מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהבני04/03/2013
עשיתי 2 בדיקות בוועד לאיידס בתל אביב. אחת אחרי 50 יום והשניה אחרי 53 יום. שתי הבדיקות לאותו מקרה ושתיהן שליליות. עשיתי לפני 40 יום בערך בדיקת דם בקופת חולים שלי. עכשיו בימים האחרונים אני מקורר עם נזלת. יכול להיות שהנזלת היא תסמין לאיידס שאולי האחות בקופת חולים הדביקה אותי בזמן שלקחה לי דם ? או אולי הבודק בוועד לאיידס הדביק אותי באיידס כשלקח לי דם ? או שאין בכלל קשר לנזלת ולאיידס ואני בפניקה ובחרדה מיותרת ? יש מצב או סיכוי שמישהו מהגופים הוועד או בקופת חולים הדביק אותי באיידס בזמן לקיחת הדם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר חשוב, מבקש לענות...
בני04/03/2013הנזלת היא שקופה , אבל מאוד דביקה , נמתחת כמו גומי ? זה מראה על נזלת כסימפטום של איידס ? בכלל הגופים שבהם נבדקתי , הוועד לאיידס בתל אביב (בדיקת איידס )
וקופת חולים כללית שם בצעתי בדיקת דם שגרתית, יש מצב או סיכוי שבהם נדבקתי ? ראיתי בעבר תשובות , פה בפורום שטין כל קשר לנזלת ואיידס ? אין לי חום, גם לא היה לי וגם לא כאב אחר ...יכול להיות שאחרי 40 יום יתפתחו תסמינים , כנזלת שקופה ודביקה ? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיץ למעלה
בני04/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`06/03/2013אין כל מצב שכזה!! אתה אכן בחרדה ואין כל קשר להדבקה באיידס לנוכח מה שעשית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אין קשר ?
בני06/03/2013אז אין קשר בין הנזלת לאיידס ? דוקטור לורבר ענתה פה בעבר שאין כל קשר בין נזלת לאיידס. אז הבדיקות שעשיתי בוועד לאיידס בתל אביב אחרי 50 ו 53 יום הם בזמן תקין ? ואפשר להירגע מהחשש שהאחות שלקחה לי דם בקופת חולים לביצוע בדיקות כלליות הדביקה אותי או שהדבקתי באיידס ? תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש גם טעם לוואי ברוק, מלוח..
בני06/03/2013זה מה נזלת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אין קשר ? - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`10/03/2013אפשר בהחלט להרגע ואין כל קשר לאיידס או חשש להדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל התסמינים האפשרייםרוני03/03/2013
שלום
אני בת 31, ומזה כשנתיים וחצי אובססיבית לגבי מחלת האיידס לצערי.
הכל התחיל מביקור במרפאה שכלל זריקות ובדיקות דם - כעשרה ימים לאחר מכן לערך - חליתי מאוד - בלוטת הרוק שלי התנפחה ויחד איתה גם בלוטות הלימפה בצוואר וחצי מהפנים שלי התנפחו עד כדי צורך בלקיחת סטרואידים.
מאז ועד הלום הופיעה בלוטת לימפה נפוחה בצוואר בצד ימין שהתגלתה בבדיקת אולטראסאונד - הבלוטה לא כואבת ולא שינתה גודלה מאז.
כשלושה חודשים אחרי המאורע - התחלתי לחוש בגוף זרמים, קפיצות שרירים, שריפות בידיים וברגליים - כל זה קיים עד היום ואף מלווה בתנועות לא רצוניות של הידיים - בעיקר האצבעות.
על הלשון החלו להופיע כתמים לבנים - לא מלווה בשום כאב
לבסוף לאחר שנתיים של חרדות אינסופיות אזרתי אומץ וביצעתי את הבדיקה המרפאה האזורית וזו נשלחה לרמבם- וחזרה כשלילית - בנוסף וידאתי טלפונית עם המעבדה עצמה.
במהלך השנתיים הופיעו תופעות מוזרות כמו שלשולים שנמשכו כחודשיים ומבדיקת צואה התבררו כנגיף cdff ....
אמנם הבדיקה כבר חזרה כשלילית אך התסמינים מוסיפים להגיע
הלשון התמלאה ביותר כתמים לבנים
בשבועיים האחרונים גם החלה לי פטרת בציפורני הידיים (העור מתחת לציפורן קשה)
וממישוש הצוואר שלי גיליתי בלוטה קטנה שאינה כואבת מתחת ללסת...
תסמין נוסף הוא קושי במאמץ - מרגישה שפתאום קשה לי לעלות מדרגות ... הכל משתולל אצלי וחסר מנוחה
מה עליי לעשות ?
בבקשה תענו לי - אני מרגישה שעולמי חרב עליי
האם ייתכן שתוצאות הבדיקה מרמבם שגויות ?
בבקשה תענו לי אני בחרדות נוראיות ומרגישה שעולמי חרב עליי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את ההודעה-בבקשה תענו לי ד"ר
רוני04/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל התסמינים האפשריים - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`06/03/2013שלום רב, אני מאוד מתרשם ממצבך ומן התאורים שלך שאת מצוייה במצוקה קשה. דבר אחד אפשר בודאות לומר - אין לך ולא היתה אצלך הדבקה בנגיף האיידס!! התאורים כולם לא מבטלים את העובדה שהבדיקה שהינה אמינה בהחלט יצאה שלילית.
כיום אין לי אפשרות לומר לך מה המחלה שממנה את סובלת , לשם כך צריך לראות ולבדוק אותך ורצוי מאוד שיהיה זה רופא פנימי מנוסה שיטוכל לראות את כל התמונה. אני בטוח עם זאת שבעייה מרכזית אצלך היא החרדה מאיידס ואת זה בדרך כלל לא ניתן לרפא מיד אלא יש צורך בטיפול נפשי שיכול לקחת זמן. אני מאוד ממליץ שתעשי את שני הדברים גם יחד- תגשי לרופא פנימי ותפני לטיפול נפשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים לא מלאים עם טרמפיסטית זומאיר03/03/2013
לפני כ8 ימים אספתי טרמפיסטית שהתבררה כזונה -הבחורה עשתה לי ביד השתמשה ברוק מהפה כבר אז חשדתי אז קבעתי איתה למחרת כדי לראות אם יש לה חתכים ביידיים -לא היו לה חתכים -כשישבנו בקפה גם שתיתי מהכוס תה שלה אחרי שבקשה -לאחר המפגש הנל היו לי ויש לי כאבים במתן שתן וצריבה בפליטת זרע -בדיקות תרבית זרע ושתן שנעשו יום לאחר המפגש יצאו תקינות אבל היום קבלתי תוצאות שיש לי גם כלמידיה וגם זיבה -גונוריאה -התקשרתי לוועד למלחמה באיידס לפני כמה ימים והם אמרו שאין סיכוי להדבקה באיידס אבל אני חרד מאד במיוחד לאחר ההדבקות במחלות מין האחרות -אשמח לקבל דעתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
מאיר03/03/2013האם הזונה הנל בהנחה שהיתה עם מישהו 2 דקות לפני שאספתי אותה -יתכן שהזרע של הגבר הקודם שנשאר על הידיים שלה גם אם הוא יבש יכול להדביק אותי באיידס -לתשובתכם המהירה אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`03/03/2013אין כל סיכוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיום יחסים לא מלאים עם טרמפיסטית זו - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`03/03/2013אין כל סיכוי להדבקות בנסיבות שתארת. ברור אבל שאתה סובתל מחרדה שאינה הגיונית ולכן אם זה לא עובר כדאי לפנות לטיפול נפשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PCR אחרי 3 חודשיםבלי שם03/03/2013
שלום רב ברצוני לדעת האם אני יכול להסתמך על בדיקת pcr שנעשתה באופן פרטי לגילוי נשאות(כלומר במקום בדיקת אלייזיה) לאחר 3 חודשים ידוע לי שבדיקת נוגדנים משולבת קומבו היא הבדיקה המקובלת אבל מה לגבי בדיקת pcr האם אני יכול להסתמך על תשובה שקיבלתי לאחר 3 חודשים מהמגע החשוד אני שואל מכמה סיבות
1. קראתי שבדיקת pcr בודקת עומס נגיפי ולפי מה שקראתי בפרק זמן של 3 חודשים אין מספיק עומס נגיפי שיבוא ליידי ביטוי בבדיקה
2. קראתי גם שבדיקת pcr בודקת בדיקה איכותית אם אכן התרחשה הדבקה שזה לפי מה שהבנתי לא קשור לעומס נגיפי או כן
בכול אופן רציתי לדעת לאור 2 הסיבות האלה ובכלל האם בדיקה זאת אמינה ואפשר להיות בטוח בה לאחר תקופה של 3 חודשים
אני מבקש בכול לשון של בקשה להתיחס לשאלה הזאת של ה pcr כי אני כבר ממש עובד עצות ולא רגוע לגבי בדיקת הנוגדנים המשולבת
בתודה והערכה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת PCR אחרי 3 חודשים - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`03/03/2013בדיקת הPCR רגישה מאוד לגילוי הנגיף ולכן אם היא שלילית פירושה החד משמעית שאין אתה נושא את הנגיף. אין הגיון להפוך אותה לבדיקה השגרתית לגילוי נשאות בגלל המחיר שלה , הסיבוך היחסי שבביצועה ורגישות היתר שלה שיכול להביא לבדיקות חיוביות מטעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בבקשה בעינין
ללא שם04/03/2013אז גם בפרק זמן של 3 חודשים הבדיקה הזאת תיהיה אמינה באופן חד משמעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בבקשה בעינין - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`06/03/2013כן בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכוכיתעומר02/03/2013
אם דרכתי על זכוכית ממש קטנה .היא עברה חי דרך הנעל אצבע.הרגשתי דקירה דם לא יצא מכף הרגל. רק נקודה ממש פצפונת של אדום (דם). הזכוכית היתה בחוץ בגינה. סביר להניח ששום נגיף לא היה מחזיק מעמד בחוץ באוויר ובשמש.(זה היה בערך בשלוש ורבע בצהריים)מה גם שלא נכנס אני מאמין למחזור הדם שום דבר כי גם לא נגרם פצע מדמם אלא נקודה פצפונת של דקירה.לא נראה בכלל שהגיע למחזור הדם... יש מצב להדבקה באם על הזכוכית היה זרע נגוע,או דם ? הזכוכית היתה קטנה שלא יכול להיתפס עליה כמות גדולה של זרע או דם... מה גם שזה היה בחוץ על השביל בגינה ? החרדה שלי מיותרת ? הנגיף אם בכלל יכול לשוד בחוץ באוויר ובשמש ? נראה לי שהדאגה חסרת כל בסיס. רוצה ומבקש דעתכם. בוועד לאיידס ענו לי שאין כל חשש להדבקה ושאני יכול להירגע. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכוכית - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`03/03/2013אין כל אפשרות להדבקה בדרך שאתה מתאר וכפי שאתה עצמך אומר זה הכל ביטוי לחרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנדב02/03/2013
שלום רופאים יקרים
לאחרונה ביקרתי חבר ולחצתי את ידו. הסתבר לי שהוא אונן לפני הביקור שלי (הוא אוהב לשתף מידע מוזר עם חבריו :/ ).
למחרת כשנזכרתי באירוע נלחצתי כי בעת לחיצת היד, על כפות ידיי ליד הציפורניים היו לי חתכים קטנים עם קצת דם, כתוצאה מכסיסת ציפורניים כנראה. וגם עור הידיים שלי יבש בחורף והיו לי סדקים אדמומיים כאלה, בחלקים החיצוניים של כפות הידיים.
האפשרות שאיכשהו הוא לא ניקה ידיו ושזרע שלו נגע בחתכים או/ו בסדקים שעל כפות ידיי, מטרידה אותי.
אציין שאני לא יודע מה סטטוס הHiv שלו, אבל אני כן יודע שבעבר הוא שכב עם זונה והקונדום נפל כשאיבר מינו בתוכה, כך שבעצם הוא קיים מין לא מוגן איתה.
אני מעדיף שלא לערב אותו בחששות שלי, אלא אם כן תחליטו שיש סיבה לעשות זאת.
האם יש סיכון להידבק בHIV בעקבות הסיטואציה שקרתה לי? האם הייתם ממליצים על בדיקת HIV בעקבות לחיצת היד הזו?
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`03/03/2013אין כל אפשרות להדבק כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pepמיקי01/03/2013
האם כשמקבלים טיפול PEP ישנה חשיבות לזמנים שבין נטילת התרופות?
כלומר אם במקום לקחת במקום כל 12 שעות חורגים ולוקחים לאחר 13 או 14 שעות
זה עלול לפגוע ביעילות הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר pep - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`03/03/2013הפשר השעות שאתה מתאר לממש משנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע מדממת..גלית01/03/2013
ידיד טוב שלי שהוא מאוד לא שומר על עצמו נחתך מקופסת שימורים וכל האצבע שלו דיממה כי זה חתך עמוק ותוך כדי שפיהקתי הוא הכניס לי את האצבע המדממת לפה שלי...אני צרחתי עליו ואני לא מדברת איתו. האצבע שלו הייתה בפה שלי ממש לרגע שניים..אבל האצבע ממש דיממה והוא עשה את זה ישירות אחרי שנחתך...ואותו זה הצחיק כי הוא יודע שאני פוחדת מדם וכל זה..אז שאלתי היא כזו, נניח והוא נשא איידס והוא הכניס לי את האצבע המדממת לפה, הרי מה שזה אומר בעצם שהפה שלי ופנים הפה באו במגע עם דם...האם יש כאן סכנה? היה לי דם בתוך הפה ועל השפתיים....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע מדממת.. - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`03/03/2013אין כל חש ש להדבקה מפני שבחלל הפה אין הדבקה בגלל ההשפעה המנטרלת של הרוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור בנטוביץ היקר!!!!גלית01/03/2013
לגבי מה ששאלתי אותך על הדבקה דרך פצעים אחדד את שאלותיי:
1.יש לי פצע מדמם בשפה שאינני יודעת את עומקו, אך הוא מדמם והדם יוצא החוצה ולעיתים נוזל..זה פצע שנוצר מיובש על השפתיים..והפצע אכן מדמם...אתמול נישקתי מישהו על הפנים ונישקתי אותו לשנייה על פצע מדמם שנזל ממנו דם, כי הוא התגלח בדיוק שבאתי והוא פצע את עצמו ונכנסתי להיסטריה, כי הרי מזה אומר, שהדם שלו שנזל מהפצע מהפנים, הוא דם טרי והפצע שלו דימם ממש ולא שמתי לב, רק אחרי שנישקתי אותו בפנים...אז הדם שלו בא במגע עם הפצע המדמם שלי בשפה...אז זה לא נחשב כמגע מסוכן? זה לא מגע של דם בדם? למה כתוב שאפשר להידבק דרך מגע בין שני פצעים מדממים? כתבת לי שאין סכנה להדבקה ואני רוצה לדעת מדוע בבקשה..כי אם הפצע שלי מדמם ממש בשפתיים ואני מנשקת אותו בפנים ויש לו פצע מדמם ממש שנוזל ממנו דם והדם שלו מתערבב עם שלי, נכנס לתוך הפצע, אין כאן כניסה של הדם שלו למחזור הדם שלי?
הנשיקה בפנים הייתה קצרה...כמו נשיקה של מה עניינים ברוכים הבאים....אבל לשנינו היה פצעים מדממים.
2. האם יש מצב שכמות גדולה של דם של נשא איידס עם עומס נגיפי גבוה יחדור לדמו של אדם בריא ולא תתרחש הדבקה? האם יש מצבים כאלה ולא נדבקים?
3. שתי השאלות האחרות ששאלתי אותך הן נניח ונישקתי בפצע מדמם בגוף ואין לי פצע פתוח בשפתיים, אך יש לי חניכיים מדממות וכמות מסוימת של דם כתוצאה ממגע של שפתיי עם הפצע המדמם שלו, באה במגע עם הפה שלי והדם חודר לחלל הפה, כתבת שאין סכנת הדבקה ואני רוצה לדעת למה? הרי אם דם נגוע, נאמר כמות מסויימת נכנסת לפה ויש חניכיים מדממות אז הדם שלו לא חודר ככה למחזור הדם שלי, דרך זה שנישקתי אותו וכמות דם נכנסה לי לפה... וגם אותה שאלה לגבי זרע, אם מישהו נוגע בזרע שלו ושם לי אותו במגע ידני על פצע פתוח מדמם, מדוע אין כאן סכנת הדבקה? הרי כמות של זרע נכנסת ככה ישירות למחזור הדם...
אנא ממך עשה לי סדר בדברים, כי אני לא ישנה כבר כמה לילות ואני במצוקה נוראית.
האם על סמך כל התיאורים, אני יכולה לישון טוב בלילה ולא לחשוש מהדבקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסור בנטוביץ היקר!!!! - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`03/03/2013עניתי לך ואין לי מה להוסיף מלבד לומר לך שאין כל חשש ואין לך מה לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HIVדודו01/03/2013
שלום ד"ר
אמש הייתי אצל נערת ליווי, היה אקט אנאלי מוגן (עם קונדום) שלם, וללא כל פגיעה.
האם ישנו סיכוי להידבק עם קונדום שלם באיידס או צהבת?
האם לדעתך צריך ללכת לבדיקה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HIV - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`03/03/2013אם הקונדום נשאר שלם אין צורך להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור בנטוביץ היקר!!!!!!גלית28/02/2013
1.יש לי פצע מדמם בשפה שאינני יודעת את עומקו, אך הוא מדמם והדם יוצא החוצה ולעיתים נוזל..זה פצע שנוצר מיובש על השפתיים..והפצע אכן מדמם...אתמול נישקתי מישהו על הפנים ונישקתי אותו לשנייה על פצע מדמם שנזל ממנו דם, כי הוא התגלח בדיוק שבאתי והוא פצע את עצמו ונכנסתי להיסטריה, כי הרי מזה אומר, שהדם שלו שנזל מהפצע מהפנים, הוא דם טרי והפצע שלו דימם ממש ולא שמתי לב, רק אחרי שנישקתי אותו בפנים...אז הדם שלו בא במגע עם הפצע המדמם שלי בשפה...אז זה לא נחשב כמגע מסוכן? זה לא מגע של דם בדם? למה כתוב שאפשר להידבק דרך מגע בין שני פצעים מדממים? כתבת לי שאין סכנה להדבקה ואני רוצה לדעת מדוע בבקשה..כי אם הפצע שלי מדמם ממש בשפתיים ואני מנשקת אותו בפנים ויש לו פצע מדמם ממש שנוזל ממנו דם והדם שלו מתערבב עם שלי, נכנס לתוך הפצע, אין כאן כניסה של הדם שלו למחזור הדם שלי?
הנשיקה בפנים הייתה קצרה...כמו נשיקה של מה עניינים ברוכים הבאים....אבל לשנינו היה פצעים מדממים.
2. האם יש מצב שכמות גדולה של דם של נשא איידס עם עומס נגיפי גבוה יחדור לדמו של אדם בריא ולא תתרחש הדבקה? האם יש מצבים כאלה ולא נדבקים?
3. שתי השאלות האחרות ששאלתי אותך הן נניח ונישקתי בפצע מדמם בגוף ואין לי פצע פתוח בשפתיים, אך יש לי חניכיים מדממות וכמות מסוימת של דם כתוצאה ממגע של שפתיי עם הפצע המדמם שלו, באה במגע עם הפה שלי והדם חודר לחלל הפה, כתבת שאין סכנת הדבקה ואני רוצה לדעת למה? הרי אם דם נגוע, נאמר כמות מסויימת נכנסת לפה ויש חניכיים מדממות אז הדם שלו לא חודר ככה למחזור הדם שלי, דרך זה שנישקתי אותו וכמות דם נכנסה לי לפה... וגם אותה שאלה לגבי זרע, אם מישהו נוגע בזרע שלו ושם לי אותו במגע ידני על פצע פתוח מדמם, מדוע אין כאן סכנת הדבקה? הרי כמות של זרע נכנסת ככה ישירות למחזור הדם...
האם על סמך כל התיאורים, אני יכולה לישון טוב בלילה ולא לחשוש מהדבקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסור בנטוביץ היקר!!!!!! - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`03/03/2013גם מן התאור שלך לא מדובר בנזילה של כמות גדולה של דם לא ממך ולא מבן זוגך. כל מה שתואר עד היום בספרות לא תעד בשום אופן הדבקה בדרך שתארת ובנסיבות כאלה. דרושה כמות גדולה של דם משני הצדדים ופצע ממש פתוח. זה לא עניין תאורטי אלא פרי של תצפיות ממושכות. לדאבוני אין לי מה להוסיף לך יותר מלבד לומר לך שאם זה ממשיך להטריד אותך אז תפני לטיפול נפשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת hiv 1+2 firstאנונימי28/02/2013
הרופא הפנה אותי לבדיקה זו. מה ההבדל בין בדיקה זו לבדיקת elisa?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
אנונימי01/03/2013תודה לעוזרים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת hiv 1+2 first - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`03/03/2013הבדיקה היא בשיטת ELISA גם בבדיקה זאת אך היא משלבת בדיקה של נוגדנים עם בדיקה של הנגיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוגיות נוספות בנושא
אנונימי04/03/2013תודה על התגובה המהירה דוקוטור!!
אך יש לי שאלה נוספת.... נשלחתי לעשות בדיקת איידס לפני חודש ולאחר שבוע הרופא אמר לי שיש לבצע בדיקה חוזרת מסיבה טכנית מיכוון שלא היו פרטים שלי על המבחנה. הבדיקה הראשונה שביצעתי נקראה hiv 1,2 AB's. כמובן שביקשתי הפנייה חדשה והרופא הוציא לי את הבדיקה hiv 1+2 first . יש לציין שאלה היו שני רופאים שונים. השאלה שלי היא האם יש לי ממה לחשוש שמא הבדיקה הראשונה יצאה גבולית או חלילה חיובית ובגלל שהרופא לא רצה להלחיץ אותי אז הוא אמר שהבדיקה חזרה מבחינה טכנית?
דבר נוסף שלא הבנתי הוא שאמרת שהבדיקה בודקת נוגדנים אך גם את הנגיף? מזאת אומרת שנמצא נגיף ובודקים אותו ?
אני מאוד לחוץ וחרד ואשמח לתשובה מהירה ועניינית
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוגיות נוספות בנושא - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`06/03/2013לא מסוגל לענות לך במקום הרופא שאמר לך מה שאמר. בדרך כלל ראוי וצריך להגיד לנבדק את כל האמת אבל איני יודע לומר בודאות לגבי המקרה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור בנטוביץ היקר...גלית28/02/2013
האם על סמך כל התיאורים, אני יכולה לישון טוב בלילה ולא לחשוש מהדבקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסור בנטוביץ היקר... - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`03/03/2013עכשיו השבתי לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איידס חוזרתאנונימי28/02/2013
ביצעתי בדיקה איידס לפני שבוע היום התקשרתי לרופא והוא אמר לי שיש לעשות בדיקת איידס חוזרת מסיבות טכניות בלבד מכוון שלא הייתה מדבקה עם הפרטים שלי על המבחנה
האם יש לי ממה לחשוש או שבאמת היית פה פאדיחה של האחות שלקחה את הדגימה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת איידס חוזרת - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`03/03/2013אין לך ממה לחשוש זה אכן קורה ולכן תחזור על הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדוד28/02/2013
שלום רציתי לדעת עם נכנס לי דם של נערת ליווי לקונדום זה מסוכן? כאילו לא נקרע הקונדום..פשוט היה לה פצע מדמם ונכנס כמה טיפות לקונדום. תודה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין
דוד28/02/2013שהיה סקס מלא חדירה והכל..ורק בסוף ראיתי כמה טיפות של דם בתוך הקונדום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`03/03/2013אין כל חשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)