מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשש להתייבשותאמונה18/02/2013
שלום,
בני בן החצי שנה מאתמול ממעט באוכל (הנקה +מטרנה) משתעל שיעול פרודוקטיבי, עם חום ונזלת שקופה. אתמול הקיא פעמיים והיום נכון לעכשיו רק פעם אחת וללא חום. רציתי לדעת ממתי עלי לדאוג ולגשת לבדיקה רפואית?
אציין שהוא אומנם ישן הרבה אך חיוני בזמן ערות. מבחינת שתן- יש אבל מעט. אודה מאד על תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש להתייבשות - תגובה
ד''ר אבישי קרן28/02/2013אמונה שלום רב.
תינוק מיובש נראה עם ריריות פה יבשות, בוכה ללא דמעות, אפאטי, ישנוני מהרגיל, לא נותן שתן בטיטול.
אם זהו המצב של תינוקך - יש לפנות מייד לבדיקת רופא.
אם הוא סבל מהקאות מרובות (3-5) ולא מצליח לשתות בין לבין - יש לפנות לבדיקת רופא, כדי שיעריך אם הוא מיובש.
יש סימנים עדינים יותר, אותם יכול הרופא לזהות (כמו מילוי קפילרי, שזה קצב חזרת הצבע האדום לאצבעות הידיים/רגליים לאחר לחיצה עליהם), דופק ומצב הכרה, חום גוף וכו'.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בלשוןקרן18/02/2013
בתי בת 7 שבועות (נולדה פגית), אובחנה עם פטריה בלשון(נאמר לי שזה או מפליטות או ממני) וטופלה עם ניסטטין 4 פעמים יום, לאחר שבוע הרופא השני במרפאה טען שהפטריה כנראה מפליטות (מה שהיא לא ממש סובלת ממנו) ואמר שאין טעם בטיפול ויש לטפל בפליטות ע"י הורדה בכמות האוכל ונתן לי זנטק פעמיים ביום לתת לה.
שאלותיי:
1.להמשיך עם הניסטטין כי אני שמה לב שהפטריה אכן חזרה עם ההפסקה בטיפול, ולמרות ההפחתה במזון ובזנטק?
2.האם יש אפשרות שהפטריה עברה לה ממני, ואם כן האם אני צריכה לטפל בפטריה אצלי על השד בצורה זו או אחרת?
3. האם יש סיכון בזנטק (חצי מ"ל פעמיים ביום)-קראתי על המון תופעות לואי ... או להמשיך בטיפול למרות שלא אובחן ריפלוקס ודאי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בלשון - תגובה
ד''ר אבישי קרן28/02/2013קרן שלום.
האבחנה של רפלוקס היא קלינית (הדרך להוכיח אותה בצורות מדעיות יותר היא חודרנית, וכוללת פרוצדרות לא נעימות, ולכן, לרוב נמנעים מפעילויות אלה).
בנוגע לפטריה... האם לילדה יש קושי לאכול? נמנעת מלאכול?
אם היא אכלת, ללא כל בעיה, למרו ממצאים הנדמים כפטריה (רובד לבן על הלשון) - אין צורך לטפל.
צריכים לטפל בפטריה רק אם היא מפריעה לילדה לאכול.
בהצלחה ורפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפי מסריחמרינה18/02/2013
שלום בתי בת חודשיים וחצי בהנקה מלאה. לאחרונה יש לפיפי שלה ריח חריף ולא נעים.
אין לה שום סימפטומים נוספים והיא עולה יפה במשקל. ממה זה יכול להיות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפי מסריח - תגובה
ד''ר אבישי קרן28/02/2013מרינה שלום רב.
יש לפנות לבדיקת רופא, לשלול דלקת בדרכי השתן.
יש סיבות נוספות לשתן מסריח, אך הנפוצה ביותר היא זיהום בשתן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגיעון של הדסאמא של13/02/2013
שלום רופאים נכבדים!
רציתי לשאול האם ישנה מניעה מלתת את התכשיר רגיעון של הדס לילדה בת שנתיים ו-4 חודשים?
הסיבה שמקבלת טת זה היא כי מזה שבוע + אינה רגועה בלילות,מתעוררת בבכי רב ללא כל סיבה נראית לעין (נשללו גורמים כמו:חום,אוזניים,בטן,וכד׳)
והרופאה אמרה שניתן לתת משהו להרגעה.
השאלה שלי היא האם ניתן להמשיך ולתת אף אם רואים רגיעה כללית ושינה טובה ורציפה בלילה?לא הייתי רוצה שהיא תתרגל לזה,למרות שמקבלת רק בערב לפני השינה?האם יש נזק בשימוש לטווח ארוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגיעון של הדס - תגובה
ד''ר אבישי קרן14/02/2013שלום רב.
אני ממליץ לא לתת כל טיפול כאשר אין סיבה. אם היא ישנה שינה טובה ורציפה בלילה, למה לתת לה טיפול כלשהו?
כל חומר שאנחנו מכניסים לגוף יכול להיות בעל יתרונות וגם בעל חסרונות. אם זו תרופה קונבנציונאלי, היתרונות והחסרונות כתובים בדף המצורף (תופעות לוואי = חסרונות). בתוספות טבעיות /תרופות לא קונבנצונאלות, לרוב אין מחקר אשר מוכחי את יתרונותיהן, ואין דף מצורף המתאר את תופעות הלוואי שלהן. העובדה שאין מחקרים המוכיחים יעילות ואין דף הסבר בו כתובות תופעות הלוואי לא מלמדת כי אין יעילות וכי אין תופעות לוואי... ולכן אם אין צורך בכל טיפול - עדיף לא להשתמש בו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיבה שמלכתחילה
אמא של14/02/2013התחלנו לתת לה את זה כי השינה שלה בלילה לא הייתה רציפה..לא הייתי נותנת לה סתם כך ללא סיבה.
היו לילות לא מעטים בהם התעוררה כמעט כל שעה ולאחר בדיקה של רופאת ילדים לא עלתה על סיבה רפואית לכך (אוזניים/בטן/כד׳)
השאלה שלי היא האם יש איזשהו נזק במתן תכשיר כזה לאורך זמן (שבועות נניח),לפחות עד שנראה שהלילות יחזרו לקדמותם,,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיבה שמלכתחילה - תגובה
ד''ר אבישי קרן14/02/2013התשובה היא שכל דבר שמוכנס לגוף שלנו יש לו פוטנציאל לעזור ויש לו פוטנציאל להזיק. ואני לא מדבר ספציפית על חיזוקית של הדס...
צריך לשקול האם היתרונות של המוצר אותו אנחנו מכניסים לגוף עולים על החסרונות.
במוצרים רבים אין מידע מחקרי בנוגע ליתרונות וכן אין די מידע בנוגע לחסרונות (תופעות לוואי), ולכן קשה לקבל את ההחלטה בצורה מושכלת ושקולה.
לצערי אין לי את הכלים לייעץ לך משום שאת שואלת אותי מידע שאין ברשותי, ואולי גם אין ברשות מי שמייצר את המוצר אותו את צורכת.
האם יש נזק במתן תכשיר כזה לאורך זמן? - אני מציע לפנות לחברה המייצרת ולשאול איזה מידע יש להם על המוצר שלהם, והאם ידוע להם על נזקים שהוא גורם או לא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב מוטוריתמר12/02/2013
נכדתי נולדה בשבוע 34, והיום היא בת שנה ו 11 חודשים.
מבחינה קוגנטיבית היא בסדר אבל מבחינה מוטורית הכל מתעכב, ורק עכשיו החלה ללכת.
מהן ההשלכות האפשריות של עיכוב מוטרי כזה?
האם יש סיכוי סביר שלא יהיו כל השלכות בבבגרותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב מוטורי - תגובה
ד''ר אבישי קרן14/02/2013דנה שלום.
אכן זהו עיכוב. אם כי לא ציינת מתי התחילה אבני דרך אחרות, כדוגמת זחילה, ישיבה, עמידה, הליכה עם תמיכה. אני ממליץ במקרה של עיכוב בכל אבני הדרך ההתפתחותיות הללו, הערכה של רופא ילדים ולשקול פיזיותרפיה לקדם אותה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא נמצאת בטיפולי פיזיוטרפיה
תמר14/02/2013עיכוב נוסף שהיה בהתפתחות היה שהיא התהפכה מבטן לגב ולהיפך מאוד מאוחר בדעות הערות (כן היתה מתהפכת מתוך שינה).
השאלה שלי היא מה הסיכויים שלא תהיה לה בעיה רצינית כשתגדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה באחוזוניםפיץ11/02/2013
שלום רב ד"ר
בני בן 4 חודשים.
שתי שאלות לי אליך:
1.הוא נולד באחוזון 50 (3.200). גובה באחוזון 25.
ב6 מדידות שנעשו עד כה:
ירד במשקל מתחת לאחוזון 5. כל זאת בהדרגה, בכל פעם קצת.
ירד בגובה לאחוזון 10, התייצב עליו, ירד ל5, וחזר ל10.
יחס בין גובה ומשקל: אחוזון 5.
היקף ראש: היה באחוזון 10-25. כעת ירד לאחוזון 10.
הוא ניזון מחלב אם שאוב, ואוכל כמויות יפות עפ"י אחות טיפת חלב.
טיפת חלב הפנתה אותי בדחיפות לרופא הילדים שלו, ואמרה כי הוא שובר עקומות כלפי מטה. רופא הילדים לא התרגש, ואמר שיש לעקוב ולראות מה קורה. אני חוששת שכן הוא כבר מתחת לאחוזון 5, וישנה ירידה. מה היית מציע ? אילו כיוונים כדאי לבדוק? האם להמתין או לבדוק עכשיו? האם כדאי להתחיל טעימות מזון נוכח המצב?
אציין כי בעלי ואני גבוהים ולא רזים , כך שלא מדובר במשהו משפחתי.
2. בדיקת התפתחות של גיל 4 חודשים תקינה, למעט העובדה שלא מסובב את ראשו לצד ימין לשמע צלילים. בסקר שמיעה כשנולד הייתה בעיה באוזן ימין. בסקר השלישי כבר שמע באוזן זו והכל היה בסדר. מה מומלץ לעשות עם ממצא כזה? לחכות או לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה באחוזונים - תגובה
ד''ר אבישי קרן14/02/2013שלום רב.
תינוקות מגיעים לעקומות האמיתיות שלהם סביב גיל 6 חודשים... ולכן כל מה שקורה מהלידה ועד גיל 6 חודשים הוא "מציאת העקומה האמיתית" של הילד... העובר שנמצא ברחם מקבל את כל הגדילה שלו בזכות הורמונים/סוכר/שומן/גנטיקה של האם ומה שיש לסביבת הרחם להציע לו מרגע שהוא יוצא לעולם, הוא מתמודד עם היכולות שלו עצמו ועם הנתונים הגנטיים שלו.
המעבר הזה קורה עד גיל 6 חודשים. ולכן רופא הילדים שלכם לא מתרגש.
שינויים במדידות גם תלויים במודד. הרבה פעמים נראה מצב בו 2 אנשים מודים היקף ראש ויהיו הבדלים של חצי סנטימטר בין המדידות. בשל כך אין משמעות למדידה אחת שחורגת מעט מהקו... ויש להמתין כחודש-חודשיים כדי לראות את הנדוקה הבאה, אם חזרה לעקומה הרגילה, או אם היא ממשיכה לרדת.
טיפת חלב עושים את עבודתם נאמנה כאשר מפנים לרופא הילדים כאשר הם רואים שינוי בעקומות.
ורופא הילדים עושה את עבודתו נאמנה כאשר מרגיע.. ואומר שזה שום דבר, רק דורש המשך מעקב.
בנוגע לשאלה שניה - מאחר ובדיקת שמיעה תקינה - אין מקום לדאגה. יש להמשיך את המעקב השגרתי בטיפת חלב. בגיל 8 חודשים - בדיקת שמיעה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למוצקיםשרון09/02/2013
הבן שלי כבר בן חצי שנה (אבל נולד בשבוע 35)
עד עכשיו סירב לטעום יותר מקמצוץ של אוכל מוצק
אבל כשהתחלנו ערבובים לפני 3 ימים, הוא דוקא נכנס לזה,
אני נותנת לו בכמויות קטנות, ממש כמה כפיות.
הבעיה היא שהוא התחיל לדלג על בקבוקים שלמים של סימילאק.
אין סיכוי שהוא מקבל את כל מה שהוא צריך, מצד שני אני לא יכולה להכריח אותו לאכול.
מה עושים?
לקחת צעד אחורה ולהפסיק מוצקים לזמן מה?
הוא שמח, אנרגטי, החיתולים רטובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר למוצקים - תגובה
ד''ר אבישי קרן14/02/2013שרון שלום.
לא ציינת כמה בקבוקים הוא אכל עד עתה... תעשי רישום במשך יומיים של כל האוכל שהוא מכניס לפה (מה אכל וכמות) ותפני עם זה לרופא הילדים. רופא הילדים יוכל להעריך האם הכמות הזו מתאימה לו לפי המשקל.
כמו"כ, תמשיכי לעקוב אחר המשקל שלו במסגרת טיפת חלב. אם הוא ממשיך לעלות בקצב משביע רצון - סימן שמה שהוא אוכל מספיק לו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטפילוקוק חוזר לתינוקדורית09/02/2013
שלום רב,
בני בן התשעה חודשים סובל מזיהומים חוזרים בעור אשר הרופאה איבחנה כסטפילוקוק. לפני כמה ימים סיימנו אנטיביוטיקה מסוג צפורל ועוד משחה אנטיביוטית. לצערי אתמול פצעים חדשים הופיעו(לרוב זה מופיע באיזור הפנים: אוזן, מצח)
ושוב הופיעו שלפוחיות גדולות ומציקות מאוד. התינוק ממש באי שקט ומתגרד.
רציתי לדעת אם כדאי לקחת דגימה מהזיהום על מנת שידעו בדיוק באיזה זן מדובר, וכך אולי ניתן יהיה להיפטר מהחיידק לתמיד?
שאלה נוספת היא, האם זה יכול להיות מסוכן כיוון שמדובר בזיהום והחשש שהוא שזה יחדור אל האיברים הפנימיים?
ושאלה אחרונה, האם ישנו איזשהו סבון או תחליב גוף שיכול לשפר את המצב? המצב כרגע הוא שפעם בשבוע יוצאים לו פצעים חדשים ומוגלתיים.
אשמח לתשובה מפורטת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטפילוקוק חוזר לתינוק - תגובה
ד''ר אבישי קרן14/02/2013דורית שלום.
החיידק סטפילוקוק יושב אצל חלק מאיתנו בנחיריים עמוק... ניתן לקחת דגימה של תרבית מהחיריים ולראות אם הוא נמצא שם. ואם הוא גורם לאירועים חוזרים של אימפטיגו - אזי אפשר לטפל במשחה אנטיביוטית אשר מוכנסת לנחיריים למשך תקופה של 14 יום (בקטרובאן נאזאלי).
זיהומי עור נפוצים מאוד בילדים, וכוללים את החיידים סטרפטוקוק וסטפילוקוק, אשר שניהים תושבי קבע על הגוף שלנו... אנחנו חיים איתם בד"כ בטוב, ואין צורך להשמיד אותם אם הם לא גורמים לנזקים חוזרי. ילדים הסובלים מעור אטופי (אסטמה של העור) חשופים יותר לזיהומים אלה, ויש לדאוג לשמור את העור שלהם שלם ולח כדי למנוע זיהומים אלה.
כאשר הזיהום הוא חיצוני, ואינו מפושט, ניתן להסתפק במשחה מקומית חיצונית ולא באנטיביוטיקה דרך הפה.
בהצלחה ורפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטיית ראש של תינוקמעיין07/02/2013
שלום רב,
בני התינוק, בן כמעט 4 שבועות, מתעקש באופן תמידי להטות את ראשו אחורה והצידה (בצורה ממש קיצונית כאילו שהוא מנסה לראות מה יש מאחוריו למעלה), הוא עושה זאת בשכיבה וגם כאשר מחזיקים אותו וממש צריך להפעיל כוח על מנת ליישר את ראשו. התנוחה היחידה בה הוא אינו מטה כך את הראש היא בערסול. אדגיש כי הוא שוכב על בטנו ומרים את ראשו בצורה יפה מאוד.
האם הטיית ראשזו טבעית? האם יש ללכת לייעוץ רפואי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיית ראש של תינוק - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/02/2013מעיין שלום,
יש ללכת להיבדק אצל רופא כדי שיראה שטווח התנועה שלו תקין, שלא קיימת בעיה נויורלוגית. לעיתים ילדים שפולטים אוכל וסובלים מרפלוקס מותחים את ראשם ככה כדי להקל על הצרבת.
יש לשקול טיפול בפיזיותרפיה אם רופא הילדים ימליץ.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אודות חיסון גיל שנהרותי06/02/2013
בתי קיבלה באיחור את חיסון גיל השנה (עקב כך שהייתה חולה..): בגיל שנה ו-4 קיבלה שתי זריקות ברגליים (כי רציתי לפצל) וכעת בגיל שנה ו-5 קיבלה זריקה ביד (שוב- הפער נגרם עקב מחלה). שאלתי היא: ידוע לי שבגילאים שנה וחצי ושנתיים אמורים לחסן שוב. האם בשל העיכוב במתן חיסון גיל שנה יש צורך כעת לדחות את החיסונים של שנה וחצי ושנתיים? חשוב לא לשכוח שהיא בעצם סיימה את חיסון גיל שנה בגיל שנה ו-5...
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה אודות חיסון גיל שנה - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/02/2013רותי שלום.
אין צורך לעכב את החיסונים הבאים. מומלץ להתייעץ עם אחות טיפת חלב, אשר לה יש את כל הרישומים של החיסונים של ביתך, והיא תוכל להדריך אותך על הטווח הדרוש בין חיסון לחיסון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררות חוזרתשירה06/02/2013
בתי בת שנה וחודשיים..בתחילת החורף היא הייתה מקוררת עם חום..מאז החלימה ולקתה בדלקת אוזניים ושוב החלימה..והיום היא משתעלת עם ליחה כשהליחה חונקת אותה לעיתים והיא לא מצליחה להשתחרר ממנה..מה ניתן לתת לה על מנת להמיס את הליחה שלא תגרום לה לחנק חלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקררות חוזרת - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/02/2013שירה שלום.
ניתן להיעזר במי מלח באינהלציה, מי מלח לאף (בספריי), אדים קרים.
מעבר לכך, אני לא ממליץ על טיפולים נוספים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות רכותאמא של06/02/2013
שלום רב!
בתי בת שנתיים ו-4 חודשים.מזה מספר ימים יש לה 2 יציאות רכות מאוד (שלשול) בעלות ריח בלתי נסבל..חריף מאוד.
לא היה שינוי בתזונה,או משהו חריג אחר.היה רק יום אחד בשבוע שעבר שהיה לה חום שעלה וירד ללא סימפטומים נוספים ומאז לא חזר לעלות.
מה זה יכול להיות?
טרם ביקרנו אצל רופא הילדים שכן אינני יודעת בוודאות במה מדובר,ואני לא רוצה להעביר אותה סתם בדיקות..
אשמח לחוות דעת
תודה:-))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה...תודה!
אמא של07/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה...תודה! - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/02/2013שלום רב.
אם התלונות חלפו - אז אין צורך לברר.
אם עדיין יש שלשול/יציאות רכות, יש לפנות לבדיקת רופא. לשקול נטילת תרביות צואה.
במקרים כרוניים (מעל שבועיים) ניתן לנסות טיפול בפלאג'יל, אנטיביוטיקה יעילה נגד פרזיטים הגורמים לשלשול כרוני.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרבת לעשות צרכיםקרן05/02/2013
שלום בתי בת 3.5 , לפני כחודש סבלה מדלקת בדרכי השתן טופלנו ע"י רופא במתן אנטיביוטיקה וזה חלף.
מה שנשאר זה הפחד להתפנות.
שבוע שעבר לאחר שהילדה התאפקה משעה 7:00 בבוקר עד לשעות אחר הצהריים לא הייתה ברירה ופנינו למיון ושם אחרי מספר בדיקות לא קטן החליטו לעשות לה קטטר בשעה 21:00 בערב.
מאז פעלנו בשיטת "אם לא תעשי פיפי נחזור לבית חולים " זה עבד כמה ימים ועכשו כבר לא.
היא פשוט מפחדת להתפנות .
מה עושים?אני אודת עצות.
תודה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשה
קרן06/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסרבת לעשות צרכים - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/02/2013קרן שלום.
דבר ראשון יש צורך לבדוק שאין חסימה בדרכי השתן, שלא כואב לה במתן שתן, אין דלקת בדרכי השתן. דבר זה מתבצע ע"י רופא.
אפשר להשתמש בג'ל מקומי (עזרקאין, בהמלצת רופא) להקלה על כאב במתן שתן.
וטיפול התנהגותי הדרגתי, עדיף עם איש מקצוע. והכל ברוגע ולאט לאט, ללא הפחדות (ניקח אותך למיון...)ץ כי פחד מרפאים ברוגע ולא בהפחדה...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ דחוףקרן03/02/2013
שלום,
יש לי בת בגיל שנתיים ויש 2 דברים שאנחנו לא מתמודדים ורצינו יעוץ נכון
1. זה הבקבוק באמצע הלילה - בסביבות 3:00 או 4:00 בלילה באופן קבוע היא דורשת בקבוק זה מתבטא בבכי הסטרי ורוצה בקבוק מטרנה ניסינו מים לא עבד היא רוצה רק את הבקבוק אני יודעת שכבר בגיל כזה לא נותנים בקבוק אבל היא בוכה ונקרע הלב ונשברים מה לעשות איך מפסיקים והאם זה נכון להפסיק לה את הבקבוק?
2.משכיבים אותה לישון בסביבות 19:30 20:00 בערב והיא יורדת מהמיטה מאז שעברה למיטת מעבר מזה 3 חודשים היא כל הזמן מסתובבת ונרדמת בין 21:00 ל- 22:00 וקמה עייפה לגן מה עושים איך משנים זאת?
לעזרתכם אודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ דחוף - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/02/2013קרן שלום.
הטיפול בשתי הבעיותהוא התנהגותי.
ברגע שהילדה תבין שהיא לא מקבלת בבקבוק חלב בלילה (כי גם אם היא בוכה עד הבוקר אתם תתנו לה חיבוק, מוצץ ותו לא...) - היא תפסיק לדרוש מה שהיא יודעת שהיא לא תקבל.
כנ"ל בנוגע לה גדרות של שינה. מחזירים אותה למיטה כל פעם שהיא קמה ממנה. מייד איך שהיא קמה.
ניתן להעזר בקורסים של הדרכת הורים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להרחבת פתח השופכהליאת03/02/2013
שלום,
יש לי ילדון קטן בין חודשיים וחצי.
בבדיקה שגרתית אצל רופא המשפחה, נאמר לי שיש צורך בניתוחון קטן של הרחבת פתח השופכה.
יש לי 3 שאלות:
- האם זוהי פרוצדורה שיכולה לסכן/לפגוע באיבר המין?
- הרופא אמר שיש לחכות לגיל שנה (הילד יחסית קטן, חודשיים וחצי - 5 ק"ג כרגע). האם אכן אפשר לחכות או שעדיף בשלב מוקדם ככל האפשר?
- האם יש סיכוי גדול יותרלדלקות בשלפוחית השתן עד למועד ניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להרחבת פתח השופכה - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/02/2013ליאת שלום.
אני ממליץ לך להפנות את השאלות הללו לאורולוג ילדים. יש פרוצדורות אשר אין דורשות בהכרח ניתוח להרחבה של פתח השופכה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)