מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבר מין קטן מהממוצע?נעמה07/07/2009
שלום
בני בן ארבעה חודשים כמעט ואבר המין שלו קטן משני סנטימטרים, מדוד מהבסיס וקצת מתוח. לפני הברית היה האורך כשלושה סנטימטרים. בעלי גבוה, מעל 1,90מ' ואבר מינו ארוך מהממוצע, כך שלא נראה שהסיבה גנטית.
אני מודאגת בנידון. האם אכן האורך קטן מדי, ואם כן האם יש טיפול בעתיד או כרגע?
תודה מראש!!!
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנעמה
ד''ר הדר ירדני07/07/2009שלום נעמה,
כדאי לפנות לאנדוקרינולוג או גנטיקאי לבירור.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום בידייםמנאר07/07/2009
שלום,
בני בן כשנה וחצי, כבר מלפני שנה מרגישים שיש לו חום בכפות ידייו ורגליו, מדידת חום תקינה, מה זה יכול להיות, ומה את ממליצה.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למנאר
ד''ר הדר ירדני07/07/2009שלום מנאר,
להפסיק למדוד חום.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה יש לו חום בידיים?
מנאר08/07/2009אני לא מודדת לו חום, אני מתקוונת שיש לו כל הזמן חום בידיים ורגליים, מרגישים כשנוגעים בהם, מה זה אומר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למנאר
ד''ר הדר ירדני09/07/2009שלום מנאר,
לא אומר כלום. יש כאלו שחם להם בקצוות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקתאילנה07/07/2009
שלום, התינוקת שלי נולדת במשקל 2.120 ק"ג בשל כך האכלנו אותה בצורה עקבית כל 3 או 4 שעות ועתה בגיל 5.5 חודשים היא שוקלת כ- 6 ק"ג.
עד עתה היא אכלה כל 4 שעות 5 ארוחות של 150 מ"ל בערך (לפעמים טיפה פחות) וזה כאשר הערנו אותה בלילה לאכול ואז היתה אוכלת 120-90 מ"ל בלבד.
היה נראה לי שבלילה היא לא תהיה רעבה, ואכן הלילה לא הערנו אותה והיא לא התעוררה וישנה את הלילה כולו ואף התעוררה בבוקר ולא דרשה אוכל.
הגדלנו לה את ארוחת הערב ל- 180 מ"ל מפחד של כמות קטנה מדי.
אם היא תאכל כ- 600-630 מ"ל ביממה זה יספיק?
מקווה שהייתי ברורה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאילנה
ד''ר הדר ירדני07/07/2009שלום אילנה,
בגיל הזה אמורה לאכול 120 מ"ל/ק"ג/יום.
באם שוקלת 6 ק"ג הרי 720 מ"ל ליום.
סדרו את הארוחות לפי זה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברשותך עוד שאלונת
אילנה07/07/2009תודה על תשובתך המהירה!!!
האם כדאי להגדיל את ה- 4 מנות ל- 180 מ"ל כל אחת או שעדיף לפצל ל- 5 מנות ולצמצם את הטווח בין הארוחות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאילנה
ד''ר הדר ירדני07/07/2009שלום אילנה,
שתי השיטות בסדר גמור.
מה שנוח יותר לילד ולכם.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת נהדרת! תודה על תושבותיך.
אילנה07/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוה במשך שבוע אצל תינוקתדאג המודאג07/07/2009
שלום,
לתינוקת שלנו,בת 9 חודשים, יש חום כבר שבוע ימים
החום מגיע ל 39.5 ומטופל בנר אקמולי כפעם ביום
רוב היום התינוקת משחקת ושמחה ולקראת הערב החום עולה והיא "מתלוננת"
היום עשינו לה בדיקת דם, מחר נקבל את התוצאות. התבקשנו לתת גם בדיקת שתן.
האם יש מקום לדאגה? האם חום שנמשך כשבוע הוא משהו לא רגיל?
הורים מודאגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למודאגים
ד''ר הדר ירדני07/07/2009שלום רב,
קרוב לוודאי שמדובר במחלה וירלית אם עד היום לא נמצא מוקד: אוזן, ריאות, שתן וכ"ו.
לא שכיח משך כזה, אך גם לא נדיר.
באם מתפקדת היטב, כפי שכתבתם, קרוב לוודאי שאין סיבה לדאגה.
יחלוף.
אולי החום ירד ותופיע פריחה - אדמדמת..
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות ומי שזיפיםמיכלי07/07/2009
בני בן חצי שנה סובל מעצירות, ניזון מסימילאק ויש שבועות בהם אין יציאה במשך שלושה ימים. אני מעוניינת לתת לו מים שהושרו בהם שזיפים, מהי הכמות המקובלת? האם ניתן לתת יותר מכפית ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרעות
ד''ר הדר ירדני07/07/2009שלום רעות,
יציאה פעם בשלושה ימים יכולה להיות תקינה. תלוי איך מרגיש.
אני לא רואה סיבה להגביל את כמות השתייה, זה כבר גיל שיכול לאכול שזיף, אם אין אלרגיה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי עליה נורמלית במשקל?דפנה06/07/2009
לד"ר ירדני - שוב שלום.
ראשית ברצוני להודות לך על תשובותיך היעילות והמהירות.
יש לי שאלה לגבי עליה נורמלית במשקל. אני רק אזכיר שבני הבכור בן חודש ואני רק מניקה ללא תוספות. לאחרונה הוא סובל מכאבי בטן וגזים. כששקלו אותו בטיפת חלב הוא עלה 300 גרם בשבוע. (הבנתי שעליה נורמלית היא 150 גרם בשבוע.)
שאלתי היא מהו הטווח הנורמלי: בין 150 גרם, ועד כמה גרם נחשב לטווח הנורמה? מתי זה חריג / מוגזם? והאם עליה של 300 גרם בשבוע היא עליה מוגזמת מידי?
אני שואלת משום שחברה שלי (שיש לה 2 ילדים והיא בעלת ניסיון יותר ממני) אמרה לי שזה נראה לה יותר מידי ושכנראה בגלל זה הוא סובל מגזים וכאבי בטן. ולכן רציתי גם לדעת האם עלי להגביל את כמות ההנקות או את זמני ההנקה? עד עכשיו הוא ינק כל שעה וחצי בשעות הבוקר (ובימים חמים אפילו יותר), ובלילה בערך כל 2-3 שעות.
מחכה לתשובתך ותודה מראש גם על התשובה הזו, ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לר
ד''ר הדר ירדני07/07/2009שלום ר,
בגיל הזה, תני לו מתי שרוצה. מוקדם מדי לחישובי ארוחות ודיאטות.
באזור גיל 3 חודשים אפשר להתחיל לסדר סדר יום קבוע.
תני תכשיר כנגד גזים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרציה בראש של התינוקת שליאמא מודאגת06/07/2009
מזה למעלה מחודשיים יש דמוי בצע אדום בראש התינוקת שלי בת 6 החודשים (כיום) שעם הזמן גדל. השיער של הבת שלי הוא כמו של בת שנתיים וכיסה את הכל. היום לקחתי אותה לרופא והוא הוציא לה מהראש לא אחרת מ- קרציה! שהתחילה לזחול. הרופא הרגיע אותי ואמר שהיות ולמזלנו אנחנו לא במדינות כמו בדרום אפריקה, קרציות לא מעבירות מחלות קשות ואין מה לעשות בדיקות דם או לדאוג. אני בכל זאת מאוד מודאגת ומלאת רגשי אשמה, אודה לקבלת חוות דעתך בנושא. האם יש צורך בבדיקה או בטיפול כלשהו? התינוקת מתנהגת ומתפתחת כרגיל (למעט שבשבועיים האחרונים היא לא יושנת הרבה, בלשון המעטה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא
ד''ר הדר ירדני07/07/2009שלום אמא,
קרציה יכולה לגרום לכאב ראש חזק מאד ולכן יתכן שהיו בעיות שינה.
באם הוצאה כל הקרציה בשלמות כולל הרגליים הרי שאין בעיה.
ישנן מחלות המועברות דרך קרציות גם בארץ! ולכן צריך לראות אם אין תלונות: חום, פריחה, הגדלת בלוטות לימפה ועוד.
כדאי לחפש מקור לקרציה- בע"ח וכדומה ולטפל בהתאם.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד אמא מודאגת (בקשר לקרציה)
מגי27/09/2010ואם הרגליים או חלק מהן נשארות בפנים?
מה הבעיה אז, איך זה מתבטא בהתנהגות או בגוף התינוק ואיך צריך לפעול?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת ישנה על האףחסוי06/07/2009
יש לי תינוקת בת 3 חודשים. במהלך הלילה - כמובן ישנה רק על הגב.
במהלך היום, כשאני לידה, ישנה על הבטן לפעמים. במקרה זה אני בהשגחה וניגשת כל מספר דקות.
הילדה אוהבת לישון על הפנים, כלומר כאשר המצח והאף מונחים על המזרן. האם יש לחשוש שעקב כך לא תצליח לנשום או שהיא יודעת לבד לחוש זאת ולשנות פוזיציה אם חלילה לא מגיע אויר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאם
ד''ר הדר ירדני07/07/2009שלום,
בדיוק מסיבה זו הוצאה ההנחייה של שינה על הגב.
מחקרים הראו שיתכן מאד והסיבה להפסקות נשימה ואף מות עריסה יכולה להיות מנח כזה של הפנים.
עדיף לא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה אצל תינוקתרקפת06/07/2009
בתי בת חמישה חודשים והתגלה לה אדמומיות בפות, בבדיקה אצל הרופא נאמר כי יש לה פטריה, הטיפול הוא מריחת משחה של טבע קוטן, שאלתי היא ממה הגיעה הפטריה והאם היא עוברת או חוזרת שוב ושוב, גם לאחר טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרקפת
ד''ר הדר ירדני07/07/2009שלום רקפת,
מדובר בתופעה לא נדירה בגיל הזה.
הסיבות: חושך, רטיבות וחום.
בהחלט יכול לחזור.
המלצות: חשיפה לשמש בשעות המתאימות, השארה ללא טיטול, החלפת טיטולים תכופה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה באיזור איבר המין
עינב05/11/2012שלום, בתי בת 14 חודשים. בשבועיים האחרונים יש לה פטריה באיזור הפות ועד פי הטבעת. רופא עור נתן לנו הידרואגיסטן ורופא הילדים נתן סילברול וביפנאזול (אני מקוה שלא טעיתי בשם). אין שום הטבה. היא מאד מגרדת, מאד כאובה, עד כדי שהיא לא ישנה טוב בלילה. אשמח בעצה בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה גיל לתת לילד לישון על כרית?אולה06/07/2009
שלום,
אני שמעתי שככל המאוחר - יותר טוב, אבל מתי זה "המאוחר" הזה? ילד שלי בן שנה ו-10 חודשים, ואני מתלבלטת...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאולה
ד''ר הדר ירדני07/07/2009שלום אולה,
כל עוד מסתדר ללא כרית אין בעיה. למה להוסיף?
בגיל הזה אין בעיה להשתמש בכרית. הסיבות לאי שימוש - כאבי גב וצוואר, פחד ממות עריסה - כבר נדיר בגיל הזה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת ישנה תחת מזגןדואגת06/07/2009
שלום דוקטור ירדני!
תינוקת בת 4 חודשים ישנה כשעה וחצי מתחת למזגן כאשר התריס של המזגן מופנה אליה. המזגן עבד על 27 מעלות, היא הייתה מכוסה בשמיכת קיץ וראשה מכוסה לסירוגין בחיטול טטרה. 27 מעלות אומנם, אך רוח מהמזגן קרה. איך יודעים שהיא בסדר וחלילה לא הצטננה. מה קורה עם ראש? כלומר האם גלי קור מהמזגן מגיעים ישירות לראש. בדרך כלל זה לא קורה, אך היום נשארה באשגחת בייבי סיטר וזה קרה.כרגע מתנהגת כרגילה, משחקת, התעשתה פעמיים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדואגת
ד''ר הדר ירדני07/07/2009שלום,
27 מעלות זה די חם!
קרוב לוודאי שאין בעייה.
כדאי לכוון את המזגן לחום/קור רצוי ולכוון גם את התריס כראוי.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה עח הגחוןשירלי06/07/2009
שלום רב,
בני בם 11 חוד' החליט סוף סוף להתחיל לזחול ומכיוון שהוא עדיין לא מרים את הברכיים אז הבוהן שלו משתפשפת ונראה שזה כואב לו זה נהיה ליבלות
שאלתי היא:
האם אפשר לשים לו יוד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי
ד''ר הדר ירדני07/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת החזירים- טיסה ללונדוןגילי06/07/2009
שלום רב,
אנחנו מתכננים לטוס ללונדון בסוף יולי עם שתי בנות (4,7) וצינוק שיהיה בן 4 חודשים. האם לאור הדיווחים על התפשטות המחלה באנגליה יש סיכון בכלל ולתינוק בפרט?
איך היית ממליצה להתגונן ולשמור על התינוק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגילי
ד''ר הדר ירדני07/07/2009שלום גילי,
כולם חשופים לאפשרות להדבק.
כדאי לא לשהות בחברת חולים או חשודים.
גם בארץ יש שפעת חזירים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפנים...אורלי06/07/2009
שלום,
בני בן 9 חודשים.
בשבועיים האחרונים התחילו להופיע פתעונים קטנים קטנין בפנים בעיקר באיזור האף ןלפעמים גם במצח ובסנטר. אני חייבת לציין שבני סובל מחום די כמו ההורים שלו, למרות שאנחנו כמעט רוב היום עם מזגן בימים חמים מאוד. אני מוצאת אותו מזיע. שאלתי היא האם זה פצעי חום? ללכת לרופא? חשבתי בהתחלה שזו אלרגיה כי התחלתי לתת לו מוצרי חלב אבל הפצעים הם רק באזור הפנים.
אודה לתשובתך
תודה רבה מראש
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאורלי
ד''ר הדר ירדני07/07/2009שלום אורלי,
קרוב לוודאי שמדובר בפצעים עקב חום וזיעה - חררה.
כדאי לשטוף את הפנים בסבון היפואלרגי אך לא "לשחק" עם הפצעים מדי.
לראות שאכן מאוורר בחדר ושבנך לבוש בהתאם לעונה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשא לתינוקאושרת06/07/2009
בוקר טוב!
על המנשא שקניתי לבני (מצ"ב תמונה) רשום שניתן לשים תינוק החל ממשקל 3.2 ק"ג ועד 11.8, אין כל התייחסות ליציבות ולגבו של התינוק.
כיום בני בן 3 חודשים,שוקל 5.230 ק"ג, האם זה בטוח ואחראי להניח אותו במנשא מסוג זה?
תודה רבה,
אושרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוב לוודאי שכן
ד''ר הדר ירדני07/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)