מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת hivאאא16/03/2013
עשיתי בדיקה של hiv חודשיים וחצי אחרי מין לא מוגן ויצא שלילי. עדיין יש סיכוי שנדבקתי? אני יודע שמי שמצצתי לו כן נשא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת hiv - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`17/03/2013לא אין סיכוי שנדבקת והבדיקה אחרי חודשיים וחצי מהימנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפורחרדה15/03/2013
האם ניתן להדבק אם משתמשים באיפור משותף םלמשל אצל מאפרת למשל עיפרון שחור ששמים בתוך העין מה מדבק שם אם אין דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפור - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`17/03/2013לא אין כל סיכוי להדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שינייםגדי15/03/2013
עברתי עקירה לפני כמה ימים, מיד לאחר העקירה הניחו לי פד במקום המדמם ולחצתי עליו במשך כרבע שעה, לאחר מכן החליפו לי אותו בפד אחר והמתנתי בחוץ עוד בערך רבע שעה, ואז ביקשתי שיוציאו לי אותו (היה לי קצת קשה לעשות זאת בעצמי כי היה לי קשה לפתוח את הפה בגלל הטיפול), האסיסטנטית יצאה מהחדר (שהיתה בו מטופלת אחרת) והוציאה לי את הפד מהפה, אין סיכון בכך שייתכן ובאה במגע עם דם של המטופלת ואז נגעה בחתך אצלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`17/03/2013אין כל סיכון להדבקה על פי התאור שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם דרך הפהאנונימית15/03/2013
קראתי שאפשר להדבק באיידס דרך הפה מה זה אומר.?האם טיפת דם יכולה להדביק דרך הפה אפשר סוף סוף לקבל תשובה חד משמעית בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם דרך הפה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`17/03/2013איני יודע מה והיכן קראת, אבל הדבקה דרך הפה אינה קורית שכן הנוזלים בחלל הפה מנטרלים את הנגיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתייה מבקבוק
אור20/04/2014שתיתי מבקבוק של מישהו שאמר שהוא מזריק לעצמו ואני מפחד שהייה דם על הבקבוק במקרה כזה יש סיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתייה מבקבוק - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`22/04/2014אין כל סיכון שהוא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
אור22/04/2014יש תיקון זה בקבוק שעישנו דרכו ואני מצטער על זה אין סיכון גם בדרך זו? פשוט לא הרגשתי בנוח אבל אני מרגיש צורך לרשום את הפרטים כפי שהייו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אור23/04/2014אני יכול בבקשה לקבל תשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענה רוצה לחזור לשגרה
אור30/04/2014אני רוצה בבקשה תשובה כי יש לי גם דלקת חנייכים ורוצה להיות רגוע עם זה בבקשה תענה רוצה שזו תהייה שאלתי האחרונה כדי לשלול חשש ולהמשיך בשגרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענה רוצה לחזור לשגרה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`03/05/2014התשובה שלי לא משתנה-אין כל סיכוי שבעולם להדבק כך!!
אם אתה ממשיך לחשוש כדאי שתלך לטיפול נפשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלתבני15/03/2013
האם נזלת כבר שבועיים בערך מהווה תסמין או סימפטום לאיידס ? בעבר דוקטור לורבר השיבה לשואל פה בפורום שאין שום קשר בין נזלת לאיידס ? וגם טעם לוואי ברוק כמו שומני, מלוח ...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`17/03/2013אכן אין כל קשר בין נזלת לאיידס .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סאונותמישהו15/03/2013
שלום,
הייתי היום בסאונה לגייז שהייתה די מוזנחת ולא הגיינית. אין לי מושג מה גרם לי להישאר שם.
הלכתי יחף על רצפה לחה מכל מיני נוזלים שדי סביר שהכילו גם שלוליות קטנות של זרע ושכבתי על מיטות מנוקדות גם הן פה ושם בדגימות זרע, זיעה וכיו"ב.
התנשקתי צרפתית עם שני בחורים, לשניהם מצצתי ושניהם מצצו לי, עם אחד מהם עשיתי רימינג הדדי ואל אחד מהם חדרתי עם קונדום.
את המקלחת שם קינחתי במגבת שאני מקווה שעברה כביסה כראוי.
מלכתחילה מקומות כאלה נוגדים את האופי שלי ואני לא מבין איך נגררתי לזה, אבל זה כבר קרה וקרוב לוודאי שלא ישנה בעתיד.
בעיקר מדאיג אותי שהלכתי יחף על הרצפה מלוכלכת שודאי הכילה זרע ממספר מקורות שמצב בריאותם לא ידוע. כמו כן, מדאיגה אותי השכיבה הממושכת על אותן מיטות עור לא מוצעות שמספר זוגות שכבו עליהם לפנינו והשאירו שם כמויות של זיעה ומספר שלוליות קטנות של זרע וגם הרימינג.(אמנם אני עושה מדי פעם רימינג, ועדיין מפחיד לעשות לאנשים שהם אולי חברים קבועים במועדונים כאלה).
*אני מחוסן לצהבת A ו B
1. מה הסבירות להידבקות ב - HIV על פי הסיפור?
2. מאילו מחלות עוד עליי לחשוש ומה עליי לעשות בנידון?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סאונות - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`17/03/2013לשאלותיך: הסבירות להדבקה בHIV היא אפס. איני חושב שישנה סבירות להדבקה במחלה מדבקת אחרת על פי מה שתארת, אלא אם כן היתה גם חדירה ללא קונדום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעיםאנדריי14/03/2013
היי אני בן שלושים ורציתי לשאול שאלה שכבתי אים בחורה יש לי בעיה בכול פעם שאני עושה סקס יש לי קריין קטנים באיזור הפין שאלתי רופא והוא אמר לי שקונדום פותר את כול הבעיה רציתי לדעת אים זה נכון הוא אמר לי שחומר. אסיכה לא נותן למחלות לעבור אני לא מפחד כי אני יודע בוודאות שהקונדום לא נקרע השאלה היא אים יש סוג של קרע בעור שהקונדום מפספס האין יש סיכוי להדבק אגב עברו מאז 4.5 שנים שום חום או תופעות שקשורות לאיידס אני הבנתי שאים מדובר ביתך עמוק אז יש סיכוי גבוה או שמדובר באפטות כאלה או אחרים או יבלות אים תוכלו לענות לי על השאלה אני אשמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`17/03/2013מן התאור שלך אני מעריך שאין כל סכנה ואין סיכוי שנדבקת.
לגופו של עניין יש חשיבות שרופא עור ומין או אורולוג יראה את מה שאתה מכנה קריין קטנים כדי לתת את דעתו על מה זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראלי לא מוגן.ירון13/03/2013
שלום
לפני חודשיים אספתי זונה מתל ברוך.. שבסוף התבררה כקוקסינלית.. לא יודע מה עבר לי בראש, אבל החלטתי ללכת עם זה... האקט המיני כלל מין אוראלי הדדי לא מוגן אך ללא שפיכה משני הצדדים.. והסתיים באנאלי עם קונדום שאני חדרתי אלייה..
כפי שאתם יודעים, חוקי מרפי חלים גם במקרים הללו, ולאחר כחודש פתחתי מחלת חום של חום ממושך למשך 5 ימים.. הרופא על פי בדיקות דם קבע שזה ויראלי.. המחלה עברה..
אני יודע שהסיכויים להדבקה שכזאת ועוד ללא שפיכה נמוכים מאד.. וזאת בהנחה שאותה קוקסינלית אכן נשאית... אם נניח כמקדם בטחון שהיא אכן נשאית (היא נראתה בריאה אז מם הסתם בעלת עומס ויראלי לא גבוה במיוחד),מהם סיכויי ההדבקה והאם עליי להבדק לפני שאני מקיים יחסים לא מוגנים עם בת זוג חדשה שלאחרונה הכרתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אוראלי לא מוגן. - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`17/03/2013לא ברור מהי השאלה. מכל מקום למרות שעל פי התאור לא היתה חדירה ללא קונדום ולכן הסיכון היה קטן מלכתחילה, אני ממליץ על בדיקה לגילוי נשאות שבעה שבועות לאחר החשיפה הזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדום נקרע בסקסרונן13/03/2013
שלום, אני גבר וקיימתי בתאריך 11.3, סקס מוגן עם בחור זר אך נורמטיבי שהכרתי.
בתחילת הסקס שמנו לב שהקונדום שלו נקרע, בעת שחדר אליי, לאחר כדקה שתיים בערך. מיד החלפנו לקונדום אחר וחזק יותר.
(יש לציין שהוא לא גמר לאורך כל המגע המיני בכלל).
הבחור אמר שאין לי מה לדאוג (כנראה שאינו נשא איידס, אך זה לא מרגיע אותי כי אני לא בוטח בו כעת).
האם עליי לגשת לקבל טיפול מונע, שכן טרם חלפו 72 שעות מאז הסקס?
נא תשובתכם במהרה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדום נקרע בסקס - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`17/03/2013עניתי זה עתה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות חדשות בצנרתמנחם12/03/2013
האם יש תרופות חדשות בצנרת לנשאים שפיתחו עמידות ב 5-10 שנים בקרובות? כלומר האם למיטב ידעתכם / הערכתם צפויות להגיע תרופות חדשות עם מנגנונים אחרים ב 5-10 שנים הקרובות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות חדשות בצנרת - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`17/03/2013התשובה היא חיובית בהחלט שכן ישנן תרופות חדשות שמגיעות כל שנה לשוק ושבחלקן פועלות בצורה שונה או לפחות לא זהות לתרופות שנגדן פותחה עמידות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באשךדני12/03/2013
שלום רב,
יש לי כאב באשך מזה יומיים שלא חולף. האם זה קשור להיותי נשא?
למי עליי לפנות במקרה זה? לאורולוג?רופא משפחה או הרופא המטפל בHIV?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באשך - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`17/03/2013בצורה פשוטה זה לא קשור ישירות בהיותך נשא. ראוי לגשת לאורולוג אבל תמיד כדאי לידע או לפחות לדבר עם מי שמטפל בך בהקשר של HIV.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה , אם בכלל קיים ?מני12/03/2013
יש לי הרגל שאחרי שאני עושה פיפי אני מנגב את הכיפה של איבר מיני בנייר טואלט שלא יטפטפו טיפות שתן לתחתונים. עלה בי רעיון ומחשבה מפחידה שאם עשיתי פיפי מחוץ לבית כמו קולנוע ,בית קפה או שירותים ציבוריים ולפניי מישהו אונן על נייר הטואלט בשירותים . והיה ולקחתי מהנייר טואלט וניקיתי את הכיפה של איבר מיני האם יש מצב להדבקה באיידס ? או שזה לא מגע ישיר וממושך ?
האם אני בפניקה ובסרטים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממשיך
מני12/03/2013בוועד לאיידס ענו לי שאין חשש להדבקה והחרדה מיותרת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה , אם בכלל קיים ? - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`17/03/2013אתה בפניקה ובסרטים ואין כל סיכון להדבק בנסיבות שאתה מתאר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדום נקרע בסקס - דחוף!רונן12/03/2013
שלום, אני גבר וקיימתי בתאריך 11.3, סקס מוגן עם בחור זר אך נורמטיבי שהכרתי.
בתחילת הסקס שמנו לב שהקונדום שלו נקרע, בעת שחדר אליי, לאחר כדקה שתיים בערך. מיד החלפנו לקונדום אחר וחזק יותר.
(יש לציין שהוא לא גמר לאורך כל המגע המיני בכלל).
הבחור אמר שאין לי מה לדאוג (כנראה שאינו נשא איידס, אך זה לא מרגיע אותי כי אני לא בוטח בו כעת).
האם עליי לגשת לקבל טיפול מונע, שכן טרם חלפו 72 שעות מאז הסקס?
נא תשובתכם במהרה
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדום נקרע בסקס - דחוף! - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`17/03/2013התשובה באה אחרי יותר מ 72 שעות ולכן אין יותר טעם לטיפול מונע.
לגופו של עניין אני מעריך שלא היה צורך בטיפול מונע מפני שהסיכוי להדבקה ממילא היה קטן אבל בעיקרון יש חשיבות להתייעץ והדרך הנכונה היא לגשת לחדר מיון לספר את הסיפור ולקבל המלצה ולא לחכות לתשובה מהפורום הזה בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אאארונן12/03/2013
בבב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאא - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`17/03/2013מה העניין??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאג וחרדיובל11/03/2013
שלום רב,
אני גבר בן 29, בריא.
ביצעתי מין לא מוגן עם אותה בחורה (שנראית נורמטיבית),בחורה שחשבנו שזה קשר רציני,
ביצענו מין לא מוגן בתאריכים 1.1 \ 5.1 \ 17.1
עשיתי אמש בדיקת איידס מהירה שיצאה שלילית
הבנתי שנוגדנים לאיידס מופיעים תוך 8 שבועות ולעיתים 4-6 שבועות.
האם זה נכון שבגלל שאין אישור FDA לבדיקה המהירה לגבי חודשיים הם ממליצים 3 חודשים אך בפועל גם חודשיים מספיק?
וכמה הבדיקת שיצאה אתמול משקפת משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאג וחרד - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`17/03/2013מאחר שלפי התאור שלך הבדיקה היתה לפחות חודשיים לאחר החשיפה האחרונה, אני סבור שזה מספיק לגמרי שעל פי הבדיקה המהירה נמצאת שלילי ואין צורך בבדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)