מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודה גדולה ובולטת על הקרקפתד``ר ניר נתנזון29/08/2017
יש לי עור בהיר מאוד ובשנים האחרונות התחילו לצוץ לי נקודות אדומות, כמו נקודות חן, בכל מיני אזורים בגוף, גם כאלה שלא נחשפים לשמש. חלק מהנקודות בולטות מהעור וחלקן חלקות ולא מורמות. גיליתי שיש לי אחת גדולה ובולטת על הקרקפת. מה אלה הנקודות האלה? האם צריך להסיר אותן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות אדומות
ד``ר ניר נתנזון29/08/2017לא ניתן לאבחן על סמת תיאור בלבד.
פני לרופא העור לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכבה לבנה על נקודת חןיורי27/08/2017
נשרפתי בשמש והעור שלי התקלף ונוצרה שכבה לבנה על נקודת חן. מה זה אומר? שנקודת החן מתקלפת גם? זה משהו מדאיג שצריך לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכבה לבנה
ד``ר ניר נתנזון27/08/2017לא ברור לי למה הכוונה.
פנה לרופא עור לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- keratoacanthoma - האם סרטן העור?טלי23/08/2017
שלום רב,
בבדיקה פתולוגית בתיאור המיקרוסקופי נכתב.
keratoacanthoma, margins are free
האם זה סרטן העור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרטואקנטומה
ד``ר ניר נתנזון24/08/2017כן.
מדובר בסרטן תאי הקשקש שהוסר (במקרה זה ) בשלמות. אין צורך בטיפול נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסים עבים על הזרתשירן23/08/2017
הי..כל הציפורנים שלי עם פבים אורכים שניתן להרגיש אותם גם בזרת אבל ההבדל שהפסים שם טיפה יותר בולטים בצבע יש לי גם עוד אצבע עם פסים בולטים אבל בזרת הכי הרבה ..שגם בקצה של הציפורן רואים אותם..האם ש לי מה לדאוג?? זה נורא מלחיץ אותי ראו תמונה להמחשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תמונה שתראו בבירור
שירן23/08/2017שולחת עוד תמונה שיהיה יותר ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תמונה שתראו בבירור
שירן23/08/2017שולחת עוד תמונה שיהיה יותר ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסים
ד``ר ניר נתנזון24/08/2017מה הקשר לנושא הפורום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שירן24/08/2017כי קראתי שפסים בצבעים שונים יכולים לרמז על מלנומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסים
ד``ר ניר נתנזון27/08/2017לא ניתן לאבחן על ידי תמונה.
פנה לרופא עור לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לעשות קעקוע על נקודת חןדביר22/08/2017
אני רוצה לעשות קעקוע באזור מסוים שיש לי בו נקודת חן. אפשר לעשות קעקוע על נקודת חן? זה יכול להגביר את הסיכויים לחלות בסרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קעקוע
ד``ר ניר נתנזון22/08/2017אין כל בעיה לקעקע מסביב לנקודת החן, רק רצוי לא לקעקע על נקודת החן עצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן העור Scc על שוקי הרגלייםדריה17/08/2017
שלום,
אמא שלי אובחנה כחולת סרטן העור מסוג scc לאחר שנלקחה ביופסיה מגוש שהיה על שוק רגלה הימנית. מאז התווספו עוד גושים גדולים עם כיבים ואחרים קטנים גם על רגל שמאל. במפגש עם כירורג פלסטי נאמר לנו שיש לקחת ביופסיה מהקטנים ואת הגדולים להסיר, אך ציין שכיוון שהעור שלה לא אלסטי לא יודע כיצד יסיר את הגדולים ואף ציין אפשרויות כמו כריתה של רגל והשתלת עור,אמר שהקרנות לא עוזרות בסרטן מסוג זה. בנוסף הפנה לpet ct.
אשמח לשמוע את דעתכם?
אם אכן כריתה זה משהו שעלולים לעשות במצבה?
האם יש דרכי טיפול אחרות?
מצ"ב תמונה של רגלה.
תודה על המענה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SCC
ד``ר ניר נתנזון28/08/2017המקרה מורכב ואין כאן תשובה אחת נכונה.
רצוי להביא מקרה כזה לדיון רב תחומי בהשתתפות רופאי עור, כירורגים פלסטים ואונקולוגים.
פורום כזה מתקיים ברוב בתי החולים הגדולים במסגרת מרפאות העור או הכירורגיה הפלסטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושים גדולים עם כיבים ואחרים קטנים גם על רגל שמאלד``ר ניר נתנזון17/08/2017
שלום,
אמא שלי אובחנה כחולת סרטן העור מסוג scc לאחר שנלקחה ביופסיה מגוש שהיה על שוק רגלה הימנית. מאז התווספו עוד גושים גדולים עם כיבים ואחרים קטנים גם על רגל שמאל. במפגש עם כירורג פלסטי נאמר לנו שיש לקחת ביופסיה מהקטנים ואת הגדולים להסיר, אך ציין שכיוון שהעור שלה לא אלסטי לא יודע כיצד יסיר את הגדולים ואף ציין אפשרויות כמו כריתה של רגל והשתלת עור,אמר שהקרנות לא עוזרות בסרטן מסוג זה. בנוסף הפנה לpet ct.
אשמח לשמוע את דעתכם?
אם אכן כריתה זה משהו שעלולים לעשות במצבה?
האם יש דרכי טיפול אחרות?
מצ"ב תמונה של רגלה.
תודה על המענה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SCC
ד``ר ניר נתנזון18/08/2017לא ניתן להתיחס למקרה זה בלי לבדוק את החולה - רצוי בפורום רב תחומי (רופא עור, כירורג פלסטי, אונקולוג).
פורומים כאלו מתקיימים לרוב במסגרת מרפאות החוץ של בתי החולים הגדולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שינוי בגודל של נמש מסוכן?אור17/08/2017
האם שינוי בגודל של נמש או בצבע שלו יכול להיות מסוכן כמו שינוי גודל וצבע של נקודת חן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בגודל
ד``ר ניר נתנזון18/08/2017בהחלט כן.
לכן נדרשת בדיקת רופא עור ע"י דרמוסקופ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה לאחר הסרת שומותמנ14/08/2017
פניתי לרופא לבדוק מס שומות.
הרופא קבע שיש להסירן.
הרופא ציין שמאחר והן קטנות הוא יסירן בצורה לא אגרסיבית מדי וללא שליחה לביופסיה
הייתי רוצה לקבל דיעה נוספת.
במידה והוא מצא טעם להסירן . האם זה נכון לא לשלוח לביופסיה?
נניח ואבצע כדבריו ואחת מהשומות אינן תקינות, האם הם יופיעו מחדש וניתן יהא להסירן מבלי שחדרו יותר מדי לעמוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שומות ללא בדיקה פתולוגית- סכנה!
ד``ר ניר נתנזון15/08/2017כל שומה שמסירים חייבים לשלוח לבדיקה פתולוגית- אחרת לא נדע לעולם האם היו שפירות או ממאירות.
הנגעים היחידים שמקובל להסיר ללא בדיקה פתולוגית (וגם אלו צריכים להיבדק ע"י דרמוסקופ לפני החלטה סופית) הם סרחי עור (skin tags) ויבלות שונות.
אם הוסרה שומה שאינה שפירה (כלומר מלנומה) ללא ביצוע בדיקה פתולוגית אזי כמובן לא יהיה טיפול נכון ובהמשך עלולות להופיע גרורות פנימיות ללא כל סימן חיצוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה אין סיטו - האם נחשב לגידול ממאיר?ד``ר ניר נתנזון14/08/2017
שלום רב
אבקש לדעת האם מלנומה אין סיטו נחשב גידול ממאיר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה אין סיטו
ד``ר ניר נתנזון15/08/2017כן. זהו סרטן לכל דבר, אבל הריפוי הוא 100% לאחר הסרה מלאה + ניתוח ההרחבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס חום באגודל ביד שמאלאופיר13/08/2017
היי,
לפני כחצי שנה בערך הבחנתי שיש לי פס חום באגודל (מצ"ב תמונה)
הייתי אצל רופא עור של "כללית" לאחר התבוננות של 2 שניות אמר לי שאין מה לחשוש ושמדובר כנראה על נקודת חן על הציפורן.
לא כל כך נרגעתי מההבחנה הזו. ומאז כל כמה זמן אני בודק לראות שפס לא משתנה. בנוסף אני חושב שמתחילים לי עוד 2 פסים באגודל ביד השנייה מצ"ב תמונה.
האם יש דרך יותר מעמיקה לבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה מספר 2
אופיר13/08/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפס על הציפורן
ד``ר ניר נתנזון14/08/2017ניתן לבצע ביופסיה מהציפורן ומהעור שמתחתיה, אולם לרוב אין בכך צורך.
בדיקת רופא עור עם דרמוסקופ נותנת מענה ראוי לאבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בשד השמאליאורי13/08/2017
שלום רב,
שמתי לב לאחרונה שגדלה לי נקודת חן על השד השמאלי ,הנקודה הזו הייתה קיימת תמיד רק קטנה ועכשיו היא גדלה היא בצבע שחור ואני יחסית כהה אבל כמובן לא במקום שגדלה בו הנקודה.האם אני צריכה לדאוג ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן שהשתנתה
ד``ר לי-און גלעד13/08/2017כל נק' חן שמשתנה מצדיקה ומחייבת בדיקת רופא עור, רצוי עם דרמטוסקופ. לא ניתן לומר אם את צריכה לדאוג רק על סמך מה שסיפרת אבל בוודאי רצוי לבדוק את הנקודה ואז תדעי אם לדאוג או לא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חומות על הקרקפת בחלק העליון של הראשסיון09/08/2017
שלום רב, לביתי יובל בת השנה ו11 חודשים התגלו לפני כחודש בחלק העלין השמאלי של הראש המון נקודות חומות על הקרקפת. רופאת הילדים נתנה טיפול בשמפו מיוחד וטיפות ואמרה שאם זה לא יעבור חייב להתייעץ עם רופא עור. הטיפול מהלך שבוע לא עזר אלא הנקודות אף התכהו. אשמח לייעוץ בהקדם.
בתודה מראש
סיון כהן צדק, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חומות על הקרקפת
ד``ר ניר נתנזון09/08/2017לא ניתן לאבחן על סמך תיאור בלבד.
פני לבדיקת רופא עור ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודות חומות על הקרקפת בחלק העליון של הראש
סיון09/08/2017יש סיבה לדאגה? היא גם מתלוננת על כאב באיזור. תוכל לפרט בבקשה מה זה יכול להיות מה הן האפשרויות ? אני נורא מודאגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנק' חומות על הקרקפת
ד``ר לי-און גלעד13/08/2017שלום סיוון,
רק על סמך התיאור שלך אי אפשר להסיק דבר. נק' חומות יכולות להיות שומות, או קליפות (זה כנראה מה שחשבה הרופאה שהיית אצלה) או גלדים על פצעים שהילדה מגרדת או לא, בקיצור מגוון עצום של אפשרויות. אולי אם תעלי תמונה טובה אפשר יהיה לצמצם את האפשרויות אבל כרגע - מוץ מהפניה לבדיקת רופא בעין, אין שום דבר שנוכל לומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן לא עגולה מאחורי האוזןויקי08/08/2017
היי
לפני יומיים גיליתי אצל ביתי בת ה 6 נקודת חן לא סימטרית וחומה מאחורי האוזן משהו שלא ראיתי לפני
יכול להיות שיצא בפתאומיות וזה מסוכן??
מצ"ב תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה מאחורי האוזן
ד``ר ניר נתנזון09/08/2017לא ניתן לאבחן על סמך צילום. פני לבדיקת רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על משמעות התשובהטל08/08/2017
שלום,
אודה אם אנימיוכל לקבל הסבר קצת הסבר על משמעות התשובה של הביופסיה, מה זה אומר?
מה משמעות המושגים באנגלית.
מצ"ב תשוב של הביופסיה.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MF
ד``ר ניר נתנזון08/08/2017מדובר בבדיקת עור סה"כ תקינה.
טם לרופא העור יהיה חשד אחר יהיה מקום לביצוע ביופסיה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)