פורום רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלושה שבועות של שילשולים וצואה רכה
    אמא לשניים
    10/11/2012

שלום רב,
    הילדים שלי נמצאים בגנים שכנים ,
    לפני כשלושה שבועות התחיל מהגן הבוגר וירוס בטן הבן שלי נידבק היה בבית 3 ימים והמשיך הלאה . לעומתו אחותו בת השנה וחדשיים מאז ממשיכה לשלשל . אמנם לא באופן רציף אבל משהו ממש לא תקין . זה לא שהיא משלשלת כל ארוחה , כשהיא לא משלשלת הצואה שלה רכה .
    היא היתה שבועייים בבית ואחרי שבועיים הלכתי איתה למרפאה עם דגימה של הצואה בחתיול ואמרו לי שניתן לשלוח אותה לגן .
    הבעיה היא שמאז הילדה כל הזמן רעבה כאילו שום דבר לא משקיט לה את הבטן .
    אני מאוד חוששת שאנחנו מפספסים משהו . שלחתי שלוש דגימות צואה שלה לבדיקה בתחילת שבוע שעבר אבל עדיין לא קבלנו תשובה , מלחיץ אותי קצת גם שאני שולחת אותה לגן כי אני מפחדת שאם משהו לא תקין היא תדביק את האחרים .
    מה ניתן לעשות אני ממש עובדת עיצות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלושה שבועות של שילשולים וצואה רכה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    11/11/2012

שלום רב.
    אם רופא ראה את היציאה ואמר שאפשר לשלוח אותה, אז אין לך מה לדאוג.
    תמתיני לתשובות המעבדה של תרביות הצואה, ולפיהן ניתן יהיה לקבל החלטה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטופיק דרמטיטיס - עזרה דחוף
    אור
    10/11/2012

שלום רב ,
    בתי בת שנה וחודשיים לפני כחודש עברנו לגור בסין , מזג האויר כאן קר ויבש מאוד והאסטמה פרצה לה בצורה קשה, היא מתעוררת באמצע הלילה ומתגרדת, שמתי לה ג'ל אלוורה להרגעה.
    אינני יודעת כבר כיצד לעזור לה אני שמה לה כל מדבר אפשרי , קרם לחות , אטופיק קלייר (שנגמר לי) , סבונים שמנים , מקלחות קצרות לא חמות.
    אינני רואה שום שיפור , יש לי משחה שנקראת יומובט שהיא עם סטרואידים, האם כדאי לשים לה ? ואם כן האם למרוח על כל הגוף ? מכיון שכל הגב והבטן מאוד מאוד מחוספסים.
    אודה לתשובתך המהירה

הוספת תגובה

• אטופיק דרמטיטיס - עזרה דחוף - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    11/11/2012

אור שלום.
    טיפול מניעתי באסטמה של העור מסתכם בשימוש העור בקרם גוף, ואמבטיות עם מים ושמן (בלנאום הרמל, אמול, שמן תינוקות).
    כאשר יש התרצויות משתמשים בסטרואידים (כמו יומובט) על הנגעים העוריים בגוף, וסטרואידים עדנים לפנים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה ומאכלים סותרי חומצה
    רונית
    09/11/2012

בתי בת חצי שנה קיבלה אנטיביוטיקה אזיתרומיצין וכתוב שצריך הפרש של שעתיים ממאכלים סותרי חומצה, האם מטרנה, בננה , תפוח נחשב מאכל סותרי חומצה?

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה ומאכלים סותרי חומצה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    11/11/2012

טליה.
    אין מה לדאוג ואפשר לתת את הטיפול ללא כל בעיה או חשש עם המזנות לעיל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב
    סמדר
    07/11/2012

שלום ותודה לכם !!!

הבת שלי בת 10 חודשים, יונקת ואוכלת מוצק יפה
    היא יונקת בוקר וערב ובגן נותנים לה בקבוק של חלב שאוב בבוקר קצת אחרי שמגיעה ולפני ארות בוקר
    כעת הגננת אמרה לי שהיא לא צריכה את החלב בגן והיא כבר אוכלת כריך בבוקר

השאלה שלי אם בגיל 10 חודשים זה בסדר לינוק רק פעמיים ביום (בוקר וערב) או כדאי לי להמשיך לשאוב ולתת לה במשך היום סתם כך.... רק בשביל עוד ארוחה של חלב

לקביעת תור
    סגירה
    חלב

הוספת תגובה

• חלב - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    08/11/2012

שלום רב.
    בגיל 10 חודשים זה בסדר לינוק רק פעמיים,
    ואם את מעוניינת סתם כך שהיא תקבל יותר - זה גם בסדר גמור.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישינה סדירה לא מבינה
    יעל
    05/11/2012

תינוק בן שלושה חודשים פלוס שישן כבר יותר מחודש לילות שלמים מתשע בערב עד שש בבוקר בערך. בשתי הלילות האחרונים הוא קם ממש הרבה ובוכה לאוכל. הוא לא יונק. וזה קורה רק בלילה. ביום מספיק לו האוכל. ניסיתי להחזיר אותו לישון בלי לתת לו אוכל והוא מסרב.
    למה זה פתאום קורה? הקקי שלו גם נהיה מסריח. לא שינה צבע אבל קיבל ריח חזק. וחוץ מזה הכל תקין. אני ממש הייתי רוצה שיחזור לישון לילות שלמים אם זה אפשרי.

לקביעת תור
    סגירה
    ישינה סדירה לא מבינה

הוספת תגובה

• ישינה סדירה לא מבינה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    08/11/2012

יעל שלום.
    תינוק בן 3 חודשים שישן מ 9 בערב עד 6 בבוקר - את כותבת את זה וכל מי שקורא מקנא!!!!!
    בכל מקרה, בגילאים מסויימים יש קפיצה פתאומית בדרישות באוכל, ולכן יכול להיות שהוא קם בלילה לאכול, כי הוא פשוט רעב .
    אני מציע לתת לו אוכל אם חלפו מעל 4 שעות מהארוחה הקודמת, או לתת לו ארוחה גדולה יותר לפני השינה, שתספיק לו ללילה.
    בכל מקרה, אין מה לדאוג.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקיעת שיניים
    שירה
    05/11/2012

בתי בת 11 חודש ובקעה לה שן לאחרונה (והשניה בדרך...) שלשום בלילה היא צרחה מכאבים ובכתה עד 3 בלילה..נתתי לה נורופן וטיג'ל בקושי רב מאחר והיא סרבה לפתוח את הפה...האם ניתן להקל עליה בדרכים נוספות?

לקביעת תור
    סגירה
    בקיעת שיניים

הוספת תגובה

• בקיעת שיניים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    08/11/2012

שירה שלום.
    הדרכים בהם נקטת הן הדרכים הנכונות.
    ניתן לתת לה גם "נשכן" (מכישר קטן מגומי, שמכניסים לפה ונושכים אותו בשיניים) כדי להקל.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צואה עם נזלת
    ולנטינה
    04/11/2012

שלום !
    הילד שלי בן שנתיים ו3 חודשים היום לפני השינה הוא עשה קקי ובצואה היה לו כמו נזלת מאוד ארוכה זה דבר שמעולם לא נתקלנו בו מה זה אומר ?

לקביעת תור
    סגירה
    צואה עם נזלת

הוספת תגובה

• צואה עם נזלת - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    08/11/2012

ולנטינה שלום.
    יכול להיות שריר/נזלת/ליחה ממערכת העיכול העליונה עברה את כל המעיים שלו עד לצואה והשאירה את סימן הריר ביציאה. אם זה חד פעמי וללא שלשול, אין מקום לדאגה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים
    יבגניה
    03/11/2012

שלום רב!
    הילדה שלי בת שנה וחודש רציתי לישאול האם יש איזושהי הגבלה באיזה גיל צריך ליגמול את הילד?
    תשובתכם מאוד חשובה לי תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    04/11/2012

יבגיניה שלום.
    אין הגבלה.
    היכולת לשלוט על הצרכים היא נרכשת עם הזמן והתפתחות הילד.
    זה דורש את היכולת הפיזיולוגית של הילד, ואת המוכנות הנפשית שלו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף!!! מפחדת על התינוק בלילה
    יעל
    02/11/2012

יש לי תינוק בן שלטשה חודשים שישן איתי בחדר במיטה שלו. הוא ישן לילה שלם טפו טפו טפו בלי עדין הרע הבעיה שלאחרונה למד לתפוס דברים עם הידיים. (רק דברים קלים כמו בדים וכאלה) עכשיו נוצר מצב שהוא לא עוזב את השמיכה בלילה.
    היום בבוקר קמתי כמו תמיד כשהוא בכה וממש ראיתי את השמיכה על חצי מהפנים שלו. אני מפחדת שיחנק או משהו ולא יודעת מה לעשות.
    קניתי שמיכה סרוגה עם חורים אבל אני עדיין מפחדת.
    אני מנסה להלביש אותו חם שלא יהיה צורך בשמיכה. זה הפתרון היחיד? פשוט לא להשתמש בשמיכות? זה קורה לכל התינוקות?

הוספת תגובה

• דחוף!!! מפחדת על התינוק בלילה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    04/11/2012

יעל שלום.
    אפשר להתמש בשמיכה אשר מניחים מתחת לבתי השחי שלו, מהודקת בצידי המיטה.
    אפשר לדאוג שהחד יהיה חמים ונעים.
    נראה שאת מצאת פיתרון (שלא חשבתי עליו) עם השמיכה הסרוגה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מבקבוק מים בלילה
    אופיר זנטי
    01/11/2012

בוקר טוב, ביתי בת 11 חודשים. היא מגיל 7 חודשים אינה לוקחת בקבוק מטרנה. (היא הייתה חולה באדמדמת ומאז מסרבת לאכול מבקבוק דייסה). במהלך היום היא שותה מים ואוכלת היטב (ביצה+גבינה, פירות, ארוחת צהריים בשרית עם פחמימות, מעדן,גביניות ובערב או דייסת קוואקר/סולת או קורנפלקס עם חלב.)
    לפני שהיא נהייתה חולה על פי המלצת הרופא גמלתי את הילדה מלאכול במהלך הלילה דייסה ע"י כך שנתתי לה לשתות מים מתוך מחשבה שמים אינם טעימים ולא שווה לקום בגללם לאכול רק שנוצר כעת מצב חדש- הילדה מתעוררת בין 5 ל8 פעמים בלילה בכדי לשתות מים. לא מדובר בלגימות....במהלך הלילה היא שותה בקבוק שלם (240) של מים.

שאלתי אליך היא מה ניתן לעשות כדי להרגילה לישון לילה רצוף ללא התעוררויות.
    תודה מראש על תשובתך .
    שבת שלום אופיר

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מבקבוק מים בלילה

הוספת תגובה

• גמילה מבקבוק מים בלילה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    01/11/2012

אופיר שלום.
    אני ממליץ לתת לביתך לשתות טוב לפני השינה.
    וכאשר מתעוררת בלילה, לתת לה מוצץ.
    היא למדה לקשר בין התעוררות לשתיית מים, ולכן מבקשת מים.
    אם היא תלמד לקשר בין התעוררות למוצץ, היא תבקש מוצץ.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 10 חודשים חום ממושך
    אסתי
    31/10/2012

היי בני בן 10 חודשים מלפניי 8 ימים חולה עם צינון דלקת אוזניים דלקת גרון(בצקת בגרון) וסטרידו מטופל באנהצליות , סטראודים (כדורים מתמוססים) מוקסיפן , העניין הוא שאין שיפור יש לו קשיי נשימה וחרחורים חזקים משתעל המון לא מצליח לישון (נשמע שיעול עם הרבה ליחה) מדאיג אותי ששמונה ימים אין שיפור וחום עדיין מופיע מצ"ב ספירת דם שעשה היום (אתמול הרופאה נתנה הפנייה למיון במידה ולא יהיה שיפור לא הלכנו עדיין..) אודה לתשובתך רק מחר בערב הרופאה שלו עובדת..
    תודה מראש
    WBC-Leucocytes-19.6
    Platelets-490
    Lymphocytes %-33
    Eosinophils #0.14
    Monocytes #4.57
    Atypical Lymphocytes27
    Lymphocytes % confirm.14
    Monocytes % confirm.16

הוספת תגובה

• תינוק בן 10 חודשים חום ממושך - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    04/11/2012

ספירת הדם מראה לוקיוציזטויס (= תאים לבנים גבוהים) עם ריבוי מווציטים.
    בשל המשכות החום מעל 7-8 ימים, נראה לי הגיוני לבצע צילום חזה במצב זה.
    בהצלחה ורפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות חזקות במשך כל הלילה
    ליזי
    30/10/2012

שלום,
    ילדתי את בני לפני כחודשיים (לידה תקינה, הריון תקין, אפגר 9), בתחילה הוא היה תינוק מאד נוח אך בגיל 3 שבועות הוא החל לצרוח בלילות צרחות מחרישות אזניים (צרחות היסטריות), אני רוצה לציין שכאשר הוא נמצא ב"התקף" שום דבר אינו מרגיע אותו.
    בשבועיים האחרונים ההתקפים שלו החמירו מאד, בערך משעה 12 בלילה ועד 5-6 בבוקר הוא צורח היסטרי כמעט בלי הפסקה.
    ברצוני לציין כי כאשר הוא בהתקף הוא כן מעוניין לינוק אך כאשר הוא מסיים הוא מיד חוזר לצרוח שוב.
    לקחתי אותו כבר 3 פעמים לרופא הילדים משום שהייתי בטוחה שמשהו מציק לו בגלל שהצרחות נשמעות כמו צרחות של כאב אך הרופא אמר שאין כל בעיה.
    לי כל העניין נראה קצת מוזר, תינוק בגיל הזה שצורח כאלה צרחות כל לילה בלי הפסקה.
    למי עלי לפנות? ממה יכולות לנבוע הצרחות הללו?

תודה מראש
    ליזי

לקביעת תור
    סגירה
    צרחות חזקות במשך כל הלילה

הוספת תגובה

• צרחות חזקות במשך כל הלילה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    04/11/2012

ליזי שלום.
    נשמע לי שהילד סובל מרפלוקס, עליית אוכל מהקיבה אל הושט. דבר זה גורם לכאבים, ועיתים לפליטות (לא תמיד). ואוכל מרגיע את זה, אם כי לא מרפא את זה.
    מאידך, יכול להיות שהוא בוכה כי הוא רעב...
    צריך לפנות לבדיקת רופא, בין השאר לראות שהוא עולה היטב במשקל. ואם הוא אכן עולה היטב במשקל, אוכל היטב, ובוכה כפי שאת מתארת, יש מקום לבצע ניסיון טיפולי בכלכלת אנפמיל AR (המיועדת נגד רפלוקס) וטיפול אנטי חומצי (זנטאק / לוסק), השכבה גבוהה, ריווח בין הארוחות.
    במקרה שלא מגיעים לפיתרון - ניתן לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים מתחת לעין
    יעל
    29/10/2012

תינוק בן שלושה חודשים. לא יונק בכלל. בריא.
    לאחרונה יש לו כמו חצ'קונים מיתחת לעין והוא מגרד אית.העין כמה פעמים ביום. מה זה יכול להיות??

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים מתחת לעין

הוספת תגובה

• פצעים מתחת לעין - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    04/11/2012

יעל שלום.
    נראה תקין.
    אינני בטוח שאני יודע לאיזה פצעים את מתכוונת. אבל ממה שאי רואה- זה נראה תקין.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות
    שרה
    29/10/2012

שלום דוקטור. בתי בת שנתיים וחצי, בשבועות האחרונים יש לה יציאה רק פעם בשלושה-ארבעה ימים. לפני כן הכל היה סדיר, זכור לי שהיתה לה יציאה כואבת ומאז אני מרגישה שהיא עוצרת את עצמה. היא אומרת "הקקי, הקקי" ושמה יד וממש מתאמצת לעצור אותו. אני מאוד מודאגת מעצם העובדה שהיא עוצרת את היציאה יום אחרי יום עד שאינה יכולה יותר. אני מעודדת אותה להוציא ומסבירה לה כמה זה חשוב אך זה לא עוזר. אינה גמולה עדיין. כיצד עלי לנהוג? האם ההתאפקות גורמת לה נזק? תודה רבה לך מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות

הוספת תגובה

• עצירות - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    04/11/2012

שרה שלום.
    התאפקות יכולה לגרום לנזק, כי היציאות מתקשות יותר, וזה כואב יותר בזמן מתן היציאה, ואז זה יוצר מעגל "רשע" בו העציקות מחמירה את עצמה.
    אני ממליץ לפנות לרופא הילדים אשר ימליץ על ט יפול לריכוך הצואה (טבעי - ע"י מיץ שזיפים, עגבניות מרוסקות, שמן זית וכד'. או תרופתי: אבילק, נורמלקס, פג לקס וכד').
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקמולי לנזלת ושיעולים
    איילה
    29/10/2012

בתי בת 10 חודשים וחצי והיא מנוזלת ומשתעלת בזמן האחרון..הרופא שלה אמר שכנראה נדבקה מילדים אחרים אצל המטפלת ולא צריך לתת לה כלום וזה יחלוף מעצמו..אין לה חום וגם נראה שהיא מתפקדת כרגיל (אוכלת, צוחקת, משחקת)..אבל עדיין מנוזלת ומשתעלת (שיעול עם ליחה)..לעיתים מתעוררת בלילה עם שיעולים שמקשים עליה את הנשימה..האם ניתן לתת לה אקמולי להרגעה לפני השינה שיסייע לה לישון ברוגע או שמותר לתת אקמולי רק במקרים של חום? האם זה נכון לא לתת לה כלום במקרים כאלו?

לקביעת תור
    סגירה
    אקמולי לנזלת ושיעולים

הוספת תגובה

• אקמולי לנזלת ושיעולים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    04/11/2012

איילה שלום.
    לא מטפלים בליחה ע"י אקמולי.
    אפשר להשתמש במכשיר אדים בחדר, או מי מלח לאף לפני השינה, השכבה גבוהה או אינהלציה של מי מלח. כל אלה מקלים על הליחה. אף אחד מהם לא מרפא אותה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה