מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקרע לי הקונדוםצבי09/12/2010
לפני ב24/11 נקרע לי הקונדום עם בחורה תאילנדית וראיתי שהוא קרוע רק אחרי שגמרתי וגם ב03/12 נקרע לי הקונדום אך ישר שמתי לב והחלפתי אותו מה אני אמור לעשות ומה הסבירות שנידבקתי במחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקרע לי הקונדום - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר11/12/2010כדאי שתקנה קונדומים יותר טובים או שזמן התפוגה שלם רלבנטי וכן תלמד להשתמש בקונדום בצורה נכונה
פעמיים נקרע הקונדום ..... היית יכול לגשת למיון לבקש PEP - עכשיו זה כבר לא רלבנטי
תיבדק 8 שבועות אחרי הארוע השני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקניתי דורקס
צבי12/12/2010וגם לי וגם לחבר שלי נקרע פעמיים בזמנים שונים וחבילות שונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דור 4רובי09/12/2010
שלום לכולם!באתר רוסי ממשלתי מצאתי הסבר על בדיקות איידס ורגישותם.ובכן כתוב כי דור רבעי זו בעצם בדיקת דור 3 יחד עם p-24.בתשובה אמור להיות כתוב Ag/Ab.אצלנו אני מבין זה אחרת?מה זה בעצם אלייזה דור 4?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דוד09/12/2010אליזה שייכת לדור 3 , וקומבו שייכת לדור 4, בנוסף לבדיקת הנוגדנים בודקים
את חלבון הנגיפי P24 מכאן:
אלייזה דור 4 = קומבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוד
רובי09/12/2010אז התבלבלתי לגמרי.הבדיקה שעושים כאן חודשיים אחרי מגע היא אלייזה דור 3.אם רוצים 4-משלמים 100 שקלים ומבקשים לבצע קומבו.אני מבין נכון?לא עושים אוטומטית דור 4?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוד
רובי09/12/2010אז התבלבלתי לגמרי.הבדיקה שעושים כאן חודשיים אחרי מגע היא אלייזה דור 3.אם רוצים 4-משלמים 100 שקלים ומבקשים לבצע קומבו.אני מבין נכון?לא עושים אוטומטית דור 4?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דוד09/12/2010כן, אבל תבין דבר - אלייזה היא בדיקת סקירה לכל האוכלוסיה שמתבצעת בחינם.
לכן כל מה שמשרד הבריאות מבקש זה להמתין חודשיים עד לביצוע הבדיקה ואחרי תקופה כזאת כבר אין צורך להשתמש בבדיקת הקומבו (דור 4) כי האלייזה מספיקה לחלוטין.
בנוסף הקומבו יקרה יותר אז זה חסכון בכסף.
(זה מה שהבנתי מד"ר טורנר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוד
רובי09/12/2010עכשיו ברור:))תודה רבה לך!ועוד שאלה,אולי אתה יודע.אם עושים בדיקה דרך קופת חולים,ובמידה והבדיקה לא תקינה-יוצרים קשר מיידי עם הנבדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דוד09/12/2010אני יכול להגיד לך ששמעתי מקרים שהרופא משפחה כן יצר קשר ושמעתי כאלו שלא יצרו קשר.
כך שאי אפשר להסיק חד משמעית לגבי הנוהל בו קופת החולים עובדת במידה והתוצאות יצאו לא תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר11/12/2010צריך להבדיל בין אלייזה לקומבו
אלייזה בודקת נוגדנים בלבד ואמינה אחרי 8 שבועות
קומבו בודק את הנגיף והנוגדנים ואמין ב 21 יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיוןמורן09/12/2010
הודעה קודמת שפרסמתי לא עלתה, לא מבין למה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוקי סליחה
מורן09/12/2010אני רואה שהיא עלתה, מתנצל על ההודעה הנוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר להבדק?מורן09/12/2010
לפני 7 שבועות היה אירוע בו נחתך מישהו וגם אני נכתחתי בחתך קטן, ויתכן והפצעים היו בפציעה משותפת עקב התקלות במשחק ספורט כך שיתכן שהיה איזה חיכוך או התזת דם, זה ממש לא ברור בדיעבד כי שנינו נפלנו יחד ואני לא זוכר מה קרה.
לא ייחסתי לזה חשיבות, אבל אז הסתבר לי שהבחור שנחתך הוא נשא. עדיין לא ייחסתי לזה חשיבות גבוהה כי אמרו לי בפורום אחר שהסיכוי להדבק ככה אפסי. כעבור 5 וחצי שבועות התחיל לי חום עם כאבי פרקים ושרירים ואחרי שהוא חלף החלו הזעות לילה בימים האחרונים. כשחיפשתי תסמינים הגעתי לאתרים קשורים לאיידס והמקרה של אז צץ לי חזק בראש. מעולם לא חוויתי דבר כזה, לא הזעות לילה ולא כאבי פרקים כשהייתי חולה. עכשיו אני בשלב שאני מודאג פלוס פלוס מהמצב.
אני חייב לעשות בדיקה כדי להשקיט את עצמי ולדעת מה קורה בכל מקרה.
השאלה מתי. האם לחכות שיעברו חודשיים "קלנדרית" או שמספיק לספור בדיוק 8 שבועות מאותו יום שזה קרה? האם אפשר פחות מזה? 7 וחצי שבועות?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר קטן
מורן09/12/2010האם ב-7 שבועות אני יכול לעשות בדיקת קומבו, ואם כן היכן?
אני מתנצל על ההודעות הרבות, אני מודה שאני כרגע במצב נפשי לא קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר קטן - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר11/12/2010רצוי לחכות 8 שבועות לבדיקת אלייזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאפי08/12/2010
האם ככל שהסקס מהיר יותר כך הסיכוי להדבק נמוך יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/12/2010לא ידוע לי על הקשר בין מהירות וסיכויי הדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב משהאפי08/12/2010
שכחת לענות לי על שאלה
שהייתי עם מישהי ושכבנו אז מתי שגמרתי ראיתי שהקונדום לא עליי ראיתי שהזרע עצמו בתוך הקונדום אבל יש מעט זרע על איבר מינה
אני מפחד שנפל לי הקונדום בתוכה ואני עלול להדבק ממנה האם זה הגיוני ?
או שבעצם הקונדום נופל בדרך כלל שהוא מלא בזרע בידיוק מתי שאיבר המין הגברי יוצא מהנשי?
אשמח לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב משה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/12/2010במידה ויש סיכון - לאשה סיכון גדול יותר להידבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אפי08/12/2010השאלה שלי אחרת לגמריי
ברוב המיקרים קונדום נופל אחרי שגומרים בו??
הפחד שלי על עצמי כי אני אדם בריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא ממך.... שאלה קצרה וחשובה !!!!!!לביא07/12/2010
האם אפשרי להדבק באיידס מיחסי מין " יבשים" אשר התקיימו רק עם תחתונים ???
קרוב לוודאי שגם דרך התחתונים יכול להיות מגע בין שני נוזלי הזרע .
מה הסבירות שאפשר להדבק כך ?????
בבקשה תעני!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא ממך.... שאלה קצרה וחשובה !!!!!! - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/12/2010כדי שתהיה הדבקה צריכים נוזלי הגוף לבוא במגע עם ריריות
מגע עם העור איננו מדבק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות באיידס ומחלות מיןלחוץ07/12/2010
שלום
לאחרונה היתה לי מערכת יחסים עם בחור, כאשר לא קיימנו יחסי מין (חדירות) אבל ישנו יחד, התמזמזנו רבות (כולל גמירות - סליחה על הבוטות) והוא גם מצץ לי מספר פעמים (שוב ללא גמירות) ללא קונדום. בימים האחרונים אני מרגיש מעין לחץ באזור המפשעה (זה לא ממש כאב) ותהיתי האם לדעתך זה יכול להוות תסמין למחלת מין כלשהי (כולל איידס).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות באיידס ומחלות מין - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/12/2010הדבקות ב HIV איננה כרוכה ברוב המקרים בתסמינים בכלל
אם אתה חושש - עדיף לבצע בדיקה מהירה בועד בת"א, תקבל תשובה על המקום, תדע את מצבך ותוכל להרגע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איידסאחמד07/12/2010
שלום רב,
שאלתי אותך בעבר לגבי בדיקה במרפאת STD בתל אביב של ד"ר גרדשטיין סרג' ואמרת שהמרפאה מוכרת ואין לי מה לדאוג.
לאחר ברור נאמר לי כי לאף מרפאת מין בארץ אין אישור של משרד הבריאות מכיוון שהחוק אינו מחייב זאת ולכן אני בלחץ נוראי.
אני מבין שאת מכירה את הרופא...האם יש לי ממה לחשוש שהבדיקה לא נעשתה בדרך הגיינית? האם אני צריך לחשוש מהדבקה בזמן ביצוע הבדיקה? האם אני צריך לעשות בדיקות נוספות? איני מנסה להכפיש שם של אף רופא...הוא אדם מאוד נחמד...
יש לציין כי נשלחה אליי תשובה לבדיקת אלייזה שנעשתה במכון בן ארי בקפלן. האם אני יכול להיות רגוע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת איידס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/12/2010הבדיקה נשלחת לקפלן, מקום מוכר ורשמי
לפיכך אין לך כל סיבה לפקפק באמינות הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...המשך....
אחמד08/12/2010ומבחינת הגיינה? אני מבין שאת מכירה את הרופא. אני לא יודע למה אני חושש, אני משום מה בחרדות ולא ישן טוב בלילה.
אם אחרי חצי שנה עשיתי בדיקה במרפאה הזאת האם אני יכול להיות בטוח שהכל בסדר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...המשך.... - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר14/12/2010לא רואה כל סיבה לחרדה המיותרת שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהhiv
o13/12/2010אני עשיתי יחסי מין לפני 63 יום אחרי הבדקה האים אני יכול לסמיח על הבדיקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהhiv - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר14/12/2010בודאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני06/12/2010
באיזה חלק גבר נדבק באייס באיבר מינו?
האם זה בגלל החור בפין שבא במגע עם נוזל האישה או בגלל הכיפה או בכלל מהעור העומד של איבר המין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/12/2010אין הדבקה במגע עם העור
ההדבקה קורית במגע הנגיף עם ריריות (הפתחשבאיבר המין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה אפשרית אצל רופא שינייםr05/12/2010
עדין מחכה לתשובה מאד חרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דוד06/12/2010תיאורתית כן, אבל מעשית לא כי הרופא מחטא את הכלים שהוא עובד איתם לפני
כל מטופל. ואם כבר אפשר היה להידבק במשהו אז HIV הוא לא בראש הרשימה כי יש חיידקים ווירוסים שכמות הדם הדרושה להדבקה היא הרבה יותר נמוכה מאשר הכמות הדרושה ליצור הדבקה ב HIV. (דוגמא ל- HCV ).
נ.ב אני לא רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה אצל רופא שיניים אפשרית?r05/12/2010
בני בן ה 7 עבר טיפול שורש אצל רופאה. במהלך החחדרת טבעת מתכת לחניכים נתפס הקפיץ של הטבעת בככפה+אצבע שלה. היא משכה את הטבעת ולדעתי הכפפה חוררה לא ברור אם האצבע נפצע.ה הרופאה הכניסה את אותה הטבעת המזוהמת לחניכים והמשיכה בטיפול עם אותה הכפפה. בנוסף בשל לחץ זמן ושיטת כיסא החם המנורה בה הרופאה נוגעת ומטונפת בדר"כ בדם לא חוטאה ע"י השיננית ולשאלתי נעניתי ע"י השיננית שהיא לא נכנסת לפה. כמו כן הראש ליטוש היה לאחר שימוש בקופסא ולכן נשטף במים ועם אותם כפפות שנגעו בידית הברז הוגש לרופאה שנלקחה אותו וראיתי איך החניכים נפצעות במהלך הליטוש ושותתות דם שהראש לדעתי כלל לא סטירלי אם כולם אוחזים בו בכפפות שנגעו בידיות ומוטות.
האם יכול להידבק באיידס האם יש מה לעשות במיידי כטיפול מונע? למשל טיפול התרופתי שדובר עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה אצל רופא שיניים אפשרית? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/12/2010הדבקה מרופא שיניים יכולה לקרות רק אם הרופא נשא בעצמו
אם לא היתה פציעה של הרופאה - אין כל מצב שתדביק את מטופליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להידבק כך?ליעד05/12/2010
שלום ,
יש לי בתקופה האחרונה בעיות חניכיים אשר מלוות בדימום ,(כמובן שאני מטפלת בהם)
כמו כן , ביצעתי עקירת שיניים שעדיין לא החלימה והפצע עדיין פתוח.
אתמול הייתי בפיצרייה ואדם מאוד נחמד ממש לחץ עלי לקחת ביס מהפיצה שלו בתמימות יתרה לא רציתי להביך אותו ולקחתי.
במידה וגם לו יש פצע פתוח בפה ובמהלך הנגיסה בפיצה הוא השאיר עליה דם האם יש
סיכוי להידבק כך? עדיין לא עברו 72 שעות האם יש סיבה לפנות לטיפול מונע?
מצטערת על הלחץ ממש חשוב לי לדעת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר להידבק כך? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/12/2010הסיכויים שלך להידבק מנשא בצורה שתיארת כל כך נמוכים ולא סבירים, כך שבודאי אין מקום לטיפול מונע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר להידבק כך?
ליעד05/12/2010תודה על התשובה המהירה,
בחיים אומרים שאם יש ספק אז אין ספק ,
זה לא מסוג הדברים שמשחקים איתם!
ואם יש אפשרות לטפל בזה עוד לפני אז אין סיבה לקחת סיכונים.
השאלה אם אני לוקחת כאן איזשהו סיכון אפילו קל שבקלים או שזאת דרך לא הגיונית בעליל להידבק..???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר להידבק כך? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/12/2010את לא לוקחת סיכונים מכיון שאין כאן סיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאהבחרדה05/12/2010
תודה על התשובה{השאלה עם העישון המשותף והפילטר שנרטב מדם} האם התשובה עומדת בעינה גם אם אני זוכר שלפני שעישנתי לחצתי עם הפילטר על הפצע בשפה בחוזקה לראות אם הוא מדמם ואכן שהסתכלתי היה דם ואני חרד שבאותה נקודה בלי ששמתי לב היה כבר את הדם של הבחור הנשא ואני מפחד שהספגתי אותו פנימה בדרך זו האם עדיין אין לי מה לחשוש? או לבוא לטיפול מונע? האם הסיכוי להדבקה הוא עדיין אפסי כמו שאמרת בהתחלה? אני ממש בחרדות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/12/2010עוד אף אחד לא נדבק בצורה הזו.
אתה נשמע בחרדה עצומה - אין סיבה , לפחות לא מסיבה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאהבחרדה04/12/2010
אני ממש בחרדה עישנתי עם בחור נשא איידס סיגריה {עישנו מאותה סיגריה} והיו גם לו וגם לי פצעים פתוחים\מדממים בשפתיים ועישנתי מיד אחריו ואני חושש שהיה דם על הפילטר של הסיגריה מהדם שלו ומיד עישנתי אחריו ויתכן שהדם שלו שעל הפילטר נגע בפצע המדמם שלי בשפתיים אני ממש בחרדה שנדבקתי האם בעקבות מקרה זה עליי לעשות טיפול מונע? אני ממש חושש שנדבקתי מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר05/12/2010הסיכוי שדם שלו חדר לגופך דרך פצע בשפה שואף לאפס ולכן ממליצה לא להכנס ללחץ ואין מקום לטיפול מונע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)