מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אצבע בנרתיקאבי11/12/2009
החדרתי אצבע לנרתיק עם פצע קטן שלא הגליד לחלוטין. ההחדרה הייתה למשך שניות בודדות. האם יש סיכוי שנדבקתי? האם כל מגע של הפרשת נרתיקי עם דם גורמת להדבקה או נדרשת כמות מינימלית? אנא פרט כי אני בלחץ גדול. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע בנרתיק
ד''ר קרן אולשטיין-פופס13/12/2009כשיש מגע של הפרשה נרתיקית עם דם - יש סיכון מסוים להדבקה.
אך במקרה שתארת - מגע קצר עם פצע קטן - הסיכון הוא סך הכל נמוך מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות בדיקת דםעומר11/12/2009
עשיתי בדיקת איידס לפני חודש ועדיין לא קיבלתי תשובה !
עשיתי את הבדיקה במראפאה של קופת חולים כללית ורשום רק שהבדיקה נשלחה לרמב"ם
זה אמור לקחת כל כל הרב זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תדאג
אאא11/12/2009זה לוקח הרבה זמן ולרוב רק אם תפנה לרופא הוא ייתן לך את התשובה,
מלבד זאת- העובדה שלא חזרו אליך עד עכשיו מעידה כמעט בוודאות על זה שהבדיקה שלילית, תאמין לי, אם היה בעיה היו יוצרים איתך קשר, הם לא לוקחים סיכונים בדברים האלה {והתשובה כבר ידועה לבודקים}, תפנה לרופא שלך, יתכן מאד שהתשובות כבר אצלו אבל פשוט לא טרח לעדכן אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנהלת הפורום,אולי תוכלי לעזור בבקשה
עומר14/12/2009הרופא ששלח אותי גם לא קיבל תשובה.
אולי תוכלי לתת לי מספר טלפון שאוכל לברר זאת? הבדיקה נשלחה לרמב"ם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלת תוצאות
ד''ר קרן אולשטיין-פופס14/12/2009בעיקרון - בטלפון לא יתנו לך תשובה. את התשובה יכול למסור לך רק רופא.
אתה צריך לדבר עם רופא המשפחה שלך שהוא יברר בשבילך את התשובה.
סביר להניח שאם לא שמעת כלום עד עכשיו אז הבדיקה לא חיובית, אבל כדאי כמובן לקבל תשובה ברורה, ואת זה חייב לתת לך רופא המשפחה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים הרפס זוסטראסף11/12/2009
שלום רב,
ביום שבת שעבר התגלה אצלי הרפס זוסטר באיזור העכוז והגב ואפילו התפשט עד המפשעה לאיזורים גדולים .
טופלתי ע"י זובירקס 800MG כ- 5 פעמים ביום .
קראתי המון על זה ואני רואה שמדובר בכאבים לאורך תקופה ארוכה ומשתנה מחולה לחולה.
רציתי לדעת איזה כאבים ואיפה? אני שואל כיוון שמלבד השלפוחיות והפצעים אחרי שבוע לא מרגיש כאבים כמו שקראתי .
האם הכאבים באים בשלב אחר ואיפה כואבים ? בעמוד שדרה בגוף בכלל באיזור שנגוע כעת בשלפוחיות לא ממש ברור לי .
האם יש קשר בין הנשאות לפרק זמן שיכאב ?
אשמח לקבל עזרתך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים והרפס
ד``ר מרגלית לורבר11/12/2009הרפס זוסטר תוקף את העצב היוצא מעמוד השדרה. עקב דלקת העצב נגרמים בד"כ כאבים קשים.
יתכן שיש לך מזל ולא תסבול מכאבים, אך הם יכולים להופיע גם לאחר התייבשות השלפוחיות.
אין קשר בין הנשאות להופעת הכאב.
מאחלת לך רפואה שלמה ומהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות באידדסשולי11/12/2009
שלום.
אני מאוד לחוצה אולי סתם אולי לא אבל אשמח לתשובה בהקדם.
אתמול הייתי במסיבה שתיתי לא מעט.
נכנסתי לשירותים כדי להתפנות ומאחר ולא היה נייר לניגוב לקחתי חתיכת נייר שנראתה לי נקייה אבל לא חדשה.
לא היה בה שום כתם של דם או משהו כזה אבל בכל זאת רציתי לדעת אם קיים איזשהו סיכוי ולו הקטן ביותר שנדבקתי באיידס.
אני מניחה שזה נשמע קצת הזוי אבל רק לשם הרוגע הנפשי שלי.תודה מראשש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סכנת הדבקה ב HIV
ד``ר מרגלית לורבר11/12/2009אין צורת העברה שכזו של הנגיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהדורי10/12/2009
שלום ד"ר
אכלתי היום שווארמה בלאפה ולמוכר שנגע בלאפה היו פצעים יבשים די גדולים על הידיים, הוא גילגל את הלאפה בידיו כך שיתכן שהפצעים נגעו בלאפה ואח"כ אכלתי ממנה- לא הבחנתי בדם על הלאפה כמו כן לא היה טעם של דם. האם יכולתי להידבק באיידס? האם צריך טיפול מונע? או שלשכוח מהעניין וזה סתם פחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סכנת הדבקה ב HIV
ד``ר מרגלית לורבר11/12/2009אתה יכול להיות רגוע !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסנועה10/12/2009
במידה ומישהו שהייתי איתו הכניס לי אצבעות והייתי בתולה ירד לי דם האם דרך זה יכול לעבור ממנו אליי איידס?! לא נראלי שיש סיכוי כזה כי לא היה עירבוב של נוזלים או משהו רק האצבע שלו ולא היה עליה כלום!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יכולה להידבק
ד``ר מרגלית לורבר11/12/2009החדרת אצבע לאיבר המין אינה יכולה להדבקי ב HIV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקת קומבו 8 9 ימים לאחר המקרהמישהו10/12/2009
מספיקה?אני פשוט מת מפחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו 2-3 שבועות
ד``ר מרגלית לורבר11/12/2009אין טעם לבדוק אחרי 8 ימים - הבדיקה אמינה אחרי 2-3 שבועות !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הדבקה באיידס?מישהו10/12/2009
שלום קיימתי יחסי מין אנאליים לא מוגנים אני בצד המקבל-אך לא היתה גמירה,אני מבין שזה סיכון גבוה,אך עדיין האם יש תקווה שלא נדבקתי?האם העובדה שלא היתה גמירה מוסיפה איזושהי תקווה?
אני לא יודע אם מדובר בנשא או לא שהיה עימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אנלי - סיכון גבוה להדבקה
ד``ר מרגלית לורבר11/12/2009כפי שאתה יודע מין אנלי בצד המקבל הוא בסיכון גבוה מאד להדבקה.
או שתימצא את הפרטנר ותיבדקו יחד, או שתיגש לחדר מיון לבקש PEP אם עדיין לא עברו 3 ימים
בכבל מקרה - ממליצה לבצע קומבו 3 שבועות אחרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכויי הדבקה
מישהו11/12/2009קראתי מאמרים שאומרים שסיכויי ההדבקה במפגש חד פעמי בצד המקבל הם 1 ל-50 ושלא בכל פעם תהיה הדבקה-העובדה שלא היתה גמירה לא מוסיפה לסיכויים שלא היתה הדבקה במידה ומדובר בנשא או שבמידה ונדובר בנשא ההדבקה היא ודאית גם ללא גמירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן העובדה שלא הייתה
אאא11/12/2009גמירה מוסיפה לסיכוי שלא נדבקת, אבל מנסיון...לא כדאי להתעסק עם סטיטסטיקות, הכי טוב לחכות, לעשות את הבדיקה ולברר חד משמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה איידס - משפחהמשה10/12/2009
שלום,
יש לי שאלה, אני ואישתי נשואים זה 6 שנים ויש לנו בן בגיל שנה.
אנחנו דיי נשמרנו לפני השכרנו (שימוש בקונדומים עם פרטנרים קודמים).
לאישתי היה סקס אחד כשנה לפני שהרכנו שבוצע ללא קונדום.
לקראת ההריון עשינו את כל הבדיקות האפשרויות והכל יצא תקין, אינני חושב שהרופא נתן לה בדיקת HIV אבל הכל יצא תקין ובנורמה, מה גם שהבן שלנו בריא והכל תקין.
ביום האיידס הבינלאומי קראתי כתבה מזעזעת על כך שזוג הורים ממרכז הארץ גילה שהוא נשא רק לאחר מות הילד בן חצי שנה (!!! מאיידס.
נבהלתי מאוד ורציתי לדעת מה הסיכוי שאני אישתי ואולי הילד שלנו נשאים?
שוב אנחנו בריאים, אישתי עוברת בדיקות דם כלליות כל שנה ולפני ההריון היו המון בדיקות והכל יצא תקין ובנורמה כולל גודל טסיות /המגלובין וכו'.
האם יכול להיות שאני ואישתי כבר 6+ יכולים להיות נשאים בלי כל בעיה? שלא לדבר על ילד שנולד כמעט ללא מערכת חיסונית? (חשוב לציין שהוא נהנה מהנקה מלאה עד גיל 4 חודשים.)
אשמח לתשובתך
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה נובעת מהשאלה
ד``ר מרגלית לורבר11/12/2009שהרי לא תהיו רגועים עד שתיבדקו - גשו, תיבדקו ותדעו בבטחון את מצבכם !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו אני כל הזמן מתפספסDUDI09/12/2009
ד"ר לורבר או ד"ר אולשטיין
בבקשה ממכן תענו לי בקשר לשאלה אם הפציעה במשחק כדורסל אני לא ראיתי דם על הכדור או ולא היה מגע בין פצעים פתוחים אז זה אומר שאפשר להיות רגוע נכון ? מה שד"ר אולשטיין כתבה שישנו סיכון מסויים רק שהדם צריך להיות בכמות משמעותית מה זה כמות משמעותית האם טיפה שתי טיפות שקית מלאה בדם אם נניח היו על הכדור כמה טיפות יש סיבה לדאגה ?
בבקשה ממכן חדדו לי את התשובה הזאת זה מאוד מלחיץ לדעת שבמשחק כדורסל אני יכול להעמיד את עצמי בסיכון שזה אומר גם את אישתי (אני נשוי טרי ואישתי מודעת למקרה בגללה אני שואל את זה)
זה לא שהעמדתי את עצמי בסיכון בכוונה לא הלכתי לזונות לא הזרקתי סמים כולה משחק בשכונה
מה הגענו ליום בעידן האיידס שצריך לבקש מאנשים להיבדק לפני משחק כדורסל מה קורה פה?
סליחה על ההטרדה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סכנת הדבקה
ד``ר מרגלית לורבר10/12/2009שלום,
לאחר שקראתי את סיפורך המפורט לא נראה לי שיש מקום לדאגה.
טיפת דם על הכדור מנשא HIV לא יכולה להדביק אותך במגע עם העור, גם היה משופשף.
נראה לי שנכנסת לחרדה מיותרת - צא ממנה ותהיה רגוע - לא כך נדבקים ב HIV !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר :-)
DUDI10/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצעה למנהלות הפורוםדרור09/12/2009
ראשית כל, כל הכבוד על הפורום הנפלא שלכן....
עברתי על השאלות והתשובוות בפורום ורבות מהן עוסקות בנושא הבדיקות, האם יש להמתין חודשיים או שלושה? הבילבול נובע ממידע לא אחיד ברשת. באומרכן חודשיים אתן מסתמכות על "הוראות היצרן"- לדעתי אם תצרפו לפה את הוראות היצרן או לחילופין תצרפו קישור רלוונטי לאתר היצרן ימנע הבילבול ומן הסתם אנשים יפסיקו לחזור על השאלות
מקווה שתקבלו עצתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקישור
דרור10/12/2009תודה ד"ר אך הקישור אינו רולוונטי הוא מדבר על בדיקת הקומבו....דיברתי על הקישור לבדיקה הרגילה עליה אתן ממליצות לאחר שמונה שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דנהדנה09/12/2009
שוב שלום
שוב דילגתם על השאלה שלי אפשר לדעת למה?
אני כבר כמה פעמים מנסה שמיבהשהו יתן לי תשובה לגביי המידע שקראתי באינטרנט,שיש מקרים מסויימים שצריך לחכות חצי שנה.
לפי התשובות שקיבלתי מכן 3 חודשים זה המקסימום אז המידע באינטרנט לגביי החצי שנה אינו אמין או שיש מקרים שכן צריך לחכות חצי שנה?
ואם כן מהן המקרים?
אשמח לתשובה
אני עשיתי בדיקה במרפאת הפרסים בחיפה 3 חודשים ו25 יום אחריי המיקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה לא ראיתי את התשובה
דנה09/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לבדיקת HIVאורניקו08/12/2009
שלום
ביצעתי בדיקת איידס השבוע וייצא שלילי
האם כדאי לחברה שלי גם להיבדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור - גם החברה ראוי שתיבדק
ד``ר מרגלית לורבר09/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי שנהדנה08/12/2009
שוב שלום
אני כבר כמה פעמים מנסה שמיבהשהו יתן לי תשובה לגביי המידע שקראתי באינטרנט,שיש מקרים מסויימים שצריך לחכות חצי שנה.
לפי התשובות שקיבלתי מכן 3 חודשים זה המקסימום אז המידע באינטרנט לגביי החצי שנה אינו אמין או שיש מקרים שכן צריך לחכות חצי שנה?
ואם כן מהן המקרים?
אשמח לתשובה
אני עשיתי בדיקה במרפאת הפרסים בחיפה 3 חודשים ו25 יום אחריי המיקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך לחכות חצי שנה
ד``ר מרגלית לורבר09/12/2009מי שלא מייצר נוגדנים לאחר 3 חודשים לא ייצר נוגדנים גם בהמשך, ולכן אין צורך לחזור על הבדיקה לאחר שבשלושה חודשים יצאה תשובה שלילית.
לגבי המידע באינטרנט - יש המון חומר לא מקצועי באתרים השונים !!! לשם קבלת תשובות מהימנות רצוי להתייעץ עם מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש רופא משפחה שמבין בנושא איידסנשא חדש08/12/2009
שלום
התגלתי כנשא לפני כחודש מאז התהפכו החיים זה ברור..
רציתי עזרה -
אני מחפש רופא משפחה שאפשר לסמוך עליו בנושא ושיש לו נסיון בתחום לטיפול שוטף במשך השנים.
אני בקופח מאוחדת בת"א בחיפושים שערכתי המליצו לי על רופאים בכללית או מכבי
האם מישהו מכיר רופא טוב ממאוחדת בתא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא במאוחדת
ד``ר מרגלית לורבר09/12/2009ממליצה שתתיעץ עם רופא במרכז האידס שמטפל בך - אנחנו מכירים את רובם של הרופאים בקופות, בעקר אלה שיש להם נסיון עם נשאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי אותו הוא לא יודע
נשא חדש09/12/2009במאוחדת הוא לא מכיר
הוא מכיר במכבי וכללית
לכן אני שואל כאן..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמצא לך רופא ואודיע בהקדם
ד``ר מרגלית לורבר09/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)