מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הוועד למלחמה באיידסדור27/10/2009
היי...
כמה זמן צריך לעבור לאחר המגע המיני בכדי לבצע את הבדיקה המהירה בוועד למלחמה באיידס?
תודה רבה וים טוב
יהב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה מהירה
ד``ר מרגלית לורבר27/10/2009הבדיקה המהירה אמינה אחרי 8 שבועות מהמגע החשוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפאת STDשרון27/10/2009
האם ידוע לכם האם הבדיקות במרפאה STD בבן יהודה אמינות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ידוע לי באיזו שיטה מבוצעות הבדיק
ד``ר מרגלית לורבר27/10/2009ולכן לא יכולה לתת תשובה לשאלתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם איידס מועבר באיקי?מיכל25/10/2009
היי לפני שנה יצאתי עם בחור ופתאום חזרתי הביתה וגיליתי סימני איקי בצוואר. הבנתי שזה מציצת דם. היו לי אח"כ סימנים כחולים עד שזה עבר, רציתי לדעת מה הסיכוי להידבק חלילה במידה והוא היה נשא/חולה?
בנוסף אותו בחור ירד לי כשהייתי ביום האחרון למחזור. הבנתי שאיידס עובר גם באורלי אך רציתי לדעת מה הסיכויים לכך ומדוע ניתן להידבק חלילה אם הבחור הוא זה שירד לבחורה ולא היא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון להדבקה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס25/10/2009לגבי המציצה בצואר - לא נדבקים כך ב - HIV
לגבי מין אוראלי - יש סיכון מסוים להדבקה, אך הסיכון קטן. במקרה הזה - הסיכון שלך קטן יותר משלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבל לחלוטיןיואל25/10/2009
שלום ד"ר
הזמן שבו את ממליצה על בדיקת קומבו וטוענת שהיא אמינה לחלוטין הוא שלושה שבועות ולבדיקת נוגדנים רגילה שמונה שבועות, מקריאה ברשת על בדיקת הקומבו כתוב שהיא חיובית כשבוע לפני בדיקת הנוגדנים הרגילה. איך זה מתיישב עם המלצתך? יש פה סתירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיבה לבלבול
ד``ר מרגלית לורבר25/10/2009לא יודעת באילו מקורות ברשת אתה קורא - אתה רשאי לקבל אותם כמוסמכים, המקורות שלנו מעודכנים לחלוטין ולכן תשובותי אמינות וממוסמכות לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שמטרידה אותיavi24/10/2009
ד"ר שלום.
קיבלתי מין אוראלי לא מוגן ברוב טיפשותי.
לאחר שבועיים ויומיים ביצעתי בדיקת קומבו שהייתה שלילית,לאחר 8 שבועות ביצעתי בדיקה רגילה שגם הייתה שלילית.שתי הבדיקות נעשו באיכילוב.
האם לבצע בדיקה נוספת גם לאחר שלושה חודשים או שזה מספיק?
תודה על התשובה.
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וואלה מבין אותך
DUDI25/10/2009אבל האמת שאין לך למה לדאוג אם ביצעת בדיקת קומבו המגובת בבדיקת אלייזה לאחר 8 שבועות אתה יכול להיות רגוע גם הסכוי להידבקות בעצמו הוא נמוך מאוד שזה 1 ל 10000 וגם מי אמר שלאותה בחורה שירדה לך יש בכלל משהו (שזה כבר לא משנה כי עשית בדיקות) למה שאתה דווקא תהיה האחד הזה להבא קונדום בבקשה ! זה הכי בטוח שיש
כל מה שכתבתי מסתמך על התשובות שנתנו לי הרופאות
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני כמוך....
נועם25/10/2009ד"א...ראיתי את כל השיחות שלך פה עם ד"ר ננסי אגמון לוין המקסימה, ואני עד עכשיו חושב שהיא צודקת בקשר למה שאמרה על קומבו....
בקיצור רק שתדע, שבוועד למלחמה באיידס הם מסתמכים לחלוטין על תשובה לאחר חודשיים {8 שבועות} רק תחשוב כמה מגיעים אליהם...זה גוף רשמי וחובתם לתת תשובה רשמית, חוץ מזה שעם קומבו שלילית הסיכויים כבר פשוט אפסיים עשרוניים {0.00001?}* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת אלייזה אחרי 8 שבועות
ד``ר מרגלית לורבר25/10/2009הבדיקה מספיקה ואמינה
אין צורך בבדיקה נוספת לאחר 3 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
avi25/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההמתנה המייגעתמיכל24/10/2009
היי אני מעוניינת לעשות בדיקת איידס ומאוד מפחדת מהתשובה
רציתי לדעת מהו הנוהל? האם רק כשהיא יוצאת חיובית חס וחלילה הרופא משפחה מצלצל לקבוע פגישה עם המטופלת? או גם במקרה שיצאה שלילית הוא מצלצל? או שבמקרה ויצאה שלילית פשוט לא מודיעים למטופל והוא בא לקחת את התוצאות לבד בקופת חולים?
כמה זמן לוקח לתשובה להגיע? תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
מיכל24/10/2009חשבתי לעשות בוועד למלחמה באיידס כי שם ניתן לקבל תשובה מהירה אבל אני מאוד חוששת
האם בטוח לעשות שם את הבדיקה? מה אם הצוות לא מיומן וישתמש חלילה באותם מזרקים? תמיד היה נראה לי שלבצע את הבדיקה בבית חולים, יותר בטוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
avi24/10/2009בקופת חולים לוקח שבועיים,הכי טוב זה בןןעד או באיכילוב שם לוקח יומיים,בוועד יש אפשרות לבדיקה מהירה תוך חצי שעה
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה מהירה
ד``ר מרגלית לורבר25/10/2009את יכולה להיבדק בועד למלחמה באיידס בתל אביב בדיקה מהירה - התשובה ניתנת תוך 20 דקות
מטעמי בטחון נשלחת תמיד גם בדיקת אלייזה רגילה, כך שהבדיקות אמינות וניתן לסמוך עליהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשא HIV מאז 1987gasem24/10/2009
שלום ד"ר לובר
אני חולה הימופילה נדבקתי בשנות ה 80 המאחרות נשא HIV מטופל באחד המרכזים במרכז (לא מרפאת איידס ) אקדמאי מתעסק במתרגמנות רפואית . סטודנט למנהל ומשפט ,בן 37
התחתנתי עם אישה יפה , שאהבתי מאוד ,חייתי איתה כ 10 שנים , בגלל סיבות שלא קשורים למשפחה הקטנה , נפרדנו מזה שנה , אני חיי לבד , יש משפחה , אבל במובן הרגשי והזוגי חיי לבד \
אני מחפש בת זוג נשאית מהמגזר הערבי .
פניתי לועד למלחמה באיידס אין להם מאגר ,פנתי לתל השומר אין מידע
האם יש ערוצים שאוכל לחפש
תודה יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבדוק אולי בפורום של ג'וני ירושלים
DUDI25/10/2009אולי הוא יוכל לעזור לך אני מאמין שכן
הוא מנהל פורום האיידס בנענע והוא נשא בעצמו אולי יש לו מקורות שהוא מכיר
וחוץ מזה תיבדוק באתר חיים עם איידס נראה לי שבאחת מהפעמים ששוטטתי ראיתי את האתר הזה והיה שם משהו
רק בריאות ותיהיה חזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי מקורות מידע בנושא
ד``ר מרגלית לורבר25/10/2009תוכל לגלוש באתר הנשאים - אטרף - ולהעלות שם את בעייתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאפ דנאסאדיר24/10/2009
ד"ר שלום,
יש לי שאלה מצטער מראש על התיאור.
חבר חגג מסיבת רווקים במועדון חשפנות והלכנו. לאחר מספר סירובים ללאפ דנאס של החשפניות נשברתי וקיבלתי לאפ דנאס מהחשפנית.
החשפנית הייתה בתחתונים ואני במכנסיים וחולצה. היא השתפשפה על איזור איבר מיני עד לגמירה שלי. (סליחה על התיאור) במהלך "הריקוד" שמתי לב שהפין שלי יצא לו החוצה מהמכנסיים ומיד החזרתי אותו אך יש סיכוי שקצה הפין שלי נגע לה בתחתונים. הגמירה הייתה בתוך התחתונים שלי.
למעט זה אני לא רואה עוד חלק בעייתי (מבחינת מחלות) באירוע זה
ועכשיו ברצינות אני מאד לחוץ , באמת לחוץ.
יש לי חברה שאני ממש לא רוצה לפגוע בה (יותר ממה שעשיתי) אני אכול חרטה על זה שנשברתי (פעם ראשונה, אחרונה ואחת יותר מידי עבורי) ורציתי לדעת מה ההשלכות על מעשה זה.
האם קיים סיכוי (אפילו קטן, אני לא רוצה לסכן אותה בשום מצב) להידבק ב HIV או כל מחלת מין אחרת?
אם תשובתך לשאלה למעלה חיובית, מה עליי לעשות עכשיו? להיבדק מתי? האם בדיקת קומבו שמופיעה כאן מספיקה? אני ממש לחוץ אשמח לתשובה מהירה.
תודה רבה מראש.
שבת שלום,
אדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע מדלגים עליי לא יפה
אדיר25/10/2009אני באמת זקוק לתשובה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיכון בלאפ דאנס
ד''ר קרן אולשטיין-פופס25/10/2009אין כל סכנה במקרה שתארת להדבקה. היה כאן רק מגע של עור עם עור, ועוד עם תחתונים בדרך, בכלל לא היה מגע ישיר שלך עם ההפרשות שלה.
אין כל סכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומבואני23/10/2009
שלום ד"ר
ראשית כל, תודה לכם על המענה אותו אתן מספקות.
שאלתי היא בנוגע לבדיקת הקומבו לגילוי נגודנים\אנטיגן. אתן כותבות פה שהבדיקה אמינה לחלוטין לאחר 3 שבועות בחיפושי הרבים ברשת האינטרנט לא מצאתי אפילו מקור אחד הבוטח בבדיקה אלא בדיוק ההפך נטען שרגישות הבדיקה מגיעה בד"כ לעד 75% במקרה הטוב. אודה לך אם תיישבי הסתירה ביניכן ובין לשאר האתרים בעולם אשמח אם תצרפי קישור רלוונטי ובו תימוכין לעצתכן.
בנוסף רציתי לשאול האם היית עדה למקרה בו בדיקת הקומבו היתה שלילית ואח"כ בבדיקה מאוחרת יותר הבדיקה הפכה חיובית? והאם נתקלת במקרה הפוך; בדיקת הקומבו היתה חיובית בעוד הנוגנדים שלילית? האם נתקלת בהרבה מקרים של קומבו חיובי?
סליחה על השאלה הארוכה אך לדעתי היא מאוד רלוונטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אני23/10/2009השאלות בנוגע לקומבו הן בהנחה שהבדיקה בוצעה כ 3 שבועות לאחר החשיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיתי שענית ושכחת אותי
אני23/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיתי שענית ושכחת אותי
אני23/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיתי שענית ושכחת אותי
אני23/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה???
יריב25/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומבו
ד''ר קרן אולשטיין-פופס25/10/2009בדיקת הקומבו מכילה בדיקה לנוגדנים כנגד HIV + בדיקה לאנטיגן שנקרא P24.
אם תחפשו לגבי האנטיגן - תמצאו יותר מידע.
בעיקרון, האנטיגן מופיע בדם לאחר כ - 10-14 ימים, כך שלאחר 3 שבועות הוא אמור להיות בשיאו.
בעבר השתמשו בבדיקת האנטיגן לבחור מנות דם נקיות - כך שאין ספק שהבדיקה אמינה.
היום מנות הדם נבדקות בשיטה אחרת, אך עדיין האנטיגן משמש אותנו במקרים רבים.
מאחר והבדיקה במשלבת את שניהם (הקומבו) עדיין לא אושרה ע"י ה - FDA אין מספיק מקורות מהימנים נגישים לציבור. בספרים שלנו ובמאמרים הנגישים לרופאים - הנתונים האלה קיימים.
לגבי השאלות האחרות - כבר ראיתי 2 מקרים בהם הקומבו היה חיובי בעוד שהאליזה היתה שלילית, ובשניהם האליזה הפכה חיובית אחרי כשבועיים.
עוד לא ראיתי אף מקרה של קומבו שלילי אחרי 3 שבועות ובבדיקה מאוחרת יותר אליזה חיובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר קרן אולשטיין-פופס25/10/2009דבר נוסף - יש כמה סוגי קומבו. הבדיקות החדשות הן רגישות ביותר.
עדיין צריך לזכור שאין 100 אחוז ברפואה. וגם כאן יש הפתעות לפעמים.
אני ממליצה תמיד להיבדק גם אחרי 3 חודשים באליזה רגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה
אני26/10/2009תודה על המענה, הבעיה היא שבארץ רופאים בכירים בתחום האיידס לא מגלים התלהבות גדולה מהבדיקה אין לי מושג למה? האם בגלל שאין אישור FDA וכד'?
אני מניח שגם הם ניזונים מאותם מקורות שאתן ניזונות כמו כן ביקרתי באתר באינטרנט וגם שם היחס הוא די מזלזל כלפי בדיקה זו. אני מניח שמכאן נובעות השאלות הרבות בנושא וחוסר הבהירות מה דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד
אני27/10/2009האם שמעת או קראת בספרות על מקרה בו הקומבו היה שלילי לאחר 3 שבועות ובהמשך הנבדק התגלה כחיובי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשוקי23/10/2009
ובנוסף רציתי לשאול דוקטור האם הבדיקה שוללת גם את מחלת האיידס וגם את נשיאת האיידס? תודה רבה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה מול נשאות
ד''ר קרן אולשטיין-פופס23/10/2009בדיקת אליזה מאשרת שאדם הוא נשא HIV.
כדי לקבוע אם הוא גם חולה - יש לבצע בדיקות נוספות שבודקות את מידת הפגיעה במערכת החיסון.
בכל מקרה - אם הבדיקה שלילית זה שולל גם נשאות וגם מחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשוקי23/10/2009
דוקטור רציתי גם לשאול מדוע כותבים באתר הועד למלחמה באיידס שבדיקות הן יעילות רק לאחר חודשיים מן קיום יחסי המין? אז האם צריך להמתין אם בדיקות לשלילת האיידס ונשאותו או שיש לבצע מיידית? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה אחרי חודשיים
ד''ר קרן אולשטיין-פופס23/10/2009בדיקת אליזה עלולה להיות שלילית לפני 8 שבועות, למרות שהאדם אכן נדבק.
כך שניתן לעשות בדיקות גם לפני שעברו חודשיים, אך אם התשובה תהיה שלילית זה לא מבטיח ב - 100% שלא היתה הדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות נוספות-דחוףתם23/10/2009
בעקבות תסמינים רבים הנמשכים כבר כמה חודשים (חום נמוך, חולשה, שלשולים ועוד) ביצעתי כמה בדיקות אלייזה. האחרונה בוצעה במרפאת הפרסים ארבעה וחצי חודשים לאחר המגע החשוד ויצאה שלילית (התסמינים הופיעו שלושה שבועות לאחר המגע) . האם יש טעם לבצע בדיקות מעמיקות יותר (pcr) ?או לחזור על אלייזה לאחר חצי שנה? עליי לציין שנעשה ברור מקיף עם רופא משפחה ובבדיקות דם נמצאה ירידה מסוימת ברמת הלימפוציטים. האם ייתכן שהגוף במקרה מסוים לא פיתח נוגדנים לאחר ארבעה וחצי חודשים?
אשמח לתשובה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלייזה אחרי 4 חודשים
ד''ר קרן אולשטיין-פופס23/10/2009הסיכוי שיש לך איידס עם אליזה שלילית אחרי 4 חודשים מהחשיפה הוא אפסי.
יש דברים אחרים שחשוב לברר - כמו וירוסים אחרים כגון EBV, CMV, הפטיטיס, וכן מחלות לא זיהומיות.
אם נעשה ברור מלא ולא נמצאה סיבה אחרת - תחזור על הבדיקה אחרי 6 חודשים.
אבל כמו שאמרתי קודם - הסיכוי ממש אפסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרמי22/10/2009
מהן התופעות הראשוניות שעלולים להיות לחולה איידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים מוקדמים של HIV
ד''ר קרן אולשטיין-פופס23/10/2009כמחצית מהאנשים שנדבקים באיידס - לא מפתחים סימפטומים כלשהם במשך שנים.
החצי השני - מפתח מחלת חם בין 2 - 6 שבועות אחרי החשיפה לוירוס. המחלה נמשכת בדרך כלל מספר ימים ויכולים להתלוות אל החם גם כאבי גרון, הגדלת בלוטות לימפה, כאבי ראש ופריחה. אלה הסימפטומים השכיחים ביותר - תוארו גם סימפטומים אחרים אך הם נדירים ביותר.
לרב החולים שפיתחו מחלת חום - יעלמו הסימפטומים, והחולים יחזרו להרגיש טוב, לעיתים למשך שנים רבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגבת ואיידספאפא22/10/2009
היום שמתי לב שהמגבת שהתנגבתי בה היא בטעות של מישהו אחר שיש מצב שהוא נשא
הסתכלתי על המגבת וראיתי כתםדי גדול של דם הוא היה עדיין רטוב בצורה כזו שאם נוגעים בו אז הדם עובר אליך כלומר עדיין נוזלי
אני לא יודעת מה לעשות ולא מצליחה לתפקד ניגבתי את כל גופי במגבת הזו את האף את הפה העיניים ואת הפות ויש סיכוי גדול מאוד שהדם עבר אליי לפות או לרקמה עדינה אני יודעת בוודאות שזה נגע לי בפה ממש שיפשתי את השפתיים על זה עד שהבחנתי בדם
מה אני צריכה לעשות עכשיו? עד כמה החשש גדול?
אני יודעת שצריך להיות כמות גדולה של נוזל מדבק וטרי אבל פה יש כמות גדולה של נוזל שהיה על מגבת וכנראה טרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגבת
ד''ר קרן אולשטיין-פופס23/10/2009לא תואר בעולם מקרה של העברה דרך בד או חפץ כלשהוא.
אף אחד לא יכול להבטיח לה רק לפי התאור הזה שאין סיכון בכלל - כי היה מגע של דם טרי עם נוזלי גוף.
אך מהניסיון שלנו ושל מרכזים רבים בעולם - ככה ל א נדבקים באיידס !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבוהמודאג22/10/2009
ביצעתי בדיקת קומבו בתל השומר 3 שבועות אחרי אירוע מסוכן הבדיקה יצאה שלילית האם ניתן לסמוך על תשובה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן אפשר לסמוך בודאות
ד``ר מרגלית לורבר22/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קומבו, HIV Ag/Ab Combo
ד``ר מרגלית לורבר22/10/2009
זו בדיקה נוגדנים לנגיף איידס בשיטת ELISA יחד עם בדיקת החלבון של נגיף איידס (מסוג P-24 ).
בדיקת הנוגדנים המקובלת בשיטת אלייזה היא הבדיקה האמינה ביותר, אך היא משקפת את מצב הנבדק חודשיים ומעלה לפני מועד הבדיקה ("תקופת החלון"). הסיבה לכך היא שייצור הנוגדנים לנגיף איידס אורך זמן. רק חודשיים אחרי החשיפה ניתן לזהות בבירור נוגדנים אצל למעלה מ-99% מאילו שנדבקו בנגיף.
בדיקת הקומבו , באמצעות הבדיקה לזיהוי החלבון הנגיפי הכלולה בה, מאפשרת לקצר את "תקופת החלון" באופן משמעותי למשך של שלושה שבועות במקרים מיוחדים בהם חשוב לדעת בהקדם האפשרי האם היתה הדבקה באיידס.
ביצועה נתון לשיקול הדעת של הרופא במרכז האיידס.
מומלץ לאדם שבצע בדיקה זו ונמצא שלילי לאיידס לאשרר תוצאה זו על ידי בדיקת נוגדנים בשיטת אלייזה חודשיים ומעלה אחרי החשיפה.
בדיקת קומבו יקרה יותר מבדיקת הנוגדנים המקובלת המבוצעת ללא תשלום. על הנבדק לשלם עבורה (פחות ממאה ש"ח)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)