מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוםטל31/01/2013
שלום דוקטור, בתי בת שנתיים ועשרה חודשים, היתה שבוע ימים עם חום כנראה מוירוס. ב"ה החום ירד והיום לפני השינה מדדתי לה והמדחום הראה 35.5, נבהלתי ומדדתי במדחום נוסף שהראה 36 מעלות. האם זה נורמלי לאחר וירוס חום שיש ירידה חדה? מה עושים? האם חום גוף נמוך כזה הוא מסוכן? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום - תגובה
פרופ' יצחק לוי02/02/2013הדבר מראה על חום סביבתי נמוך יחסית
יש להעלות את חום הסביבה ולדאוג שחום הגוף יעלה על 36
תודה
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הבטן-דחוףג'סיקה30/01/2013
שלום רב
יש לי תאומים בנים בני 3 חודשים. עד לפני כשבוע פשוט היה סיוט בלילות, לא ישנו כלל.
לפני מספר ימים התחלתי להשכיב אותם לישון איתי במיטה בעריסות ניידות, אלה שאחרי שעתיים הם מתעוררים ותמיד חשבתי שזה רעב. עכשיו כשהם מתעוררים אני מניחה אותם במיטה על ידי על הבטן והם ישנים כמעט לילה שלם והתחילו להיות נינוחים גם בשעות היום.
אני מכירה את המלצת משרד הבריאות , השאלה הינה האם בכל זאת זה כל כך מסוכן? אחרי כל אוכל אנחנו מחזיקים אותם לעיקול 15 דקות גם אם עשו גרפס, אחר כך הם חשנים בעריסות עוד כשעה וחצי על הגב ורק לאחר מכן עוברים לשינה על הבטן כשאני ישנה ממש לידם.
אשמח לשמוע את דעתכם
תודה רבה מראש
ג'סיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה על הבטן-דחוף - תגובה
ד''ר אבישי קרן30/01/2013ג'סיקה שלום.
ההמלצות של משרד הבריאות הן שכיבה על הגב (ולא על הבטן או הצד) משום שממחקרים רבים שניסו לבודד את הסיבה למוות בעריסה, למרות שלא נמצא הגורם אשר מוביל למוות בעריסה, מצאו בצורה משמעותית סטטיסטית ששכיבה על הבטן (ולא על הגב) מהווה גורם סיכון מרכזי. זו הסיבה מדוע כבר ב 1992 נתקבלו המלצות בארצות הברית, ובהמשך בעולם כולו, להשכיב את התינוקות על הגב, כדי למנוע מוות בעריסה.
ולכן... תשובתי מבוססת על ממצאים אלה, ואכן אני מציין שמבחינה רפואית - סכנה למוות בעריסה גבוהה יותר בהשכבה על הבטן.
בהצלחה, ורק בשורות טובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואהרוית29/01/2013
שלום,
הבן שלי בן 4 חודשים יונק בלבד. בחודש האחרון לערך הופעיו מספר פעמים 'חוטי' דם בצואה שלו, כמו כן הקיקי רירי. ניסיתי להסיר את מוצרי החלב מהתפריט שלי, אבל אני לא יודעת אם זה משפיע כי הדם ממשיך להופיע בערך אחת לשבוע וחצי שבועיים.
נעשתה תרבית שיצאה שלילית
רופא הילדים טוען שמאחר וההתפתחות תקינה ולא ניכר שהילד סובל ניתן להניח שזה שום דבר. הילד באמת מתפתח ועולה במשקל יפה אבל אני מאוד מודאגת.
מה כדאי לבדוק? אני אפילו לא יודעת לאיזה כיוון לפנות מבחינת הבדיקות, מה זה יכול להיות?
אני מאוד אודה אם תענו לי, אני מאוד מודאגת.
תודה
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה - תגובה
ד''ר אבישי קרן30/01/2013רוית שלום.
דם בצואה יכול להיות מכמה סיבות, אחת מהן היא זיהומית, וזו הסיבה מדוע נלקחה תרבית צואה, שיצאה שלילית. יש ילדים הרגישים לחלב וזה עלול להתבטא בדימום מהמעיים שלהם, ולעיתים בליעת דם (כאשר הילד היונק פוצע את אימו בזמן היניקה) - יכולה להוביל ליציאה דמית. כמו"כ פיסורה (פצע באזור פי הטבעת) או בעיות קרישה (האם הילד קיבל ויטמין K לאחר לידתו?) עלולים לגרום לדימום בצואה.
בכל מקרה, אם הילד מתפתח היטב, ומדובר בדימומים כאלה אחת לשבוע וחצי שבועיים, אני מסכים עם הרופא המטפל שיש רק להמשיך ולראות איך מתפתח הילד, ושאין תופעות נוספות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה נוזלית של תינוקתסיגל27/01/2013
שלום רב,
לפני כחודשיים נולדו לי בשעה טובה תאומים- בן ובת. נולדו בשבוע 34, שניהם ניזונים מחלב אם (מעט הנקה וגם שואבת להם) + תמ"ל. השאלה היא לגבי הבת- בשבועיים האחרונים (בערך) היציאה שלה נוזלית כהה יחסית- חום ירקרק ואפילו די מיימית עם ריח מסריח. אך מדובר ביציאה פעם ביום ואפילו יום וחצי וניכר שיש לה קושי להוציא אותה. עד כה היציאות היו תקינות. הרופא המטפל אמר כי יתכן כי זה וירוס אך אפשר גם לנסות שינוי תזונה לתמ"ל צמחי או נטול לקטוז. ניסנו תמ"ל צמחי ולא ראינו שינוי משמעותי ולכן חזרנו לתמ"ל חלבי. היציאות עדיין כמתואר. אנו חושבים לנסות תמ"ל נטול לקטוז ולאחר מכן לפנות לרופא שוב. האם זה מומלץ? האם יש סיבה לדאגה? יש לציין כי החיתולים רטובים משתן כרגיל לאורך היום והתנהגותה נראית כרגיל. (שני התאומים עדיין לא ערים לאורך זמן רב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה נוזלית של תינוקת - תגובה
פרופ' יצחק לוי29/01/2013מציע להיעזר בסבלנות עוד מספר ימים לפני שעוברים לפורמולה שונה
אם לא יהיה שיפור מציע לעשות תרבית צואה ולהתייעץ עם הרופא המטפל לגבי המשך או שינוי פורמולה
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת תרבית Blastocystis hominis
סיגל20/02/2013שלום רב,
בהמשך ליציאות נוזליות (עכשיו זה לשני התאומים). ניסינו בהמצלת רופא פורמולות עם חלבון מפורק, לא נראה שינוי משמעותי. נערכו בדיקות צואה. תוצאה של התאום הייתה Blastocystis hominis בתרבית. עד לקבלת התשובה של התאומה (סביר שגם...) ועד לתור עם הרופא המטפל, אשמח לדעת האם זה מסוכן לתינוקות (כעת בני 3 חודשים אך נולדו בשבוע 34), איך ניתן לטפל ? בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלויקוציטים
סיגל26/02/2013לגבי התאומה לא נמצא טפיל אך נמצאו לויקוציטים. הרופא לא התייחס לכך. עברנו לתמל מפורק. עדיין היציאות נוזליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורמוקוססלמא26/01/2013
בת בגיל שנתיים נדבקה בתולעים לקחתי לה ורמוקוס והרופא אמר לתת פעם ביום אני נתנתי לה בלילה ןגם בבוקר כי רציתי אותה בצום וביום הראשון לא יכלתי לתת בבוקר לכן נתתי לה בלילה האם זה מזיק לילדה שלי ומה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורמוקוס - תגובה
פרופ' יצחק לוי29/01/2013התרופה כמעט ולא נספגת ולכן אין מה לדאוג כרגע
ואין צורך לעשות דבר בשלב זה
לגבי המשך טיפול מציע להתייעץ עם הרופא המטפל
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שישולים לתינוק בן שנהv123456@walla26/01/2013
שלו ךכם
תינוקי בן שנה ,נמצא שנה ראשונה במעון כבר שבטע ימים סובל משילשולים , ללא חום ולא הקאות ואוכל טוב , נתיי לו לפי המלצת הרופא אלקטרו רייס מניעת התיבשות , השילשולים פחתו מארבע פעמי לשלוש פעמים ביום בערך , ביקשתי לעשות בדיקת דם לצליאק , אך הרופא אמר שהיתפתחותו תקינה ואין צורך בבדיקה זו , תינוקי אינו סובל מבעיה כל שהיא ,שאלותיי הן :
באם תינוקי סובל מצליאק { מאמינה שלא } בדיק דם תראה זאת ?
האם שבוע של שילשולים מצריך בדיקות או שזה עובר לבד ? ואם כן איזה בדיקות עליי לעשות , עשינו בדיקת צואה טרם קיבלתי תוצאות
מהי התזונה המומלצת למניעת שילשולים ? אני נותנת לו תפוח מגורד , דנונה ביו , לחם לבן פרוסה או שתיים , ולפעמים לחם מלא , ביצה קשה , אורז . האם תזונה זו טובה לתינוקי ?
האם יש קשר להיחשפות לשמש לבין השילשולים ? האם השמש גורמת לשילשטלעם להתגבר או לחום לעלות ?
תודה מראש
נ.ב תינוקי עשה חיסון לרוטה , בעוד שבועיים יעשה חיסון של שנה וחצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שישולים לתינוק בן שנה - תגובה
פרופ' יצחק לוי29/01/2013בדיקת דם יכולה להראות על צליאק,
בכל מיקרה אם השלשול משתפר קרוב לוודאי שאין מדובר בצליאק
בכל מיקרה מציע מעקב על ידי הרופא המטפל
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעברי לכלכלה דלת לקטוז
רונה04/02/2013אני נותנת בתקופת שלשולים מטרנה ללא לקטוז + כפית אבקה פרוביוטית, זה מאוד מקל עליהם והשיפור ניכר תוך יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשישות לא מוסברת לתינוקת בת שנתייםמילה19/01/2013
שלום רב,
ביתי אשר בת שנה ותשעה חודשים היא ילדה מאוד היפראקטיבית בשגרת היומיום.
אתמול אחר הצהריים (כשעה לאחר שהתעוררה משנת צהריים של שלוש שעות) הילדה הפכה באופן פתאומי ממש תוך דקות ספורות לסמרטוט (ממש כך). בקושי מצליחה להחזיק את הראש, העיניים נעצמות ומבקשת לישון. כיוון שלא היו שום סימני מחלה נוספים (אין חום, לא מקוררת, לא משתעלת, לא משלשלת) נדלקה לי נורה אדומה אבל שמתי אותה לישון. לאחר כמה שעות כשראיתי שהיא לא מתעוררת, הערתי אותה והילדה עדיין נראתה תשושה באופן שלא ראיתי אצלה מעולם. כשהערתי אותה היא הקיאה ממש טיפה. החלטתי לקחת אותה לטרם. לילדה לקחו מדדים והיא נבדקה והכל נמצא תקין (חום, לחץ דם, חמצן, ריאות, אוזניים וגרון). לאחר שהייתה ערה כחצי שעה בטרם, הגענו הביתה והילדה נרדמה מייד שוב. בלילה התעוררה פעמיים שוב להקיא אבל כמות קטנה מאוד. קמנו בבוקר ושוב הילדה כמעט ולא מרימה את הראש מהכרית כבר כמה שעות. שותה קצת ואכלה קצת מטרנה.
חשוב לי לציין כי זאת ילדה שגם שהייתה חולה במחלות מאוד לא נעימות כמו סלמונלה, שפעות ווירוסים שהיו מלווים בחום מאוד גבוה, מעולם לא הייתה נראית כה תשושה, עייפה וחסרת חיות.
סליחה על הפירוט הנרחב אבל אני נורא מודאגת.
אשמח בבקשה רק לדעת האם הדאגה שלי מוצדקת או לא ואם כן מה כדאי לעשות.
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשישות לא מוסברת לתינוקת בת שנתיים - תגובה
פרופ' יצחק לוי19/01/2013התשישות של הילדה המלווה בהקאה בהחלט מדאיגה
אם התשישות נמשכת הייתי ממליץ פנייה חוזרת למוקד או למיון לצורך הערכה חוזרת ובדיקות דם כגון ספירת דם ורמת מלחים בדם
בברכה
פר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מילה19/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם מונגולי, כתמי קפה בחלב ונקודותמאיה19/01/2013
שלום,
בני בן חודשיים וחצי.
אתמול צצו שלוש תופעות מוזרות על גופו:
1. מה שרופאת ילדים אבחנה ככתם מונגולי
2. מה שאבחנתי אני בעזרת המידע ברשת ככתמי קפה בחלב
3. שמתי לב ל3 נקודות זעירות כקצה מחט על אצבעות ידו
האם יש קשר בין התופעות?
האם יש סיבה לדאגה אמיתית או שמדובר בעודף פיגמנטציה?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם מונגולי, כתמי קפה בחלב ונקודות - תגובה
פרופ' יצחק לוי19/01/2013קרוב לוודאי שאין מקום לדאגה.
כתמי קפה בחלב אינם מעוררים דאגה אם אינם עוברים גודל ומספר מסוים.
לכן אם רופאת הילדים לא ביקשה בירור נוסף הרי קרוב לוודאי שאלו אינם מדאיגים.
בכל מיקרה אני מציע מעקב אחת למספר חודשים על ידי רופאת הילדים.
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפס ראש קדמי קטןאני18/01/2013
שלום
בבדיקה אצל רופאת טיפת חלב בגיל 3 חודשים היא אמרה לנו שהמרפס הקדמי בראש התינוק הוא קטן מאוד.
בינתיים הגדילה של הראש תקינה ועיקבית.
האם להפסיק לתת לו ויטמין D?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפס ראש קדמי קטן - תגובה
פרופ' יצחק לוי19/01/2013כל עוד היקף הראש עולה בהתאם לעקומות היקף הראש של טיפת חלב אין צורך להתערב
וכמו כן אין צורך להפסיק את מתן התוספת ויטמין D
שלך
פרופ איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה יכול להיות?אלמונית18/01/2013
לילד (תשעה חודשים) יש פריחה שהתחילה אתמול ממש טיפונת סביב הפה, היה חום של 38.8 נתנו אקמול, והרופא נתן משחה שאני לא זוכרת את שמה. שמנו פעמיים אבל רק החמיר את המצב, הפסקנו והבוקר הוא קם עם כל זה! עכשיו זה כבר גם על החלק העלון של הצוואר והחזה, והידיים מלאות, וגם בטוסיק יש. היינו בטרם והרופא טוען שבטוסיק זה לא קשור (והוא לא ראה! לא הוריד כלום) וגם בידיים זה לא קשור. הוא נתן משחה אחרת. ממש מקצועי... איך לא קשור? בדיוק אותם פצעים, כמה שעות אחרי שיצא הבפנים.
מה זה יכול להיות? הוא אלרגי לחלב אבל בוודאות לא קיבל חלב ולא נגע בחלב.
לא שינינו שום מזון, הכל כרגיל - מטרנה צמחית (כבר שלושה חודשים אותו סוג) פירות וירקות.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם עליי דילגו
טל19/01/2013זה מאוד חשוב לי, אשמח בבקשה למענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם עליי דילגו - תגובה
ד''ר אבישי קרן21/01/2013אלמונית שלום.
הפריחה נראית ויראלית... ואני יודע שזה מעצבן לשמוע תשובה כזו, בעיקר משום שאין פיתרון לפריחה ויראלית.
למה היא נראית ויראלית - כי יש מספר מאפיינים למחלות ויראליות, ואחד מהשילובים המוכרים ביותר של וירוסים זה פריחה עם חום, כאשר הפריחה בד"כ מפושטת על פני הגוף, נקודות נקודות, לרוב כאלה שכאשר מותחים את העור - הן נעלמות. לעיתים יש שלפוחיות (כמו באבעבועות רוח, הרפס).
המיקום של סביב הפה (פנים) אופייני, ולעיתים מחמיר בשל רוק.על פניו - הפריחה מתאימה לוירוס ממשפחת האנטרווירוס (תחפשי תמונות באינטרנט לפי השם enterovirus), אבל יש וירוסים נוספים שעושים אותו דבר.
אני חושב שכדאי לפנות לבדיקת רופא, כדי שיבחן אם יש "זיהום משני". זיהום עורי משני, הוא זיהום חיידקי (!!!) אשר נגרם בעקבות נזק של העור (שנגרם מוירוס).
זהו זיהום חיידקי משני לזיהום ויראלי.
ולמה אני מציין אותו? - משום שנגדו יש טיפול. אנטיביוטיקה...
בהצלחה. ורפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים לשאלות? למה מדלגים?מירי17/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
למה לא עונים לשאלות? למה מדלגים? - תגובה
ד''ר אבישי קרן17/01/2013מירי שלום.
צר לי אם דילגנו על שאלה שלך. זה ללא כל כוונה רעה. בזמן בו אנו עונים על השאלות, לאחר שלוחצים "enter" מיקום השאלות והתשובות משתנה על הדף, ולעיתים חלק מהשאלות משנות את מיקומן וחומקות מעיניינו.
אבישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף גדוש וחוסר יכולת לנשום דרכונטע17/01/2013
שלום, הבן שלי בן שנה וחודש. מזה תקופה שהאף שלו גדוש והוא מתקשה לנשום דרכו, ללא נזלת בכלל. בימים האחרונים חלה החמרה והוא ממש לא מצליח לנשום דרכו. בהנקה הוא כל הזמן עוצר כדי לנשום מהפה. מידי פעם האף נוזל אבל כמויות נזילות לגמרי.
מה עושים? ניסיתי מי מלח - לא עוזר. ניסיתי לשים בחדר ריח ארומה של טיפות הדס - לא עוזר. אני מתחילה לדאוג בגלל הזמן שזה נמשך. נכון שעד לפני 3 ימים זה לא היה כזה חמור כמו עכשיו, אבל עדיין הוא עם הסיפור הזה יותר מידי זמן.
אשמח לעצות מה לעשות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף גדוש וחוסר יכולת לנשום דרכו - תגובה
ד''ר אבישי קרן17/01/2013נטע שלום.
הפתרונות של השכבה גבוהה, שימוש במי מלח (בספרי) או איהנלציות של מי מלח - הם פתרונות שמקלים על הנשימה, לא מרפאים. כמו"F, שימוש במכשיר אדים יכול להקל (לא לרפא).
אם ניסית את הכל ללא הצלחה - מומלץ לפנות לבדיקת רופא, כדי שיראה שאין בעיה רצינית יותר.
בהצלחה ורפאה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת פרוטיאזין לתינוקת בת שנה ו3 חאמא14/01/2013
ערב טוב
בתי בת שנה ושלושה חודשים סובלת מהפרעות שינה (ללא מוצץ), לאחר התייעצות עם רופא ילדים המליץ לי לתת לה פרוטיאזין למשך שבוע בהתחלה..
אחרי השבוע הראשון התרגלה לישון כרגיל וכל הלילה. ולאחר תקופת שבוע חזרה לאותם הפרעות. ומאז אנו נותנים לה באופן קבוע כל לילה מאותה תרופה בשביל שתירדם כרבע כפית קטנה וזה הצליח.
האם התרופה הזאת עלולה לפגוע בתפקודה של הילדה? האם אני יכולה להמשיך לתת לה כל לילה ואותו מינון?
נא תשובתכם ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תשובה
אמא17/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופת פרוטיאזין לתינוקת בת שנה ו3 ח - תגובה
ד''ר אבישי קרן24/01/2013שלום רב.
אני מרגיש קצת אי נוחות להגיב לשאלתך.
אני לא הייתי נותן כל טיפול תרופתי לילדה בת שנה ושלושה חודשים הסובלת מהפרעות שינה. מהי הפרעת השינה? האם היא מתעוררת כל לילה ובוכה? האם היא רעבה? האם היא לא מצליחה לישן??? טיפול בהפרעות שינה (מוזר לקרוא לזה הפרעה בגיל זה) הוא התנהגותי, ולא תרופתי.
אני ממליץ להתמודד בשיטות התנהגותיות עם קשיי השינה שלה ולא בתרופות.
האם יש תופעות לואי לתרופות - ודאי. לכל תרופה.
ולכן אני לא ממליץ.
בברכה,
אבישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול התנהגותי..
אמא31/01/2013קודם תודה על התשובה.. אנו מנסים בכל הדרכים להרדים אותה במיטתה אבל לא מצליחים. נסינו בעגלה לפעמים מצליח ולפעמים לא, מצליחים בסיבוב ברכב תוך 10 דקות היא נרדמת ולאחר ששמים אותה במיטה מתעוררת מס' פעמים בלילה רוצה לישון עלי, ניסינו להשכיב אותה במיטת אחותה הגדולה שהיא מיטת ילדים גדולה ורחבה, כל הלילה מתהפכת ומנסה למצוא לה שכיבה נוחה ואח"כ יורדת ומגיעה אלי למיטה שלי, יושנת באלכסון או שהראש שלה על ראשי וכך וכך כל הלילה ולפעמים עד הבוקר. וזה כמובן מקשה עלי ועליה עוד יותר כי במשך היום לא רגועה.
נא עזרתך והכוונתך ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש תשובה?
אמא04/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש תשובה? - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/02/2013אני חושב ש"הדרכת הורים" היא הפיתרון.
יש שיטות שונות להתמודד עם קביעת גבולות וקשיים שנראים התנהגותיים. תחפשי "שיטת אדלר", או "הדרכת הורים" באינטרנט. שם התשובה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם מונגוליעדי13/01/2013
שלום
לבני בן השלושה חודשים נולד עם כתם כחול על הטוסיק והגב. לאחרונה נראה לי שהכתם התרחב והתפשט גם לכיוון הגב העליון ולאיזור פי הטבעת. האם זה מסוכן או מצריך בדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם מונגולי - תגובה
ד''ר אבישי קרן17/01/2013כתם מונגולי הוא ממצא תקין.
אם את רואה איזשהו שינוי - אני ממליץ לפנות לרופא שיבחן את הממצא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעלת תינוקות מריסוס ביתימירי12/01/2013
שלום רב,
בתי בת השנה וחצי נמצאת בפעוטון. לפני כשבוע הופיעו נמלים על הקיר במעון בו היא נמצאת, והוחלט ע"י הנהלת המעון לרסס את החדר בו נמצאים הקטנטנים בריסוס K600 נגד נמלים. לצורך זה אחת המטפלות רוקנה מיכל שלם של הריסוס, והזיזה את הילדים (כ-20 תינוקות) לחדר סמוך, לא ממש אטום. כעבור שעה או פחות הכניסו אותם בחזרה. כשהגעתי למעון הרחתי ריח חריף של ריסוס, שמיד זיהיתי את מקורו. התינוקות ישנו את שנת הצהריים בחדר הזה, ונשארו כל היום בחדר הזה עד אחה"צ. ידוע לי שריסוסים ביתיים כגון אלה מסוכנים עד פי 100 לתינוקות לעומת מבוגרים, בשל חוסר היכולת של גופם "לנקות" רעלים. נזק עלול להיגרם גם למערכת העצבית של התינוקות ולעיכובים בהתפחות תקינה של המח, ההשלכות של שאיפת החומר המסוכן עלולות להתגלות רק בגיל 3. אני קוראת מאמרים רבים ויודעת הרבה על הנזקים של חומרי ההדברה (מה שלא ברור לי הוא - כיצד מנהלת הגן הפגינה בורות כה חמורה).
שאלתי היא - עכשיו, כשאין לי מה לעשות בנדון, כי התינוקת שלי כבר שאפה את החומרים הללו - כיצד אוכל לבדוק את התינוקת שלי מבחינת הרעל שנכנס לגופה, האם אפשר לפנות לרופא לאבחון? האם ניתן לעזור לגוף לנטרל את זה? אנא תשובתכם המפורטת. העניין מדיר שינה מעיני כבר שבוע שלם. תודה רבה, ממתינה לתשובתכם. אנא הפנו אותי אל הגורמים המתאימים לצורך זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים על השאלה שלי???
מירי14/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)