מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם חשש מוצדק או שמא רק חרדה מיותרת?אנונימי09/05/2016
הייתי עם גבר, אני בתור הנחדר, הוא זה שחדר אלי, האיבר שלו נכנס פנימה לכ-10 שניות, ביקשתי שיוציא מיד אם זה ללא קונדום והוא אכן הוציא את איבר מינו. הוא לא גמר בזמן הזה שהאיבר היה בתוכי, וגם לא בזמן הסמוך לכך אחוריזה.
למחרת התחיל לכאוב לי הגרון והיו לי בלילה צמרמורות.
האם זו סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גש למיון לקבלת טיפול מונע
דני09/05/2016אם לא עברו 48 ש', גש למיון איכילוב או תל השומר לקבלת טיפול מונע לחודש ימים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם חשש מוצדק או שמא רק חרדה מיותרת? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר10/05/2016מגיע לך טיפול מונע
לך למיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם מישהי ששכבה עם 2 גברים בחיייהגילה08/05/2016
שאף פעם הם לא קיימו יחסי מין מעולם עם נשים רק עם אותו האישה מה הסיכוי שהיא יכולה לקבל מחלת מין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם מישהי ששכבה עם 2 גברים בחיייה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר10/05/2016יחסי מין יכולים להעביר מחלות מין בלי קשר להיסטוריה המינית.
חשוב לקיים יחסים עם קונדום !! הוא מגן בפני כל מחלות המין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש חשש להידבק ככה באיידס?טל07/05/2016
הייתי אצל נערת ליווי , שהכנסתי לה הייתי עם קונדום,
לא הצלחתי להגיע לפורקן , אז יצאתי ממנה והמשכתי באוננות,
הקונדום נפל אחרי 2-3 דקות בערך של אוננות - ואז שמתי רוק על אותה היד בשביל להרטיב את איבר המין(עשיתי זאת כמה פעמים),
האם אפשר להיבדק ככה - כי יכול להיות שעבר משהו מהקונדום ליד ואז זה עבר לשפתיים וללשון כי היד נגעה בהם בשביל להשים רוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש חשש להידבק ככה באיידס? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר10/05/2016אין מצב להידבק בדרך הזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי הזמן הנכון להבדק לאיידס מה תקופת הזמןעירית 9506/05/2016
רציתי לדעת כמה זמן צריך לחכות ממועד היום שבו אני חוששת שנדבקתי ועד לבדיקת איידס. יש רופאים שאמרו לי שש חודשים ויש כאלה שאמרו שמספיק שלושה חודשים . רציתי לדעת מה התקופה הכי וודאית שעלי לחכות כדי לדעת ב100% שאני בריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי הזמן הנכון להבדק לאיידס מה תקופת הזמן - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר10/05/2016תשובה סופית ובטוחה לגמרי - אחרי שלושה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות באיידס במספרה אצל ספר שמוש בסכיןעירית 9505/05/2016
שלום רב .בעלי מסתפר אצל ספר שמשתמש בסכין באזור העורף שלו .רציתי לדעת בהנחה שהסכין נגועה עם דם שיש בה איידס ובעלי נחתך בסכין הזאת בעורף אז האם יש אפשרות להדבקה. אשמח מאד לדעת כי אני מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות באיידס במספרה אצל ספר שמוש בסכין - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר10/05/2016חבל לעסוק בהנחות סתמיות
כיום משתמשים בסכינים חד פעמיות במספרות ועל זה יכול בעלך להקפיד
בנוסף, דם שהתייבש אינו נדבק !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות באיידס זונה תאילנדית-סקסאורי04/05/2016
במהלך הטיול שלי בתאילנד הייתי עם זונה תאילנדית. משום מה אני חושש שבמהלך הסקס איתה הקונדום נקרע למרות שהייתי שם לב ישר אם הוא היה נקרע. אני מאוד חרד לבעיה וחושש שיש לי איידס משום שאני חש עייפות כבדה כרגע בארץ.עברו 3 חודשים מאז.
בעת הגמירה גמרתי בתוך הקונדום מבחוץ ולא היו סימני קריעה של הקונדום
האם עליי להיות רגוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נו באמת,? מה החשש?
דני04/05/2016ראית שגמרת בתוך הקונדום, אז מה החשש, קונדום שניקרע רואים מייד, זה לא חור קטן, פשוט ניקרע,
ואם אתה חושש לך תיבדק, מה כבר הרופאה יכולה לומר לך?
למרות ש-100 אחוז לא נידבקת ממקרה זה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה להתייחסות דחופה לאחר יחסי מין לא מוגניםעינת01/05/2016
שלום רב, לפני כחמישה שבועות קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם גבר נשוי שלא משתייך לקבוצת סיכון. הוא טען שאין לי מה לפחד ממחלות. בימים האחרונים החלו לי כאבי גרון, נזלת, צינון ושלשולים. אני בחרדות קשות ולא מצליחה לישון בלילות. מה הסיכוי שנדבקתי? מתי אני אוכל להיבדק? אודה לקבלת עידוד כלשהו או סבירות סטטיסטית להדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה להתייחסות דחופה לאחר יחסי מין לא מוגנים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר01/05/2016אין כל קשר לעובדה שהוא נשוי.....
אתה יכול להיבדק כבר ולחזור על הבדיקה פעם שני 3 חודשים מהארוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מלא בחרדה לא יודע מה לעשותNBJO30/04/2016
ד"ר שלום,
הלכתי היום ברחוב בצפון הישן של תל אביב לפתע נשפך עלי נוזל בכמות של אולי 50 מ"ל ככל הנראה מדובר במים. כשהרמתי ראשי ראיתי שבדיוק נסגר חלון מאחד הבתים מעל. החשש שלי שמא הנוזל הכיל דם או אולי נוזל זרע. או שמישהו שפך את גרגר את המים בפיו וירק אותם החוצה. הנוזל פגע לי בעור הפנים ואולי גם בעיניים ובשפתיים. לא הבחנתי בדם או בצבע או בגוון אדום. האם יש פה חשש להדבקה באיידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מלא בחרדה לא יודע מה לעשות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר01/05/2016אין כל סיכוי להידבק גם אם הולכים על הסיטואציה הכי הזויה שהיו במים נוזלי גוף שונים.
ככה לא נדבקים !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי בדיקה בקופת חולים כללית לגביי היקף הבדיקה עקב סקס.מיכאל29/04/2016
בקופת חולים כללית עשיתי בדיקה בגלל אירוע של סקס אנאלי ללא קונדום חודש לפני הבדיקה.
הם נתנו לי טופס של הפניה של בדיקת איידס 1 פלוס 2
כלומר 2 סוגי האיידס. בדיקת נוגדנים.
קיבלתי תשובה שלילית מהמעבדה של בית חולים קפלן לגביי הבדיקה הזאת שהיתה כחודש אחרי האירוע.
אבל אני רואה בטופס שלא עשו בדיקה של האנטיגון p24
ובקופת חולים מכבי למשל עושים את בדיקה משולבת, גם אייידס 1 ו 2
וגם p24.
לא הבנתי, חוסכים כסף כי הבדיקה של האנטיגון יקרה?
היום נהוג לעשות את הבדיקה המשולבת.
ואני די בניתי עליה כי לא עברו 3 חודשים לפני הבדיקה אלא רק חודש.
והבדיקה המשולבת כן היתה נותנת תשובה לגביי האנטיגון ולגביי מצבי הרופאי.
האם יכול להיות שבכללית עושים את הבדיקה הרגילה של פעם של איידס?
ולא את הבדיקה המשולבת?
בתוצאות שקיבחצי מהמעבדה רואים בפירוש רק ab/ag איידס שלילי.
וגם בהפניה של הרופאה היא מבקשת בדיקה של איידס 1 ו 2.
היתכן?
ללכת לשאול?
האם הבדיקה שלי היא הבדיקה של פעם שנותנת רק שלושה חודשים אחורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה שאלה של חבר
מיכאל29/04/2016זה שאלה של חבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגביי בדיקה בקופת חולים כללית לגביי היקף הבדיקה עקב סקס. - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר01/05/2016בכל המעבדות בארץ כולל קפלן עושים את הבדיקה המשולבת - בדיקת קומבו הכוללת גם את האנטיגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ארוך שנים במזרקים ואיפה נבדקיםמיכאל28/04/2016
אני צריך להיבדק דחוף. עקב שימוש במזרק משותף כבר שנה עם אדם נוסף.
מה ההבדל בין המעבדה האנונימית של הוועד למלחמה באיידס.
לבין המעבדות בבתי החולים.
בבתי החולים צריך להזדהות ובוועד הכל אנונימי, גם במעמדה, הפרטים לא עוברים למשרד הבריאות.
לא אכפת לי איפה.
אני גר ליד הוועד בתל אביב ליד בית הלל שם הוועד.
האם בדיקה אצלהם במעבדה הפרטית שלהם היא בטוחה ונותנת תשובה אמינה כמו בתי החולים?
עבר שלושה חודשים מההזרקה האחרונה.
אז האם המעבדה האנונימית של הוועד תתן לי תשובה בטוחה כלומר נכונה ב100 אחוז?
או רק בקופת חולים לעשות בדיקה.
יתכן שנדבקתי ואני רוצה לעשות בדיקה אחת שתסיים ב100 אחוז עם הסיפור בין אם התשובה שלילית או חיובית.
גם הבנתי שמספיק 3 שבועות לחכות בלבד לפני בדיקה.
לא מובן.
צהבת אין לי בטוח.
האם שימוש במזרקים זה כמו סקס לא מוגן מבחינת הזמן שמחכים לפני עשיית הבדיקה?
אודה לכם על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ארוך שנים במזרקים ואיפה נבדקים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר01/05/2016אתה יכול להיבדק בוועד למלחמה באידס בתל אביב
הם עושים בדיקה מהירה בתשלום ושולחים את הדם לבדיקה במעבדה רגילה בבית חולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר מרגלית בבקשה אודה לתשובתך - לחוצההההיהלי27/04/2016
שלום לד"ר מרגלית,
אנו רוצים להביא ילדים ואני קצת מודאגת, עשיתי בדיקת איידס לפני 4 שנים פלוס מינוס והכול יצא תקין ברוך השם.
1) הייתי בבדיקה אצל רופאת נשים אולטרסאונד פנימי ואני לא בטוחה אם הרופאה השתמשה בקונדום וששאלתי לאחר הבדיקה קיבלתי צעקות, בהתייעצות עם רופאה נוספת אמרה שאין סיבה לחשוש ושהם תמיד דואגים לחיטוי גם אם יש סיכוי קלוש ששכחה לשים קונדום.
2) לפני 3 שנים הייתי עם בחור שלא קיימנו יחסים אך הוא נגע באצבעות באיבר המין והנרתיק, האם יש סיכוי להידבק? אף על פי ששאלתי אם עשה בדיקה וטען שכן והכול תקין.
3) יש שמועות לאחרונה שבדיקות איידס אינן מספיק אמינות ויש צורך בבדיקות נוספות, האם כך?
האם יש צורך להיבדק בשל הסיבות הנ"ל? יש מקום לחשש?
אודה לתשובתך בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר מרגלית בבקשה אודה לתשובתך - לחוצהההה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר01/05/2016קודם כל שווה שתיבדקי - הבדיקות אמינות ויסירו כל חשש שאי פעם נדבקת
לגבי הבדיקה הגניקולוגית - תקפידי בפעם הבאה לבקש שישימו כיסוי על המתמר. הסיכוי להידבק בדרך זו נמוך ביותר בכל מקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש חשש להדבקה באיידס דרך היד לאחר מעשה?עידו26/04/2016
היי
ביצעתי אוננות לבחורה (כלומר אני ביצעתי באמצעות ידי על איבר מינה) דרך התחתונים שלה.
לאחר מכן (לא זוכר אם מיד לאחר המעשה או כמה דקות אחכ) בלי קשר שמתי כמה אצבעות על הלשון שלי, כלומר לתוך הפה (עם אותה היד).
האם יש חשש להדבקה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש חשש להדבקה באיידס דרך היד לאחר מעשה? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר01/05/2016אין מצב להידבק גם אם נגע נוזל וגינלי שלה בפה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה וחרדה ואשמח לקבל תשובה בהקדםטל24/04/2016
שלום, רציתי לשאול שאלה.
בתי בת 3.5 נכנסה לבדה (לא הודיעה לי) לשירותים ציבוריים במסעדה. לאחר כמה דקות היא קראה לי שאעזור לה לשטוף ידיים כי היתה בשירותים ועשתה את צרכיה. שנכנסתי איתה לשירותים ראיתי שעל מכסה האסלה היה כתם שנראה כמו דם. אני בלחץ שבתי ישבה על כתם הדם שעשתה את צרכיה ובלחץ שכאשר ניגבה את ישבנה אולי היא בטעות נגעה בדם ואיכשהו הדם נגע לה בפי הטבעת או באזור איבר מינה. האם ישנה סכנת הדבקות באיידס? אשמח לקבל תשובה מהירה כי אני מאוד בלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כותבת שוב ומקווה לקבל תשובה
טל01/05/2016הבת שלי בת 3.5 נכנסה לשירותים ציבוריים ללא ידיעתי. שסיימה היא קראה לי שאעזור לה ואז ראיתי שעל מכסה האסלה היה כתם של דם. במידה והיא ישבה על האסלה עם הכתם דם והנייר טואלט נגע בטעות בדם והיא ניגבה איתו את פי הטבעת או איבר המין האם ישנה סכנת הדבקות באיידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחוצה וחרדה ואשמח לקבל תשובה בהקדם - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר04/05/2016גם במקרה הגרוע ביותר שטיפת הדם היתה של נשאית HIV אין כל סכנת הדבקה במגע עם העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת יומיים! אחרי חשש להדבקה, הצילו!אנונימית23/04/2016
שלום. לפני השבוע קיימתי יחסי מין עם אדם שהסטטוס שלו אינו ידוע.
1. הוא גמר בפה שלי. מיד ירקתי את הנוזל אבל בכל זאת הוא היה בפה
2. הוא חדר במשך 3 דק ללא קונדום (הגמירה התבצעה כ10 דק אחרי מחוץ לגופי-בפה) לכן אני חושבת שגם פריקאם לא היה.
הלחץ הגדול שלי נובע בגלל שחטפתי וירוס דמוי שפעת יומיים!! לאחר האקט. האם ייתכן שהמחלה תתפרץ כל כך מהר?! אני בלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
דני24/04/2016שלום לך,לא רופא אבל...
קודם כל לשכב עם אדם שה"סטאטוס" שלו לא ידוע ולעשות את כל מה שתואר על ידך הינו חסר אחריות! שלא לדבר על מעבר לכך..עכשיו את בלחץ ומוטרפת אולי נדבקת במחלה כלשהי לאו דווקא באיידס וביניינו יש לך סיבה טובה לחשוש..
בנוגע לאיידס לא כל אדם שני באוכלוסיה נושא את הנגיף כמו גם ינם קבוצות סיכון מבלי להיות או להישמע בעל דעות קדומות והן הומוסקסואליים, מסתננים ונרקומנים שם האחוזים והסיכויים להידבק באיידס יותר גבוהים מן הסתם.
להידבק מסתם אחד שקיימת איתו יחסי מין לאחר מפגש אקראי בפאב זה קצת יותר קשה במיוחד שהתיאור שלך בנוגע למה שקרה קצת מפחית את הסיכויים למרות שישנן גישות מחמירות בנוגע למין אוראלי ולגמירה בפה, המקלה אומרת שהצד המקבל מין אוראלי לא יכול להידבק, והמחמירה טוענת שהצד הותן קיים סיכוי לא גבוה שיידבר מה גם שגמירה בפה מגדילה בעשרות מונים את סיכויי ההדבקה..
סורי זו המציאות ואם התכוונת לקבל כאן "זריקת הרגעה" זה ממש לא המקום במיוחד לגבי הפעם הבאה כשאת חושבת להתנהג בחוסר אחריות כפי שנהגת.
כל שנותר לך כרגע זה להמתין מספר שבועות ולבצע בדיקה ולוודא שלא נדבקת באיידס ואני במקומך הייתי בודק לא מעט מחלות מין אחרות שניתן להידבק בהן.
והיה והבדיקה תצא שלילית הרווחת משהו בנוגע להתנהגותך המינית בעתיד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להדבקה עקב קריעת קונדום בחו"לרון23/04/2016
שלום ד"ר,
היתי בחו"ל וקיימתי יחסים אנאליים עם קונדום עם גבר זר, כאשר אני החודר. החדירה האנאלית נמשכה מספר דקות. לפני השפיכה הורדתי את הקונדום וגמרתי בחוץ. לאחר מכן גיליתי שהקונדום נקרע (לא הרגשתי בזאת במהלך החדירה). תשאלתי את הבחור הנחדר מספר פעמים אודות מצבו והוא חזר ואמר לי שנבדק לפני חודשיים ונמצא שלילי. כך ענה לי גם ביום שלמחרת וטען בפניי כי לא היה מסכן אותי ואומר לא אמת.
לאחר ששקלתי האם להתחיל לקבל PEP בחו"ל, החלטתי שלא, כי התייעצתי עם מספר אנשים וקראתי במספר פורומים של מומחים כי הסיכוי להידבק בסיטואציה כזו הוא "קיים אבל נמוך משמעותית".
יומיים שלושה לאחר המגע התחיל לי כאב גרון קל, עייפות ושיעול קל.
שתי שאלות:
1. מה הסיכוי להדבקה במקרה זה?
2. האם יתכן שתסמונת הדבקה חריפה תתחיל בשלב כה מוקדם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
דני23/04/2016אני לא רופא אך מבין היטב מה ומתי מקבלים טיפול PEP ,אני גיי וקיבלתי פעם PEP
בוא נאמר שאם היית ניגש למיון לקבל טיפול זה, ספק רב אם היית מקבל מכיוון שאתה היית הצד האקטיבי, לא שלא קיים סיכון לאקטיבי, אך הוא קטן בהרבה, מה גם שאם הקונדום כיסה את פתח השופכה, אין סיכוי להדבקה כלל,
לגבי התסמינים האקוטיים להדבקה ראשונית ב-HIV מופיעים לאחר שבועיים-שלוש ואין מצב שיופיעו אחרי יומיים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש להדבקה עקב קריעת קונדום בחו"ל - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר01/05/2016הסיכוי להדבקה על פי התיאור שלך אפסית !!!
מחלת HIV חריפה מתחיל על פי רוב כשבועיים שלושה אחרי הארוע ולא 3 ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)