מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אלו מצבי הדבקה?דן08/11/2011
עד כמה שנשמעים מופרכים אשמח לדעת אם יש מצב להדבקה:
בחורה אוננה לי עם היד שלה באיבר המין שלי כולל קצה הפין עד שגמרתי. מיד לאחר מכן ניקתה את קצה הפין עם מגבון. במידה ונותרו שארית זרע של גבר קודם במגבונים או ביד שלה ו/או נוזל מאיבר המין שלה ביד שלה לפני האוננות, האם מגע של אלה בזרע שלי בזמן ניגוב קצה הפין יכול להעביר את הנגיף?
בטח שאלו אותך את זה מיליון פעם לפניי, אבל אני חייב להסיר דאגה זו מליבי. לכן אודה לך לתגובה.
תודה דר'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אלו מצבי הדבקה? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/11/2011ממש לא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהאביעד07/11/2011
האם זה תקין לעשות בדיקה מהירה במרפאה std לאחר 7 שבועות שלאחר מכן גם נשלחת למכון בן ארי בקפלן לאימות?
האם זה משנה אם עושים את הבדיקה 48 יום לאחר האירוע או שצריך לדייק על 49?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/11/2011אין הבדל בין ארבעים ושמונה לתשע
הבדיקה נשלחת תמיד למעבדה רשמית באחד מבתי החולים
שע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוניםשיר06/11/2011
קארתי את הכתוב...תודה
אבל מה לגבי החיסונים שאני ביצעתי מה זה אומר לגביי אני צריכה לחכות חודש לבדיקה מהיום ואני מפוחדת נורא באינטרנט כתוב כל מיני דברים שהתגובה החיובית יותר לגבי חיסון שפעת והפטיטיס בי ופתאום במאמר אחר רשום משהו שיכול להיכלל בו גם חיסון הטטנוס..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
שיר08/11/2011ד"ר לא ענית לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסונים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר09/11/2011אין קשר בין החיסונים שביצעת לבין בדיקת HIV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אז מתי לעשות את הבדיקה?איציק06/11/2011
חלק אומרים לי תוך חודשיים מהאירוע. בבתי חולים יש בדיקות שאפשר לעשות אחרי 7 שבועות, וחלק אחר אומר לחכות דווקא חודשיים וחצי כי "זה נותן תוצאות יותר ריאליות"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז מתי לעשות את הבדיקה? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/11/2011שבעה שבועות אלו ההמלצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוניםשיר06/11/2011
אז למה רשום שהיו מיקרים בעבר בעיקבות חיסונים ל false positive
ומה הסיכוי שדבר כזה עלול לקרות בעיקבות חיסונים של טטנוס וטיפוסהבטן?
2. אחרי כמה זמן מהחיסון הנוגדנים נהיים רגישים לבדיקה?<* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר06/11/2011What can cause a false-positive result in an HIV antibody ELISA test?
A. There are many reasons for a false-positive ELISA result. Some of the more common reasons for a false positive are:
Contamination: In a laboratory, samples may be placed in the wrong testing well; wells containing negative samples may be contaminated from adjacent positive wells; plate washers may malfunction. In addition, treated blood and blood abnormalities have been implicated in false positive reactions.
False positive reactions have been reported in 19% of people with hemophilia, 13% of alcoholic patients with hepatitis, and 4% of hemodialysis patients.
Pregnancy. If this is not her first pregnancy, a woman may react positively when she is, in fact, negative.
History of injection drug use.
Cross-reactivity with other retroviruses.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות ממין אוראלי..אבי06/11/2011
לפני כ30 שעות קיימתי יחסי מין עם נערת ליווי עם קונדום, אבל לפני קיימנו מין אוראלי כדקה וחצי שהיא ירדה לי( לא גמרתי או משהו) מה הסיכווים שלי להידבק ממנה באיידס?
אני בלחץ אטומי..!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות ממין אוראלי.. - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר06/11/2011סיכויים שלה להידבק ממך הרבה יותר גבוהים !!!
הסיכויים שלך נמוכים עד אפסיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדומים עבים יותרעומר04/11/2011
שלום,
שאלתי היא כזו: הן לגבי מין אנאלי והן לגבי מין אוראלי - האם בטוח יותר שבקיום יחסי מין בין נשא HIV למי שאינו נשא HIV ישתמש החודר (בין אם זה הנשא ובין אם לא) באחד מסוגי הקונדומים הקיימים בשוק לגביהם נאמר שהם עבים יותר מהרגיל וכוללים חומר סיכה/יותר חומר סיכה (דוגמאות לכאלה בשוק כוללות קונדומים של חברות שמכנות את הסוג הספציפי הנ"ל "double safe" או "extra safe")?
אם התשובה היא לא - האם פחות בטוח להשתמש בהם? או שמידת הבטיחות היא זהה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדומים עבים יותר - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/11/2011לא מכירה את סוגי הקונדומים
ישנם חומרי סיכה שאינם טובים למניעת העברת HIV מכיון שפוגעים בגומי ממנו עשוי הקונדום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריעת הקונדום בזמן קיום יחסי מין עםאמיר03/11/2011
חזרתי מתאילנד לפני חמישה ימים וביום האחרון שלי שם קיימתי יחסי מין עם אחת המקומיות בבנגקוק כמובן שהשתמשנו באמצעי מניעה אבל הקונדום נקרע במהלך היחסים ולא שמתי לב מתי כך שגם גמרתי וגם יש מצב שמתוך ה 15 דקות שקיימנו יחסים הייתי בלי קונדום טכנית 15 דקות מה הסיכויים שלי להדבקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריעת הקונדום בזמן קיום יחסי מין עם - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/11/2011הסיכוי להדבקה הוא כאילו לא השתמשת בקונדום בכלל
לצערי עברת את התקופה למתן טיפול מונע (48 שעות בלבד)
חכה 3 שבועות ועשה בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שלום רב,שיר03/11/2011
רציתי את תשובתך המלאה למה אומרים שיש 0.3% למקרה של false positive בבדיקת אלייזה לאחר 7 שבועות.
אני אחרי חיסוני טטנוס ,צהבת A וטיפוס הבטן שעשיתי ,וכשאני אעשה את הבדיקת אלייזה 7 שבועות מהמקרה זה גם 7 שבועות מהחיסונים,
אני לא אעמוד בתשובה לא חד משמעית...
למה יש סיכון במקרים כאלה,לנגיף אמורים להיות נוגדנים משל עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר שלום רב, - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר06/11/2011לא ידוע לי על אחוזי FALSE POSITIVE שכאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשפניתאני03/11/2011
שלום
הייתי במועדון חשפנות, תפסתי לחשפנית את הישבן והחזה, לאחר מכן היא נתנה לי שתי נשיקות ספק בעין ספק בלחי, האם אפשר להידבק ע"י נשיקה בעין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשפנית - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר03/11/2011ממש לא! ממליצה לקרוא שאלות שכיחות איכ נדבקים ואיך לא נדבקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשפנית
אני03/11/2011תודה ד"ר אני כנראה סובל מאיידס פוביה ואני מודע לזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבואנונימי02/11/2011
פניתי לאיכילוב בקשר לבדיקות ונאמר לי שהם מבצעים אך ורק את בדיקת הקומבו לאחר לפחות שבועיים מהחשש להדבקה
האם הבדיקה אכן אמינה לאחר שבועיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבו - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר03/11/2011הבדיקה אמינה במקרה של הדבקה בשבועיים עד שלושה שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין נשא מטופל עם נשא לא מטופליאיר02/11/2011
האם יחסי מין עם נשא ללא תרופות
ואנוכי עם תרופות עם עומס נגיפי של 0
יש מקום לסיכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין נשא מטופל עם נשא לא מטופל - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר03/11/2011כן יש סיכון.
אתה לא מטופל ויש לך רמת נגיפים בדם ובזרע העלולים להדביק
לכל אחד מכם וירוס אחר עם מוטציות אחרות, כך שאתה יכול להדביק אותו בנגיף שלך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איידס ותקופת חלוןר01/11/2011
הי,
לצערי לא מצאתי תשובה באף פורום לשאלה הבאה - מה תקופת החלון של הבדיקה שמבוצעת ע"י הועד למלחמה באיידס ("HIV Ag/Ab Combo Assay")?
ועכשיו לסיפור שלי -
לפני כמה זמן נקרע לי קונדום במהלך קיום יחסי מין (החדירה הופסקה עם קריעת הקונדום).
כארבעה ימים לאחר מכן היה לי חום גבוה (מאוד), חוסר שינה (כנראה מהזעות) ועוד..
לאחר 16 ימים מהאירוע ביצעתי את הבדיקה הנ"ל בפעם הראשונה - חזר שלילי.
לאחר 51 ימים שוב הלכתי לבצע את הבדיקה המצוינת למעלה - ושוב חזר שלילי.
האם התוצאות הללו אמינות מספיק בשביל להמשיך לחיות בשקט?
האם הבדיקה הזו מאפשרת תשובה ודאית לאחר 50 יום ?
בכל מקום מדברים על ה-elisa , אבל לא מצאתי מקום שעושה אותו, והוא נחשב לאמין רק לאחר שלושה חודשים (90 יום) לפי מה שהבנתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת איידס ותקופת חלון - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר02/11/2011ראשית - אתה יכול לישון בשקט
הבדיקה שעושים בועד היא בדיקת הקומבו הנעשית כיום בכל המעבדות בארץ ובודקת נוגדנים ואנטיגן
אחרי 50 יום הבדיקה אמינה לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסקובי31/10/2011
מישהי שייש לה איידס עשתה לי בייד ברוק שלה ובמקרה שהייה טיפת דם או זרע של מישהו שהיא מצצה לו לפניי והייה בו איידס האם יש סיכוי להדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר02/11/2011אין כל מצב להדבק בצורה שתיארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיקותאני31/10/2011
ד"ר שלום
שאלתי אותך בעבר,אם במקרה שעשיתי שתלים כחודש וחצי בערך לפני שנפגשתי עם בחור והתנשקנו די הרבה.בתשובה שלך אמרת שאין סכנה.רציתי רק להוסיף ולשאול.גם במידה ובאותו הזמן היה לי באותו המקום של השתלים דלקת עדיין אין חשש במקרה,כי בסוף שתל אחד לא נקלט לי והרופא היה צריך להוציא אותו.
תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיקות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר31/10/2011אין כל סכנה להדבקה במקרה שציינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
אני31/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)