מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאת בדיקת דםשרון22/10/2009
שלום, בני בן חודשיים וחצי. עבר אתמול בדיקת דם ושתן. אוכל 180 מ"ל תחליף. ללא חום/הקאות או משהו יוצא דופן. פשוט היה לא שקט שלא כהרגלו והלכנו לרופאה. בדיקת שתן- תקינה. בבדיקת דם התקבלו מס' תוצאות חריגות מטווח הנורמל:
HGB: 12.4
, MCV: 90.6
PLT: 461
MPV: 12.3
נויטורופילים: 19.0
לימפוציטים: 70.2
בזופילים: 1.9
מה המשמעות? האם זו "רק מחלה ויראלית?" או שהרופאת ילדים פיספסה משהו.
תודה
,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירה תקינה
ד''ר קווין שרייבר24/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אבעבועותגלי21/10/2009
חיסנתי את בני בן השנה בחיסון אבעבועות לפני 3 שבועות ולפני יומיים הופיעו פצעונים על גופו ,האם זו תגובה נורמלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי שלום
ד''ר קווין שרייבר21/10/2009קצת מאוחר להיות קשור לחיסון
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרוז טוקס בייבי מסדרת ד"ר ינשוףשני21/10/2009
ד"ר קווין שלום
בני בן שנה וחודש משתעל במשך המון זמן שיעול עם ליחה מה שגם גורם לו להקיא לעיתים קרובות
הוא לא נינוח וזה מפריע לו גם לישון
רציתי לדעת האם אתה מכיר את המוצר דרוז טוקס בייבי מסדרת ד"ר ינשוף
האם כדאי להשתמש בו?
כבר שמעתי שלא כדאי לתת סירופים למיניהם לתינוקות, אך זהו מוצר הומופתי
אשמח לקבל עצה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
ד''ר קווין שרייבר21/10/2009רציתי לדעת האם אתה מכיר את המוצר דרוז טוקס בייבי מסדרת ד"ר ינשוף
האם כדאי להשתמש בו?
בד"כ זה לא עוזר
כבר שמעתי שלא כדאי לתת סירופים למיניהם לתינוקות, אך זהו מוצר הומופתי
לא כל דבר הומופתי בריא. קוקיין הומופתי!!!!!
דר שרייבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהלילי21/10/2009
שלום יש לי ילד בן חודש וקצת שוקל חמש קילו בטיפת חלב אמרו לי לתת לו 120 בקבוק אמי רואה בפורומים שזה לא מספיק ולגילו צריך 180 לפעמים הילד רגוע אחרי 120 ולפעמים לא אי משלבת הנקה ומניקה 40 דקות ולפעמים יותר והתינוק אוכל את הבקבוק כאילו לא אכל מה לעשות לא רוצה להתייאש מההנקה ועוד משהו קטן אני עם חוסרם בברזל ואנמיה זה לא מסוכן לתינוק ברימסיה
מלופוס 4 שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהל שלום
ד''ר קווין שרייבר21/10/2009לא הייתי נותן לתינוק בן חודש יותר מ 120CC . כמויות של 180 המון לילד בגיל כזה.
לא היבנתי את השאלה השניה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרחוריםאושרת21/10/2009
שלום,
בני בן 6 חודשים, ולפני כיומיים התקרר מן המאוורר וכנראה מחילופי מזג האוויר התכופים, אפו מנוזל והוא מחרחר.
מה ניתן לעשות כדי לסייע לו? האם מכשיר אדים יכול להועיל?
קראתי שכתבת על שמן אקליפטוס שזה מאוד מסוכן אם בא במגע עם עור התינוק, אך האם זה אפשרי לטפטף על המגן ראש במיטה?
שאלה נוספת, באתר של "הארץ" היתה כתבה כי משככי חום וכאבים מורידים מיעילות החיסונים, האם לא מומלץ להשתמש במורידי החום למיניהם לאחר החיסון? (הבנתי מהכתבה שזה קורה כאשר נותנים משככים לפני החיסון)
קישור לכתבה:
תודה מראש,
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אושרת שלום
ד''ר קווין שרייבר21/10/2009
מה ניתן לעשות כדי לסייע לו? האם מכשיר אדים יכול להועיל?
כן + טיפות מי מלח לאף
קראתי שכתבת על שמן אקליפטוס שזה מאוד מסוכן אם בא במגע עם עור התינוק, אך האם זה אפשרי לטפטף על המגן ראש במיטה?
אפשר אבל הייתי ניזהר
ביחס למאמר:
בגלל שיש פחות נוגדנים זה לא אומר שזה פחות יעיל. לעכשיו הייתי נותן
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש נזק בלעשות עגיליםענת21/10/2009
לתנוקת בת 3 חודשים?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטל שלום
ד''ר קווין שרייבר21/10/2009אם היא קיבלה את חיסון המחומש כבר, זה לא בעיה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות אוכל לפני שינהאמאלה20/10/2009
שלום,
בני בן 4.5 חודשים, משקל 7500 גובה 66.
ישן לילה שלם, אוכל 3 פעמים הנקה, פעם 1 שאוב ופורמולה לפני השינה.
שאלתי: למשקלו רשום ע"ג הפורמולה שצריך לאכול 180 מ"ל.
ואם רוצה לאכול פחות? האם נחסכים ממנו ויטמינים או מינרלים חשובים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא חדשה שלום
ד''ר קווין שרייבר20/10/2009אם רוצה לאכול פחות?
כן
האם נחסכים ממנו ויטמינים או מינרלים חשובים?
לא
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש כמות מינימלית?
אמאלה21/10/2009מבחינת ויטמינים ומינרלים וגם בהתחשב בעובדה שלפניו לילה שלם?
תודה על התשובה המהירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא חדשה שלום
ד''ר קווין שרייבר21/10/2009בד"כ ילדים בגיל כזה שותים ב1 100-150
משך 24 שעות הוא אמור לקבל בסביבות 800 cc
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה800??
אמאלה22/10/2009אני לא חושבת שהוא מגיע לזה..
אוכל 5 ארוחות ביום, 3 יניקה 1 שאוב (170 בערך) ו 1 פורמולה (200).
אולי מגרד בקושי
איך סופרים את זה עם יניקה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא חדשה שלום
ד''ר קווין שרייבר24/10/2009תרגעי!
אם עולים במשקל אין על מה לדאג
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין וברזלאמא של אמיר20/10/2009
שלום,
בני בן 10.5 חודשים. כשהיה בן 8.5 חודשים עשו לבני ספירת דם ורמת ההמוגלובין היתה 8.8. יש לציין שבאותה תקופה היה חולה בדלקת ריאות. לאחר חודש עבר בדיקת דם מקיפה ואלה התוצאות:
MCV-83, רמת ברזל-61, פריטין- 9.0
HGF- 1.8
HG A2 -2.5
HG A- 95.7
החל לקבל טיפול בברזל (20 טיפות ביום).
מה זה אומר? (הרופאה שלנו לא נתנה תשובה ברורה)
טלסמיה? אנמיה?מה המשמעויות? האם יש צורך להתייעץ עם המטולוג?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא של אמיר שלום
ד''ר קווין שרייבר20/10/2009מה זה אומר? (הרופאה שלנו לא נתנה תשובה ברורה)
המדדים האילו תקינות
טלסמיה?
לא נראה כך
אנמיה?
לא ציינת HGB עכשיו
מה המשמעויות?
אין
האם יש צורך להתייעץ עם המטולוג?
לא
האנמיה הראשונה שלו יכול להיות קשור לדלקת ריאות
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילופים נוראיים במצחדנה20/10/2009
שלום, הבן שלי בן חודש וחצי ויש לו במצח קילופים בהתחלה זה היה לבן עכשיו זה כבר צהוב, זה כבר ממש נוראי!!
אני שמה כבר הרבה זמן שמן בלנאום באמבטיה וזה לא עוזר.
מה לעשות? יש אולי משחה טובה למרוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
ד''ר קווין שרייבר20/10/2009זה נשמע כמו SEBORRHEA/ ולפעמים צריכים משחה סטרוידית
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרוונרשרון20/10/2009
שלום
בתי בת 7 חודשים ותהיה עמי בבית עד גיל שנה וחצי, תודה לאל איננה סובלת מדלקות אוזניים, האם ניתן ונכון לדחות את חיסון הפרוונר לאחר גיל שנה וזאת כדי שתקבל פחות מנות, וגם ככה בשנה הראשונה יש להם המון חיסונים אחרים, כמו כן האם לעשות את חיסון הפרוונר עם החיסון של גיל שנה שעושים בטיפת חלב או בנפרד, וכמה זמן צריך לחכות בין מנה למנה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
ד''ר קווין שרייבר20/10/2009האם ניתן ונכון לדחות את חיסון הפרוונר לאחר גיל שנה וזאת כדי שתקבל פחות מנות,
לא כדאי
וגם ככה בשנה הראשונה יש להם המון חיסונים אחרים, כמו כן האם לעשות את חיסון הפרוונר עם החיסון של גיל שנה שעושים בטיפת חלב או בנפרד
יכולים
, וכמה זמן צריך לחכות בין מנה למנה?
8 שבועות
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת לא ישנהשרון20/10/2009
שלום,
בתי בת חודשיים ולמעשה מאז שנולדה לא מצליחה לישון יותר משעה ברצף במהלך היום. הבעיה המרכזית היא בנושא שנת הלילה שלה. עד השבוע האחרון היא הייתה יונקת ונרדמת לכ-4 שעות ואח"כ מתעוררת כל שעתיים לאכול. בשבוע האחרון היא הפכה לחסרת מנוחה- ישנה כשעה ומתעוררת, אנו מנסים להרדימה בכל דרך (בסוף זה קורה על הידים) וברגע שמכניסים אותה למיטה היא ומתחילה לצרוח וחוזר חלילה. כשהיא כבר ערה בלילה היא לא תמיד יונקת, לעיתים תכופות משתמשת בפטמה שלי כתחליף למוצץ (היא סרבת לקחת מוצץ בכל תוקף) וכשאני מנסה לנתק אותה מהפטמה- שוב צורחת. מה לעשות? אני ממש אובדת עיצות....
חשבתי לתת לה בקבוק חלב שאוב לפני השינה- האם לדעתכם יפתור את הבעיה? לא נראה לי שהיא ממש רעבה (חיתולי הלילה שלה ספוגים בשתן)
תודה על העזרה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
ד''ר קווין שרייבר20/10/2009הרב נשמע התנהגותי
הייתי נותן לה בקבוק לפני השינה (עדיף מישהוא אחר) ואז לא לתת לה יותר משני אכילות משך הלילה.
יהי כמה לילות של בכי אבל הילדים לומדים ממש מהר
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותאושרת19/10/2009
שלום רב,
יש לי שתי שאלות.
ראשית, בני קיבל חיסון פרבנר בגיל 4 חודשים ובגיל 6חודשים, מתי עליו לקבל את המנה השלישית של החיסון?
שנית, בני ניזון מהנקה ולאחרונה התחלתי לתת לו שתי ארוחות, האחת של פירות (בבוקר) השנייה של ירקות ובשר (בצהריים). מבדיקה בטיפת חלב, אמש, נמצא כי בני עלה במהלך החודש האחרון רק ב-250 גרם, האם יכול להיות שהחלב שלי אינו מזין? אני יודעת שהתינוק לוקח את כל מה שהוא צריך דרך חלב האם, אז איך יכול להיות שחלב פחות מזין? גם אם זה קשור לתזונה לקויה, עדיין התינוק ייקח מחלב האם את אשר לו הוא זקוק. האם נכון?
תודה מראש,
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אושרת שלום
ד''ר קווין שרייבר19/10/2009ראשית, בני קיבל חיסון פרבנר בגיל 4 חודשים ובגיל 6חודשים, מתי עליו לקבל את המנה השלישית של החיסון?
12-18 חודש
האם יכול להיות שהחלב שלי אינו מזין?
לא
גם אם זה קשור לתזונה לקויה, עדיין התינוק ייקח מחלב האם את אשר לו הוא זקוק. האם נכון?
נכון
הייתי משגיח אחר המשקל שלו לעכשיו
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטננות אצל הוריםאלה19/10/2009
שלום רב,
בני בן 3 שבועות.
גם אני וגם בעלי מזה כבר יומיים מרגישים סימני הצטננות - שיעול וכאבי גרון.
אנו כבר לוקחים תרופות נגד הצטננות.
האם ישנם דרכים להגן על בננו הקטן מפני מחלה?
האם כדאי לנו לשים מסכות?
תודה מראש,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה שלום
ד''ר קווין שרייבר19/10/2009האם ישנם דרכים להגן על בננו הקטן מפני מחלה?
שתיפית ידיים, המון
האם כדאי לנו לשים מסכות?
לא
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהאושרת19/10/2009
שלום רב,
בני בן 6 חודשים וחצי, ניזון מהנקה ולאחרונה הוספו ארוחות, פירות בבוקר ובצהריים ירקות.
אמש, הוספתי לירקות אורז מיקס שמורכב משלושה סוגים של אורז מלא. לאחר זמן מה, עניין של שעה ואולי יותר, התמלא גופו של בני פריחה, האם יכולה להיות אלרגיה לאורז?!
אם לא, אפשפש בשאר הדברים שקרו אמש ואולי אמצא את הסיבה.
תודה מראש,
ד''ר קווין שרייבר19/10/2009אם יכולה להיות אלרגיה לאורז?
לכל מאכל יכול להיות אלרגיה
הייתי ממליץ לא לתת לו אורז לשבוע ואז להשתדל עוד פעם. אם רואים שזה חוזרת כנראה הוא רגיש. אם לא, לא.
בהצלחה!
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בלחייםנטע18/10/2009
שלום,
בתי בת 6.5 חודשים וחזרה היום מהגן עם אדמומיות בלחיים ובסנטר ומעט בשפתיים. בגן ובבית לא הסכימה לאכול כמעט דבר.
אין לה חום או אדמומיות במקומות אחרים בגוף, מה יכולה להיות הסיבה לאדמומיות?
תודה,
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע שלום
ד''ר קווין שרייבר18/10/2009מה יכולה להיות הסיבה לאדמומיות?
קשה להגיד בלי לראות:
יש לה פצעים בפה?
אלרגיה?
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)