מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה תעזרו לי- אין לי לאן לפנות!!אלכס29/10/2012
שלום, כבר התייעצתי אתכם בעבר על כאבי הבטן והבעיות ביציאות של בתי בת השלושה חודשים כעת, ואני חוזרת אליכם בשנית כי אני מיואשת ואין לי לאן לפנות.
לפני כמה חודשים הגשנו בקשה לעבור קופת חולים וביום חמישי הקרוב הדבר יקרה, אבל עכשיו אני שוב צריכים לראות רופאת ילדים ובקופת החולים הנוכחית כרגיל אין תור ועוד המזכירות מתחצפות ומזלזלות עקב המעבר שלנו! בקופה החדשה לא יכולים לקבל אותנו לפני המעבר, ואני פשוט לא יודעת לאן לפנות כבר.
כמה ימים אחרי החיסונים של גיל חודשיים (כולל רוטה, ואני מציינת כי אני לא מפסיקה לחשוש שאולי זה גרם נזק לטווח ארוך), התחילו אצל בתי בעיות בבטן. היו לה 2-4 שלשולים ביום, שנמשכו יום או יומיים, נעלמו, וחזרו אחרי שבוע-שבועיים, ושוב נעלמו וחזרו.
היא התחילה לסבול מכאבי בטן, לבכות בזמן הנקות (זה לא קרה בעבר), לקשת את הגב לעתים קרובות.
תחילה חשבנו שהיא מנסה להתרומם למצב ישיבה בטרמפולינה או להתגלגל מהגב לבטן אבל אז הבנו שכנראה כואב לה ולכן היא מקשתת את הגב.
ואז לפני שבועיים (פניתי אליכם עם הבעיה הזו), הייתה לה יציאה ירוקה, למחרת היא הקיאה, לאחר יומיים היה לה שלשול עם ריח מאד לא נעים ואז עצירות שנמשכה כמעט שבוע ומאד הפריעה לה, קיבלנו הפניה לבדיקת צואה אבל בגלל העצירות הרופאה רשמה לנו נרות, ביום שנתנו לה חצי נר לא הייתה תוצאה, למחרת אחרי שקיבלה עוד חצי נר, ממש אחרי עשר דקות היא נתנה יציאה רגילה, ונראה שהרגישה יותר טוב, ואז חזרנו לממוצע של יציאה או שתיים כל יום, בריח ומראה רגיל. אבל אחרי שבוע שהכל היה בסדר, שוב בבת אחת התחילה עצירות, ואני יודעת שתינוק יונק (והיא יונקת בלבד) יכול לתת יציאה פעם בשבוע אבל אני קוראת לזה עצירות גם לאחר שלושה ימים כי אני רואה שהיא מתאמצת ומאד סובלת. וכבר היום הרביעי שהיא לא מצליחה, עד אתמול בערב הכל היה בסדר ואז פתאום היא התחילה להתאמץ ולצרוח.
אני פונה אליכם כי היום בבוקר בזמן שהחלפתי לה חיתול, היא הפליצה, ובדרך כלל כשהכל תקין והיא מפליצה, נמרח קצת קקי רגיל על החיתול. אבל לאחרונה, החיתולים יוצאים לגמרי נקיים אבל כבדים מאד, ואגב, היא מפליצה המון.
חשבנו שהחיתולים כבדים בגלל הפיפי אבל שוב, נחזור להיום, היא הפליצה ויצא לה מים צהבהבים, אם לא הייתי רואה שזה יצא לה מהטוסיק אז הייתי בטוחה שהיא השתינה עלי, אבל זה בוודאות יצא מהטוסיק. וראיתי שלשולים שלה בעבר, הם לפחות היו בצבע קקי ולא שקופים-צהבהבים.
אני כבר נואשת ומודאגת, לא מצליחה לישון בלילות, ואני בטוחה שהמתח והעצבים שלי מפריעים גם לה כמו שהם מפריעים לי ולבעלי.
אני יודעת שרופאים לא עושים את זה בדרך כלל, אבל בבקשה, הייתי רוצה לשמוע איזה דברים עולים לכם לראש, מה זה יכול להיות? ברור לי שבלי בדיקות לא נדע כלום, ואני אבצע את כולן ברגע שמישהו ייתן לי טיפול! אבל תכינו אותי לטוב ולגרוע, מה זה יכול להיות? מה אני יכולה לעשות בנתיים? אולי לנסות לתת לה מטרנה במקום חלב אם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון חשוב
אלכס31/10/2012סוף סוף, לאחר כמעט שבוע היא עשתה היום קקי (ברוך השם!!!)
פעם אחת בבוקר ופעם אחת בערב.
ואני שוב פונה אליכם, כי זה עדיין לא בסדר.
היציאות שלה לא נראות כמו היציאות שהיו לה תמיד (בצבע חרדל עם גרגירים ועם ריח של קוטג', סליחה על התיאור), היציאה בבוקר הייתה סמיכה ומוקצפת בצבע חום כהה ועם ריח של נקניק מקולקל (זה התיאור הכי מתאים שמצאתי, שוב סליחה), חשבתי שזה סביר לקקי שישב לה כמעט שבוע בבטן (עצירות) ושהקקי הבא יהיה בסדר אבל בערב הייתה לו עוד יציאה, אותו הריח, סמיכה, בצבע חום כהה אבל לא מוקצפת.
קיבלנו תור לרופא בשבוע הבא, וסביר להניח שהוא ייתן לנו הפניה לתרבית צואה (הגיוני) ועד שנדע את התוצאות אני אשאר בלחץ.
מה קורה לה?? מה לא בסדר? מה זה יכול להיות? זה נמשך יותר מחודש...
נ.ב- חיפשתי באינטרנט והתמונה+התיאור הכי מתאימים ליציאות שהיו לה היום מתוארים כיציאות תקינות- לתינוק שאוכל תמ'ל, אבל היא יונקת בלבד! מה אני עושה לא בסדר?
זה התחיל כמה ימים אחרי החיסונים, ואחד מהם היה חיסון הרוטה. בגלל הקשר שלו לבטן, חשבתי שאולי זה בגללו, בטיפת החלב אמרו שיכול להיות אבל לא סביר שזה יופיע כארבעה ימים אחרי החיסון, ובטח שלא משהו לטווח כל כך ארוך. ואני בכל זאת חושדת.
האם ייתכן? אני לא יודעת עם יהיו תוצאות תרבית ונדע מה קורה לה עד החיסונים של גיל ארבעה חודשים, שכוללים מנה שנייה של חיסון הרוטה, ואני שוקלת לא לתת לה את המנה השניה עד שלא נדע, תגידו, ייתכן השפעות ארוכות טווח? חיפשתי באינטרנט, לא מצאתי.
מה עוד זה יכול להיות? בבקשה תגידו לי, תכינו אותי לגרוע ואני אקווה לטוב, איך אפשר לעזור לה בנתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תעזרו לי- אין לי לאן לפנות!! - תגובה
ד''ר אבישי קרן01/11/2012אלכס שלום.
אני חושש שאין לי דרך לעזור בלי לראות את הילדה ואת היציאות שלה (בטיטול).
עד המעבר לקופת החולים החדשה, הקופה הקודמת חייבת לראות אותכם.
תפנו לרופא ילדים שאתם סומכים עליו, ותשמעו מה יש לו לומר.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוסכלת מהמצב
אלכס03/11/2012עברנו קופת חולים לפני כמה ימים, רופא ילדים חדש, חביב לא פחות מהקודם
הוא בדק אותה ואמר שהכל תקין, ולעומת הרופא הקודם אפילו טרח להסביר לנו שבגיל הזה מאד שכיח יציאות מוזרות, כאבי בטן וגזים (הרבה גזים), הוא אמר שבעוד שבועיים-שלושה הכל צריך להסתדר, ואמר שתרבית צואה מיותרת כרגע.
באותו הלילה שוב נפרצה העצירות והיא עשתה קקי, הרבה קקי, חום כהה ומוקצף, נוזל סמיך, חשבנו שהכמות והמרקם ככה בגלל ששוב היא לא עשתה קקי הרבה זמן.
למחרת כאילו נפתחו הצינורות והיא עשתה קקי 3 פעמים, כל פעם זה נראה יותר ויותר כאילו הוא הופך לקקי החרדלי הרגיל שהיה לה עד גיל חודשיים, ואז בפעם הרביעית קיוויתי לבשורות טובות אבל גיליתי קצת קקי, רירי וירוק, אני יכולה להישבע שראיתי אפילו נקודה ורודה, אני מיואשת, מחר שוב נקבע תור לרופא כדי לשמוע שהכל בסדר, נתווכח איתו כדי לקבל הפנייה לתרבית צואה וגם אז אלוהים יודע כמה זמן ייקח עד שהיא תעשה קקי, ניקח את התרבית, ונקבל תשובה.
אין לי מילים לתאר כמה אני מתוסכלת וחרדה, כל זה נמשך כמעט חודשיים וזה הרבה, עם זה היה חיידק או וירוס זה כבר היה עובר מזמן או מחמיר, או כל דבר שהוא.
מה זה יכול להיות? כמה המצב רע? מה אנחנו אמורים לעשות לעזאזל? כולם אומרים שהכל בסדר אבל זה לא! האם הבעיות האלה נפוצות אצל תינוקות אחרים?
אני יודעת שבלתי אפשרי לעזור לי דרך האינטרנט אבל בטוח נתקלתם במקרים דומים או שאולי זה מדליק אצלכם נורה, אולי יש לכם איזה רעיון לבדיקה או משהו שאני יכולה להגיד לרופא, האם זאת יכולה להיות בעיה פנימית ולא וירוס או חיידק? בגלל שזה נמשך יותר מדי זמן, בבקשה תעזרו לי איך שאתם יכולים, בבקשה, אני באמת מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוסכלת מהמצב - תגובה
ד''ר אבישי קרן04/11/2012אלכס, תחושה שלי שאת מתארת מצב נורמלי לחלוטין.
זו תחושה. הילדה גדלה ומתפתחת, סימן שאין משהו נוראי.
את צריכה להמשיך לפנות לבדיקת רופא במצבים בהם נראה לך שמשהו לא תקין, כדי שהרופא יתרשם מכך.
אבל ממה שאני מבין כבר 3 רופאים התרשמו ואמרו שהכל תקין ונורמלי.
האפשרויות הן להאמין לרופאים אלה, או להמשיך לחפש רופא שיביע דעה נוספת.
אופציה נוספת היא לפנות לרופא מומחה בתחום, גסטרואנטרולוג ילדים.
לצערי, חזרה על תיאור המצב דרך האינטרנט לא מקדמת אותך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלכס06/11/2012שלום, שוב תודה על תשובתך, אכן 2 רופאים התרשמו ממנה, הם התרשמו מהבדיקות החיצוניות השגרתיות ואני פחדתי שמדובר בבטן ואי אפשר לבדוק אותה בבדיקה חיצונית
הרופא השני הסביר לנו שהמצב תקין ושכיח, ואנחנו מקווים לטוב ומחכים לבדיקת צואה
תודה רבה שהייתם קשובים אלי והגבתם, כי הייתי לגמרי מיואשת וחרדה למצבה.. תינוק ראשון, לא יודעים למה לצפות, גם בעיה שכיחה כמו עצירות מרגישה כמו מחלה נוראית, שוב תודה! כל הכבוד לכם על העבודה שאתם עושים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיכרון של תינוקתמר29/10/2012
האם תינוק בן 10 חודשים זוכר בייביסיטר שאותה ראה לפני שבוע?
או שיש להפגיש ביניהם לעיתים קרובות יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיכרון של תינוק - תגובה
ד''ר אבישי קרן04/11/2012מיכל שלום.
בגיל 10 חודשים מזהים קולות, ריחות, פנים.
האם זוכרים? יכולת הזיכרון נבנית בין השאר מחוייה חוזרת. כך שיכול להיות שפעם אחת לא מספיקה.
האם זה אומר שצריכים להביא את הבייבי סיטר כל יומיים לרענון הזיכרון? אני לא חושב.
:)
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לביציםתמר29/10/2012
בני בן 11 חודשים. שמנו לב שאחרי שהוא אוכל חביתה יש לו כתמים אדומים מסביב לפה.
האם זו אלרגיה לביצה? האם עלינו להפסיק לתת לו מאכלים עם ביצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לביצים - תגובה
ד''ר אבישי קרן04/11/2012יכול להיות שזו תגובה אלרגית לביצים.
יש צורך לפנות לבדיקת אלרגולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם מימי בצואהשרית28/10/2012
הבת שלי בת חודש, ויצא דם בצואה מימי מאוד מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם מימי בצואה - תגובה
ד''ר אבישי קרן04/11/2012שרית שלום.
יש לפנות לבדיקת רופא עם הדגימה בטיטול. יכול להיות שמדובר בזיהום/בעייה בקרישת הדם, פצע באיזור פי הטבעת (פיסורה) או רגישות לחלב.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל מכחילהאני28/10/2012
שלום
בתי בת ה10 חודשים , ישנה על הבטן לפני מספר ימים בתנועת קיפול.
לפתע הבחנתי כי כפות הרגליים שלה כחולות.
לאחר ששפשפתי אותן והחלפתי לה תנוחה, הצבע חזר...
אציין כי לבתי פולמוניק סטנוזיס בדרגת הצרות קלה.
והיא נמצאת במעקב אצל קרדיולוג.
איני יודעת האם יש קשר או לא...
האם יש סיבה לדאגה? אני בלחץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כף רגל מכחילה - תגובה
ד''ר אבישי קרן01/11/2012שלום לרב.
אני ממליץ על בדיקת רופא הילדים, רק כדי לודא שזרימת הדם תקינה לגפיים.
רפואה שלמה.
ד"ר אבישי קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה עם ריח חריף בן שנה וחודשייםיעל26/10/2012
שלום רב, בני בשבועיים האחרונים סובל משלשולים בכמויות גדולות מאוד עד ללכלוך בגדיו וריח מאוד חריף. בימים האחרונים יש פחות יציאות אבל הריח עדיין מאוד מאוד חריף.בבדיקות תרבית הכל יצא תקין, מה עוד מומלץ לבדוק?אציין כי הוא מנוזל ומשתעל כבר למעלה מחודש עם דלקת באוזן ימין. ה-alk בבדיקות שלו יצא 5000 ומשהו והרופאה שלחה אותנו לעשות אולטראסאונד כבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה עם ריח חריף בן שנה וחודשיים - תגובה
ד''ר אבישי קרן28/10/2012יעל שלום.
נראה שהשלשול בשיפור, ובנוכחות תרביות צואה תקינות קרוב לודאי מדובר בזיהום ויראלי. ה ALK הגבוה יכול להיות ממצא מקרי שפיר, ודורש רק מעקב מעבדתי בעוד תקופה של מספר חודשים. במקרה של המשכות השלשול, הייתי ממליץ לשנות את הכלכלה שלו לנטולת לקטוז, ולשקול טיפול בפלאג'יל ע"י רופא מטפל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשוליםשיר24/10/2012
תינוקת בת שנה שמשלשלת כבר 3 ימים.....ללא חום...אוכלת מצויין, חיונית ושמחה, משחקת והכל רגיל....
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים - תגובה
פרופ' יצחק לוי26/10/2012אם אין חום, שותה ואוכלת היטב חיונית ושמחה
הייתי מסתפק במעקב בלבד,
תודה
דר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף עזרהאסתי24/10/2012
היי סני בן 10 חודשים לאחרונה סובל המון מדלקות אוזניים+נוזלים באוזניים מטופל אצל אף אוזן גרון מאתמול מנוזל מאד משתעל חזק עם המון ליחה וחסר מצב רוח וחלש מאד בבוקר היה חום כרגע אין היינו אצל רופאת ילדים בבוקר שאמרה שזה לא רציני בינתיים הילד משתעל בחוזקה יותר ויצאה פריחה מוזרה בחלקים מסויימים בגוף הוא בוכה המון ובקושי מוכן לאכול , סיים אנטיביוטיקה לפניי 3 ימים
מצרפת תמונות של הפריחה הנקדודתית היא מחוספסת יש לציין האם מצריך רופא שוב בהקדם עכשיו ??כרגע התפשט גם לאיזור הברכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף עזרה - תגובה
פרופ' יצחק לוי26/10/2012קשה לאבחן רק על פי התמונה
אך נראה לי שמדובר בתגובה אלרגית
בכל מיקרה אם עדיין לא חלף מציע להבדק על ידי רופא ילדים
תודה
דר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכליבגניה23/10/2012
ערב טוב!
הילדה שלי היא בת שנה וחודש, ובחודש האחרון היא לא אוכלת כלום זה ממש סיוט להאכיל אותה, ניסינו לא לתת לה לאכול במשך כ 5 שעות חשבנו שאולי אחר כך היא תוכל טוב, אבל גם פה היא אכלה 3 כפיות של קוטג' וזהו, היא לא אוכלת קטניות ולא דגים ולא בשר, לא ירקות והיא יכולה לאכול בננה 1 שלמה במשך כל היום וזה הכל, היא שותה מים, פעם היא הייתה אוכלת דייסות עכשיו זה רק ביזבוז של זמן.
מה אפשר לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל - תגובה
ד''ר אבישי קרן28/10/2012יבגניה שלום.
אני מציע לפנות למרפאת אכילה, לצורך בירור וטיפול.
בהצלחה,
ד"ר אבישי קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוך לילד בן שנה וחודשיעל23/10/2012
שלום, בני בן קצת יותר משנה וחודש וסובל מברזל נמוך. קיבלנו המלצה לתת לו לפחות 15 טיפות ברזל ביום.האם לא יכול להיגרם נזק כלשהו מכמות גדולה של חומר? זה בכל זאת משהו כימי . לא עדיף תזונה עשירה בברזל עם 6 טיפות לפי המינון המקובל?בדיקה מהימים האחרונים הראה שהברזל 31 כשהערך הנוך לפי הסקאלה הוא 59 כלומר 28 פחות מהמינימום....
אודה לתשובתך,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל לתינוקות
Original's25/10/2012משרד הבריאות מעדכן מעת לעת את ההנחיות למתן ברזל לתינוקות, זאת בהתאם לנתונים ולמחקרים בתחום זה. ההנחיות כיום מדברות על מתן תוסף ברזל החל מגיל 4 חודשים.
בגיל 4 חודשים עד 6 חודשים: 7.5 מ"ג ברזל ביום.
מגיל 6 חודשים והלאה: 15 מ"ג ברזל ביום.
התוסף צריך להינתן עד גיל 18 חודשים (שנה וחצי).
פגים עשויים להזדקק לתוסף ברזל כבר מגיל חודש, לפי הוראת הרופא המטפל.
ההמלצה היא לערוך ספירת דם לכל תינוק בגיל 9 חודשים, גם אם אין חשד לאנמיה. באם תוצאות הבדיקה מראות כי אין כל עדות לאנמיה או לחוסר בברזל, אפשר לחדול ממתן התוסף בגיל 12 חודשים (שנה). אך למען הסר ספק, מומלץ להמשיך ולתת ברזל עד גיל שנה וחצי. במקרה של אנמיה יש לגשת לרופא המטפל כדי לקבל הנחיות להמשך הטיפול. הקפידו על מתן תוסף ברזל איכותי, עדין וקל לעיכול שאינו יוצר תופעות לוואי או עצירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטותלילי22/10/2012
שלום רב,
בתי בת שנה ושבוע, ביום חמישי בלילה יצא לה פצע בשפתיים וביום שישי שבת. הייתה עם חום גבוה ויצאו עוד פצעים מסביב לשפתים... לקחנו אותה לרופא באמר שזה אפטות, נתן לנו אנטיביוטיקה במשחה לשים על הפצעים ועוד משלה למרוח מסביב... כבר אין לה חום מיום ראשון הפצעים לא גדלו ואין לה חדשים. אבל היום ראיתי שיש לה כמה נקודות (דומות לפצעים הקטנים שיש לה), ברגלים יש לה לפחות 30 נקודות קטנות... אין לה בידיים או כפיים.
מה זה יכול ךהיות? מחר אין תור לרופא, אז אני רוצה לקבל כיוון אם לדאוג או לא. (למרות שאני תמיד דואגת).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפטות - תגובה
פרופ' יצחק לוי26/10/2012נראה לי שמדובר במחלה ויראלית שתחלוף
תודה
דר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באזנייםגלי22/10/2012
בן שמונה חודשים סובל מנזלת למעלה משבוע ומטופל במי מלח. אתמול הרופאה איבחנה גם נוזלים באוזן ונתנה לנו רק אוטידין לשיכוך הכאב.
האם יש צורך בטיפול נוסף לייבוש או להוצאת הנוזלים?
האם ישנה אפשרות שזה יתפתח לדלקת או משהו אחר?
אשמח לקבל המלצה מה לעשות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים באזניים - תגובה
פרופ' יצחק לוי26/10/2012נוזלים באזניים הינו ממצא שכיח מאוד ובדרך כלל חסר משמעות,
דורש מעקב בלבד
אם מתמיד מציע בהמשך בדיקת שמיעה
תודה
דר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלמונלהקרן19/10/2012
תינוקת בת שנה ושלושה חודשים עם כניסתה לגן לפני כחודשיים החלה לסבול משלשולים. תרבית צואה שנלקחה לפני כחודש הראתה סלמונלה. הרופא טען שאין צורך לתת טיפול תרופתי. לפני כשבוע חזרה לגן לאחר שהיציאות המימיות הופסקו אך עדיין נשארו רכות.
יומיים לאחר החזרה לגן פיתחה חום גבוה, לאחר שלושה ימים של חום גבוה הגענו למוקד , שם זיהו דלקת גרון ואוזן והתחלנו לתת מוקסיפן. לאחר חמישה ימים של טיפול אנטיביוטי הגענו לבקורת והרופא הורה להפסיק את הטיפול האנטיביוטי, למרות שהגרון עדיין אדום.
יום לאחר הפסקת הטיפול התינוקת החלה שוב לפתח חום (38) ואי שקט בלילה.החלטנו להמשיך את המוקסיפן.
האם ההפסקה של יממה בטיפול יכולה לגרום לעמידות החידק? האם נכון היה להמשיך בטיפול? האם האנטיביוטיקה עלולה לגרום לנשאות לסלמונלה או שעדיף היה לטפל בסלמונלה.?האם יש צורך לוודא שהסלמונלה לא הגיעה לדם?
אודה על תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלמונלה - תגובה
ד''ר אבישי קרן28/10/2012קרן שלום.
הרופא שלכם צדק בהחלטותיו בשתי הפעמים.
אין צורך לטפל בסלמונלה רק בגלל שהיא קיימת בצואה. יש קריטריוןנים בהם מטפלים בילדים עם סלמונלה, כמו ילד מתחת גיל 3 חודשים, או ילד מתחת גיל שנה עם חום מעל 39, או ילדים עם כשל חיסוני כזה או אחר... נראה שבמקרה שלכם לא היה צורך בטיפול.
בנוגע לדלקת אזניים - הגישה הטיפולית היא להתחיל בטיפול שמרני עם טיפות נגד כאבים, ורק אם אין שיפור עוברים למוקסיפן.
בנוגע לגרון - בגילה, הסיבה לדלקת גרון היא ויראלית, ואין צורך בטיפול אנטבייוטי נגד וירוסים.
בהסתמך על המידע שכתבת, נראה שאתם בידיים טובות.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במתן חיסוןדנה19/10/2012
ביתי בת 4 חודשים צריכה לקבלן מנה שניה של חיסון מחומש +רוטה. באתי איתה אתמול לטיפת חלב לקבל את החיסונים, ואמרו לי שהחיסונים התקלקלו ושאני אכחה לפחות שבועיים שלושה. שאלתי מה קורה אם מחכים כל כך הרבה זמן? והאם ניתן לקנות את החיסונים במקום אחר? או להתחסן בטיפת חלב אחרת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במתן חיסון - תגובה
ד''ר אבישי קרן28/10/2012דנה שלום.
מבחינה רפואית, לא נורא אם מאחרים טיפה בחיסונים.... כמובן יש להשלים את כל החיסונים. חשוב לזכור שחיסון הרוטה כן מוגבל בזמן מסויים, ואי אפשר לעכב אותו יותר מדי (כי את כל המנות יש לקבל לפני גיל של 8 חודשים).
בנוגע לשאלתך האם אפשר לקבל בטיפת חלב אחרת וכו' - אלה דברים בירוקטרטיים, ויש לפנות בשאלה לטיפת חלב בנוגע לכך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרהתמי18/10/2012
בתי בת שנה ושבעה חודשים. סיימה טיפול אנטיביוטי לחיידק בגרון. לפני שלושהימים החלו לה התקלפויות של העור באצבעות. האם מוכר? קשור לחיידק ואו לאנטיביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוזרה - תגובה
ד''ר אבישי קרן28/10/2012תמי שלום רב.
האם האבחנה של ביתך בוצעה ע"י משטח לוע עם צמיחה של חיידק?
יש דבר כזה של קילוף עור לאחר זיהום עורי בסטרפטוקוק.
אך יש אבחנות נוספות הגורמות לקילוף עור בקצוות האצבעות.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)