מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודות לבנות.אסי30/10/2009
ד"ר שלום יש לי כמות גדולה של נקודות לבנות בפה{פטרת ,קנדידה או איך שלא קוראים לזה)
אני בלחץ אטומי מה הסיכויי שזה קשור לאיידס?
לא ביצעתי מין לא מוגן מעולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות לבנות בפה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס30/10/2009נבדקת על ידי רופא ?
צריך להיבדק ולראות אם זה אכן קנדידה.
קנדידה אמנם מופיעה באיידס אך גם במצבים אחרים - כמו אחרי טיפול אנטיביוטי ממושך, ועוד כל מיני אפשרויות.
אני ממליצה לגשת לרופא שעשה אבחהנ של הנקודות הלבנות ואז יברר למה הן הופיעו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להדבק מזה -שאלה30/10/2009
לפני שבועיים הייתי אצל זונה,
לפני שהתחלנו עם העניינים (שהיו עם קונדום)
היא התחככה באיבר המין שלי (שהיה ללא קונדום) , לא הייתה חדירה,
אבל יכול להיות שהיה מגע של ראש הזין עם שפתי הכוס שלה.
האם יכולה להיות הדבקה כתוצאה מהחיכוך הזה ? (בהנחה שהיא הייתה רטובה ?
לאחר מכן שמתי קונדום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולם קיבלו תשובות חוץ ממני . . .
שאלה30/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולם קיבלו תשובות חוץ ממני . . .
שאלה30/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיכון במגע
ד''ר קרן אולשטיין-פופס30/10/2009אני מצטערת אם פספסתי אותך קודם, היו המון שאלות ...
בכל מקרה, במגע שאתה מתאר יש סיכון מסוים, אך קטן מאד.
כמו שציינתי קודם, הסיכון לגבר במגע מיני מלא עם בחורה נשאית הוא איפשהוא בין 1 ל 500
ל 1 ל - 1000.
הסיכון במגע שאתה מתאר הוא עוד יותר קטן מזה, אך עדיין אני לא יכולה להגיד שהוא ממש אפס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מצריך בדיקה ?
שאלה30/10/2009אני קצת בלחץ...
חוץ מזה, לא התכוונתי שהעברה שלי תשתמע כביקורת, רק רציתי שההודעה שלי תקפוץ חזרה ללמעלה.
תודה על התגובה ועל העבודה שלכם בפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי בדיקת קומבו..
שאלה02/11/2009יצאתי תקין....
יש צורך לעשות בדיקה רגילה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס02/11/2009אני חושבת שאתה יכול להרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכבתי עם 1300 בחורות לפחותאייל29/10/2009
והיום הגיעה בשעה טובה התוצאה של הבדיקה לגילוי hiv שביצעתי בשבוע שעבר ונמצאתי שלילי תודה לאל. לפחות מתוך ה 1300 אז 1000 מתוכן היו ללא קונדום . יש לציין שלקיתי מספר פעמים "בקריירה" שלי בזיבה... אני בן 29 וחי חיי הוללות בת"א כבר שנים . השאלה שלי איך זה שאחרי כ"כ הרבה בחורות שהייתי איתן במגע מיני מלא ללא קונדום אני , ברוך השם, נקי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1000 מגעים לא מוגנים
ד''ר קרן אולשטיין-פופס30/10/2009אתה בטוח שהיו כל כך הרבה ?
בכל מקרה, כמו שכתבתי בשאלה קודמת, הסיכון לגבר ממגע מיני עם אשה נשאית הוא בערך 1 ל 500-1000. כך שהמספרים שלך מוכיחים את הסטטיסטיקה...
בנוסף, אחוז הנשאות בארץ הוא נמוך יחסית, כך שהסיכוי שלך להיפגש עם בחורה נשאית הוא נמוך.
במקומך לא הייתי סומכת יותר על המזל.
אני מקוה שמעכשיו תהיה זהיר יותר, ולא תתגרה בסטטיסטיקה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומבונועה29/10/2009
שלום רב
רציתי לשאול בעקבות מקרה שארע לי אתמול,לגבי בדיקת הקומבו,מתי הכי טוב ומדוייק לעשות אותה,שבועיים או שלושה אחרי המקרה? ומה אחוז הדיוק המירבי שלה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קומבו
ד''ר קרן אולשטיין-פופס30/10/2009כדאי לעשות את הבדיקה לאחר 3 שבועות לפחות.
יש לזה אחוז גבוה של דיוק, אך לרב ממליצים לבצע גם בדיקת אלייזה אחרי 3 חודשים, כי זו הבדיקה שיש הכי הרבה נסיון איתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הספוגיתחדשה...אני29/10/2009
שלום לכם. רציתי לשאול האם הספוגית למניעת הריון יכולה למנוע או אף להפחית את הסיכוי להידבק בHIV ובאופן כללי מה הם אחוזי הסיכון/סיכוי להדבק במידה ואני מקיים יחסים ללא הגנה עם נשאית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכון להדבקה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס30/10/2009הספוגית לא נחשבת כמגינה בפני HIV.
הסיכון לגבר במגע מיני רגיל עם נשאית הוא בסביבות 1 ל 500.
יש הערכות שונות לפי חישובים סטטיסטים שונים, יש כאלה שאומרים שמדובר אפילו על 1 ל 1000.
אך יש לזכור שאלה חישובים סטטיסטים כלליים מאד, וצריך להתייחס לכל מקרה לגופו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותעמיתי28/10/2009
היי
קיימתי יחסי מין מוגנים עם קונדום אבל עם 3 גברים מזדמנים
ביצעתי בדיקת אלייזה של הועד למלחמה באיידס אתמול התוצאה היתה שלילית תודה לאל
קיימתי גם בדיקה מהירה אך אמרו לי שזה רלוונטי רק 3 חודשים אחרי
השאלה שלי כמה רלוונטית התוצאה של הבדיקת אלייזה אם עברו :
75 יום ממקרה א (המפחיד אותי ביותר)
66 יום ממקרה ב'
ו-51 יום ממקרה ג'?
אני ממש חרד
מחכה לתשובה כנה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אלייזה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס30/10/2009קודם כל - אם כל המגע היה עם קונדום ולא היו סימנים שהקונדום נקרע - אין לך מה לדאוג.
אנחנו אומרים ש - 8 שבועות אחרי המגע האמינות של הבדיקה היא 99%, אחרי 12 שבועות 100%כך שאפשר סך הכל להרגע.
אם יש חששות לגבי המגע ה - 3 מסיבה כלשהיא - תיבדק שוב עוד חודש.
אך בסך הכל לפי תאור המגעים + הבדיקה השלילית - אני חושבת שאפשר להרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תתכן הדבקה?פאפא28/10/2009
התקלחתי כמה דקות אחרי שגבר התקלח במקלחת
ואני ידעת בוודאות שהוא גמר שם ובטח נוזל הזרע היה לו על היידים והוא העביר את זה לברז של המים
כפי שאמרתי אחרי כמה דקות נכנסתי להתקלח ויצא כמה פעמים שנגעתי בברזים ואז שטפתי את הפות שלי וגם בתוך הנרתיק עכשיו אני חוששת שהנוזל שהיה בוודאות על הברז נכנס לי לתוך הפות והדביק אותי
יכול להיות..? תוכל להסביר לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון להדבקה במקלחת
ד''ר קרן אולשטיין-פופס30/10/2009אני חושבת שעניתי לך כבר פעם אחת - הדבקה דרך עצם שלישי היא אפסית אם בכלל קיימת.
הסיכוי שנשאר וירוס בכמות משמעותית על הברז ושהוא נכנס לתוך הפות שלך - הוא כמעט לא קיים.
לא נתקלתי במקרים של הדבקה דרך מגע כזה ואני לא חושבת שיש לך מה לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"רחסוי28/10/2009
הייתי בתאילנד וקיימתי יחסי מין עם מספר נשים אך כל הזמן עם קונדום לאחת מהן במהלך הסקס ירד דם. האם יש כאן איזשהו סיכוי להדבקה בהנחה שמישהי מהן הייתה נשאית או חולה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר
חסוי28/10/2009שכחתי לציין גם שכמעט עם כל אחת מן הנשים היה מין אוראלי ללא קונדום ועם כל אחת היו יחסים חד פעמיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חסוי30/10/2009ד"ר למה דילגת עליי????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגע מיני בתאילנד
ד''ר קרן אולשטיין-פופס30/10/2009יש כאן כמה נקודות חשובות.
אם המגע המיני היה עם קונדום, והקונדום לא נקרע - אין חשש להדבקה מהמגע עצמו.
גם אם ירד לה דם - אך זה לא בא במגע ישיר עם איבר המין שלך אלא רק עם הקונדום - אין חשש.
אך במגע אוראלי ללא קונדום יש סיכון מסוים. נמוך יחסית אך קיים.
לכן כדאי להיבדק 3 חודשים אחרי המגע האחרון כדי שתהיה שקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותשלום28/10/2009
שלום ד"ר
בהמשך לשאלותי הקודמות יש לי עוד 2 שאלות נוספות:
1. האם פצע שדימם ואח"כ הדם נקרש עליו עדיין נחשב פצע פתוח לעניין ההדבקה באיידס? כלומר האם הנגיף יכול לחדור דרך הדם שנקרש? ומה בעניין פצע כזה שהוא בן כמה ימים?
2.האם פצע כזה יכול עדיין להעביר את הנגיף? כלומר במידה ולנשא יש פצע כזה שדם לא זב ממנו והוא "יבש" האם אדם בריא עלול להידבק בנגיף במגע עם פצע שכזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון ממגע בפצע פתוח
ד''ר קרן אולשטיין-פופס30/10/2009הנגיף נמצא בזרם הדם - לכן בפצע טרי שיורד ממנו דם ניתן למצוא נגיף חי.
אחרי שהנגיף בא במגע עם האויר - הוא מת תוך דקות עד שעות ספורות, כך שפצע בן כמה ימים אינו מהווה סיכון.
גם פצע שהוא יבש לגמרי לא מהווה סיכון.
בכלל הסיכוי להדבקה רק ממגע בפצע פתוח - גם כשהוא טרי - הוא קטן יחסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצים בפהאסי28/10/2009
ד"ר שלום יצאו לי כמות גדולה של פצעים בפה, פצעים נקודתיים לבנים
הם לא כואבים
בנוסף יש לי צריבה במתן שתן ואחרי
האם כל זה יכול ליהות קשור לאיידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בפה וצריבה בשתן
ד''ר קרן אולשטיין-פופס30/10/2009אלה ממצאים שיכולים להופיע כחלק ממחלות רבות, כאשר אחת האפשרויות היא איידס.
אך איידס דווקא לא במקום הראשון באבחנה המבדלת.
אני מציעה לך לגשת לרופא שיבדוק את הפצעים, יעשה בדיקה מלאה, ישלח בדיקת שתן לתרבית ויתרשם מהמצב כולו.
ייתכן שיש פה מחלה אחרת שהיא קלה לטיפול וכדאי לטפל בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשלום28/10/2009
שלום ד"ר
הייתי עם מישהי שהיא בעלת עבר מיני עשיר והיא עשתה הרבה מין לא מוגן. הלכנו יד ביד והיתה לה שריטה יבשה על היד (דם לא זב ממנה) כמו כן ליטפתי את ידה באיזור זה של השריטה. בנוסף ליטפתי את שדיה והיא נתנה לי שתי נשיקות על הלחי, חשש נוסף שלי שהשריטה היבשה שלה נגעה בפיצעונים על פני. כמו כן היא היתה ערומה לגמרי וחיבקתי אותה כשאני לבוש לחלוטין כך שאיבר מינה נגע לי בג'ינס. האם זה מקרה מחשיד להדבקה באיידס? מה לעשות? יש צורך בטיפול מונע או שניתן לחזור לשיגרה? השאלה העיקרית האם שריטה שדם לא זב ממנה יכולה להדביק .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגעים ללא סיכון
ד''ר קרן אולשטיין-פופס30/10/2009כל המגעים שתארת כאן לא מהווים סכנה להדבקה.
אך אם אתה רוצה להמשיך בקשר איתה בלי לחיות בחרדה מתמדת - תלכו שניכם להיבדק ביחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהדור27/10/2009
דיברתי היום עם הקו החם של איידס והוא אמר לי שצריך לחכות כ 3 חודשים לבדיקה של אלייזה
עשיתי את הסידקה לאחר 79 ימים ויהא יצאה שלילית.האם התוצאה היא 100%?
תודה רבה וים טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלייזה אחרי 11 שבועות
ד''ר קרן אולשטיין-פופס30/10/2009הגיעו להחלטה של 3 חודשים לפי חישובים סטטיסטיים שונים, שלפיהם ב 8 שבועות בסביבות 99% אמינות לבדיקה, וב - 12 שבועות 100%.
סביר להניח שאם היתה לך בדיקה שלילית לאחר 79 ימים - זה מספיק קרוב ל - 3 חודשים כדי להיות רגועים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידעשאלה חשובה27/10/2009
אני צריכה כמה תשובות נדבקתי בכלמיריה מי שהייתי איתו אמר לי שהיה לו את זה וזה ממש סיבך אותי טיפלתי בזה ועכשיו אני משתמשת רק בעמצאי מניעה הבעיה שנכנסתי לחרדה של איד כי שכבתי עם מישהוא בלי קונדום ואין לי מושג מי הוא אמרו לי שבדכ למי שיש לא ממשיך להתקשר אני לא מדברת איתו אבל אין לי מושג מי זה ועם מי הוא היה אז שמעתי שזה לא כזה נפוץ אידס בארץ ושזה 50-50 אני עשיתי היום בדיקה אבל אני חייבת לדעת קצת ואני מעדיפה לקבל עידוד פשוט עכשיו הכנסתי את מי שאני יוצאת איתו גם לסרט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון להדבקה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס30/10/2009בסך הכל הסיכון בארץ להידבק ממגע מיני הוא קטן, כי אחוז הנשאים יחסית לאוכלוסיה הוא קטן. אבל כמובן שקשה להעריך מה בדיוק הסיכון שלך בלי פרטים נוספים על בן הזוג ועל סוג המגע המיני שהיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששתפאפא27/10/2009
ראשית אתנצל אם ההודעה תהיה מעט מבולבלת פשוט אני חרדה מאוד
היום גרדתי פצע שהיה לי על הפנים וירד ממנו די הרבה דם
באין נייר בנמצא ניגבתי את הדם על החולצה שלי אבל שכחתי שכמה שניות לפני כן מישהו נגע לי בחולצה-שם את ידו עליה והיה לו דם על היד והא העביר לי את זה לחולצה כך שניגבתי את הפצע הפתוח שלי בדם של מישהו אחר
שנית לאחר מספר דקות נגעתי בכתם הדם שלו ממש שפשפתי אותו ואז נגעתי בפצע שלי לראות אם הוא עדיין מדמם והוא אכן היה וגם פה ממש שפשפתי אותו ככה שוודאי החדרתי את הדם הזר לתוך זרם הדם שלי
עד כמה הסיכוי להדבק הוא גבוה ומה עושים מכאן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון להדבקה
ד''ר קרן אולשטיין-פופס30/10/2009הסיכון להדבקה דרך עצם שלישי (החולצה) הוא אפסי.
לפי סוג החשיפה שתארת - אין כאן סכנה ממשית להדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה דחופהפאפא27/10/2009
סקרליזציה של חוליה L5 עם דיסק רודימנטרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות
פאפא27/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)