מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קילופים ואודם של העוראירית04/08/2018
ישנם אזורים שוני גב עליון כתף ובית החזה עם אודם וקילופים/יובש בעור
אשמח לחוות דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילויפ
ד``ר ניר נתנזון17/08/2018אין קשר לנושא הפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן על הצוואר שהתנפחהמיכל02/08/2018
שלום
אני בת 41. יש לי נקודת חן על הצוואר כבר הרבה שנים. הבחנתי היום שהיא התנפחה ויש קצת אדמומיות מסביב. האזור גם מעט מציק. התור הבא לרופא עור הוא רק בעוד חודש. האם יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה
ד``ר ניר נתנזון17/08/2018לא ניתן לאבחן על סמך תמונה. עם זאת מדובר במצב שכיח ותור בעוד חודש סביר ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש שומות שאסור להסיר?דביר02/08/2018
יש סוג של שומות או ומות באזורים מסוימים שאסור להסיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומות שאסור להסיר
ד``ר ניר נתנזון17/08/2018לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנטיגו וממצא שפיר בבדיקהשרינה31/07/2018
ד"ר שלום. נבדקתי אצל כיר.פלסטי וזה מה שכתוב בהפניה: "אבחנות: lentigines, skin neoplasm unc behavior, seborrheic keratosis.
תלונות: brown irregular 6 mm macule, rt temple two stuck on tan 2-3 mm papules
ממצאים: דרמוסקופית מתאים ללנטיגו שפיר. אך בשל ממצא בודד הוסבר אפשרות כריתה משיקנית"
קבעו לי כריתה רק לעוד 5.5 חודשים.
לשאלתי, טען שלא נראה לו מדאיג.
ראיתי באינטרנט לגבי ה neoplasm unc שזה דווקא עלול להיות מדאיג.
מה דעתך ד"ר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 חודשים...
ד``ר ניר נתנזון01/08/2018כבר עניתי- אם לא צריך להסיר אז לא צריך, אבל אם הוחלט על הסרה אז 5 חודשים הוא תור ארוך מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה של לנגומה וממצא חשודשרינה31/07/2018
ד"ר שלום, אני מצרפת אבחנה של כירורג פלסטי. הוא קבע לי תור לכריתה רק לעוד 5.5 חודשים, כיוון שאמר שהוא לא דואג. אך בדקתי בגוגל וראיתי שה-neosplasm unc behavior עלול להיות מדאיג.
מצרפת העתק האבחנה. אשמח לשמוע מה דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה?
ד``ר ניר נתנזון01/08/2018לא צורף קובץ, אבל אין ספק שהפניה לכריתת נגע חשוד לא אמורה לארוך 5 חודשים.
פני לשירות הלקוחות אל הקופה ובקשי מהם לזרז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן באצבע לא ברורהא31/07/2018
ביום ראשון שמתי לב לנקודת חן חדשה על האצבע די קטנה השאלה האם יש ממה לחשוש או שזה לא משהו שדורש בדיקה וקשור לגיל ההתבגרות אשמח לתשובה
גיל - 14
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן באצבע
ד``ר ניר נתנזון01/08/2018לצערי איני יכול לאבחן על סמך תמונה. פני לרופא העור לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
As01/08/2018השאלה לגבי "נקודת חן חדשה לא ברורה"
נקבע חי תור רק ל 5.10
זה בסדר לחכות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודת חן
ד``ר ניר נתנזון01/08/2018כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
as01/08/2018תודה רבה דקורטור אמתין לתור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ברואקוטן לפני גיוסמיכל30/07/2018
לבני יש פרופיל 64 עקב איסור חשיפה לשמש עקב מלנומה במשפחה ובעייה בברך.
כעת הומלץ על טיפול ברואקוטן עקב אקנה.
הוא אמור להתגייס עוד 4 חודשים. האם שימוש ברואקוטן ידחה גיוס או מאחר שיש לו פרופיל 64 בנסיות הנ"ל, זה לא ישפיע?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן
ד``ר ניר נתנזון01/08/2018אם יסיים את הטיפול טרם הגיוס לא תהיה כל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס שחור דק בציפורןאנונימית29/07/2018
היי, יש לי בציפורן באגודל פס דק ושחור ואני בלחץ אם זה סרטן או סתם מכה... יש לכם מושג מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס
ד``ר ניר נתנזון01/08/2018לא ניתן לאבחן על סמך תמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילפתי נקודת חן בגב..אשמח עם תחזרו בהקדםחנה מקלר28/07/2018
לפני שבוע קילפתי נקודת חן בגב,וזה מלחיץ אותי..כי שמעתי שזה יכול להוביל לסרטן..מה אני אמורה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילוף
ד``ר ניר נתנזון29/07/2018קילוף נקודת חן לא גורם לסרטן.
בכל מקרה את כל נקודות החן יש לבדוק ע"יח רופא עור לפחות כל שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה כהה על נמשדבי26/07/2018
צצה לי נקודה קטנה כהה על נמש ישן בכף היד. זה משהו שצריך לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה כהה
ד``ר ניר נתנזון28/07/2018כמובן.
כל נקודת חן / נמש דורשים בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד וגירוי בנקודת חןדורון24/07/2018
יש לי נקודת חן בולטת בגב שכל הזמן מגרדת, אני חושב שזה בגלל החיכוך עם החולצה. בעיקרון היא לא סרטנית אבל אולי הגירוי והגירוד יכול להפוך אותה לכזו? כדאי להסיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד על שומה
ד``ר ניר נתנזון28/07/2018חיכוך לא הופך שומה לסרטנית.
עם זאץ יש לבדוק כל שןמה ע"י רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסים דקים על הציפורנייםשגיא22/07/2018
יש לי פסים דקים על הציפורניים, משהו שצריך לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסים על הציפורניים
ד``ר ניר נתנזון28/07/2018נדרשת בדיקת רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת אולטרסאונדגלינה19/07/2018
שלום רב,
לפני כשנה הוציאו לי 2 מלנומות שטחיות- אחת על זרוע ואחת בשוק. מאז אני במעקב אולטרסאונד בלוטות לימפה. בבדיקה אחרונה אחת הבלוטות אובחנה כהיפואיקואית א- וסקולרית בגודל 7×3 מ"מ.
מה זה היפואיקואית א-וסקולרית ומה זה יכול להעיד במקרה שלי?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטארסאונד
ד``ר ניר נתנזון28/07/2018שאלה שו יש לשאול מומחה לאולטארסאונד (רדיולוג).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה לא ברורה - בולטת ושחורהאחת19/07/2018
לפני מפר שנים צמחה לי נקודת חן על בגוף, ומאז היא גדלה ובעיקר נעשית בולטת יותר ויותר. לאחרונה החלה גם לכאוב כשנוגעים בה והיום הפכה סגולה-שחורה. מה זה יכול לומר? האם יש סיבה לדאוג מתופעה כזו? יש לי עוד מספר נקודות חן כואבות בגוף שנאמר לי על ידי רופאי עור שאינן מסוכנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה שגדלה
ד``ר ניר נתנזון28/07/2018כל שינוי בשומה מחיב בדיקה בהקדם ע"י רופא עור. כמובן שלא כל שינוי הוא סרטני, אך נדרשת בדיקת רופא מומחה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה ששינתה את הצבעיעל18/07/2018
ד"ר נתנזון שלום,
מצ"ב תמונה של שומה על הירך בקוטר כ- 5 מ"מ, שהופיעו בה הפסים הכהים. לא ברור לי בדיוק מתי הם הופיעו.
אני כרגע בחו"ל, ולכן אשמח לחוות דעת כלשהי.
מיותר לציין שזה מטריד אותי בכל רגע - האם לדעתך אני צריכה להגיע לרופא כמה שיותר מהר או אפשר לחכות עוד כחודש עד שאחזור לארץ ?
תודה רבה רבה על כל עזרה!
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה
ד``ר ניר נתנזון28/07/2018ניתן בהיחט לחכות חודש.
לעיתים הסיבה היא גרד של שומה, אך בכל מקרה רצוי לפנות בהקדם לבדיקת רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)