מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקהדנה03/12/2009
אני מחכה כבר כמה ימים ואתם עונים לאנשים שכתבו אחריי
לאחר שקראתי בפורום נתקלתי שוב בשאלה שיש אם 3 חודשים זה מספיק?ולמה יש אתרים ואפילו באתר זה צויין שיש מקרים שלוקח חצי שנה עד שהגוף מייצר נוגדנים
באיזה מקרים צריך לחכות חצי שנה
אני עשיתי בדיקה 4 חודשים אחריי המיקרה ואני מאוד מותרדת אשמח עם תסבירי לי את עניין החצי שנה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת HIV
ד``ר מרגלית לורבר03/12/2009אצל רוב בני האדם נוצרים נוגדנים ברמות טובות כבר אחרי חודשיים.
לכן, הבדיקות הנעשות כיום בארץ אמינות אחרי חודשיים ולא צריך לחכות 3 חודשים.
בודאי שאין צורך להמתין חצי שנה !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוקטייל מונע בתאילנד?אנונימי03/12/2009
שלום,
יש לי חבר שנמצא כרגע בתאילנד.
במהלך היחסים נקרע הקונדום והוא המשיך לקיים יחסי מין לא מוגנים.
בדקתי באינטרנט וראיתי שיש קוקטייל שניתן לקחת 72 שעות לאחר האקט, אבל הוא בתאילנד ואין לו מושג למי לפנות.
עבר רק חצי יום מאז המעשה, והוא התקשר אלי מיד לבקש עצה.
מה כדאי לייעץ לו?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מונע
ד``ר מרגלית לורבר03/12/2009במצב כזה יש לתת טיפול עד מקסימום 3 ימים !!!
יש מצב שיגיע ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון להדבקה כתוצאה מהחדרת אצבעמני02/12/2009
לפני כחודש קיימתי יחסים עם מישהי ובתחילת האקט הכנסתי לה אצבעות לנרתיק
לאחר מכן אחרי שגמרתי פעם ראשונה הוצאתי את הקונדום וניסתי לאונן עם אותה היד שהייתה קודם לכן בנרתיק היד הייתה יבשה אך איבר מיני לא היה יבש והעברתי זמן רב את היד לכל אורך האיבר, האם קיים סיכוי להידבקות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סביר שתידבק בצורה זו
ד``ר מרגלית לורבר03/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך דוקטור מרגלית לורבר!
מני03/12/2009כבר יותר מחודש אני דואג וחי בחרדות... כרגע נרגעתי פחות או יותר
מי ייתן וכולנו נהיה בריאים והנגיף ייעלם מעל פני כדור הארץ :-)
שבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ד"ר מרגלית, שאלה בקשר לאיידסחנית02/12/2009
שאלתי היא כזאת:
לפני 3 חודשים קיימתי יחסי מין אוראלים (פעמיים בלבד בהפרש של יום אחד!) בקיום היחסים לא בוצעה גמירה בפה אך הזרע נכנס לי לעיניים בטעות, האם יש סכנה בהידבקות באיידס ממקרה כזה? ודרך אגב היה לי גם פצע בפה אני נוהגת לנשוך את הבשר בפה עם השיניים ולפעמים זה גורם לפצעים. האם הסיכון שלי להידבק גבוה מאוד?? או נמוך?? אני בחרדות מאז המקרה ולא מפסיקה לחשוב על זה שיש לי איידס אני בטוחה שנדבקתי מכיוון שהעבר של הבחור ממש לא מזהיר! אני אשמח לתשובה, תודה מראש
חנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרך אגב
חנית02/12/2009אני לא אותה חנית מהשאלה למטה! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין אוראלי
ד``ר מרגלית לורבר02/12/2009בעיקרון כל חדירת נוזל הזרע לריריות (עינים, פה) יכול להדביק, במידה שמדובר בנשא HIV כמובן
למה שלא תיבדקי ותסירי דאגה מלבך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהדקל02/12/2009
בתחילת יולי קיימתי יחסי מין עם קונדום.
מין אורלי לשני הצדדים היה בלי קונדום.
באמצע ספטמבר התעוררתי עם כאבי ראש נוראים ,ראיה מטושטשת וכאבים מוזרים בשרירים.
כל זה לא היה מלווה בחום או סימפטומים אחרים.
ההרגשה הזאת התפוגגה במהלך החודש אבל לפני חודש התחלתח להרגיש חולשה ותחושה מוזרה בעיניים (אדומות בלי הפרשו)
במהלך כל התקופה הזאת לא היה לי חום או כל סימפטום אחר.
נא עצתכם ....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לך לרופא המשפחה
ד``ר מרגלית לורבר02/12/2009ראוי שתיבדק ע"י הרופא ותעשה גם בדיקת HIV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה הקודמת
דקל03/12/2009אלו הם סימפטומים לאיידס,כי לא היה לי חום או משהו כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסנועה02/12/2009
הייתי עם בחור אחד , הוא לקח לי את הפלאפון החביא אותו בזין שלו ואז כשהאמרתי לו להביא לי את זה הוא לפתע פתח את הכפתור שלו , אני רק הסתתלכתי לשניה אחת נבהלתי וברחתי , האם יש סיכוי שככה יעבור איידס?! אין מצב שהוא העביר לי שפיך בפה ככה בשניה? או שאיידס עובר בשתי טיפות בפה קטנות?! לא הרגשתי כלום אך בכל זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מצב להדבק בדרך זו
ד``ר מרגלית לורבר02/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף..בבקשה..עידו01/12/2009
הייתי אצל נערת ליווי לפני כמה ימים, והיא עשתה לי מין אוראלי ללא קונדום כמה שניות עד ששמתי, יכול להיות שזאת בעיה אבל זאת לא הבעיה הראשית שאני חושש ממנה, הבעיה היא שהתחלנו לקיים מין אנאלי..וממש שניה אחרי שנכנסתי (רק הראש) הקונדום נקרע ויצאתי מיד, הנערת ליווי אמרה שהיא נקיה אבל בכל זאת זה מדאיג קצת, אפשר לשמוע מה הסיכוי שלי להדבק רק במקרה של הנגיעה של איבר מיני בתוך פי הטבעת שלה לשניה אחת (בהסתמך על זה שלא היה שום סיכוי לגמירה)..? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי נמוך מאד
ד``ר מרגלית לורבר02/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר לורבראורן01/12/2009
לפני שלושה חודשים בעת טיול בחו"ל התנשקתי עם תיירת מחו"ל זמן מה , יום לאחר מכן חבר שהיה איתי חלה (לא קשור לתיירת) ולאחר יומיים חליתי אני , לאחר שהלכתי לרופא הוא קבע שזה וירוס ובבדיקות דם התברר כי הבדיקות שלי בנורמה פרט ללימפוציטים נמוכים (5800 בגדר התקין אך נמוך) , האם עליי לחשוש שנדבקתי באיידס<?
האם יש צורך ללכת לבצע בדיקה האם אני נושא את הנגיף?
בתודה אורן.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר לורבר האם יש לך תשובה בשבילי?
אורן04/12/2009אני ממתין לתשובה בבקשה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור בבקשה אני צריך תשובה...
אורן13/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון בנשיקה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס13/12/2009קודם כל - אין הדבקה מנשיקה ! יש לנו הרבה זוגות מעורבים של נשאים ובריאים ואין כל חשש להתנשק !
בנוסף, אם מישהו נידבק מאיידס - החם והתופעות הויראליות (אם הם מופיעות בכלל) יופיעו אחרי שבועיים לפחות.
הלימפוציטים לא מאד נמוכים והאמת היא שכל מחלה ויראלית יכולה להפחית את כמות הלימפוציטים באופן זמני.
אם זה המגע היחיד שאתה חושש ממנו - אין צורך להיבדק.
אם היו לך מגעים מיניים לא מוגנים אחרים - כדאי להיבדק כדי להיות רגועים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה תודה
אורן14/12/2009ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס בהתרמת דםמיכל01/12/2009
אם אני תורם דם, וכשאשר בודקים את הדם מוצאים איידס, האם מד"א יודיעו לי על כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מנות הדם במד"א
ד``ר מרגלית לורבר02/12/2009כל מנת דם הנתרמת עוברת בדיקה. באם מתגלה נשא HIV מודיעים לו מייד ומזמינים אותו לפגישה לצורך הודעה וביצוע בדיקת דם נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר מרגליתחנית30/11/2009
שאלתי אותך שאלה לפני כמה ימים וקצת לא הבנתי את התשובה. שאלתי אם מקיום מין אוראלי ללא גמירה בפה ניתן להדבק באיידס? ושאלתי אותך גם אם מיחסי מין לא מוגנים (פעמיים בלבד) הסיכוי להידבק הוא גבוה? פעם אחת הייתה גמירה בפנים ופעם שניה לא הייתה גמירה בפנים רק חדירה.
את ענית לי שהסיכוי להידבק במקרה זה הוא נמוך ביותר, רציתי לשאול למה התכוונת בתשבותך, למין האוראלי או ליחסי מין הלא מוגנים?
תודה רבה וסליחה על ההטרדה :)
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר למה את לא עונה לשאלתי?
חנית02/12/2009?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיריב30/11/2009
תוך כמה זמן נגיף האיידס מת (ואיננו מדבק) כאשר הוא מופרש מהגוף באמצעות אחד מנוזלי הגוף המדבקים? האם רק כאשר הנוזל מתייבש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
יריב02/12/2009אם נותרו הפרשות מאיבר המין נשי של אישה נשאית על ויברטור וההפרשות התייבשו והותירו כתם על הויברטור זה יכול להדביק אשה אחרת אם נעשה שימוש נוסף בויברטור ע"י אישה שאינה נשאית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן חיי הנגיף
ד``ר מרגלית לורבר02/12/2009כל עוד נוזלי הגוף לא יבשו הנגיף יכול לשרוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב
יריב03/12/2009אך כמה זמן הוא יכול לחיות מחוץ לגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
יריב04/12/2009האם כל עוד הנוזל לא יבש הנגיף חי? ללא תלות בזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
יריב04/12/2009האם כל עוד הנוזל לא יבש הנגיף חי? ללא תלות בזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאייל30/11/2009
שלום רב,
ניגשתי לבדיקת קומבו בזמן המתאים שיצאה שלילית. קיבלתי גם אישור בכתב מבית החולים שבנוסף נעשתה בדיקת אלייזה.
שתי שאלות : האם בדיקת האלייזה שנעשתה בנוזף היא בדיקה רגילה שהיו עושים לי גם אם לא הייתי מגיע בשביל הקומבו?
שאלה שנייה: מהלחץ לפני הבדיקה שתיתי המון. ליטר, ליטר וחצי מים בשעה לפני הבדיקה, האם תיתכן השפעה על תוצאות הבדיקות בעקבות השתייה המרובה?
אודה על תשובתכן,
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אייל30/11/2009שתי הבדיקות שליליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגע מיני ללא קונדום בתאיי'29/11/2009
שלום,
פגשתי גבר מקומי, תאילנדי והתאהבנו, שנינו לא מקיימים יחסי מין עם אחרים. הייתי רוצה לוותר על הקונדום ולבקש ממנו לעשות בדיקות, לא רק איידס אלא על כלל מחלות המין שניתן לעבור בדיקה כדי לגלותן. הוא גר בצ'אנג מאי. מה אני צריכה לבקש ממנו? לעבור אילו בדיקות? האם זה כדאי לוותר על הקונדום במידה והכל תקין? מצד אחד הקונדום הורס חלק נכבד מהספונטניות ומצד שני לא הייתי רוצה להתחרט כל חיי על כמה רגעים של הנאה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות בתאילנד
ד``ר מרגלית לורבר30/11/2009לפני שמסירים את הקונדום במסגרת יחסים קבועים רצוי ששניכם תיבדקו לHIV , HCV, HBV , סיפיליס, קלמידיה, הרפס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ד"ר מרגלית שאלה דחופה!!!חנית29/11/2009
רציתי לשאול האם ניתן להידבק מיחסי מין אוראלי באיידס? ללא גמירה בפה? אשמח אם תכתבי לי מה אחוז ההידבקות במקרה של מין אוראלי?
והאם ממגע מיני (פעמיים בלבד) לא מוגן עם בן אדם שלטענתו לא חולה אך כמובן שיכול להיות שהוא חולה ולא יודע ולכן גם לא מטופל אפשר להידבק? קיים סיכון גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
חנית29/11/2009האם בן אדם יכול להיות נשא איידס המון שנים ללא ידיעתו ופתאום אחרי 5 או 10 שנים למות ככה סתם? או שהמחלה מתפרצת פתאום באיזשהו שלב?
והאם גילוי מוקדם של איידס וטיפול נכון יכול להאריך חיים מאשר אדם שחי עם הנגיף לדוגמא 9 שנים ללא ידיעה ורק לאחר 9 השנים האלו התחיל לקבל טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסי מין אוראלים
ד``ר מרגלית לורבר30/11/2009קשה לתת מספרים לגבי סיכויי ההדבקה בדרך זו, מכיון שפשוט אין מספרים בדוקים.
מכל מקום, הסיכוי להדבק בדרך זו מנשא HIV הוא נמוך ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה ביותרדניאל29/11/2009
הייתי בבדיקות מעבדה, ובעת בדיקות שתן, נפל לי פלייר לאסלה, לא התרטב, לא כלום, אבל בכך זאת הרמתי אותו...
יש מצב שאני נדבק במחלה כלשהי?
כי זרקתי אחר כך את הפלייר ושטפתי ידיים...
זה מאד מטריד...
זה היה ביום שלישי והיום יש לי חום ופצע קטן על הלשון...
תענו לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כל סכנה
ד``ר מרגלית לורבר30/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)