פורום איידס, HIV - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אודה לתשובתכם בהקדם- מודאג..די מודאג
    מאור
    09/06/2016

שלום.
    היום בצענו הזרעה בבית חולים על מנת להכנס להריון.
    בחדר שמיועד לצורך מטרה זו.
    בערך כל 5 -7 נכנס לחדר מטופל לצד מטופלת שעוברת את תהליך ההזרעה על ידי מבחנה שמכילה זרע של הבעל.
    היום נכנסנו לחדר כזה.
    ממש כשיצא הזוג שלפנינו ניגשתי לרחוץ את המשקף שלי, אלא ששמתי לב שידית הברז הכילה שאריות של זרע (כנראה כתוצאה מההזרעה שנעשתה לפנינו) אני מניח שפרק הזמן שעבר מאז יצא הזוג לכניסתינו היה בשיעור של 2-4 דקות בלבד.
    אני טבח במקצועי ולכן יש לי לא מעט חתכים בידיים .חלקם פתוחים יותר וחלקם פחות.
    האם במצב שתיארתי יש חשש או סיכוי להידבקות באיידס או hiv
    כלומר האם בפרק זמן שהזרע (בהנחה שהוא נגוע) שהיה על ידית הברז בפרק זמן של 2-4 דקות מאז סיים הזוג שלפנינו את הטיפול ועד שנגעתי בברז מהווה סיכון?
    האם יש צורך להיבדק בעקבות כך?
    אודה לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• במשך לשאלה-

מאור
    10/06/2016

המובן ששאלתי נשאלת בהנחה שהזרע שהופיע על הברז היה נגוע באיידס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קומבו זמן חלון ואמינותה לאחר שבועיים
    שי
    09/06/2016

מהי מידת אמינות בדיקת הקומבו שבועיים מהאירוע?
    האם סיכוי גדול שתשובה שלילית תהפוך לחיובית?

הוספת תגובה

• בדיקת קומבו זמן חלון ואמינותה לאחר שבועיים - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    09/06/2016

הזמן הקצר ביותר הרלבנטי הוא שלושה שבועות
    רצוי לחזור שבע שבועות ושלושה חודשים מהארוע למהימנות מקסימלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ערכי wbc ולימפוציטים מרמזים על..
    פיני
    08/06/2016

האם ערך wbc מעט גבוה מהנורמה ולימפוציטים נמוכים מרמזים על הידבקות במחלה?

הוספת תגובה

• האם ערכי wbc ולימפוציטים מרמזים על.. - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    09/06/2016

ממש לא !! אף בדיקה עקיפה לא עוזרת באבחנה של HIV
    רק בדיקת דם ספציפית לאבחון HIV נותנת מענה מהימן לאבחנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכויי הידבקות וסימפטומים לאחר מגע מיני
    Daniel
    08/06/2016

לאחר מין אנאלי עם קוקסינל ברחוב, עם קונדום, על פניו הקונדום לא נקרא, בבדיקת דם בבית חולים עקב שלשולים והקאות פתאומיות אולי מקלקול קיבה , לימפוציטנם נמוך מהנורמה וממה שהיה לי בבדיקות שגרתיות טרם המקרה ועליה בניטרוציטים, יש סיכוי להידבקות שלשה שבועות אחרי המגע המיני לסימפטומים כאלו

הוספת תגובה

• סיכויי הידבקות וסימפטומים לאחר מגע מיני - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    09/06/2016

אם היה מגע מיני עם קונדום אין כל סיכוי להדבקה.
    אם לא עשית בדיקת HIV שווה בכל מקרה שתעשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונדום משומש - הידבקות באיידס
    אני
    28/05/2016

שלום לדר',

מתנצל שזה קצת ארוך אך מבקש שתקראו כי אני מת מפחד
    היום טיילתי בנחל אלכסנדר. במקום היה ברז ולידועצרתי שם את רכבי על מנת למלא מים בבקבוק ולהשפריץ אותם על החלון על מנת לנקות אותו. כאשר התזתי המים על החלון הם השפריצו לכל עבר ופגעו לי בפה וקצת חדרו לתוכו. לאחר מכן התרחקתי כמה מטרים מהמקום ושם גיליתי שלושה קונדומים משומשים שנראה שנעשה בהם שימוש כמה שעות לפני שהבחנתי בהם. כעת יש לי מספר שאלות: 1. במידה ומישהו נגע בברז עם נוזל זרע או נוזל נרתיק ולאחר זמן לא רב נגעתי בברז עם חתך מאתמול. האם אפשר להידבק כך באיידס? 2. מה בדבר המים שחדרו לפי. אם הם הכילו שאריות נוזלים מדבקים שהיו על הברז וחדרו לבקבוק ומשם לפי? מסוכ לעניין ההדבקה באיידס? 3. בזמן שהייתי ליד הקונדומים נשבה רוח שאני חושש שמא היא העבירה שאריות נוזל מדבק אל תוך עייני או לפה או אבק שנגע בקונדומים ןאז עף אל תוך עיניי, האם כך יכולתי להידבק באיידס? האם חרקים מעופפים כגון יתוש או זבוב שנגעו בקונדומים ואז עקצו אותו יכלו לגרום להדבקה באיידס?
    מתנצל על התאור אך אני ממש חושש

הוספת תגובה

• תסמינים של פרנויה

דני
    29/05/2016

חוץ מתסמינים של פרנויה אין לך ממה לחשוש..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לאיידס משהו שלא ברור לי...
    נירית
    25/05/2016

אבל האם אי אפשר להידבק בדרך עקיפה? ואני אסביר...
    1. אני נכנסת לשירותים ציבוריים ישר אחרי גבר ויש גברים שעושים מה שעושים בשירותים ואני לא ארחיב. נכנסתי ישר אחרי גבר. נגעתי בידית הדלת, נעלתי אותה ואז גירדתי בעין והכנסתי יד לפה וניגבתי למטה, נניח ויש נוזל זרע טרי על הידית וכל זה ואז אני מכניסה יד לפה או לעין אי אפשר להידבק במחלת מין? נוזל זרע לא מתייבש תוך שנייה, קראתי שלוקח לו שעה להתייבש וכל עוד הוא לא יבש הוא מדבק..אז אני לא מבינה ומבולבלת, חוץ ממגעים מיניים אי אפשר להידבק במחלת מין? מה ההבדל בין זה שמישהי סליחה על התיאור עושה אוראלי למישהו לבין זה שהיא נוגעת בידית או חפץ עם זרע טרי ואז מכניסה יד לפה, האם כך החיידקים לא עוברים?
    2.אם מישהו עושה מה שעושה ועל ידיו יש נוזל של זרע טרי ואז הוא נותן לי להחזיק חפץ שהוא נגע בו עם נוזל הזרע הטרי ואז שנייה אחרי אני מחזיקה ומכניסה יד לפה או משפשפת את העין האם כך איידס לא עובר?
    3. יש בחור אחד שנראה לי סוטה והיום ישבתי בקניון וראיתי אותו יושב מאחורי שולחן ומכניס את הידיים למטה כנראה בתוך המכנס או משהו. ואז שנייה אחרי לא שמתי לב הוא שיחק עם אוזנייה של טלפון וכל החוט שלה נתן לי מכה בפנים וצרחתי עליו. עכשיו אם היה על האוזנייה נוזל זרע טרי ואז בגלל שהאוזניה עפה לי על הפנים אז ייתכן שנוזל הזרע עף לי לפה או לעיניים, האם כך אני יכולה להידבק באיידס?
    4. נגעתי אחרי אותו בחור סוטה שנייה אחרי שעשה מה שעשה יצאנו דרך אותו מעבר ביציאה ונגעתי אחריו בידית של השער וכל הדברים שלי נגעו אם זה התלכלך בנוז זרע טרי ונגעתי ישר בעין או בפה האם כך אפשר להידבק במחלות מין? הרי אם יש נוזל זרע על היד טרי ונוגעים בחפצים אז זה עובר לחפץ ואז אם הוא מנער את זה באוויר זה יכול לעוף לכיוון שלי...
    5. אני גם נגעתי אחריו וגם שהאוזנייה עפה לי לפנים ונכנסה לי לפה, נגעתי בזה גם עם חתך פתוח אם החתך בא במגע עם נוזל הזרע הטרי שלו כי נגעתי אחריו או שהאוזנייה עפה לעברי, האם כך אפשר להידבק באיידס?
    בקיצור, ייתכן שמה שאני רושמת נשמע קצת הזוי או לא מובן, אבל לא איכפת לי מה אחרים פה חושבים. זו מטרת הפורום, לענות על שאלות וזכותי לשאול את אותן שאלות ולקבל מענה. אני אישה שמאוד שומרת על עצמה ואני רוצה הבהרה ממישהו שמבין בתחום ומוסמך לכך.
    תודה

הוספת תגובה

• הזויה

דני
    26/05/2016

שלום לך,

לא הצלחתי למרות שניסיתי לקרוא את כל הדבר ההזוי הזה שכתבת.. אמנם אני לא דוקטור אבל בטוחני שזה בדיוק מה שיכתבו לך הרופאים..המקום של כל מה שהעלת על הספה אצל הפסיכולוג/פסיכיאטר שיוציא אותך מהפראנויות שאת נימצאת בהן. את זקוקה לסיוע דחוף ואין לו כל קשר לאיידס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה לעשות בקופת חולים כללית?
    יואב
    24/05/2016

אני רואה שבקופת חולים מכבי עושים בדיקת קומבו משולבת עם אנטוגן p24
    ורואים את זה בתוצאות( ראיתי אצל ידידה שלי)
    בקופת חולים כללית שאלתי את הרופא עושים בדיקת איידס 1+ 2
    ובדיקה שעשיתי לפני שנה וחצי( לפני ההסתבכות הקשה האחרונה)
    נתנה בזמנו מטעם קופת חולים כללית תשובה שלילית אבל בלי לציין שזה בדיקת קומבו או את הag p24 אנטוגן
    (בעצם זה הבדיקה המשולבת הכי טובה שיש כרגע.)
    הם רק ציינו בזמנו שתשובת האיידס שלילית. הרי פעם רק בדקו נוגדנים לאיידס. לא מזמן
    האם כל קופות החולים כללית! עושים היום את הבדיקה המשולבת?
    בזמנו ראיתי בטופס הבדיקה שהרופאה שלחה את הבדיקה לאיידס 1+ 2.
    כרגע שאני אחראי מה שרה לי במסר הקודם, רוצה לדעת, האם הבדיקה בכללית זה הבדיקה המשולבת למרות חוסר הפירוט(בניגוד למכבי שמציינים בדיוק הכל.
    אם לא,אולי אעבור למכבי.
    כי הבנתי שבבדיקה המשולבת מחכים רק 21 יום.
    אשמח להבהרה. רופאת המשפחה לא יודעת להגיד לי כלום. בנוגע לסוג בדיקת האיידס המבוצעת אצלהם, אולי הם שולחים רק לבדיקת נוגדנים וחוסכים עליות של בדיקת הקומבו.
    אשמח לתשובה.
    ואשמח גם לתשובה גם למסר שלפני זה.
    גם קיימתי סקס לא מוגן כמה פעמים עם בחורה מהאינטרנט,בחורה לא טובה,ואני לא רוצה לפרט. ולא הייתי צריך לעשות את זה.
    אז שאלתי כמה שאלות גם במסר הקודם שמאוד חשוב לי לדעת אם יש סיכון מבחינת הדבקה(לגביי הנרקומן והדם.) וגם לגביי סוג הבדיקה בקופת חולים כללית
    וגם כמובן שאעשה בדיקה לגביי הבחורה שהיא נערת רחוב.
    ו21 יום זה זמן סביר שאני יכול לחכותץ אם זה מספיק זמן ההמתנה.
    סליחה על ההפרעה.
    ואשמח לכל התשובות שלכם בהתאם לשאלותיי.
    הכל קרה כל כך מהרץ סקס לא מוגן המון פעמים עם אותה בחורה והדם שנכנס לי לפה מהנרקומןן. הכל קרה בשבועיים האחרונים
    לקחתי חופשת מחלה בעבודה.
    ואני צריך להבין בכנות ובאמיתיות את הסיכונים ואת סיכוי ההידבקות בכל מה שביקשתי והאם מספיק לעשות בדיקה בקופת חולים כללית.
    אני הסתבכתי מעל הראש ובנוסף הקטע עם הנרקומן.
    אשמח לכנות בשביל להבין הכל. חשוב לי
    תודה רבה לכם אנשים יקרים

הוספת תגובה

• הבהרה מיואב

יואב
    24/05/2016

האם כל קפו החולים שולחים למעבדה את בדיקת האיידס וכולם בדיקת קומבו משולבת?
    או שיש הבדל.
    אני אוצרה לעשות בכללית בעוד 21 יוםרק אם זה משולב כדיי שאדע לטוב או לרע.
    והמסר הראשוני שלי היה לגביי הנרקומן והדם שנכנס לי לפה ואחרי זה המסרים האחרים. אז קודם שאלתי לגביי הדם שנכנס לי לפה מהנרקומן ואחרי זה המסר הבא, שיצא כאילו לפניו.
    לא ראיתי יש אפשרות להוסיף תגובת המשך. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליעת דם של נרקומן,באמת,ממש לחוץ, מקרה מוזר
    יואב
    23/05/2016

נרקומן ניסה לגנוב לי את הארנק, התחלנו לריב על המדרכה, זה היה באור יום, הוא נפצע קשות בגבה ודימם קשות כשהוא מעליי ומנסה להכניע אותי, כמות של דם שלו נכנסה לי לפה שלי תוך כדיי ריב, לא סגרתי את הפה, רק רציתי להוריד אותו ממני, בלעתי חלק מהדם שלו, גם ראיתי איך זה נוזל עליי וגם שזה נכנס לתוך הפה שלי ונבלע בפנים.
    משם השוטרים לקחו אותו למיון ולמעצר.
    השאלה שלי, וזה מקרה שלא האמנתי שיכול לקרות לי דבר כזה הזוי, האם דם של נרקומן ונניח שהוא נשא או חולה איידס יכול לעבור דך הבליעה שלי אותו, האם אפשר להידבק ככה?
    לשיפשופים שקיבלתי ביד לא נכנסתי ללחץ כי ככה לא נדבקים.
    אפשר לדעת חוות דעת אמיתית בהתאם למה שסיפרתי. אשמח לקבל את חוות הדעת לגביי דרך העברה האם גם זו דרך העברה אפשרית..האם ללכת לקבל טיפול מונע של עד 72 שעות? תודה רבה על תשובתכם. אני מחכה לה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי מעל חודש?

יואב
    13/06/2016

שלחתי הודעה לפני כמעט חודש,כמה הודעות
    אין מענה????
    למה הדוקטור לא עונה?
    זה לא פורום לשאלות.
    הדוקטור עונה רק על מה שהיא רוצה?
    לא מבין.
    כאן זה הפורום לשאול שאלות ולקבל מענה
    לא?
    זה פורום על איידס ואני שואל ואף אחד לא עונה כמעט חודש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליעת דם של נרקומן,באמת,ממש לחוץ, מקרה מוזר - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    16/06/2016

לגבי בליעת דם של נשא - הסבירות להדבקה ככל שידוע לי אפסית ולא תוארה כגורם הדבקה. לאור זאת לא היתי נותנת טיפול לאחר חשיפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת HIV במכון פרטי נאמר שאני חשודה.
    בת ישראל
    22/05/2016

עשיתי בדיקה במכון פרטי ונאמר שאני חשודה. מה זה אומר?
    במסמך ששלחו לי במייל נרשם כי זה עבר לאיכילוב לבדיקה.
    צויין reference range 0.70
    מה זה אומר כל התשובות האלה???

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת HIV במכון פרטי נאמר שאני חשודה. - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    22/05/2016

רצוי לעשות בדיקות במקומות רשמיים ולא בבתי חולים פרטיים, מאחר ואין לנו מושג באיזו מערכת בדיקות הם עובדים.
    מציעה שתיגשי בעצמך לבדיקה נוספת בקופת חולים או בבית חולים שיש בו מעבדה רשמית ( איכילוב, תל השומר, הדסה , קפלן)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבוהלת ולחוצה מבקשת עזרה בקשר לחשיפה והדבקה.
    קרן
    21/05/2016

רציתי לשאול לגבי מספר סיטואציות ואבקש התייחסות לכולן:
    1. אני בהריון חודש שישי. אם מישהו יוצא משירותים מאונן סליחה על התיאור, לא שוטף ידיים..ישר לוחץ לך יד עם נוזל זרע טרי ואת מכניסה ישר יד לפה ולעין, האם כך אפשר להידבק באיידס? אם לכלך אותך בנוזל זרע טרי כי לחץ לך יד והפה והעין באו במגע?
    2. הייתי במסיבת יום הולדת בפאב ומישהי מוזרה ומטורפת הסתובבה סביבי..הרגשתי דקירה וראיתי נקודה אדומה
    ייתכן וזה צירוף מקרים. אם חלילה מישהו דוקר אותך בכוונה עם מזרק נגוע מה הסיכוי להידבק באיידס? האם צריכה להיות כמות דם גדולה שתעבור מהמזרק אלייך? האם בכל דקירה עם מזרק נגוע תתיכן הדבקה? האם הדקירה אצלך צריכה להיות ממש עמוקה כדי להידבק?
    3. אחרי כמה זמן ניתן להיבדק לאיידס והבדיקה תהיה מהימנה?
    אנא התייחסו לכל הסיטואציות שלי וענו על כולן . אני בלחץ נוראי בפרט שאני בהריון.
    4. אם למישהו יש נוזל זרע טרי על היד ואז הוא לוחץ לך את היד ויש לך חתך מדמם ביד האם כך אפשר חלילה להידבק באיידס?
    מבקשת התייחסות לכל הסיטואציות שביקשתי. האם לדעתכם אני אמורה לחשוש? אני בלחץ נוראי ובפרט שאני בהריון.

הוספת תגובה

• מבוהלת ולחוצה מבקשת עזרה בקשר לחשיפה והדבקה. - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    22/05/2016

נראה שאת בעיקר בלחץ נוראי !!!
    אי אפשר להידבק ממגע נוזל זרע בפה ובעין
    הסיפור נראה הזוי

אבל, אם את לחוצה ראוי שתיגשי להיבדק!!!
    בדיקה שלילית תרגיע אותך
    רצוי לחכות חודש לבדיקה ראשונה אחרי הארוע ולאחריו בדיקה נוספת אחרי 3 חדשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר יקרה

קרן
    22/05/2016

לא התייחסת לשאלה בקשר לדקירה אנא התייחסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר תספורת אצל ספר והדבקות באידס
    עירית 95
    19/05/2016

האם מכשיר תספורת שאיתו הספר משתמש בהרבה לקוחות יכול להדביק באידס בהנחה שהלקוח חולה אידס ונחתך ועכשיו לקוח אחר מסתפר באותו מכשיר וגם הוא נחתך מה הסיכוי להדבקה. אשמח לתשובה

הוספת תגובה

• מכשיר תספורת אצל ספר והדבקות באידס - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    22/05/2016

במספרות בהם משתמשים בסכינים מחליפים סכין בין הלקוחות.

גם אם השתמש הספר בסכין משומשת - אין סיכוי להדבקה במגע עם דם קרוש-יבש על העור, שהרי גם דם טרי על העור אינו מדבק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדידת תחתוני בגד ים ללא תחתון מהווה
    גילה
    17/05/2016

סיכון לחלות במחלת איידס?
    אם כמה נשים מדדו אותו תחתון בגד ים, ללא תחתון רגיל?

הוספת תגובה

• מדידת תחתוני בגד ים ללא תחתון מהווה - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    22/05/2016

אין סיכוי, סתם מגעיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן מחכים להבדק בדיקת איידס ממועד החשש להדבקה
    עירית 95
    16/05/2016

שלום. אני פשוט לא מבינה כי חלק מרופאי משפחה אמרו שצריך להבדק אחרי חצי שנה ממועד ההדבקה כדי לשלול הדבקה באיידס וחלק אמרו שצריך לחכות שלושה חודשים ממועד החשש להדבקה ואז לעשות בדיקת איידס. מי צודק. אשמח לתשובתך אני ממש מבולבלת. תודה

הוספת תגובה

• כמה זמן מחכים להבדק בדיקת איידס ממועד החשש להדבקה - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    22/05/2016

בדיקה סופית היא אחרי 3 חודשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מין אורלי ללא קונדום - האם זה מסוכן?
    סטיב
    12/05/2016

שלום רב

קיבלתי מין אורלי ללא קונדום מבחורה
    זה יכול להעביר איידס?
    באתר של הוועד רשום:

לסיכום, מין אוראלי (ללא פצעים פתוחים ומדממים) אינו מהווה חשש להדבקה לצד המקבל ומהווה חשש להדבקה מאוד מאוד נמוך ומזערי לצד הנותן.

אני לחוץ מאוד!

תודה רבה

הוספת תגובה

• מין אורלי ללא קונדום - האם זה מסוכן? - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    22/05/2016

הסיכון להידבק במין אוראלי , על פי התיאור שלך, אפסי ולמעשה לא קיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקה עקב פציעה בעת גילוח אצל הגלב
    רון
    09/05/2016

שלום רב,
    לאחר תספורת ותגלחת אצל הספר, שבמהלכה נחתכתי קלות בצוואר (ירד דם שהייתי צריך לספוג בטישו), הבנתי משאלות קודמות בפורום שהדבקה במחלות זיהומיות (בפרט איידס) עקב האירוע האמור אינה סבירה, גם אם הסכין לא הוחלף אחרי שימוש קודם. עם זאת, כדי להשקיט את רוחי ומתוך סקרנות רציתי לשאול מדוע הדבקה באירוע שכזה אינה סבירה, בעוד שעל פי הזכור לי הדבקה עקב שימוש משותף במזרקים (לדוגמה בקרב מכורים לסמים) הינה תרחיש אפשרי. האם מדובר ב'טריות' הדם, בכמות, בתדירות השימוש וכו'?

תודה
    רון

הוספת תגובה

• הדבקה עקב פציעה בעת גילוח אצל הגלב - תגובה

ד``ר מרגלית לורבר
    10/05/2016

ראה התשובה לשאלה הקודמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה