מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בקשר לשינניתקרן31/10/2015
שלום רב!
הייתי בארבעה טיפולים אצל שיננית שבוע אחרי שבוע, זוהי שיננית שעובדת במרפאה פרטית.
כאשר נכנסתי שאלתי אותה האם הכלים עוברים חיטוי, היא ענתה לי שכן. אני יודעת שיש עיקור שעושים בסוף יום. אבל שאלתי אותה מה בין מטופל למטופל והיא אמרה שהכל עובר חיטוי ויש כמה סטים משהו כזה..לי באופן אישי ירד מלא דם בשל דלקת בחניכיים וראיתי שהיא עם אותן כפפות שהיא טיפלה בי מנגבת את המכשירים עם מטלית כזו. הניגוב היה לשתי שניות.. את הכיסא היא לא ניגבה. ותוך כדי הטיפול היא גם כל הזמן מזיזה את המנורה עם אותן כפפות שהיא מטפלת בי. אז בטח על המנורה נשאר דם מטיפולים קודמים למטופלים.
שאלתי היא כזאת, אני בהיסטריה כי יש לי כשבועיים אחרי מעין שפעת כזו ואני מאוד מפחדת. שאלתי היא כזאת: אינני יודעת אם היא מחליפה את כל הכלים ואם החיטוי שהיא עושה מספיק. אם המטופל הקודם דימם בכמות גדולה, ועברו כמה דקות ואז היא עושה לי ניקוי אבנית ומכניסה לי כלים שונים לפה. האם כך אפשר להידבק באיידס? מה הסיכוי אם נשאר דם על המכשירים ממטופל קודם? לפעמים קורות טעויות ולא תמיד מקפידים על חיטוי כמו שצריך ומחפפים. אני מתכננת הריון ואני בחורה בריאה ואני שומרת על עצמי. האם הסימני שפעת אמורים להדאיג? האם עלי להיבדק? האם יש לי סיבה לחשוש?
אודה לתשובתכם כי אני בלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לשיננית - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר03/11/2015במרפאות שיניים מעקרים את כל הכלים הרב פעמיים בין מטופל למטופל
אי אפשר להידבק מהכפפות או מהכסא או מהמנורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאילנית26/10/2015
אם המזכירה של הרופא שיניים לא החליפה את הכפפות וחיטאה בהם את המכשירים האם ניתן להדבק באיידס ובצהבת.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
אילנית03/11/2015אפשר בבקשה תשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהש19/10/2015
אם משהו נשא מחזיק מחט תפירה ולקחתי לו מהיד ובלי כוונה נידקר ביד לא עמוק טיפה, ואז שלקחתי גם אני קיבלתי דקירה קטנה לא עמוקה באמבע יש חשש להדבקה, נחט תפירה דקירה לא עמוקה הכף יד טיפה, ולי באצבע גם טיפה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ש19/10/2015הדקירה מהמחט ממש בקטנה באצבע אפילו לא ירד דם, גם לו לא ירד דם יש חשש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בשטחגולן17/10/2015
חבר שלי נפצע בראש וירד לו דם.
אני לקחתי אותו ברכב לבית חולים.
היה דם באוטו וגם נגעתי בחבר שלי והיה לו דם כשעזרתי לו.
אני חולה סוכרת ודוקר את עצמי הרבה פעמים באצבעות.
שאלתי היא- אם בדקתי סוכר עם מחט והיה לי דם מהחבר שלי על הידיים שלי, והמחט בעת הדקירה הכניסה לי לתוך הגוף את הדם של החבר שלי שהיה על ידיי. במידה והוא חולה איידס, האם קיימת סכנת הידבקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה לפציעה בשטח
גולן17/10/2015הבעיה היא מה אם בדקתי סוכר גם ממש שניה לפני שנגעתי בו בדם וגם בדקתי סוכר מיד לאחר שנגעתי בו. אם אפשר להתייחס לשתי הסיטואציות וסליחה מראש על השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אם אפשר תשובה
גולן18/10/2015בבקשה ד"ר / פרופ' אם אפשר תשובה ולהתייחס גם להמשך השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעניינתמצפה15/10/2015
היי. אני נשאית יחסית טריה. ושאלה שלי כזאת. זה שנדבקתי ממנו בנגיף (ימח שמו ושם זכרו) מעולם לא גמר בפנים(קיימתי איתו יחסים לא מוגנים ולא טרח לעדכן אותי על הנגיף) אז איך נדבקתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל הנשאית הטריה יחסית
אני17/10/2015לא חייבים ממש "לגמור " בפנים כדי להידבק , יש גם נוזל שיוצא לפני הגמירה שגם זה מדבק. כשיש ריגוש מיני יוצא נוזל מקדים לגמירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התיחסות
מצפה17/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התיחסות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר03/11/2015נשאית יקרה, הדבקה בסקס לא מוגן (בלי קונדום) קורית גם ללא שפיכת זרע.
את מוזמנת לערב נשים נשאיות שמקיים הועד למלחמה באיידס ואני אענה שם על שאלותיכן.
הערב מתקיים ביום שלישי 24/11 - פרטים באתר הועד או בפרטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצוב..
דני03/11/2015שלום לך,
קורע לב ועצוב לקרוא על הידבקות ובכלל ממישהו כמו שהגדרת יימח שמו ושם זכרו שידע שהוא נשא ולא נזהר לגבייך וגם לא הזהיר אותך...
רק בריאות..מחזק אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדני
מצפה03/11/2015תודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותסמדר13/10/2015
בוקר טוב,
אני יודעת מראש שבדיקה בתכלס היא הדבר היחיד המוחלט שירגיע אותי ויעלים את כל החששות (מקווה שהם סתם חששות)
עשיתי בעבר בדיקה ואני מכירה את הנוהל. אבל, הפעם בניגוד לפעם קודמת הופיעו אצלי סימני מחלה שחלקם הם גם התסמינים של הדבקות, ולכן החשש גדול יותר
קיימתי יחסים לא מוגנים בערך כ4 פעמים עד עכשיו, עם בחור שלכאורה אינו משתייך לקבוצת הסיכון... הוא פרוד חדש(מזה אני קצת חוששת), אבא לילדים ואדם שעוסק בתחום מאוד רציני ואחראי... (אני יודעת זה לא אומר כלום).
אני בדרכ מאוד רגישה במערכת הנשימה שלי וכל שינוי קטן במזג האויר מייד מפתחת ברונכיט המלווה בכל התסמינים המוזכרים גם כתסמיני הידבקות (נפיחות, כאב גרון, שיעול,חום)... כרגע אני חווה חלק מהתסמינים (ללא חום או פריחה) כשלושה שבועות מהפעם האחרונה שלנו יחד...
מרגישה קצת דבילית לשאול במקום ללכת להבדק:
א. האם בכל מצב של הדבקות עם תסמינים מופיע גם פריחה?
ב. האם ניתן כבר להבדק ולא לחכות ל7 שבועות?
ג. מה הסבירות שלמרות ששכבנו כבר כמה פעמים, בהנחה שהוא נשא, הדבקה תתקיים רק עכשיו? (זו הפעם הראשונה מאז שאני איתו שאני מרגישה סימנים כאלה.
תודה רבה, מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר14/10/2015כפי שכתבת - אין מנוס מלהיבדק !!
כל הסימנים יכולים להתאים למלא מחלות כך שלא עושים אבחנה רק לפי הסימנים והסימפטומים
לכי להיבדק - למענך !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיעצות המשך
סמדר14/10/2015האם אני כבר לעשות בדיקה או שעלי להמתין ל7 שבועות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה ברשותכם... התשובה חשובה לי
סמדר18/10/2015האם אוכל כבר עכשיו לעשות בדיקה או שעלי להמתין 7 שבועות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לhivרענן11/10/2015
היי אם רופא מקצועי שלח אותי לבדיקת hiv התוצאה נשלחת אליו או לרופא המשפחה או גם וגם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לhiv - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר14/10/2015אם הבדיקה נשלחה מקופת חולים - התשובה נשלחת אל הרופא החותם
אם רופא בית חולים - התשובה מגיעה אל השולח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני נשאיםשרית06/10/2015
האם מותר ל2 נשאים לקיים יחסים ללא אמצעי מניעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל 2-נשאים.....
אני11/10/2015רק הרופא שאתם מטופלים אצלו יכול להגיד לכם כיוון שיכול להיות שלאחד ממכם יש נגיף עמיד , ומי שיש לו נגיף רגיש שהוא רגיש יותר יכול להידבק שוב בנגיף שהוא עמיד יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שרית13/10/2015ואם נדבקו זה מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני נשאים - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר14/10/2015אנחנו עדיין ממליצים לקיים יחסים עם קונדום
אם שניהם מטופלים ובדיקת העומס הנגיפי מתחת לסף הגילוי ואם לשניהם אין אף מחלת מין - הסיכוי להעביר את הנגיף מאחד לשני נמוך ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור בנטואיץגולן05/10/2015
שלום רב.
אשתי התייעצה איתך , אך גם אני רוצה להיות בטוח.
נתתי כסף לאדם עני שהיה ברחוב . לאחר שהודה לי, לחצתי לו את היד.
לציין שאני אדם חולה סוכרת ואני דוקר את עצמי באצבעות מספר רב של פעמים ביום.
רציתי לשאול: ראיתי את אותו אדם עני מחטט ומחפש בפחי הזבל.
אם לאותו אדם עני יש מחלת איידס והיה לו חתך מדמם או שאריות לכלוך נגועות באיידס מהפחים בהם חיטט (מזרקים, שאריות זרע, דם שהיה בפחים) והוא לחץ את ידי, האם יש סיכון שאדבק באיידס בפרט שאני דוקר את עצמי בידיים מספר פעמים ביום לבדיקת סוכר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה לפרופסור בנטואיץ
גולן09/10/2015הדגש זה אם היה לו חתך ביד בפרט שאני דוקר את עצמי באצבעות בגלל הסוכרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נוסף
גולן10/10/2015כלומר אם היה לאותו עני חתך ביד או דימום, ואם יש סכנה בשבילי בגלל שאני דוקר את עצמי ובודק סוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נוסף - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר14/10/2015אין כל סיכוי להידבק !! הדקירה שלך נסגרת תוך רגעים ואין הדבקה במגע דם עם העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר מרגלית-הבהרה
גולן16/10/2015השאלה אם היה לי את הדם שלו על היד שלי ומיד לאחר מכן בדקתי סוכר מיד. האם מחט בדיקת הסוכר לא יכולה להכניס את הדם שלו לתוך הגוף שלי בזמן שאני דוקר את עצמי? ואם יש לו איידס האם ניתן כך להידבק? הבעיה שלא הסתכלתי מספיק טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסי
דני28/10/2015היי
כנראה לא שמת לב. אתה סובל ממשהו אחר לגמרי
זה אוסידי. תשים לב שכל פעם הוספת עוד משהו וכו. זה רק יגרום לך פחד יותר !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקי ומחלות מיןאנונימיתתתת02/10/2015
בניגוב בשירותים הקקי שלי בטעות נגע בנרתיק, זה יכול לגרום למחלת מין? ישר שטפתי טוב עם מים וסבון והסבון גם נכנס מעט לנרתיק, זה יכול לעשות משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קקי ומחלות מין - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר14/10/2015ממש לא !!! אפשר להידבק בחידקים צואתיים אבל לא במחלות מין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה ממגע פצע פתוח?אריה27/09/2015
במידה ויש פצע טרי לא עמוק (שריטה של חתול) על הברך והברך באה במגע עם פצע / שריטה בעור של נשא. האם יש סיכוי להידבקות או שזה סיכוי נמוך מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה ממגע פצע פתוח? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר14/10/2015סיכוי אפסי - זניח !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדרתי בלי מס פעמים למשך 10שניותטילן27/09/2015
סטוץ, אדם שאני לא מכיר. חדרתי אליו כמה פעמים לכמה שניות בלבד!!! הצטערתי באותה השניה ומיד יצאתי החוצה. אני נבדקת לפני חודשיים, הוא טוען שגם הוא בדוק(קשה לי להאמין לוואי חרד)
בתחילת 2015שכבתי סקס מלא עם בחור שבדיעבד גיליתי שהוא נשא. 50שעות אחרי ששכבנו קיבלתי טיפול pep. מה שהציל וחירב לי את החיים לחודש.
אני לא יודע האם לפנות ולקחת שוב (זה היה סיוט)?
מה את מציעה לחכות שלושה שבועות?
כמה נכון יהיה להעריך את סיכויי ההדבקות מכמה שניות של חדירה ללא קונדום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
דני27/09/2015שלום,
לדעתי עליך לגשת למיון ששם יחליטו אם יש צורך ב-PEP,
הרופאה לא עונה לשאלות באופן יומיומי וחבל על הזמן היקר, אם יש צורך בטיפול מונע, התקשר למוקד הרפואי, הסביר המצב לאחת האחיות, היא תשלח לך התחייבות למיון וגש לשם, הזמן הזה יקר, ויש צורך לקבל הטיפול עד 48 שעות מהמגע המסוכן...אידיאלי הרבה לפניכן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HIV דחוףירון18/09/2015
שלום בתאריך 15.9.2015 קיימתי יחסי מין מוגנים עם נערת ליווי איני יודע אם היא נשאית HIV , במהלך היחסים נגעתי מספר פעמים באבר מינה ונרטבתי מהנוזל הואגינלי שלה, לאחר סיום יחסי המין מכיוון שלא שפכתי במהלכן,לאחר עשרים דקות לערך אוננתי עם היד שנרטבה (ללא לשתוף את היד וללא קונדום ) למחרת בתאריך ה16.9.2015 ישנתי מספר שעות לצד חבר חולה בחום בשיעול וכאבי גרון כאשר התעוררתי חשתי ברע ובמהלך היום חלתי גם אני בחום וכאבי ראש, ואף בכאבי בטן שילשולים והקאות. האם יכול להיות שנדבקתי בHIV או שזוהי מחלה ויראלית שתחלוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HIV
דני18/09/2015אין סיכוי שנידבקת בצורה זו, הנגיף בנוזל(אם בכלל היה )לא מחזיק מעמד מחוץ לגוף, מה גם שלא בטוח שהיה לך חתכים מדממים באיבר המין,
מלבד זאת, תסמיני הדבקה ראשוניים ל-HIV, מופיעים 3-4 שבועות לאחר המגע, ולא יום לאחר ההדבקה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ירון18/09/2015הי אייל תודה רבה!
אשמח גם לתשובה של הד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס מקרה דחוף מאודאלי08/09/2015
שלום,
שמי אלי, אני כרגע בתאילנד, שכבתי עם בחורה תאילנדית עם קונדום, לאחר הגמירה שנעשתי עם קונדום בתוכה, הבחנתי שהקונדום נקרע בחלק שבו נאגר הזרע.
האם הסיכון להדבק באיידס הוא גבוה? מה עליי לעשות אני נורא חרד מהמקרה.
בתודה ובתקווה לתשובה הכי מהירה שאפשר,
אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סביר כלל
Bio09/09/2015(עד שהרופאה תענה)
דבר ראשון אינך יודע אם היא נשאית
דבר שני- גם אם הקונדום נקרע בקצה, לא סביר שהוירוס יחדור דרך הטווח הצמיגי של הזרע וידביק אותך, ככה לא נדבקים, צריך מגע ישיר וממושך עם נוזל מדבק ככה שאתה יכול להיות רגוע ואתה לא נדבקת בכלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת שאלות נוספות
אלי09/09/2015קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה.
טכנית אני לא יודע כמה זמן הקונדום היה קרוע בתוכה אני רק משער שהוא נקרע בגלל הגמירה.
בנוסף, הקרע היה מצד שמאל של הכיפה לא בדיוק באזור בו מצטבר הזרע. זה למה אני חושש שהוא עוד נקרע לפני כן.
במידה והקונדום אכן נקרע לפני הגמירה, והוא היה קרוע זמן מסוים במהלך הסקס, האם הסיכויים להדבק גבוהים יותר?
ועצם העובדה שהיא תאילנדית יותר מדאיג אותי שהיא נשאית.
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו שכתבה הרופאה
Bio10/09/2015כדאי שתבקש pep יש לך עוד זמן- קשה לאמוד סיכונים להדבקה במקרים שלא ידועים כל כך הפרטים כמו שציינת אך ברוב המקרים הדבקה מתרחשת אצל מי שלא משתמש בקונדום כלל כך שעדיין לא סביר לדעתי שנדבקת עם קרע רופף כזה. תתייעץ עם רופא ותבקש את הטיפול , הרבה אנשים היו בסיטואציה שלך בתאילנד וקיבלו עזרה ויצאו שלילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיידס מקרה דחוף מאוד - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר10/09/2015אם הקונדום נקרע ואין לך מושג לגבי מצב ה HIV שלה, היתי נותנת לך טיפול pep
צריך להתחיל תוך 48 שעות מהארוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה מידע אני מודאג וחרד מאודמיכה08/09/2015
שלום רב דר מרגלית לפני שבוע וחצי בערב עשיתי מסאז אירוטי עם נערת ליווי כלומר רוב הזמן היו רק התחככויות ולא הייתה חדירה אך היה מקרה מסויים שגורם לי לחשוש שיכול להיות שהייתה חדירה כשהיא שכבה על בטנה ואני הייתי מעליה והיא שמה את איבר מיני בין רגליה אני חושש שהוא החליק פנימה ולא שמתי לב קראתי מידע באינטרנט שקצת הרגיע אותי שאפילו אם שכבת עם נשא ידוע הסיכויים להידבק יחסית נמוכים אני בחרדות וחושש מאוד מעולם לא קיימתי יחסי מין לא מוגנים ואני מפחד מאוד מהשטות הזאת שעשיתי הייתי רוצה לדעת בבקשה מה הסיכויים הסטטיסטיים להידבק מנשא לאור מחקרים שנעשו כי ראיתי כל מיני נתונים ואני לא יודע על מה לסמוך כמו כן אני חרד מאוד ולא מסוגל להמתין 3 חודשים עד לבדיקה ורציתי לדעת מה אמינות בדיקת הקומבו לאחר שבועיים או שלוש האם היא תיתן לי תשובה אמינה דייה?בבקשה בבקשה תענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שהרופאה תענה
Bio09/09/2015שלום מיכה,
1. אתה בכלל לא יודע אם היא נשאית.
2.אין הדבקות בצורה שתיארת!! צריכה להיות חדירה מלאה
מגע שוטף עם נוזל מדבק וגם אז ההדבקה אינה וודאית!
אתה לא נדבקת ואני בטוח שאם תבדק התוצאה תהיה שלילית, כך שהסר דאגה ואין לך כלל מה לפחד.
3.ראיתי וקראתי עשרות מקרים דומים, ואפילו יותר מזה שהם שליליים.
תזכור שיש אנשים שמנצלים את זה שאנשים מפחדים ורושמים מידע שקרי ולא אמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לבדיקות
Bio09/09/2015בדיקת קומבו אמינה אחרי שבועיים שלושה- הבדיקה הרשמית היא אמנם אחרי 3 חודשים אבל אחרי 7 שבועות אפשר להגיד שהיא ודאית לרוב.
אני חוזר ואומר שהבדיקה שלך תצא שלילית כי אתה לא נדבקת.
אחרי המון מקרים שראיתי- וגם מבחינה סטטיסטית (הסיכוי שהיא נשאית+הסיכוי להדבק במגע כל כך רופף) פשוט סיכוי 0- תחשוב שיש כאלה ששכבו ממש עם נשאיות ולא נדבקו.
כי גם שיש מגע של ממש בין הנגיף למחזור הדם הוא צריך להקלט וזה לא תמיד קורה.
בדיוק כמו שלא כמו כל פעם שאלך לסופר פארם, אני אחלה בשפעת כי היו שם המון חולים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה מידע אני מודאג וחרד מאוד - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר10/09/2015אין כל סיכון להדבקה על פי הציאור המפורט שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)