מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דואגאלה14/12/2011
היום הייתי בבית קפה-מסעדה כלשהי והזמנתי משקה ברד .
כשקבלתי אותו, וטעמתי ממנו הרגשתי שיש ממנו טעם של דם (הספקתי לבלוע 4-5- גמיעות . הסתכלתי טוב בתוכו וראיתי סוג של חתיכות קטנטנות/ קטנות אדומות .
בנוסף ,יש לי דלקת קלה בחניכיים ולפני כמה ימים גם ירד לי דם .
האם כך אני יכול להדבק באיידס במקרה ואחד העובדים נפצע בעת הטיפול במכשיר??
אני נורא נורא דואג . איך להתייחס לכל האירוע ???מה לעשות ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואג - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר18/12/2011רצוי שתבדוק מה זה החתיכות האלה - זה בודאי לא דם!!!
איך להתייחס? להתעלם ולהרגע - לא כך נדבקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ולא נרגעתמישהי14/12/2011
7 חודשים עברו מאז המגע הלא מוגן עשיתי לפחות 4 פעמים את הבדיקה ויצאה שלילית
הבדיקה האחרונה בוצעה בנובמר חצי שנה לאחר .... חשוב לי לציין שהתחלתי טיפול פסיכאטרי עקב המצב אך עדיין איני נירגעת איזה גולש בפורום אחר טען שיכול להיות שנדיבקתי וטען שיש נוגדנים שלא מצליחים לזהות עקב הספטומים שציינתי (הייתה פטרת לשון רזתי וכבר חודשיים כאבי רגליים ) אני אבקש את תשובתך לעניין תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ולא נרגעת - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר18/12/2011אין מצב של הדבקה ללא יצירת נוגדנים, בודאי לא אחרי חצי שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון להדבקה?יואב14/12/2011
שלום,
יש לי על איבר המין יובש, עם מראה של סדקים קלים בעור. בעבר אובחן לי פסוריאזיס על איבר המין. אין דימומים וכו', אלא רק מראה של עור סדוק. אני מטפל בזה באמצעים של קרמים ללחות וכו'.
השאלה היא האם בקבלת מין אוראלי אני מסתכן בהדבקה ב- hiv או במחלות אחרות.
חדירות אני מבצע רק עם קונדום השאלה היא לגבי מין אוראלי ובכלל הסיכון הקיים, אם קיים, עקב מצב הפסוריאזיס על איבר המין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון להדבקה? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר14/12/2011מכיון שאין נגיפים ברוק - אין סכנת הדבקה במין אוראלי אם אתה המקבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהרענן14/12/2011
מדוע בקופת חולים לאומית אפשר לראות תוצאות לאיידס באינטרנט ובקופות אחרות לא...?
ומה הזמן המקסימלי שעליו אני יכול להסתמך בתוצאות הבדיקה ולא לחזור עליה שנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר14/12/2011אין לי מושג לגבי נוהלי הבדיקות בלאומית
הזמן האמין לבצע בדיקה הוא 7 שבועות ומעלה מהאירוע החשוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעיםמיכה14/12/2011
האם מספר פצעים או מספר אבצסים בעורף ובראש
חודש לאחר אירוע קשורים לסימפטומים ותסמינים לאיידס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר14/12/2011ממש לא !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אפשר בבקשה לשאול שובנתן13/12/2011
כבר היום עבר שבוע אבל מה שמעניין שהחום מסרב לרדת הוא כרגע על 37.5 שיעול שנראה כי הלך חזר שיעול יבש וחזק שרק היום ירקתי גוש ליחה ירוק.
ובעיה נוספת רעידות בלילה דופק מואץ הזמנתי רופא לבית הלחץ דם העליון היה 140 על 80 חום והוא בדק ולא ראה דבר מה כן שהחשש שלי הוא שוירוס רגיל לא יכול להיות כלכך הרבה זמן חום זה דגובה לדלקת וגם להימצאות וירוס.
והאם אפשר כבר בספירת דם אם לבצע בדיקות למצוא סימנים מחשידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אפשר בבקשה לשאול שוב - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר14/12/2011אם יש חשש להידבקות ב HIV תצטרך לחכות 3 שבועות מהארוע
לגבי אפשרויות אחרות, שהן הרבה יותר סבירות, גש לרופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הדבקהאבי12/12/2011
שלום רב, חדרתי עם האצבעות שלי לאיבר מינה של הבחורה ולאחר מכן נגעתי לעצמי באיבר מין , האם אני יכול להידבק באיידס ??? אולי זה נגע בחור של הפין שלי ? או שצריכה להיות חדירה כדי להידבק ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי הדבקה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר14/12/2011הסבירות להדבקה בדרך זו אפסית !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס ושאר מחלותפולי12/12/2011
שלום,
לפני כשבוע הייתי במכון עיסוי וקיבלתי עיסוי בערום מלא והרפיה עם הידיים והרגליים של המעסה.
לא היה שום מגע מיני(אוראלי,אנאלי,וגינלי...) מלבד זה שהיא אוננה לי עם הידיים והרגליים.
כמו כן,שמתי לב שלמעסה לא היה שום פצע בכפות הידיים והרגליים.
האם ניתן להידבק באיידס בצורה זו?
האם ניתן להידבק במחלות מין אחרות בצורה זו?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס ושאר מחלות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר14/12/2011אין כל סכנת הדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדום בסקסעידו12/12/2011
באיזה שלב של הסקס צריך כבר לשים קונדום? מייד כשמתפשטים? על מנת להימנע מחיכוך איברי המין ללא הגנה או שזה בסדר רק בעת חדירה? אם אשים רק לפני חדירה או מין אוראלי האם זה מספיק מוגן? האם זה ושנה בין גבר לגבר ובין גבר לאישה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדום בסקס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר14/12/2011לפני חדירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטהאבישי12/12/2011
ד"ר שלום
במידה ונשרטתי קלות (לא נזל לי דם ולא חתך עמוק אבל כנראה סוג של חתך עדין/שריטה) מהדפנות של מכסה חד פעמי של כוס חד פעמית (אלה שמגישים בטייק אווי) שלא שמשה אותי אלא אדם אחר (שאני חושש שהוא נשא חלילה) שיתכן ונשרט כמוני מדפנות המכסה ובהנחה שנשרטתי אחריו חלילה בסמיכות של דקה. האם מחתך/שריטה שכאלה במקרה לעיל קיימת סכנת הדבקה? אציין שלא ראיתי דם יוצא מהשריטה שתיארתי אך גם בזמנו לא יחסתי לכך חשיבות לכן לא בדקתי ולא לחצתי על האזור.
(אני הרמתי כנראה את הכוס בזוית לא נכונה במטרה לפנות את הרכב והיא נתקעה במתקן כוסות כדקה אחרי שאותו אדם הניח אותה שם הוא שתה ללא המכסה וכשסיים הוא החזיר את המכסה).
סליחה על השאלה פשוט לאחרונה מתגבר החשש אצלי שאותו אדם נשא חלילה, למרות שאני לא יודע זו באופן וודאי ואני מאחל לו בריאות.
אציין שהחשש הוא לא מנשאים אלה מסטואציה של הדבקה חלילה מהמקרה שתואר לעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר12/12/2011אין מצב להידבק בצורה הזו !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אבישי12/12/2011ד"ר שלום
תודה על התשובה הסופר מהירה, תודה שאת פה בשביל כל החוששים, תודה על הסבלנות וההתמדה, תודה על פועלך, שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אחרונהשלום12/12/2011
ד"ר שלום,
לא כ"כ הבנתי אם אני מבצע בדיקת איידס בקופת חולים זה גם קומבו והזמן הוא 7 שבועות?
או שמה הם עושים אלייזה שצריך להמתין חודשיים? האם חודשיים זה 8 שבועות כלומר 56 יום או 60 יום בדיוק?
תודה רבה לך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה אחרונה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר12/12/2011בקופח רק לוקחים את הדם
הם שולחים למעבדות
במעבדות כבר לא עושים אלייזה רק קומבו
הזמן הנכון לבוא ללקיחת דם הוא 7 שבועות ומעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופות חוליםשלום12/12/2011
אז למה בקופות חולים אומרים לחכות חודשיים והם בכלל לא מכירים את בדיקת הקומבו...
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קופות חולים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר12/12/2011קופת חולים שולחת את הבדיקות למעבדות בבתי החולים סורוקה, קפלן, בילינסון, רמב"ם - שם מבוצעות בדיקות הקומבו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאהשיר12/12/2011
השוטף כלים אצלנו במסעדה הוא עובד זר הוא העביר לי את הסכין ונחתכתי ממנו חתך שהשאיר סימן אך אני רוצה לציין שלא ירד ממנו{מהחתך} דם בכלל אני מפחדת שאולי הוא נחתך שניה לפניי מאותו סכין וככה נדבקתי באיידס האם החשש שלי מוצדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר12/12/2011אם לא היה דם אין כל סיבה ללחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייתי מעוניין לדעתDONO11/12/2011
הייתי מעוניין לדעת אם יש סכנה להדבקה בשני המקרים הללו :
מישי עם פצע קטן קצת מדמם נגעה לי בבגד לאחר מכן ניגבתי את הפנים בבגד ושכחתי שהיא נגעה שם , בערך עברו 3 דקות , ואני מפחד שעבר דם מהבגד לריריות בפנים.
ועוד משהו שקרה לי , מישהו שיחק עם פצע מאוד גדל שקרה לו שנפל מגג וירד דם הוא נגע לי בבגד לא ראיתי דם בבירור , נגעתי בבגד כדי להוריד את זה כאילו עם היד , והיה לי חתך באצבע בחיבור ומתחת לציפורן קצת מדמם ואני חושש מעט שעבר לשם , וגם כמה שניות אחר כך נגעתי בעין בפה ובאוזן , וגם היו לי פצעים בפנים שפיצצתי , לאחר מכן הרמתי תיקים ודברים והם נגעו לי בפנים לאחר שהם נגעו גם ביד ובשרוול ה"נגוע"
ד"ר לדעתך יש לי ממה לחשוש ??
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי מעוניין לדעת - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר12/12/2011הסבירות להדבקה במקרים שתיארת אפסית
לא נדבקים במגע עם דם בעור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהשלום11/12/2011
דר תוכלי להבהיר לי סופית מהי הבדיקה האחרונה בוודאתות 7 שבועות או חודשיים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שלום11/12/2011והאם היא אמינה לחלוטין? ?זה חיים של בני אדם מה שהבדיקה בודקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר12/12/2011בדיקת הקומבו החדשה מזהה הדבקה חדשה אחרי שלושה שבועות (תזוהה ע"י אנטיגן הנגף) מאידך, קיימת המלצה, לחזור על בדיקה שלילית פעם נוספת - 7 שבועות אחרי הארוע - תזוהה הפעם ע"י נוגדנים לנגיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה המשולבת בועד
אורי17/12/2011שלום,
הבדיקה המשולבת שמבצעים היום בועד זו אותה בדיקת קומבו שהתכוונת אליה (שמזהה אנטיגן לאחר 3 שבועות) ?? אני רוצה לגשת להבדק כמה שיותר מוקדם בגלל ארוע מסויים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה המשולבת בועד - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר18/12/2011בדיקת הקומבו - מזהה הדבקה חריפה אחרי 3 שבועות , גש ותיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)