מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נגע אדום ברגל שבמרכזו צבע כהה יותראני21/06/2017
היום שמתי לב שצץ לי נגע אדום על הרגל שבמרכזו נקודה אדומה יותר, אינו מגרד/כואב, מרגיש ממש טיפה בולט מצ"ב תמונה.
1. מה זה יכול להיות?
2. באיזה דחיפות רצוי להבדק אצל רופא עור? התור הקרוב ביותר הוא לעוד 3 שבועות.
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע אודם ברגל
ד``ר לי-און גלעד27/06/2017לא נראה מסוכן. פצעון או עקיצה קרוב לוודאי. תור עוד 3 שב' סביר בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת מלנומה ותוצאות ביופסיהגניה20/06/2017
שלום רב,
לפני כחודש הוצאתי 2 שומות: ביד ובשוק. להלן תוצאות הביופסיה:
יד: malignant melanoma, mostly in situ with few foci of superficial invasion, clark level , breslow thickness 0.5 mm. Mitotic index is 0 per 1 mm. No ulceration,regression or satellites found. Immunostainwith melan-a and level sections were performed. Minimal distance to lateral margins is 0.6 mm.
שוק: early melanoma in situ. Immunostain with melan-a supports the diagnosis. Level section were performed. Minimal distance to lateral margins is 0.5 millimeter.
האם מדובר במלנומה שטחית ואין משהו מעבר? האם לא מגובר בשלב 2 ביד ( לטענת הרופא, מדובר בגידול שטחי, בשלב ההתחלתי ואין שום סכנה מעבר- יש רק צורך בביצוע הרחבה של הסרה מהמקום ( האם אכן זה מה שאומרות התוצאות))? האם אין מורך לבדוק אם לא נפגעו גם בלוטות ואזורים נוספים בגוף? האם יכול להיות שבהוצרה המורחבת, הממצאים יהיו אחרים?
אודה לתשובתך, שכן הדבר מאוד מלחיץ אותי ולא נותן מנוח.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות ביופסיות מלנומה
ד``ר לי-און גלעד27/06/2017מה שאמר הרופא מתאים לדעתי. מהתשובות ניתן להסיק שמדובר בנגעים שטחיים שהוסרו במועד וסכנתם אפסית. לאור נתונים אלה די בניתוח הרחבה מקומי שנעשה כרוטינה עם הסתברות אפסית שיימצא בהרחבה ממצא שיחמיר את הפרוגנוזה.
הפעם ניצלת, הקפידי על זהירות בשמש, מעקב מסודר ועירנות לנגעים נוספים כי את כנראה בסיכון מוגבר, מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוצאת מלנומה ותוצאות ביופסיה
גניה27/06/2017תןדה על תשובתך. למה אנעמבסעכון מוגבר ומה זה אומר מבחינתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בבית השחי ובגברון20/06/2017
בחודשים האחרונים צצו כתמים אלה בבית השחי (השמאלי) ובגב (גם בצד שמאל). האם יש מקום לדאגה? אני מאוד מאוד חושש מ.... לארומה לומר את המילה.
בתודה רבה מראש
רוו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בגב
ד``ר לי-און גלעד27/06/2017עד כמה שניתן לראות במגבלות איכות הצילום - זה לא נראה סרטן עור.
קרוב לוודאי שהאבחנה היא פטריית שמש הידועה בשם Pityriasis versicolor.
כדי לוודא גש לרופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה בהכרח מעיד על סרטן העור?ד``ר ניר נתנזון20/06/2017
היי, מצרפת תמונה של פס שחור דק שיש לי מתחת לציפורן מזה חודשים.
האם זה בהכרח מעיד על סרטן העור ? מה שה יכול להיות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס שחור דק בציפורן
ד``ר לי-און גלעד27/06/2017במגבלות התמונה והמדיום הממצא בתמונה הוא Splinter hemorrhage ואין בינו ובין סרטן עור דבר. אם לא יחלוף תוך מספר שבועות - פנה לרופא עור לוודא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי נקודות חן חדשותרותם19/06/2017
ערב נעים,
אני מקווה שהתמונה מספיק ברורה,
יש לי נק חן חשודה באזור הכתף,
הנק בהמלצת הרופא עברה גילוח,
וכעת אני מחכה לתוצאות הביופסיה
אני משתמשת במשחה אנטיביוטית,
הסתכלתי על האזור שבו הוסרה הנק' והעור אינו חלק לחלוטין,
כיצד ניתן לדעת שהנק הוסרה בשלמותה
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 נקודות חן *חשודות
רותם19/06/2017ברצוני לציין שקבעתי תור לרופא עור לעוד כחודש,
נק' חן זאת קטנה מ5ממ
היא קיימת על עורי, מספר שנים ללא שינוי.
כיצד ניתן לקבוע תור לרופא בעל מכשיר דרמוסקופ? הוא קיים אצל כל רופא?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בגב. מצורפת תמונהשלהבת18/06/2017
שלום
לאחרונה הבחנתי בכך שיש לי על הגב את נקודת החן הזו. האם אני צריכה להסיר אותה? האם זה נראה סרטני?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן בגב
ד``ר לי-און גלעד27/06/2017לאור איכות התמונה לא ניתן לחוות דיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מתשובת של ביופסיהדנה12/06/2017
שלום דר
לפני כחודש הוסרה נקודת חן מכף הרגל והתקבלה תשובה
acral compound dysplastic nevus
Reaches one lateral margin
הכירוג הרגיע והסביר שזאת לא מלנומה ולא סרטן אבל בנקודה אחת ראו שיש עדיין שאריות של הנגע ושיש צורך להרחיב שוליים.
אתמול הוציאו לי את מה שנשאר ונשלח שוב לבדיקת ביופסיה אבל אני עדיין מאוד מודאגת האם יש סיכוי שיתגלו ממצאים שונים הפעם ? אשמח לחוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה דיספלסטית שלא הוצאה בשלמותה
ד``ר לי-און גלעד27/06/2017אני מבין את הדאגה על רקע חוסר הניסיון והידע שלך.
כמו שאמר הכירורג, לא מדובר בנגע ממאיר ודיספלזיה היא הרבה פעמים ממצא לא אובייקטיבי ולכן תלוי בודק. לא מעריך שיש סיכון שיימצא בשארית הגגע ממצא משמעותי יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם שחור בקרסול 5 מ"משלום10/06/2017
לפני כ3 שנים הופיע לי בפתאומיות נגע שחור בקרסול
הוא לא השתנה כלל במשך השנים
צבעו שחור גוון אחיד וגודלו כ5 מ״מ, גבולות קצת משונים
לאחרונה הייתי אצל הרופא והוא אמר שלעת עתה זה נראה
שהכל בסדר רק הצבע כהה מידי
שאלותי:
האם העובדה שהנגע אינו השתנה כלל במשך יותר מ3 שנים
מצביע על משהו?
האם בנגעים מסוג זה צבע שחור מסוכן יותר מנגע בצבע אחר?
האם עליי להסיר את הנגע במהירות האפשרית?
אשמח לתשובה בהקדם
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע שחור בקרסול
ד``ר לי-און גלעד11/06/2017קשה לומר על סמך צילום זה. נדרשת בדיקה דרמוסקופית.
פנה לרופא שמשתמש בדרמוסקופ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. עוד שאלה
תודה11/06/2017תודה רבה
השאלה שלי היא האם משך הזמן מרגע הופעת השומה(מעל שלוש שנים) ללא כל שינוי מעיד על משהו? דבר חיובי או שאין קשר כלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגע שחור בקרסול
ד``ר לי-און גלעד27/06/2017ברור שאי שינוי מעיד בד"כ על נגע שקט ולא מסוכן אבל זה לא מבטיח כלום ועל סמך התמונה שהעלית אי אפשר לומר שמדובר בנגע לא משמעותי. חשוב לבדוק אותו כראוי לפחות פעם אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריכה ניתוח הרחבה?יעל08/06/2017
שלום לך,
אני בת 70.
הורדתי שומה ברגל והאבחנה היא:
Dysplastic (Moderate to Severe) junctional nevus,
(Margins are free, (2 MM from closest lateral margin
שאלותיי:
1. מדוע במעבדה ציינו את המרחק 2 מ"מ?
2. האם ליתר ביטחון אני צריכה ניתוח הרחבה ל5 מ"מ כי הנקודה מסוכנת?
בברכה ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הרחבה
ד``ר לי-און גלעד11/06/2017מאחר שמדובר בשומה דיספלסטית נהוג לוודא הסרה שלמה כפי שאף עולה מתוצאות הבדיקה. אין סיבה להרחיב שוליים מעבר לזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בשומה- האם מסוכן?אביבה08/06/2017
יש לי שומה ברגל מילדות, היא שחורה ובולטת בד"כ אבל בזמן האחרון צבעה שונה והיא מיובשת
האם צריך לבדוק זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בשומה - שינוי
ד``ר לי-און גלעד11/06/2017כל שומה שמשתנה מצדיקה פנייה לרופא עור לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן אדומה ברגלמאיה05/06/2017
יש לי נקודת חן אדומה ברגל
היא קיימת הרבה זמן , אני לא זוכרת אם היתה בצבע אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן אדומה ברגל
ד``ר לי-און גלעד11/06/2017לא ניתן על סמך צילום זה לקבוע אבחנה בוודאות. רוב הסיכויים שמדובר בנגע שפיר אבל יש להבדק ע"י רופא עור בעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בעור - למי לפנותדניאך05/06/2017
לסבתי בת כ80 יש בליטה בעור (באותו צבע של העור) במשך 3 שבועות. לקחה שני סבבים של אנטיביוטיקה ויש רק שיפור קל. בבדיקות נמצא חלבון בדם. מה המשך הבירור שעליה לעשות? מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בעור
ד``ר לי-און גלעד11/06/2017כדאי לפנות לרופא עור או לכירורג פלסטי. ייתכן ציסטה מזוהמת, גידול או גרורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצות של מלנומה בהריון?אור01/06/2017
אני בשבוע 31 בהריון שלישי. במהלך חודשי ההריון הופיעו 2 נק'חן חדשות בין אצבעות הרגליים, ועוד אחת על יד. השוליים של אחת לא נראו לי והלכתי לרופא עור שכעס משום מה שלא הגעתי קודם למרות שלא היה לי מושג שיש לעקוב אחרי דברים כאלה בהריון.. תוך 24 שעות הייתי אצל כירורג פלסטיקאי בשרפ וכשהוא ראה את הנגעים החליט להוציאם מייד כך שתוך יומיים הם הוצאו באשפוז יום כירורגי בבית חולים. כעת אנחנו מחכים לתוצאות.. השאלה שלי היא האם מלנומה מתפתחת יותר בהריון ברגליים או בכלל בהריון? כמו כן האם עושים הרחבת שוליים ו/או ניתוח בלוטת זקיף בהריון כשיש חשד להתפשטות או מחכים לאחרי הלידה? תודה ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה בהריון
ד``ר לי-און גלעד01/06/2017בעיקרון אין התפרצות יתר של מלנומה בהריון.
הריון גורם הרבה פעמים לשומות קיימות להתכהות וזה עלול להפחיד למרות שזה שפיר.
בעיקרון מטפלים במלנומה בהריון כאילו אין הריון - ז"א אם צריך הרחבה או ניתוח בלוטת זקיף עושים אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חן חדשות שצצומיכל31/05/2017
היי לפני כמה ימים שמתי לב לראשונה על נקודת חן שהופיעה לי במרכז כף יד ימין
ולפני כבערך חודשיים צצה לי נקודת חן באצבע ברגל ימין
רציתי לדעת האם זה נורמאלי או שיש סיבה ללכת לרופא לבדוק?
מצרפת כאן תמונות.. תודה :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן חדשות
ד``ר לי-און גלעד01/06/2017;1. לא ראיתי תמונות מצורפות.
2. נק' חן יכולות להופיע במהלך החיים וזה נורמאלי.
3. מצד שני, כל נק' חן חדשה מחייבת השגחה והערכה ולכן נכון יהיה להראות לרופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעון שחור שגדל בין השוק לירךרונה28/05/2017
היי
לפני כשבוע בערך גדל לי פצעון ברגל באיזור שמתחת לברך.
הפצעים הינו קטן ולא כואב אך בצבע שחור.. האם יש צורך לבדוק את זה עם מומחה? מה יכולה להיות הסיבה להיווצרותו?
צירפתי תמונה.
תודה מראש :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעון שחור
ד``ר לי-און גלעד01/06/2017לא ניתן לומר דבר על סמך התמונה. נחוצה תמונה כאשר המצלה מאוזנת יש מול פני הנגע והנגע בגודל של לפחות 20% מהתמונה ובפוקוס - כדי לתת תשובה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)