מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם ניתן להידבק ב-HIV בתנאים מסוימישאלה09/11/2010
מבקבוק משותף או אכילת אוכל משותף? האם ניתן להידבק בתנאי כלשהו אם ישנו בקבוק שתייה או/ו אוכל ולא ידוע מה "עבר עליו", ושתייה/אכילה ממנו? ידוע על מקרים של הדבקות כאלה או דומות לזה? של הדבקות ממזון שתייה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואותה השאלה רק בלחיצות ידיים? תודה.
שאלה09/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן להידבק ב-HIV בתנאים מסוימי - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר10/11/2010אין כל מצב להידבק בדרך זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומבומיכה09/11/2010
האם כיום בדיקת קומבו אמינה לחלוטין
אחרי 21 ימים ?
מה לגבי 25 יום ?
האם אחרי בדיקת קומבו שלילית בימים שציינתי
יש צורך בביצוע עוד בדיקות או אפשר בהחלט להסתפק
בבדיקה אחת 21 יום אחרי או 25 יום אחרי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקומבו
ללא שם09/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומבו - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר10/11/2010דיקת קומבו אמינה אחרי 21 יום ואין צורך לחזור עליה, כמובן לגבי אותו ארוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומבומיכה08/11/2010
שלום
בצעתי בדיקת קומבו אחרי 14 יום
וגם אחרי 20 יום .
שתי הבדיקות שליליות .
האם אפשר להירגע ?
או צריך לבצע עוד בדיקת קומבו בעוד כמה ימים ?
האם יש צורך להמתין ולבצע אלייזה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/11/2010אין צורך בבדיקה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלליצבי07/11/2010
הי
3 שאלות ברשותך
האם הנגיף יכןל לדגור 17 שנה ללא שום תסמינים שיתגלו בבדיקות?
מה ממוצע השנים שבהם הנגיף נותן אותותין ומה מיתבטא בבדיקות דם אם ביכלל?
בהנחה ואדם לא נוטל שום תרופןת , , בממוצע בלבד מתי יחלו תסמינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללי - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/11/20101. לא תיתכן הדבקה בנגיף HIV מבלי שהדבר ייראה בבדיקות
2. הנגיף יכול לשהות בגופו של הנשא (אדם שנדבק) שנים רבות מבלי שיופיעו כל תסמינים קליניים. הממוצע להוםעת סימנים בסביבות חמש שנים ממועד ההדבקה.
3. ראה תשובתי בסעיף 2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הידבקותאייל07/11/2010
בשבוע שעבר קיימתי מין אוראלי עם פרטנר שאני חושש שהוא לא הכי זהיר מבחינת שימוש בקונדומים, ואין לי מושג מה ההסטוריה שלו. היה מין אוראלי, וגם אוננתי לו, וכף היד שלי נגעה בזרע שלו. בתזמון קצת מוזר התנפח לי גוש בבית השחי. חבר, שיש לי תחושה שהוא קצת חירטט, אמר שזה עשוי להיות קשור למערכת הלימפה ושיכול להיות קשר בין ההתנפחות לבין איידס משום שאיידס היא מחלה זיהומית. והתיאוריה שלו קצת מדאיגה אותי
משסיימתי להכות את החבר החרטטן, הגעתי למסקנה שיש לי 2 שאלות
1. האם יש לי סיבה לחשוש, ואם כן מה עושים
2. להבא- כששני גברים מקיימים מגע שהוא לא אנאלי, באיזה מצבים צריך להשתמש בקונדום?
תודה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויי הידבקות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/11/2010אפשר להידבק במין אוראלי, אם כי בסיכוי נמוך מזה שבמין אנלי
רצוי לקיים מין אוראלי עם קונדום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל תשובה כמה שיותר מהר.החששן04/11/2010
אתמול בלילה קיימתי יחסי מין עם גבר (אני הייתי האקטיבי)
שכבנו עם קונדום, הקונדום נקרע.
וגילתי שהואנקרע. רק אחרתי שגמרתי וסיימתי את החדירה
לאחר סיום החדירה ראיתי שהקונדוםבחלק הקרוב לגופי היה מלא בזרע שלי (מה שמעלה בי חשד שכנראה גמרתי בתוך הקונדום ושהוא נקרע בעת היציאה,)
אני לחוץ מאוד (זה פעם ראשונה שזה קורהלי), סיפרתי לחבר שוהוא אמר לי שאין צורךלדאוג
אשמח לקבל חוות דעת נוספת.
והאם באמת הקונדום נקרע רק ביציאה???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה כמה שיותר מהר. - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/11/2010יחסי מין אנלים מהוים גורם סיכון גבוה להדבקה, יותר לצד הפסיבי
אם אין לשניכם מידע על בדיקת HIV לאחרונה - תגשו למיון ותקבלו PEP* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות ממברשת שינייםחסוי03/11/2010
השתמשתי בטעות במברשת שיניים של חולה איידס,, מה הסיכוי להדבקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות ממברשת שיניים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/11/2010סיכוי נמוך ביותר במיוחד אם לא היו סימני דם טרי על המברשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך להיבדק אחרי דבר כזה?שאלה03/11/2010
נגיד מישהו שטף אצבע עם דם/זרע או היה לו בפה דימום, מקולר , ואז אני שתיתי מהקולר והמים שפגעו בקולר פגעו לי בעין (ריקושט) ולא שטפתי אחר כך את העין. צריך להיבדק אחרי דבר כזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן להידבק בצורה זו?
שאלה03/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה, תודה.
שאלה06/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך להיבדק אחרי דבר כזה? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר08/11/2010אין כל סכנת הדבקה ואין צורך להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מלרדת לבחורה אפשר להדבק באיידס?חסוי02/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כן, אפשר להידבק...
דוד03/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוףאבי01/11/2010
אני בן 19 ועשיתי סקס בטוח עם קונדום והכל הלך טוב
לאחר מכן היא הוציאה לי אותו ונגעה עם הכף יד שלה באיבר המין שלי ללא קונדום
היה לי גם שריטה של סנטימטר ללא דם נוזל על הכתף.
האם אני אמור לחשוש מהידבקות למרות שעשיתי את זה בטוח?
ענו לי בדחיפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דוד03/11/2010על פי תיאורך אתה יכול להיות רגוע , אין סכנה להדבקה במקרה שלך כל עוד הקודנדום לא נקרע. מכל מקום , לא הבנתי מה הקשר בין השריטה בכתף לבין זה שהיא נגעה באיבר המין שלך ביד חשופה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אני עושה אלייזה אחרי חודשייםשאלה01/11/2010
והיא שלילית אז אין צורך בבדיקות נוספות?
פשוט יש שאומרים 3 חודשים אחרים חודשיים, חלק 6 ואפילו 10.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשוט יש שאומרים 3 חודשים אחרים 2 ,
שאלה01/11/20106 ואפילו 10...
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אני עושה אלייזה אחרי חודשיים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/11/2010אין צורך בבדיקות נוספות, כמובן לגבי אותו ארוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דפוקה קצת, אבל אני יודע ששעותשאלה01/11/2010
שינה מעטות? לילה לפני בדיקת דם לתפקודי כבד למשל משפיעה על תוצאת הבדיקה, האם זה משפיע גם על בדיקת קומבו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דפוקה קצת, אבל אני יודע ששעות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/11/2010לא, אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאוראל31/10/2010
עם אני עושה עגיל בגבה זה מסוכן מבחינת איידס או מחלות אחרות ?
ועם כן מה אני אמור לעשות לפני כדאי למנוע הדבקה
תודה ולילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר31/10/2010אם הציוד חד פעמי אין כל סכנת הדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירה מסיכה נגועה בדםאשה30/10/2010
שלום לדוקטור
האם ניתן להידבק מדקירה של סיכה בעת מדידה בחנות בגדים?
הסיכה (שהיתה בחולצת גבר) היתה מלוכלכת בדם יבש בקצה שלה וגם היתה טיפה קטנה של דם על החולצה שנמדדה (טיפה מהבנאדם הקודם שמדד ולא מזה שנדקר עכשיו).
לא היה דימום במקום הדקירה של הנדקר העכשווי.
ידוע שדם קרוש יכול להחזיק כמה שעות את הוירוס...
האם הדם יכול היה להיכנס לגוף גם אם לא היה דימום לנדקר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירה מסיכה נגועה בדם - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר31/10/2010אין כל סכנת הדבקה על פי הסצנריו שתיארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיגןסרגי30/10/2010
שלום לך דוקטור!כתבתי לך מקודם על בדיקות שעשיתי ב14 ו21 ימים.בשבוע הרבעי התחלתי להרגיש רע מאד.לא אפרט בתסמינים-יש הרבה.השאלה,האם יש סיכוי שהאנטיגן התחיל לעלות מאוחר יותר ודיקת קומבו ב21 יום אדיין לא מצאה אותו כי היה נמוך מאד?תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיגן - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר31/10/2010בדיקת קומבו אחרי 21 ימים היא אמינה לחלוטין !!!!
מכל מקום, עקב הלחץ שבו אתה מצוי - תבצע בדיקת אלייזה אחרי 8 שבועות וזאת רק למען השקט הנפשי שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)