מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקאות לבת חודשייםאמא דואגת20/08/2009
בתי בת חודשיים אוכלת רק חלב אם בהנקה
לפני יומיים היא הקיאה לפתע כשעה אחרי ההנקה והיום היא שוב הקיאה מיד לאחר ההנקה
היא ערנית וצוחקת ואין לה חום
עד היום היא הייתה אוכלת עושה גרפס ללא פליטות
האם יש סיבה לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר קווין שרייבר21/08/2009לעכשיו לא הייתי מודאג, אבל עם זה ממשיך הייתי הולך לרופא ילדים למעקב
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראש תינוקקארין20/08/2009
שלום,
בני בן 4 חודשים בדיוק.
הוא נולד בשבוע 41 במשקל 4.020 ק"ג, באורך 54 ס"מ והיקף ראש 34 ס"מ
בגיל 4 שבועות = משקלו 4.830 ק"ג והיקף הראש 37 ס"מ
בגיל 6 שבועות = משקלו 5.48 ק"ג, אורכו 58 ס"מ והיקף ראש 38 ס"מ
בגיל 4 חודשים (17 שבועות) = משקלו 7.5 ק"ג, אורכו 63 ס"מ והיקף ראש 41 ס"מ
לפי מדידת הנתונים הללו נראה כי בני נמצא באופן עקבי באחוז 75-90 מבחינת משקל, יש ירידה באחוז (מ75-90 ל-50 אחוז) מבחינת גובה וירידה גם באחוז היקף הראש של בני (מ-25-50 אחוז ל-10-25 אחוז).
בבדיקת רופא שגרתית נבדק המפרס הקדמי ונמצא תקין.
האם היקף הראש לא קטן מידי לגילו ולמשקלו?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קארין שלום
ד''ר קווין שרייבר20/08/2009זה עדיין נורמלי
לעכשיו זה רק צריך השגחה!
כל טוב
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת חודש וחצי בוכה ללא דמעותענת20/08/2009
שלום
באיזה גיל מתחילים תינוקות לבכות עם דמעות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום
ד''ר קווין שרייבר20/08/2009בן 1-9 חודשץ
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזיםאלינה20/08/2009
שלום
הבן שלי בן ארבעה שבועות סובל מגזים
הוסבר לי שלא מומלץ לתת טיפות לגזים
אבל.. שמעתי על משהו מיוחד שחברות שלי השתמשו בזה ושזה ממש עוזר
טיפות מיוחדות טבעיות בלבד מצמח הקמומיל..
קניתי את זה בבית מרקחת מיוחד שרק שם יש את זה..
לאחר מכן הגעתי הביתה הילד התחיל לצרוח מכאבי גזים
נתתי לו טיפה ולאחר מכן לא שמעתי אותו בכלל בוכה ולא סובל והוא ישן כל הלילה!
בבית מרקחת אמרו לי שאין לי מה לדאוג ושזה טבעי ושהרבה באים לקנות את זה כי זה באמת עוזר
ואפשר גם לתת טיפה אחת לפני האוכל..
השאלה האם זה בסדר לתת לו משהו כזה? זה לא יזיק לו? אני נורא חוששת למרות שזה עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלינה שלום
ד''ר קווין שרייבר20/08/2009זה בסדר לתת לו את זה. זה לא יזיק לו בכלל.
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה....
אורית22/08/2009אלינה הי...הבת של אחותי סובלת מכאבי בטן (בת שבוע וחצי) אשמח אם תרשמי לי מה שם הטיפות אל מנת שנוכל לעזור גם לה.
תודה אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרף לבקשה
אבי22/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימהריבי20/08/2009
שלום
בתי בת 4 חוד' ישנו משהו חדש שהיא עושה,
סוגרת את הפה ונושמת עם האף ומשמיעה קולות כאלה של נשימות..
זה נשמע ממש מצחיק האם זה תקין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע שכן!
ד''ר הדר ירדני21/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום שיעול נזלת ושינייםא20/08/2009
שלום, ביתי בת 6.5 חודשים, לפני יומיים התחילו לצוץ שיניים ויחד איתם
התחילה נזלת. האם זה יכול להיות קשור?
אתמול בלילה היה 38.2 ושיעולים ליחתייים, כנ"ל האם זה יכול להיות קשור?
היא חיונית ומתנהגת די רגיל, קצת יותר עייפה וישנה יותר.
איזה סימנים דורשים הגעה לרופא?
ממש לא בא לי לקחת אותה לקופת חולים שתידבק בעוד דברים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לא
ד''ר הדר ירדני20/08/2009שלום א'
יש האומרים שכשהילד חולה ישנה האצה בצמיחת שיניים ויש האומרים ההיפך - צמיחת השיניים מלווה בחולי.
זה באמת לא משנה.
בגדול לא נראה כעת שיש לך סיבה לרוץ..
באם יהיה חום גבוה, קוצר נשימה, סירוב לאכול וכדומה, יהיה מקום לפנייה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה מלווה בחוםשירלי20/08/2009
שלום,
לבני בן השנה הופיעה פריחה-נקודות אדומות קטנות על הגוף אך לא בכפות הידיים והרגליים{לא אבעבועות רוח} רק אתמול בערב הופיע חום גבוה 39
האם הפריחה היא אדמדמת או מחלה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירלי
ד''ר הדר ירדני20/08/2009שלום שירלי,
אדמדמת בדר"כ מתבטאת בחום 4-5 יומים, ירידת החום, והופעת פריחה.
כך שהתיאור לא ממש מתאים.
מציעה בדיקת רופא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
שירלי20/08/2009היום הוא יראה את הרופאה שלו, החום הגיע עם הפריחה לא לפני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות סביב לעינייםאילנית19/08/2009
ביתי בת חודשיים- מאז שנולדה יש לה דלקות עיניים ,לאחר טיפול בטיפות עיניים רק עיין אחת
הבריאה . בעיין שיש לה דלקת יש לה כל הזמן דמעות, הרופא אמר שצינורית הדמעות סתומה וזה יסתדר לבד ולכן יש לה דלקת בעיין.
הטיפול שניתן לילדתי הוא משחת עיניים.
אחרי שבוע של טיפול אני רואה כי מסביב לעיניים יש נפיחות ? מה זה? וממה זה נוצר?
תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאילנית
ד''ר הדר ירדני20/08/2009שלום אילנית,
מציעה שתפסיקי למרוח את המשחה עד שרופא עיניים ילדים יבדוק.
הטיפול הטוב ביותר בגיל הזה - הוא ניקוי עדין של העין עם צמר גפן טבול במים/תה פושר.
מסג' אחרי האמבטיה באזור פתח הצינורית - הרופא יסביר וידגים.
באם הדלקות ימשכו/יחזרו לעיתים מטפלים ופותחים גם לפני גיל שנה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה די דחופהקטיה19/08/2009
שלום רב, הבוקר קלחתי ילדה בת 5 חודשים. יש לציין כשאני מכינה לה אמבטיה המים בטמ' קצת יותר גבוהה ה-36 מעלות, בערך 37-37.5-38. ועד שאני מפשיטה אותה, מורידה חיטול, מביאה אותה, המים מתקררים ל-36-36.5 מעלות. היום המים משום מה לא התקררו או שהגענו מהר מדי. המים היו 37-37.5 מעלות, כאשר הילדה הייתה בתוך המים כבר. יש לציין כי התנהגה כהרגלה, השתוללה, שיחקה. מיד אחרי בדקתי לה חום בפי הטבעת-36.8. אחרי כל הסידורים של ההלבשה והחטלה התחילה לקטר קצת ,הצעתי לה לינוק (למרות שינקה כלפני שעה), ינקה ונרדמה. כשיא נרדמת אני לא מעמידה אותה לגרעפס, פשוט משכיבה אותה (המיטה בשיפוע של 45 מעלות בגלל בעיית הפליטות שהייתה עד גיל חודשיים), היא התעוררה ושיחקה עם המוצץת הבחנתי בכתם, חשבתי שזה הרוק שלה (כרגיל), הסתבר שזה פליטה או חלילה הקאה. האם גרמתי לה נזק עם אמבטיה חמה? האם פליטות בגיל כזה דורשות בדיקה של הרופא (יש לציין שלא פלטה לפחות חודש )? בקיצור מה עושים? נורא נבהלתי.
כרגע הילדה נרדמה וישנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד''ר קווין שרייבר19/08/2009לא גרמת נזק בכלל! לפעמים ילדים פולטים לכל מיני סיבות, רובם קשור לנזלת וצינון. לא הייתי מודאג.
את יכולה להיות רגוע!
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימות וויטמיניםאושרת18/08/2009
שלום רב, מספר שאלות:
בני בן 4 חודשים וחצי, היום נתתי לו לראשונה דלעת, האם אפשר להוסיף מעט מלח או כל תיבול אחר לבישול?
תגובתו היתה פרצוף נגעל, האם טבעי? האם בעתיד יש לנסות שוב ולקוות שיאהב?
ויטמינים:
האחות בטיפת חלב אמרה לנו בעבר לתת לו ויטמין D. אמש היא שאלה אם אנחנו נותנים לו A ו-D,
בבית המרקחת אמרו לנו שאין יותר ויטמין A, כי הוא נמצא בשפע בחלב האם ובתרכיבי המזון לתינוקות. האם נכון? אם לא, היכן ניתן להשיג ויטמין A? והאם זה נורא שעד כה בני לא קיבל ויטמין A?
המון תודות,
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
אושרת19/08/2009שאלה נוספת,
אני מניקה הנקה מלאה. האם כוס קפה שחור ביום, יכולה להשפיע על התינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
ד''ר קווין שרייבר19/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאושרת שלום
ד''ר קווין שרייבר19/08/2009בגיל כזה לא הייתי מוסיף תבלינים. התגובה שלו טבעי. בבדאי הייתי מנסה שוב.
אין ויטמין A עכשיו. הוא לא צריך. הבית המרקחת צודק
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בשפעת החזירים?עמיר18/08/2009
שלום,
לבתי בת השנה היה חום של 38.5 מעלות לפני יומיים חום שנמשך יום אחד ואחר כך ירד, החום באותו זמן היה מלווה בקצת נזלת. היום אין לה חום אך היא משתעלת וישנה קצת יותר מהרגיל (שעתיים וחצי במהלך היום) כשהיא ערה היא חיונית שמחה ומתפקדת רגיל.
האם יש ממה לחשוש; האם צריך ללכת להיבדק; האם מדובר אולי בסימפטומים של הוצאת שיניים.
מה לעשות במצב כזה ומה הבדיקה שצריך לבצע לגילוי שפעת החזירים, במיוחד שכרגע ההמלצות הם לא להגיע למרכזים רפואים מחשש להדבקות במחלות למיניהם ובינהם שפעת החזירים.
תודה עמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף
עמיר18/08/2009קרה לא פעם אחת שהיא ממש בוכה ביציאות ונראה כאילו היא ממש סובלת.
עם זאת ביומיים האחרונים היא משלשלת בערך 4 עד 5 פעמים ביום.
תודה עמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמיר שלום
ד''ר קווין שרייבר19/08/2009אם החום חלף לא הייתי נוסע.
חשד לשפעת החזירים ממש נמוך במקרה כזה
בצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיה לתינוקותליאור18/08/2009
שלום,מאיזה גיל ניתן להכניס תינוק לבריכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאור
ד''ר קווין שרייבר18/08/2009מגיל 6 חודש זה בסדר
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה על שחיית תינוקות
ליאור18/08/2009תודה על התשובה המהירה. איך זה שישי חוגים לשחיית תינוקות כבר מגיל 3 חודשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה???
ד''ר קווין שרייבר19/08/2009יותר ענין של השמש לא השחיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 7 שבועותהילה18/08/2009
שלום,
ברצוני לדעת האם ניתן להרגיל תינוק בן 7 שבועות לישון לילה שלם מבלי להתעורר לאוכל,
כלומר, לתת לו ארוחה אחרונה בשעה:22:00 ולאחר מכן ב-5:00 בבוקר האם מבחינה בריאותית הוא מסוגל בגילו לא לאכול לילה שלם?-7 שעות.
במידה וכן אשמח לדעת כיצד ניתן לעשות זאת.
תודה על ההתיחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה שלום
ד''ר קווין שרייבר18/08/2009ילד בגיל 7 שב מסוגל. בהתחלה לפעמים זה בכי עד שהוא מתרגל. יומיים שלושה.
צריכים המון כח ומעמץ!
בהצלחה!
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיהוקים בלתי פוסקיםאמאל'ה18/08/2009
שלום,
הבת שלי בת שלושה שבועות והיא פשוט לא מפסיקה לשהק כאשר היא במצב שכיבה.
כשאני מחזיקה אותה על הידיים אחרי האוכל (חלב אם או מטרנה, זה לא משנה) היא נרדמת ושלווה, וכאשר אני מניחה אותה בעריסה, היא ישנה כמה דקות ואז היא מתחילה לשהק ולשדר חוסר נוחות, שבדר"כ מלווה בפליטה.
כל פעם היא מתעוררת מזה.. לפעמים היא מתחילה לשהק שעה אחרי האוכל. האם זה נורמלי? אני יודעת ששיהוקים אצל תינוקות זה טבעי, אבל זה מרגיש לי קצת מוגזם.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמאל'ה שלום
ד''ר קווין שרייבר18/08/2009לפעמים זה שייך ל"ריפלוקס". בד"כ זה נורמליץ
על תהי מודעגת
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!
אמאל'ה19/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לפרבנרשגית17/08/2009
ביתי נולדה ב 20.1.2009 ועד הום קיבלה כבר 2 מנות של פרבנר ,(באופן פרטי)
ברצוני לתת לה מנה שלישית אך נמסר לי ע,י טיפת חלב - כי היא תקבל את המנה ה 3 רק לאחר גיל שנה .
ראשית מדוע?
האים אתה ממליץ בכל זאת לחסן במנה ה 3 ולא לחכות לגיל שנה
היא כיום בת 7 חודשים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגית שלום
ד''ר קווין שרייבר18/08/2009הייתי ממליץ על המנה השלישי עכשיו!
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)