מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מציאת נוגדנים בבדיקה רגילהאבי05/12/2011
היי,
לפני מספר ימים ביצעתי בדיקת איידס רגילה בדם.
אני יודע שזה קצת הזוי לחשוב על זה, אבל אני סומך יותר על נתונים ראליים ורציתי לדעת, אם המחט הייתה נגועה בנגיף האיידס רגע לפני שנלקחה הבדיקה.
האם בבדיקה הזו ניתן יהיה לראות נוגדנים והבדיקה תצא חיובית או שמא הדבקה יכולה להיות אבל מציאת הנוגדנים לא תהיה בגלל הכמות הקטנה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציאת נוגדנים בבדיקה רגילה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/12/2011אין מצב , לא משתמשים פעמיים באותה מחט, אתה ממש לא בעניינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על הדבקה אפשריתאבנר05/12/2011
הייתי עם בחור ואחרי ששנינו גמרנו ניגבתי עם מגבת את הפליטה שלו ועם אותה מגבת ניגבתי את שלי על איבר המין שלי. האם יש חשש להדבקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על הדבקה אפשרית - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/12/2011לא, מקווה שריינתם יחסים עם קונדום ואז אתה מוגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותאהוד05/12/2011
שלום רב
עשיתי שתי בדיקות קומבו לפני שבוע
בדיקה ראשונה אחרי 14 יום בדיוק מהמקרה
בדיקה שניה אחרי 21 יום בדיוק מהמקרה
בשתי הבדיקות בדקתי את אותו מקרה . הבדיקות יצאו שליליות.
עכשיו לפני חודש + כתבת וענית פה באתר שהקומבו אחרי 21 יום אמין לחלוטין
ואין צורך לבצע אלייזה. וכמובן גם ענית שהקומבו תופס ומכסה את כל עברי המיני.
עשיתי את הבדיקות במרפאתו של ד"ר סרג גרדשטיין בתל אביב.
עכשיו אני אמור להיות רגוע ??? או להמתין עכשיו תקופה של 7 שבועות מהמקרה
ולחזור שוב על הבדיקה ???
גם ד"ר גרדשטיין אמר לי שהיום הבדיקה היא למעשה קומבו והיא אמינה ובטוחה גם לתקופה הקצרה יותר ( 14 יום , 21 יום וכו ) .
האם אפשר להירגע מהתשובות של שתי בדיקות הקומבו בחלון הזמן שבצעתי אותן ???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/12/2011מכיון שהיצרן ממליץ על בדיקה חוזרת שבעה שבועות מהארוך אנחנו מחוייבים להמלצות אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת HIVיאיר05/12/2011
שלום ד"ר אני רוצה לספר לך את כול הסיפור של מהתחלה :
פני שבעה חודשים אחרי המגע החשוד נכנסתי ללחץ נוראי, חבר שלי עובד במעבדה באחת מבתי החולים " שלא עושים את הבדיקה באופן פורמלי " **הם עושים את הבדיקה הדחופה** מרוב ששאלתי אותו שאלות בנושא הזה הוא חשד שיש לי בעיה שקשורה לבדיקת איידס, הציע לי שהוא יעשה את הבדיקה על מנת שאוכל לצאת מהלחץ לקח ממני דם ועשה את הבדיקה, הזמן של הבדיקה היה 50 דקות , ובטופס הממוחשב כתוב כך בדיוק .
ANTI HIV : 0.2 הוא אמר לי שהבדיקה אומרת שאין לי HIV ושאני בריא השאלה שלי ולאור הידע שיש לך האם זה אומר שהבדיקה היא לשני סוגי ה HIV ושאני בריא לחלוטין, או שהחבר של לא עשה את הבדיקה המתאימה ועשה רק בדיקה לסוג אחד .........אני ממש לא מבין ומתבייש לשאול את החבר שלי מכיוון שנמאס לו מהשאלות .......זה ממש קריטי בשבילי מכיוון שאני כול הלילה לא מצליח לישון מרוב המחשבות הרעות ......אני מבין שהיתי צריך ללכת ישר למרפאות המתמחות במחלות מין ולעשות את הבדיקה אבל אין לי את האומץ ללכת לאותם מרפאות .
סליחה אבל נא לקחת את דברי ברצינות ולהחזיר לי תשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת HIV - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/12/2011לא יודעת באיזו מערכת בוצעה הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
יאיר06/12/2011מה זאת אומר לא יודעת באיזה מערכת בוצעה הבדיקה, האם יש הבדל בין המערכות, מה שכן הוא אמר לי שהאנשים נחשבים לחיובי במידה והתשובה מעל 1.2, ונחשבים בטווח אי הוודאות במידה והתשובה יותר מ 0.8 ומתחת ל 1.2, אני ממש לא יודע מה אומרת הבדיקות אבל התשובה הממוחשבת הייתה
ANTI HIV: 0.2 האם זה אומר שלא עשה בדיקה לשני הסוגים ???
נא לכחת את העניין ברצינות מכיוון שאני נמצא באי וודאות מוחלטת וכול הזמן חושב על זה ???
מה שמדאיג אותי זה כאב הגרון שנמשך כול התקופה, שבעה חודשים של כאב גרון ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר06/12/2011ביצעת בדיקה מהירה, זו לא הבדיקה שעושים באופן שיגרתי במעבדות המורשות ולכן לא יודעת על איזו בדיקה מדובר. יש בארץ 3 קיטים לבדיקות מהירות....
מציעה שתיבדק כמו שצריך במעבדה רשמית ובבדיקת קומבו כמו כולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
יאיר06/12/2011אך את יודעת שהבדיקה היא הבדיקה המהירה, הם אמרו לי משהוא אחר, מה התשובה של בדיקת האלייזה ??
מה צריך להיות כתוב, בטלפון אמרת אין מספרים בבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב!שאלהדנה04/12/2011
נסעתי באוטובוס ומאחורי עובדת זרה שחורת עור ועוד איש. היא השתעלה תכופות ובאיזשהו שלב הרגשתי משהו דמוי דקירה\משיכה בנקודה קטנה של הקרקפת בין השיערות. הנפתי לשם את היד בהיסח דעת וסובבתי את הראש מעט כדי להיתסכל רק בזווית העין אם הייתה תנועה מחשידה, אבל לא הסתובבתי עד הסוף כדי ממש להתבונן בה או בידיים שלה (כמובן, לא רציתי להעליב אותה או להיראות חרדתית). כשירדתי מהאוטובוס נזכרתי בכול הסיפורים המפחידים על המזריקים שדוקרים אנשים עם מחטים על מנת להדביק אותם באיידס.
1. מה הסיכוי להדבקה מדקירה בקרקפת?
2. האם יש צורך להזריק לוריד כדי שתהיה הדבקה?
3. מה הסיכויים להדבקות בכל מקרה מהזרקה?
4. האם המקרה נשמע אמין או מופרך?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב!שאלה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/12/2011המקרה נשמע מופרך לחלוטין....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה04/12/2011
שלום ד"ר,
היום לחצתי יד לאדם שאיני מכיר לאחר שלחצתי ידו הבחנתי שיש לו פצע על היד בקוטר של סנטימטר בערך הפצע יבש אך היה נראה די טרי- בכל אופן דם לא זב מפצע זה ולא הבחנתי בדם או הרגשתי גם או רטיבות כלשהי בידי. 1.האם המקרה הנ"ל מעלה חשד להדבקה בנגיף האיידס? 2. האם מגע של עור שלם עם פצע של נשא עלול להדביק באיידס? 3. האם לדעתך יש סיבה לחשוש או שניתן להניח לעניין ולהמשיך בחיי כרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
שאלה04/12/2011?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימניםרוני04/12/2011
ד"ר רציתי לדעת אם דלקת גרון שמלווה בחום 38.7 +צמרמורות זה תסמין מוקדם לאיידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/12/2011ממש לא !!
גש לרופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה +גילי04/12/2011
אחרי 3 שבועות מאירוע , יצאו לי שתי נקודות אדומות נראות כמו פטריה.
אחת בצד ימין ואחת בשמאל ( מבחינת מיקום , זה במרכז הבטן ).
לפעמים קצת מגרד .....
האם זהו סימן או תופעת לוואי וסימפטום לאיידס ?
או אין בכלל קשר בין הדברים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנמשך
גילי04/12/2011הכוונה שזה יצא לי על הבטן ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה + - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/12/2011אין קשר !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך נדבקים?בל04/12/2011
ראיתי עכשיו את כל הקמפיין של הוועד למלחמה באיידס, והם כאילו מנסים לשבור את הסטיגמה הזאת שיש על מי שחולה במחלה. ורציתי לדעת תכלס איך אפשר להדבק מזה חוץ מסקס לא מוגן? נגיד בנשיקה זה יכול לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך נדבקים? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/12/2011נדבקים בסקס לא מוגן או בהזרקת סמים במזרק משותף
לא נדבקים בנשיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבל לגמריאנונימי03/12/2011
שלום ד"ר
אני מבולבל מאוד ממה שקורה כאן בפורום את אומרת תשובות שסותרות אחת את השניה
לחלק מהאנשים את אומרת שבתקופות של 30 עד 50 יום לדוגמא, הבדיקה אמינה ביותר ולא צריך לחזור על בדיקת קומבו ולחלק מהאנשים את אומרת שרק אחרי 7 שבועות הבדיקה אמינה.
אז איפה פה האמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבל לגמרי - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/12/2011ראשית 50 יום זה 7 שבועות
הבדיקה של היום (קומבו) אמינה אחרי שבועיים במקרה של הדבקה חריפה, אבל לא בכל מקרה !!! ולכן היצרן ממליץ על בדיקה מהימנה אחרי 7 שבועות במידה ואחרי שבועיים היתה שלילית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו אני עוד יותר מבולבל
אנונימי04/12/2011אני שאלתי אותך לפני כמה ימים לגבי 2 בדיקות קומבו שביצעתי:
1.שבועיים לאחר המגע המיני הלא מוגן
2.לאחר 35 ימים מהמגע המיני הלא מוגן.(שבוע חמישי)
2 הבדיקות יצאו שליליות
אמרת לי שאין צורך לחזור על הבדיקה פעם שלישית.
את יכולה בבקשה להסביר לי למה אני לא צריך לחזור על הבדיקה פעם שלישית
כשאת אומרת כשיש המלצה לעשות עוד בדיקה אחרי 7 שבועות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיאורתית..1403/12/2011
אם הפין נמצא על הפות הנשאי ומחכך אותו הנגיף יכול לעבור באוויר אל תוך הפין? ולהידבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיאורתית.. - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/12/2011חיכוך משמעותו שהיה מגע ולא באויר !!!
הדבקה קורית על פי רוב במגע של ממש, חדירה וכו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת דם ממזרק לא לוורידשמעון03/12/2011
שבוע טוב ..
רציתי לדעת מה הסיכווים להידבק באיידס
אם מזריקים דם לכף היד באזור שאין בו וריד ..
כלומר לקיחת דם מאדם אחד והזרקת הדם לכף היד של אדם אחר לא לתוך ווריד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת דם ממזרק לא לווריד - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/12/2011תגיד, אתה הזוי ??? מי עושה דברים כאלה ???? כן, תיתכן הדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבושמעון03/12/2011
שלום רב
רציתי לדעת מהו פרק הזמן שניתן לבצע את בדיקת הקומבו ..
פרק הזמן המהיר ביותר אך גם אמין .
האם אחרי 14 יום בדיוק הוא אמין או שזה משתנה מאדם לאדם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבו - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/12/2011אחרי 14 ימים הבדיקה אמינה אך לא במאה אחוז
במידה ושלילית - כדאי לחזור אחרי 7 שבועות מהארוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיכוך איברי מין.מבקר2603/12/2011
שלום.
אני גיי והייתי לאחרונה עם גבר. לא עשינו חדירות כלשהם, אבל שכבנו אחד על השני וחיכחנו את איבר המין שלנו זה בזה ללא קונדום.
שנינו היינו רטובים באיברי מין וייתכן גם שקצה הפין נגע אחד בשני.
האם יש סיכוי להדבקה של איידס או מחלת מין אחרת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיכוך איברי מין. - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/12/2011תיאורטית כן, אם נוזל חדר לפתח הפין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז כיצד מונעים?
david07/12/2011מה, צריך לשים קונדום גם כשרק מתחככים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהשיר01/12/2011
קניתי בחנות של גלידה מזרק ריק ללא מחט המזרק לא היה סגור בניילון או משהו מילאתי אותו במים והשפרצתי לחור של הבולבול שלי אני ממש מפחד שאולי בחנות מישהו נחתך או השתמש בו והיה בתוכו דם שהתערבב עם המים שמילאתי וככה נדבקתי באיידס קראתי שדם עם איידס בתוך מזרק נשאר מדבק מאז אני כל הזמן חושב על זה וקורא על איידס אני רוצה להגיד שהשתמשתי במזרק חודש אחרי שקניתי אותו אז אם היה בו דם חודש אחרי הוא היה עדיין מדבק? תודה על עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/12/2011תגיד, מה זה הספורט הזה - להזריק לעצמך???
לא שמעתי על ארוע דומה
המזרק לא היה סגור , כך שלא היית אמור להשתמש בו בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)