פורום רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלשולים לא חולפים לבתי הפעוטה
    טל
    19/09/2012

שלום
    בתי בת שנה וחצי בריאה בדר"כ. לפני שבועיים(!) התחילו שלשולים ויציאות מימיות בתדירות של 3+ ביום שלא פוסקים. מתנהגת כרגיל ואוכלת כרגיל. הפסקנו מאכלי חלב ולמרות זאת לא מפסיק. מה יכולה להיות הסיבה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלשולים לא חולפים לבתי הפעוטה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    19/09/2012

טל שלום.
    הסיבה הנפוצה ביותר לשלשול היא מחלה וריאלית - וירוס הרוטה ידוע כגורם לשלשולים מאין אלו, אך יש לוירוס הזה חברים נוספים, אשר יודעים לעשות צרות דומות.
    כאשר ילד משלשל שבועיים, אנחנו מחפשים סיבות נוספות, כמו פגיעה זמנית בתפקוד רירית המעיים אשר מקשה על ספיגה של סוכרים מסויימים בכלכלה, או זיהומים פרזיטרים ( ג'יארדיה, לדוגמא).
    הייתי ממליץ לפנות לבדיקת רופא ילדים, לשקול את האפשרויות הקיימות בנוגע להמשך בירור וטיפול.
    רפואה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בצואה
    לימור
    18/09/2012

שלום

לבני בן פחות מחודשיים יש דם טרי בצואה , הוא יונק ואכלתי אתמול סלק , האם יש קשר או שמא עליי לגשת לחדר מיון ? יש לציין כי הוא רגוע מאוד , יונק יפה וללא חום
    אודה לתשובה דחופה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דם בצואה

הוספת תגובה

• דם בצואה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    19/09/2012

לימור שלום.
    דם טרי בצואה בגילו של ילדך דורש בדיקה.
    יכול להיות שזה נובע מפציעה באיזור הרקטום (פיסורה) או בשל יניקה של דם ממך (מפטמות פצועות), אם כי, אז קרוב לודאי שלא היה נראה דם טרי, אלא צואה שחורה יותר, כחלק ממעבר הדם לאורך כל מערכת העיכול.
    יש לפנות לבדיקת רופא, כמובן, כדי למצוא את סיבת הדימום.
    סלק לא גורם ליציאה דמית (דם טרי) אלא ליציאה בצבע אדמדם (שאיננו דם).
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרה
    14/09/2012

שלום דר', בתי בת שנתיים ורבע, לאחרונה נתתי לה מספר פעמים ביצת עין עם חלמון נוזלי (אך הוא היה חם מהטיגון), עד שהסבו את תשומת לבי לכך שזה אסור. האם באמת בגיל זה עדיין קיימת סכנה? אם חלילה היה קורה משהו אז הסימן היה כאבי בטן? תודה רבה ושנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    19/09/2012

שרה שלום.
    ביצה אשר הורתחה/ טוגנה, למרות שנשארה רכה לא אמורה להיות איתה בעיה, ואפשר לאכול אותה. החיידקים אשר עלולים להיות בה "נפגעים" בהרתחה של הביצה, ואינם מסכנים אותה.
    בתיאבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות לבנות בלשון
    לא יודעת מה
    11/09/2012

בתי בת שנה ו-11 חודשים.
    כבר יומיים מתקשה בשינה בלילה וזאת בגלל כאבים בפה. אפילו מתקשה להחזיק מוצץ.
    שמנו לב כי ישנן מעט נקודות לבנות היום על הלשון.
    כמובן שניגש לרופא בהקדם,אך החשש שלי שמדובר בפטריה..

האם יכול להיות?האם חו"ח יכול להיות שמדובר במחלת הפה והטלפיים?!

לקביעת תור
    סגירה
    נקודות לבנות בלשון

הוספת תגובה

• נקודות לבנות בלשון - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    19/09/2012

שלום רב.
    נקודות על הלשון יכולות להיות סימן של פטרת, וגם עדות למחלה ויראלית כדוגמת הפה והגפיים... ולכן תשובתי לשאלתך "האם יכול להיות?" היא "כן"... זה יכול להיות זה או זה.
    יש צורך בבדיקת רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקי צורח
    אפרת
    11/09/2012

שלום רב
    בני בן כמעט 4 שבועות, מאז שהגענו מביה"ח יש לו בכל יום מופעי בכי עד רמת צרחות. מופיע בכל שעות היום ומלווה בבעיטות, או ישור/מתיחת רגליים ובטן קשה. הוא משחרר גזים לאורך היום לעיתים מלווה בבכי ולעיתים לא.
    בתחילה ניזון מסימילאק קומפורט ועברנו למטרנה אקסטרה קר בתקווה שיעזור אבל לשווא.
    היציאות שלו בין פעם ביום לפעם ביומיים , בד"כ צואה קשה תוך מאמץ ואח"כ לעיתים רכה יותר. בנוסף, יש לו פריחה על הפנים ועל הזרועות.
    אני מניחה שזה גזים... אבל העוצמה של הצרחות ... זה נורמלי?
    אי השקט מפריע לו גם לישון נורמלי ואף מופיע באמצע הארוחות ומפסיק לאכול.
    עברנו שקילה, עלה 300 גרם ב3 שבועות, הבנתי שזה קצת. נולד כ4 קילו.
    עברנו בדיקת רופא שטוען שהכל בסדר.... חוץ מהעלייה המועטה במשקל טוען שאולי זה בגלל שאוכל מעט מידי וגם פולט מידי פעם.
    אמנם יש פליטות אבל לא יותר מידי לטעמי והן יותר לאחר תזוזות או גיהוקים.
    הרופא, נתן לנסות בייבי זים שאחרי 5 ימי שימוש לא שינה כלום, הפסקתי.
    מנסיון עם ביתי שגם נורא בכתה לאורך שעות היום והיתה לה פריחה שנחשדה כאסטמה של העור, עברנו לנוטרמיגן ואכן היה שיפור ניכר.
    חשבתי שגם כאן זה חוזר על עצמו עברנו לנוטרמיגן ועדיין אין שיפור אחרי יומיים.
    אני די נואשת, גם סובל וגם אולי לא עולה מספיק,...
    מה עוד אפשר לעשות חוץ מעיטוף, הצמדה לגוף, עיסויי בטן, הרמת רגליים וכו...???

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקי צורח

הוספת תגובה

• תינוקי צורח - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    19/09/2012

אפרת שלום.
    זה נשמע שאתם מנסים הכל...
    אפשר עוד לנסות סימיקול, ואפשר גם לשקול מצב בו התינוק סובל מרפלוקס סמוי (ואז שינוי כלכלה לאנפמיל AR, או הוספת זנטאק/לוסק יכולה להועיל). לפעמים פשוט מדובר בקוליק, כאבים המוכרים בגיל זה. הטיפול הוא במסג'ים לבטן, והחזקת התינוק עם לחיצת יד ההורה על בוטנו של התינוק.
    רפואה שלמה ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי משונה להחליף כל כך הרבה פעמ

ליאת
    22/09/2012

הוא רק בן 4 שבועות וכבר החלפתם 4 פורמולות...
    התינוק עדיין בשלבי הסתגלות לעולם ולחיים. זאת תקופה מאוד לא יציבה בדרך כלל, אז "לשגע" אותו בהחלפת פורמולות נשמע לי מוזר.
    נראה לי שאתם צריכים להירגע, קודם כל. באמת. תקופה מלחיצה, אבל היא תעבור והוא ייתייצב.
    מכל הפורמולות שהזכרת, אני מכירה את סימילק קומפורט ולבת שלי זה עזר פלאים.
    בכל מקרה, ממליצה באמת להירגע, ולהישאר עם פורמולה אחת לאורך זמן של יותר משבוע. לפחות כמה שבועות, כדי להבין האם מתאים או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום למומחים....
    אמא חדשה בדרך
    10/09/2012

אנחנו גרים בדירה שכורה, חצי מרתף והחדר שמיועד לתינוק בדרך הוא במרתף טכנית זה החדר שלנו אבל הוא מאוד גדול ועם חלון האם ניתן לחלק את החדר עם קיר גבס והאם זה תקין ?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום למומחים....

הוספת תגובה

• שלום למומחים.... - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    10/09/2012

שיהיה בשעה טובה.
    כל עוד החדר יכול להיות מאוורר, וחמים ונעים, אז הוא תקין.
    בהצלחה.
    ד"ר אבישי קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים באיזור המפשעה דחוףףףף
    קרן
    06/09/2012

שלום,
    בתי בגיל שנה ו-7 חדשים יש לה מזה חודש פצעים באיזור המפשעה אדומים ונקודות לבנות כמו חצ'קונים זה נראה מוזר (אנחנו מחליפים לה בתדירות גבוהה טיטולים)אין לי מושג אם זה אלרגיה לטיטולים כל פעם אני מחליפה לה סוג אחר :פעם פמפרס/האגיס אבל זה טיטולים שאני משתמשת באופן קבוע. יש לציין שזו פעם 1 שזה קורה לה הינו אצל הרופאה נתנה משחת:צינקוד ולא עוזר לה.רציתי לדעת אם יש משחה נוספת שיכולה להועיל
    תודה

הוספת תגובה

• פצעים באיזור המפשעה דחוףףףף - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    06/09/2012

קרן שלום.
    טיפול בזינקוד נועד להקל על נגעי עור. יש לשמור על ניקיון, רחצה בסבון של האיזור, להקפיד לייבש, ולחתל. במקרה של המשכות הממצאים האלה, יש לשקול טיפול במשחה טיפולית מקומית, לפי מראה הנגעים (אנטיביוטית, אנטיפטרייתית או סטרואידלית).
    לעיתים, הרופא המטפל ישתמש במשחה אשר משלבת חלק או את כל התכשירים הללו במשחה אחת.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים לבנים במפשעה בת 10 חודשים

וי
    13/01/2013

ראיתי היום לבתי בת ה 10 חודשים יש פצעים לבנים באיזור המפשעה (צירפתי תמונה). זה נראה מזעזע. מסביב יש גם אדמומיות וגם מה שהיום לבן היה אתמול אדום.
    כשנגעתי בזה לא נראה שכאב לה או הציק לה בכלל...
    קראתי באינטרנט כל מני דברים על פפילומה וכד'- אלו דברים שיכולים להיות גם לתינוקות (כמובן בהנחה שלהורים אין דברים כאלה, זה נשמע לי הזוי...)
    אשמח לעזרה ולשמוע אם מישהו התנסה עם דבר כזה ואיך אפשר לטפל בזה (כמובן שקבעתי תור לרופא רק שזה תמיד לוקח זמן ואני נורא לחוצה...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים לבנים במפשעה בת 10 חודשים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    21/01/2013

וי שלום רב.
    משחות מקומיות שינתנו ע"י הרופא. משחה אנטיפטרייית בהחלט יכולה לטפל בבעיה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות חשובות!
    אלכס
    05/09/2012

שלום, יש לי כמה שאלות חשובות על בתי בת השבעה וחצי שבועות
    קודם כל, מאז שהתחילו אצלה בעיות הגזים, היא לא הסכימה לישון על הגב- רק על הבטן
    מחוסר ברירה, השכבנו אותה על הבטן והשתדלנו לשמור עליה.
    היום כשבעיות הגזים יותר קלות, אנחנו מנסים להרגיל אותה לישון שוב על הגב אבל נתקלנו בבעיה מוזרה, נראה שרפלקס הנפילה מאד מפריע לה בשינה על הגב, ברגע שאנחנו שמים אותה על הגב היא כל כמה שניות נבהלת ומושיטה ידיים קדימה. אני לא יודעת עם זה מה שמפריע לה להירדם על הגב (אבל זה בהחלט אחד מהדברים), האם זה טבעי אצל תינוקות? מתי הרפלקס ייעלם?
    שאלה נוספת, בגיל שלה, מה הזמן התקין שצריך להיות בין הנקה להנקה? כמה זמן היא צריכה לישון, כמה זמן להיות ערה?
    היא התחילה לחייך ויותר להגיב לסביבה אז אנחנו משחקים ומדברים איתה אחרי ההנקה הראשונה, מחליפים חיתול ומשתדלים להחזיק אותה עוד קצת עד שהיא מראה סימני רעב ברורים, וגם אחרי ההנקה השנייה אנחנו מחזיקים אותה ערה זמן מה, האם זה בסדר? או שצריך כמו שעשינו עד עכשיו לעשות הכל מהר ולהשכיב אותה אחרי ההנקה? יש איפושהו מדריכים או עצות מה ואיך עושים עם ילד בן חודשיים??
    שאלה אחרונה, אחרי החיסון של גיל חודש, בערב של היום למחרת היה לה חום 37.3, בגלל שקראתי שהחום לא צריך לעלות ונבהלתי, הלכנו לרופאה שלא מצאה דבר ומדדה את החום בשנית והוא כבר היה תקין.
    היום החום שלה היה 37.4, היא לא נראתה אפתית או עצבנית, מדדנו כי הרגשנו שהיא חמה אבל ההתנהגות שלה הייתה רגילה לגמרי. המשפחה טוענת שזה לא נחשב לחום, ואם היא לא מתנהגת כחולה אז הכל בסדר, ושזה יכול לעלות גם כי אולי חם לה או שהיא בכתה לפני. האם בכל זאת יש סיבה ללכת לרופא? האם זה נחשב לחום?

תודה מראש על התשובות שלכם!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות חשובות!

הוספת תגובה

• שאלות חשובות! - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    06/09/2012

אלכס שלום רב ומזל טוב.

הניסיון נותן לנו ביטחון... ולפי השאלות נראה שמדובר בילדה ראשונה.
    אני ממליץ לקנות ספר על טיפול בתינוקות / תינוק חדש בבית... וכו'... יש הרבה ספרים בסגנון הזה, ומטרת כולם לתת ביטחון בהורות שלכם, וללמד מהן "נורות אדומות" שצריכות להזהיר אותנו שמשהו לא תקין קורה.
    מקובל להאכיל בגיל הזה כל 3 שעות. אבל אני לא ממליץ לעמוד עם שעון סטופר ליד התינוקת. תאכילו אותה כאשר היא נראית לכן רעבה, מחפשת עם הלשון לאכול... אם זה קורה לאחר חצי שעה מהארוחה האחרונה - אז אל תאכילו שוב, אבל אם זה קורה שעתיים וחצי אחרי - תאכילו. אם עברו 3 שעות והיא עדיין לא מראה סימני רעב, אין טעם להעיר אותה מייד. אפשר לתת לה עוד שעה... ולהאכיל אותה כאשר היא תהיה רעבה. הדרך לבדוק שהכל בסדר זה לראות שהיא עולה במשקל, נותנת צואה, נותנת שתן.
    שכיבה על הגב היא קשה לתינוקות, כי באמת כל תזוזה קטנה מעירה אותם. ובכל זאת, זו הדרך המומלצת להשכבת תינוקות, כדי למנוע מוות בעריסה. עם הזמן, התינוקות מתרגלים.
    אין כללים בנוגע לכמה זמן להחזיק את הילד לאחר ההנקה ער/ישן... כל ילד - לפי רצונו. תינוקות קטנים ישנים רוב היום, ועם הזמן, כאשר הם גדלים, הם נהנים יותר משעות ערות, ופחות שעות שינה... אני לא ממליץ לעמוד עם שעון ולחשב כמה שעות היא ישנה וכמה ערה... תתרגלו אליה, ותלמדו להכיר אותה בקצב שלה.
    אף פעם (אף פעם!!!) אל תשוו את ההתפתחות שלה לאחרים, וודאי לא לאחים שלה...
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה תודה על תשובתך המהירה.עוד שאלה

אלכס
    07/09/2012

ביומיים האחרונים היא לא ישנה כמו שצריך, היא בוכה הרבה ואוכלת לעתים תכופות מהרגיל. השיא היה כשאתמול היא הרגישה לנו חמה, דווקא בזמן שהיא פחות עצבנית והחלטנו בכל זאת לבדוק את החום והוא היה 37.4
    היום בבוקר היינו אצל רופאת ילדים שבדקה אותה היטב ולא מצאה סימן לשום בעיה, הבעיה היא שלא הייתה לה אפשרות לשקול אותה והיא גם רצתה לקחת שתן לבדיקת דלקת וחיכינו במשך שלוש שעות ולא התקבל שתן ונאלצנו ללכת.
    היא אמרה שזה בסדר כי החיתול שהורדנו לפני שהיא חיברה לה את השקית היה מלא בפיפי.
    יש לנו בדיקה בטיפת חלב ב19 החודש אבל אני רוצה לגשת לשם מוקדם יותר ולבדוק משקל, מדאיג אותי, אמנם יש חלב בכמויות אבל אני מרגישה שהוא לא משביע אותה. מחר הם סגורים ולכן אאלץ לחכות ליום ראשון, עד אז החלטנו לקנות מטרנה ולתת לה כתוספת חוץ מחלב האם.
    האם ייתכן כי חלב האם לא מספיק משביע או טוב בשבילה? במידה וכן, מה אני עושה? או שאין ברירה אלא להעביר אותה למטרנה?
    ושאלה נוספת בנוגע לחום. בחיסון של גיל חודש, בערב שאחרי החיסון החום שלה גם היה 37.4 אבל אז מדדנו בגלל שהיא כן התנהגה בצורה מחשידה, היא הייתה מאד עצבנית. באותו היום הלכנו לרופאה כי אמרו לנו שלא צריך להיות חום מהחיסון וכל חום שהוא מעל ל37.2 הוא חום. היא נבדקה והרופאה אמרה שהיא בסדר גמור, האם יש סיבה לדאוג שזה חוזר על עצמו פעמיים? אני יודעת שזה לא חום גבוה, אבל זה לא אמור להיות ככה, או שכן?
    הרבה תודה לכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לשינה על הגב

אלכס
    07/09/2012

אנחנו משתדלים מאד להרגיל אותה בחזרה לישון על הגב, תופסים אותה מאד עייפה ומשכיבים אותה, היא ישנה במשך זמן מה אבל יש לה נטייה להזיז את הידיים מתוך שינה ולכן כעבור זמן מה היא מתעוררת בבהלה מרפלקס הנפילה, ניסינו לעטוף אותה ובחרנו את הבד הכי דק אבל גם חם לה והיא גם לא אוהבת את זה. אין משהו שיכול להקל על השיטה?
    לא משנה כמה אנחנו מנסים, היא נבהלת והיא בוכה ונכנסת להיסטריה ואז בכלל אי אפשר להרדים אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע לשינה על הגב - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    08/09/2012

אתם עושים את המקסימום.
    אתם עושים הכל כמו שצריך, ואפילו יותר ממה שצריך.
    אתם צריכים להרפות טיפה מהצורך להיות 100%... כי אתם כבר שם.
    ככה זה אצל כל כך הרבה תינוקות, וזה מסתדר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגו עליי.... אודה לתשובה
    רוני
    04/09/2012

שלום,
    יש לי תינוקת בת חודשיים וחצי. רוב שעות היממה היא שוכבת על הגב וגם ישנה על הגב עקב הוראות משרד הבריאות שזו השינה הבטוחה ביותר. הראש שלה מאחורה החל להיות פחוס. אני משתדלת לשים אותה על הבטן כמה שיותר לפחות 7 פעמים ביום עד שהיא בוכה (שזה אחרי 2 דקות) וכמובן שמרימה אותה מידי פעם. ובכל זאת, מרבית הזמן היא על הגב. אני משתדלת לדאוג שתישן עם הראש לימין לשמאל ולמרכז.
    1. האם זה הגיוני לשים תינוקת על הגב לכל כך הרבה שעות?
    2. האם ניתן בכל זאת לשים אותה לישון על הבטן במהלך היום בלבד תוך השגחה מלאה שלי ושל הבייביסנס?
    3. האם הפחיסות תישאר או שתסתדר לבד ברגע שהתינוקת תגדל קצת ותהיה יותר על הבטן?
    4. בנוסף, שמתי לב שיש לה עין קטנה יותר בצד שלכיוון שלו היא ישנה יותר- ימין. האם זו הסיבה לעין הקטנה למרות שהיא לא ממש ישנה על העין? אם זה אמור להסתדר?
    5. האם זה תקין שתינוקת בגיל כזה ישנה 10 שעות בלילה ברצף ולא אוכלת כל הזמן הזה ואפילו 11 שעות ללא אוכל? (אוכלת סימילאק בעיקר וגם מעט הנקה).
    תודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה
    דילגו עליי.... אודה לתשובה

הוספת תגובה

• דילגו עליי.... אודה לתשובה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    10/09/2012

התשובה מופיעה. עייני בתאריך 4.9.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה על הגב
    רוני
    04/09/2012

שלום,
    יש לי תינוקת בת חודשיים וחצי. רוב שעות היממה היא שוכבת על הגב וגם ישנה על הגב עקב הוראות משרד הבריאות שזו השינה הבטוחה ביותר. הראש שלה מאחורה החל להיות פכוס. אני משתדלת לשים אותה על הבטן כמה שיותר לפחות 7 פעמים ביום עד שהיא בוכה (שזה אחרי 2 דקות) וכמובן שמרימה אותה מידי פעם. ובכל זאת, מרבית הזמן היא על הגב. אני משתדלת לדאוג שתישן עם הראש לימין לשמאל ולמרכז.
    1. האם זה הגיוני לשים תינוקת על הגב לכל כך הרבה שעות?
    2. האם ניתן בכל זאת לשים אותה לישון על הבטן במהלך היום בלבד תוך השגחה מלאה שלי ושל הבייביסנס?
    3. האם הפכיסות תישאר או שתסתדר לבד ברגע שהתינוקת תגדל קצת ותהיה יותר על הגב?
    4. בנוסף, שמתי לב שיש לה עין קטנה יותר בצד שלכיוון שלו היא ישנה יותר- ימין. האם זו הסיבה לעין הקטנה למרות שהיא לא ממש ישנה על העין? אם זה אמור להסתדר?
    5. האם זה תקין שתינוקת בגיל כזה ישנה 10 שעות בלילה ברצף ולא אוכלת כל הזמן הזה ואפילו 11 שעות ללא אוכל? (אוכלת סימילאק בעיקר וגם מעט הנקה).
    תודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה
    שינה על הגב

הוספת תגובה

• שינה על הגב - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    08/09/2012

שלום רוני.
    1. כאשר התינוקות ישנה היא צריכה להיות על הגב למנוע מוות בעריסה. זה הגיוני, גם אם זה הרבה שעות.
    2. כאשר היא ערה, יש להשכיב אותה על הבטן. ככה היא לומדת להפעיל את שרירי הצוואר, להרים ראש וכו'. אם היא נרדמת, כדאי להעביר אותה שוב על הגב, מהסיבה שצויינה לעיל. העובדה שהיא על בייבי סנס או בהשגחה אינה מגנה עליה כמו שכיבה על הגב.
    3. צורת הראש מסתדרת עם הזמן, אין מה לדאוג.
    4. הפנים שלנו אינן סימטריות, אני ממליץ לפנות לרופא שיראה האם האסימטריה של העיניים בעייתית או לא.
    5. זה אפשרי שתינוקת תישן הרבה זמן. אם היא אוכלת היטב כאשר היא ערה, ועולה במשקל, וכאשר היא ערה היא עירנית ופעילה,אז אין מקום לדאגה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים בלילה בגיל 8 חודשים
    סמדר
    04/09/2012

שלום ותודה

הבת שלי בת 8 חודשים סובלת מאוד בלילה מכאבי בטן
    היא קמה הרבה בבכי, משחררת גזים (במילים עדינות) והבטן שלה קשה
    גם אם היא עושה קקי לפני השינה זה לא עוזר
    הורדתי את הברזל וזה לא שיפר את המצב
    היא אוכלת 3 ארוחות מוצקים ביום, לא אוכל שעושה גזים ויונקת בלבד

מה אפשר לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    גזים בלילה בגיל 8 חודשים

הוספת תגובה

• גזים בלילה בגיל 8 חודשים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    04/09/2012

שלום רב.
    הפיתרון של הורדת הברזל הוא פיתרון בעייתי... כי יש סיבה לתת ברזל עד גיל שנה, בשל הקשר בין רמת המוגלובין תקינה להתפתחות מוחית תקינה. תמשיכי לתת את הברזל, לצורך כך.
    בנוגע לגזים - יש טיפול תומך (מסאג'ים לבטן, החזקת הילדה כך שהיד לוחצת על בטנה, קיפולי רגליים וכד'), ו אפשר להוסיף לכלכלה של עגבניות מרוסקות ושמן זית (מרככים את הצואה).
    במקרים קשים ביותר, ניתן להוסיף סימיקול.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

סמדר
    04/09/2012

שלום ד"ר קרן ותודה

ניסיתי הכל !!! מסגים, החזקה, עגבניות ושמן זית, סימיכול כשהייתה קטנה....
    כלום לא מועיל !
    הקקי שלה רך ויוצא כל יום, אין בעיית עצירות, רק בעיית כאבי בטן / גזים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    06/09/2012

שלום רב.

במה שאיננו מוגדר כמחלה, אין גם צורך להתעקש על טיפול (ודאי לא תרופתי).
    תנסי כמה שיותר דברים טבעיים/טיפולים תומכים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי ביקור אצל הרופא עדין אין פתרון
    יעל
    02/09/2012

שאלתי פה בעבר על בכי תמידי והמון פליטות בגלל ככל הניראה גזים. ואכן הלכתי לרופא הילדים שבדק אותו. התינוק בן חודש ועלה 4 פאןנד בחודש. כך שהרופא אמר שאולי הוא אוכל יותר מידי ולכן האוכל לא מתעקל לכן הגזים והפליטות.
    הרופא אמר לוהוריד לו את הכמות אוכל ל6oz במקום 8 (אנחנו גרים באמריקה)
    נוצר מצב שהוא עדיין בוכה המון ועדיין פולט אחרי כל ארוחה. אבל עכשיו הוא גם בוכה כי הוא התרגל לאכול יותר והוא כאילו דורש עוד אוכל.
    ההיתקשרתי לרופא והוא אמר שוב לוהטריד לו את כמות האוכל ולתת לו כל שעה לאכול.
    אני ממש דואגת ולא יודעת מה לעשות. מעבר לזה שאני מאוד עייפה מהבכע הלא פוסק.
    אנא עיזרו לי.
    הרופא אמר שחוץ מזה מבחינה גופנית הכל בסדר והוא מתפתח בסדר.

הוספת תגובה

• שכחתי להגיד ששיניתי לו

יעל
    02/09/2012

שכחתי להגיד ששיניתי לו את האוכל ל-A.R ועדיין הוא פולט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי ביקור אצל הרופא עדין אין פתרון - תגובה

פרופ' יצחק לוי
    02/09/2012

קרוב לוודאי מדובר ברפלוקס שהוא תופעה נורמלית בהרבה תינוקות
    אם יש עלייה במשקל הרי שאין סיבה לדאגה
    פרט לכך ניתן להסמיך מעט את האוכל
    להשכיב לאחר הארוחה בזוית
    וניתן לנסות אלגיקל או גביסקון
    בברכה
    דר איציק לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז עכשיו אני בעצם

יעל
    02/09/2012

אז עכשיו החלפנו ל- A.R שזה יותר סמיך (רק אתמול החלפנו) הוא עדיין פולט אבל ניתן לזה צ'אנס נכון? הרופא אמר לתת לו 30ml כל שעה האם זה רעיון טוב??? מה דעתכם??
    בנתיים מאז שהורשנו לו לשלושים הוא לא פלט אך בןכה כי רעב. והבטן עדיין מציקה.
    התרופה שרשמתם אם אפשר לקבל את השם באנגלית אני ישמח כי אנחנו גרים באמריקה. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה ביותר
    מרים
    02/09/2012

שלום רב,
    בתי בת שנה מאז לידתה (לאחר שלושה חודשים ) נמצאת עם אמא שלי ,ששומרת עליה ,מאכילה אותה וכ"ו. בתי תמיד לאורך השנה שמרה על אחוזון משקל נמוך יחסית אך קבוע (25% ). מאז שהעברתי אותה לאמי כל האכלה של התינוקת לוותה בקשאים לא מעטים. אך כאשר התינוקת התבגרה והתחילה לאכול מכפית לאחר כ-2,3 כפיות היא מסובבת את הראש וכן מניחה את ידה על הפה ---כך שלא ניתן להאכיל אותה.
    ועל מנת להאכיל אותה נדרש לתת לה הרבה משחקים ביד,שירים,סרטים מצויירים וכ"ו
    ורק כך היא היתה אוכלת (ולא מעט) כאשר איזשהו משחק בידה וסרטים מצויירים ברקע.

לפני שבוע שמנו אותה בגן וגם שם ממשיכות אותם הבעיות: ברגע שנותנים לה לאכול היא מסרבת לשבת בכסא ואם כבר יושבת אז מיד כאשר רוצים להאכיל אותה ולא משנה במה מסובבת את הראש ,ומניחה את ידה על הפה ותוך שבוע רזתה בחצי קילו.

יש לציין שהיא עושה את זה תמיד גם כאשר היא רעבה מאוד (כלומר לא אכלה מ-8 בבוקר עד 15:00 ) ושנותנים לה לאכול חוסמת את הפה עם היד אבל אם נותנים לה משחקים אוכלת את כל המנה.

השאלה שלי היא:.
    1.איך ניתן להרגיל את הילדה על מנת שתוכל בצורה נורמלית ולא תניח את ידה על הפה? ושיהיה ניתן להאכיל אותה ללא משחקים?(וחשוב שבנתיים לא תאבד הרבה ממשקלה).

2.מה ניתן לעשות כדי לגמול אותה מההרגל של משחקים בזמן האוכל?

3. האם כדאי לעשות את זה עכשיו ביחד עם ההסתגלות לגן כי גם כך קשה לה ההסתגלות לגן?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה ביותר

הוספת תגובה

• שאלה חשובה ביותר - תגובה

פרופ' יצחק לוי
    02/09/2012

מציע לך לפנות לרופא ילדים שייתן לך כמה טיפים וחלופה נוספת היא לפנות למרפאה להפרעות אכילה בילדים הקיימת כמעט בכל בית חולים ובפגישה אחת או שתיים כולל תצפית הם יוכלו לעזור לך
    בברכה
    ד"ר איציק לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים והחלפת תמ"ל
    ליאת
    31/08/2012

כבר כמה שבועות שהבת שלי סובלת מגזים ברמה של שעות שלמות של בכי. אנחנו מותשים. שוקלת להחליף תמ"ל ורציתי לשאול האם מישהי כאן משתמשת בסימילאק קומפורט והאם זה מומלץ?
    תודה
    אמא מיואשת

לקביעת תור
    סגירה
    גזים והחלפת תמ"ל

הוספת תגובה

• גזים והחלפת תמ"ל - תגובה

פרופ' יצחק לוי
    31/08/2012

תקבלי כמובן תשובה מאמהות עם נסיון אך מנסיון החלפת פורמולה לא תמיד פותרת את הבעייה
    תודה
    דר איציק לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני הייתי מתייעצת עם רופא

רונית
    01/09/2012

כדי לבדוק שפיזית הכל בסדר. גם אני שמעתי על סימילאק קומפורט ושוקלת לנסות. כרגע אני נותנת אדוונס וביררתי הרבה על הקומפורט. הבת הגדולה בכלל לא סבלה מגזים אבל הקטנה (הגדולה בת שנתיים ו-4 והקטנה בת 3 חודשים) קצת יותר רגישה נראה לי. ממה שביררתי החלבון מפורק חלקית ויש רק 2% לקטוז ואין שמן דקלים. זה כמו האדוונס מבחינת האיכות רק שזה יותר מתאים לעיכול עדין.
    בכל אופן אני אעדכן ואם את מנסה גם, תעדכני :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את נשמעת כמו...

גם אמא
    02/09/2012

מפרסמת סמויה של סימילאק קומפורט... ;-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה אינה נרדמת עצמוני
    שני
    31/08/2012

שלום רב,
    בתי בת שנה כאשר חמתי שומרת עליה מאז שנולדה.
    מרגע הלידה היא לא רצתה להירדם לבד,כדי למנוע ממנה חוסר בשינה וכן עצבנות יתר הרגלנו אותה (מתוך חוסר ניסיון)להירדם תוך כדי טיול בעגלה במהלך היום-אחרת היא היתה בוכה בלול ולא יושנת כלל.(שתי תנומות של שעה וחצי). ובלילה ראשית מרדימים אותה במיטת הורים וברגע שהיא נרדמת (לאחר כחצי שעה) מעבירים אותה ללול-והתינוקת יושנת שינה רצופה בערך מ-21 ועד 7 בבוקר של מחרת עם כמה יקיצות רק לטובת מוצץ.
    כמו כן התינוקת הורגלה לאכול עם צפייה בסרטים מצויירים וכן עם משחקים.

לפני כמה ימים התינוקת הלכה למעון הראשון שלה,וכמובן איננה מוכנה להירדם אפילו לא לא דקה במהלך היום לא על המזרן ולא בלול למרות כל מאמצי המטפלות ולמרות שהיא עייפה מאוד,לא מוכנה לאכול כאשר מאכילים אותה,בנוסף לזה גם בבבית התינוקת לא מוכנה להירדם בלול וברגע ששמים אותה שם היא צורחת ובוכה עד אשר מעבירים אותה למיטת הורים-כלומר המצב יותר גרוע מבעבר כי לא ניתן להשכיבה כלל בלול ויוצא מצב שהיא יושנת איתנו.
    יש לציין כי שהיהה בחדר עם התינוקת לא עוזרת כי היא יננה מפסיקה לבכות

השאלה שלי היא:

1.מה עלינו לעשות כעת לוותר לה שתישן במיטה שלנו כי גם כך קשה לה ההסתגלות בגן אבל זה יצור לנו בעיה כי התינוקת לא תתרגל לישון בשום מקום אחר(וגם כך היא רגילה להירדם בעגלה במהלך טיול) או לחילופין להרגיל אותה לישון בלול עם כל הקשאים הכרוכים בזה?

2.מה היא הדרך הטובה לפי דעתך לפעול במצב זה כדי מצד אחד לא להקשות עליה עוד יותר את הפרידה מההורים-הסתגלות בגן ומצד שני צריך להרגיל אותה לישון כדי שהיא תישן בגן אחרת היא לא רוצה לישון שם בכלל?

3.מה עלינו לעשות בנושא האוכל האם להמשיך להאכיל אותה עם משחקים כי אחרת היא אוכלת ממש מעט?

4.מהיא הדרך הטובה והמומלצת ביותר להרגיל את התינוק לישון במיטה שלה בשלב זה?

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה אינה נרדמת עצמוני

הוספת תגובה

• בת שנה אינה נרדמת עצמוני - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    31/08/2012

שני שלום.
    אני חושב שהשיטה הטובה ביותר היא להיות יותר עקשנים מהילדה.. כלומר לתת לה לישון במיטתה למרות שהיא בוכה. ולהיכנס כל 5 דקות, להגיד לה ברוגע שאתם איתה, ושוב יוצאים החוצה, וחוזרים... זה תרגיל ארוך ומפרך, אבל ככה זה בחינוך.
    אותו דבר עם אוכל... נותנים לילדה לאכול מה שאתם רוצים, ואם היא לא אוכלת, אז לא להתרגש, ולא לפצות אותה בארוחות שהיא כן תאכל... פשוט להמשיך להתעקש להגיש את האוכל שאתם רוצים.
    היא תבכה... היא תכעס... ולכם זה לא הולך להיות קל.
    תתעקשו - תצליחו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

שני
    01/09/2012

1.האם זה לא יותר מדי ולא יכול לגרום לה נזק שעכשיו היא גם כך סובלת מחרדת נטישה בגלל כניסתה לגן ובוסף לזה אנחנו נתחיל לעשות לה את שיטת 5 הדקות ששם היא בוכה וצורחת במשך שעה ולעיתים גם יותר האם לא כדאי לחכות שהיא תסתגל לגן ואז לעשות לה את שיטת 5 הדקות?

2.לגבי האוכל אנחנו מיואשים לגמרי הילדה לא רוצה לשבת בכסא וכבר שיושבת כל הזמן שמה יד על הפה ולא ניתן להאכיל אותה אלא אם כן נותנים לה המון משחקים והמון צעצועים, איך ניתן לגרום לה להוריד את היד מהפה?

כי כרגע שאנחנו מנסים להיות קשוחים איתה היא פשוט כמעט ולא אוכלת והורידה תוך כמה יומיים שאנחנו לא נותנים לה משקחים כבר חצי קילו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    01/09/2012

שני,
    הדרך להתמודד עם התנגדות של ילדים, בין אם באוכל ובין אם בשינה, היא לדעת להגדיר להם גבולות ברורים. האחראים על הגבולות הם ההורים.
    אני חושב שבכדי לקבל מידע נוסף ותמיכה והדרכה, רצוי שתפנו ליעוץ פסיכולוגי / הדרכת הורים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה