מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- edurantפלוני26/05/2013
שלום רב.
הרופא שלי שינה לי את הטיפול מאיטלנס לתרופה חדשה בשם edurant.
כדור קטן בגודל של סוכרזית ואותו אני אקח פעם ביום יחד עם הטרובדה.
אני שוקל לקחת את הטיפול בבוקר בלבד...
שאלתי היא האם אני חייב על קיבה מלאה או מספיק על קיבה ריקה?
מודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר edurant - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`30/05/2013מספיק על קיבה ריקה אבל עדיף לאחר אוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסדניאל25/05/2013
שלום דוקטור,
היתי עם חשפנית בחדר פרטי(לאחר שהיו כמה חברים לפני ועשו את אותו מעשה)אותה חשפנית אוננה לי עם שמן(היא נגעה לי עם הבוהן שלה מספר רב של פעמים בפתח השופכה).מה הסיכוי לקבל איידס בהנחה שנכנסתי 5 דק אחרי חבר שלי והיו עוד אנשים לפניו(נצא מנקודת הנחה שיש למי שהיה לפני איידס)..(אולי נותר לה זרע ביד או שהיא אוננה לפני ונשאר לה נוזל מאיבר מינה).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`30/05/2013הסיכוי הוא אפס לפחות על פי מה שאתה מתאר. הבחורות האלה בדרך כלל רוחצות עצמן ול]חות את הידים בין מטופל למטופל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול pepבני24/05/2013
התחלתי בטיפול 15 שעות מהחשיפה לנגיף. מה יעילות טיפול במידה שנחשפתי לנגיף עמיד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול pep - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`30/05/2013הטיפול יעיל אבל אין נתונים סטטיסטיים ברורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- edurantפלוני23/05/2013
שלום רב.
הרופא שלי שינה לי את הטיפול מאיטלנס לתרופה חדשה בשם edurant.
כדור קטן בגודל של סוכרזית ואותו אני אקח פעם ביום יחד עם הטרובדה.
אני שוקל לקחת את הטיפול בבוקר בלבד...
שאלתי היא האם אני חייב על קיבה מלאה או מספיק על קיבה ריקה?
מודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר edurant - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`30/05/2013נדמה לי שעניתי כבר אבל עדיף אחרי אוכל- יכול להיות מעט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני הוזה????אורח23/05/2013
ב13 ליולי 2012 שהייתי בתאלינד וקיימתי יחסי מין עם בחורה מקומית ,המין היה מין רגיל עם קונדום בדקתי שהקונדום לא נקרא למרות זאת מאז אותו מקרה ובגלל הסיפורים על המקומיות בתאלינד שחלקן עסקו בזנות בעבר או עוסקות בזנות בהווה נכנסתי לסרטים ואני וביצעתי חודש אחרי בדיקת איידס קומבו דרך בית החולים רמב"ם על הדף היה רשום שהתוצאה שלילית לhiv1 hiv 2 עבור 52 יום שוב ביצעתי את אותה בדיקה וגם היא הייתה שלילית כעבור חודשיים וחצי שוב ביצעתי ושוב הייתה שלילית חשבתי שנרגעתי סופית במקביל עשיתי גם בדיקה לעגבת דרך מרפאת הפרסים למחלות מין וגם זה יצא שלילית מאז ועד היום לא קיימתי יחסי מין עם אף אחת.
כרגע אני בזוגיות עם מישהי ואני כל הזמן מפחד שאולי הבדיקות לא היו בזמן או שאולי הדבקתי את חברה שלי במשהו או שאולי נדבקתי בעצמי באחת הבדיקות,לאחרונה היה לי פריחה משונה של פסים אדומים על הגוף שבאים הולכים
וצצה לי בלוטת לימפה נפוחה מתחת לאוזן ימין נפיחות קטנה ,הייתי אצל רופא משפחה והוא נתן לי משחה לגבי הפריחה שדי עברה לאחרונה עשיתי בדיקות דם מקיפות ומצאו אלרגיה למשהו אבל הרופא עור קבע שזה לא חריג וזה בסדר
האם יכול להיות שזה סימנים הקשורים לאיידס או למחלת מין אחרת ???
אני מרגיש שאני משתגע כבר חשבתי שהסיפור הזה מאחורי וזה שוב חוזר אלי אני לא יודע מה לעשות כבר......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני הוזה???? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר23/05/20131. הבדחקות שביצעת אמינות ואין ספק שלגבי הארוע הזה - לא נדבקת !!
2. שאר הסימפומים, לפיכך, לא קשורים ל HIV כי הרי לא נדבקת
גש לרופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכם!גלית22/05/2013
רציתי לשאול אותך שאלה מאוד חשובה אם אישה נמצאת עם גבר והיא לובשת מכנס מבד מאוד דק ויש חורים זעירים במכנס..והיא לובשת תחתון מאוד דק...אם גבר גומר על המכנס שלה באיזור הישבן וכל איזור הואגינה..האם כך אפשר להדבק באיידס. האמת אני בהיסטריה..כי הייתי בטוחה שנוזל זרע לא עובר דרך תחתונים או בד בכלל..ובהרבה מקומות כתוב שכן..אז אני לא מבינה אם מישהי לובשת מכנס מבד מאוד דק שיש בה הרבה חורים שמאפשרים כניסה לתחתון...כי זה מאוד מוזר..על התחתון שלי היו כתמים רטובים וזה מאה אחוז מנוזל זרע ושאלתי היא האם נוזל זרע יכול לחדור לגוף דרך תחתונים? דבר שני, האם אפשר להידבק באיידס במידה ונוזל זרע חדר בדרך זו..כלומר איבר המין לא היה על הגוף עצמו אלא רק הזרע השפריץ והגיע לתחתונים ועשה כתמים רטובים באיזור הישבן והואגינה..מה הסיכוי להידבק כך באיידס?
בגדול אם יש כתמים של נוזל הזרע על התחתון שלי, מה הסיכוי להידבק באיידס? האם זה יכול לחדור כך לגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכם! - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר23/05/2013אי אפשר להידבק ב HIV בתנאים שתיארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה .יואב22/05/2013
שלום רב,
כרגע אני מתגורר באירופה למשך חצי שנה (חילופי סטודנטים)
לפני כ7 שבועות היה לי מקרה של סקס לא מוגן עם גבר -חדירה של מספר שניות לכל היותר 5 -6 שניות.
המדיניות פה קצת שונה מהארץ - עשיתי בדיקת קומבו לאחר שבועיים .
ועשיתי בדיקה היום שהיא כעבור 7 שבועות.
הם טוענים פה שכעבור 7 שבועות זה לא מאה אחוז . אבל שאני יכול להיות רגוע .
סביב ה80 אחוז .
אני חרדתי מאוד . כל דבר הכי קטן אני משליך על זה . הייתי שמח לקבל עזרה .
אולי אתם יודעים משהו על הבדיקה הזאת ? או שאתם יכולים לבדוק בשבילי ?
האם באמת המצב יכול להשתנות כעבור 3 חודשים?
הלכתי למקום שנחשב הכי טוב פה בעיר .הבדיקות אמינות.
הדגימה של דם נעשית על ידי האצבע . מצורף פה קובץ עם תמונה שלקחתי מהם על הערכה של הבדיקה.
בבקשה תעזרו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב
יואב22/05/2013אני נמצא בברצלונה ושם המקום נקרא check point
(אם זה פרטים שיכולים להועיל )
בנוסף הם אמרו לי שהסיכויים במקרה כזה בעיקר אחרי בדיקת קומבו והבדיקה של היום אחרי 7 שבועות מאוד מאוד נמוכים .
מחכה לתשובה תודה
עדיין איכשהו בגלל שאני בארץ זרה רוצה לקבל חוות דעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה . - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר23/05/2013הבדיקה שעשית אמינה ובודקת אנטיגן ונוגדן כפי שנעשה בארץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יואב23/05/2013אז אחרי 7 שבועות זה אמין ?
פה הם טוענים שאחרי שבעה שבועות זה סביב ה80 אחוז.
ורק כעבור 3 חודשים זה 100 אחוז .
האם אני יכול להיות רגוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר23/05/2013שבעה שבועות זה אמין במערכת שלנו
אצלנו משתמשים בקיט דומה כך לא זהה
מכיון ששתי המערכות בודקות נאום פרמטרים מניחה שצריך להתייחס כמו כאן
אין לנו נסיון בארץ עם המערכת הספציפית שאצלכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים...תום22/05/2013
אני הומו..קיימתי מין אוראלי לא מוגן לפני חודש וחצי..וב4 ימים האחרונים יש לי שלשולים...
אני בלחץ גדול מאוד כי כתוב באינטרנט שתסמינים זה גם שלשולים......חשוב להגיד שחוץ מהשילשולים והזעות בלילה אני לא הרגשתי שום דבר....האם השילשולים מעידים על כך שאולי נידבקתי?תודה...חשוב להגיד שההזעות בלילה זה רק שאני קם בבוקר למחרת אני רואה שאני מזיע בגב ובמצח...אולי כי חם ואין לי מזגן בחדר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
אירה22/05/2013אני לא רופא, אבל כדי לך מאוד לדפדף בתשובות הקודמות לגבי מין אוראלי.
חוץ מזה, הבדיקה תוריד את כל החרדות שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמינים... - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר23/05/2013השלשולים לא יעזרו לך לאבחן אם נדבקת - גש ותיבדק !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אב חרדבני22/05/2013
שלום
הייתי עם בני בבדיקות דם בבית חולים שניידר .לקחו בדיקות דם לילד לשם ביצוע בדיקה של מספר מערכות בגוף . לקחו גם לי דם לשם השוואה .
החשש שלי עלה אחרי הבדיקה בדרכי הביתה , האם בבית חולים שניידר האחות השתמשה בכל אחד מאיתנו ( אני ובני ) בערכה ומחט חדשה לביצוע לקיחת הדם ?
שלא השתמשה בערכה של מישהו אחר לפנינו ....
או שמא אני צריך לחשוש ( כי לא הסתכלתי במהלך הבדיקה עצמה ) שנדבקנו באיידס ?
יש לרוץ לקבל טיפול מונע או להוציא את החששות והחרדות המיותרות לגמר י....ודבר כזה לא קורה בארץ ובבתי חולים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אב חרד - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר23/05/2013אין מצב שמשתמשים פעמיים באותה מחט !!! הציוד חד פעמי ומושלך לאחר השימוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיך
בני23/05/2013אז לא צריך לגשת לבית חולים אני ובני לקבל טיפול מונע ? אפשר לרדת מהעץ ולשכוח מהמחשבות והחששות האלה ? אפשר לחזור לשיגרה ולהניח לילד ולעצמי. ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיך - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר23/05/2013לשכוח ולהרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת באמצעות רוקאנונימי21/05/2013
האם יש אפשרות להיבדק באמצעות רוק? למי שיש לו פוביה ממחטים.
אם כן, היכן אפשר?
תודה רבה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת באמצעות רוק - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר23/05/2013הבדיקה לא מאושרת בארץ ולפיכך לא נעשית במקומות המורשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס מנשיקהחסוי20/05/2013
שלום רב,
במהלך יחסי מין מוגנים שמתי לב כי לבת זוגי מעט דם על אחת השיניים. אינני יודע מה הסטטוס שלה אף שסביר כי איננה נשאית וכמו כן אינני יודע האם היו לי פצעים משלי בפה, אף שיכול להיות שהיו פצעים קטנים או כוויות. אני קצת חושש מעניין הנשיקות הצרפתיות שהיו, ומכיוון שטרם חלפו 72 שעות מהאירוע, אשמח לקבל תשובה ודאית לגבי הצורך ללכת לרופא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס מנשיקה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/05/2013אין כל מקום לטיפול מונע. ככלל לא נדבקים מנשיקות גם אם יש דם בפה שכן הרוק וההפרשות בפה מנטרלים את הנגיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קומבועידו20/05/2013
קראתי במקומות שונים באינטרנט שניתן לבצע בדיקות קומבו שבועיים - שלושה לאחר החשיפה האפשרית לנגיף.
היום הגעתי למרפאה באיכילוב, ביקשתי לבצע בדיקת קומבו, ונתתי דגימות רוק ודם, אבל האחות אמרה שזה רלוונטי רק לאחר שבעה שבועות מהמקרה. בכל מקרה אבצע בדיקה שוב בעוד חמישה שבועות.
האם יש לבדיקות שעשיתי איזושהי רלוונטיות למקרה לפני שבועיים?
תודה רבה,
עידו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי קומבו - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/05/2013הבדיקה אחרי שלושה שבועות עשוייה לזהות הדבקה שכן אז היא מזהה אם יש נגיף בדם. אבל מאחר שהבדיקה אינה רגישה מספיק יש לחכות שבעה שבועות על מנת לשלול הדבקה.בעת הזאת מה שנבדק הם הנוגדנים ואם הם שליליים יש בטחון שלא היתה הדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה אני בלחץ גדול!!תום20/05/2013
אני גבר...לפני 34 יום גבר במסיבה מצץ לי הרבה זמן איזה 20 דקות מיד אחרכך מצצתי לו מינימום דקה ובאמת מינימום דקה לא מעבר.....2 הגמירות היו בחוץ....אחרי שבוע מהמגע עשיתי בדיקה HIV ובדיקת שתן ,תוצאות הבדיקה הראו שהכל תקין....ממה שידוע לי אפשר לזהות את הנוגדנים רק 7 שבועות מהמגע...האם לפי מה שתיארתי לך כאם יש סיכוי שנידבקתי?בבקשה ארצה תשובה כנה גם אם היא כואבת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה אני בלחץ גדול!! - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/05/2013אין כל סיכוי שנדבקת ממה שתארת!! הנוגדנים יכולים להופיע מוקדם יותר אבל על מנת לשלול בודאות יש לחכות שבעה שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרה מהרופאיםתומס20/05/2013
שלום לרופאים, לגבי שני נושאים שעלו בפורום. 1) ציינתם שניתן להדבק (גם אם בסיכוי קלוש) מנשיקה צרפתית, האם זה נכון? ממה שנכתב עד עתה אין סכנת הדבקות בנשיקה. 2) ד"ר בנטאוביץ ציין שישנה אפשרות נדירה שאדם לא ייפתח נוגדנים לנגיף,כיצד אדם יכול לדעת אם הגוף שלו לא מייצר נוגדנים? ומה עליו לעשות במקרה זה כדי לברר אם נדבק או לא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה מהרופאים - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/05/20131) לא נדבקים מנשיקה צרפתית.
2) המקרים שאדם לא מפתח נוגדנים הינם מקרים נדירים מאוד. אנשים כאלה סובלים מזהומים רבים חוזרים ואז במסגרת הברור למה אדם סובל מן הזהומים החוזרים מגלים שרמת האימונוגלובולינים נמוכה מאוד בהשוואה לנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטומיםאבי19/05/2013
שלום רב לרופאים
אני בן 40 ועשיתי בדיקות כלליות ואולטרסאונד עקב כאבי בבטן.
נמצא טחול מוגדל ( 15 סמ) בלוטות לימפה נפוחות בצואר ובדיקת esr 1 גבוהה מהנורמה (24).
לפני כחצי שנה היה לי מין מוגן וגם נבדקתי בקומבו לאחר 3 חודשים.
אני מאד מאד מוטרד! האם הסימפטומים שהצבעתי עליהם יכולים להצביע על הדבקות באיידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`20/05/2013לא בשום פנים ואופו!
נמצאת שלילי וזה מספיק אלא אם כן נחשפת .
הסימנים שאתה מתאר יכולים להיות מסיבות רבות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
אבי20/05/20131. למה התכוונת שאמרת אם נחשפתי?
2. שאלתי היא האם נגיף ה HIV מתבטא בטחול מוגדל ו esr גבוה?
בברכה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה להתייחס להבהרה? אני בלחץ
אבי20/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפה
צבי בנטואיץ21/05/20131) אתה שלילי על פי הבדיקה ולכן אין מקום לספק אלא אם כן מאז שבצעת את הבדיקה נחשפת שוב כי אז את צריך להבדק שוב 49 יום לאחר החשיפה.
2) כשאדם נושא את הנגיף כמובן שהנגיף נמצא גם בטחול. אבל טחול גדיול ושקיעת דם מוחשת אינה מעידה בשופ פנים על נשאות. יש הרבה מאוד גורמים שיכולים לגרום להגדלת הטחול!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)