מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קצת מודאג אבל מוכן לכל שלילהנתן11/12/2011
לפני 4 ימים התעוררתי בבוקר והרגשתי חולשה בצהריים מדדתי חום היה מעט גבוה החום אגב נע כל הזמן סביב 37.1-37.3 . כל היום נחתי תוך לקיחת אופטלגין להורדת החום .ביום למחרת נימשך החום והופיע שיעול יבש אם פה ושם ליחה אבל בעיקר יבש ונזלת כולל צמרמורת פה ושם.היום קמתי יחסית אם הרגשה טובה יותר אך שוב החום עלה מעט השיעול קיים פה ושם ונזלת כמעט ונעלמה.אבל החום עדיין לא נעלם ואיך שנרדמתי ישנתי והתעוררתי תוך רעידות ודופק מהיר שרק עלידי חימום החדר ניפסק החום היה אחרי זה 37.1 מה משמעות של חום במשך 5 ימים והאם עלי לחשוש . יש לציין שגם הרגשתי כאב בשן עליונה בצורה חריפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת מודאג אבל מוכן לכל שלילה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר12/12/2011מה שתיארת יכול להיות כל מחלה עונתית - שפעת למיניה השונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאל11/12/2011
יש לי שאלה שאולי נשמעת קצת מוזרה מבקש לקבל את חוות דעתך בנושא,
הסתפרתי שבוע שעבר הספר חתך אותי עם תער חד פעמי (עד פה אין בעיה),כשהוא ראה שנחתכתי הוא ניגש והביא מגבת עם מים וניקה לי את החתך מדם.
עכשיו אני מאמין שהמגבת הייתה נקייה כי כשהוא בא עם המגבת ראיתי את האזור שאיתו הוא ניקה היה לח והשאר נראה יבש וזה סך הכל מספרה לא בית מטבחיים כך שגם אם המגבת הייתה במקרה לא נקייה אז לכל היותר היו עליה שאריות צבע שיער או מים ולא דם.
האם יש סיכון במצב כזה?היית מציעה ל לעשות בדיקת איידס?(באופן כללי אני מאוד מאוד שומר על עצמי כמו שאתה שם לב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר11/12/2011אין כל סיכון להדבקה על פי התיאור שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר ,דבר נוסף
דניאל12/12/2011האם תוכלי להסביר לי (לא שאני מתלונן) מדוע אין חשש במקרה כזה?
אני יוצא בנקודת ההנחה הלא סבירה שהיה מעט דם על המגבת שאיתה הוא חיטא את החתך שלי,האם בגלל שהדם מתחמצן?בגלל שהיה מים?חתך לא עמוק מספיק?לא מספיק דם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראליגיא09/12/2011
האם אוכל להידבק באיידס או מחות אחרות אם מוצצים לי או רק כשאני מוצץ לאחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אוראלי - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר09/12/2011רק אם אתה מוצץ לאחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס עם קונדום והופעת דם על הקונדוםאנונימי09/12/2011
שלום.
קיימתי יחסי מין מוגנים עם בחורה שלאחר שגמרתי והוצאתי את הקונדום שמתי לב שהקונדום היה עליו דם.
ברצוני לדעת האם יש יותר סיכון בהדבקות בנגיף איידס כאשר הבחורה במחזור או שמופיע דם באיבר שלה.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס עם קונדום והופעת דם על הקונדום - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר09/12/2011אין סכנה כל עוד הסקס עם קונדום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אנונימי09/12/2011הסקס היה עם 2 קונדומים למשנה זהירות. זה יותר טוב?
אחרי שנגעתי בקונדום היה לי דם על האצבעות וליד יש לי פצע קטן שהגליד ולא מדמם. יש סכנה?
שטפתי את היד מיד לאחר מכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תעני..
אנונימי10/12/2011ראיתי באינטרנט שסקס עם שני קונדומים זה לא טוב. האם לאחר קיום יחסי מין עם 2 קונדומים צריך ללכת להבדק או רק במידה והקונדומים נקרעים.
האם יש מצב שהיה קרע שלא ראיתי?
אשמח לתשובה..
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר11/12/2011אין כל סכנת הדבקה במגע בדם עם העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים על הבטן והחזהעידו08/12/2011
שלום יש לי פצעים כמו חצ'קונים על הבטן והחזה האם בבהתחככות עם גבר אחר הפצעים יכולים להיפתח ואז במקרה של מגע עם נוזל זרע להידבק בHIV או משהו אחר?
שאלה נוספת היא לגבי ההתחככות איבר מין באיבר מין, ראיתי שרשמת שניתן להידבק ככה (הכוונה ל2 גברים)איך מונעים זאת הרי בדרך כלל שמים קונדום רק לפני החדירה...אשמח אם תוכלי לענות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים על הבטן והחזה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר09/12/2011אי אפשר להידבק במגע גוף עם גוף גם אם יש פצעונים
לגבי חיכוך לא רואה מצב להדבקה , נוזל הזרע צריך לחדור לפתח איבר המין כדי שתהיה הדבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות לפני גמירה
דני09/12/2011מה לגבי ההפרשות שלפני הגמירה אם הם יחדרו לפפתח איבר המין? האם קיימת סכנה כזו בהתחככות ואם כן איזו כמות נדרשת להדבקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות לפני גמירה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר11/12/2011אין מידע לגבי הכמות הנדרשת להדבקה
ברמה העקרונית הסכנה נמוכה אך לא אפס !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לריקציהיריב08/12/2011
ד, שלום
האם לתסמינים מוקדמים לאיידס יש טיפול או שהם חולפים מעצמם?
היה אצל מישהו חשד לחיידק הריקציה והיו לו את כל הסימנים כולל חום חולשה פריחה בכפות רגליים והידיים הוא אושפז במיון יומיים לאחר טיפול בדוקסילין החום ירד ובדיקות הדם תקינות גם הפריחה בנסידה האם זה אומר שעצם זה שהתרופה עזרה אז זה קשור לקרצייה ולא לסימפטומים אחרים?כי אם טיפול עזר זה אומר שאם היה משהו אחר הוא לא היה משתפר במצבו ?
אשמח ממך לתשובה מפורטת תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לריקציה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/12/2011לתסמינים מוקדמים לאחר הדבקה ב HIV אין טיפול !
הטיפול המונע חייב להינתן מיד לאחר חשיפה תוך 48 שעות
כאשר התחוללה ההדבקה אין יותר דרך חזרה....
ריקציה היא מחלה זיהומית-חיידקית וניתנת לטיפול והבראה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hivיוני08/12/2011
מה המשמעות של פסול בבדיקת איידס? האם בקופת חולים במקום לרשום חיובי רושמים פסול עד שמוודאים?
האם סתם יכול לצאת פסול או שזה לא סביר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hiv - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/12/2011לא ברור לי מי רשם פסול, המצב היחידי שאולי לקחו את הבדיקה בצורה לא נכונה ואז הדגימה נפסלה - תברר בקופ"ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאנונימי08/12/2011
שלום ד"ר,
היום עשיתי בדיקה שלישית אחרי 59-60 ימים מהמגע המיני הלא מוגן.
לפני כן עשיתי 2 בדיקות :
1.כשבועיים לאחר המגע המיני הלא מוגן.
2.כעבור שלושים וחמישה ימים מהמגע המיני הלא מוגן.
שתי הבדיקות יצאו שליליות.
רציתי לדעת האם יש לי סיבה לדאגה מהבדיקה השלישית?
האם יכול להיות שהיא תצא לא בסדר?
מאוד מודאג.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/12/2011הסיכוי נמוך אך חשוב שעשית את הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
אנונימי08/12/2011רציתי לדעת למה כששאלתי אותך אם לעשות בדיקה שלישית, אמרת שאין צורך, אפשר לדעת מדוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר11/12/2011כבר עשית בדיקה שלישית למיטב הבנתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת HIV-2 של הוועד למלחמה באיידסחסר אחריות07/12/2011
שלום,
אני גיי ולפני כ-8 חודשים ברגע של שיקול דעת מוטעה קיימתי יחסים מין אנאליים עם בחור מקניה. אני הייתי פאסיבי ואני זוכר שנתתי לו קונדום בבירור והוא לקח אותו וככל הנראה השתמש בו. אז לא דאגתי, כי הייתי שאנן וטיפש. לאחרונה נזכרתי במקרה ונכנסתי לחרדות קשות. לפני כשבוע הלכתי להבדק בוועד למלחמה באיידס וקיבלתי תוצאה שלילית בבדיקה המהירה ובבדיקה המשולבת שנאמר לי שהוא בודקת את שני הזנים של ה-HIV:
HIV-1, HIV-2.
קראתי ש-HIV-2 הוא זן נדיר המאפיין בעיקר את אזור מערב אפריקה. מכאן החשש שלי שאולי הבחור שהייתי איתו נשא של הזן הנדיר הזה (למרות שקניה היא במזרח אפריקה). האם אני יכול להיות רגוע מתוצאות הבדיקה גם לגבי הזן הנדיר של הנגיף? הרי למרות נדירותו בדיקת המעבדה המשולבת לא מצאה שאני נשא שלו, ואני מניח שניתן לסמוך על המעבדה שהם בודקים גם את הזן השני למרות נדירותו, הרי הם לא מעוניינים בהתפרצות של HIV-2 בארץ.
האם גם הבדיקה המהירה בודקת את שני הזנים של הנגיף?
מאז למדתי את הלקח ואני מתכוון להמנע מסקס מזדמן עם פרטנרים מפוקפקים. החרדה שחוותי לא הייתה שווה את זה,
בתודה מראש,
חסר אחריות לשעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת HIV-2 של הוועד למלחמה באיידס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/12/2011גם המהירה וגם בדיקת הקומבו בודקות את שני הזנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן הגעת תסמיני האיידסרפי07/12/2011
שלום,
רציתי לדעת תוך כמה זמן אדם יכול לראות את תסמיני המחלה?
לפני מספר ימים קיימתי מגע מיני לא מוגן ולאחר לא יותר משלושה ימים התחיל לי כאב גרון, שיעול ואולי גם קצת חום.
יכול להיות טכנית שזה קשור לאיידס או שתסמיני איידס לא יכולים להגיע כל כך מוקדם?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן הגעת תסמיני האיידס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/12/2011קצת מוקדם.... אבל משתנה מאדם לאדם - למה לא מוגן ?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי יובשמיכה07/12/2011
האם יובש בעור שכולל סדקים שורפים ברגל , מעל העקב
מהווה תסמין להדבקות באיידס 3 שבועות אחרי מקרה ?
בכלל האם ליובש בעור יש קשר לאיידס כתופעת לוואי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת חשובה
מיכה07/12/2011שלום
אני מבין שההמלצות היום לבצע בדיקה אחרי 7 שבועות
אבל אם עשיתי 2 בדיקות קומבו אחת אחרי 14 יום והשניה אחרי 21 יום
( שתיהן לאותו מקרה ) שתיהן שליליות . אני אמור ויכול להיות רגוע ?
או להמתין בחשש עד ל 7 שבועות ?
הרי מבחינתכם הקומבו היה אמין לחלוטין אחרי הזמן שבו בצעתי את
הבדיקות ....מה פתאום הכל השתנה ב 180 מעלות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש תשובה גם לשאלה הזאת ?
מיכה08/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש גם תשובה .....
אבישי09/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה ....
אבישי10/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת חשובה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר11/12/2011קיימת המלצת היצרן - במידה ואחרי שבועיים הבדיקה שלילית - לחזור 7 שבועות מהארוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי יובש - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/12/2011אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש תשובה גם לשאלה הזאת
מיכה08/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירורנטלי07/12/2011
לדר' שלום,
התקבלתי לעבודה במקום חדש בתפקיד פקידותי .בחדר איתי עובד בחור נוסף ומשיחות שלי איתו ושלו עם חברים הבנתי שהוא
הולל לא קטן (וגם התהולל באפריקה) ולא משתמש בקונדומים וגם לא רוצה להיבדק .
במספר הימים שאני שם אני מוצאת את עצמי נחתכת ונשרטת מדפי מחשב וניירות שלעיתים הוא מעביר אליי ולעיתים יש חתך דק ועמוק.
אני משוכנעת שגם הוא נחתך ונשרט כי גם אצלו אני רואה חתכים.
האם תוכלי בבקשה להסביר אם ניתן להידבק כך באיידס ובצהבת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/12/2011הסבירות נמוכה ביותר !!!! כמובן לא צריך לגעת אם רואים דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול חריף במיוחדdavid07/12/2011
היי, לא שתיתי אלכוהול כבר כמעט שנתיים והיום שתיתי אחרי אותה תקופה ארוכה ושתיתי הרבה ומשקאות עם אחוז אלכוהול גבוה, האם זה יכול לשרוף כל כך בגרון שזה חושף את העור שם כמו פצע, כלומר לרגיש יותר וחשוף יותר להידבקות במחלות מין או עור? אני בשנות ה20 לחיי,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול חריף במיוחד - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר11/12/2011אלכוהול לא גורם לפציעת העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה05/12/2011
שלום ד"ר,
היום לחצתי יד לאדם שאיני מכיר לאחר שלחצתי ידו הבחנתי שיש לו פצע על היד בקוטר של סנטימטר בערך הפצע יבש אך היה נראה די טרי- בכל אופן דם לא זב מפצע זה ולא הבחנתי בדם או הרגשתי גם או רטיבות כלשהי בידי. 1.האם המקרה הנ"ל מעלה חשד להדבקה בנגיף האיידס? 2. האם מגע של עור שלם עם פצע של נשא עלול להדביק באיידס? 3. האם לדעתך יש סיבה לחשוש או שניתן להניח לעניין ולהמשיך בחיי כרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/12/2011מגע של עור בריא עם דם של נשא לא מדבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני עובד עם המון לקוחותיובל05/12/2011
כמלצר ומתעסק עם אוכל, יש לי 2 פצעים ביד (לא מדממים).
האם זה מסוכן?! או שהנגיף אם וכאש עובר רק במגע פיזי בין שני פצעים פתוחים!?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני עובד עם המון לקוחות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/12/2011ראשית זה ממש לא בריא ללקוחות שמלצר עם פצעים מגיש מזון....
הסכנה לזיהומים הם ללקוחות ולא לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)