מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הידבקות ב HIV מדם של יתוש בעיןעידן04/07/2013
שלום רב
קרה לי מקרה מוזר, שבעקבותיו אני חושש מאוד.
מחצתי יתוש והיה שפריץ גדול של דם שהשפריץ לי ישר לתוך העין.
שאלה תיאורטית - בהנחה שהיתוש עקץ קודם לכן מישהו שהוא נשא של HIV, האם ייתכן שהדם בבטן היתוש נגוע במחלות כלשהן? (במיוחד HIV)?
ואם כן, מה הסיכוי להדבקה בדרך שתיארתי?
קראתי באינטרנט קצת, והדעות שנויות במחלוקות בעניין אפשרות של הימצאות דם נגוע ב-HIV בבטן של יתוש - חלק כותבים שזה ייתכן (WIKIPEDIA למשל) וחלק כותבים שהנגיף לא מסוגל לשרוד מחוץ לגוף של בן-אדם (והוא מת בבטן של היתוש).
מה מהם הוא הנכון?
אשמח לתשובה מושכלת...
תודה רבה
עידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות ב HIV מדם של יתוש בעין - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`07/07/2013למיטב ידיעתי אין כל עדות ליכולת העברה של איידס עי יתושים. הדבר נחקר ולו היתה יכולת העברה שכזאת כי אז התמונה האפידמיולוגית של איידס היתה פי כמה גרועה ממה שהיא!!
לכן אין כל מקון לחשש מהמקרה שאתה מתאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהאייל04/07/2013
עד כמה אמינה בדיקת איידס בקופת החולים לאחר 40 יום מהמגע ?
והאם ניתן להידבק באיידס או במחלות אחרות כתוצאה משריטה על ידי נשא איידס?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`07/07/2013הבדיקה בקופת חולים מהימנה בהחלט אבל מומלץ לבצעה 49 יום לאחר החשיפה ולא אחרי 40 יום למרות שכמובן גם אז במידה והיא שלילית מירב הסיכויים שאכן היא תהיה שלילית גם אחרי 49 יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לי בנוגע לשריטה
אייל07/07/2013האם ניתן להידבק באיידס או במחלות מין אחרות על ידי שריטה של נשא איידס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לי בנוגע לשריטה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`07/07/2013לא ניתן להדבק עי שריטה שעשה נשא האיידס במישהו אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעוניםמיכאל03/07/2013
היי
יש לי פצעונים/פצעים שצצו על הפין שלי (מתחת לכיפה)
האם זה יכול להיות סימפטום של hiv/איידס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`10/07/2013לא אלה אינם סימנים של איידס. כדאי ללכת לרופא עור ומין או אורולוג שיבדוק אותך על מנת לאבחן מה שיש לך הגם שאין מדובר באיידס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקה..יוני03/07/2013
פרופ שלום ביצעתי בדיקת איידס מהירה בקליניקה פרטית וזאת התשובה שקיבלתי....
"הריני מאשר כי יוני יוני ביצע בדיקת איידס ונמצא שלילי לנוגדני hiv ונמצא שלילי.
הבדיקה בוצעה בשיטת hiv 1/2 stat pak. לבדיקה זו גישות של 99.98 לגילוי נוגדנים לhiv.
הבדיקה מאושרת על ידי מנהל התרופות בארה"ב fda ובעל אישור אמ"ר בישראל
התוצאות אינן מייצגות את מצב הנבדק ברגע הבדיקה."
כמה שאלות לי אליך...
האם אתה מכיר בדיקה זו?
האם ניתן לסמוך עלייה?
והאם היא ברמת דיוק של בדיקת מעבדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר להתייחס???
שגיא07/07/2013אשמח לקבל תשובה ועזרה לגבי תוצאת הבדיקה ואמינותה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפוציטיםשי02/07/2013
יש קשר בין רמה גבוהה של לימפוציטים לימפוציטוזיס ואיידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפוציטים - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`02/07/2013אין קשר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שם של כדור חדשפלוני02/07/2013
היי ד"ר.
הבנתי כי בקרוב מגיע תרופה חדשה שהיא הרכב של אדורנט וטרובדה.
מה השם שלה ומתי אתה מעריך כי תשווק בבי המרקחת?
(הבנתי כי כבר אושרה בסל).
שאלה נוספת...
אני נוטל את כדור האדורנט כל בוקר ולא תמיד מקפיד לאכול בבוקר אוכל מעט שומני לפני.
האם זה קריטי?האם הכדור לא מתפרק דיו בגוף?
אשמח להסבר על מנת להיות בטוח ורגוע מאה אחוז.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שם של כדור חדש - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`02/07/20131)אני לא זוכר כרגע את שם התרופה שאתה מתייחס אליה
2) אין לך ממה לחשוש מכך שלפעמים אינך מקפיד על אכילה לפני נטילת התרופה. אין לכך השפעה מכריעה ובמיוחד אם הנגיף מדוכא ורמתו בדם מתחת ל20.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראלי ורמיניגחסוי02/07/2013
הייתי עם גבר זר
וירדתי לו, והוא ירד לי..
הוא לא גמר בכלל ... אבל ירדתי לו עמוק.
והוא ירד לי גם אולי דקה,שתיים...
ובנוסף ליקקתי לו והכנסתי לשון לפי התבעת למשך שלוש דק...
האם אני יכול להדבק מ1 מ3 הסיטואציות שכתבתי? האם עלי לבצע בדיקה? הייתי עם קונדום בחדירה, ולבסוף ניפחתי אותו לראות שהוא לא נקרע והכל תקין מבחינת קרע..
מה שמדאיג אותי זה האוראלי הדדי (בלי גמירה)
וליקוק עם חדירת קצה הלשון לפי התבעת... אשמח לתשובה מהירה, אני מבוהל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק עוד דבר קטן...
חסוי02/07/2013בחלק מהאתרים אומרים שכן אפשר להדבק באיידס מאוראלי ללא גמירה, וליקוק פי התבעת...
האם אני צריך ללכת לבדיקה?
והוא התקלח לפני, ופי התבעת הייתה נקייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק עוד דבר קטן... - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`02/07/2013איני אחראי על מה שכותבים באתרים אחרים. כל מה שאני קובע הוא שאין מצב שממה שאתה מתאר ניתן להדבק. לפיכך אין גם צורך ללכת להבדק בגלל מה שתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה... על המענה
חסוי02/07/2013הלכתי ליעוץ למלחמה למען המלחמה באיידס ... והוא טען אותו הדבר.
מודה לך דוקטור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין אוראלי ורמיניג - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`02/07/2013מכל מה שאתה מתאר אין כל סיכוי להדבקה, כולל הכנסת הלשון שלך לפי הטבעת שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהאביב01/07/2013
שלום
עד לא מזמן לא הייתי בטוח לאיזה צד אני שייך ומשהו כמו 3 חודשים (לא יודע בדיוק את התאריך) קיימתי יחסי מין עם גבר, הוא גמר כשהוא בתוכי אך עם קונדום (לא בהסכמה). ב16.4 קיימתי שוב יחסים אבל הפעם הייתה גמירה בחוץ (כל התהליך לפני הגמירה היה עם קונדום). בכל מקרה החלטתי שזה לא הכיוון שלי והתחלתי לצאת עם מישהי, עשיתי 2 בדיקות קומבו בביה"ח- אחד ב23.5 ואחד ב23.6 שניהם יצאו שליליים. אני וחברה שלי קיימנו יחסים עם קונדום ואני גמרתי כל הפעמים בחוץ. עם זאת לא עברו 3 חודשים מהמגע המיני האחרון עם הגבר וחברה שלי חלתה, ממה שזה נראה עכשיו זה מחלת הנשיקה.
ראיתי באינטרנט שיכול להיות שאחד התסמינים להדבקות הוא סימנים של מחלת הנשיקה, אני ממש ממש ממש לחוץ שהרסתי לה את החיים בגלל טמטום שלי לפני כמה חודשים ואני לא יודע מה לעשות, יש סיכוי שהוא הודבקה? יש סיכוי שאני חולה והבדיקה לא גילתה את זה?
היא עשתה בדיקות דם לראות אם זו באמת מחלת הנשיקה, האם המדדי דם שמופיעים במחלת הנשיקה יופיעו גם במקרה של המחלה המדומה (במקרה של הידבקות)? אשמח לתשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`01/07/2013אין שום סיבה והצדקה לחששות שלך. אתה נבדקת לפני למעלה משבעה שבועות לאחר החשיפה ויצאת שלילי אז סימן שלא נדבקת מן הארוע ההוא שממילא נשמע כארוע שבו לא יכולת להדבק. העובדה שהחברה שלך מפתחת מחלה שדומה למחלת הנשיקה אחרי ששכבת אתה אינה מעידה לכן על שום דבר שקשור להדבקה!! אתה מרוב רגשות אשמה על מה שקרה לך נכנס לחרדה ללא כל הצדקה עניינית.
אז תרד מזה ותחזור לחברה שלך בלי בעייה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה לשאלה הזו מאוד חשובה לי
אביב01/07/2013בבקשה התייחסו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו ראיתי את התשובהף תודה!
אביב01/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה ותסמיני איידסאביב01/07/2013
שלום רב, רציתי לשאול לגבי התקופת חלון של ההדבקה, ראיתי באתרים רבים שרשום שאחד התסמינים להדבקה בתחילת המחלה הם תסמינים שדומים למחלת הנשיקה. האם במקרה ומדובר בהדבקה באיידס, יראו אותם מדדים גבוהים בבדיקות דם שנלקחים לזיהוי מחלת הנשיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה ותסמיני איידס - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`01/07/2013יש סימנים שבהחלט מזכירים את מחלת הנשיקה אבל זה לא בהכרח כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה בבקשה !אתי30/06/2013
לפני 4 שנים חבר שלי ואני שכבנו אחד על השני.
אני שכבתי עליו והוא גמר על התחתונים שלי,וחלק מהזרע נגע לי באיבר המין.אבל הוא לא גמר בפנים.
אחרי שעה התקלחתי גם.
רציתי לדעת האם יש לי איידס?
אני מאז בחששות.
האם יש סיכוי שיש לי איידס מדבר כזה כי לא הייתה חדירה בכלל.הוא היה בלי קונדום.
אני עדיין בתולה.
יכול להיות שיש לי איידס?
תעזרו לי תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה בבקשה ! - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`01/07/2013אין כל סיכוי להדבקה בדרך שאת מתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטומיםתומר30/06/2013
כמה אחוז מהנדבקים מפתחים מחלת חום (וסימפטומים אחרים)? האם מדובר ביותר מ-70/80 אחוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`01/07/2013אין נתונים ברורים אבל מקובל לומר שלפחות מחצית הנדבקים מפתחים גם חום במהלך המחלה החריפה שמלווה את ההדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pep - לפרופסור הנכבדתומר30/06/2013
שלום פרופסור, קיבלתי טיפול PEP פחות מ-24 שעות מהחשיפה. מתי עלי לערוך בדיקת HIV? האם אחרי 7 שבועות, שכן באתרים שונים בחו"ל ראיתי שיש לבצע בדיקות במהלך השנה הראשונה (אחרי שלושה חודשים, אחרי חצי שנה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pep - לפרופסור הנכבד - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`01/07/2013אחרי 7 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה, אני בחרדהאיתי30/06/2013
שלום,
הייתי בדייט עם בחור בקולנוע לפני חודש.
במהלך הסרט התנשקנו צרפתית ממושכת מאד, ליקקתי לו את הצוואר ואת האוזניים והכנסתי את היד שלי אל התחתונים שלו. מה אם היו לי חתכים ביד וחדר אליי לידיים הפרי-קאם שלו?
אני חושש גם שהיו לו חתכים בצוואר מהגילוח וכשליקקתי ונישקתי לו את הצוואר, חדר אליי דם לפה.
אני ממש חרד.
מאחר ולא עמדתי בחרדה הלכתי לעשות בדיקה לפני כמה ימים ויצא שלילי. אני יודע שצריך לחכות חודשיים, אך מה האמינות של בדיקה לאחר חודש? כמה אחוזי אמינות?
אני ממש בחרדה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה, אני בחרדה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`01/07/2013הבדיקה אמינה לחלוטין אבל רק אחרי שבעה שבועות אפשר לדעת בודאות.
לגבי התאור שלך אין מצב שנדבקת ממה שאתה מתאר. מה שיש לך זאת חרדה מהדבקות ולא הדבקות אמיתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מאיידסאביב28/06/2013
שפשפתי את איבר מיני על ישבנה של בחורה שהייתה במחזור כאשר היא שוכבת על בטנה ואני מעליה. הבחורה השתמשה בפד ולא היה מגע עקיף או ישיר בין איברי לאיבר מינה. אם היה מעט דם גם על ישבנה בעת החיכוך עם אברי האם יש חשש להדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מאיידס - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`01/07/2013בשום אופן לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאישה28/06/2013
שלום לכם, רציתי לדעת אם אפשר להדבר באיידס כך:
אתמול הייתי בשירותים ציבוריים, על מנת לא לגעת בהם נעמדתי מעליהם בפיסוק רחב אלא כשעשיתי פיפי, שפריץ שתן חזר מהאסלה לפתח איבר המין.
ראיתי שבעבר מישהי שאלה שאלה דומה בפורום, רק שבשונה ממנה אני במחזור ובכלל כל האיזור בימים אלה קצת דביק ולח.
יש לי סיבה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`01/07/2013אין שום סיבה בעולם לחשש שלך. אין כל סיכוי להדבק כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אישה05/07/2013בהמשך לשאלתי הקודמת...
ראשית, תודה על תגובתך לשאלתי הקודמת. שנית, אני לא שמתי לב לכך, אך יש לי תחושה שזה אפשרי. במידה ונתזי של שתן שחזרו מהאסלה, הותזו לא רק אל הגוף שלי אלא גם אל התחבושת בה השתמשתי ושהיתי איתה לאחר מכן מספר שעות, האם עדיין אין חשש להדבקה?
בנוסף, יש לי שאלה אחרת לגמרי. אתמול נשרטתי בידי, אני לא ממש שמתי לב כשזה קרה אלא רק לאחר מכן כשראיתי דם על אצבעי, אך אני יכולה להניח שזה קרה באוטובוס כששמתי לב שמשהו דוקר אותי במושב והעברתי את היד עליו כדי לוודא מה דוקר אותי. האם כך אפשר להידבק באיידס? בהנחה שאם אני נשרטתי מאותו בורג בולט או סיכה במושב, יתכן שגם כמה דקות/שניות מישהו נשרט ממנו גם לפני וכמובן בהנחה שאותו אדם היה נשא?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`07/07/2013כל המקרים שתארת בעבר ועכשיו אין להם כל סיכוי לגרום להדבקה. אין ולא היו אף פעם דיווחים מהיחמנים על הדבקות שכאתה ולו היתה הדבקה קורית בנסיבות שתארת המגיפה היתה בממדים הרבה הרבה יותר גדולים ממה שהיה.
איידס אינו אינו אינו עובק בקלות אפילו במגע מיני מלא ללא אמ צעי מניעה -קל וחומר בכל הנסיבות היוצאות דופן שתארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)