מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמינות בדיקותסרג02/01/2011
בוקר טוב דוקטור!מהתשובות שלך קודמות ניתן להבין שנוגדנים עולים כנגד האנטיגן ומקוון שהיא בודקת את שניהם היא אמינה מאוד גם במועדים מאוחרים יותר.עכשין ענית לי כי 51 יום לא מספיק לקומבו ותעשות עוד אלייזה ב 8 שבועות.אני מבין שכן יתכן מצב שאנטיגן קבר ירד ונוגדנים טרם עלו?תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמינות בדיקות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר02/01/2011יפה הבנת !!!
בביולוגיה הכל סטטיסטיקה - יש אנשים שמייצרים נוגדנים מוקדם יותר וכאלה שלא - לכן קיימים סטנדרטים המבטאים רגישות מקסימלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אליזהניר01/01/2011
שאלתי היא 45 יום מספיק לבציע בדיקת האליזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליזה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר02/01/2011לא - התוצאות האמינות ביותר מתקבלות אחרי 8 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהסרג01/01/2011
דוקטור שלום!אני עשיתי קומבו 51 ימים אחרי.יש צורך באלייזה ב8 שבועות?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר02/01/2011כן - יתכן שלא פיתחת נוגדנים עדיין, רצוי להקפיד על המלצות החברה המייצרת את הקיט ולא לעשות קיצורי דרך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"רמירית01/01/2011
לד"ר
רק חשוב לי מאוד להבין,בתשובתך כתבת לי שאת הקומבו צריך לעשות 21 יום אחרי המקרה ,ואם היה מקרה נוסף אחריו,צריך להמתין שוב 21 יום ולבצע אותה רוצה להבין לגמרי,האם ביצוע הקומבו 21 יום אחרי המקרה האחרון,תכסה לי גם את את המקרה הקודם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר02/01/2011לא בטוח - הקומבו בודק את אנטיגן הנגיף P24 אשר יורד בדם עם הזמן ואת הנוגדנים הנוצרים מאוחר יותר
לכן בדיקת הקומבו רלבנטית 21 יום אחרי הארוע האחרון אך עלולה לפספס את הקודם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי הקומבומירית01/01/2011
לד"ר שלום
חשוב לי מאוד שתוכלי להגיד לי בבקשה לגבי בדיקת הקומבו אותה אני מעוניינת לבצע.האם הבדיקה תהיה עדיין אמינה ואפשר לבצעה כ 30 יום אחרי יחסי מין חדירה ואוראלי לא מוגנים,וכשבועיים אחרי עוד מקרה קטן עם בחור אחר.(במקרה השני אין חשש כל כך אמיתי,רק בשביל ההרגשה הלא נעימה שלי).
ועוד משהו קטן בכלל,האם הבדל של שלושה ימים משמעותי לגבי בדיקת הקומבו?
תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי הקומבו - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר01/01/2011רצוי לבצע את הבדיקה כשלושה שבועות אחרי הארוע
במידה וקיים אורע נוסף שבועיים מאוחר יותר כדאי לחכות 3 שבועות אחרי הארוע האחרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
מירית01/01/2011לד"ר,תודה על תשובתך,רק רציתי להבין ואז התשובה של המקרה האחרון,תכסה גם את מה שהיה לפני? תודה וסליחה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסאלי31/12/2010
הייתי בטיפול שיניים, כאשר באתי לשתוף את השיניים בכוס החד פעמית החליקה הכוס לכיור הניקוז שמתחתיה. לצערי לא החלפתי את הכוס מיד אלה מילאתי אותה במים ושטפתי את הפה. אם נשאר בכיור שאריות דם ממטופל קודם, האם יכול להתבצע מעבר והדבקות באמצעות המגע של הכוס המזוהמת עם הפה והשפתיים
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר01/01/2011לא נראה לי
כדי שתוכל להידבק צריכה כמות משמעותית של דם לחדור אל פיך מה שלא נראה במקרה הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשקניתי סלט לפי משקל בחנות ואכלתישאלה31/12/2010
אותו פתאום קלטתי שאני לועס מסטיק לעוס כבר שהיה בתוך הסלט, האם יש אפשרות להדבק ככה באיידס במידה ויש לי בעיות חניכיים ופצעים בפה? תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשקניתי סלט לפי משקל בחנות ואכלתי - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר01/01/2011אין סכנת הדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלייזהאליהו31/12/2010
בצעתי שתי בדיקות קומבו אחת אחרי 16 יום ואחת אחרי 20 יום
ייצא שלילי . עכשיו בצעתי אלייזה אחרי 6 וחצי שבועות { 45 יום }
האם אפשר להרגיע או צריך לבצע עוד בדיקות מסוימות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם האלייזה יצאה שלילי
אליהו31/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלייזה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר01/01/2011אין צורך בבדיקות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחד מהדבקה של נגיף האיידסמאור30/12/2010
שלום לדוקטור,
הייתי לפני כחודש ולפני חמשה ימים עם אותו בחורה ששמעתי עליה דברים שקצת מפחידים אותי, עם הדברים קראתי באינטרנט וראיתי מספר תסמינים שיש לי כרגע
יש לי שילשולים (סוג שמעולם לא היה לי כבר שבוע וחצי)
התחילו לצאת לי לפני יום יומים נקודות אדומות על הלשון, הלשון עצמה לבנה.
התחושה הכללית שלי לא כל כך טובה (יכול להיות שזה עניין פסיכולוגי).
יש לציין שאת היחסים איתה עשיתי עם קונדום, אבל בפעם האחרונה (לפני 4 ימים) היא דיממה קצת.
הזמנתי תור לרופא משפחה שיהיה רק ביום ראשון.
קשה לי לחכות ליום א, אני ממש רוצה תשובה כי אני בלחץ, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה טיפה לרחיב כדי לקבל תשובה
מאור31/12/2010כדי לקבל תשובה מדויקת יותר..
שלום דוקטור,
יש לי לשון לבנה עם נקודות אדומות עליה ששמתי לב לזה היום (יכול להיות שהם היו שם לפני, לא מרגישים אותם..) , שילשולים כבר שבוע וחצ, ועייפות רבה שמלווה אותי למשך כל השבוע האחרון.
לרקע כללי: פגשתי בחורה שקיימתי איתה יחסים לפני כחודש ועוד פעם לפני כ-5 ימים, היחסים היו עם קונדום, בפעם האחרונה שקיימתי איתה יחסים ירד לה דם (התחלה של מחזור) וגם טיפה אחת של דם נגעה בי בעור (כמו שטיפת דם נופלת על היד) ולי אישית לא היו פצעים.
ישבתי הרבה זמן באינטרנט כדי לראות לאיפה הסימפטומים האלה שייכים, ועלו לי כמה תוצאות שהם: פטרת העור והגרון, מחלת הנשיקה וחס ושלום HIV.
אני אעשה בדיקה בכל מקרה בעוד כחודש כדי לשלול את זה, אבל רציתי לשמוע גם את דעת הרופאים
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה טיפה לרחיב כדי לקבל תשובה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר01/01/2011כל הסמנים שציינת לא ספציפים ואינם מעידים על הדבקה ב HIV
גש ןעשה בדיקת קומבו 3 שבועות אחרי הארוע האחרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש סיכויצבי30/12/2010
שלום
מודה לך על תשובותייך הכנות(:"1. לא תיתכן הדבקה בנגיף HIV מבלי שהדבר ייראה בבדיקות
2. הנגיף יכול לשהות בגופו של הנשא (אדם שנדבק) שנים רבות מבלי שיופיעו כל תסמינים קליניים. הממוצע להוםעת סימנים בסביבות חמש שנים ממועד ההדבקה.
3. ראה תשובתי בסעיף 2)
*** האם תוכלי רק להבהיר לי 4 סעיפים להבנה נכונה של תהליך ההדבקה:
1.אם בן אדם נדבק בנגיף ממוצע סטיסטי שיחלו בו סימנים ככלשהים הינו כ 5 שנים? מהם אותם סימנים ? חיצוניים או בבדיקות דם כלליות ?
2. האם הנגיף , לפחות לפי סטיסטיקות , לא יכול להתפרץ אחרי 17-30 שנה במידה והנדבק לא היה מודע לקיומו של נגיף בגופו, ולא לקח תרופות להחלשתו של הנגיף?
3.האם קיים חיסון טבעי לבן אדם או גן שמונע ממנו להיבדק במחלה?
4.הם יתכן שכבר במאות הקודמות אנשים חלו בנגיף ולא ידעו ויחסו זאת לתנאי היגינה גרועים, מחסור בתרופות וכו? מענייו אותי ההיסטוריה של הנגיף הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיכוי - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר02/01/2011מטרת הפורום - מתן תשובות על שאלות קצרות
אני מבינה את העניין הרב שיש לך בשאלות אלה - או שתשאל שאלות קצרות או שתחפש בגוגל מענה לשאלותיך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרג ,אני שותף איתך בחוסר ההבנהרועי30/12/2010
אני גם ראיתי פה בפורום שדוקטור מרגלית לורבר עונה לאנשים ששאלו
שהקומבו אמינה לחלוטין אחרי 25 יום ואין צורך לחכות לאלייזה.
גם לגבי 27 יום ו 29 יום 31 יום ואפילו 40 יום ענתה למישהו שזה זמן אמין ומצויין לקומבו . כל השאלות נענו שהקומבו מכסה ונותן מענה לזמנים
האלה . הרי לפי הסברה הקומבו בודק גם נוגדנים והחל מיום 21 ניתנים לזיהוי במערכת הקומבו. הרי הנוגדנים ככל שהזמן עובר הולכים ועולים ובדיקת הקומבו
אמורה להיות יותר רגישה מהאלייזה. אז איפה אנחנו עומדים ?
צריכים לדלג על כל התשובות שאנשים נענו בעמודים הקודמים לגבי הקומבו ?
שואלים גם קיבלו תשובות שמיום 21 אחרי מקרה הקומבו נותן מענה לאירועים קודמים ולמעשה מכסה את ההיסטוריה המינית שלנו ?
אז עכשיו כל התשובות של הדוקטור הנכבדה לא טובות או נכונות ?
השאלות באות מתוך דאגה וחשש מסוים שאנשים חווים...
תודה וסליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה שנקבל תשובה או הסבר
רועי30/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאול
סרג30/12/2010יש לך icq,msn?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרג
רועי30/12/2010יש לי ICQ יש לי קצת בעיה איתו כרגע אני מנסה לסדר
למה אתה צריך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאול
סרג30/12/2010לדבר עם שוטף לחרדה,אם אתה מעוניין:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגתמירית30/12/2010
לד"ר שלום
רציתי לשאול אותך לגבי משהו שקרה ביום שלישי ואני לחוצה לגביו.נפגשתי עם מישהו שהכרתי.יצא לי להתנשק איתו,ובאותו הזמן היתה לי מין רגישות כזו בחניכיים,מן דלקת כזו במקום שהיה בו כתר לפני והיו צריכים להחזיר אותו.האם במצב כזה,גם לדוגמא עם באותו הזמן היה לי מעט דימום מהאיזור,יש סכנה ועלי לדאוג מאותו מקרה?
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואגת - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר30/12/2010אין כל סכנה, הסיכוי להידבק בנשיקה שכזו אפסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HIV,PEPעוזי29/12/2010
כמו כן, מזה PEP ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PEP
דוד29/12/2010מהו PEP?
שילוב של תרופות אנטי ויראליות שמדכאות את התרבות הוירוס ובכך מונעות את התפתחות הנגיף מלהגיע למצב בלתי הפיך. הטיפול ניתן רק במצבים בעלי סיכון גבוהה להדבקה.
משום שהוא כרוך בתופעות לוואי קשות מאוד עבור המטופל וגם יקר. בנוסף לכל הוא רק מצמצם את הסיכוי להידבק אבל לא מונע לחלוטין, לכן עדיין תיתכן הדבקה.
בדרך כלל במצבים אלו:
1. אונס
2. קרע בקונדום כשהוכח שבן/בת הזוג הנו נשא/ית איידס.
3. שימוש במזרק של נשא איידס.
הטיפול יעיל רק עד 72 שעות מרגע החשיפה לוירוס לכן אין טעם לקבל אותו לאחר שחלף זמן זה.הטיפול הוא תרופות נגד הוירוס שיש לקחת בכל יום במתכונת של כמעט חודש שלם .
למרות שהטיפול קיים אף אחד לא באמת יודע עד כמה הוא יעיל אם בכלל. משום שאין אפשרות לדעת אם במגעים שהתרחשו עד היום בין אדם חיובי לשלילי ההדבקה נמנעה בגלל הטיפול או שבכלל לא התרחשה מלכתחילה.
משום שלא כל מגע בין אדם בריא לנשא יוביל להדבקה.
נ.ב אני לא רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHIV,PEP - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר30/12/2010אפשר לקרוא באתר הועד למלחמה באיידס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדום נקראעוזי29/12/2010
לפני 24 שעות עשיתי סקס וגינאלי אם בחורה בסיכון והקונדום נקרא..
מה עלי לעשות עכשיו (אני נמצא בחו"ל)
בנוסף לקחתי תרופה בשם zithromax בתור פרופילקטיקה למחלות המין .. איך התרופה יכלה להשפיע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
דוד29/12/2010בגלל שהשאלה שלך דחופה אני ינסה לעזור לך.
הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות הוא ללכת עם הבחורה שהיית איתה לבדיקת HIV כמה שיותר מהר. הזמן הוא גורם מאוד קריטי במצבים כאלו, אז תעשה זאת מוקדם ככל האפשר.
אם יתברר שהיא נשאית אז תקבל טיפול מונע לאיידס (PEP) שתצטרך לקחת במשך 28 יום.
(לפחות זה הנוהל של משרד הבריאות בארץ)
הטיפול המונע יעיל במיוחד עד שעה מרגע ההדבקה ולכל היותר עד 72 שעות.
ואם יתברר שלא אז פשוט חכה שיעברו חודשיים ובצע בדיקה ל-HIV.
למרות שאז רוב הסיכויים שהיא באמת שלילית.
אין לי מושג איך ואם בכלל משפיעה התרופה שציינת על המצב.
חכה לתשובה של הרופאה בנושא.
נ.ב אני לא רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונדום נקרא - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר30/12/2010אם יש לך אפשרות קבל PEP
במידה ולא - אין מה לעשות בשלב הזה
מכל מקום גש תבצע קומבו אחרי 3 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם לחצתי למישהו את היד ואחרי זמןשאלה29/12/2010
חיטטתי באף ?עד הדם, אפשר ככה להדבק?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
דוד29/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם לחצתי למישהו את היד ואחרי זמן - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר30/12/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)