מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת בעיניים חוזרתשירלי09/07/2009
שלום רב,
בני בן 11 חוד', לפני כחודש ייתה לו דלקת בעיניים[עינים אדומות מאוד עם שכבה מוגלתית לא נעימה לעין, הרופאה שלחה אותי לרופא עיניים והוא נתן לי מרשם של שני סוגים של טיפות למשך 10 ימים, הדלקת בינתיי עברה לו למשך שלושה ימים ושוב חזרה לא.
אמש שבתי לרופא העיניים והוא נתן לי טיפות יותר ארוך למשך חודש, רופא העיניים טוען שיש לו אלרגיה,שאל האם הנשימה שלו בסדר והאם יש לו פריחה בגוף אז אין לו את שני הדברים הללו.
ממה האחרגיה הזאת יכולה לנבוע זה מאוד מדאיג אותי
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירלי
ד''ר הדר ירדני09/07/2009שלום שירלי,
אין סיבה לדאגה.
תתכן אלרגיה לפריחה, לחומר ניקוי מסויים, לאבק...
ניתן לתת טיפול מקומי ולנסות למצוא מהו הגורם לאלרגיה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בשפתייםרלי09/07/2009
ביתי בת חודשיים, אתמול חמתי נישקה אותה בלחייה ובידיה כאשר יש לה הרפס בשפתיים. רציתי לדעת האם יש סיכוי שהיא נדבקה וכמו כן האם ניתן למנוע את זה עכשיו? אבקש לציין כי התינוקת יונקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרלי
ד''ר הדר ירדני09/07/2009שלום רלי,
בהחלט יתכן. נקווה שלא. צריך להמתין ולא לתת שוב לנשק אותה עם הרפס.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהמאמי08/07/2009
האם ההשפעה של פיניסטיל טיפות היא דומה למשחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר הדר ירדני09/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקתמאמי08/07/2009
לבן שלי יצא רגישות בכפות רגליים וידיים..בברכיים ובחתחת..היא מגרדת לו..ראו אותו 3 רופאים שאמרו שהרגישות לא מפחידה ...שלחו לו דגמית קקי למעבדה הוא מקבל פיניסטיל ומשחה
עם הרגישות עכשיו בני סובל מדלקת גרון חזקה ...הוא כמעט ולא אוכל..רק מים ובקושי וחלב גם מעט מאד. הוא מקבל moxvit
הלשון שלו לבנה ואדמדמת ...מאד קשה לא לבלוע אפילו לדבר
האם הרגישות קשורה לדלקת וממה נוצרת רגישות כזו...ואיך משכנעים ילד לקחת תרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למאמי
ד''ר הדר ירדני09/07/2009שלום מאמי,
הסיפור מאד מוזר. בן כמה הילד? האם מדובר על דלקת חיידקית? נלקח משטח לע? למה מוקפיסן ולא רפאפן?
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מאמי09/07/2009נלקח דגמית מקקי והתוצאה תקינה ..לקחנו אותו היום עוד פעם לרופא שאמר שהרגישות כמעט ונעלמת אבל הוא עדיין מרגיש לא נוח ורע לו. יש לו דלקת בגרונו אני לא יודעת שזה מהרגישות או לא . הרופא לא אמר ..הוא בן שנתיים ושלושה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למאמי
לא ברור לי למה המוקסיפן, אבל אני שמחה שמרגיש יותר טוב.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
מאמי09/07/2009אני לא יודעת למה לא רפאפין מה ההבדל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למאמי
רפאפן זו תרופת הבחירה למקרה של דלקת לע מחיידק הסטרפטוקוק - לא שכיח בגיל הזה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידהגל08/07/2009
בני בן 9 חודשים, החל לאחרונה לעמוד בעזרת חפצים.
שמנו לב, שבזמן העמידה רגל ימין שלו תמיד פונה לצד (האצבעות מופנות החוצה - ולא קדימה)
האם צריך לעשות משהו? או שזה טבעי בשלב זה?
תודה, גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגל
ד''ר הדר ירדני09/07/2009שלום גל,
קרוב לוודאי שיסתדר עם התחלת ההליכה.
לא הייתי עושה דבר כרגע.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייבי סנס-נגד או בעד? קראתי באינטרנענת08/07/2009
חומר על המכשיר - חלק בעד וחלק נגד . הנגד אומרים שהמכשיר לפעמים מצפצפ סתם בלי סיבה.
והבעד אומרים שעדיף לרוץ לתינוק -בלי סיבה-העיקר הבטיחות שלו. מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשוש
ד''ר הדר ירדני09/07/2009שלום שוש,
הורים רבים רוכשים את מכשיר הבייבי סנס כחלק מהרכישות שלפני או אחרי הלידה. לא תמיד ברור להם למה הוא משמש, מה היתרונות מה החסרונות ועד מתי יש להפעילו. מכשיר הבייבי סנס פותח בישראל ונמכר בחנויות ובבתי המרקחת. המכשיר מנטר ברציפות, את תנועות נשימה של התינוק, ומפעיל אזעקה בזמן דום נשימה (מרכזי) בשינה. עד היום אין כל מידע רפואי מבוסס ומבוקר על יעילותו של המכשיר, יכולתו למנוע מוות בעריסה, ותופעות הלוואי שלו. הורים שתינוקם מנוטר על ידי בייבי סנס לא עברו הדרכה באבחון של אזעקת אמת לעומת אזעקת שווא, וגם לא בהחייאת תינוקות. נובע מכן, הגעה מיותרת למיון, עם תינוק בריא, שלעתים עובר בדיקות, ואשפוזים מיותרים. גרוע מזה – בזמן אמת, חוסר יכולת של ההורה לבצע פעולות החייאה פשוטות על מנת להציל את התינוק.
לעתים קיים מצב בו התינוק אינו נושם, אך מבצע תנועות נשימה. במקרה כזה, לא יזעיק מכשיר הבייבי סנס את ההורים.
אין תשובה ברורה עד מתי יש להשתמש במכשיר, עדיף להתאים את השימוש בו לחודשים בהם קיים חשש למוות בעריסה.
קשה לחוות דעה כשהורים שואלים באם לרכוש אותו או לא. חשוב לציין שאיגוד רופאי הילדים ומשרד הבריאות אינם ממליצים אך גם אינם מבטלים או מונעים שימוש במכשיר.
זה קטע ממאמר שכתבתי,
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבייבי-סנס??
אמא בוגרת02/08/2009אנחנו רכשנו את המכשיר עם חבילת הלידה. בהתחלה הפעלנו אותו, עד שפעם הוא פעל בטעות כשהבת שלנו זזה קצת מטווח הקליטה שלו והוא צלצל (מה שכנראה קיצר לנו את החיים בכמה שנים טובות!). אח"כ תקופה לא הפעלנו את המכשיר, והיום שוב חזרנו להפעיל אותו, בעיקר כי הוא נתן לנו ביטחון ואפשר להירדם יותר בקלות.
אתמול המכשיר שוב נתן אתרעת שווא, כי הוא זז מהמקום וככה התינוקת שלנו זזה מהטווח שלו. שוב עלתה השאלה, האם כדאי להשתמש בו, ועכשיו אחרי שקראתי את מה שכתבת - השאלה ממשיכה להטריד אותי עוד יותר.
** מהי התקופה בה קיים החשש למוות בעריסה?
שאלה נוספת היא: שמעתי שבמקרה של הפסקת נשימה (חס וחלילה!), הצלצול עצמו של המכשיר "מעיר" את התינוק והוא חוזר לנשום. האם זה נכון? אגב, אני עברתי קורס החייאה לתינוקות, אבל בנזוגי לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לנויה
ד''ר הדר ירדני02/08/2009שלום נויה,
מוות בעריסה שכיח בשנת החיים הראשונה אך נדיר בחודש הראשון לחיים שיא השכיחות מגיל 2-6 חודשים.
לא יודעת אם הצלצול מעיר את התינוקו והוא חוזר לנשום. יודעת שהמכשיר אינו מצפצף כשיש חסימה עליונה של דרכי נשימה (שהיא הכי שכיחה).
טוב שעשית קורס החייאה.
אגוד רופאי הילדים ואני בתוכם לא שוללים שימוש במכשיר אבל גם לא מעודדים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאת תינוק מבי"חענת08/07/2009
שלום - רציתי לשאול-הבנתי שתינוק מוציאים מבית חולים עם סלקל.
איך נכון לשבת באוטו? מקדימה?אחרוה?נגד הכיוון של הנסיעה? בקיצור-איך נכון לשבת עם תינוק
ברכב.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגד כוון הנסיעה
יוליה08/07/2009היי! אני אמא לילד בן 9 חודשים ואני ישבתי יחד עם סלקל מאחורה - זה יותר נוח מכוון שעם הוא יבכה אז את תהיהי זמינה ולא עסוקה בנהיגה. כמובן סלקל נגד תנועה - עד גיל שנה.:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק באוטו
נאוה09/07/2009להוסיף למה שכתבה יוליה - מאחור באמצע לדעתי המקום הכי בטיחותי לסלקל (בכלל, לא רק כשיוצאים מבית החולים) כי אם חס וחלילה יש תאונה זה המקום הכי מרוחק מהקצוות של הרכב. כשתנהגי איתו לבד זה קשה כי את לא רואה מה קורה איתו אבל בעיני הבטיחות מעל הכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ענת09/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקל מאחור כי
קטיה09/07/2009סלקל מאחורה כי מקדימה כרית אוויר יכולה להיפתח. המלצה גם כשתיסעי לבד איתו- תשאירי אותו מאחורה. ניתן לקנות מראה פנורמית גדולה-תוכלי לראות אותו. בשעה טובה ומזל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל תוספת מיותרת
ד''ר הדר ירדני09/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמ"ל ללא לקטוזנירית08/07/2009
ביתי בת 5 חודשים עד גיל 4 חודשים סבלה מקוליק קשה בהמלצת רופא ילדים הוחלפה הפורמולה לתמ"ל ללא לקטוז (היא לא סבלה משלשולים) כך שאינני יודעת בוודאות אם יש לה רגישות ללקטוז יש ילציין כי עם התמ"ל ללא לקטוז היה נראה כאילו הקוליק הוטב לשעות ספציפיות האם אפשר לנסות לחזור לתמ"ל רגיל?ואם כן כיצד (הדרגה וכו)תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנירית
ד''ר הדר ירדני09/07/2009תשובה לנירית,
אפשר לנסות לתת מנה אחת ולראות.
ואז לתת שתיים וכן הלאה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני נתתי מטרנה ללא לקטוז במשך מס'
רות09/07/2009חודשים ואח"כ עברנו לחלבית בהדרגה. נסי ארוחה חלבית אחת ותראי את התגובה, אם הכל בסדר תמשיכי איתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה קטנה.....יוליה08/07/2009
לא מצליחים לקחת שתן משקית (שמדביקים לפין) ניסינו כבר 4 שקיות.... האם יש מצב להגיש תיתול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליוליה
ד''ר הדר ירדני09/07/2009שלום יוליה,
ממש לא,
נסו לשים ואח"כ לתת לשתות, קצת להרטיב רגליים.
ניתן לקחת ישירות מהשלפוחית עם מחט קטנה או קטטר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום אצל תינוק בן 9.5 חודשיםיוליה08/07/2009
היי! לתינוק שלי כבר יומיים יש חום )38-38.7) רופא ילדים לא מצא כלום (משש בטן. ראות אוזניים וגרון - הכל היה תקין) התבקשנו לעשות בדיקת שתן ( עשינו רק היום והתוצאות עוד לא קיבלנו) אבל לא נראה לי שמדובר בדלקת (הוא עושה פיפי רגיל ולא מתלונן כלומר לא מציק לו שם ולא צורב) הוא בימים אלו קצת נודניק ולא יורד מהידיים, בוכה הרבה , אוכל פחות או יותר סביר. שאלות:
1- מתי ניתן לפנות למיון והאם כדאי?
2- האם יכול להיות שזה בקיעת שיניים? האמת שהידיים שלו כל הזמן בפה, כבר יצאו לו 7 שיניים.
המון תודה על תשובות ואל זה שאתם כאן בשבילנו!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליוליה
ד''ר הדר ירדני09/07/2009שלום יוליה,
כדאי לפנות למיון באם הילד אכן חולה ואין שירות רפואי אחר.
כמובן תהיו מחוייבים בתשלום או אגרה.
בהחלט יכול להיות שזה בקיעת שיניים ויתכן שלא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינייםנאוה08/07/2009
שלום,
האם יש אמת בכך שיציאת שיניים לתינוקות מלוות בחום נמוך? שמעתי דעות סותרות ולבני (9 חודשים) אין עדיין שיניים.
תודה,
נאוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנאוה
ד''ר הדר ירדני09/07/2009שלום נאוה,
ישנה שאלה גדולה מה גורם למה: החום לבקיעת השיניים או בקיעת השיניים לחום.
בקיצור, אין דעה ברורה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב שאלה לדר'קטיה08/07/2009
בוקר טוב!
ליאה הבת 3.5 חודשים החליטה להזכיר לנו איך זה לא לישון בלילות הלילה.עד 4 ישנה אצלי על הידיים- סירבה להיות על הידיים של אבא שלה אפילו. ב-4 כבר לא יכולתי להחזעק אותה אז שמתי אותה איתנו על המיטה, כאשר היא צמודה לקיר ושמתי מגן ראש כמובן. אבל כשנרדמתי וזזתי לא טוב, נתתי לה מכה עם המרפק נדמה לי באף או מצח או ראש. היא לא התעוררה. המשיכה לישון, קמה אכלה ב-6, וישנה עד עכשיו. האם יש סיבה לדאגה מהמכה כזו? מה שבטוח זו הייתה פעם אחרונה שהיא ישנה איתנו. נורא נורא נורא דואגת.
קטיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקטיה
ד''ר הדר ירדני09/07/2009שלום קטיה,
קרוב לוודאי שעבר בשלום.
שמחה שפעם אחרונה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות ערות רבות אצל תינוקתאמא ל07/07/2009
שלום רב,
תינוקת בת 6 שבועות, בשבוע האחרון, לא ישנה כמעט במשך היום- מהבוקר, ועד לשעות אחה"צ המאוחרות. כמובן "מנמנמת", אבל בכל פעם לא יותר מחצי שעה-שעה. מתעוררת לעיתים תכופות. אוכלת כרגיל. לאחרונה הוחלפה התזונה לאינפמיל במקום מטרנה.
א. האם המצב תקין?
ב. האם יש קשר לשינוי תזונה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרמית
ד''ר הדר ירדני07/07/2009שלום רמית,
קרוב לוודאי שאין קשר לכלום.
זה דפוס השינה שלה.
מקווה לפחות שנותנת לך לישון בלילה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק פעיל מאודמיכלי07/07/2009
בני בן חמישה וחצי חודשים, תינוק מאוד מאוד פעיל. ההיריון והלידה היו תקינים ואין בעיות מיוחדות. שאלתי היא לגבי הפעלתנות שלו-הוא "חייב" לגעת בכל דבר ושולח ידיים עד שמגיע לחפצים ואם לא מצליח זה מתסכל אותו. הוא עובד המון עם הרגליים והידיים ונדיר לראות אותו שליו בשכיבה על הבטן או על הגב (אולי לדקה שתיים וזהו).הוא מסוגל להעסיק את עצמו לפרקים קצרים יחסית ואחרי כמה דקות "מקטר".לאחרונה החל לקטר הרבה כשנמצא על הבטן, הוא מנסה להתקדם ואם לא מצליח לו הוא בוכה. כשנמצא בעגלה (בתנועה) הוא רגוע בדרך כלל.
שאלתי היא האם זה מנבא על איזושהיא לקות למידה? בעיות קשב וריכוז וכו? יש לציין שהוא ישן בלילות ובמהלך היום (בלילה ישן 9 שעות ומתעורר פעם או פעמיים לאכול ובשעות היום אנו משכיבים אותו למנוחות כל שעתיים למשך 50 דקת עד שעה וחצי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיכלי
ד''ר הדר ירדני07/07/2009שלום מיכלי,
נשמע כמו כיף של ילד.
מאיפה המחשבה על בעיות למידה וקשב וריכוז? פשוט תינוק פעיל וסקרן.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא תינוק בן יומומירב07/07/2009
ד"ר הדר שלום רב,
אני בחודש 6 ושאלתי בנושא הטסת תינוק טיסה טרנס אטלנטית והוצאתו מהבית בימיו הראשונים.
הנני גרה בחו"ל, אמריקה, ואני מגיעה באזור חודש שביעי מאחר וברצוני ללדת בארץ.
שאלתי היא מתי ניתן לחזור עם התינוק לאחר היוולדו חזרה לאמריקה, מאחר ומדובר בטיסה טרנס אטלנטית שהינה ארוכה ומתישה. האם תריך לחכות 3 חודשים כמו שכולם אומרים או שלאחר חודש זה כבר בסדר?
בנוסף, לאחר שהתינוק נולד, האם יש זמן מסוים שיש לחכות לפני שמוציאים אותו מהבית ?
תודה רבה,
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירב
ד''ר הדר ירדני07/07/2009שלום מירב,
מקובל להגיד לא להוצא את הילד למקומות הומי אדם בחודש הראשון - קניונים וכאלו, ותמיד אני שואלת את עצמי "ומה קורה בברית??".
בכל אופן, נראה לי שאחרי חודש ניתן לטוס. כדאי לתת למצוץ או לאכול בזמן ההמראה ובנחיתה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)