מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלייזהרובי04/12/2010
שלום!מה הסיכוי שהגוף לא הספיק לפתח נוגדנים לקראת 8 שבועות?וכן האם זה יכול להיות שתסמינים לאחר ההדבקה נשארים תקופה ארוכה של כחודש וחצי?הרבה תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלייזה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/12/20101. סיכוי נמוך ביותר ולכן ההמלצה היא לבצע את הבדיקה בשמונה שבועות
2. סימנים של הדבקה חריפה ב HIV יכולים להתחיל כשבועיים לאחר ההדבקה ולהמשך עד חודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףמשה04/12/2010
היית עם מישהי עם קונדום ושיצאתי ממנה ראיתי שהקונדום לא עליי אבל יתברר לי שהזרע בתוך הקונדום אך היה עלייה גם חלק קטן מזרע ואני מאוד חושש לעשות בדיקה
האם אחרי שגומרים בגלל שהזרע כבד אז הוא מפיל את הקונדום?
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/12/2010אם בכלל יש סכנה - זה לאשה ולא לך
אין לך מה לחשוש מהדבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לשאלה
משה05/12/2010אני חושש שיכול להיות שהקונדם נפל בתוך איבר מינה
זה הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטורללא שם03/12/2010
אני רוצה לבצע בדיקה במרפאת std בת"א
אצל דוקטור גרדשטיין .....
הבנתתי שהוא רופא בכיר בקפלן ?
מכירה את הרופא שעוסק בתחומך ?
אפשר להיות סמוך ובטוח שהבדיקות מבוצעות לפי הנהלים המקובלים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקטור - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/12/2010למיטב ידיעתי נשלחת המבחנה לבי"ח קפלן לגיבוי, הכל לפי הנוהלים המקובלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איידס לתושבת חוץאיילת02/12/2010
שלום, אבקש לדעת היכן אפשר לבצע בדיקת איידס לתושבת חוץ - המתגוררת כיום באזור המרכז(בקעת אונו), תודה רבה, איילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת איידס לתושבת חוץ - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/12/2010בדיקות אלייזה נעשות בחינם במרפאת לוינסקי או בתשלום בועד למלחמה באיידס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבו בוועד ותשובה נכונה ?שאול02/12/2010
שלום שוב
הייתי בוועד למלחמה באיידס בתל אביב ובקשתי לבצע בדיקת קומבו אחרי
22 יום מהמקרה . נאמר לי שם על ידי היועצים שאת הקומבו לא מבצעים בוועד
פרט למקרים חריגים כגון אונס... ובכלל הקומבו לא אמין דיו והם לא שמעו או לא
יודעים שבדיקת הקומבו הולכת להחליף את האלייזה ולהפוך לבדיקת הסקר כשגרה
בישראל. עוד טענה היועצת שמדובר בקומבו דור 4 וזה לא הגיע עדיין או לא בשימוש.
ועוד דברים כנגד.. היועצת אמרה שאלייזה זאת הבדיקה הקובעת .
אז מה קורה ? באתר פה את עונה לאנשים שקומבו אמינה לחלוטין אחרי 21 יום ואין
צורך לחזור עליה ולבצע בדיקות מיותרות.... למה הוועד כגוף ראשי בישראל
שבטח עובד לפי הנחיות משרד הבריאות לא מיודע או פשוט היועצים לא עשו
שיעורי בית בנושא ?
תשובתך בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבו בוועד ותשובה נכונה ? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/12/2010לא יכולה לענות בשם הועד, אדאג שיתעדכנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהגלי02/12/2010
היום באוטובוס בטעות שרטתי בציפורן מישהי , שריטה רגילה ללא דם נוזל רק סימן לבנבן שהפך לאדום
לאחר כמה שניות ירדתי מהאוטובוס . בדרך הביתה , לאחר שתי דקות בערך שרטתי את עצמי בטעות עם אותה אצבע ביד וגם כן זו הייתה שריטה ללא חדירה לכילי הדם.. לא נזל דם אלא רק כאב והיה אדום.
האם יש מצב כלשהו איכשהו שנדבקתי בHIV ?!??!
תודה
גלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
דוד03/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/12/2010אין מצב להדבקה על סמך סיפורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אידדס! חודשיים או שלושה?!רעות02/12/2010
שלום
לפני שנה הבנתי כי כאשר מבצעים בדיקת איידס זה תקף ל- 2 חודשים שלפני הבדיקה. אתמול שמעתי שזה תקף ל- 3 חודשיים לפני הבדיקה.
אני קצת בלחץ. האם זה שינוי חדש? האם 2 חודשים מספיקים?
אנא, תשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דוד02/12/2010חודשיים זה מספיק עפ"י רוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אם אפשר גם תשובה מהרופאה
רעות03/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאידדס! חודשיים או שלושה?! - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/12/2010הבדיקות שעושים כיום יותר רגישות ומספיק להמתין חודשיים מהארוע כדי שהבדיקה תהיה אמינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם בדיקות דרך הקופ"ח
רעות05/12/2010עשיתי דרך קופ"ח כללית ובתוצאה כתוב- "בוצע במכון ר.בן ארי ביה"ח". שם את מתכוונת שזה תקף לחודשיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם בדיקות דרך הקופ"ח - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/12/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נדבקתי?מיקי02/12/2010
שלום רב, במידה וקיימתי יחסים לא מוגנים לפני ארבע שנים ולא ביצעתי בדיקה האם הייתי אמורה להרגיש בתסמינים כולשהם? קיום היחסים היה עם בחורים שלפי סגנון חייהם לפני יש סיכויים גדולים כי נדבקו במחלה שלא אוכל לפרט כאן. האם יכולתי להרגיש סימנים כולשהם גם כמה שנים אחרי? אני מבקשת לא לפרסם את כתובת המייל שלי. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם נדבקתי? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/12/2010מה הבעיה - למה שלא תעשי בדיקה ותצאי מהחרדה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לי על השאלה
מיקי05/12/2010תודה על התשובה אבל לא ענית לי על השאלה. אני שאלתי אם אני הייתי אמורה להרגיש תסמינים אחרי 4 שנים במידה ונדבקתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לי על השאלה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/12/2010אצל נשאים רבים לא מופיעים כל סימפטומים גם אחרי 4 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת רימינג מסוכן?אייל01/12/2010
היייתי אצל נערת ליווי
היא ביצעה בי מין אורלי עם קונדום אבל ליקקה לי את פי הטבעת למשך דקה או שתיים
האם יש סנת הדבקה מממקרה זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת רימינג מסוכן? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/12/2010אם בכלל - לה יש סיכוי להדבקה ולא לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לעשות בדיקהיורם30/11/2010
לפני חודש קיימתי יחסי מין בלתי מוגנים עם מספר נשים.
כמה זמן עלי להמתין עד לביצוע בדיקת איידס??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לעשות בדיקה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר30/11/2010למה לא מוגנים????
לא שמעת על קונדום????
שמונה שבועות הם הזמן לבדיקת אלייזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראלי כולל גמירה בפהאסי29/11/2010
אתמול ביצעתי מין אוראלי לבחור צעיר. הוא גם גמר לי בפה, ירקתי את זה אחרי ושטפתי טוב את הפה, האם יש צורך להיבדק לhiv ומה הסיכון להידבק בצורה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה למענה אני די לחוץ בעניין הזה
אסי29/11/2010האם אני חייב לעשות את הבדיקה כי הסיכון גדול? או שעליי להיות רגוע והסיכוי להידבקות נמוך בצורה הזאת? בכל מקום טוענים משהו אחר לגבי מין אוראלי, אני ממש רוצה קבל תשובה ריאלית כי ידוע שקיים סיכוי של הידבקות מזערי בכל מגע מיני בתיאוריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דוד29/11/2010כן , יש צורך כי העמדת את עצמך בסיכון להדבקה.
למרות שהסיכון להדבק ממין אוראלי הוא יחסית נמוך משאר סוגי המין , עדיין הוא קיים.
במיוחד שאתה הצד האקטיבי.
נ.ב אני לא רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה מרופא??
אסי29/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה מרופא?? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר29/11/2010הסיכוי להדבקה נמוך מאד אך לא אפסי
בדיקה היא לא הפתרון
לאור הסיכוי הכל כך נמוך לא בהתויה ל PEP* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות בכתבעמוס29/11/2010
שלום רב
אם קבלתי תשובה מודפסת מדוקטור סרג גרדשטיין אחרי בדיקת קומבו
אצלו במרפאה , אז זה אומר שהבדיקה אכן נשלחה על ידו לקפלן
ונבדקה במעבדה ?
בדף רשום היחידה ל hiv בית חולים קפלן
גורם שולח : מכון בן ארי
אפשר להיות רגועים שאכן הבדיקה בוצעה ?
דרך אגב ייצא שלילי
עשיתי אצלו שתי בדיקות קומבו לאחר 16 יום ולאחר 20 יום
הזמן בסדר לבדיקות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות בכתב - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר29/11/2010התשובות לכל השאלות - כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדתרותי28/11/2010
שכבתי עם מישהו פעם ראשונה שלי.אני מכירה אותו כבר הרבה שנים. הוא היה עם הרבה בחורות. הוא הלך לבצע בדיקה ויצא שלילי.הוא ביצע את הבדיקה לפני חצי שנה ולפני 3 וחצי חודשים. בשתי הבדיקות הוא יצא שלילי.הפחד שלי שאחרי הבדיקה הוא שכב עם בחורות ונדבק באיידס כי שכבתי איתו עוד פעם אבל הפסקתי את זה אחרי כמה שנייות כי כאב לי.לא הייתה גמירה בפנים.ואחרי כמה שבועיים וחצי חליתי בשפעת.לא קשה. קצת כאבי גרון נזלת לא נראה לי שהיה לי חום.מה הסיכוי שנדבקתיי? אני חיה בסיוט!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחדת - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר30/11/2010בעיקרון כל מגע מיני ללא קונדום מסכן אותך בהדבקה.
מציעה תתבצעי קומבו 21 יום אחרי הארוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששאנונימית28/11/2010
לאחרונה אני חולה הרבה, ואני מקיימת יחסי מין לא מוגנים . עלו בי חששות בחצי שנה האחרונה לגבי איידס עקב ריבוי פרטנרים!
מה עליי לעשות מה הם קדם התסמינים למחלה ואיפה אוכל להיבדק באזור הצפון בצורה אנונימית מוחלטת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר30/11/2010תוכלי להיבדק במרפאת רחוב הפרסים בחיפה באופן אנונימי
רבאק! למה לא קונדום?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה באיידסאלי28/11/2010
היתי עם ידידה ועשינו מסא'גים אחד לשני. לאחר שסיימנו היא הלכה להתקלח ואחרי שסיימה אני התקלחתי והתנגבתי במגבת שלה (לאחר כ5 דקות) כאשר ניגבתי את הפנים המגבת נגעה לי ברירית העין. אם היתה על המגבת הפרשה נרתיקית שהידידה התנגבה, האם יש סיכון כלשהוא להדבק באיידס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה באיידס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר30/11/2010אין כל סכנת הדבקה על פי התיאור שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)