מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הדבקה באיידסאאא08/02/2013
לפני 5 חודשים קיימתי ביצעתי במישהו מין אוראלי והוא חדר אלי עם קונדום. לפני 3 חודשים הייתה לי שפעת של כמעט חודש ואני הבנתי שזה סימן להדבקה בHIV. הגיוני שהוא הדביק אותי בצורה כזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה באיידס - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`13/02/2013על פי מה שאתה מתאר סיכויי הדבקה הם למעשה זניחים. אבל מאחר שאתה מודאג ראוי ורצוי שתביגש לבצוע בדיקה שכן חלפו למעלה מ70 יום מאש החשיפה ולכן תוצאה שלילית של הבדיקה תשלול לחלוטין את האפשרות שנדבקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילוח דם על הידשלומי07/02/2013
שלום וברכה! אני חייל בתפקיד חובש, באחת מהיציאות הביתה עמדתי בתחנה ולידי הייתה התקהלות- ביררתי את הדבר והסתבר שבחור שהתברר כנרקומן החליק ומעד, וכתוצאה מכך יצא לו זרימה רצינית של דם - מייד הושטתי יד וחסמתי את יציאת הדם, לא היו לי כפפות ולא נתתי את דעתי לכך.. 2 ידי נגעו בהרבה דם שזה הרגע יצא מהבחור הפצוע -
א. האם עלי לחשוש שמא נדבקתי? -אין לי פצעים מדממים או חתכים עמוקים בידי..
ב. לאחר 25 יום בצעתי קומבו- האם עלי להסתמך על כך?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילוח דם על היד - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`13/02/2013מלכתחילה אין לך מה לחשוש שכן אין הדבקה ממגע של דם עם העור !!
אין גם צורך בבדיקה במקרה שכזה. לגבי בדיקת הקומבו שעשית- על מנת לשלול הדבקה יש לבצע את בדיקת הקומבו 7 שבועות לאחר החשיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים לי?רק שאלה07/02/2013
שלום ד"ר
לפני כ60 יום (חודשיים) קיימתי יחסי מין לא מוגנים
השאלה שלי היא: אם אני יכול ללכת ולהיבדק בבדיקה שלוקחים כיום (שהבנתי שהיא קומבו )ואם התוצאה היא אמינה לאחר 60 יום בבדיקה הזו (הקומבו)?
ד"ר אני רוצה לדעת אם זה אמין אחרי 60 אפילו קצת יותר בין 65 יום לבין 70 יום
ד"ר שיהיה לך יום נפלא ומדהים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי? - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`13/02/2013אכן הבדיקה אמינה בהחלט!! הזמן המומלץ הוא 7 שבועות דהיינו 49 יום לאחר החשיפה לכן 60 יום בבודאי מספיקים. אז לך תעשה את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PCR RNAיוסי05/02/2013
היי, רציתי לדעת ממתי הבדיקה PCR RNA ל HIV אמינה .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת PCR RNA - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר07/02/2013בדיקת PCR היא הרגישה ביותר ויכולה להיות חיובית כבר עשרה ימים אחרי ההדבקה
מאידך, זו לא בדיקה רוטינית כאשר אדם רוצה לדעת אם נדבק
הבדיקה השגרתית היא בדיקת הקומבו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטלנס 200מ"ראלמוני05/02/2013
שלום רופאים....
נאמר לי בוועד למלחמה כי תרופת האינטלנס תשווק מחודש מרץ במינון של 200 מ"ר.
מצד שני הרופא שלי אמר כי העניין מעט מתעכב במשרד הבריאות.
אני דיי מבולבל ורציתי לדעת מה דעתכם בעניין אולי השתנה דבר מה מאז.
אשמח למידע.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטלנס 200מ"ר - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/02/2013עדיין לא הגיעו לארץ כדורים של 200 מיליגרם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראליחיים04/02/2013
שלום פרופסור
מה סיכוי הדבקה אם ירדו לי?
יחסי מין היו עם קונדום שלא נקרע/פגום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אוראלי - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/02/2013סיכויי ההדבקה אפסיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסרגיי02/02/2013
מתי אפשר לעשות את הבדיקה לאחר קיום היחסים כדי לשלול הידבקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`03/02/2013בדיקת קומבו לאחר שלושה שבועות מן המגע יכולה לתת מושג אבל על מנת לשול בודאות יש לעשות בדיקת קומבו כעהבור שבעה שבועות מן החשיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה על ידי ג'לשלי01/02/2013
שלום
כמה דקות יכול נגיף האיידס לחיות בתוך חומר ג'ל (קר) באוויר הפתוח?
אם הג'ל נגע באזור השפתיים (באיבר המין) האם יש סיכוי להידבק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה על ידי ג'ל - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`03/02/2013אין תשובה מדוייקת אבל כל הגלים מכילים חומרים שמנטרלים את הנגיף במידה מסויימת או שלמה. הסיכוי שנגיעה של גל שמכיל נגיפים בשפתיים מדביק- זניח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה, אשמח לתשובה
שלי05/02/2013הכוונה היא לג'ל פשוט של טיפול בהסרת שיער בליזר ולא ג'ל סיכוך או קוטל זרע.
האם בכזה חומר הנגיב חי? ואם כן אז לכמה דק'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליעה של זרעronen29/01/2013
אם אני בולע את הזרע של עצמי או טועם אותו האם אני יכול להידבק באיידס או בנגיף hiv?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליעה של זרע - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`29/01/2013אם אינך נשא אין כל סיכוי להדבק גם מהזרע של עצמך!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אדע אם אני נשא
גדעון02/02/2013כשהלכתי לעשות בדיקת איידב וHIV הבדיקה הייתה שלילית, זה מה שאומר שאינני נשא? אין סיכוי לגן חבוי או משהו בסגנון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאים...אלעד29/01/2013
האם אפשר להידבק מזרע בשתייה ששתיתי בגלל מעשה קונדס?
והאם עליי להיבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים... - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`29/01/2013עקרונית אכן ניתן להדבק כך למרות שהסיכוי כנראה נמוך מאוד. אם אינך יודע את מצב הנשאות של התורם כדאי להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושש מאוד..שמש27/01/2013
הייתי בעיסוי והרפייה,לא היה מגע מיני כלומר לא התבצע חדירה,וגם המעסה לא נגע באיבר מיני,אלה רק בחזה שלי בזמן שאני הרפתי את עצמי על ידי אוננות עצמית.
האם יש פה סכנה ?!
כמו כן שפשפתי את איברי על החזה שלה,האם זה גם כן מסוכן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חושש מאוד.. - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`29/01/2013אין שום סכנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה ממושכתשמרית27/01/2013
בשבוע שעבר שאלתי האם יש סיכויי הדבקה לאחר שגבר גמר על כפות רגלי..תשובתכם הייתה שאין סיכוי בכלל-0%! אך בעיון מעמיק קראתי בחוזר של משרד הבריאות שחשיפה ממושכת על עור שלם כן עלולה להדביק..אם כן: א. אם במקרה שעל עור כפות רגלי נשאר זרע מספר דקות, האם אפשר להידבק?? ב. גם במקרה של חשיפה ארוכה, הרי שהנוזל המדבק לא יוכל לחדור למחזור הדם משום שהעור לא מאפשר זאת!!!!איך תיתכן הדבקה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה ממושכת - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`29/01/2013לא תתכן הדבקה דרך העור השלם!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון נגד דלקת כבד נגיפית b
שלומי06/02/2013האם אני מחוסן מפני דלקת כבד נגיפית b?נולדתי לפני 1992 כך שלא חוסנתי אוטומטית.. במידה וחוסנתי האם קיבלתי 3 מנות חיסון...(מצורפת תמונה של פנקס חיסונים...) תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון נגד דלקת כבד נגיפית b - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר07/02/2013על פי פנקס החיסונים שלך קיבלת 3 חיסונים כנגד הפטיטיס b
מאידך, אחוז קטן מה מתחסנים לא מפתחים תגובה חיסונית
ניתן לדעת זאת בבדיקת דם הבודקת נוגדנים לצהבת נגיפית B* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי הדבקהאנדריי27/01/2013
שלום רב! לאחרונה השתמשתי כמה פעמים במין בתשלום. לא היה שום מגע שהוא בלי קונדום. לאחר כחודש חליתי במשהו כמו שפעת בלי חום גדלו לי שתי בלוטות לימפה בצוואר. האם למרות שימוש בקונדום יש מצב שנידבקתי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי הדבקה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`29/01/2013לא אין מצב שבו נדבקים עם קונדום למעט אם הקונדום נקרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבו שבוע 7 ו 9אבי27/01/2013
שלום רב,
עשיתי סקס מזדמן עם בחורה והייתי עם קונדום אבל אני מאד חושש.
במהלך הסקס שיחקתי לה קצת עם האצבעות בנרתיק ולאחר הסקס נכנסתי לשירותים לזרוק את הקונדום וראיתי שם נייר טואלט עם טיפת דם עליו ומאד נבהלתי!
עשיתי שתי בדיקות קומבו במדיקל סנטר בשבוע השביעי והתשיעי והם יצאו שליליות.
האם אני צריך לחזור על הבדיקה גם אחרי 12 שבועות?
האם אני צריך לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבו שבוע 7 ו 9 - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`29/01/2013אין כל סיבה לדאגה ואין צורך בבדיקה נוספת. אם אתה ממשיך לדאוג אני מאוד ממליץ על טיפול נפשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה,
אבי30/01/2013אקח את מה שהמלצת בחשבון ואחשוב עליו.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוירוני26/01/2013
הייתי בעיסוי בו המעסה מבוגרת והייתה בלבוש מלא ורק אני בעירום. לאחר כ- 20 דקות היא ביצעה לי הרפייה עם היידים שלה בלבד עם שמן, החשש שלי אינו מהמעסה או מהידיים שלה אלא דווקא מהשמן שמא היו נוזלי זרע נגועים על הבקבוק שמן מלקוח קודם, הבקבוק שמן זה כמו בקבוק של סבון נוזלי עם משאבה. החשש שלי עלה כי הבנתי שאם יש נוזל זרע נגוע הוא מדבק כל עוד הוא לא יבש לחלוטין, ומאין לי שאין נוזל זרע טרי על הבקבוק , האם החששות שלי מופרכים? שוחחתי עם מרפאת לוינסקי וכן עם הוועד שאמרו לי שאין שום סיכוי להידבק מהמקרה המתואר. בכל אופן ביצעתי קומבו לאחר 13 ימים ו 6 שעות לערך מהמקרה ( זה בעייתי שזה לא אחרי 14 יום בדיוק?) ויצאתי כמובן שלילי ( בוועד אמרו לי שהבדיקה ממש מיותרת), האם הם צודקים? האם אני יכול לחזור לחיים רגילים? דבר נוסף שהטריד אותי זה שאחרי שגמרתי היא ניקתה מהבטן שלי את שאריות הזרע עם נייר ועלה לי בראש שמא היא עושה זאת גם ללקוח קודם ואולי חלק מנוזל הזרע של הלקוח הקודם עבר לה ליידים ומהידיים לבקבוק שמן ואז אלי לאיבר המין ( פתח השופכה)
האם גם במידה והיה שם חלילה זרע טרי על הבקבוק אני יכול לשים את המקרה אחרי ? והאם הבדיקה שביצעתי מספקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`29/01/2013אין כל סיכוי שבעולם להדבקה בנסיבות שתארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
רוני30/01/2013תודה על המענה, אגב לא ראיתי את תשובתך והיום עשיתי שוב בדיקת קומבו אחרי 27 ימים ויצא שלילי כמובן , העניין שכעת אני מוטרד מאחר ובבדיקת דם הכול היה כשורה אבל שמתי לב שהאחות שמה את הצמר גפן אתו עשתה לי חיטוי לוריד על משטח זכוכית שהיה נראה לי נקי, לא יכולתי לראות בברור (לא בטוח) ואח"כ השתמשה באותו צמר גפן לעצירת הדם לאחר ביצוע הבדיקה. היום בערב שבאתי לקחת את התשובות, הלכתי להביט מקרוב יותר על אותו משטח זכוכית עליו הניחה את הצמר גפן וראיתי עליו כתמי דם קטנים השאלה שלי חלילה אם הצמר גפן שהיא שמה לי לעצירת הדם נגע באותם כתמי דם באותו משטח זכוכית שאולי היו טריים לפני כן בזמן הבדיקה שלי האם זה מסוכן? שהרי זה מעבר ישיר של דם מזוהם לוריד שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיסוי - תגובה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר31/01/2013אין כל מצב שאפשר להידבק אני בדרך! שתיארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רוני31/01/2013גם אם היה כתמי דם טרי על משטח הזכוכית והיא הניחה עליהם את הצמר גפן שלי שאתו עצרה לי את הדם לאחר הבדיקה, כי לדעתי כן היו שם כתמי דם ואני נבדקתי מייד לאחר לקוחה נוספת ( עובדת זרה), האם אין כל סיכון או שעדיף כעת שוב לספור 3 שבועות ולהיבדק שוב
האמת אני כבר עייף מכל זה :(
זה לא מעבר ישיר מדם לדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה תשובה
רוני07/02/2013האם הצמר גפן עם כתמי הדם מנבדק קודם שהונח על הוריד שלי בתום הבדיקה ( למעשה על החור שממנו שלפה האחות את המחט) לא מסכן אותי ב 100% שהרי זה מגע ישיר למחזור הדם שלי?
והאם יש ספק ולו קל שבקלים שדורש לחזור שוב על הבדיקה בעוד 3 שבועות
בבקשה תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)