מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוגי מזון בהנקהענת13/07/2009
האם יש סוגי מזון שמומלץ לאכול בעת הנקה? או לחילופין סוגי מזון שצריך להימנע
לאכול? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרית
ד''ר הדר ירדני13/07/2009שלום שרית,
אין כל הגבלה, אכלי הכול!
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה בשינהחני13/07/2009
בתי בת שנה ו4חודשים ומאד מזיעה בלילה במיוחד בראש. הוספנו לה מאוורר תקרה ובחדר מאד נעים כך שלא נראה לי שזה כתוצאה מטמפ בחדר.
הבנתי שזה משהו נפוץ אצל תינוקות אבל באיזה גיל זה אמור להשתפר?
איך יודעים אם אצלנו זו בעיה ספציפית שייש לטפל בה, או חלק מאותה תופעה נפוצה?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחני
ד''ר הדר ירדני13/07/2009שלום חני,
סביר להניח שאין סיבה לדאגה.
יש כאלו שמזיעים בלילה ולא תמיד זה עובר. בכל אופן אין גיל מסויים.
כדאי שלא יהיו מצעים שגורמים להזעה רבה יותר - כמו סטן למשל.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהשירלי13/07/2009
שלום
בני בן 11 חוד' , האם אני יכולה לתת לו לאכול הכל כלמר גם מה שאני אולת כמובן לעזור לו להתרגל להיפתח למזון חדש?
עד עכשיו הוא אוכל פירות טחונים בבוקר, ירקות טחונים בצהריים, מעדן אחה"צ [גמדים]
האם הוא יכול לאכול כבר חביתה עם עגבנייה, קוטג', גבינות לבנות למינהין, ספגטי כמובן חתוך אורז, בשר ,עוף חותך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשירלי
ד''ר הדר ירדני13/07/2009שלום שירלי,
לא בכזאת התלהבות. התחילי לאט לאט כל מספר ימים משהו נוסף, לחוד. חלב ניגר רק אחרי שנה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיהוקיםנועה13/07/2009
בני בן שבעה שבועות שהקן לא קטן... האם זה בסדר להניח אותו על הגב כשהוא משהק? הוא יכול לשהק גם רבע שעה רצוף, האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיהוק
שירלי13/07/2009היי,
רציתי לסייע לך, רצוי שהתינוק שלך לא ישכב בזמן שהוא משהק כי הוא עלולו להיחנק .
תעסי לו את הגב השיהוק יחלוף לו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתמי
ד''ר הדר ירדני13/07/2009שלום תמי,
כדאי שיהיה בזוית של 45 מעלות לפחות - בסל קל למשל, או על הידיים.
למרות שקרוב לוודאי שמדובר בגיהוק שאינו מזיק, כדאי להיות בטוחים שלא מדובר בהחזר מזון מהקיבה לוושט שיכול לעיתים לגרום להקאה, ולשאיפת מזון לריאות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאפרת12/07/2009
בני בן 3 חודשים ניזון מתמ"ל נוטרמיגן כחודשיים בשל בעיות עיכול . עד היום היה נותן צואה כפעם ביום , היום נתן צואה כ5 פעמים צואה צהובה עם ריר.. אחרי כל ארוחה ואפילו שתיית מים.
עד היום הצואה הייתה ירוקה בגלל הנוטרמיגן . מה זה יכול ליהיות?
אשמח לקבל תשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאפרת
ד''ר הדר ירדני12/07/2009שלום אפרת,
יתכן ומתחיל מה שנקרא גסטרואנטריטיס - דלקת מעיים.
אם ימשיך לשלשל יש לדאוג שאינו מתייבש. לא להתעקש על אוכל אבל כן על שתייה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תיאבוןליטל12/07/2009
שלום רב ותודה על עזרתך.
בני יהיה בעוד שבועיים כבן חצי שנה. לאחרונה הוא איבד את התיאבון שלו במשך היום, אוכל בסביבות 120 מ"ל לארוחה, לפעמים קצת יותר. המצב המתואר החל לפני כשבוע לערך. יש לציין שבמהלך הלילות הוא אוכל יותר טוב מתוך שינה. במהלך היום הוא מאוד פעיל, עומד על שש ומנסה להתקדם ולגעת בכל מה שרואה סביבו. הוא מקטר די הרבה תוך כדי משחק, אני חושדת שמתחילות לצאת לו שיניים.
יש לי שתי שאלות-
מה יכולה להיות הסיבה להיעדר תיאבון בהיעדר בעיה רפואית?
מהם הסימנים לבקיעת שיניים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליבנת
ד''ר הדר ירדני12/07/2009שלום ליבנת,
הון אמור לאכול 120 מ"ל/ק"ג ליום. אז עשי חשבון לפי מספר הארוחות שאוכל ביום.
מומלץ לא להאכיל מתוך שינה!!
יתכן שמתחילות לבקוע שיניים אפשר לרכוש תכשיר כנגד כאבי חניכיים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמפולינהנועה11/07/2009
האם יכול להגרם נזק מישיבה בטרמפולינה (עם הרטט מופעל) לתינוק בן שישה שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתמי
ד''ר הדר ירדני12/07/2009שלום תמי,
לשם מה הגרייה המיותרת הזאת?
נשמע מאד לא נעים לתינוק כזה קטן ובכלל.
נענוע ביד, לפי הצורך הרבה יותר מתאים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים ונזלת ממושכתצביה10/07/2009
שלום,
ליטם בן שנה וחצי. לפני כחודשיים היתה לו דלקת עיניים שטופלה במשך 5 ימים בטיפות 3 פעמים ביום ומישחה לפני השינה. הדלת עברה תוך מספר ימים. אך לאחר חודש הופיעה שוב ואני היתחלתי ללא פנייה לרופא באותו הטיפול, זה עוזר אך לזמן קצר, זאת אומרת שלאחר מספר ימים חוזרת שוב מוגלה בעיניים ותמיד לאחר שקם משינה העיניים דבוקות. יחד עם דלקת העיניים ישנה גם נזלת כבר מעל חודש שלא עוברת, אני מטפטפת לו טיפות אף לתינוקות (מי מלח) כ פעמיים ביום כשיש לי אפשרות כיוון שרוב היום בגן וזה לא עוזר.
מעבר לכך מיתנהג רגיל ואין חום. האם בכל זאת יש צורך לפנות לרופא, או שלחכות עוד קצת ואולי יעבור. כיוון שהבנתי שאין טיפול אחר....
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לצביה
ד''ר הדר ירדני11/07/2009שלום צביה,
נשמע שאת עושה כל שצריך.
סביר להניח שהמוגלה בעיניים כעת קשורה בנזלת ובדלקת של דרכי הנשימה העליונות.
לדעתי מספיק לנגב בבוקר עם צמר גפן טבול במים או תה פושר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בראש ובפניםפני10/07/2009
שלום,
לבתי בת החודשיים יצאו המון פצעים קטנים בראש ובפנים. האם יש טיפול לפצעים , האם רצוי לשטוף במים עם סבון? וכמה פעמים ביום ? או פשוט להמתין שעברו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לפני
ד''ר הדר ירדני10/07/2009שלום פני
קרוב לוודאי שמדובר בפצעים הקשורים להריון וללידה (הורמונים).
לא לגעת יחלוף.
להתנהג כרגיל.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד ראשאולגה09/07/2009
שלום רב!
הילד שלי בן שנתיים וחצי. מגיל 6 חודשים מגרד את הראש , במיוחד כאשר הוא אייף או רוצה לישון. החלפתי כמה פעמים את השמפו, עשינו תספורת קצרה, אך שום דבר לא עוזר. מה עושים? למי אפשר לפנות? האם הדבר יכול להצביע על ביעה נוירולוגית או פסיכולוגית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאולגה
ד''ר הדר ירדני10/07/2009שלום אולגה,
נראה לי שזו הדרך להירדם. יש ילדים שזה מה שנרגיע אותם.
לדעתי אין סיבה לדאגה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא "גרעפסים" ותזונהחסוי09/07/2009
שלום רב. בתי בת שלושה חודשים.
עד לפני כשבועיים היתה אוכלת קצת יותר ממה שצריך (לא מצליחה למשוך 3 שעות בין ארוחה לארוחה). ואכן עלתה במשקל (נמצאת באחוזון גבוה של המשקל).
לפני כשבועיים עשיתי לה חיסון רוטה. במהלך השבועיים האחרונים, חלה ירידה בתיאבון (אוכלת, ועולה במשקל אך יחד עם זאת כאילו נפגע לה התיאבון). לציין שגם היו מס ימים ששילשלה ואף הקיאה פעמיים לאחר החיסון. כעת אין שילשולים ולא מקיאה אך יחד עם זאת ירדה בכמות המזון שצורכת. שוב אני מדגישה שהיא במשקל יפה ונבדקה אצל הרופאה במהלך השבוע האחרון והיא היתה מרוצה ממנה . האם הירידה בתיאבון צריכה להדאיג? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לשאול לגבי הגרעפסים
חסוי09/07/2009שכחתי לשאול: דפוס ההתנהגות במהלך אכילה: אוכלת כ-70-80 ואז מוציאה את הבקבוק מהפה כיון שיש לה גרפס. ואז, זה מציק לה....והיא קמטרת מאוד עד שיוצא הגרעפס. לפעמים אפילו בוכה ומזיזה את הגוף מכאב. כאשר יוצא הגרעפס הכל בסדר ואז מבקשת להמישך לאכול. (אניל א מניקה כפי שבוודאי הבנת). האם זה בסדר? האם יש בעיה בקיבה שלאחר כחצי מהארוחה הילדה חייבת גרעפס? שוב תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר הדר ירדני10/07/2009שלום,
נראה לי שהכול תקין - בנוגע לשתי השאלות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שינהפני09/07/2009
שלום,
בתי בת חודשיים סובלת רבות מגזים. הבעייה שהיא לא ישנה כמעט ביום בכלל, ואם נרדמה עליי לאחר מספר דקות ברגע שאני מעבירה אותה למיטה היא מתעוררת לגמרי ויכולה להחזיק מעמד שעות ללא שינה במהלך היום . בלילה היא ישנה לפעמים שלוש שעות ומתעוררת לאכול ולאחר כשעה נרדמת שוב לשעתיים.אציין כי כאשר נולדה היא הרבתה לישון גם ביום וגם בלילה. שאלתי האם יש צורך לפנות לבדיקה אצל רופא ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לפני
ד''ר הדר ירדני10/07/2009שלום פני,
לא, יש תינוקות שזה דפוס השינה שלהם.
אבל נסי להרגיל להרדם במיטה ולא עליך.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היימאמי09/07/2009
זאת אני שוב..רציתי להגיד שהרגישות אצל בני כמעט ונעלמה אבל בכפות ידים עגיין רואים האם זה בגלל שנוגעים בדברים שונים לכן לוקח זמן להחלים? האם רגישות באיבר המין גם לוקח זמן להחלים למרות שיש רק נקודה קטנה ממש וגם בתחת כי הוא מתלונן מאיברים אלה הכי הרבה למרות שהרופא אמר שהכל בסדר אני עדיין מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט יתכן
ד''ר הדר ירדני10/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת...ללה09/07/2009
שלום רב!
ראשית-תודה לד"ר הדר על התשובות המהירות ומקצועיות.
שנית-אני אם טריה,חדשה במקצוע ויש לי מס' שאלות:
ביתי המקסימה אוטוטו בת חודשיים ובוכה הרבה כבר מיום לידתה. אמרו לי שזה גזים וניסיתי לתת לה כל מיני סוגי תרופות(טבעי ולא טבעי)אך זה לא עזר הרבה.כשבוע לאחר לידתה ראיתי שהיא מגרדת (מנסה בכל אופן) את עצמה בעיקר בפנים,מאחורי האוזניים והקרקפת ואף החלו להופיע לה פצעונים קטנים בפנים(כעין פריחה). ושוב יודעי דבר אמרו לי שזה חררה מהחום,חלק אמרו שזה הורמונים שלי שעוברים אליה בהנקה וכדאי לשים קצת חלב אם והם יעלמו אך גם זה לא עזר הרבה.כמו כן היא ממש לא רגועה גם כשאוכלת(רק הנקה) היא בתנועה וזזה כל הזמן כאילו משהו מפריע לה.גם בשינה היא לפעמים משתנקת (כאילו אין לה אוויר לנשום)ומחרחרת(אגב הרופאה בדקה את הריאות ואמרה שהכל תקין ב"ה).לפני כיומיים היה לה אדמומיות סביב לעיניים(בעפעפיים) והתחלתי לחשוש אולי היא אלרגית לחלב כיון שאני אוכלת בעיקר מוצרי חלב.לבנתיים הפסקתי לאכול מוצרי חלב ותוך כדי לקחתי אותה לאלרגולוג שעשה לה טסט לחלב ואמר שהיא לא אלרגית לזה.אך יש לציין שמאז שהפסקתי לאכול מוצרי חלב (לפני כיומיים) נעלמה לה הפריחה אך היא עדיין מתגרדת אבל פחות.האם יכול להיות שהיא לא אלרגית לחלב אבל בכל זאת מוצרי החלב מפריעים לה???היא יש קשר בין התזונה שלי לחירחורים ולהשתנקויות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא
ד''ר הדר ירדני09/07/2009שלום אמא,
נראה לי שאת ממש מבוהלת. אז להרגע.
הפצעונים קרוב לוודאי קשורים להורמונים של הריון ולידה ובדרך כלל מציקים להורה יותר מאשר לילד אז להניח.
בקשר להתפתלויות - חפשי תכשיר מתאים לכאבי בטן, נראה לי שזה העניין.
תאכלי כל מה שאת אוהבת - קרוב לוודאי שלא קשור לתלונות או להרגשתה.
תראי שלא אוכלת מדי - יכול לגרום לכאבי בטן ושאר ההשתנקויות שאת התארת.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת כבת חודשייםללה09/07/2009
שלום רב!
ביתי כבת חודשים ולאחרונה היא התחילה הרבה להוציא את הלשון(מוציאה ומכניסה-כעין ליקוק)למצוץ את כף היד שלה ולצקצק בפה האם יכול להיות שזה כאבי שיניים/חניכיים או שזה מוקדם מידי???
עוד משהו שמטריד אותי זה שלפעמים אחרי מקלחת כשאני מורחת לה קרם לחות בחלק העליון של הגוף(החזה,כתפיים וידיים) היא פתאום מתפרצת בבכי היסטרי בלי שום הקדמות ונראה שמאוד כואב לה המגע,הבכי הזה קורה לפעמים גם כשמרימים אותה. מה אני יכולה לעשות במקרה כזה???יש צורך ללכת לאורטופד???
אגב היתי מס' פעמים אצל רופאת ילדים שבדקה אותה ואמרה שהכל תקין ושהיא עולה יפה במשקל.
אשמח לקבל את תשובותיך בהקדם
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא
ד''ר הדר ירדני09/07/2009שלום אמא,
את מתארת שתי תופעות קשורות או לא.
שיניים - מוקדם מדי.
בהחלט יש מקום לבדוק האם ישנו מוקד לכאב באזור הגוף העליון ושווה אולי בדיקה מכוונת לצורך הזה. מדוע שלא תדגימי לרופא?
בקשר להוצאת לשון - יתכן וכלום אבל גם כדאי לבדוק.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ללה09/07/2009תודה רבה על התשובות(שתיהן) הרגעת אותי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)