מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רב-שימוש בקרם חמצן ובלונדר מסוכן?אנה26/05/2017
פעם בחודש אני מבהירה עם קרם חמצן ובלונדר את השיערות בידיים.
האם הפעולה יכולה לגרום למלנומה..?סרטן עור? או נזק אחר?
קרם חמצן הוא חומר מסרטן?
אשמח לתשובתך,בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בקרם חמצן ובלונדר - האם מסוכן?
ד``ר לי-און גלעד27/05/2017לא ידוע לי על סכנה משימוש בתכשירים אלו והתכשירים גם עברו תהליך של וולידציה ובדיקת בטיחות לפני שהותרו לשימוש כך שאין לי סיבה מיוחדת לחשוב שאינם בטוחים. יחד עם זאת חימצון של שערות משפיע גם על העור ולכהות העור חשיבות בהגנה מפני חדירת קרינה אולטראסגולה לעור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Top of squamous cell carcinoma, moderatellyשלמה23/05/2017
דוקטור שלום רב,
לפני כחודשיים בוצעה כריתה של בליטה אפורה אשר היתה לי על גב כף יד ימין.
אתמול בביקור מתוזמן אצל הכירורג אשר ביצע את הכריתה קיבלתי את התוצאות הבאות:
Top of squamous cell carcinoma, moderatelly differentiated
אני מוזמן שוב בדחיפות כדי להרחיב את הכריתה.
אשמח אם אוכל לקבל תשובות לשאלות הבאות:
1) הבדיקה המיקרוסקופית הושלמה ב 08/04/17. מדוע לא קבלתי תשובה בטלפון מיד אחרי הבדיקה אם התוצאה חיובית? 2) האם יש מצב שנוצרו גרורות או עברו בזרם הדם?
3) איך יודע הכירורג עד לאיזה עומק לבצע את הכריתה?
4) האם זה סרטן מסכן חיים ואם כן איך מתכוננים לזה?
5) מדוע מבצעים את הכריתה בסניף של הקופה? למה לא מבצעים את הכריתה בבית חולים?
6) האם כדאי לבקש חוות דעת שניה לפני השלמת הכריתה?
7) האם בבדיקת דם ניתן לזהות שבאיזה שהוא מקום יש סרטן? 8) איך מוודאים שאין עוד נגעים בגוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר לי-און גלעד24/05/2017לא ברור לי מה הסיבות לעיכוב במסירת התשובה. במקרה של סרטן עור מהסוג הזה הסיכון לגרורות הוא מאוד נמוך ובהתאם גם הדחיפות בטיפול פחות היסטרית. צריך לטפל אבל לא להתאבד על זה. הדרך היחידה להבטיח כריתה שלמה היא ניתוח מבוקר מיקרוסקופית - והטכניקה הטובה ביותר לזה היא ניתוח מוז. אפשר גם ניתוח מבוקר מיקרוסקופ בחתכים קפואים, זה קצת דומה למוז אבל פחות יעיל ופחות מדויק. בכל מקרה - רוב הסיכויים שזה לא נעשה בקופ"ח. בקופ"ח קרוב לוודאי שמה שהמנתח עשה זה ביופסיית גילוח - ועכשיו אחרי שקיבל תשובה הוא יקח פיסת עור גדולה יותר עם שוליים של עור בריא מה שמניב ב- 80% מהמקרים כריתה שלמה. לגבי חוו"ד שנייה - זה תלוי בגודל הנגע ומיקומו. אין כל בדיקת דם שתעזור בבירור כאן. צריך בדיקה כל גופית כדי לוודא שאין נגעים נוספים בגוף (לא קשורים בהכרח לנגע זה אלא לרקע הגנטי והסביבתי שגרמו לנגע הנוכחי). בגדול, לפי מספר השאלות יש כאן לחץ מאוד גבוה שלא מוצדק להערכתי לאור הממצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שהשתנתה ובולטתחסוי21/05/2017
שלום רב ד״ר לפני כשבוע וחצי הבחנתי בנקודת חן קיימת בזרוע שהשתנתה נהיה לה מין בליטה קטנה בצבע העור אני קבעתי תור לרופא עור ומאוד לחוצה עוד שבוע התור מצרפת תמונה תודה ד״ר . האם כדאי להקדים את התור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן שהשתנתה
ד``ר לי-און גלעד24/05/2017לצערי איכות הצילום לא מאפשרת מתן חוות דעת על טיב השומה אבל לא נראה לי שיש סיבה ללחץ ואפשר לחכות בנחת לבדיקת רופא העור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בטעות נקודת חן שדיממה לאחר מכןאברהם17/05/2017
שלום !
בטעות גירדתי נקודת חן והיא נפצעה ודיממה לאחר מכן. אני קצת לחוץ... מה עושים במקרה כזה? הדימום הפסיק לאחר כמה דקות, וכרגע הכל חזר כפי שהיה מקודם. האם יש סיבה ללכת לרופא?
אשמח לתשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן שדיממה
ד``ר לי-און גלעד21/05/2017בגדול כל נק' חן שדיממה, אפילו אם זה אחרי פציעה, יש להראות לרופא עור. עדיף אולי לחכות כמה ימים כדי שתחלים והשפעת הפציעה על יכולת הביקה והאבחון תפחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן קטנה בכף הרגלמירב17/05/2017
שלום
גיליתי נקודת חן קטנה בכף הרגל, קבעתי כמובן תור לרופא עור ורציתי לדעת האם זה נכון שנקודות חן באיזור הזה הן מסוכנות יותר? האם מוכרחים להסיר אותה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן על כף הרגל
ד``ר לי-און גלעד21/05/2017נק' חן בכף הרגל גורמות ליתר חשש בקרב רופאי העור כי בחולים ממוצא כהה עור הסיכון למלנומה באזורים אלה גבוה. מאידך בד"כ בדיקה דרמוסקופית באזורים אלה היא יותר קלה ומדויקת. נק' אלה שכיחות פחות מנק' במיקומים אחרים בגוף ולכן מעוררות תשומת לב ודאגה נוספת אך בסה"כ הסיכון הכרוך בהן אינו רב יותר מנק' במיקומים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בסאנאקטיק וקרם הגנהיאירה11/05/2017
לפי הוראות הרופאה מורחת בוקר וערב על 3 מקומות בפנים. אפשר למרוח לאחר כמה שעות קרם הגנה? כמה שעות אחרי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סנאקטיק וקרם הגנה
ד``ר לי-און גלעד21/05/2017חשוב למרוח קרם הגנה. אפשר למרוח מייד אחרי שהג'ל של הסנאקטיק נספג והעור מרגיש שוב יבש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהס אקטין ומייק אפ
תודה.21/05/2017האם אפשר למרוח מייק אפ אחרי שמשחת הסנאקטיק נספגה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה מחשידה וחדשה בגבנקודה חדשה09/05/2017
יצאה לי נקודת חן חדשה לא מגרדת אבל סתם גרדתי אותה ויצא שחור אבל הנקודה עדין שם השאלה אם הנקודה חשודה ומסוכנת !!! בתמונה יש אדום כי גרדתי אותה היום כבר אין אדום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' מחשידה?
ד``ר לי-און גלעד21/05/2017לתמונה אין ערך. לא ניתן לומר דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הנקודה החדשה מסוכנתחסויה09/05/2017
יצאה לי נקודה חדשה ולחוצה אם זה מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה חדשה
ד``ר לי-און גלעד21/05/2017לתמונה אין ערך. לא יכול לומר דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע חשוד שלא נרפא/ מגלידארז08/05/2017
שלום רב,יש לי פצע שאינו נרפא כבר מספר חודשים, הפצע קטן ואדום ומדיי פן הוא קצת מתייבש ויוצא לו כמו קשקשים,ביקרתי אצל רופא עור שלא נתן לי תושבה חד משמעית ושלח אותי לביופסיה הורדת הנגע.
אשמח לתשובתל המקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע שלא מחלים
ד``ר לי-און גלעד09/05/2017לא ניתן להסיק מהתמונה דבר.
מציע שתבדק שוב ואם מדובר בחשד לנגע סרטני - שהפרוצדורה תבוצע בניתוח מוז שיסלק את הנגע באופן סופי ויחסוך פרוצדורה נוספת אם הביופסיה תגלה שצריך להסיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצע חשוד שלא נרפא/ מגליד
ארז09/05/2017ד"ר גלעד שלום,
הייתי אצל רופא עור שנתן לי טיפול במשחה אנטיביוטית. לאחר כחודש שזה לא עזר הוא הפנה אותי לכירורג פלסטי שאבחן נגע אדמדם בקוטר 3 מ"מ על הרקה הימנית ושלח אותי לטיפול בשם"skin biopsy less than 1cm with suture", האם זה ניתוח המוז שציינת בתשובתך, בנוסף מצ"ב תמונה יותר חדה של הנגע.
בברכה,ארז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצע שאינו מחלים
ד``ר לי-און גלעד09/05/2017צריך בדיקה בדרמטוסקופ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה מוזרה ששינתה צורה עם הזמןלילך03/05/2017
שלום רב
לפני כשנתיים הופיע מן נקודה שנראתה כמו פצעון שומני
עם הזמן גדל וקיבל מן צורה מוזרה.
כיום נראה כך
לא כואב, לא מציק, אבל דיי מטריד
יש סיבה לדאגה?
תודה מראש
לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד תמונה של השומה
לילך03/05/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומה מוזרה
ד``ר לי-און גלעד07/05/2017מדובר קרוב לוודאי בסרח עור שחשיבותו הרפואית מוגבלת ולא בשומה או נק' חן. יחד עם זאת האבחנה על סמך התמונה היא בערבון מוגבל ויש להבדק ע"י רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסים שחורים קטנים על הציפורנייםישראל30/04/2017
שלום
בשלושה חודשים האחרונים הבחנתי במין פסים דקיקים שחורים על האצבע אמה והבוהן רציתי לדעת מה זה אומר והאם זה נראה מדאיג?? כמובן שאני יפנה לרופא עור אבל עד אז אשמח לשמוע את דעתכם
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה נוספת של הבוהן
ישראל30/04/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה יותר ברורה של האצבע
ישראל30/04/2017יש לציין שהפסים הבהירים באצבע נראה ככה מעל שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסים שחורים קטנים בציפרניים
ד``ר לי-און גלעד07/05/2017חיפוש באינטרנט על ממצאים אלה עלול להניב ממצאים מפחידים כגון חשד למלנומה. יחד עם זאת דווקא ריבוי פסים ובמספר אצבעות שולל את החשד הזה לחלוטין. שתי האפשרויות הן "מלנוניכיה סטריאטה" שהם פסים פיגמנטריים הקשורים לשומות או חבלות במיטת הציפורן ומופיעים בשכיחות בעיקר באנשים ממוצא עם גוון עור כהה ולרוב חסרי משמעות רפואית. אלטרנטיבה נוספת הם שטפי דם דמויי קוצים הידועים גם בשם Splinter haemorrhages. אלה שטפי דם זעירים מכלי דם במיטת הציפורן וכיולים להיות קשורים למגוון רחב של סיבות, מרביתן המכרעת סיבות בנאליות וחסרות משמעות רפואית פתולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מקרב לב על תשובתך
ישראל07/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נק חן בפנים כף רגל של פעוט בן 2צ`שר27/04/2017
לבנינו הפעוט הופיעה נק חן בפנים כף הרגל סביב גיל שנה, ועם הזמן היא גדלה.
כעט הוא בן שנתיים וגודלה סביב 2 מ״מ ,גוון אחיד,אליפסה סימטרית, גבול סדיר.
ראינו רופא לפני כמה חודשים והוא אמר לבוא פעם בשנה.
מטריד אותי שהיא גדלה במהירות רבה.
האם כדאי לכשתשוב לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן בכף רגל של פעוט
ד``ר לי-און גלעד29/04/2017התמונה לא אינפורמטיבית.
בכל מקרה נק' שמשתנה במהירות מצדיקה מעקב רפואי. יחד עם זאת יש לזכור שגם הילד גודל והשאלה היא אם הנגע גודל במקביל לגדילת הילד. אם כן - זה בד,כ סביר ותקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן / שטף דם בכף הרגלאסתי27/04/2017
היי, לפני שבועיין גילתי נקודת חן יחסית גדולה בכף הרגל, נראה כמו שטף דם בצבע אדום סגול..
לפני כן לא היה קיים כלום. קבעתי תור לרופא עור אבל רק בעוד חודשיים יש תור פנוי.
מצ"ב תמונה. האם יש צורך להקדים את הבדיקנ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן /שטף דם בכף הרגל
ד``ר לי-און גלעד29/04/2017ככל הנראה שט"ד תת עורי. לא בטוח שיהיה שם עוד חודשיים. מציע מעקב עצמי. לא רואה סיבה להקדים הבדיקה. אם הנגע משתנה - סיבה לפנות בהקדם לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה חדשה ומגרדת על הגבלי26/04/2017
שלום,
אני בת 27, בריאה בדרך כלל.
מזה כמה שבועות או כחודש יש לי בליטה על הגב העליון, קרוב לצוואר שמדי פעם מגרדת.
אני מצרפת תמונה.
האם זה נראה כמו משהו מסוכן שלא סובל דיחוי של בדיקה? (אני טסה ל-10 ימים לחו"ל מחר ורוצה לדעת אם עלי לבדוק את זה בדחיפות לפני).
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה על הגב
ד``ר לי-און גלעד29/04/2017לא נראה משהו מסוכן אהל כמובן תשובה בערבון מוגבל במגבלות התמונה. הכרחי לבדוק בעין לתשובה מוסמכת יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס שחור דק באגודל ובאמהצ23/04/2017
שלום.
הבחנתי בפס שחור דק באגודל ובאמה . האם עפ"י התמינה אפשר לדעת האם מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס שחור דק באגודל ובאמה
ד``ר לי-און גלעד23/04/2017לא ניתן להבחין בשום דבר חריג בתמונה שהעלית. נסה להעלות הגדלה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)