מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום, רציתי לשאול...אמא ל16/07/2009
שלום רב,
אצל התינוקת בת 7 שבועות, היה חשד לרפלוקס, תזונה הוחלפה לאינפמיל. מאז כמעט ואין פליטות, ונראה שהתינוקת מעט יותר רגועה. עם זאת, האכלה בשעות הערב-לילה, הופכת לסיוט. אוכלת קצת ובוכה, עוד קצת ושוב בוכה. נראה גם שיש יותר גזים בשעות האלה, אולם הבכי קשור להאכלה.
שאלתי היא, האם צרבת יכולה להופיע רק בשעות אלה ובבוקר זה בסדר? האם כדאי להתחיל בנוסף טיפול בזנטק ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאמא של יובל,
ד''ר הדר ירדני19/07/2009שלום אמא,
כדאי להאכיל בתנוחה מורמת ולא בשכיבה. להחזיק מספיק זמן לפני ההשכבה.
בהחלט יתכן שבלילה ישנה פחות הקפדה.
כדאי לתת משהו נגד גזים.
לגבי טיפול תרופתי - כדאי להתייעץ עם רופא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול?אמא בוגרת16/07/2009
שלום.
בתי בת חודש וחצי בערך. זה היום הרביעי שהיא עושה קקי פחות או יותר אחרי כל ארוחה (קודם עשתה פעם ביומיים-שלושה, בהחלט שינוי דרסטי). חוץ מזה, אין שום שינוי בהתנהגות - אוכלת כרגיל (בערך 650-700 ליום), ישנה וערה בזמנם הרגילים שלה, לא בוכה יותר מקודם, ביקצור - חוץ מהקקי שום שינוי אין.
הקקי עצמו צמיגי קצת לפעמים, עם נקודות בהירות כאלה. זה לא נראה לי תקין, אני חושבת שזה שלשול. מה עושים? אני נותנת לה קצת חליטת קמומיל שאני עושה מצמחי קמומים מיובשים שאמא שלי קנתה בבית מרקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנויה
ד''ר הדר ירדני19/07/2009שלום נויה,
תינוקות יכולים לעשות יציאה אחרי כל ארוחה וזה תקין.
הייתי מציעה להמנע מכל מיני חליטות לא בדוקות.
ניתן להראות דגימה לרופא.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עדיין מודאגת!
אמא בוגרת20/07/2009תודה על התשובה, דוקטור.
השלשול נמשך כבר שבוע. הצבע הפך לצהוב והטקסטורה התקשתה, אבל: נויה עושה קקי לא תמיד אחרי ארוחה, לפעמים בין הארוחות. כבר אדום לה בטוסיק מסביב לפי הטבעת, כי היא עושה קקי כמה פעמים ביום. זה כבר גורם לה לכאבים כנראה, כי לפעמים היא בוכה לפני או תוך כדי שהיא עושה קקי, - והיא לא ילדה בכיינית בכלל, היא לא בוכה אם משהו לא ממש מציק לה.
בנוסף, היא פולטת או מקיאה בין הארוחות לפעמים (לא תמיד), ופתאום יש לה בלגן עם האוכל. אתמול היה לה תיאבון מוגבר, ואילו הבוקר היא לא גמרה את ארוחת ה-9 בבוקר שלה. היא אוכלת סימילאק, והבוקר במקום ה-120 הרגילים שלה היא גמרה רק 80 ולא רצתה יותר - דבר מאוד מוזר ולא שגרתי אצל נוי'צ'קה.
נויה בת 6 שבועות, שוקלת בערך 5 קילו ובד"כ ילדה שמחה וחייכנית. משהו מציק לה כיום. אנחנו גרים בישוב קטן, יצא שכל הרופאים בחופשה ואין רופא מחליף, גם אחות טיפת החלב בחופש ואין לה מחליפה. מה לעשות? אני בלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לנויה
ד''ר הדר ירדני21/07/2009שלום נויה,
איפה אתם גרים ואיך אין רופא?
נראה לי שיש מקום לבדיקת רופא.
אם אין רופא נראה לי שצריכים, בקופה בה אתם חברים, לאשר לכם פנייה פטורה מתשלום למיון. לצערי אני לא אוכל לפטור אתכם.
זה מול הקופה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראשנועה16/07/2009
בטיפת חלב האחות אמרה לי שהיקף הראש של בני קטן ואינו צומח בהתאם לאחוזון. בני בן שבעה שבועות (היקף הראש 37.9 ) ונראה לי שהוא מתפתח טוב לגילו: החל לחייך השבוע, עוקב במבטו אחרי אנשים ועצמים ומרים ראש בשביבה על הבטן. ממה יכול לנבוע ההיקף הקטן ומה זה בעצם אומר? ( לי ולבעלי אין ראשים קטנים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתמי
ד''ר הדר ירדני19/07/2009שלום תמי,
היקף ראש שלא גדל בהתאם בהחלט מצריך בירור.
היקף ראש ממוצע בלידה 35 ס"מ. בגיל 6 ח' 44 ס"מ ובגיל שנה 47 ס"מ.
יש לבדוק האם המרפסים והתפרים פתוחים.
לא יודעת מה היה ההיקף בלידה ומאין הגיעו למסקנה הנ"ל.
כדאי לפנות לרופא לבדיקה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים
נועה20/07/2009היקף בלידה- 35.5
משקל בלידה 3180
היקף בגיל 7 שבועות -37.9
משקל 4800
האם הנתונים חריגים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתמי
ד''ר הדר ירדני21/07/2009שלום תמי,
קשה להגיד. כדאי עוד בדיקה.
חשוב גם לראות באם המרפסים פתוחים. האם היה לחץ על הראש בלידה ועוד.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיה ראשונה-איך נכון לעשות?ענת16/07/2009
איך להחזיק את התינוק? והאם כדיא מההתחלה להשתמש באמבטיה שקנינו עם המתקן?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרית
ד''ר הדר ירדני19/07/2009שלום שרית,
אין פטנט ייחודי. אם הטבור עוד לא נשר צריך לדאוג שלא ירטב ולייבשו היטב בסיום. כמובן, ראש מעל המים. בהחלט ניתן להשתמש במתקן.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון אקמולי לתינוקותרות15/07/2009
שלום דוקטור.רציתי לדעת האים מינון של נר אקמולי 80mg לתינוקת בת שנה וארבע חודשים במשקל 11ק"ג כל 6 שעות הוא מינון מתאים להורדת חום?התינוקת לא חולה עכשיו .בדרך כלל תינוקת בריאה ואני פשוט רציתי שיהיה לי בבית וזה מה שהרוקחת נתנה לי. רציתי לדעת שזה בסדר .מכיוון שזכור לי שפעם קניתי נרות של 150מג והיתה במשקל 10קג והרופא אמר בזמנו שזה בסדר .ידוע לי שסירוףדרך זה רצוי .אשמח לקרוא את תשובתיך.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרות
ד''ר הדר ירדני19/07/2009שלום רות,
סירופ תמיד טוב יותר גם כי יודעים לכוון את המינון, גם כי יודעים איך נספג בגוף.
לגבי נרות: נר "קטן" של 150 מ"ג מתאים לילד השוקל 10 ק"ג. נר של 250 מ"ג מתאים ל 16.5 ק"ג.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחצה בים ובבריכהמירב15/07/2009
שלום רב,
יש לי תינוקת בת 4 חודשים . אנו מתכננים חופשה בצפון ( כנרת וצימר עם בריכה) . מהן ההנחיות לגבי כניסה של פעוטות לים או לבריכה ? אודה מאוד לתשובה בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירב
ד''ר הדר ירדני15/07/2009שלום מירב,
אין כל בעיה - להיפך.
רק לבדוק שמבחינה בטיחותית אין בעיה - כלומר, השגחה צמודה צמודה,
לבוש מתאים - עדיף לא חושפני.
לנגב אוזניים עם מגבת אחרי הטבילה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ספירת דם לתינוק 10 ימיםאלכס15/07/2009
שלום דוקטור,
בתי בת 10 ימים .
אחרי לידה בוצע ספירת דם ו Platelets היו נמוכים
בשיחרור מבית חולים קיבלנו הפנייה לביצוע בדיקה חוזרת
אלא תוצאות של בדיקה ( 10 ימים אחרי לידה)
WBC-Leucocytes 7.90 10*3/micl 6,00 - 17,5 .(.*........).
RBC-Red Blood Cells 5.30 10*6/micl 3,90 - 5,50 .(........*.).
Hemo 18.20 g/dl 11,10 - 14,1 .(..........)*
Hema 52.60 % 28,00 - 50,0 .(..........)*
MCV-Mean Cell Volume 99.00 fl 86,00 - 108, .(.....*....).
MCH-Mean Cell Hemoglo 34.30 pg/cell 24,00 - 35,0 .(........*.).
MCHC Hb cont. 34.60 g/dl l 32,00 - 37,0 .(....*.....).
RDW-Red Cell Distri.W 15.30 % 11,60 - 15,0 .(..........)*
Platelets 135.00 10*3/micl 84,00 - 478, .(*.........).
עשוי פעמיים
MPV-Mean Platelet Vol 12.50 fl 8,50 - 12,9 .(........*.).
Ne % 26.8 % 17 - 48 .(..*.......).
Lymp % 56.2 % 67 - 77 *(..........).
Monocytes % 13.4 % 3 - 13 .(..........)*
Eosi % 2.8 % 0 - 3 .(........*.).
Basophils % 0.80 % 0 - 1 .(.......*..).
Neut # 2.10 # 1,00 - 8,50 .(*.........).
Lymp # 4.40 # 4,00 - 13,5 .(*.........).
Monocytes # 1.10 # 0,60 - 1,00 .(.........*).
Eosi # 0.20 # 0,30 - 0,50 *(..........).
Basophils # 0.10 # 0,00 - 0,20 .(....*.....).
האם בדיקה תקינה,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר הדר ירדני15/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גוף תינוקסיון14/07/2009
שלום,
בני בן 5 חודשים ובחודשים האחרונים שמתי לב שכשאני נוגעת בו ביומיום הגוף שלו די חמים, וכשאני מודדת לו חום מדי פעם אני מגלה שהחום גוף שלו נע בין 37.7 ל- 38 מעלות בלי קשר לחיסון או לפעילות כזו או אחרת.
ביומיום הילד פעיל, משחק, צוחק, אוכל, יש לו לפחות יציאה אחת ביום, ישן בלילה לפחות 5-6 רצוף ואף ישן ביום. מה שכן שמתי לב שיש לו זיעה קרה ברגליים ובידיים גם ביום וגם בלילה.
אני דואגת שישהה בטמפ' חדר שלא עולה על 25 מעלות ולא מלבישה אותו בבגדים בבית חוץ מבגד גוף קצר ומחוץ לבית מוסיפה לו מכנס קצר או גרביים.
אני מודאגת וחוששת היות ואני לא יודעת מה יכולה להיות הסיבה לעליית חום שכזו? האם זה תקין או צפוי להסתדר? האם צריך לראות רופא מומחה כלשהו?
תודה
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ככל שידוע לי
חיה14/07/2009שלום,
ככל שידוע לי חום הגוף של תינוקך תקין לחלוטין. רופאים טוענים שרק מעל טמפטורת חום של 38.5 יש צורך בתרופה להורדת חום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לסיון
ד''ר הדר ירדני15/07/2009שלום סיון,
להפסיק למדוד חום.
את מתארת ילד חמוד ופעלתן.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קימה מוקדמת בבוקרחייקי14/07/2009
שלום יש לי ילד בן שנה ותשעה חודשים. עד לפני כשלושה חודשים היה הולך לישון ב21:00 בערב וקם לא לפני 09:00 בבוקר.
בשלושת החודשים האחרונים הוא עדיין הולך לישון באותה שעה אך קם בבכי בשעה 06:00 או בין 07:00-08:00 בקביעות ללא קשר לשעת השינה שלו.
מדוע הדברים השתנו ומתי הם יחזרו למוטב. נאמר לי בזמנו שזה קשור בגדילה שלו והוא יחזור לישון עד מאוחר. האם זה נכון ומתי זהיקרה?
לגבי השינה שלו- הוא ישן רצוף במיטתו שלו. נרדם לבד וישן בכייף עד הבוקר.
באם הוא מתעורר בשעה 06:00 אני מביאה אותו למיטה שלנו ואז אנחנו בד"כ ממשיכים לישון
אודה על העזרה,
תודה חייקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחייקי
ד''ר הדר ירדני15/07/2009שלום חייקי,
יתכן מאד שזה מספיק לו.
צריך לראות אם לא קר/חם לו מדי, אם הוא לא רעב..
לא הייתי מרגילה להכניס למיטה שלכם. יהיה קשה מאד לגמול אותו מזה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכוונה בטיפול בתינוקמאיה14/07/2009
שלום,
בני נולד בשבוע 31 ונאלץ לעבור מס' ניתוחי מעיים. כיום הוא בן 6 חוד' כרונולוגית ו- 3.5 חוד' מתוקן.
כמובן שאנו במעקב מתמיד בטיפת החלב ובהתפתחות הילד. הרופא המטפל המליץ לא להכניסו עדיין למסגרת. למרות זאת, אני עדיין חשה שברוב שעות היום הוא חסר מנוחה ודרוך. הוא דורש את מלוא תשומת הלב ואלמלא כך הוא מקטר ובוכה.
הייתי שמחה באם תייעצי לי לגבי "מקום" שנותן הכוונה לטיפול בתינוק. אני לא יודעת אם קיים- אבל היה עוזר לי מאד באם מישהי הייתה מסתכלת על הטיפול בו במהלך מס' שעות ביום ונותנת הכוונה מקצועית ועצות. (כמו בהרבה מתכניות הריאליטי הקיימות בתקשורת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי מושג - סליחה
ד''ר הדר ירדני15/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תינוק שרק נולד תמיד צריך להשכיבענת14/07/2009
אותו רק על הגב? או לפעמים רצוי לסובב אותו לצדדים,ועל הבטן? האם רק אחרי שהתינו ק
עשה גרפס - ניתן בכלל להשכיב אותו?מה אפשר לעשות בכדי למנוע אתל התינוק גזים,אם בכלל? שמעתי שיש איזה בקבוק מסויים?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרוית
ד''ר הדר ירדני15/07/2009שלום רוית,
הנחיות משרד הבריאות ואיגוד רופאי הילדים הם להשכיב ילד על הגב בלבד, כשהוא ישן, עד גיל 6 חודשים.
בזמן ערות ניתן להשכיב ורצוי להשכיב על הבטן.
ניתן לרכוש תכשיר כנגד גזים. ישנם אכן בקבוקים מתאימים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדברת מזיקיםקטיה14/07/2009
שלום!
יש לנו תינוקת בת 3.5 חודשים. אנחנו רותים לעשות הדברה בבית ( ניסינו לוותר, אבל זה ממש בלתי אפשרי). לא יודוע לי איזה חומר זה, אחרי הדברה אנחנו 3 ימים לא נהיה בבית. בית קטן, קומת קרקע ולא מאוורר טוב. האם זה מספיק? האם אני צריכה לארוז דברים של התינוקת בשקיות ניילון? איזה אמצעי זהירות אנחנו צריכים לנקוט?
תודה .
קטיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקטיה
ד''ר הדר ירדני15/07/2009שלום קטיה,
נראה לי שלצאת מהבית לשלושה ימים זה מספיק.
כמובן כשחוזרים קודם מאווררים ומנקים ואח"כ חוזרים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותנ.14/07/2009
שלום,
בני בן שבועיים , וזה שלושה ימים שהוא סובל מעצירות
משתדל לעשות אבל לא מצליח , הוא לא רגוע..
מה עליי לעשות? לפנות לרופא ילדים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנ.
ד''ר הדר ירדני15/07/2009שלום נ.
תינוק יונק יכול לעשות יציאה גם פעם בשבוע וזה בסדר בתנאי שהוא מרגיש טוב.
את מציינת שהוא אינו רגוע ולכן כדאי להתייעץ ולראות מה ניתן לעשות.
האם לתת תכשיר נגד גזים או משהו אחר.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקלג'ני13/07/2009
שלום
ביתי בת שנה וחי בביקור אחרון בטיפת חלב שהיה אתמול 12/7 התפתחות גיל שנה וחצי משקל גובה וכו'. הילדה שוקלת 13 ק"ג גובה 85/86 סמ'. היא נמצאת באחוזון 90 משקל ואחוזון 95 גובה.
נולדה במשקל 2276 ק"ג וגובה 47 סמ'. אני ובעלי די גבוהים כך גם יתר המשפחה.
אחות טיפת חלב אמרה שהמשקל די בסדר כי היא גבהה מאוד. לעומת זאת רופאת טיפת חלב אמרה שהיא עלתה הרבה והיא מגיל שנה (10400) היא אמרה שמשקל בו היא נמצאת היום היא צריכה לעלות על גיל שנתיים.
היא תינוקת שאוכלת מידי פעם גם עוגיות במבה פחות פירות אוהבת מאוד אני אתחיל לשמור על מה שהיא אוכלת כי עד עכשיו הייתה עם מטפלת אני כרגע בבית חופשה (מורה) האם זה משקל גבוהה מידי הילדה התחילה לזחול רק בגיל 9 חודשים גחון 10 וחצי חודשים שש והלכה בגיל שנה ו-3 .
קצת מוטרדת מהעניין אשמח לקבל תגובה.
תודה ג'ני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לג'ני
ד''ר הדר ירדני13/07/2009שלום ג'ני,
ברגע שהילדים מתחילים לרוץ הם יורדים במשקל. מה גם שנראה שהמשקל והגובה שלה באותו אחוזון.
לא צריך לעשות דיאטות אך בהחלט כדאי ללכת על מזון בריא ופחות על נשנושים. למרות שצריך גם לתת לפעמים נשנושים ומתוק.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
ג'ני13/07/2009תודה על התשובה. אז מה שאת אומרת בגלל שהגובה והמשקל באותו אחוזון זה מתייצב? כמובן שאני אשמור על המשקל שלה יותר היא גם אולכת לגן בספטמבר.
היא נחשבת לשמנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לג'ני
ד''ר הדר ירדני15/07/2009שלום ג'ני,
לא, היא בסדר, הגובה והמשקל תואמים.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי ללא הפסקהללה13/07/2009
שלום רב
בתי בת חודשיים, וכל לילה היא בוכה (צורחת) עד כמעט 4 לפנות בוקר, לפעמים היא מקיאה(יכול להיות מהבכי) ואז היא מתעייפת ונרדמת עד 1 בצהריים לאחר מכן היא ישנה ביום אולי שעה (במצטבר) ואז שוב מתחיל הערב ושוב צורחת יש לציין שהבכי שלה ממש היסטרי...
קניתי לה מס' תכשירים של גזים והם לא עזרו לה ולאחרונה נתתי לה משכך כאבים ואכן היא נרגעה אך אתמול בלילה שום דבר לא עזר לה, היא התפתלה מכאבים עד חמש וחצי בבוקר ורק אז נרדמה.
יש לציין שתוך כדי הבכי היא נרדמת ואז מתעוררת שוב מהכאב. האם זו תופעה שכיחה של גזים או שכדאי ללכת בכל זאת לבדיקה אצל רופא????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדרומית
ד''ר הדר ירדני13/07/2009שלום דרומית,
למרות שזו תופעה שכיחה כדאי בכל זאת פעם אחת לפנות לרופא ע"מ שאכן יראה שהכול בסדר.
כדאי לרכוש תכשיר כנגד גזים שעוזר ולתת באופן קבוע.
לא הייתי ממליצה על מתן קבוע של תרופות אחרות.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוטרמיגן
ללה13/07/2009שלום רב!
כרגע חזרתי מרופא הילדים שבדק את ביתי ואמר שבבדיקה הכללית היא בסדר אבל המליץ לי לנסות לתת לה תמ"ל נוטרמיגן.רציתי לדעת האם יש לזה תופעות לוואי???והאם כדאי להתחיל עם התמ"ל בלילה???(עד עכשיו היא רק ינקה)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדרומית
ד''ר הדר ירדני15/07/2009שלום דרומית,
לא הבנתי את ההמלצה. להוסיף להנקה נוטרמיגן או להחליף?
אני לא הייתי מפסיקה הנקה בשום אופן.
האם הוא חושב שהיא רעבה? האם לא עלתה היטב במשקל?
הוספת כלכלה יכולה להחמיר את כאבי הבטן.
כדאי לראות בדיוק מדוע מומלץ.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוטרמיגן
ללה15/07/2009שלום ד"ר!
עד לפני כשבוע היא היתה עולה במשקל בממוצע 150 גרם בשבוע.
לאחרונה היא החלה להקיא כמעט כל ערב(אולי מרוב בכי???) וזה ניכר במשקל- עלתה 80 גרם בשבוע. הרופא בדק וראה שבאופן כללי היא מרגישה טוב אז הוא אמר שאולי הבכי וההקאות קשורות לתזונה שאני אוכלת-הרבה מוצרי חלב. לכן המליץ לי לנסות נוטרמיגן בנוסף להנקה.
לאחר שקניתי ת הנוטרמיגן התברר לי שאין עליו כשרות כלל התייעצתי עם רב ואמר לי שאם הרופא יכול לתת תחליף אז עדיף אבל אם אין ברירה אז לתת לתינוקת את הנוטרמיגן.
למחרת הלכתי לברר אם יש תחליף לנוטרמיגן אך הפעם היתה רופאה(אתמול רופא) ואמרה לי שאם הרופא הביא לי את הנוטרמיגן בנוסף להנקה ואני אמשיך לאכול מוצרי חלב זה לא יעזור כמו כן היא המליצה לא להפסיק להניק. לכן היא אמרה שאני אפסיק לגמרי מוצרי חלב למשך כחודש ונמשיך במעקב ואז יראו אם זה נובע מזה..
מה היית ממליצה לי???
כמו כן אני לא טיפוס "אכלן" בכלל ובמיוחד אם אפסיק לאכול מוצרי חלב שהיו חלק נכבד מהארוחות שלי,רציתי לדעת עד כמה התזונה שלי משפיעה על התינוקת?אם אני לא אוכלת טוב זה ישפיע על החלב שלי???אם כן יש לך המלצות על דברים שאני אוכל וזה יגרום לחלב שלי להיות יותר משביע???
תודה רבה על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לללה
ד''ר הדר ירדני19/07/2009שלום ללה,
לא להפסיק מוצרי חלב
לא להפסיק להניק!
לחכות עוד שבוע שבועיים ולראות איך מרגישה ואיך עולה.
בברכה, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)