המזגן על 28 מעלות)
הגפיים אינן קרות, המדדים הפיזיולוגיים תקינים ובדיקות מעבדה תקינות. טוען שאינו חווה בעיות פסיכולוגיות.
שתי שאלות ברשותך:
1. האם מדובר במצב מוכר במצבים של מיקוזיס פונגואידס בעת טיפול בנאוטיגסון?
2. כיצד ניתן להקל עליו? האם קיים ענף רפואה המתאים לייעוץ אודות מצבו?
תודה רבה והמשך שבוע נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לקור
ד``ר ניר נתנזון24/12/2018לא שמעתי או נתקלתי מעודי בתלונה דומה. בהקשר של MF או של ניאוטיגסון.
יתכן ובדיקה של נוירולוג המומחה לעצבים תחושתיים תעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נגעי BCC בגיל מבוגרתמי16/12/2018
אני בת 82, אבחנו לי 5 נגעי BCC בפנים, המליצו לי להסיר אותם אבל אני חוששת בשל גילי ובשל מצבי הרפואי. מה האפשרויות שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BCC
ד``ר ניר נתנזון24/12/2018בכל גיל כדאי להסיר את ה-BCC. אבל ניתן להשתמש לא רק בסכין אלא גם בתרופות מקומיות מסוימות תלוי בסוג ה-BCC).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה של מלנומה אין סיטורוית14/12/2018
שלום,
לפני כחודשיים הסירו לי מלנומה אין סיטו.
שאלתי היא, האים מותר לי טיפולי פוריות?
ועוד שאלה, אם נטילת סטרואידים (דקסמטזון) שרופא נשים רשם לי, מסוכנת במקרה שהיתה מלנומה (אין סיטו)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה
ד``ר ניר נתנזון14/12/2018אין כל בעיה בטיפולי פוריות או בנטילת דקסמטזון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שטוחה הורמה מהעוריואב13/12/2018
יש לי נקודת חן שאני די בטוח שהייתה שטוחה אבל עכשיו היא מרגישה בולטת מעל העור, מה עושים במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה בולדטת
ד``ר ניר נתנזון14/12/2018פונים בהקדם לבדיקת רופא עור המשתמש בדרמוסקופ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה שחורה על אצבעאילן12/12/2018
צצה לי פתאום נקודה שחורה על האצבע. אינה בולטת. לא זכור לי שקיבלתי מכה. אין תחושת כאב. זה לא לכלוך. מצורפת תמונה. מה זה יכול היות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה שחורה
ד``ר ניר נתנזון12/12/2018לא ניתן לאבחן על סמך התמונה. פנה לרופא העור לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן נראית בהירה יותרעדנה11/12/2018
יש לי נקודת חן על היד שפתאום נראית לי בהירה מבדרך כלל, זה חמור כמו נקודת חן שהתכהתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה בהירה
ד``ר ניר נתנזון12/12/2018כל שינוי דורש בדיקת רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של תוצאות ביופסיהדורון09/12/2018
מה המשמעות של Compound nevus, margins are free בביופסיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה
ד``ר ניר נתנזון12/12/2018שומה שפירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות נגד כתמים באצבעות למעשןיניב03/12/2018
שלום אני מעשן דיי הרבה לאחרונה שמתי לב שנהיו לי כתמים חומים באצבעות באזור שאני מחזיק את הסיגריה ...זה דיי מעצבן .מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
ד``ר ניר נתנזון12/12/2018הנושא לא קשור לפורום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס שחור חום לרוחב הציפורן של הזרתדורית02/12/2018
לפני מספר שבועות שמתי לב לפס שחור לרוחב הציפורן של הזרת. הוא קצת מעל בסיס הציפורן. הוא לא מתחיל בבסיס הציפורן. האם ייתכן שזה מלנומה של הציפורן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס רוחבי
ד``ר ניר נתנזון12/12/2018בדר"כ זה סימן לדימום, אולם נדרשת בדיקת רופא עור בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי הצבע של כל הציפורןשי02/12/2018
האם שינוי הצבע של כל הציפורן גם יכול להיות סימן למלנומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי צבע
ד``ר ניר נתנזון12/12/2018נדיר אך אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)