מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה ד"ר לורבר תעני לירק שאלה10/04/2011
ד"ר שלום
אני מאוד מבולבל .ב25.11.10 קיימתי מגע לא מוגן (מין אנלי) כשאני האקטיבי ב8.2.11 הלכתי להיבדק בוועד למלחמה באיידס בת"א שם נבדקתי בבדיקה המהירה ובדיקת אלייזה .יצאתי שלילי בשתי הבדיקות .הבנתי שצריך להמתין 8 שבועות על מנת להיבדק בבדיקת אלייזה הבנתי את זה מהוועד למלחמה באיידס .אך הרופאת משפחה אצלי בקופת חולים אמרה לי שצריך להמתין שלושה חודשים
עכשיו מי צודק הוועד למלחמה באיידס שטוען שצריך להמתין רק 8 שבועות או רופאת המשפחה שטוענת שצריך להמתין 12 שבועות ? האם זה 8 שבועות ? או 12 שבועות ? האם אני יכול להיות רגוע ? כי כמו שאת רואה בשאלות שלי אני לא רגוע
וגם ראיתי כאן שאלה בפורום שאת כותבת"שאם התשובה שלילית לאחר 3 חודשים אז לא היית הדבקה " אז שוב מה קורה כאן זה 8 שבועות או 12 שבועות? בבקשה תעני לי אני מאוד לחוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה ד"ר לורבר תעני לי - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר10/04/2011בדיקת אלייזה אחרי 8 שבועות היא אמינה ואין צורל לחכות לבדיקה נוספת אחרי 12 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםלואיסנה10/04/2011
שלום רב, אמרו לי שאיידס אי אפשר לדעת אם יש את המחלה דרך בדיקות דם רגילות אך אפשר לראות תוצאות בדם לא בסדר כשיש איידס , אך לא ניתן לדעת בוודאות ממה הם מגיעות , זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר10/04/2011בשביל לאבחן הדבקה ב HIV צריך לעשות בדיקה ספציפית, לא ניתן לגלות הדבקה בבדיקות דם שיגרתיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר
לואיסנה10/04/2011כן אבל אפשר לראות תוצאות לא תקינות בבדיקת דם רגילה אבל לא לאבחן ממה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר10/04/2011ק אם יש ירידה בתאים הלבנים או בטסיות וגם אז יש המון אפשרויות אחרות לאו דוקא HIV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המודאגהמודאג09/04/2011
האם שגומרים על הפנים ויכול להיכנס בטעות לעין יש אפשרות להדבקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המודאג - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר10/04/2011תאורטית כן, חדירת נוזל זרע של אדם מודבק ב HIV יכולה לסכן את האדם שנחשף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכת ביטחוןדנה09/04/2011
שלום
סידרתי לחברה, שאני יודעת שהיא לא שומרת על עצמה ובנוסף היה לה חבר שמקיים יחסים גם עם גברים, את השימלה שניקרעה עם סיכת ביטחון, לאחר כמה דקות נפתחה לה הסיכה וננעצה לה בגב היא ביקשה שאסדר את זה שוב הוצאתי לה את זה מהעור ונידקרתי באצבע מהלחץ אני לא זוכרת כלום וגם הייתי שתויה קצת.
פניתי למרפאת רוזנבלט שעושה בדיקות איידס והתייעצתי עם מנהל המרפאה לגביי בדיקה לטענתו אפשר להידבק ככה ואמר שאני יביא את החברה לעשות בדיקה כי זה מוקדם שאני יעשה בדיקה. מאז אני לא מצליחה להירדם ואני קוראת כל מיני חומרים על האיידס באינטרנט ובחלק טוענים שלא ניתן להידבק ככה וגם קראתי כתבה שבחורה בחו"ל נידבקה ככה כשבעלה דקר אותה במחט תפירה בכוונה להדביק אותה ושהיא נדבקה.
האם אני צריכה לעשות בדיקה? אני ממש בלחץ
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכת ביטחון - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר09/04/2011אשית, הסיכוי להדבקה ממחט לא חלולה הוא נמוך ביותר, מה גם שלא ברור אם למחט היה מגע עם דם.
ממליצה שתשכנעי את החברה להיבדק למענך
תשובה שלילית אצלה כמובן תרגיע אותך לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה דוקטור לורבר מהחייל אבל ...ללא שם08/04/2011
תודה דוקטור לורבר
אך תאמרי לי באופן כללי בלי קשר למספר בדיקות הקומבו שעשיתי = שליליות
התופעות שכתבתי פה כמו 2 , 3 אבסס שהיו עם ראש ואחר כך ירדו לגודל קטן ונשארו עדיין , ומדי פעם 2 , 3 פצעים בצד הפנימי של הלחי { כמו נשיכה } .שנעלמים אחר"כ.
תופעות אלו מהוות איזה סימן , סימפטום או תופעת לוואי שקשור לאיידס ?
או שבכלל אין כל קשר ל H I V ?
אפשר לבלות את השבת ואת מהלך שבוע הבא ברגיעה מוחלטת ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה אם זה בכלל סימפטומים בכללי ?
ללא שם08/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק תעני לי על זה ד"ר לורבר,-החייל
ללא שם08/04/2011התופעות שהזכרתי : אבססים בעורף ומדי פעם כמה פצעים בצד הפנימי של הלחי
{ ראיתי בעבר שענית למישהו שאין קשר לפצעים בפה ל HIV }.
בלי כל קשר לתוצאות בדיקות הקומבו ?
אלו בכלל סימפטומים לאיידס או הדבקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשובה דוקטור לורבר
ללא שם09/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור לורבר מהחייל אבל ... - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר09/04/2011אין קשר בין התופעות בעור לבין HIV
צא מהחרדה ושמור על עצמך להבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהש08/04/2011
רציתי לישאול יש לי בן זוג נשא שמטופל בתרופות האים אפשר להידבק במידה שליקקתי את האשכים שלו לזמן קצר כמה שניות במידה ונזל קצת מהנוזל המקדים אני לא בטוח שנזל כי גם לא הרגשתי משהוא רטוב אבל אים נזל יש סכנה האים צריך להיבדק בגלל זה אני לא נשא האים יש חשש או אפשר להירגע אציין שלא היה מין אורלי בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
ש08/04/2011אציין שלא היה גמירה ושהוירוס לפי בדיקות הדם על אפס גם רציתי לשאול אומרים שאים ניכנס קצת דם לפה אין סכנת הדבקה אז למה מהנוזל המקדים יש מה ההבדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/04/2011לא נשמע שיש כאן סכנת הדבקה
לא היה מין אוראלי ןלא היתה לך חשיפה לנוזל הזרע, מה גם שהעומס הנגיפי אצל בן הזוג UNDETCTED* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
ש09/04/2011במידה ונזל קצת מהנוזל המקדים ולא שמתי לב וליקקתי האים יש סכנה למרות שזה לא היה מגע ישיר וממושך או שלא וזה לא היה ישר לאחר כמה דקות ואולי זה היה ממש קצת שלא הרגשתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר10/04/2011אין סכנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ספציפית לגבי הידבקות באיידס.אורן08/04/2011
שלום רב,
שאלה קטנה ברשותכם:
כמה זמן מרגע ההדבקה הופך אדם למדבק בעצמו? (כלומר, אילו שכבתי עם אישה נשאית ונדבקתי בעצמי, כמה זמן לאחר מכן אני הופך מדבק בעצמי?) האם יהיה זה נכון לחשוב שפרק הזמן הוא של כ-2 /3 חודשים?
בברכה ובהערכה רבה על פועלכם,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ספציפית לגבי הידבקות באיידס. - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/04/2011אם נדבקת, מקווה שלא !!, אתה מדבק כבר אחרי שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם הייתי עם בחורה וכנראה שהיא מניקהבני08/04/2011
אם הייתי עם בחורה וכנראה שהיא מניקה עכשיחו , וטיפה קטנה של חלב אם ירדה לפה שלי , ממש טיפה קטנה!!
יש סיכוי שאם היא נשאית או חולה אז זה עבר אליי??
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הייתי עם בחורה וכנראה שהיא מניקה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/04/2011עקרונית, יש נגיף בחלב אם של נשאית
אין מידע לגבי הכמות הנדרשת להדבקה אך אשה נשאית שמניקה את הצינוק שלה עלולה להדביק אותו.
רצוי שהאשה תיבדק, שאם חו"ח היא נשאית שלא תדביק את הרך הנולד בהנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- aשאלהסטודנט לרפואה08/04/2011
עשיתי קומבו אחרי 20 יום זה נכון שהקומבו בודק רק את נוגדנים lgm?והאם אפשר להירגע זה יצא שלילי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר aשאלה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/04/2011אחרי 20 יום הבדיקה אמינה מכיון שבודקת גם את הנגיף ולא רק את הנוגדנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה תשובה. משהו טכני מאוד.שמעון08/04/2011
אם לדוגמא... בת זוגתי או בן זוגי שוכב על המטה, והוא/היא אכן נגועים באיידס כאשר זרע או הפרשות של נקבה במקרה השני מצויים עליהם. לאו דווקא על איבר המין... סתם מיקום אסטרטגי על גבי הגוף. אני, ממרחק של כמה מטרים שופך זרע לכיוון האיזור הנגוע. בלי מגע ישיר בין הגוף שלי לשל בן זוגי. אפשר לומר, מיירט זרע לכיוון המקום הנגוע, יש חשש להדבקות? יש לציין שלעיתים נוזל הזרע יוצר מעין "גשר" שכזה, מאיבר ההמין עד למרחק מסוים, נגיד וסוף המרחק מגיע בדיוק לאיזור שנגוע באיידס, יש מצב להידבק? ואפילו כשלא מדובר על שפיכה מלאה, אלא רק על PRE CUM.... כביכול הנוזל מחבר בין המקום הנגוע לבין איבר המין שלי, אבל אין מגע ישיר בין האיבר שלי עצמו למקום הנגוע. ניתן להידבק?
אני יודע שהשאלה קצת מוזרה, אבל אני מדבר על סיטואציה ספציפית של חוסר זהירות, שנוזל נשפך או משהו. כדי להסיר דאגה. אשמח לתשובה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה תשובה. משהו טכני מאוד. - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/04/2011סיטואציה הזויה לחלוטין
לא נדבקים בדרך זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב את עזרכתכם .... בבקשה מודאגלא נרדם מפחד08/04/2011
1. הוא שם את האצבע בפה שלו ועם הרוק החדיר לי אותה לפי הטבעת .
האם יש חשש להדבקה .
2. הוא ליקק לי את פי הטבעת .
3. הוא ממש החדיר את האצבע עד הסוף בשילוב עם רוק ולאחר מכן חומר סיכה .
לא היה מגע של זרע בפי הטבעת שלי לדעתי .
א. האם יש חשש לאיידס , בבקשה אני לא יכול להרדם .
ב. כמה זמן מינימום אחרי אפשר לעשות בדיקה כלשהי שתפסול איידס.
ג. האם יש מקום בו ניתן לעשות כל בדיקת מחלות מין בצורה אנונימית ?
אני ממש חושש אודה לתשובתכם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייב את עזרכתכם .... בבקשה מודאג - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/04/2011אי אפשר להידבק מהחדרת אצבע או ליקוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דוקטור לורבר והמון תודותאורגד07/04/2011
שלום דוקטור לורבר
ענית לי לפני שבוע לשאלתי שלאחר שעשיתי 2 בדיקות קומבו אצל ד"ר גרדשטיין
במרפאתו להיות רגוע , שלא נדבקתי ולהפסיק להיבדק . תודה לך על כך.
הבדיקות היו 22 יום וגם 30 יום לאחר מקרה מיני { שתי הבדיקות לאותו מקרה}
יצאו ברוך השם שליליות.
שאלה שלא שאלתי היא האם 2 הבדיקות קומבו האלה כיסו לי ארוע נוסף ישן יותר ?
הבדיקה של 22 יום נתנה גם טווח של 36 יום למקרה ישן יותר.
הבדיקה של 30 יום נתנה טווח של 44 יום למקרה ישן יותר
בקיצור האם בדיקות הקומבו למקרה האחרון { 22 , 30 יום } כיסו לי גם את
עברי הקודם ?
מודה לך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דוקטור לורבר והמון תודות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/04/2011בודאי !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה לאחר הורדת קונדוםירון07/04/2011
שלום,
קיימתי יחסי מין עם קונדום. לפני שגמרתי הורדתי את הקונדום ושפשפתי את איבר המין באמצעות ידי. במהלך השפשוף סיכוי גבוה שנוזל הנרתיק שהיה על הקונדום ועל ידי נגע גם בפין. האם ניתן להידבק בצורה כזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה לאחר הורדת קונדום - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/04/2011אי אפשר להידבק בדרך זו, שהרי מגע של נוזלי הגוף עם העור איננו מדבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באצבענתן07/04/2011
שלום לרופאים
כאבים בעצם של אצבע האמצעית { האמה } ביד שמאל
מהווה איזה תסמין לאיידס אחרי מגע מיני ?
או זה שייך לאורטופד . ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באצבע - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/04/2011נראה לך??? יש גבול לשאלות מסוג זה.... הן לא מתאימות לפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדולב05/04/2011
1.מה הסיכוי בהדבקות באיידס במידה והייתי הפרטנר האקטיבי במין אנאלי בזמן שלא בוצע חדירה מלאה אלא רק שפשוף איבר המין בפי הטבעת?
2.האם בדיקת TPHA אמינה גם לאחר שבוע וחצי לאחר קיום יחסים לא מוגנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון לשאלה הקודמת
דולב05/04/2011תיקון הסעיף הקודם:
2.בדיקת TPHA שלילית.האם היא אמינה לאחר 10 ימים לאחר קיום היחסים הלא מוגנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)