מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הדבקהדואג דואג22/11/2010
שלום
אני בקשר עם בחור אחר. אנחנו ישנים יחד בעירום ומתגפפים במהלך הלילה עד ששנינו גומרים אם כי אנחנו לא מקיימים כלל יחסי מין אנאלים או אוראלים. האם במקרה שזה קיימת סכנת הדבקה באיידס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר25/11/2010במקרה זה אין כל סכנת הדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקור אצל חשפנית- בבקשה דחוףדוד (שם בדוי)21/11/2010
היי,
בסופ"ש האחרון הייתי במועדון חשפנות.
בתחילת השבוע קבלתי מין מכה ליד הציפורן באגודל.. (עברו שלושה ארבעה ימים עד הבילוי)
הפצע בגודל של חצי גרגיר אורז- והוא די נסגר (עדין היה פצע אבל)
הזמנתי ריקוד בלבד ונגעתי לה בגוף... כולל פטמות וכו'.
האם יש סיכוי להדבק איכשהו?
לא ראיתי שהיה לה פצע.... ואפילו חפשתי על הבגדים כתמי דם.. ולא היו כלום.
בכל זאת.. האם מגע דרך פטמות/זיפי גילוח (ברגליים לדוגמא) יכולים להעביר איידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביקור אצל חשפנית- בבקשה דחוף - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר25/11/2010אין מצב להדבקה בסיטואציה שתיארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסאביב21/11/2010
היי,
עשיתי מספר בדיקות איידס, אחת אחרי חודשיים, שלושה ושישה חודשים, האם אני יכול להיות רגוע? אני משום מה ממשיך לחשוש.
האם חצי שנה זה זמן מספיק טוב? האם אני צריך לעשות בדיקות נוספות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר25/11/2010בדיקת אלייזה שלילית אחרי חודשיים הינה אמינה ומספיקה
אין צורך לחזור על הבדיקה שוב ושוב
עדיף להישמר במקום הראשון ולהשתמש בקונדום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותמיכה21/11/2010
היו שתי אירועים
באירוע הראשון עשיתי בדיקת קומבו 14 יום 20 יום ו 27 יום אחרי
באירוע השני עשיתי בדיקת קומבו אחרי 15 יום ואחרי 21 יום
בכל הבדיקות יצא שלילי .
האם פרקי הזמן מתאימים לכל אירוע ואפשר להירגע לחלוטין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתין לתשובה
מיכה22/11/2010מבקש תשובה לשאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לקומבו
מיכה22/11/2010בבדיקה לאירוע השני גם נתנה עוד טווח ימים
למקרה הראשון כך שלמקרה הראשון נבדקתי בקומבו אחרי
14 יום 20 יום 27 יום ו 33 יום .
ולמקרה השני נבדקתי בקומבו אחרי 15 יום ו 21 יום .
כל הבדיקות שליליות .
האם זמני הבדיקות בסדר ואפשר להירגע ?
האם יכולתי להסתפק בבדיקה אחת אחרי 21 יום לכל מקרה בנפרד ?
ראיתי טופס תשובה של חבר שביצע בדיקת קומבו בקפלן ורשום לו על הטופס תשובה מתאים למצב הנבדק לפני חודש ...
האם באמת 21 יום קומבו מספיק ? .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה בבקשה
מיכה23/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר25/11/2010כן - הזמנים בהם בוצעו הבדיקות הם תקינים ומאחר ויצאת שלילי - לא נדבקת.
חשוב לציין שאין צורך לבצע את הבדיקה פעמיים או שלוש - מספיק להיבדק אחרי 21 ימים.
ד.א. לא רצוי להשתמש בקונדום???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףאפי21/11/2010
שלום דוקטור
מרגע חשיפה לנגיף האיידס תוך כמה זמן מקבלים את החום במידה ומקבלים?
כמה זמן נמשך החום או השפעת שלפניי האיידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר25/11/2010רק אחוז קטן מאלה שנדבקים בנגיף מציגים מחלת חום, בדומה לשפעת.
במקרים אלה המחלה מופיעה בין 2-6 שבועות לאחר ההדבקה.
מעל 90% מהנדבקים אינם חולים כלל לאחר ההדבקה ולכן חשוב להיבדק ולא לחכות להופעת מחלה קלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לקומבוללא שם20/11/2010
הבנתי מדברייך שבדיקת הקומבו אחרי 21 יום
אמינה לחלוטין ואין צורך בבדיקות נוספות ומיותרות
אם עושים בדיקת קומבו אחרי 24 יום היא עדיין אמינה לחלוטין כמו 21 יום
ושוב אין צורך בבדיקות נוספות ?
בקיצור מה אמין יותר 21 יום או 24 יום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לקומבו - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר21/11/2010שניהם אמינים
בקרוב תיכנס בדיקת הקומבו כבדיקת שיגרה במקום אלייזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן רלוונטי לבדיקת לקומבוד``ר מרגלית לורבר20/11/2010
שלום!עשיתי בדיקת קומבו שיצא שלילית ב 3שבועות.אחרי שבועיים הרגשתי רע אם בלוטות לימפה,פצעים על הלשון וחו'.ביקשתי במרפאה בבית חולים ממשלתי לעשות עוד בדיקה והוסבר לי על ידי אחות שקומבו זה רק 80% ומעבר ל3 שבועות היא לא רלוונטית.האם זה נחון?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמינות וזמן לקומבו - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר21/11/2010זה לא נכון
בדיקת הקומבו בודקת את הנגיף והנוגדנים, נוגדנים לא יורדים אלא עולים ככל שעובר הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומבוללא שם19/11/2010
דוקטור שלום
הבנתי מדברייך שהיום הקומבו אמין לחלוטין אחרי 21 יום ואין צורך
בביצוע בדיקות נוספות ומיותרות .
אם אני מבצע בדיקת קומבו אחרי 24 יום האמינות שלה עדיין
כמו אחרי 21 יום או להיפך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר21/11/2010ראה תשובתי לגדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה בבקשה תעני ליעזרה בבקשה18/11/2010
ד"ר לורבר שלום רב ביצעתי בדיקה מהירה ואלייזה בוועד לאחר 5.5 חודשים שחיכיתי (ללא יחסים)
חברי הנוכחי ביצע בדיקה 3 חודשים לאחר שהתחלנו לצאת ואנו נאמנים אחד לשני הבדיקות יצאו שליליות האם זה בטוח?עד כאן הכל טוב ויפה .
מאז שביצעתי את הבדיקה אני בחרדות איומות שמע משהו בהליך הבדיקה לא היה בסדר ועלול היה לפגוע בי האם זה יכול להיות?
דבר נוסף 47 יום לפני הבדיקה בוועד ביצעתי בדיקת דם רגילה בקופ"ח הייתי עם האחות לבד ומפחד מחטים לא ראיתי מה היא עושה וגם מזה אני ממש פוחדת .למרות שדיברתי עם רופאים שאמרו שרוב הסיכויים שאחרי חודש וחצי האלייזה הייתה עולה על משהו האם זה נכון?.
גם לגבי סכין גילוח רציתי לדעת , קרה לי שהשתמשתי בסכין לא שלי ( של ידיד או של אחד ההורים )ולא ראיתי עליו שום דם האם יש סיכון ? ומשריטה מכסא בתאילנד (ממש קטנה) או מהאוכל שם או מפדיקור בבריכת דגים שעשיתי שם (בריכה של 1.5/2.00לא אקווריום) אני מתנצלת על המייל הארוך אני לא מתפקדת ואני ממש חסרת אונים - ניסיתי להתקשר ולדבר איתך אבל זה צלח אני מתחננת תעני לי אני יודעת שזה נשמע לא נורמאלי אבל אני ממש צריכה תשובות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני הייתי מציע ש...
דוד18/11/2010תחזירי לבלוקבסטר את הסרט שאת חיה בו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר לורבר בבקשה תעני לי
עזרה בבקשה19/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה את לא חוזרת אליי
עזרה בבקשה21/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה בבקשה תעני לי - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר25/11/2010לגבי שאלה ראשונה - הבדיקות השליליות אומרות שלא נדבקתם.
לגבי החרדות - האם לא כדאי לפנות לטיפול בעניין זה? כל השאלות מבטאות חרדה !!! אנא טפלי בה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - לחץדנה18/11/2010
אתמול קיימתי יחסי מין עם גבר.
במהלך המשחק המקדים ביצענו מין אוראלי אחד לשני, שנשמך כחצי דקה או דקה.
הוא לא גמר לי בפה.
שאר המגע היה מוגן לגמרי ונשעה עם קונדום.
אני עכשיו בלחץ היסטרי, האם עלי לפנות לבית חולים על מנת לקבל טיפול מונע ?
המין בוצע לפני כ-12 שעות.
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
דוד18/11/2010אין טעם שתגישי למיון לבד, אלא רק אם הגבר שהיית איתו יבוא יחד איתך.
גם אם יבדקו במיון וחלילה יתברר שהגבר שהיית איתו הוא נשא
אני לא בטוח שהרופא במיון יתן לך טיפול מונע משום
שמין אוראלי הוא יחסית גורם סיכון נמוך להדבקות.
אבל זה כבר נתון לשיקולו של הרופא...
נ.ב אני לא רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראליאיתי18/11/2010
שלום
שלשום קיימתי מין אוראלי עם גבר. המין האוראלי היה הדדי ונמשך מספר שניות לכל צד, לא הייתה גמירה באף אחד מהמקרים. לא קוים מין אנאלי.
תוך כמה זמן ניתן לבצע בדיקה למחלות מין? מה הסיכוי להידבקות בנגיף HIV?
אודה לכם מאוד על התשובה המהירה
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דוד18/11/2010תוך כמה זמן ניתן לבצע בידה למחלות מין?
תלוי איזה מחלות מין. לכל מחלה יש תקופת חלון משלה.
מחלות הנגרמות ע"י חיידקים אפשר לבדוק כבר לאחר 24 שעות, לעומת זאת מחלות שהגורמים להן הם וירוסים אפשר לבדוק רק בתום תקופת חלון ארוכה יחסית, משום שהבדיקות
לירוסים מחפשות את נוכחות הנוגדנים ולא את הפתוגן עצמו ולאלו לוקח זמן עד שהגוף יוצר אותם כתוגבה.
ל - HIV זה חודשיים , להפטיטיס זה 3 חודשים לפי הידוע לי.
בקיצור אם אתה רוצה לבצע בדיקה לכל מחלות המין חכה חודשיים - שלושה מהחשיפה.
הסיכוי להידבק נמוך, אבל לא אפס.
נ.ב אני לא רופא.
Pleasure from sex lasts minutes , HIV lasts forever* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר גם תשובה מד"ר לורבר?
איתי18/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחרדהרותי18/11/2010
הופיעו לי מין נקודות לבנות בקצה של הלשון..אני לא חושבת שזה היה לי לפני.היחסים היחידים שהיו לי היו עם חבר שלי שביצע בדיקה בבית חולים שיצאה שלילית אחרי 70 יום מאז ששכבנו פעם אחת.ועוד מישהו שלא שכבתי איתו ולא ירדתי לו.רק חיכוך בין איברי המין. קראתי באתרים שהנקודות הלבנות מתאחדות לפטריה ופטריה זה סימן לאיידס. זה נכון???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבבקשה
רותי21/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחרדה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר25/11/2010נקודות לבנות על הלשון יכולות לנבוע מהמון סיבות ולאו דוקא מזיהום ב HIV, גשי לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר מרגליתא17/11/2010
האם אפשר לפנות אלייך בפרטי דרך מייל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר מרגלית - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר21/11/2010אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי שאני נשאאורי17/11/2010
היי,
בחודש יולי השנה הכרתי מישהו בגילי ואני יודע שהיה לו עבר עם אנשים אחרים אבל הוא תמיד מקפיד לשים קונדום.... הסכמתי להתנסות איתו...ועשינו מין אוראלי אני ירדתי לו אבל הוא לא גמר אבל כן היה איזה שהוא נוזל שנראה כמו פיפי ובלעתי אותו איזה 2-3 טיפות תוך כדי הפעולה.... ובסוף חודש ספטמבר התקררתי ולקחתי אנטיביוטיקה ובימים האחרונים אני סובל משלשולים כל הזמן והרבה גזים יכול להיות שאלה תסמינים של הנגיף או שזה סתם וירוס שיעבור...אני כמעט בטוח שלא היה למי שהייתי איתו איידס אבל אני עדיין יכול להדבק למרות שהוא לא גמר??.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דוד18/11/2010כן, הנוזל המקדים מספיק בשביל לגרום להדבקה.
נ.ב אני לא רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמיניםלימור17/11/2010
בערך חודש אחרי יחסי מין לא מוגנים היה לי חום גבוה מהרגיל לכמה ימים ללא הסבר.
חודשיים אחרי המקרה ביצעת בדיקת אלייזה שיצאה שלילית. אני יכולה להיות בטוחה או שבכל זאת יש סיכוי שנדבקתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר17/11/2010בדיקת אלייזה שלילית,חודשיים אחרי הארוע היא בטוחה ואמינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)