מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי מלנומה בידנועה07/08/2017
ד״ר שלום רב
לאימי הובחנה מלנומה ביד . אומנם אין לי את תוצאות הביופסיה
אך הפרוצדורה שנקבעה עד כה היא הסרת הנגע בשלמותו ובעוד יומיים יתבצע ניתוח הרחבה של 1 ס״מ . נדרשים להוריד סהכ 3 סמ של עור.
כפי הנראה מדובר על שלב התחלתי שנתפס בזמן . שאלתי היא האם על פי נתון של הסרה של 1סמ ניתן להבין שמדובר במלנומה שיטחית ולא חודרנית . אני מודאגת מאןד אודה על תשובה מהירה .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה ביד
ד``ר ניר נתנזון08/08/2017מדובר כנראה במלנומה חודרנית (כלומר שעברה את גבול האפידרמיס) בעומק של עד 1 מ"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר למלנומה חודרנית
נועה08/08/2017תודה על התשובה .
האם מדובר על מלנומה חודרנית בשלביה הראשונים?
המלנומה התגלתה על הזרוע.
מה הם השלבים הבאים שמומלצים לה לעבור ?
מהם הסיכויים להימצאות גרורות ? והיכן . בלוטות הזקיף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתכן ומדובר במלנומה חודרנית ראשונית ?
נועה08/08/2017איך ניתן לדעת שלא מדובר במלנומה חודרנית ראשונית שמערבת את שכבת הדרמיס השניה ?
ולהסיק שמדובר במלנומה חודרנית שחדרה את שכבות העור ?
אודה לך על ההבחנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלנומה חודרנית
ד``ר ניר נתנזון08/08/2017ההנחה שלי היתה לפי היקף ההרחבה שציינת. לכל שאלה נוספת חייבם את תשובת הפתולוגיה המלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלנומה
ד``ר ניר נתנזון08/08/2017לא ניתן להתיחס לכל אלו ללא קבלת התשובה הפתולוגית המלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס חום בהיר בציפורן הבוהןליאל07/08/2017
שלום,
מזה כשנתיים יש לי בציפורן הבוהן השמאלית פס חום בהיר. עד כה לא יחסתי לכך חשיבות כי תיארתי לעצמי שהפס נוצר כתוצאה ממכה (הפס לא שינה גודל, צורה, צבע), אך חברה העירה את תשומת ליבי לכך שיכול להיות שמדובר במשהו מסוכן יותר.
אני מצרפת תמונה ואשמח לדעת האם יש סיבה להילחץ.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Pס על הציפורן
ד``ר ניר נתנזון07/08/2017לא ניתן לאבחן ללא בדיקה.
פני לרופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר נקודות חומות עם מרקם מחוספס שהופיעו תוך 3 שבועות. מהן?דוד פ06/08/2017
שלום,
אני מאוד מוטרד. הופיעו לי מס' נקודות חומות כהות עם מרקם מחוספס במספר מקומות בפנים ובצוואר. אחת מהן( בצילום של האף) גדלה תוך 3 שבועות. הנקודות לא נראות כנקודות חן. אלא כעור כהה יבש. מה שהכי מפחיד אותי זו המהירות של ההופעה שלהן. מעולם לא היו לי נקודות מסוג כזה.אודה מאוד לתשובתכם המהירה. תודה רבה, דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרקם מחוספס
ד``ר ניר נתנזון07/08/2017לא ניתן לאבחן ללא בדיקת רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בגב שהתבהרהלימור02/08/2017
שלום.
הבחנתי בנקודת חן בגב שבתמונות שיש לי מ2006 נראית הרבה יותר כהה מאיך שנראית בצילומים שיש לי מ2013 ומאיך שנראית היום. היום נראית כמו בצילומים מ2013...
היום היא קרובה יותר לגוון העור וב2006 היה נראית שחורה הרבה יותר...
מה זה אומר? מאוד מלחיץ אותי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה שהתבהרה
ד``ר ניר נתנזון07/08/2017זה אומר שא צריכה להיבדק ע"י רופא עור, ולא לקבל יעוץ באינטרנט...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן עם שני צבעיםלימור01/08/2017
שלום,
אני מבצעת מעקב נקודות חן כל חצי שנה ואף פחות כולל צילומים כל כמה שנים.
היום הראתי לרופא עור של הקופה נקודת חן שנמצאת על גבי בדרך אגב בגלל שיש לה שני צבעים (ביצעתי לפני זמן לא רב מעבר של כל הנקודות ולא נמצא משהו חשוד)
מדובר על נקודה שאינה חדשה ואחכ השוותי לצילומים ועל פניו לא נראה שחל שינוי (כמה שניתן לראות)
הוא אמר שכדאי להסירה ולא לקחת סיכון.
אני מאוד בלחץ ממה שהוא כתב בהפניה -
"שומה על הכתף השמאלית - שני צבעים. וסימן בולוניה חיובי בדרמוסקופיה"
מה זה סימן בולוניה?? אני בפאניקה..למרות ששאלתי אותו על רמת הדחיפות בהסרתה אמר שאין זה מאוד דחוף..את מה שרשם בסיכום ראיתי רק אחרי שיצאתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה עם שני צבעים
ד``ר ניר נתנזון07/08/2017פני לבדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודות חן עצמאיר31/07/2017
הסרתי באופן עצמאי 6-7 נקודות חן לפני שבוע חשבתי לא מזיק ולמען האמת לא חשבתי באותו רגע..
אני בלחץ נוראי,
הלכתי לרופא עור אמר זה כלום אבל לא סומך כל כך על דעתו..
1.חרצתי את גורלי? עצם ההסרה עם פינצטה הבאתי לעצמי חלילה מלנומה בעתיד?
2. יש צלקות, לחכות שהעור יחלים ויבנה או לבקש לתפור? קיבלתי משחה ואמרו שזה מזוהם אז אי אפשר.. מה לעשות?
3. הנקודות היו רגילות עם גבולות ובצבע כהה, יש סיכוי שאחת מהן הייתה לא רגילה ובכך הרסתי סיכוי להחלים או לאבחן?
לא יודע איך להתייחס ולפעול אשמח לעזרה והכוונה בנושא אני אודה עד מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שומות עצמאית
ד``ר ניר נתנזון07/08/2017פשוט פנה לרופא עור שיבדוק את כל הנקודות, ובעתיד אל תהיה הרופא של עצמך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה חן ששינתה צבעמירון29/07/2017
שלום בן 41. צבע עורי בהיר איני נוטה להחשף בשמש. לאחרטנה הבחנתי בשומה בגופי ששינתה צבע במרכז השומה לצבע חום ככה ..יש גבולות ברורים בבדיקה אצל רופאת עור אמרה להסער דחוף. ואנע די לחוץ שמא זה סרטני מעט מגרד לי, היא בביינה בבדיקה שמעט דם במרכז השומה.
כתבה באבחנה שזה שומה תקינה. אך אני די לחוץ עד שאסיר אותה ועד שאקבל תוצאוץ.יש מצב ששומה שמשנה צבע ומעט מגרדת לא חייב להיות סרטני?? שולח תמונה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק חן שהשתנתה
ד``ר לי-און גלעד30/07/2017איכות הצילום אינה מספקת להערכה ובוודאי שהערכה על סמך צילום כזה תהיה פחות טובה מזו של רופאה שבדקה את הנקודה בעין.
שומה מגרדת לא חייבת להיות סרטנית וגם לא כל שומה שהשתנתה. יחד עם זאת לא נוכל לומר דבר לגבי הנק' שלך על סמך הצילום ששלחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיליתי את הכתם /נקודת חן על הירך שלישלומי28/07/2017
זה לא מקום שאני מסוגל להבחין בו
ועד שרופא עור יראה את זה
האם זה נראה חשוד ? יכול להיות שזה משהו חדש שהופיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם על הירך
ד``ר לי-און גלעד30/07/2017איכות הצילום אינה מאפשרת אפילו להמר במה מדובר. יש לפנות לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס חום בהיר לאורך הבוהןד``ר ניר נתנזון27/07/2017
לאחרונה שמתי לב לפס חום בהיר שמופיע לי לאורך הבוהן ממה שקראתי באינטרנט זה לא מבשר טובות
אני מצרפת תמונה אשמח לקבל חוות דעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס חום בהיר בציפורן
ד``ר לי-און גלעד30/07/2017קשה לומר מה טיבו של הפס על סמך הצילום הזה למרות שאיכותי - כי נחוצה בדיקה בעין ובדיקה דרמוסקופית. יש לפנות לרופא עור בקהילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן חדשה בכף הרגלד``ר ניר נתנזון26/07/2017
ביליתי בבריכה במשך כמה שעות וכשחזרתי הביתה גיליתי נקודת חן חדשה בכף הרגל אשר כאבה לי במשך יומיים. זה יכול להיות מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה כעל כף הרגל
ד``ר ניר נתנזון26/07/2017ללא בדיקה לא ניתן לחוות דיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שגדלה בפאומיותאלין25/07/2017
הייתה חי נקודת חן קטנה ברגל שפתאום שמתי לב שגדלה, נהייתה כהה יותר ובולטת. זה משהו שמצריך בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק חן שהשתנתה
ד``ר לי-און גלעד30/07/2017כל נקודת חן שמשתנית מחייבת בדיקת רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכבה לבנה על שומהאילנה24/07/2017
שלום,
יש לי שומה בגודל בינוני מאז ילדותי בצד הצוואר, היא מעולם לא גדלה ולא שינתה צורתה. לאחרונה הבחנתי בזה שנוצרה לי עליה קצת שכבה של כמו קשקשים או עור יבש לבן שמתקלף מעצמו.
קבעתי תור לרופא, אבל יש עוד זמן.
אני יודעת שבלי תמונה קצת קשה להגיד משהו, אך האם ממה שאמרתי זה עלול להיות מסוכן? מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכבה לבנה
ד``ר ניר נתנזון26/07/2017לרוב מדובר בקשקש רגיל- לא משהו מסוכן. כמובן שנדרשת בדיקת רופא לאישור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה בגב אנא חוות דעתךyoyo24/07/2017
הי האם תוכל לראות האם השומה הזו בעייתית היא שטוחה ולא כואבת או מדממת . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה
ד``ר ניר נתנזון24/07/2017לא ניתן לאבחםן שומות על סמך צילומים רגילילים ללא בדיקה עם דרמוסקופ.
פנה לבדיקת רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור התדובה שיקבלתי אחרי ביופסיהמוניקה21/07/2017
שלום רב
אני קצת בלחץ ולא מבינה את התשובה שקיבלתי מבדיקת הביופסיה
Junctional melanocytic navus with dysplastic architectural featurea
אנא אם תוכלו לידע אותי על מה זה האם זה חמור??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת ביופסיה
ד``ר ניר נתנזון21/07/2017מדובר בשומה שפירה.
אין צורך בטיפול נוסף לשומה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמו נקודות חן אבל אדומותאוראל20/07/2017
אני בהירת עור ומתמיד היו לי כמו נקודות חן בולטות אבל אדומות. בשנים האחרונות אני רואה שהן מתרבות ושצצות לי נקודות אדומות חדשות. מה זה הנקודות האלה והאם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן אדומות
ד``ר ניר נתנזון21/07/2017מירב הסיכיים שמדובר בהמנגיומה- גידולים שפירים של כלי דם.
אבל פנה לרופא עורל בדיקה מאחר ולא ניתן לאבחן דרך האינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)