מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףעזרה בבקשה26/08/2010
ד"ר לורבר יקרה אני מתנצלת מראש על המלל הארוך אני בפחדים איומים חייבת תשובות
לאחר מערכת יחסים של שנתיים עם האקס שלי (שעשה בדיקה לפני שהורדנו קונדום רק שלא הייתי בטוחה בנאמנותו )נפרדנו ב14/9/09
ב7/3/10 ביצעתי בדיקה בוועד לאחר 5 חודשים (לפי ספירה של 30 יום בחודש) + 25 יום
ביצעתי את הבדיקה המהירה שיצאה שלילית ואמרו לי ששולחים גיבוי לביה"ח קפלן שאם יש משהו חלילה יחזרו אליי - לא חזרו ודיברתי איתם אמרו שבטוח נשלחת הבדיקה לאימות !!!!
בן זוגי הנוכחי ביצע בדיקה לאחר 3 חודשי נאמנות ביננו (הוא נאמן )אך מכיוון שאיני נוטלת גלולות אנו ממשיכים לשכב עם קונדום .
הדבר היחיד שיכל לחשוף אותי הוא הבדיקה עצמה .
להן השאלות האם טווח הזמן שלקחתי עד לביצוע הבדיקה נותן לי תשובה של 100%
האם הבדיקה המהירה מספיק אמינה כשלעצמה?
האם יכול להיות מצב להדבק מהמחט בצורה כל שהיא ?(הייתי שם עם חברה שאמרה שהיא כמעט בטוחה שהבודק הוציא הכל חדש)
והאם אפשר לסמוך על הוועד באופן כללי.
אשמח לתשובות ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תעני לי בלחץ
עזרה בבקשה26/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהששאלתי לא תלך לאיבוד
עזרה בבקשה26/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תעני לי
עזרה בבקשה29/08/2010ד"ר לורבר יקרה אני מתנצלת מראש על המלל הארוך אני בפחדים איומים חייבת תשובות
לאחר מערכת יחסים של שנתיים עם האקס שלי (שעשה בדיקה לפני שהורדנו קונדום רק שלא הייתי בטוחה בנאמנותו )נפרדנו ב14/9/09
ב7/3/10 ביצעתי בדיקה בוועד לאחר 5 חודשים (לפי ספירה של 30 יום בחודש) + 25 יום
ביצעתי את הבדיקה המהירה שיצאה שלילית ואמרו לי ששולחים גיבוי לביה"ח קפלן שאם יש משהו חלילה יחזרו אליי - לא חזרו ודיברתי איתם אמרו שבטוח נשלחת הבדיקה לאימות !!!!
בן זוגי הנוכחי ביצע בדיקה לאחר 3 חודשי נאמנות ביננו (הוא נאמן )אך מכיוון שאיני נוטלת גלולות אנו ממשיכים לשכב עם קונדום .
הדבר היחיד שיכל לחשוף אותי הוא הבדיקה עצמה .
להן השאלות האם טווח הזמן שלקחתי עד לביצוע הבדיקה נותן לי תשובה של 100%
האם יכול להיות מצב להדבק מהמחט בצורה כל שהיא ?(הייתי שם עם חברה שאמרה שהיא כמעט בטוחה שהבודק הוציא הכל חדש)
אשמח לתשובות ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי?????
עזרה בבקשה01/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי?
עזרה בבקשה06/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא - שאלה קצרה
ד``ר מרגלית לורבר12/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצור
עזרה בבקשה13/09/2010להלן השאלות עשיתי בדיקה בוועד בת"א
האם טווח הזמן שלקחתי עד לביצוע הבדיקה חמישה חודשים ו25 יום נותן לי תשובה של 100%
אשמח לתשובות ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה אמינה אחרי 5 חודשים
ד``ר מרגלית לורבר14/09/2010את יכולה להיות רגועה - 5 חודשים הם זמן מספיק , למעשה חודשיים מספיקים כך שלקחת "טווח בטחון" ארוך ומספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מהדבקהנורית25/08/2010
שלום רב,
אני מלצרית במסעדה
אתמול אחד הלקוחות שלנו עשה בדיקת סוכרת ודקר את עצמו באצבע ולאחר מכן ניקה את הדם בנייר
כשפיניתי את השולחן נגעתי בנייר עם הדם
האם עליי להיבדק
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נדבקים במגע בין דם לעור
ד``ר מרגלית לורבר26/08/2010ולכן אין צורך להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה במיון-לחוצה...לחוצה25/08/2010
בס"ד.
שלום עידו,
אאתמול בערב הייתי במיון, נכנסתי לעשות אולטרסאונד וגינלי וראיתי על המתמר קונדום עם ג'ל עליו
שאלתי את האחות והרופא אם הקונדום חדש ונאמר לי כי זה לא קונדום זו כפפה והיא חדשה.
אני לא ישנה מאתמול ממש מפחדת, אם זה היה משומש, היה על זה כבר ג'ל.
מה אתה אומר? צריך לעשות בדיקה עוד חודשיים? אני כולי רועדת ואני עוברת טיפולי פוריות, אסור לי להיות לחוצה אבל המצב לא מאפשר? אם זה חדש למה היה על זה כבר ג'ל, למרות שהג'ל לא נראה מרוח?
תודה,
לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סביר שהכפפה היתה משומשת
ד``ר מרגלית לורבר26/08/2010כל פעולה רפואית מסוג זה מוחלף הציוד המכלה ושמים חדש - לא סביר שלאחר המטופלת הקודמת לא הוחלף הציוד.
ולכן לא נראה לי שיש סיבה ללחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמידה ולא הוחלף ונכנסתי 4 דקות אחרי
לחוצה26/08/2010בס"ד.
המטופלת הקודמת, האם הנגיף עדיין חי על הכפפה עם הג'ל, בעצם כמה זמן הנגיף יכול לחיות במצב כזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשמואל מהמכולת25/08/2010
אפשר להידבק מהכנסת אצבע לנרתיק ואז הוצאת האצבע והכנסתה לפה ?
הבנתי שעיקר ההדבקות זה הזרקה ישירה לוריד ויחסי מין מלאים לא מוגנים הכוללים חדירה .
אבל עדיין זה אפשרי להידבק ככה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כך נדבקים
ד``ר מרגלית לורבר26/08/2010מעבר נוזלים וגינלים לפה - סיכויי הדבקה קלושים עד אפסיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדום נקרעחושש23/08/2010
שלום
אתמול במהלך קיום יחסי מין אנאליים עם זונה, נקרע הקונדום. שמנו לב מייד
, עצרנו את האקט, החלפנו קונדום,והמשכנו.
האם אתם ממליצים לגשת למיון,והאם עלי לדאוג?
אודה על תשובה.
חושש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הצדקה למתן PEP
ד``ר מרגלית לורבר24/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי , האם מתגובתך אני צריך
חושש24/08/2010להבין שסיכוי להדבקות הוא קטן ? לא רוצה לקחת סיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהpep
ד``ר מרגלית לורבר24/08/2010סיכון אפסי ולכן אין הצדקה ל PEP
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירה בכף רגל----דחוףרונן23/08/2010
שלום...
היום הייתי בים, כשהייתי בתוך המים הרגשתי מין דקירה בכף רגל כמו דקירת מחט.
כמה דקות אחרי המקרה הלכתי למרפאת "עזרה ראשונה" שהייתה בחוף.
החובש הסתכל על הרגל ואמר שהוא לא רואה סימן של דקירת מחט ושיכול להיות שדרכתי על אבן או צדפה או משהו בסגנון...הוא אמר שאם יהיו לי כאבים או תתנפח לי הרגל אז אני צריך לפנות למיון
מה שהכי מלחיץ אותי זה שאולי דרכתי על מזרק של נרקומן או משהו ונדבקתי באיידס
האם אפשר להידבק בצורה הזאת
האם יש סיכוי ואפילו הקטן ביותר שנדבקתי?
מה לעשות ללכת לרופא למיון
בקשה זה מאוד דחוף!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירה
ד``ר מרגלית לורבר24/08/2010הסיכוי שדרכת על מחט עם דם מזוהם שואפת לאפס, ולכן אין כל התוויה למתן טיפול מונע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה---דחוף
רונן24/08/2010ומה לגביי זיהומים אחרים?? למשל הפטיטיס B
אני ממש לחוץ מכל העניין....האם אני צריך ללכת לקופ"ח לקבל חיסון או שאולי לעשות בדיקת דם??
אני צריך את זה בשביל בשקט הנפשי שלי
ד"א
התגייסתי בשנת בתחילת 2005 ולפי מה שהבנתי מקבלים חיסון טטנוס בשרשרת חיול
האם החיסון עדיין אמור להשפיע 5 שנים אחריי
מצטער שאני קרציה
בבקשה זה חשוב....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטה קטנה באצבעיוסי23/08/2010
הייתי באיזו פיצוציה לקנות קרח ונשרטתי שריטה ממש קטנה באצבע (כמו שריטה מנייר) ולא ירד הרבה דם ממש פציעה שיטחית אך כאשר הסתכלתי על האצבע היא הייתה מלוכלכת מאוד מחומר אדום שאינני יודע אם היה דם או לא כי הוא היה בהיר מידי ונוטה לצבע חום ודיי יבש
האם יש סיכוי להידבק במצב כזה אם נניח שחס וחלילה היה זה דם נגוע מכיון שזה היה ממש על כל האצבע שלי ?
מאז שעשיתי בדיקה שיצאה שלילית נהייתי חרד מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נדבקים ב HIV בדרך זו
ד``ר מרגלית לורבר24/08/2010אין כל סיבה לחרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבואנוני23/08/2010
שלום ד"ר,
רציתי לשאול האם בדיקת קומבו אחרי 13 ימים (+ 5 שעות ליתר דיוק..) מהימנה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו
ד``ר מרגלית לורבר24/08/2010רצוי להמתין , הסיכוי לדיוק גדול יותר. חכה 3 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרד עד מאוד לאחר מסג בתאילנדanon23/08/2010
שלום רב
אני בחור צעיר שמרגיש כאילו עשה את טעות חייו, בשניה של חוסר מחשבה וטיפשות לא אופיינית מצאתי עצמי מקבל עיסוי בתאילנד שכלל בסופו גם הרפיה ידנית בידי הבחורה.
הבחורה הייתה לבושה לחלוטין במשך כל הזמן והמגע שלה עם איבר מיני היה עם שמן ונמשך שניות ספורות שכן גמרתי מהר.
לא היה שום מגע עם נוזלי המין שלה (הייתה לבושה)
אני אוכל סרטים קשים מאוד וחרדה עצומה הן בפן הנפשי והן בפן הרפואי.
לעולם לא אתקרב עוד לגועל הזה אך רציתי לשאול האם אני חשוף לסיכון כלשהו והאם עליי להיבדק?
מתחנן לתשובה ומודה על הכל
הבחור שטעה בענק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסג'
ד``ר מרגלית לורבר23/08/2010צא מהפחדים!!! לא נדבקים ב HIV בצורה שתיארת - אין לך כל סיבה לחרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותירין22/08/2010
לאחר אירוע מיני בצעתי בדיקת קומבו 15 יום לאחר מכן יצא שלילי
לא הסתפקתי בתוצאה ועשיתי עוד בדיקת קומבו נוספת לאחר 3 ימים
זאת אומרת 18 יום מהאירוע יצא שלילי.
עכשיו בצעתי גם אלייזה אחרי 6 שבועות וחצי { 45 יום } יצא גם שלילי.
האם כל זה מספיק או צריך לבצע עוד בדיקות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה בבקשה
ירין23/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות HIV
ד``ר מרגלית לורבר23/08/2010לאחר שתי בדיקות קומבו ואלייזה - כשכולן שליליות - אין צורך לבצע בדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפירת הרגעה
ירין26/08/2010דוקטור לורבר שלום
ראיתי את התשובה רק היום
אז אחרי בדיקת קומבו אחרי 15 יום
ובדיקת קומבו אחרי 18 יום לאותו אירוע מיני
וגם בדיקת אלייזה מהירה שנבדקה גם בבית חולים
אחרי 6 שבועות וחצי { 45 יום }
אפשר להירגע ולחזור לשיגרת חיים רגילים ?
תודה מראש .......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש תשובה
ירין26/08/2010דוקטור מבקש תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים ?
ירין27/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאל22/08/2010
שלום,
יש לי שאלה קצת מסובכת מקווה שתוכלי לענות לי עליה
אני מעוניין לעשות בדיקה (אלייזה או קומבו),
אני ראיתי בוועד למלחמה באיידס וגם בפורום הזה שהבדיקה אמינה גם לאחר שמונה שבועות .
השאלה שלי היא
1.האם הבדיקה "שווה משהו" לאחר 54 יום (שמונה שבועות פחות יומיים)?
2.לפי דעתך,מה עדיף לעשות בדיקת קומבו או אלייזה?
3.ושאלה אחרונה,האם הבדל של יומיים יכול לשנות את תוצאות הביקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעלה את השאלה כדי שלא תתפספס
דניאל22/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה
דניאל23/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר מרגלית לורבר23/08/20101. כן - כמו כל דבר ברפואה הכל סטטיסיקה - יומיים לא עושים הבדל
2. בקרוב בדיקת הקומבו תהפוך לבדיקת השגרה - בינתיים תעשה אלייזה הניתנת בחינם
3. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HIV PEP/PErP Question - Emergency!Anon21/08/2010
Hello there to the Medical staff, Sorry for writing in English but i
find it easier then typing in Hebrew, I do however fully understand
Hebrew so you could simply reply in Hebrew.
My question is the following:
Last night I was exposed to an HIV risk infection - test positive , I
myself sure negative as I tested myself about a week ago - how ironic
- any way I rushed to the hospital and the doctor ther gave me a PEP
drug.
I looked up about PEP and saw many advise on a Combo Drug of as a
combo drug like Combivir.
what the Doctor gave me is very similar but slightly different. what
I was given is Zidovudine 250Mg & Lamivudine 150Mg & Nevirapine 200Mg
as a Tri combo pill.
please note the the drug was not given to me in Israel as I am on the
way to ISR and didn't want to waist time on starting the
treatment.
the Only Difference between Combivir and the Drug I was subscribed is
that the Zidovudine is 250mg rather then 300Mg as Combivir has and my
drug has a third Drug in it
My question is was the Drug Subscribed to me for the PEP treatment is
fine or I should switch immediately to the Zidovudine 300Mg &
Lamivudine 150Mg
I am a fairly small body weight of about 65-70Kg and in my 30's in
age.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PEP
ד``ר מרגלית לורבר22/08/2010Nevirapine should not be given as a PEP due to severe adverse events
Please ask your doc to give you Zidovudine and Loamivudine plus Kaletra* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHIV PEP/PErP Question - Emergency
אני22/08/2010Hi there, thanks for your Answer.
I just landed this morning in ISR and just read your Answer. where does one ask for such drug? from the regular GP? - remember I was not proscribed that drug in ISR - the second question is, if I switch drug, do I lose the head start i had when using this current drug? - I started this drug 12 Hours after exposure -* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPEP
ד``ר מרגלית לורבר23/08/2010you should go to any ER in your region (sheba, ichilov, Meir, Kaplan) and ask to change your meds
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומבואבנר20/08/2010
שלום ד"ר לורבר
ראיתי שענית היום תשובה שבדיקת הקומבו שתיכנס
בקרוב לישראל כבדיקת שיגרה וסקירה אמינה אחרי 2-3 שבועות.
הבדיקה תחליף את האלייזה הנהוגה כיום.
לשאלתי :
האם מגע שהיה יותר מ 2-3 שבועות אחורה למשל 24 יום או 30 יום או 44 יום {ימים {כדוגמא }
עדיין הקומבו תהיה הבדיקה במקום האלייזה....
הרי זאת בדיקת הסקר שהולכת לפעול בישראל .
שמעתי זאת גם מבית החולים קפלן ...{ שהקומבו תחליף את האלייזה }.
או שיצטרכו לבדוק אותי בשיטת האלייזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונה לי
ירין22/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומבו
ד``ר מרגלית לורבר23/08/2010כפי שכבר נאמר בדיקת הקומבו תחליף את בדיקת האלייזה.
מכיון שקומבו בודק גם נוגדנים וגם אנטיגן )מרכיבי הנגיף) הבדיקה תהיה אמינה ובטוחה ותקצר משמעותית את תקופת החלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שירותיםאבי20/08/2010
שלום ד"ר, בהיותי בווסת, נכנסתי לשירותים התחבושת נפלה לי על נייר טואלט שמכסה את קרש האסלה (הנייר אולי לא כיסה את כל האסלה) השתמשתי בתחבושת. האם ניתן חלילה להידבק מ-HIV
גם במקרה שהתחבושת נפלה על קרש האסלה
אני בלחץ, האם צריכה לבצע בדיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירותים - לחוצה מאוד השאלה מעלה אנא
אבי22/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענו לי בבקשה - אני בלחץ
אבי23/08/2010השאלה מעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכויי הדבקה
ד``ר מרגלית לורבר23/08/2010אין צורך בבדיקה - לא נדבקים ממגע עם האסלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופאה היקרה
אבי23/08/2010תודה רבה . זא שגם אם תחבושת הגיינית נופלת על אסלה ומשתמשים בה בזמן ווסת הכל בסדר.
קצת נחרדתי כי בפורום אחר אמרו לי שסיכוי הדבקה נדיר ביותר הלחיץ אותי שיש סבירות שניתן להידבק.
אגב בדיקת אליזה שעשיתי לפני 3 שנים לאחר 62 יום= 9 שבועות שלילית, האם אפשר להירגע ואין צורך לחזור על הבדיקה לאחר פרק זמן זה אין נוגדנים ? .
תודה רבה עזרת לי מאוד, יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת אלייזה
ד``ר מרגלית לורבר23/08/2010הבדיקה שביצעת לפני 3 שנים רלבנטית רק לגבי המגעים שקדמו לבדיקה.
אם היו מגעים לא מוגנים נוספים מאז - ממליצה שתיבדקי שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בבקשה תעני לי-דחוף
אבי25/08/2010שלום ד"ר, אני כל הזמן חושבת על זה, אנא תסבירי לי כך שאוכל להוציא את זה מהראש, אם הייתי בווסת והתחבושת הייתה על נייר טואלט ואולי נגעה קצת באסלה - למה זה תקין ומדוע בצורה כזו לא נדבקים, כך שאבין. כי בפורום אחר כתבו לי סיכויי הדבקה נדיר ביותר -לפני שפניתי אלייך, אולי כי לא כתבתי HIV ?
תודה רבה רבה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופאה תעני לי בבקשה -מקפיצה את השא
אבי26/08/2010השאלה מעלה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד""ר מרגלית
אבי30/08/2010השאלה מעלה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נדבקים בצורה זו
ד``ר מרגלית לורבר31/08/2010מגע בין תחבושת לאסלה אינו מעביר את הנגיף
אנא, צאי מהחרדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתטלי20/08/2010
ד"ר לורבר - תודה על תשובת בנוגע לכבסית בגד הים אך (וסליחה על הבורות) כיוון שאיני כובסת מיומנת את כתבת בתשובתך כי כביסה רגילה תשמיד כל גורם מזהם. כיוון שכביסה רגילה במכונה תהרוס את בגד הים חשוב לי לוודא כי גם השרייה עם נוזל /אבקת כביסה תעשה את העבודה. אני מודעת לכך שהשאלה הזו עוד יותר אדיוטית מהקודמת אך עלי לדעת. רב תודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כביסה
ד``ר מרגלית לורבר23/08/2010גם אני אינני מומחית בכביסה - אך כל השריה וייבוש ימנעו לחלוטין את המשך חיין של הנגיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות!
טלי25/08/2010רב תודות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)