מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול לאחר 35 שעות מהמגע דחוף!!!!תום22/06/2013
לפני 35 שעות קיימתי מין אוראלי לא מוגן הדדי מגבר לגבר והשפתיים שלי היו סדוקות(הוא גמר לי על הבטן ואני לא גמרתי בכלל אבל לגבי נוזל מקדים אני לא יודע אם היה לו או לא........היום יצא לי בלוטת לימפה כואבת בבית השחי ב100 אחוז !
1.האם בלוטת לימפה נפוחה הגיוני שהיא תיצא אחרי 48 שעות?
2.האם אתה ממליץ לי ללכת מחר לרופא שייתן לי כדורי קוקטייל לחודש לטיפול מונע כי עוד לא עבר 72 שעות.... או שאין לי מה לדאוג ובלוטת לימפה אם היא יוצאת היא יוצאת אחרי הרבה זמן..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לאחר 35 שעות מהמגע דחוף!!!! - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`23/06/2013מן התאור שלך איני מודאג כלל!! אם לא גמר לך בפה ואתה לא בלעת את מה שהוא שפך אין כל סיכוי להדבקה ולכן אין גם כל צורך לטיפול מונע.
אם זה למרגיע אותך גש לחדר מיון באיכילוב או בתה"ש וספר את הסיפור לרופא שיבוא לראיין אותך ותעשה כפי שהוא יורה לך.
בלוטת הלימפה שיצאה אינה מהווה אינדיקציה בכלל לאפשרות ההדבקה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםנעמה21/06/2013
אם מישהי עושה ביד למישהו ויש גמירה על היד והיא לא שטפה ידיים ואחרי רבע שעה עשרים דקות מגרדת בפנים העיניים, ממש בתוכן האם אפשר להידבק כך באיידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`23/06/2013לא לא ישדוע על אף מקרה שכזה ואני משוכנע שאכן אין כל סיכוי להדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםנעמה20/06/2013
שכן שלי צפה בפורנו לפי הקולות ששמעתי מהדירה...בעלי בתמימותו דפק בדלת שהוא עם הילד לומר שינמיכו...השכן פתח לו שהוא לבוש בתחתון ואז הבן שלי רץ אליו והשכן ליטף את פניו ונגע בידיו ובאותה שנייה הבן שלי שפשף את העין בחוזקה כמה שניות..ואני הרמתי אותו ובטעות הוא הכניס לי את האצבעות לעין אותה יד שהשכן החזיק...אם לשכן היה זרע טרי על הידיים והוא נגע בפניו של הילד וישר הילד שפשף את עינין משזה אומר שזרע נכנס לו לעין...מה הסיכוי להידבק כך? וגם את אותן אצבעות נכנסו לעין שלי אחרי כמה שניות? התייחס לכך שבנוזל היה טרי ולא ברור באיזה כמות..אז אם נוצר מגע כזה האם יש לי סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`23/06/2013כל התאור שלך המפורט מצביע בברור שאין כל סכנה או סיכוי להדבקה לא שלך ולא של הבן שלך גם אם השכן נשא !! כל מה שאת מתארת זאת חרדה ממה שאובייקטיבית אינו "קיים"!! אם זה ימשיך להציק לך תגשי לטיפול נפשי שיעזור לך להשתחרר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקותחסוי19/06/2013
אדם שקיבל חתך באצבע מסכין כמובן שעם ירידה של דם לאחר שהדם הפסיק לזרום החוצה אך בכל זאת נשאר חתך פתוח, והוא השפיך לאחר שזרם הדם ונגע בשופכה שלו בטעות בעזרת ניגוב השופכה, הוא יכול להידבק באיידס? מה הסיכויים להידבק?
והאם יש דבר כזה הידבקות עצמית? כלומר בלי גורם נוסף (אדם).
אשמח אם תענו לי המומחים על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר20/06/2013אין דבר כזה !!! הדבקה עצמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
חסוי20/06/2013רגע והמקרה שתיארתי כרגע מה הסיכויים להדבקה כאשר נוזל הזרע וחתך שכבר לא מזרים דם אך הוא טרי יצור מצב של הדבקה? שוב אני מדגיש מדובר באותו אדם, לא בזוג ויותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה
חסוי20/06/2013כמובן שנוצר מגע בין נוזל הזרע והחתך של אותו אדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתם לא עונים ??
חסוי25/06/2013תענו אל השאלה הנוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתם לא עונים ?? - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`25/06/2013דר לורבר ענתה לך בצורה ברורה-אין הדבקה עצמית!!
או שאתה נדבק ממישהו או שלא וזהו זה ולכן המשך השאלות מעיד בעיקר על חרדה שבגינה אתה זקוק לטיפול אבל לא בגלל שיש לך איידס!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגע חיצוניאורי18/06/2013
פגשתי גבר ונוצר מצב שהוא עשה לעצמו ביד עם הרוק שלו (לא גמר),
מה שמדאיג אותי זה העניין שהוא נגע/שפשף לי את הפין שהיה בזיקפה כשאני לבוש לחלוטין (תחתונים, מכנסיים וכו') -עם אותה היד שאיתה הוא אונן לעצמו
הגעתי למרכז האיידס בתל השומר שם נתנו לי לדבר עם רופא ונאמר לי שאין שום סיכוי להידבק בצורה שכזו בגלל שאיידס לא יכול היה לעבור ממגע חיצוני ושמעורב רוק
הייתי רוצה לקבל את חוות דעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע חיצוני - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`19/06/2013מה שאמרו לך צודק לחלוטין!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםנעמה17/06/2013
רציתי לשאול האם אפשר להידבק באיידס אם יש זרע שהרגע יצא מהגוף בכף יד ואז מחטטים באף ממש בחלק הפנימי של האף במשך דקה שתיים? אני יודעת שהשאלה מגוחכת..אך קראתי שאפשר להידבק דרך תעלות האף...אז מה הסיכוי במגע עם זרע על היד וחיטוט באף בערך לאחר דקה שתיים מהנגיעה? ואותו דבר לגבי מגע עם זרע ודקה אחרי שפשוף עיניים והכנסת ידיים לפה..וכל זה דקה אחרי יציאת זרע מהגוף.
פרופ` צבי בנטואיץ`19/06/2013שום סיכוי להדבקה בדרך שתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריפהמיכה16/06/2013
כמו כן יש לי מין שריפה בפין קבלתי אנטיביוטיקה לקחתי אותה 10ימים השריפה עברה לי וכעבור שבוע אחרי שסיימתי את האנטיביוטיקה זה חזר לי שוב השריפה בפין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`19/06/2013אין כל קשר לאיידס. אם תמששיך השריפה גש לרופא אבל אין קשר לאיידס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהמיכה16/06/2013
עשיתי בדיקה במרפאת הפרסים בחיפה כעבור 36 ימים מהמגע זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`19/06/2013על מנת להיות בטוח-49 יום לאחר החשיפה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מטרידהאנונימית16/06/2013
היי... נכנסתי לשירותים ציבוריים (כשאני במחזור- אם זה רלוונטי), לאחר שכבר נעמדתי מעל האסלה באוויר כמובן, הבחנתי בדם מרוח על "בטן" האסלה, בחלק החיצוני שלה בין הרגל שעומדת על הרצפה ומחוברת לאסלה עצמה, לבין קרש האסלה עצמו. כלומר, הדם לא היה ממש על הקרש שעליו יושבים או עומדים מעליו, אלא בחלק העגול הזה שרואים כשמסתכלים למטה. האם ניתן להידבק כך באיידס? אני מאוד חרדה לגבי זה, כי עשיתי בדיקה לפני כחודש ויצא שלישי ועכשיו קרה המקרה הזה והוא לא יוצא לי מהראש.
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אנונימית17/06/2013למה לא עונים לי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מטרידה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`19/06/2013אין כל סיכוי להדבק ומן התאור שלך ברור כי את בחרדה מטורפת! חשוב שתגשי לטיפול נפשי שיכול ליות קצאר עןמ מנת שתשתחררי מן העניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנונימית20/06/2013אשמח לדעת למה אין סיכוי להידבק?
גם התחילו לי כאבי גרון ובלוטת הלימפה קצת התנפחה ואני חוששת שזה בגלל זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנונימית20/06/2013ובנוסף, האם יש צורך להיבדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה וצורך להבדק
צבי בנטואיץ23/06/2013כפי שאמרתי -אין כל סיכוי להדבק ולכן אין גם צורך להבדק.
יחד עם זאת אנחנו תמיד מעודדים אנשים להבדק כדי שידעו את מצבם ומבלי קשר לארוע מן הסוג שתארת אשר כפפי שכבר ציינתי אינו מהווה כל סכנה להדבקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנונימית23/06/2013ציינתי שהבדיקה האחרונה שביצעתי הייתה לפני חודש וחצי, לכן רציתי לדעת אם יש צורך להיבדק רק על סמך מקרה זה.
בנוסף, למה התשובה שלך לא כתובה בפורמט רשמי כמו בדרך כלל וזה מופיע כמו המשך של התשובות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`23/06/2013אין צורך להבדק!
את לא חושבת שאת מגזימה בגזילת זמנננו לאחר שענינו ושוב ענינו?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה להתייחס לשאלתי לא עניתם לי ..תום16/06/2013
ביצעו בי ואני ביצעדי מין אוראלי הדדי מגבר לגבר...הגמירה הייתה בחוץ..אבל שאני ביצעתי אני חושב שהיה את הנוזל המקדים שלפני הגמירה...אני לא יודע אם בלעתי בטעות או לא..לאחר שבוע וחצי עשיתי בדיקת HIV בקופת החולים במקום בו אני מתגורר ויצא שלילי...לאחר 48 יום מהמין אוראלי הלא מוגן עשיתי עוד בידקת HIV רגילה (לא קומבו שמאבחנת 7 שבועות אלא בדיקה HIV רגילה)...יצאתי גם בה שלילי...חשוב להדגיש שמאז המין הלא מוגן ירדתי במשקל 3 קילו ודווקא אכלתי רגיל ואפילו הרבה יחסית ולא עשיתי ספורט...
1.האם אני יכול להיות רגוע אחרי 48 יום שקיבלתי תוצאה שלילית?אני מזכיר שזאת בדיקת HIV רגילה..
2.מה אומרת הירידה במשקל?כי קראתי שאחד התסמינים זה ירידה במשקל..
3.אם קיימים סימנים מקדימים בחודש וחצי הראשונים מה אמור להופיע?אני רוצה לדעת מידיעה שלך בתור דוקטור מוסמך כדי להירגע...האם ירידה במשקל זה אחד התסמינים המקדימים?או אמור להופיע אחרי שנים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה להתייחס לשאלתי לא עניתם לי .. - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`19/06/2013עניתי עכשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלהחביבה16/06/2013
לאחר שחזר מהמזרח נבדק ונמצא שלילי קיימו יחסים לאחר הבדיקה ומאוחר יותר הבדיקה שלי חיובית היתכן הוא שלילי ואני חיובית לא היה לי קשר מלבדו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר16/06/2013אם את חיובית חשוב שהוא ייבדק עוד פעם
יתכן שנבדק מוקדם מדי
אם הבדיקה שלו שלילית אחרי 7 שבועות מהארוע - אז הוא שלילי ואת נדבקת ממקור אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקהחביבה15/06/2013
האם יכול להיות שבן זוגי שלילי לאחר משכב זכר בתאילנד ואני חיובית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`15/06/2013השאלה לא ברורה מספיק. האם את חוששת שנדבקת ממנו אם היה לו משכב זכר בתאילנד?? או לחליפין האם לנוכח העובדה שאת חיובית והוא שכב אתך וגם קיים משכב זכר בתאילנד הוא נשאר שלילי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך בידאוה14/06/2013
כן אני יודעת את דרכי ההדבקה והזהירות אך לפעמים יש תהיות או מקרה קצה.
הייתי בסיטואציה מינית שעשיתי לבחור ביד והוא גמר לי על היד אך יש לי חתכים קטנים ועמוקים תיאורטית האם יכולה להיות הידבקות בצורה זאת? האם יש צורך בטיפול מונע?
אני לא מכיר תהיסטוריה המינית של הבחור אבל היא ניראית מפוקפקת
תודה על ההבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך ביד - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`15/06/2013לא אין סיכוי להדבק כך ואין לפיכך כל צורך בטיפול מונע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיקה צרפתיתדנה13/06/2013
אני באמת רוצה לדעת מה הסיכוי להדבק מנשיקה אם אומרים שלא עובר ברוק הנגיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיקה צרפתית - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`15/06/2013אין בידינו נתונים סטטיסטים מדוייקים מפני שקשה לערוך ממחקר מדוייק על כך. יחד עם זאת אין שום דיווח על הדבקה בדרך זאת כך שאפשר להסיק שאין שום סיכון בנשיקות מסוג זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד לחוץ ! נשיקה צרפתית
מודאג30/12/2015שלום ליועצים הנפלאים. בבקשה תעזרו לי
לפני חודשיים התנשקתי עם אשה נשיקה צרפתית לחצי דקה. ואחרי זה מצצתי את הפטמות. היא אינה מניקה ואינה בהריון. אך ספרה לי שעברה טיפול לסתימה אצל רופא שיניים שעתיים לפני הנשיקה. ולדבריה לא קבלה זריקת הקדמה בשיניים. אני בקשתי ממנה שתבצע בדיקה והיא בצעה אותה 10 ימים אחרי הנשיקה והיא שלילית. אני עדיין לחוץ וחרד. ולכן בצעתי בדיקה באחד מבתי החולים בצפון הארץ ( נהריה ) 9 שבועות אחרי הנשיקה ויצא שלילי. נודע לי שתקופת החלון הוארכה לשלושה חודשים ונלחצתי. השאלות שלי: 1) האם צריך לבצע בדיקה בתום 12 שבועות מהנשיקה הצרפתית ?? 2) האם נשיקה צרפתית ומציצת פטמות מהווה סיכון להדבקה ??? 3) האם בבתי חולים ממשלתיים מבצעים בדיקת קומבו או בדיקה אחרת ??? בבקשה תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להידבק כך?שואלת12/06/2013
היי,
מאחר ואני מאד סטרילית ומאד חוששת מ HIV וממחלות בכלל, תמיד כשאני נכנסת לשירותים ציבוריים אני טורחת לוודע שהאסלה יחסית נקייה, לנגב אותה בנייר טואלט ורק אז לעמוד מעליה. לפני יומיים בשל חיפזון להגיע לשירותים ויתרתי על ההכנות ומיד עשיתי את צרכי, אלא שנתז של שתן שפגע באסלה חזר אל גופי לאזור פתח איבר מיני.
בנוסף לכך, היום קרה לי עוד משהו מעורר חשש. לדאבוני שוב חיפזון להספיק להגיע בזמן לשירותים הוביל לכך שבטעות שמטתי מיידי את נייר הטואלט שנפל הישר אל שלולית ברצפה (שאין לי מושג אם זה מים או שתן או גם וגם). אני ניסיתי להפטר מכמות מסויימת של נייר ובשל חוסר ברירה השתמשתי במה שנותר שאני חוששת שנותר לח במקצת. .
האם יש סיבה להיכנס להיסטריה? מדובר בשירותים שמשמשים את עובדי החברה (ויש בינהם לא מעט הומואים) ולצערי גם מספר לא מבוטל של הומלסים עושה בהם שימוש (הבניין שלנו פתוח).
על מנת לא להציק לכם בשאלות מוזרות עוד... אני אשמח לדעת אם ניתן להידבק בכלל משימוש בשירותים כשמדובר בנשים (אני מניחה שלגברים אין סכנת הדבקה)
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר להידבק כך? - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`15/06/2013לא לא ניתן להדבק בשרותיםחוכל מה שאת מתארת לא נותן מקום לחשש הכי קטן!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)